- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaza
senior tag
Igen ,alaplapra lettek dugva.
Tudna valaki venti profilt ajánlani?
Fentebbi ajánlásra,biosba szeretném beállítani.
Kettő elől egy hátul plusz proci.Köszi!
-
mobbo
senior tag
válasz
spleenszuru #42589 üzenetére
köszi, valóban fura, kiderült hogy kontroller kell neki, de azt nem adtak a házhoz, vehetem meg külön, aztán jó lesz
-
spleenszuru
őstag
Szia!
Nem nagyon értem, ha tényleg molex csatival vannak bedugva, mivel több 4 pin PWM/DC venti foglalat is van azon az alaplapon.
Molex esetén sehogy sem tudod szabályozni a fordulatot, legalábbis ahogy én tudom, mivel az fix szuflát ad nekik.Szerk.: azt jobban el tudnám képzelni, hogy molex által táplált, valamilyen ventilátor HUB-ra/splitterre vannak kötve a ventik, ami viszont alaplapra van dugva, legalábbis úgy kellene, hogy legyen.
Ellenőrizni kellene.Az RGB-t az Asus Armoury Crate programban tudod vezérelni, amelyet elvileg a B550 lapoknak, első beüzemelés során le kellene magától töltenie, habár, erre a biosban is van beállítás.
-
mobbo
senior tag
Hello, segítsen valaki, összeraktam egy pc-t aqua.hu-n, Asus B550M-A az alaplap és Aerocool Trinity Mini V3 a ház, utóbbiban van 3db rgb venti, hogy tudom ezeket szabályozni? fény és fordulat is kellene mert jelenleg fix zöld és full sebesség mind (molex csatival van bekötve ha jók az infóim), köszi a help
-
makoss
veterán
Üdv!
Feltettem ezt a Fan Control szoftvert, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne beállítani vele a Phanteks házban lévő 3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 2 140 házventim fordulatszámát?
Jelenleg csak ennyit lát: [kép] -
xtremist
őstag
A múltkori 6000 ft- os venti témához kapcsolódóan; ma kiszállították a 6000 ft os nidec gentle typhoon-t alias adata xpg vento pro-t. És most van is nekik raktáron rendelhető. (Xupe)
-
Zamma
őstag
válasz
Seraph 16 #42577 üzenetére
A témádra a válasz összetettebb mint gondolod, a Léghűtés topikban fejtem ki a témát alaposabban.
Ha meg lesz nálad az útirány akkor majd ide jöhet a ventis kérdés. -
Köszi!
Gondoltam, javítom kicsit a hűtést. A sárga a jelenlegi légáram, a zöld, amit tervezek hozzáadni.
Ebbe a Corsair 4000D airflow házba a 280-as vizet csak előre tudtam beszerelni, mivel - mint kiderült - rálógna a ramokra, azok viszont túl magasak, így most melegebb levegő jön be.
Közben bekerült egy 7900xt vga, ami egyébként is elég meleget tud csinálni odabent.
Így terveim szerint felülre raknék még egy ventilátort, illetve a gpu alá egy beszerelő kerettel 2 db-ot, hogy felfele nyomja a levegőt -
-
Nem feltétlenül, vannak bizonyos ventilátor modellek, amiket egyaránt használnak házra és radiátorra is. Bennem csak az merült fel, hogy a TT Toughfan 14 is jó lehet-e házra, de valószínűleg igen. Radiátorra egyébként olyan ventilátort szoktak szerelni, aminek nagy a statikus nyomása (static pressure) és ennek a típusnak magas.
-
Zamma
őstag
Összehasonlítva a Noctuát az eredeti házventivel bár halk, de gyengébb is 20-25%-al CFM-ben [link].
Ellenben azért két Kaze Flex vagy Toughfan azért mégis komolyabb, nemcsak CFM-ben hanem statikusan is, ráadásul egy 4070-es is fűt a kuckóban. A 800-on pörgő ventit azért cseréli le mert már a csapágya miatt hangos volt - valószínű, hogy fullon ment...
A 2 db-os Thermaltake Toughfan 14 pack olcsóbb, mint az 1 db Noctua [link]. Én ezt a 2 db-ot venném.
Ha meg halkabb kell akkor a Kaze Flexet [link]. -
Shaza
senior tag
Végül ilyet veszek :Thermaltake Toughfan 14
Ár-érték arányban megéri?
-
Zamma
őstag
válasz
tobias88888 #42552 üzenetére
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Van olyan oldal ahol cpu ventiket lehet nézegetni és látszik a maximális ram magasság is? Éppen váltok: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI, G.SKILL 32GB trident Z5 NEO RGB -vel (~45mm magas), Ryzen 5 7600x. A 7 éves Alpenföhn Atlas-om a méréseim alapján túl alacsony lesz neki a közelebbi ramnál, bár lehet rosszul nézem, de a régi ddr3as belső ramra bőven rálóg jelenleg (MSI Z97-G43). Hűtő magasság kb nem számít, mert egy Lancool-II-Mesh-rgb -m van.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42550 üzenetére
Nálam Fan Controlban 40%-ra van a görbe teteje állítva, de én még nem láttam 20%, azaz 800 RPM felett pörögni...
És igen, 1100-on már lehet hallani, de az sem veszélyes még.Toljál már egy terheléses tesztet és légyszi HWinfo-t, de ne ide hanem a léghűtés topikba, mert ez itt már off téma...
„Amúgy, van értelme ilyen magasan járatni őket? Hol van az a maximum PWM%, ahol már nem sokat javul a statikus nyomása a ventinek vajon, ha a vga a fő célpont a házban?”
Nem jó a kérdés, ez proci és VGA hőmérséklet függő... fölösleges pl. 34 fok alá vinni idle a procit, semmi értelme túlhűteni...„...de azért meleg így is.”
A VGA alatt a venti jó helyen volt, kár hogy kivetted (ha nincs más lehetőséged elölről rakjad oda át az egyiket, a kifújók meg lehetnek gyengébb, kicsi légszállításúak a lényeg hogy halk ventik legyenek).
Lényeg, készíts légyszi HWinfo-s képet a teszt alatt. -
spleenszuru
őstag
Rendben, köszi, pótolva!
#42549Zamma
CM Sickleflow ARGB-ket váltott, ugyanígy voltak elrendezve azok is.
Őszintén, kíváncsiság miatt cseréltem le őket, meg azért ,mert meguntam a sok ARGB-t. Máris sokkal könnyebb lett kábeleket rendezni, hogy csak 2 világító egység maradt.Hangja jelenleg semmi feltűnő, most 25-70% PWM a tartomány, GPU HS növekedéssel van összehangolva Fancontrolban.
Szélzaja hangosabb, mint a CM-nek, de gondolom többet is szállít.
A 25% ~1100 RPM, ami nekem kb. némának számít.Amúgy, van értelme ilyen magasan járatni őket? Hol van az a maximum PWM%, ahol már nem sokat javul a statikus nyomása a ventinek vajon, ha a vga a fő célpont a házban?
VGA-ról amúgy nem tudok még releváns infót írni, mivel így kivettem a hátra, VGA mögé feltákolt 140-est, meg ugye, újrapasztázás után jelentősen csökkent a hőmérséklete, de azért meleg így is.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42546 üzenetére
Milyen ventik voltak korábban és mi változott? VGA pl. hogy alakult?
Hang, hőfokok, RPM?
Nincs most több kérdésem asszem... -
Grózi
Topikgazda
válasz
spleenszuru #42546 üzenetére
Én azért 4 darabbal rögziteném.
-
spleenszuru
őstag
Bekerültek a P12 maxok, jöhet az üzemszerű használat:
[link]Ezek az Akasa venti rögzítők meglepően jók, féltem először, mert nagyon lágynak tűnnek, aztán bőven elég belőle 1 ventire 2 db átlóban.
-
Vigneau
félisten
Mindegyik független, 4 pines csatlakozón volt.
Egyesével természetesen kevesebb a morgás zaja. De ha mind megy, akkor már szépen összeadódik a hangjuk.
Némi motormorgása van a P12 Max-nak is, ahogy az NF-P12 redux-1300-nak szintén. Persze, hogy halld, ahhoz azért közel kell hajolni, ahogy más is írta.
Ami piszok csendes valóban, az az NF-S12B redux-1200. Viszont alacsony a statikus nyomása.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42527 üzenetére
-
válasz
spleenszuru #42532 üzenetére
Én gumicsavarnak hívom, de kb. majdnem mindegy, mert aki akarja, az érteni fogja. Másfelől a magyar nyelvben az univerzális megnevezés az "izé", azt minden létező dologra lehet használni.
-
válasz
spleenszuru #42530 üzenetére
"Akasa venti rögzítő szilikon cuccot"
Én is azt használom. Szerintem jó. [link] -
Vigneau
félisten
válasz
spleenszuru #42527 üzenetére
Igen, az a hang lesz az. Számomra sem igazán hallható és egyáltalán nem zavaró/fárasztó. Nem úgy, mint az Akasa Apache kvartetté.
Természetesen ez eléggé házfüggő, mert az Asszony gépében viszont a felszabadult Apache kvartettből három dolgozik és ott meg nincs semmi probléma.
-
spleenszuru
őstag
Túl vagyok a darabonkénti "teszten". Ez a pár perces művelet/db nyilván nem adja ki, ha valami gond van, no de morgás/csörgés, stb. nincs, szóval megnyugodtam.
Páran írták a csapágy morgását. Sejtem, mire gondolhatnak, viszont ha az az a hang, amit én csak >3 cm-re a fülemtől hallok, akkor nyugodt vagyok, mert számomra az jelentéktelen.
Megnéztem az amúgy általam alapon használt PWM értékeken is (35-80%), teljesen elfogadható, hát még ha a házon belül lesznek.
Ha hűtési képessége megengedi a ventiknek, ezt a tartományt bővíteni is fogom, pl. 25-70-re.100% PWM-en szépen csavarja azért a kezet.
-
Shaza
senior tag
Hello!
5-6000 ft-ig tudnátok ajánlani 14-es házventit?
-
Pakmara
őstag
Nem tudom ismered-e: Bár régi oldal, de szerintem az egyik legjobb teszteket csinálták venti témában. Lehet érdemes ránézni, már csak a metódus miatt.
Szerintem nem igazán lehet kiindulni a gyártó saját adataiból (kb olyan mint az autók gyári fogyasztása), még ha nem is csalnak vele (nem gondolom, hogy nem kozmetikáznák) akkor sem ugyanolyan körülmények között méri minden gyártó, így meg kb összehasonlíthatatlanok az eredmények.
Másik szerintem jelentős probléma, hogy a maximum értékek vannak megadva a gyártóknál. Tök jó hogy 2200-as fordulaton kijön, hogy az egyik venti jobb a másiknál, csak az életbe nem fog abban a tartományban üzemelni. Akkor meg mit kezdek az adattal.
-
blp85
senior tag
Meg az ÁK.-n ott van a megbízható bolt plecsni is. Én is rendeltem olyan webáruházból, amit nem ismertem, és át is tudtam venni a terméket akkor, amikorra ígérték (akkor az az Arctic 3 darabos ventipack kb. 2 vagy 3 ezerrel volt olcsóbb, mint máshol).
Ha nem bízik benne, akkor kérje utánvéttel, ami lehet drágább, de akkor nem fut a pénze után. -
válasz
xtremist #42468 üzenetére
kb. 2 hete rendeltem pár 3 pines, 120-as és 140-es Silent Wings 4-et az egyik szintén kevésbé ismert webáruházból. Nem emlékszem rá pontosan, de szerintem 4-5 nap alatt megjött. Normálisan bubis védőfóliával csomagolva, ahogy illik. De tudtommal az Árukeresőre felkerülni sem egyszerű egy boltnak, ott is meg kell sok kritériumnak felelni. Ha már ilyen 1-2 ezer visszajelzés van róla és a túlnyomó többsége pozitív, akkor szerintem nincs min agyalni, venni kell tőlük és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés