Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
abrtom87
tag
Sys 1-2-3 ventillátorokat mire érdemes állítani? CPU vagy System?
-
-
-
Sziasztok!
Vettem egy Fractal Design Aspect 12 RGB PWM ventit, de nem tudom hogy kéne bekötni
Sose volt még RGB-s ventim. A 4-es csatlakozót bekötöttem a régi házhűtő venti helyére, megy is rendesen a venti. De viszont a vele egy ágon levő 3-as mire való?Illetve az RGB-t egyáltalán nem tudom kisajtolni belőle. MSI B360M Bazooka Plus alaplapom van, van rajta egy 4pin-es JRGB1 csati, amibe próbáltam bedugni a 2-es csatlakozót, de mivel az egyik bemélyedés ezen a csatin nincs megnyitva (látszik is a képen), ezért nem lehet csatlakoztatni az alaplapra. Illetve megint felmerül a kérdés, hogy a vele egy ágon levő mire való? Sehol nem találtam erre normális leírást, csak random fórumos bejegyzések vannak. Köszi!
-
válasz
rErEaT
üzenetére
Kifújónak jobb az airflow venti , ha sima RGB kell szerintem az egyik legjobb most a [Kaze Flex 140RGB] ( termékinfó 1200rpm mellett 67CFM elég bszó)
-
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Arctic P14 PWM PST ventinek az RGB-s változata miért nem érhető el magában, és sehol máshol nem lelem, csak az új RGB-s 280mm-es Liquid Freezeren?
Rohadtul fáj rá a fogam.
De még az Arctic gyártói oldalán sincs fenn. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Jó fajta légszállítással rendelkező, 14cm ház ventilátor fajtákat írnátok nekem?
Köszi!
-
abrtom87
tag
Sziasztok! Bitfenix Nova Mesh TG házba keresnék halkabb, nem fix RGB hátsó ventillátort (120-as azt hiszem). A gyári hangos, fix fordulatszámú.
-
vdc
tag
válasz
üzenetére
NEked is köszönöm. Első körben leveszem az ajtót, alatta ott van a porszűrő és azon keresztül szerintem sokkal több levegőt fog kapni. Ha ez nem elég, akkor jöhet az általad ajánlott ház.A 3db 120-as venti pedig jó az általad ajénlott házba is, ahogynéztem. Néha könnyebb ha nem változik a ház kinézete, azt a párom úgysem tudja, hogy mi van benne
-
Grózi
Topikgazda
Felül "lezártad" a légáramlást a 420-s kompakttal és a zárt előlapnak(tudom az oldalsó rést)+hdd racknek köszönhetően amúgy is kevesebb levegő áramlik elölről+ van ami fűt.
Kezdésnek kidobnám a rackeket ha eddig nem tetted meg és előre 3 db 120-s mínőségi ventit tennék.
A legnagyobb segítség egy moddolt mesh front elem lenne mondjuk. -
vdc
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, hogy Thermaltake F51 házamban csökkentsem a memóriák hőmérsékletét.
Egy 12700k van benne Arctic Freezer II 420-al valamint agy 3080 Ti.
Ventillátor csak a házzal együtt jött első 200mm-es (befelé) és a hátső 140-es (kifelé) van beszerelve.
A 420 a tetejére van rakva toló üzemmódban.
Mit tennétek bele, hogy jobban szellőzzön az egész ház, de főleg a memóriák?
Előre is köszi.
-
abdulka1
őstag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Szia!
Ebben a méretben az Arctic P14 PWM PST a legjobb vétel.
Kevés alaplapi port esetén nagyon jól jön, hogy összefűzhetőek a PST csatlakozónak köszönhetően.A CPU hűtő ügyében fáradj át a Milyen CPU hűtőt vegyek? topikba, és az ajánláshoz, válaszolj az összefoglaló kérdéseire!
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Bizonyára tudtok majd segíteni, hamarosan vásárolnék 14cm ház ventit, tudnátok ajánlani?
Pwm, a led világítás nem fontos, legyen csendes, nagy légszállítással. Ha kitudnék 2db-t hozni 10.000-ft-ból az jó lenne.
Illetve egy proci hűtőt is tudnátok ajánlani?Köszönöm!
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Van valami megbízható forrás ahonnan érdemes beszerezni a P12 value packot? Igazából két darab P12 kellene de ahogy keresgéltem lehet akkor már megérné a pack és lenne tartalék illetve később ha még kellene akkor ott lenne kéznél.
Köszi -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Közeleg a karácsony, valami szolid világítós 120mm-es házhűtőt keresnék.
Raijintek Metis Plus a gépház, Artic Freezer 34 e sport duo a proci hűtő, Msi B450i gaming plus ac alaplap.
10.000 max 15.000ft-ot szánnék rá.
Köszönöm a segítségeteket. -
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Adott eg Bequiet 500DX ház 3db gyári ventivel. ( Silent Wings 2 140 )
Az normális hogy a háromból egy 950 körül pörög, a másik kettő meg 1020 és 1060 körül?
A biosban sima DC vezérlés van megadva gyári 12V -on. Elvileg 900 körül kellene pörögniük nem? -
rErEaT
senior tag
-
rErEaT
senior tag
válasz
rErEaT
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=yLo7gOtQ4fw
ezt a videót megnézve Arctic jóval halkabbnak tűnik
-
rErEaT
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
köszi! - (Alpenföhn wing boost3 argb ez az ami kifejezetten tetszik is)
őszintén szólva nem akarok karácsonyfát csinálni a gépből, és ha jól értem az ARGB azaz a címezhető RGB-s ventiknél a LEDek egyesével tudnak világítani egymástól függetlenül az RGB meg csak együtt?
Utóbbi is bőőőven megfelel, csak kis dizájn

Másik meg, hogy PWM vagy nem az számít? -
válasz
rErEaT
üzenetére
Arctic P12 argb / Scythe kaze flex RGB / Alpenföhn wing boost3 argb /NB Eloop X argb . Ezeket merem ajnlani.
A BQ -ra nem érdemes várni ,mert bár a lapátok jók ( SW3 copy / 7db ) ,de csak a pure wings csapágyait kapja meg (puskacsapágy)
140mm verzióban meg már a lapátokat is elcseszik (9lapát) a csapágy mellett . Vagyis attól függ mire kell ;házhűtésre jobb a 9 mint a 7 . -
rErEaT
senior tag
válasz
demmer123
üzenetére
Köszi!
jelenleg van 120asokból ilyen:
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Fans/AIR-SERIES-LED-CONFIG/p/CO-9050024-WWde őszintén szólva 100%on azaz 1650 RPM-en már elkezd zúgni, Arctic amit mondasz 1800-2000et tud, bár papíron halkabbnak írja.
Biztos igaz ez?
Egyébként az ARGB és az RGB között mi a különbség?
Plusz Arctic pst rgb vs Arctic pst rgb pwm miért 3x annyi? oké nem feszültség szabályzós az utóbbi, de ennyit számít? -
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek van-e olyan venti ami RGB-s és halk is

(120mmre lenne szükségem)
https://www.bequiet.com/hu/casefans/3455
Ez nagyon kecsegtetőnek hangzik csak még nem kapható sajnos, véleményetek van esetleg? Engem zavar ha kicsit is hallom, allergiás vagyok rá, de egy csúnya noctua helyett akár azon az áron vennék egy halk de RGB-s ventiket
-
Ispy
nagyúr
Huh, köszi.
Megnéztem a videot, okosabb nem lettem, mert szanaszét vannak benne az eredmények, össze kéne írni.
Igazából ezzel a 2 kifújó ventivel is elvagyok, üveglap mellett, ha dologzok, olyan 50 fok körül mocorog a cpu és a vga is, játék alatt meg a cpu 60 fok alatt van a vga meg 75 körül.
Szerintem első körben megnézem ezt a fent be, hátul ki opciót, mennyire lesz zajos, meg meleg.
-
Horvi
őstag
Szia,
Nekem is ilyen házam van szintén a VGA vízszintesen a ház aljában. Lent és fent is van 2-2 12-es venti. A lenti fújja be a levegőt a fenti pedig szívja ki. A procihűtő pedig hátul tolja ki. Jelenleg a mesh panel van fent oldalt nem pedig az üveg.
Úgy is lehetne, hogy alul-felül a ventik fújják ki a levegőt és akkor a friss levegőt meg beszívják kvázi az oldalpaneleken keresztül. Csak szerintem ez nekünk nem játszik mivel a VGA alulra került így az alsó ventik meg a VGA ventik egymás ellen mennének. Ez a felállás szerintem akkor járható ha a VGA vertikálisan van beszerelve.
Amúgy ez a forma csinált részletes tesztelést a házikóval különféle konfigurációban. Van pár videója érdemes megnézni. De asszem amire pont te vagy kíváncsi az itt van.
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok,
vettem a cm nr200-ba ventiket, eddig a toronyhűtőn volt 2 darab lepa, amik kifelé fújnak. A VGA lefelé néz a ház aljára. A hűtőn a 2 lepa helyére menne 2 darab wing boost 3 és a tetejébe is 2 darab. Jól gondolom, hogy a felső ventikek befújóra kéne rakni? A 2 proci hűtő a lapon menne a proci headerre, a két felső meg a case 1-re.
És akkor fentről menne be friss levegő, hátul meg ki a meleg.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Tévedsz

Minden pwm venti 12V on üzemel. Minden gond nélkül össze lehet őket fűzni, amíg nem léped túl az összesen 1A fogyasztást (pumpa headernél 2 vagy 3A akár) . Csak a fordulatszám nem lesz egyforma . P12pwm 1800rpm / P12pwm slim 2100rpm . Értelemszerűen pl 50% pwm jel mellett a p12 900rpmen , a slim meg 1050 en fog menni . -
rErEaT
senior tag
ASUS TUF Gaming GT501 gépházhoz milyen RGB ventillátorokat ajánlotok? esetleg a benne lévők mellé?! vagy cserélnétek?
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy NR200P házam és a hozzá adott két ventit bedobtam alulra(120mm 650-1800RPM PWM SickleFlow) felül pedig 2 P12 slim van és egy elosztóról hajtom meg őket. Viszont az egyik venti alul mintha morogna/rezegteti a házat. Arra gondoltam, hogy raknék alá valami rezgéscsillapítót, vagy ilyen gumis befogatót hátha az a baja. Tudnátok ajánlani, hogy milyet lenne érdemes?
Illetve ha veszek mondjuk alulra két P12-t a cooler master helyett akkor ha összekötöm PST-s csatival a sima P12-t és a slim P12-ket az járható út vagy úgy nem fog működni rendesen?Köszi
-
demmer123
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mennyiért vetted? Én is néztem a kínai ventiket, de drágábbak mint egy top kategóriás arctic rgb-s aminek 3k darabja... [link]
-
AxBattler
félisten
válasz
abdulka1
üzenetére
Ez jónak tűnik, és elérhető az RGB-s változata is, viszont az NF-A9x14 PWM alig drágább...
#40327 hegegabi80
Igen, sajnos ez rétegigény marad. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
id-cooling 9215. Sajnos nincsen túl nagy választék.
-
abdulka1
őstag
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Top-flow htpc hűtőre tudnátok ajánlani 92mm-es slim ventit, PWM vezérléssel?
Noctua-n kívül persze... -
Vismajor01
addikt
Meglepően jól beválnak az occó' kinai ventik. Hőfokok totálisan rendben vannak. Mondjuk ennyi ventivel, kész szélvihar van odabent.

-
abdulka1
őstag
válasz
Czmorek
üzenetére
Elszivárog belőle!
Már korábban is tapasztaltam, de a napokban géptakarítás közben láttam, hogy az egyik Alpenföhn WB2 plus venti fehér belső palástján foltokban, sárgás színű olajos filmréteg van, valamint a lapátok végén is összekapta a port ez a folyadék.
Egyenlőre hangjuk nincs, de kezdem keresni az utódokat. -
abdulka1
őstag
válasz
Czmorek
üzenetére
Erővel bármi szétszedhető!
Eddig többnyire, csak Twister (mágneses) csapággyal szerelt ventilátorokat ismertem szétszedhetőnek, persze a csúszó és golyós csapágyas modellek mellett. A folyadék csapágy elvileg egy zárt, nyomás alatt levő rendszer, ha ezt megbontod, abból jó nem sülhet ki, szvsz.
Persze nem zárom ki, hogy tévedek! -
abdulka1
őstag
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Aerocool Dead Silence ventijeim közül egyre többnek hangosodott fel a csapágya.
Lehetséges a csapágyakat cserélni, valaki csinált már ilyet?
WD40, meg társai nem segítettek, csak átmenetileg. -
nyul105
senior tag
Sziasztok, nézegetem az arctic p14 pwm ventiket, látom, hogy van belőle sima és bionix, a bionix jobb azonos EP-nek, vagy csak mondjuk nagyobb az RPM Ranger?
bionixbol ezek csak színben térnek el, vagy van valami apró javítás?ACFAN00128A
ACFAN00159Aköszi!
-
tasiadam
veterán
Lehet olyat csinálni, hogy a ventik vezérlésének 2 paramétert adok meg? pl biosban lehúzom mindet.
Van a fan1 és fan2 headerem.
A fan1 legyen pl a 2 darab p14 front
A fan2 legzen az exhaust f12Azt akarom, hogy ha a vga VAGY a CPU elér x vagy y fokot, akkor pörögjön fel a front.
Az f12 csak a cpu-t kövesse.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sejtettem, hogy nem lesz ilyen egyszerű. Mindegy, igazából vissza tudom vinni, csak alapból is bejött ez a venti, kár érte. Gondolom adapterrel nem lehet megoldani, hogy működjön, ugye?
Sose volt még RGB-s ventim. A 4-es csatlakozót bekötöttem a régi házhűtő venti helyére, megy is rendesen a venti. De viszont a vele egy ágon levő 3-as mire való?
Rohadtul fáj rá a fogam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)