Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chopin42
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Biosban állítsd, A 2 pwm-nek pwm csati ajánlott, a 3 pines (dc)verziónak pedig egy 3. dc üzemmódban (a modern lapok tudják mind a kettőt). Az alaplapodon lehet állítani, mihez viszonyítson, van is elég csatlakozó. A 3 pines is 4 pinesre kerül majd, csak át kell állítani dc-re.
-
-
chopin42
őstag
válasz
üzenetére
Gyári adat kamu. Sajna az alapján NEM lehet ventit venni

(#38192) DeathAdder
Dc vagy pwm verziók? Egyébként szerintem mindenképpen terhelés függvényében érdemes beállítani őket. Arctc p12 (pwm) pl 250-1800rpm körül megy, a másik kettő nem tudom, de a 20-as ventik amúgy sem mennek 800nál többet. -
válasz
DeathAdder
üzenetére
Üdvözlet.
Megjöttek a ventik, kérdésem hogy szükséges ezeken állítani fordulatot?
Az új ventik jelenleg:
Elöl: Noctua NF-A20 -> 380 rpm
Oldalt: CM MF200R -> 420 rpm
Hátul: Arctic P12 -> 940 rpm
Csak kipróbáltam őket, B550 toma lapon lesznek. Ezek a sebességek terheléstől függően változnak, vagy nekem kell beállítani? Ha igen akkor fixre vagy dinamikusra, milyen értékekre ajánlott beállítani?
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Tudtok ajánlani elérhető, nem eszetlen áron kapható 80x80x20mm-es 3pines halk ventilátort?
NAS-ba szeretném cserélni mert hülyét kapok a gyári venti hangjától.
nagy légáram nem kell, mivel csak egy darab 2.5" HDD van benne.
Keresek keresek, de egyszerűen amit találok az már nem kapható, vagy olyan áron, hogy annyiért csúcs 140-est ajánlottatok és vettem tavaly a radiátorra
-
-
-
válasz
üzenetére
Nem tudom ,nem volt meg olyanom .
De TY 147A es Noctua A15 igen ,es mivel tok egyforma lapatkialakitasuk van, egyforman toljak a levegot . Hangban talan a TY147A halkabb egy kicsivel pedig rosszabb csapagya van ( sleeve bearing VS fluid ).
De 12k-t biztosan nem adnek az A15 ert. -
pecccccccca
őstag
válasz
üzenetére
Arctic P14-ek vannak nekem elől P7C1-ben.. Nagyon jó a légszállítása és teljesen kussban vannak.
De megértem az igényeidet a garival kapcsolatban.
Mondjuk személy szerint egy 2500ft-os ventinél nem érdekel hogy 2 vagy 5 év a gari...
Ha túlárazott Noctunát vennék akkor már lehet engem is érdekelne. -
-=RelakS=-
veterán
Vettem egy ilyen dögöt.
Ezt vajon hogy lenne jó beépíteni? Alulról felfelé fújjon, vagy elölről hátra?Igen, adaptert is vettem hozzá, nem Xeonon játszok
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Noiseblocker BlackSilent Pro ITR-PM-2 40mm jó lenne memóriákat hűteni max fordulaton? Nem ordít mint a többi szokott?Köszi

-
chopin42
őstag
válasz
üzenetére
Sajna kutya világ van. Ha nem tetszik a wing boost, az ár nem számít, esetleg ezt bepróbálhatod: Scythe Kaze Flex 140 (KF1425FD18-P). 7k

Te lennél az első, aki kipróbálhatná, és megoszthatná a tapasztalatait. -
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
CM storm enforcer házamban kipusztulóban van az elő oldali nagy ventillátor (200 mm).
Típusa: Cooler Master Megaflow 200 red
Milyen alternatív pótlást tudtok javasolni, mert ilyet már nem lehet kapni.
Köszi -
Polllen
félisten
Sziasztok!
A HAF 912+ házamban a gyári ventilátorok már túl hangosak, így cserélni szeretném.
Hátul 1 db 120-s , elől pedig 1 db 200-s venti van.
A lapomon (Asrock B450M-HDV R4.0) 2 venti csatlakozó van:
Az egyik:
1. GND
2. Fan-voltage
3. Fan-speed
4. Fan-speed-controlErre gyárilag egy 3 pines 120-s venti van kötve, de ez így csak pwm only, nem?
A másik 3 pines, azon a 200-s venti lóg.
Az lenne a cél, hogy terhelés nélkül csendesek legyenek. Pl. az ID-Cooling SE-214x CPU hűtőm 800 RPM-n kb nem hallom. Terhelés alatt már lehet hangos, olyankor a vga is felpörög.
A kérdéseim:
- úgy néztem, hogy előre a 200-s helyére akár két 120 is kerülhetne, ha a halk működés a fontosabb, melyikkel járnék jobban?
- milyen 120-s/200-s ventit tudnátok ajálni 2-3k/db körül, ami alapon halk? -
noorbertt
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, van egy 4u rack ház amibe bekerültek az alábbiak:
-GIGABYTE Z490 AORUS ELITE AC
- i7-10700
- CRUCIAL 32GB 2x16GB Ballistix RGB DDR4 3600MHzCPU hűtő még kérdéses viszont kellene nekem 2db 120mm venti be(gyárilag csak 1db 120mm ventinek van hely, érdemes a másik oldalt is annak használni?*)
És két 80mm venti elszívónak.
Mit tudnátok ajánlani? Halk legyen és minőségi.Képek:
[link]
*Azért is kérdezem mert nem lesz a házban cd olvasó vagy bármi egyéb így azt a helyet fel tudom használni+ egy ventinek ha van értelme?Köszönöm
-
Bane03
csendes tag
Sziasztok!
Gépösszeszerelés előtt állok.
Eddig így alakulnak a komponensek :- RAIJINTEK 4715109922721 Ophion Gépház
- Be quiet! 550W Straight Power 11 BN281 Tápegység
- AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX Processzor
- AMD AM4 alaplap | Gigabyte GA-B450 I AORUS PRO Alaplap
- Corsair CMK16GX4M2Z3600C18 2x8GB 3600MHz DDR4 Vengeance LPX Memória
- GIGABYTE GV-N166SOC-6GD GTX1660 Super OC 6GB GDDR6 VideokártyaGépház hűtésről érdeklődnék, hogy mit ajánlanátok, illetve a processzor hűtésére mit lenne célszerű megfontolni ?
A cél, minnél hallkabb "megszólaltatás" lenne, zenére, netezésre... játékra nem használnám.[link] Be Quiet Shadow Rock LP BK002 ?
Köszönöm a segítséget!
-
chopin42
őstag
-
Borzika
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem voltam elég körültekintő és vettem 3db arctic 120 mm-es(0.08A) és egy arctic 140mm-es(0.12A)pwm pst házhűtő ventillátort. Csak a beszerelés megkezdése után vettem észre, hogy csak egy db 4 pines csatlakozó van az alaplapomon. Így kénytelen voltam mind anégyet sorba kötve arra az egy aljzatra dugni. Lehet ebből gond a mennyiség vagy az eltérő méretű ventik miatt? -
Khaosz55
addikt
válasz
abdulka1
üzenetére
Úgy hallom, hogy mindegy hogy forgatom függőleges vagy vízszintes helyzetben is ugyan olyan kis morgó hangja van. Majd kipróbálom 5V-is majd ha megjön a kábel. Ezek jók lennének a gépbe, helyette tudnék mást venni. Silent wings3-ra gondoltam a simára nem a pwm-re mert fordulat nem lesz szabályozva. Az biztos, hogy mindig vízszintes helyzetben lesz.
Noisblocker Eloop B14-2 néztem még, de a fekete jobb lenne nem látszik akkor egyáltalán.Teljes halkság kéne motorhang nélkül, mert már 5V-on is bőséges hűtési teljesítmény az erősítő nem melegszik.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok vettem 2 db 14cm-es fractal design Dynamic X2 GP-14 ventilátort az erősítőm tetejére. 5V-on hajtom USB-n keresztül. A ventilátor 5v-on tényleg halk a levegő áramlását nem hallani, de közelről az elektro motor morgását hallani.
Más gyártóknál is lehet ezt a hangot hallani? Vagy van olyan ami totál halk? Lehetőleg fekete színben kéne. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
semetka
üzenetére
Indíts el egy 3D Mark-ot, hogy akkor vajon mit csinál

Vannak benne frankó stress test-ek. A végén listázza a hőmérsékleteket. Felírod, változtatsz a beállításon, ugyanazt a tesztet futtatod, megint felírod. Ha magasabb értéken jobban pörgeti a ventilátort, akkor alacsonyabb hőmérsékletet kellene mérjél a gépben. -
semetka
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én is így gondolom de ahogy próbálgattam sokkal gyorsabban nem pörgette, de lehet azért mert amúgyis alacsony a hőmérséklet idle-ben.
-
HREH
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Ha már 20-as venti...
Phanteks Enthoo Pro TG házam van, elöl van 2db keret, melyekbe 3-3 HDD-t lehet tenni. A felső keret nincs beszerelve, az alsóban van 2db HDD.
Előre tettem 2db BQ Pure Wings 2 140 HS ventit, amiből így most a felső közvetlenül a gépházba fúj (a VGA-val egy vonalban), az alsó pedig telibe fújja a 2db HDD-t.Kérdésem, hogy jobb lenne-e venni egy 20-as ventit előre, a 2 BQ meg költözzön fentre?
Hűtés szempontjából 1x20, vagy 2x14?
Hátul is egy ugyanilyen BQ van, ahhoz nem nyúlnék. -
Omateee
tag
Sziasztok!
Hamarosan új gépet építek, ami egy be quiet PB 500dx házba kerülne Gigabyte B550 Aorus Elite lappal.
A házhoz való gyári Pure Wings 2 140mm ventiket elosztanám úgy, hogy egy lenne hátul, kettő felül. Előre vennék 3 db Arctis P12 PWM PST ventit, így összesen 6db rendszerhűtő lenne, sajnos az alaplapon ennyi csatlakozó nem lesz.
2db korábban itt ajánlott elosztóval át tudnám hidalni ezt a problémát? Egyik elosztó menne az első ventikhez, másik a hátsó/felsőkhöz.
Amennyiben ez nem tűnik ésszerűnek tudnátok ajánlani más opciókat? Lehetőleg Magyarországon beszerezhető megoldások érdekelnek. -
válasz
abridabri
üzenetére
Köszönöm szépen

Meg is rendeltem előre egy 20-as Noctuat, oldalra MasterFan MF200R RGB-t, hátulra pedig P12-őt, valamint egy porszűrőt az új tápomhoz, az oldalsó 20-ashoz még majd teszek valamilyen filtert.
Illetve felső 20-as ventit nem vettem, mert az még elég friss, tavaly ideadta a haverom az övét a CM Cosmos II házában levő gyárit, de oda majd teszek szerintem egy Pure 20-at mondjuk, de legalábbis valami anti-ledeset
(néztem azt is, de Thermaltaket egyáltalán nem forgalmaz az a webáruház ahol ezeket most vettem) -
válasz
DeathAdder
üzenetére
20as porszurok ritkan kaphatoak itthon, esetleg Alin vannak meretre vaghato filterek : [link]
Vagy csinalsz magadnak szurot egy harisnyabol .
Mivel a lapod tud pwm alapon is vezerelni ,igy akkor az ARCTIC P12 PWM PST a jo valasztas -
válasz
DeathAdder
üzenetére
kicsúsztam a szerkesztésből, Arctic P12-ből melyiket? Kaphatok egy linket, vagy megnevezést?
Látom van PST, Slilent.. 200 rpm, 1800 rpm..

-
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha nekem lenne Haf 922m en igy ventiznem fel :
-Elol : 20CM venti befujora ( akar a Noctua is elfer elol en azt vennem oda mert az a legerosebb 20as . De vilagitosban jo pl a CM Megaflow / CM Masterfan / ThermalTake Pure 20.
-Oldalt 20cm befujo venti pl Cooler Master MasterFan MF200R RGB (mert ez vekonyabb mint a tobbi 20as ,igy kenyelmesebben elfer a D14 mellett )
-Tetore 20as kifujo
-Hatulra meg pl egy budget kiraly Arctic P12Oldalso 20as befujo mellett ertelmet veszti az also 14es.
-
semetka
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Manual-nál csak az értékeket nem értem amit be lehet allitani. 0,75 pwm/ celsius - 2,5 pwm value/ celsius
-
Üdvözlet

HAF 922-őn cserélném a ventiket, ha lehet mindet. (elöl+hátul+fent 20as, hátul 12-es)
Sokat olvastam vissza, így nagyjából képben vagyok mi jó és mi nem, mégse tudom mit hova vegyek. Nem akarok elmenni a végletekig főleg úgy, hogy az ár ne számítson, de nem is akarok low budgetra rámenni.
Ami kardinális az talán az első venti nálam, abból szerintem nem ártana valami erős 20-as, ami átfúj a HDD kereten.
Nem vagyok egy led fetisiszta, sőt.. de elöl gyárilag egy 20-as piros venti van, és ha van rá mód szeretném ha így maradna, másfelé nem kell, hogy világítson semmi.
Ja és alul is van hely egy 14-esnek, oda is tehetünk valamit, ha van értelme

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
semetka
üzenetére
Jó ideje nem izgat, az alaplap megoldja.
Szerintem:
Silent: amennyire lehet, csendben tartja a rendszert, még ha melege is lesz egy kicsit.
Full: minden venti maxon pörög
Normal: valami értelmes kompromisszum a csend és a rendszer hűtése között
Manual: te állíthatod be a ventik sebességét, de akkor az vagy annyit megy, és kész, vagy meghatározhatsz hőmérséklet intervallumot, amit el szeretnél érni? Ehhez már ismerni kellene a biost.Hysterycs
Sajnos nem tudom, hogy egy csatlakozó mennyi ventilátort bír el. 3 ilyen venti akár 1A-t is kér (0.35A / darab). Alaplap leírásában meg nem tudom, meg van-e említve, Gigabytnak nem szokása.
A külön tápos biztos jobb, de ez sem lehetetlen, hogy működjön. Az biztos, hogy amiket most vettem Noctuákat, azokat biztosan jobban szeretné
0,13A, 0,12A, meg 0,05A a max áramigényük 
-
semetka
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Köszi az infót. Nincs tervben csere, így akkor szerintem maradok a 3 pinesnél.
3 pinest hogyan jobb szabalyozni? Szedjem le a gigabyte smartfant vagy hagyjam biosra? Biosban 4 lehetoseg van: silent, full, normal es manual ahol tudok vmi 0.75-2.50 pwm value/celsius értêket tudok állitani. Ez pontosan mit jelent? -
Hysterycs
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Köszi szépen, írtam nekik, és kértem cserét az első kábelre, amit linkeltél. A másik kettőt akkor még nem láttam. Így akkor megvalósítható a dolog? Vagy inkább a 2. vagy 3. elosztó kellett volna? Mert akkor írok még egy levelet
Köszönöm! -
semetka
őstag
Sziasztok. Van egy Gigabyte z170x gaming 3as lapom, most akarok venni 2db Arctic p12-t de kérdés hogy pwm es legyen vagy a sima 3 pines. Ha nem tud a lap pwmet akkot felesleges a 4 pines, jól gondolom?
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Ma ahelyett, hogy először idejöttem volna tájékozódni, rendeltem 5 ventit, illetve egy elosztót, mivel a házamban lévő 5 eredeti venti közül 2 egyszerre lett csapágyas és hangos.
A házam egy Zalman Z9 Neo Plus, az alaplap egy Asrock B450 Pro 4:
Sajnos egyáltalán nem értek ehhez, sosem csináltam ilyesmit, és segítséget szeretnék kérni, hogyan lehetne összehozni a dolgot.
Ebből a ventiből rendeltem kettőt, ezeket a ház elejébe szánom (szerencsére ez nálatok is ajánlott, mázli
):
[Be quiet! BL081 Pure Wings 2 120mm PWM High-Speed]
És hármat rendeltem ebből, a ház tetejére és hátuljára (Sajnos itt nem ajánlott, de a házhoz adott Zalman ventiknél csak jobb lehet):
[Cooler Master R4-L2R-20AR-R1]
Illetve, mivel az alaplapon 3 csati van, eredeti elképzelés szerint a 2 elsőt külön csatira rakom, a hátsó/felső háromhoz pedig rendeltem egy ilyet, és egyben mennének az alaplap harmadik csatlakozójára:
[Cooler Master Trident R4-ACCY-RGBS-R2 ventilátor kábel]
Szóval egyáltalán életképes-e az elképzelés és össze lehet hozni a dolgot, illetve mire kell figyelni összerakáskor?
Köszönöm a segítséget! -
Ma elkezdett kerregni az egyik bq shadow wings a gépben. Ez garanciális probléma? Újraindítás után egy ideig néma, aztán elkezdi és agyfaszt kapok a hangjától...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Esetleg lehet ilyennel próbálkozni.
Alaplap adja a PWM jelet, ventik meg mennek a molexről.
Drágábbé van SATA tápos is -
chopin42
őstag
Már kérdezted, és kaptál választ: az rgb ventik többsége egy kalap szar, ami elfogadható, az a wing boost 3 argb. Vagy talán az eloop x széria, de 10k darabja, és nem nagyon kapni a 140-et belőle.
Ha már rgb kell, akkor inkább az arctic p12/p14 pst széria+phanteks halos keret a megfelelő méretben, ha nem sajnálod a csilli-villire a pénzt. -
válasz
szudar90
üzenetére
Ki kell keresni az alaplapos kiskönyvből, hogy mennyi kakaót tud adni az adott csati. Elvileg 4 db ventit ezekből a BQ ventikből vinnie kellene. Nálam majd 4 db BQ PW2 140 HS PWM fog menni egy csatiról. Meg egy kettes elosztóról megy a CPU hűtő és a házból a hátsó venti, mivel mindkettő BQ PW2 120 cm PWM.
Az az ajánlás, hogy 1 csatiról csak 1 féle ventiket köss össze/vezérelj.
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Milyen csendes és minőségi PWM ventit tudnátok ajánlani a következő ház tetejére 120/140 mm méretben? Kék / RGB színben kellene.

Ház: COOLERMASTER MasterCase H500P Mesh Gunmetal Edition
Lap: MSI MAG Z490 TOMAHAWKKöszi szépen előre is!
-
szudar90
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ohh köszönöm, ez jónak tűnik, a végén még a cpu-ra kötöm mindet

1csatiról kapna mind elegendő áramot? -
válasz
szudar90
üzenetére
Nem olyan rég ajánlottam egy PWM elosztót.

-
szudar90
csendes tag
Üdv!
Adott egy Asus z390-h alaplap és 3db BeQuiet! Pure Wings 2 120mm PWM venti. Ház hűtésre csak 2 csati van az alaplapon (ezen kívül 2 cpu, de azokon már van venti). Az lenne a kérdés, hogy egyre dugjam 3-as elosztóval mindet (milyet ajánlanátok?) vagy csak egyikre kettőt egy 2-es elosztóval (milyet ajánlanátok?) ?
Elsőre úgy érzem teljesen mindegy, de hátha van valakinek tapasztalata előnyökről/hátrányokról
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ebben még az is benne van, hogy NAS-hoz van

Grózi