- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Mi a véleményetek egy Grand Kama Cross 3-ról?
-
Visormail
addikt
Sziasztok, nézek pár olcsó 1500 körüli ventit netezős gépbe. A zaj/légszállítás adatokat is már megnéztem. Tartósságra viszont szerintetek van jelentős különbség ezek közt?
nBase Froze-n 12cm Silent Wind: "Hydro csapágy a hosszabb élettartamért" erről nem írnak sehol becsült élettartamot
Cooltek Silent Fan 120 Green LED: "extremely durable Rifle-bearings" "Az élet kb 80000 óra"
Xigmatek XOF F1251: "FCB Fluid Circulative Bearing" "Várható élettartam: 50.000 óra" -
dqdb
nagyúr
válasz
Th3Ac3 #22397 üzenetére
Attól, hogy nem hiszed, sajnos még lehet, de nálad szerencsére nem. Mind az 5 csatlakozó képes hibrid szabályozásra (PWM-est és feszültségalapút is tud), szóval az ideális eset áll fenn, mehet rájuk 3 és 4 pines ventilátor is, maximum a szabályozás módját kell állítani.
Ellenpéldaként az én alaplapom szintén 5 darab 4 pines csatlakozójából csak kettő PWM-es (ezeken a 3 pines ventilátor garantált szívás), míg három feszültségalapú szabályozásra képes csak (ezeken a 4 pines ventilátor típustól függően szívás lehet), és már találkoztam fizikailag 4 pines, de szabályozhatatlan csatlakozóval is.
-
Th3Ac3
tag
Sziasztok! Pár házhűtő ventilátorral szeretném bővíteni az újonnan vett gépházam mielőtt átépítem a régi házból. Egy Zalman Z11 Neo-ról lenne szó. Amit tudni kell hogy eléggé melegedő komponensek vannak a gépben, úgyhogy a jó szellőzés nem árt (valamint a tetőtér sem a leghidegebb nyáron). Két 120 mm-es és egy 140mm-es ventit keresek, tudnátok valamit ajánlani? A házban jelenleg 3 Zalman gyártotta légkeverő dolgozik. Köszi a segítséget előre is
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laccoss #22385 üzenetére
Jaha.. így nem fér el semmi, vagyis, a procihűtő és a vga közé talán 2*8cm.
Most ez van felül:
Ha ez belül lenne, nem lenne gond, de mivel nem fér el a SilverArrow miatt, így ez nem játszik. A kettő közé lehet, hogy va lamit oda tudnék tenni, valahogy úgy, ahogy rajzoltad, de ahhoz valami rendes tartó kéne.
Mondjuk ötletem lehet lenne rá.. De ez ilyen x verzió lenne.. Ez most a legegyszerűbb próba, hátha elég lesz.
Nekem annyi kell, hogy cibálja ki a vga részről a meleget, mert azt így nem tudja megtenni a megaflow.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van két 40-es xilence, de az kb. semmi levegőt nem mozgat, azért nem is erőltettem a kérdést Haza sem hoztam őket. Ezért merült fel az 50-60mm.
Intézek 2 60*60*12-es xilence-t, kb. 1000 ft a kettő, aztán meglátjuk mit lesz. Ha jó lesz, akkor lehet elgondolkodom komolyabban, ha nem, akkor meg elrakom őket talonba, fájni nem fog.
Köszönöm a felajánlást.
-
Grózi
Topikgazda
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Laccoss
addikt
válasz
hackeeeee #22377 üzenetére
Esetleg még olyat csinálhatsz, hogy keresel, veszel egy téglalap alapú hasáb, vagy négyzet műanyag dobozt, aminek egyik oldalából a venti méretének megfelelő helyet kivágsz, oda becsavarozol egy 8/9/12 centis ventit, és azt rögzíted a hátlaphoz (úgymond légcsatornát létrehozva).
Ez mondjuk egy kicsit már gányolás...
de vannak dolgok, amiket kreativitással lehet csak megoldani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
draco31 #22374 üzenetére
14.
Csak, valahol megvan a saját lelkiismeretem ezzel, hogy most megrendeljem, kipróbáljam, nem jó, küldjem vissza, megvárni visszautalást, stb.. Lehet akkor már kipróbálom aztán ha van értelme, akkor veszek rendes ventit.
Nekem nincs kedvem ezzel szenvedni, plusz az üzletet is "strapálni" ezzel. Tudom, hogy kötelességük, de akkor is..
-
Grózi
Topikgazda
-
ZrogNV
tag
Eddig csak 3pin-es ventik felől érdeklődtem, mert az alaplapon csak 1db PWM-es csati van és azt a cpu hűtő kapta meg. Ez idáig sajnos nem jöttek meg a ventik, de a kiszemelt vga Asus 1070 Strix ami rendelkezik 2db 4pin-es csatlakozóval, azonban sajnos nem láttam a leírásban sehol a PWM szót. Most csak feszültség alapon tud szabályozni vagy vga hőmérséklete függvényében?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hackeeeee #22363 üzenetére
Ahogy egy kedves hölgyismerősöm mondta:"Nem a méret a lényeg,csak jó nagy legyen!"
-ez igaz a kisméretű ventikre is.
Akár,ha csak alternatív módon(én kábelkötegelőt javaslok cérna helyett) de tudsz 60-s,esetleg 80-s ventit rögzíteni-akkor tedd azt.
Ezt a vga slotba betehető csodát csak a süketeknek ajánlanám.. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nem is várok, ha megmozgatja a levegőt ami ott áll, vagyis ki tud termelni abból a melegből, akkor már csak jó lehet.
Néztem, hogy 40*40-esből van komolyabb, de nem szeretnék 2-3 ezer ft/db-ért 40mm-es ventit venni.
Laccoss: Ilyenem volt valahol, de már a fene se tudja hol van.
Lehet még ilyet kapni egyáltalán?
-
Laccoss
addikt
válasz
hackeeeee #22360 üzenetére
Inkább ilyet:
A rögzítés lehet problémás, de ha a csavar feje ha nem megy át a ház hátoldalán a lyukas lemezen, a ventinek a szellőzőrácsain meg lehetne fogatni megfelelő méretű csavarral...
Tehát hogy tiszta legyen, ne a slot helyére rakd, hanem merőlegesen a VGA-ra, így az ott lévő meleget kirántja, és ki is fújja a gép hátulján.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha már vga.. Nekem is támadt egy kósza elvetemült ötletem, aztán meglátjuk beválik-e..
Normális hang mellett ugye nincs klappol, viszont a vga és a proci borda között megreked a meleg, nem tudja kirántani a 20-as cm felül, mert ugye kívül van.. áttolni meg nem tudják az akasák, mert ami odaérne, azt kirántja a felső venti.
Ide bepakolok 2 darab 50*50*10-es revoltec-et, kíváncsiságból, hátha számít valamit.. Kicsit rásegítve a kifelé menő levegőre.
Kipróbáltam, hogy kikötöm a 20-as felsőt.. Hosszútávon a vga-nak nem épp ideális.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
draco31 #22355 üzenetére
A Red Wing is a belépőszint legalja,a BQ és a Nanoxia már jó pár nagyságrenddel másabb.Viszont mivel ebben az árkategóriában nagyobb a minőségi szórás(értsd,akad azért hibás darab) jobb ha itthonról veszed-tudod garanciában cserélni.A 5-s pakk a modellszám alapján(Herstellernummer: COO-XPF80.R) pwm-s,remélem tudod.
-
draco31
veterán
Oké rendben, akkor Xilence Red Wing a legolcsóbb vehető amit látok. Ez is 850-től indul, de 2000 a szállítás. Az ebay-es árakat nem értem, mert ez az 5-ös csomag kb. 1200-ra jön ki darabja, másnál 2000-re jön ki darabja. Vehető ez az 5-ös csomag?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
draco31 #22349 üzenetére
Az edigital-t elfelejteném,csak szemét van náluk venti téren+ ilyen 800FT-s csodáktól ne várj sokat...
Én Arctic ventit nem fogok neked ajánlani és nem véletlenül az van az Összefoglalóban ami.
Értem,hogy nem akarsz sokat költeni de gondolkozz egy kicsit-800-1500 forintból,úgy hogy rajt van a nagyker+kisker haszna+szállítás+a gyártó haszna, mennyi lehet az előállítási költség?És te ezt akarod megvenni...
(#22351) ZrogNV Én már írtam,hogy nem ajánlom ezt a boltot.Pcland-l nekem is jó tapasztalataim vannak.Viszont a Riing-ből szinte senki se tart készletet és ha rendelni kell az eltart egy darabig.
(#22353) dunkel Nincs mit,jól választottál és igen,már kielemeztük párszor ezt a tesztet. -
dunkel
őstag
Köszönöm, azt hiszem shadow wings pwm lesz ahogy javasoltad.
Biztos volt már, de nem követem a témát: 40db 120mm pwm teszt
-
abridabri
veterán
En most utoljara a PCLand bol rendeltem ventiket meg SSD-t . Es sokkolt ,hogy milyen gyorsak.
Penteken este 8kor rendeltem 6 ventit +ssdt. Szombaton delelott jott az email ,hogy minden van nekik kiveve 3db BQ ventit . Vasarnap delutan jott a kovetkezo email, hogy beszereztek a hianyzo BQ ventiket .Hetfo reggel 9kor hivtak az uzletbol ,hogy akkor kuldhetik -e a csomagot.
Agyam eldobtam,hogy ezek szombat-vasarnap is dolgoznak -
ZrogNV
tag
Félig megfogadva a tanácsod megrendeltem a ventiket.
Először az Xplazat néztem ki, de hiába van feltöltve a termék nem is tudtam rendelni belőle.
2.-nak a Bluechipet dobta ki, innen meg is rendeltem.
Első körben 2db 3tűs Bitfenix elosztót, 3db BQ SW 2 120 és 3db Thermaltake Riing 140.
Ez nagyjából 32-re jött ki, de sajnos felhívtak hogy a Riingből 1-et tudnak szerezni.
Így 1 Riing 1 elosztó és 3 SW-vel 18 lett, de ennek már lassan 2 hete és még mindig csak azt látom, hogy beszerzés alatt. Ez minden esetben ilyen macerás vagy tudsz/tudnátok másik boltot ajánlani ahol esetleg gyorsabban mennek a dolgok? Előre is köszönöm! -
dunkel
őstag
válasz
tpeter77 #22347 üzenetére
Kösz. Az olcsó verzió már megvolt a Coolinkkal, ahogy meglesz az új azok mennek az apróra (van bennük vagy 20 óra). Most hogy 2500 vagy 3500 lesz az újak darabja kevésbé érdekel minthogy megkapjam a csendet. (Jó, mondjuk a Noctua reduxra azért kicsit sajnálnám a lóvét)
-
draco31
veterán
válasz
abridabri #22346 üzenetére
Nekem van mindenféle, de a legtöbb Arctic venti. Két gyenge pont van még, az egyik ami a tetőn van, és ami az oldallapon, ezek valami névtelen cuccok, ezeket tervezem lecserélni. Látom az ajánlott ventiket a 8cm-es méretben, de a Sharkoon 8cm-esekhez mit szóltok, az 1500rmp-eshez? Vagy inkább az Arctic F8-asa? Nem akarok sokat költeni, edigitálon nézegetem, onnan ingyen szállítanak.
Erről 5v-on mi a véleményetek? -
Grózi
Topikgazda
válasz
dunkel #22337 üzenetére
Jó kis fapados bios..Kérdésedre válaszolva,jóval halkabb lesz és jobban jársz ha maradsz a pwm-nél.Még a Pure Wings 2 80 Pwm-t ajánlom figyelmedbe-jóval olcsóbb és 10% ha hangosabb.
(#22338) DareiusAhogy abridabri is írta,azzal a kábellel megoldódnak a gondjaid.
(#22339) draco31Én hagynám a helyedben így,az a kis venti csak minimális légmozgást generál és plusz zajforrást.
(#22342) btamas63Az alaplapodon 3 aljzat van,de ebből csak a cpu_fan valódi pwm-s,a többi feszültségalapon szabályoz-tehát 3 pin-s venti kell neked.Ahogy dqdb is írta,a kábel jó-viszont PW2-s ventiből a sima 3 pin-s kell neked. -
btamas63
tag
Sziasztok!
Gépemet 3 ventilátorral szeretném felszerelni. Alaplapomon csak 2 db. 4 pines csatlakozó van ezért egy ilyen kábelt néztem ki. Működni fog a dolog?
Kiszemelt ventilátor: [link]
-
Dareius
tag
De jó köszi!
-
draco31
veterán
Hello!
Freezer 13 Pro-m nem tudom mióta teszi a dolgát hibátlanul. A lap ASUS P5Q-E, a proci pedig L5420-as. A baj, az, hogy a kicsi venti elkezdett nagyon hangos lenni, így egyenlőre lekötöttem. Lehet olyat valahol kapni? Gondolom az a kis légmozgás amit csinál, nem tesz rosszat az ottani alkatrészeknek.
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Akasa Viper 120 mm kinéztem magamnak Radikra, a színe nem izgat a de a teljesítménye nagyon tetszik.
Egy bajom van, hogy 4 pinek és 5 DB-kelene NZXT H440-es házam van, ami csak 3 pines ventit kezel GA-EX58-UD5 (rev. 1.0) Alaplapon meg csak egy PWM van, gondolom arra nem lehet mindet rá kötni max teljesítményen. Paneles szabályzó meg kivan zárva Vízhűtés végett.Van valamilyen tanácsotok eme probléma megoldására, mert itthon nem találtam belső 4 pinek vezérlőt ami alig foglal helyet.pl.:
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
dunkel
őstag
Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
Induláskor, szobahőmérséklet, 880 rpm
Lehetséges PWM értékek, legkisebbre állítva. (Legnagyobbra állítva turbina)
Használat közben 1260 rpmSzóval venném én kisebbre ha tudnám. Ugyanennyi fordulaton (ha ezt műveli a másik ventivel is az alaplap) az néma lesz? Vagy vegyek inkább 3 pinest ami elé rakok egy ellenállást és leszabályozom úgy.
-
dunkel
őstag
Ajánló alapján raktam az új HTPC-mbe 2db Coolink Swif2-80P -t házhűtőnek. PWM-et UEFI-ben levettem legkisebbre, így pörög 1200 körül UEFI szerint. CPU hűtő Alpenföhn Panorama.
A fájdalmam: míg a CPU hűtő ingerküszöb alatt dolgozik (~néma), addig a Coolinkek olyan hangosak, hogy az engem már zavar. Mit rakhatnék helyettük ami hasonló némaságra képes mint az Alpenföhn és a dolgát is ellátja emellett? (8cm 4pin)?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
demmer123 #22328 üzenetére
Korábban már azt írtad,hogy lecserélted...2-3 fok a különbség maximum.
(#22330) DR|FTK|NG Nincs mit és légyszíves majd oszd meg velünk a tapasztalataid!!
(#22331) RazoR8402Én azt nem cserélném le,kiváló a Noctua.Ha extrém oc a lényeg,akkor Viper R-ekre cserélném,viszont az hangosabb-de nyerhetsz 3-5 fokot. -
RazoR
veterán
Noctua NH-D14-en vajon a gyári ventikonfig a jó vagy esélyes, hogy 3db Lepa Bol.quiet jobb lehet?
-
demmer123
őstag
Erre a kompakt vízhűtésre lepa bol quiet mennyire lenne jó választás?Akasa apache és lepa között sok hőfok különbség lenne?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DR|FTK|NG #22318 üzenetére
A lapra megkaptad a választ,tehát hybrid aljzataid vannak.Én is sokallom a porszűrő árát,egyik megoldás amit a kollega is linkelt(ebay-s olcsó hálók-bár ezt jó lenne látni-szóval lutri) vagy klímába-porszívóba való porszűrő háló méretre szabása-cirka 1K-ból megáll.
(#22320) babicsbaluÉn cserélném,1000 rpm-ig jóval csendesebbek a Nanoxiák!Házhűtésre,ha csak nem extrém tuningról beszélünk bőven elég az 1100 rpm-s változat is-viszont az jelenleg drágább és nem muszáj max-n járatni az 1400-st se.
(#22324) RazoR8402Igen,ahogy írták is egy ágról kapja az rpm visszajelzést-viszont csak két teljesen egyforma(méret és típus) ventit tegyél rá!! -
RazoR
veterán
Vettem 2db Akasa 4pin pwm y kábelt, de az egyik végén hiányzik egy láb, de úgy, hogy 2-0-1, ez így normális?
-
scream
veterán
Végül új házat vettem (Fractal Define R4) és van benne két Fractal Silent Series R2 140mm.
Az lenne a kérdésem, hogy amúgy is szeretném cserélni a CPU ventilátort (Deepcool Gamamxx 200-on lévő 92mm-es egy Nanoxia Deep Silence 92 1400-ra), hogy érdemes lehet lecserélni őket egy-egy 140mm-es Nanoxia Deep Silence 1400-ra? (Hangbeli különbség lesz a kettő között?)
-
dqdb
nagyúr
válasz
DR|FTK|NG #22318 üzenetére
CPU_FAN1: elvileg hibrid szabályozás
CHA_FAN1: elvileg hibrid szabályozás
CHA_FAN2: elvileg hibrid szabályozás
CHA_FAN3: feszültségalapú szabályozásA lábkiosztás alapján PWM és feszültségalapú szabályozásra is képes az első három csatlakozó, azonban ezen információ megerősítéséhez szükséges megfelelő részletességű BIOS leírás nem az ASRock szokása, így csak a PWM-et mondanám biztosra. Ha a BIOS-ban a ventilátorok beállításainál látsz DC Mode/PWM Mode opciót, akkor hibrid, egyébként csak PWM.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DR|FTK|NG #22316 üzenetére
Y kábelben inkább ilyet,van a világ minden színében-nekem is volt/van: [link]
Porszűrőből ami jó,az sajna itt kezdődik árban:[link] Arra számolj,hogy a légáramlást azért érezhetően tudja csökkenteni(5-10%).
Ha leírod az alaplapod típusát akkor utánanézek,hogy melyik aljzatról mit tudsz vezérelni-bár 90%-ban biztos vagyok benne(ha csak nem fapados deszka),hogy hybrid aljzatok vannak a lapon(tud feszültség és pwm alapon is szabályozni). -
DR|FTK|NG
veterán
Köszönöm.
PWM: Az alaplapom leírása nem tesz róla említést(?), még a drágább modelljeinél sem, pedig nem valami ezer éves alaplapom van.
Amúgy s1151-es ASRock-om van jelenleg.
Elosztó: Két egymás melletti, azonos(2db 140mm-eset) ventit kéne rákötnöm egy csatlakozóra.
Most jöttem rá, hogy nekem egy Y kábel bőven megfelelne, pl ez: [link] Igaz, 4 pin-es, de a lábak egyenlő távolságra vannak egymástól, illetve a végek(nagy valószínűséggel az eleje is) kompatibilisek az eggyel kevesebb pinesekkel.
Porszűrő: Ventihez rakható kéne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez tiszta sor, tudom, mondtad.
Viszont, először, a 4 venti egyszerre CPU szálról volt szabályozva, PWM-ről, SATA-ról megtáplálva, és úgy is morogtak alacsony fordulaton.
Most azért szedtem szét őket, mert kíváncsi voltam, hogy mi a helyzet így, hogy külön vannak szabályozva.. Sysfan1-en belőttem őket stabil 60%-ra szintén speedfan-nal, fixen, így még lényegében nincs hangjuk, és csak a Cpu szálon lévő 2 viper R van szabályozva.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DR|FTK|NG #22309 üzenetére
Az adott árkategóriában és a követelményeid alapján a Pure Wings 2 az etalon.Ha még csendesebbre vágysz és picit hozzáteszel,akkor az Aerocool DS Black Edition led nélküli.Bordára az Apache kíváló választás,feltéve ha a lapod valódi pwm-s aljzattal rendelkezik(a 4 pin egy dolog,lásd Összefoglaló).
3 pin-s elosztóból hányas kellene?És ugye a 120-s és 140-s BQ nem akarod egy elosztóra tenni?
Milyen porszűrőre gondoltál pontosan,sima ventire rakható vagy esetleg mágneses a házba?
(#22310) hackeeeee "A sysfan_1 elvileg nem tud pwm-et, csak voltage-et"-na itt van a kutya elásva,ezért írtam hogy ne vonj le következtetéseket.És köztudottan az Akasák érzékenyebbek a feszültségalapú vezérlésre,mint a többi pwm-s venti,ezért ezeknél jön ki jobban.
(#22313) demmer123Amit a lapod tud,gyárilag 600 rpm-t adnak meg,de én AiSuite-l emlékeim szerint jóval ez alá is letudtam vinni. -
demmer123
őstag
Lepa Bol.Quiet-nek mennyi a minimális fordulata? Mennyin hajtsam őket alapon?
Mivel lecseréltem Akasa-kat lepa.ra
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én nem nagyon tudom eldönteni, hogy a Viper, vagy a Viper R-nek van motorhangja. De valszeg a sima Viper-eknek, de ezt is említettem korábban.
Valszeg, bár más PWM-es ventivel nem volt ilyen.. De, nem azért írom mert baj lenne, mert jól van ez így is, így is jobb, mint bármi más.
Én kicsit jobban pörgetem őket, mert szükség van rájuk.
-
Gzas
csendes tag
válasz
hackeeeee #22290 üzenetére
Grózi tanácsát megfogadva vettem 2 db 140-es ViperR-t (AK-FN073) előre-felülre és egy 120-as Apache-t hátra. (Így utólag is köszönöm a tanácsot!
) A ViperR-ek 50 fokig 15%-ra vannak állítva, 60 foknál 40%-ra, stb. Teljesen alapon pörög a rendszer egy minimális susogást lehet hallani este-csöndben, motorhangja nincs. Vagy én fogtam ki két kiváló darabot, vagy te néhány gyengébbet - bár kétlem, hogy ekkora klönbségek lennének közöttük. Szerintem is az lesz amit Grózi írt, a lapod vezérlése nem a legmegfelelőbb a pwm-es ventiknek.
-
-
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok.
Keresek ház ventiket, 120mm-es és 140mm-es méretben is, 3k körül. Nem kell, hogy világítson(felesleges is), viszont halknak kéne lenniük(nem ad ki zavaró motorhangot, a teljesítmény nem elsődleges szempont jelen esetben). Az előny volna, ha fekete lenne, de színezett is érdekel, hátha passzol a géphez
.
3 pin itt szerintem elegendő.Én a Be Quiet! Pure Wings 2 120mm-re és 140mm-re gondoltam. Ha ennyiért van más is, ami megfelel a fenti kritériumoknak, akkor szívesen hallgatom.
Kéne CPU hűtőre is venti, 120mm-es. Erre 5k körül szánnék, PWM-es is lehet. A fentiek erre is érvényesek(halk, nem világít, a fekete előny).
Akasa Apache Black 120mm jó volna?
Emellett keresek porszűrőt ventihez(mennyiért van ebből normális?) is(120mm-es és 140mm-es légkavaróhoz) és ventilátor csatlakozó elosztót is(Szintúgy, ebből mennyibe kerül egy normális? 3 pin-es elegendő lesz.)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
gameresboy #22307 üzenetére
120mm 3pin:
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 120
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)120mm 4pin Pwm:
Be Quiet Pure Wings 2 PWM
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet (led-s,kék vagy piros-továbbra is az egyik kedvenc)
Akasa Apache
Be Quiet Shadow Wings PwmEllenőrizd,hogy melyiket(3 vs. 4 pin) tudod vezérelni-attól hogy 4 pin-s egy aljzat még nem biztos,hogy pwm-s.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Házhűtőt szeretnék, de elég széles a paletta.
A ház: [link]
120 mm-esben gondolkodok, s max. 5-6e forintot szánnék rá.
Tudnátok javasolni valamit?Üdv,
GBoy -
-
abridabri
veterán
válasz
Daffchy #22302 üzenetére
Nekem a 60as phobya radin 3lepa BolQ van ,de most rendeltem uj ventiket ,mert kevesnek erzem a lepat. ,Meleg a radi ,nem tudja leszivni rola a lepa csendesen , persze maxra tekerve mar jo ,de nekem szamit a hang. Pushban talan jobb lenne ,de en ragaszkodok a pullhoz (konnyu tisztithatosag ) .
Jovoheten erkezik a 3 Apache a 60as radira, a Lepak meg atvandorolnak a 30as radira -
Grózi
Topikgazda
válasz
Daffchy #22298 üzenetére
Maradj a Lepa-nal,jobban jársz.
Még a Wing Boost 2 lehet alternatíva.
(#22299) hackeeeee Amennyi anomália van nálad,véleményem szerint a te lapod finoman szólva nem jeleskedik a vezérlésben-normál esetben nem lehetne különbség két azonos aljzat esetén.
(#22300) RaziAhogy korábban már a vízhűtés topicban is megkaptad a válaszod,most is csak ugyanazt tudom leírni:
A Korszart felejtsd el,a Noctua és az Apache nagyon jó,az eLoop pedig a legjobb véleményem szerint.Viszont ha jól méretezed a radijaid(kellő méret,vastagság a hardverhez képest),normális pumpát használsz-akkor a ventijeidnek annyi dolga van csak,hogy átszellőztessék a radit,nem kell őket tutultatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Star Trek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Bomba Árak továbbra is! Évtizedes minőség, személyes átvétel is!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!