- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyberkind #20993 üzenetére
A Ty 147A halk és hozza a Noctua szintjét,ha meg teljesítményre vágysz akkor Viper R-kb. 900 rpm.-ig halk,felette van hagja,viszont semmi se hűt jobban.
(#20994) Benir8Az Ipon és a Bluechip forgalmazta egy ideig,viszont drágábban mint amennyi szállítással együtt lenne Merlintől... -
Benir8
senior tag
Köszönöm a tanácsát.
Tehát akkor Lepa-t kelene választanom, a kérdés az hogy ott Budapesten hol tudnék szerezni egy ilyet? Mert amit linkeltél az pécsen van,rendelni meg nem szeretnék, mert akkor sokat ér. Amit a neten találtam minden boltba csak piros ledesbe van, de nekem kék kell, hogy a egyik kék leddel párosítson egy színnel. -
cyberkind
félisten
Noctua NH-D14-en a középső, nagyobb gyári venti helyett melyik az ajánlott ami nem hangos de a hatásfoka jó vagy jobb mint a gyárinak?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
cyber86 #20990 üzenetére
Én nem tenném,feltéve ha lapról tudod őket normálisan vezérelni.
(#20991) Benir8Azok a Zalman ventik finoman szólva sem egy minőségi darabok.Az ár ha helyben van akkor jó.Szépen apránként én kicserélném a gyáriakat és egy 4-s elosztókábellel vagy ventivezérlővel szépen tudnád őket hőfok függvényében vezérelni.
Most nézem,hogy a sys_fan aljzatod is pwm-s,akkor viszont jobban járnál a Lepa-val és valamelyik gyári ventit kötnéd molex-re. -
Benir8
senior tag
Nem akarom szállításért fizetni,mert akkor nem lesz olcsóbb, szerintem ez jó ár és itt személyesen át tudom venni.
Csatlakozással megoldom valahogy.
Lenne egy kérdésem, hogy ha beteszem ez a jó minőségű erős ventit a többi zalman-os 4 db ventivel együtt jó lesz a hűtése? Úgy értem hogy beviszi előlről egy jó ventit és ami hátul van 1 meg felül 2 azt rendesen kiszellőzi? Jó lesz így a légkeverése is? Úgy érzem mind az 5 egy forma ventit kellene lecserélni, hogy jól szellőzön. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Benir8 #20984 üzenetére
Igazad van,3700 az alja:[link]
Miért nem jó molexről?Mert mindkettő nagy teljesítményű és felül azért van hangja.A DS a halkabb,de az is jobb szabályozva.
(#20985) cyber86Akasa Apache Black halk és kellő teljesítménnyel/statikus nyomással bír.
(#20986) kukulecPassz,nem tudom.Viszont ahogy nézem az Intel gyári hűtő(775-től) lábai jók rá.500FT-ért kapsz aprón kompletten. -
cyber86
őstag
Sziasztok. Erre milyen halk ventiket tudtok ajánlani? [link]
-
Benir8
senior tag
Nagyon drágának tartom, még itthon se kapni jó áron,nincs valami elfogadható áron? Ha azt beteszem a házba akkor nem lesz gond a szellőzéssel,mert ez jobb hűtése van mint abba többi ventiéhez képes?
Ja és valami 4 pines csatlakozóra szeretnék kötni tápegység vezetékről, alaplapra már nincs hely. -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy milyen ventilátort vegyek előle egy ledes venti alatt,mert nem kapni ilyen típusút ZA1225ASL?
Zalman Z3 Plus black
Alapból 4 venti van benne,hátúl 1,felül 2, elöl 1 ledes, és még egyet szeretnék berakni 1 kék ledeset. -
SybenX
őstag
Közben levettem a gépház borítását elölről és látom,hogy csak egy ventit lehet berakni előre.
Na akkor hogy legyen?
Előre 1 mivel csak 1-et lehet.
Hátul 1
Oldalt 1
És akkor menjen egy felülre is?(felülre egyébként 2-őt is lehet rakni...)Alulra pedig gondolom nincs értelme?
Ja és ami hátul van az a gyári venti.([link]Elég lenne a teljesítménye?Vagy a gyári helyére rakjak egy PW2-őt és azt a gyárit pedig felülre? -
Grózi
Topikgazda
Először elég lesz 2 elöl befújóra és egy hátul kifújóra-alulra nem kell.A Xilence belépő szint,inkább eggyel feljebb nézegess és abból 3 elég lesz:
Be Quiet Pure Wings 2 PWM
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet
(#20971) Krisz1441 Neked is ezt a felállást javaslom! (2 elöl befújóra és egy hátul kifújóra)
(#20972) kukulecVannak alternatív megoldások(kábelkötegelő,túlméretes csavar) illetve venti rögzítő kampót is lehet veni/hajlítani.Ezt az alaplaphoz rögzítést viszont nem értem...Most az egész borda mozdult el vagy csak a bordán a venti? -
kukulec
őstag
helló, egyik gépünkben egy régebbi hyper tx2 ventilátor műanyag lábai, amelyek az alaplapba kapaszkodnak, erősen deformálódtak, és léptem nyomon kilazulnak, így a gép lecsapja magát. hogy lehet ezt a kérdést orvosolni? illetve van olyan egyszerűbb ventilátor, amelyik rendesen csavarral illeszkedik az alaplapba, nem ilyen filléres, gány módon?
-
sas55
aktív tag
Nos akkor még 1 kérdésem lenne
Alaplapom szerint 4pin PWM ventiket nézek az ajánlottak közül 3db ilyen Xilence Red Wing Pwm 120 elosztóval ez kerülne előre(2) és alulra(1) ezek befelé tolnák a levegőt. Hátra kifelé fújni érdemesebb-e nagyobb teljesítményűt venni ha igen mit ajánlanál?
-
SybenX
őstag
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy elég-e ez a gyári venti ami hátul van a házban,ugyanis ez lenne az egyetlen ami kifelé fújná a meleg levegőt(ugyanis 2 elölről és egy oldalról be):
[link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
Pknerd12 #20965 üzenetére
Tehát 12V-n megy folyamatában,lehet hangos és szívóként üzemelne?Méretet nem írtál és gondolom 3 pin kellene,nem?
Mert ha igen,akkor ami árban beleesik azok közül a Be Quiet Pure Wings 2 jó,kicsit jobb a Nanoxia DS.
Pull-ban mondjuk az Akasak(Viper,Apache,Viper R) a legjobbak,de azok 4 pin-ek és drágábbak is. -
Pknerd12
csendes tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok e ajánlani valami jó ventit, a lényeg, az ára /akár használt/ 3k körül, a lehető legnagyobb cfm el, olyan 30-35dB ig elmegy, meleg levegő elszívására lenne használva. -
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
CMN300 házba érdemes lenne lecserélni a gyári ventiket? + a legolcsóbb CM 12cm-es venti van benne még 2db.
Szeretném a ITX-es GTX960-at 70fok alatt tartani tavasszal /nyáron, úgy hogy a VGA ventijét ne kelljen 60% fölött hajtani, mert úgy már megjön a hangja. Végéig néztem az ajánlót!
Be Quiet Pure Wings 2 PWM-ből 4db hatékonyabb lenne? (2100k/db áron) ill lényeges szempont a zaj is. Nem vagyok ventik terén tájékozott.Előre is köszönöm a segítséget!
-
SybenX
őstag
Értem.Viszont egy a gond még,hogy a 3db PW2 PWM változata nekem már sok lenne árban.Vagy most a sima pwm nélküli is jó?
Vagy még a Xilence Red Wing PWM 120 néztem ami olcsóbb és pwm,viszont nem értem miért írja alá a bolt hogy a csatlakozó 3 pines mikor 4 pinesnek kellene lenni: [link]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SybenX #20944 üzenetére
Ha tényleg jól akarod megcsinálni,akkor ezt elfelejted-hiába jó a PW2,azért 12V-n van hangja.
Ha jól akarod csinálni,akkor veszel 3db PW2-t és egy 3-s elosztókábelt-a sys_fan1-ről pedig tudod hőfok függvényében vezérelni.
(#20945) sza.sa 5 V-n csak nagyon kevés ventinek nincs minimális motorzaja.Az egyik ilyen az Aerocool DS-de ez led-s.A helyedben,ha tudsz fix 12V-t adni a ventiknek akkor az alábbi alacsony rpm-ü ventikből választanék:
Coolink SWiF2 1200
Phobya G-Silent 12 700rpm Black Silent Edition
Noiseblocker eLoop B12-1
Noctua NF-S12B redux-700 -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani kerregésmentes ventilátort? 12 vagy 14cm, egy házimozi erősítő tetejére akarom rakni hűtésnek, 5V-ról hajtva. Amiket próbáltam, mind kerreg. Halk, de mikor csend van épp a filmben zavaróan hallható
(be Quiet! Pure Wings2, ID-cooling, Deep Cool ventillátorok mind ilyenek
)
-
SybenX
őstag
Igen.És kell egyébként azt vezérelni?Szerintem a 2-őt amit előre rakok azokat berakom 3 pinesbe és hadd pörögjön maxon,ami pedig a vga-nak lesz azt pedig a 4 pinesbe?
Előre akkor rakok 2 jó minőségűt ahogy ajánlottad: be quiet! Pure Wings 2 120 mm
És oldalra egy ilyet szabályozással: Xilence Red Wing PWM 120Jó lesz-e ez így?Csak akkor a 3 pinesbe lesz 3 venti és a 4-esbe pedig 1?Lehet 2-2 arányba kellene elosztani?
Bocs a sok kérdésért csak jól akarom megcsinálni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SybenX #20941 üzenetére
Igen,erre.Viszont ha jól tévedek,ezen az aljzaton nem fogod tudni vezérelni.(sys_fan2)
(#20942) takacsbotond
Az csak elosztó,fix 12V-n járatja a ventiket-csak a molex táp kell neki.Ezen nem tudod sajnos szabályozni a ventiket,maximum ellenállással.Ezt leírtam már többször.. -
Grózi
Topikgazda
-
SybenX
őstag
70-80 fok,de pár hónapja még 70 alatt volt,de már tavaly június óta nem volt kiporolva és remélem csak amiatt van ez.
Közben megnéztem az alapon a csatlakozókat:
[link]
- 1 x 4-pin ATX 12V power connector
- 1 x 4-pin CPU fan connector
- 1 x 4-pin system fan connector
- 1 x 3-pin system fan connectorAkkor most melyiket vegyem?
[link]
[link]Azért én minden esetre vennék egyet oldalra is.Akkor 3 venti kéne,mert már egy van hátul.
-
sas55
aktív tag
Sziasztok az adatlapomon lévő corsair 550D házhoz szeretnék a meglévő elől 2db hátul 1db 120mm ventikhez
pluszba rakni. Milyent és hová raknátok a én tippem alulra 1db. -
SybenX
őstag
Sziasztok!
1 hónapon belül szeretnék rakni pár ventit a házba,főleg a vga miatt,hogy nyáron ne legyen gond.
Egy ilyen házba lenne:
[link]Az alaplap egy Msi b85m e45.
Úgy gondoltam hogy mivel a vga-nak fontos hogy jól hűljön(asus gtx 770)oldalra mindenképp raknék egyet és előre is.Hátul már van.
Hogy ajánlanátok?Előre 1-et vagy 2-őt?Alulra nem raknék.Oldalra egyet(Csak egyet lehet).Felülre is rakjak egyet legalább?
Egy ilyen ventit néztem ki : [link] Mennyire ajánlott?Ja és a méret csak ilyen lehet: 120 x 120 x 25 mm
-
hackeeeee
Jómunkásember
@Grózi:
Holnap megérkezik a cuccom!
Este nem hiszem, hogy lesz motivációm összerakni a cuccot, mert szombat reggel korán kell kelnem. Előreláthatólag a jövőhét folyamán kedden, vagy szerdán jövök az infókkal. Venti tapasztalatokkal, plusz, hogy elfér-e a megflow.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #20925 üzenetére
Annyiért led-s,normális nincs.Ha leteszel a ledről,2600FT-ért a BQ Pure Wings 2 tökéletes.(és ha mindenképp ragaszkodsz a világításhoz,6-700FT-ért tehetsz be kék smd ledsort)
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
CM 690-es ház tetejére kiszívásra 2 db 120as ventrit keresek. Kék világítós, 3 pines, ennyi az extra. Megfizethető kategória(max 2k Ft/db)
Mit ajánlotok?
Előre is Köszönöm. -
Grózi
Topikgazda
válasz
CptAdamica #20922 üzenetére
A DS nagyon jó venti és a 2 db 140-s bőven elég lesz+csendben teszi a dolgát.
-
CptAdamica
veterán
NZXT Noctis 450 gyári ventilátorait akarom lecserélni. Előre lehet tenni 3x12cm-es ventilátort, vagy 2x14-es ventilátort. A cél egy középút, ne akarjon felszállni és mozgasson minél több levegőt.
Amit most néztem, az az Aerocool DS 12-es és 14-es ventilátorai. A 3x12cm-es 163,4CFM-et szállít, a 2x14cm-es pedig 129,6CFM-et összesen. Ahogy lejött ezek kellően halkak és a légszállításuk is elég jó. Tehát te melyiket ajánlanád?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CptAdamica #20917 üzenetére
Mi a cél,a halkság vagy a minél nagyobb légszállítás?Egyébként lelövöm a poént,az esetek 99%-ban 2 db 140-s bőven elég és kellően halk ha minőségi.
(#20920) Apone33Az Akasa Apache kiváló választás kompaktra,esetleg ha extrém tuning akkor a Viperrel még nyerhetsz 1-3 fokot. -
Apone33
őstag
Hello!
Van egy lepa aquachanger 120-as vízhűtő a procin, aminek a ventije még silent módban is hagnos és elég "hülye" hangja van. Kellene egy másik venti radiátorra ami ha felpörög is halkabb mint ez. Milyet lenne érdemes venni?
-
CptAdamica
veterán
Melyik megoldással járnék jobban, a ház elejére 3x12cm-es venti, vagy 2x14cm-es venti?
-
dqdb
nagyúr
SmiTH90's: a SYSFAN1 az alaplapodon pont megfelel a célra, hiába fizikailag 4 pines, bekötését tekintve nem PWM-es, hanem feszültséggel szabályoz, mint egy fizikailag is 3 pines tenné. Vegyél egy Y kábelt, és kösd arra rá mindkét ventilátort, ha egyformák. Ha nem egyformák, akkor ventilátorcsere jön. Bár az alapján, hogy Corsairt említettél, valószínűleg úgyis ez lesz a következő lépés
Ezután a BIOS-ban tudod a szabályozási profilt állítani, bár a profil testreszabhatósága valószínűleg nem lesz túl magas (az alaplap kézikönyve alapján következtetek erre, ami botrányosan gagyi és hiányos, így nem tudom leírni, hol és mi vár rád, mert konkrétan a BIOS leírása hiányzik belőle).
-
edari
őstag
Sziasztok
Létezik sima (nem elosztós) 4 pines hosszabító kábel? Keresgéltem, de csak 3 pineset találtam. -
törölt tag
Sziasztok,
Van 2db Corsair 12cm ventim. Mivel az alaplapon nincsen 3 pines csatlakozó, ezért vettem egy Zalman ZM-MC1 multikonnektort.
12V-re kötve maxon forognak elviselhetetlen hangerővel.
5V-re kötve viszont alig forognak.BIOS-ban nem találtam olyan lehetőséget mint a 990FX-nél, hogy level 1-9-ig lehet állítani.
Hogyan tudnám állítani a fordulatszámot?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
dominating #20911 üzenetére
De miért a speedfan-t?
Ott a lapod gyártói oldalán az AiSuite 3,az sokkal fejlettebb szoftver-töltsd le azt.Egyébként ha egyesével lehúzkodod a lapról(persze leállított gépnél) a ventiket,úgy is ki tudod szűrni.
(#20912) Frenky89
Én a BQ-t vagy B14-2-t vennék,bármelyik jobb a Noctua-nal.Válaszd azt amelyik jobban tetszik/megy a konfigodhoz! -
dominating
tag
Üdv! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de remélem! Lenne 1 olyan problémám, hogy a számítógépemben az 1ik ventilátor fura hangot ad ki, de nem tudom, hogy melyik az. Azt találtam ki, hogy speedfan-nal egyesével leállítgatom és ha megszűnik a fura hang akkor azt a ventilátort kicserélem. Na most letöltöttem a speedfan x.45ös változatát de fura számokat ír ki (gondolok itt, hogy a procit 10 fokosnak méri). alaplapom: asus z170 pro gaming. Van másik ventilátor szabályzó a speedfanon kívül? Vagy valami megoldás, hogy ezt a tervet kivitelezni tudjam?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
-
Frenky89
addikt
Megérkezett a Define S a GP-14-es ventikkel. Elsőre úgy tűnik, hogy cserések lesznek, mert pont olyan frekvencia tartományban van egy kicsi morgó hangjuk, ami engem zavar. Bár 450-500RPM környékén talán elhalkulnak egy kicsit, szóval még játszok a fordulatszámokkal meg figyelem a hőmérsékleteket.
-
Most egyelore maradok a jelenlegi ventiknel,de azert kosz a tippet. Valamiert elhalkult minden az uj gephazban. Szinte nem hallom a gepet ,pedig felraktam az asztalra. Es tele van ventikkel, amik raadasul nem is egyformak.
Elol 1x 20cm TT 5V + 1x20cm CM Megaflow 5V
Hatul 1x14 Apache
Teton VGA folott 2*14cm Apache
Teton cpu folott radin 2*12 Lepa Bol Q.
igy nez ki -
hackeeeee
Jómunkásember
Köszönöm! Soha nem foglalkoztam ennyit ezzel a témával, mint most. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Mindenképp! Feltéve, ha befér felülre!
Kipróbáltam tegnap, a 230mm-es CoolerMaster ventit ilyen 2-300 RPM-en forgatja, ha be van kapcsolva a Smart System fan controll, ha kikapcsolom, akkor ugye so max rpm, vagyis úgy 630 körül.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hackeeeee #20902 üzenetére
Ha van kérdésed,csak nyugodtan!Viszont nehogy a sys_fan1-n ne induljon el(kevés feszt ad neki a lap) a MegaFlow-erre figyelj!
(#20903) abridabriA TY147A hatékonyabb és leszabályozva ultra halk.Viszont figyelj rá,hogy mindenképp 147A legyen,hiszen az 300 rpm-ről indul.
Gondolom Varázslótól lesz,hívd fel külön a figyelmüket rá,mert volt hogy én is sima 147-t kaptam 147A helyett!!!Most néztem jól felment az ára 2700-ról... -
Adott egy TT Core x9 haz . +2x 20cm venti . Meg egy Lepa 240 kompakt. Kerdesem : melyik megoldas halkabb/jobb ? 5darab TY147A (12cm es felfogatas miatt 2 menne a tetore ,es ala tudnam csavarozni a radit az egyikhez ,igy menne pullban. +2 147A a VGA folotti reszen + 1x 147A hatul.
Vagy 3db 14es BQ PW2 pwm (vga folott 2+ hatul1 ) + 2db 12cm BQ PW2 pwm a lepan ?
Volt 147A-m ugy emlekszek mocskos halk , viszont pwmes BQ-t sose probaltam. -
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor jó.
Köszi!
Lett volna még belőle, de csak 1-1,5 múlva. A ház, ha minden jól megy valószínűleg hétfőn megérkezik, akkor össze szeretném pakolni.. 1 ventivel nem szeretnék külön kínlódni.
Asszem most már nem lesz több kérdésem, így lesz majd.
Így viszont annyiban fog változni a dolog, hogy a megaflow-t be fogom tudni sysfan 1-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Netfone
- Kerékpársportok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- További aktív témák...
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Deepcool FL12R (R-FL12R-WHAPN3-G) Tesztelt, újszerű állapotban
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest