Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
wattafaka #20193 üzenetére
Mert minimális a különbség,kivéve árban-de ha akarod veheted.
(#20194) Imurai Macht nichts!!
(#20196) rokafiu77 Tudod szabályozni? 3 vagy 4 pin? Árkeret?
(#20197) golf2gtNem egy liga-az Enermax mutatós és ebben ki is merül minden pozitív tulajdonsága.Na jó,légszállítása elmegy-viszont hangos. -
golf2gt
tag
Erről valakinek vélemény Enermax Cluster Advanced UCCLA12P- 120 mm
Ezzel szemben lepa bol. Quiet pwm
Ház ventinek zaj , hatásfok stb. -
wattafaka
senior tag
A Shadow Wings 3pines változatai (120, 140) miért nincsenek az ajánlott listában? Mert nem jobbak annyival a Pure Wingsnél, mint amennyivel drágábbak? Ha viszont szán rá az ember ennyit, akkor ajánlottak?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
dokee78 #20188 üzenetére
Akkor a helyedben vennék 2db Be Quiet Pure Wings 2-t,tökéletes lesz ilyen célra és nagyságrendekkel jobb mint az általad nézett,belépőszintű ventik!Cirka 2400/db [link] Viszont ellenőrizd le a lapod gépkönyvében az alaplapi aljzatokat,az Összefoglalóban találsz segítséget,de ha nem megy szólj és segítünk!
(#20189) ImuraiJa,persze hogy az-papíron! A gyári adat nem mérvadó és elárulom neked hogy nagyon nem jó venti-volt hozzá "szerencsém".Már közepes fordulattól elég erős motorhangja van,ami hatványozottan erősödik. -
Imurai
tag
Esetleg egy Raijintek Boreas?
Szinte ugyanaz a nyomás és légszállítás, de olcsóbb és picit csöndesebb is. -
Grózi
Topikgazda
válasz
CptAdamica #20184 üzenetére
Nincs mit!!
(#20185) +SoulRiever- Annyit bőven el kell bírnia,máshol lesz a gond!
(#20186) dokee78Mit tudsz vezérelni,3 vagy 4 pin-t is?Az ár darabra értendő?(ha a kettőre együtt,akkor nagyon karcsú)
Kívánok minden kedves fórumtársnak békés,boldog Karácsonyt!!! -
dokee78
félisten
Igen nagyon csúnya belülről.
Elnézést kérek a hátborzongató kép miatt!Szóval a 2 jelzett helyre szeretnék 3 vagy 4 pines ventit.
Ami előlről szívná oda erősebb légszállítás kellene,mert 2 HDD van az útjában,de ugyanakkor halkabb legyen.Egyéb ajánlat,ami a téma összefoglalóban nincs?
Ajánlott listából ezeket néztem:
Cooltek CT-Silent Fan 1200
Xilence Red Wing - 120mmMax 2000-2500.
-
SoulReaver
veterán
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy... Összesen 5 venti van rákötve az alaplapra, plusz egy Y-al a noctua két ventije. Ebből csak kettő megy rendszerindításkor+ a proci ventik. A maradék 3 csak akkor indul be, ha az alaplapi fan vezérlőt win-alatt elindítom. Addig csak állnak.
Ezelőtt mentek szépen. Lehet, hogy túl sok ez már az alaplapnak?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CptAdamica #20182 üzenetére
Mivel 4 aljzatod van és gondolom a cpu-t is hűtőd-így szükséged lesz egy Y kábelre is.Erre 2 egyforma(méret,típus) ventit tegyél-így tudod tökéletesen szabályozni.Én így csinálnám:
Alulra+felülre 1-1 Alpehnfoehn Wing Boost 2 140(vagy Nanoxia DS 140 pwm)-ezeket tenném az Y kábelre
Előre 1 Alpehnfoehn Wing Boost 2 140(vagy Nanoxia DS 140 pwm)
Hátra,a 120-s helyre pedig választhatsz(az egységes kinézet miatt) 120-s Nanoxia DS pwm-t vagy 1 Alpehnfoehn Wing Boost 2 120-t,annak függvényében hogy mit teszel a 140-s helyekre.Esetleg még a Lepa Bol.Quiet is szóba jöhet,ha mondjuk led-sre vágysz(személyes kedvenc,a WB 2-től nem is üt el mondjuk pirosban).
Bármelyiket választhatod-nem fogsz csalódni! -
Grózi
Topikgazda
válasz
Imurai #20178 üzenetére
Én ilyen célra Akasa Viper-t vagy Apache-t választanék,esetleg Alpenfoehn Wing Boost 2-t.
(#20180) san01 Neked pwm-s aljzataid vannak,így 4 pin-s ventik közül válassz.Abban a házban én tennék előre+hátra+alulra és felülre 1 ventit,oldalra felesleges.Az Összefoglalóban megtalálod az ajánlott pwm-s ventiket,de ha pontosan leírod hogy hova mekkora fér+egy árkeretet,akkor leírom én hogy csinálnám. -
CptAdamica
veterán
Akkor már csak egy kérdésem maradt, mert nem igazán tudok eligazodni rajta. Tehát az alaplapom kézikönyvében néztem a téma összefoglalóban írt típusokat. 35. oldalon írja le, hogy az egyes tűknek mi a nevük. Ez alapján mindegy milyen csatlakoztatású ventilátort veszek? Vagy kötött, hogy 3pin, 4pin pwm? Szabályozás lenne számomra a lényeg.
-
Imurai
tag
Ki tudna egy olcsóbb (2000-2500 HUF a plafon) 12 cm ventit ajánlani vga-bordára?
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20174 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
válasz
CptAdamica #20173 üzenetére
Nekem Grózi ajánlotta tegnap. Kinézetre is jól néz ki és halk is. Szerintem nem lősz mellé. Én a kis tesóit(12cm) rendeltem meg ma fentre.
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20166 üzenetére
Egy AEROCOOL Dead Silence 14 centis ventilátor megfelelő lenne alulra és előre?
-
wattafaka
senior tag
válasz
tpeter77 #20171 üzenetére
Mármint olyan Y elosztó, ahol mindkettő ágban 4 kábel megy? Csak mert az egyáltalán nem baj, ha az egyikben a "Sense" láb (sárga) ki van hagyva, máskülönben az RPM monitorozás (fordulatszámkijelzés) összezavarodik (tapasztalat). Épp valamelyik nap lettem erről felvilágosítva. Tehát ez ne zavarjon, hogy a linkelt elosztónál az egyikben csak 3 kábel fut, az lenne a baj, ha mindkettőben 4 menne.
Piros és fekete kábel a GND (föld) és 12V, a kék pedig a szabályozás (PWM). Ja egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem mondani, hogy csakis ugyanolyan ventiket szabad Y elosztóra tenni, ezért elég csak az egyiknél a Sense kábel, mert úgyis mind(kettő) azonos RPM-en fog pörögni. -
wattafaka
senior tag
válasz
tpeter77 #20169 üzenetére
A 3pin-es ventik nem PWM-esek, csak a 4pin-esek. Ellenben fordítva nem biztos, hogy egy 4pin-es alaplapi csatlakozó PWM-es. Megnéztem az alaplapodat, a SYSFAN nem tud szabályozni, azon fixen fog menni a venti, szóval a legjobban egy ilyen kábellel jársz, ha szeretnél szabályozást. Mondjuk nem tudom mennyire szerencsés CPUFAN-t megosztani, ezzel kapcsolatban majd dqdb és Grózi kolléga tud biztosabbat mondani.
-
tpeter77
addikt
válasz
wattafaka #20162 üzenetére
A sysfanon egy külső venti van ami pwm-es lehet, mert 3 pines és 3 vezetékes, ez a vga karit hűti.
Alaplapom: Gigabyte GA-G31M-ES2L
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm, megfogadom! illetve mennyire biztos, hogy menni fog? dqdb kolléga már segített sokat, ő is arra tippelt, hogy ebben a 4-es elosztóban a fordulatszám-szabályozás valahol nincs meg és ez okozza a gondomat.
Tody-t nem ismerem, nem láttam nála épp ilyen hirdetést, privátban tud segíteni, ha megkeresem?
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20166 üzenetére
Köszönöm.
-
SoulReaver
veterán
válasz
CptAdamica #20165 üzenetére
Nálam úgy van, hogy felül 2 db szív kifele. Egy hátul kifele. Egy alul befele szív, egy elől befele. Én megoldottam egyet az optikai részhez is, de kelleni fog egy porszűrő majd. Meglehet oldani. 12-14cm befér.
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20164 üzenetére
Ez egy Zalman Z9
Tehát akkor azt javaslod, hogy az oldallapra ne, hanem felülre tegyek egyet, ami kifele szívja? Optikai meghajtós nem rossz ötlet, úgyse használom. Már csak az a kérdés, hogy oda megoldható e.
Ahogy látom a speckóba előre csak 1 darabot jelez.
-
SoulReaver
veterán
válasz
CptAdamica #20163 üzenetére
Szerintem elég, ha felül meg hátul tolná kifele a levegőt.
Ez amúgy zalman ház? Tök olyan a belseje, mint a z11-nek.
Még esetleg az optika meghajtó részhez is be lehetne rakni egy ventit.. Attól függ, lesz-e neki hely.
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, úgy éreztem ideje lesz kicsit felturbózni a házhűtést. Mivel tervezek venni egy R9 390-es kártyát. Csináltam pár Móriczka rajzot. Tudnátok segíteni az optimális hűtés elérése érdekében?
Mint látjátok az első nem túl izgalmas ez van jelenleg, két ventilátorral.
Az új hűtést viszont így képzelném el:
Mindenképpen tennék egyet alulra, mint ahogy azt már be is rajzoltam, ez felfele tolná a levegőt. Utána viszont kicsit bajban vagyok. Van még 4 hely.
Ha az alsó felfele fogja mozgatni a levetőt, akkor az a VGA-ra jó hatással lesz terveim szerint. Viszont az oldal lapra érdemes tenni ventilátort, ami mondja kifele szívná? Vagy éppenséggel az is a VGA-ra lenne irányítva?
Legfelülre nem tudom, hogy lenne e értelme, az új proci hűtő egy coolermaster hyper 212 evo lesz. Ez balra fogja mozgatni a levegőt, a hátsó ventilátorhoz, ami pedig kifele szívja. Szerintetek hogyan lenne megfelelő?
-
wattafaka
senior tag
válasz
tpeter77 #20161 üzenetére
Milyen alaplapod van? Mert ha nem "zárt" a 3pin-es csatlakozód, akkor rádughatod a 4-eset (az nem számít, hogy egy üres marad), és jó eséllyel feszültség alapon még szabályozva is lesz.
A SYSFAN-on van akkor végül valami?
-
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #20158 üzenetére
vissza az egész
sajnos csak 1 darab 4 tűs csati van az alaplapon. amire a CPU ventije van dugva.
és van még egy SYS_FAN de ez 3 tűs. Ennyi, nincs több venti csatlakozó az alaplapon.
igy akkor teljesen mást kell keressek, lehet csak egy 4pin female to 3pin female átalakító kell. -
tpeter77
addikt
válasz
wattafaka #20159 üzenetére
nálam mind a 4 vezeték be van kötve! amiket mutatsz abban meg csak 2 és 3 vezeték fityeg.
sajnos nem tudom melyik vezetéken folyik áram. Idáig még nem volt 4 tűs PWM-es ventilátorom, de 3 tűs van egy pár.
próbáltam rádugni egy 3 tűs apa kábelt, de nem indult el a venti! -
wattafaka
senior tag
válasz
tpeter77 #20158 üzenetére
Innen tudsz rendelni 200 forintért kettőt is.
Igaz csak 3pin-es, de az mindegy, mert a 4-eset is rá tudod dugni, a PWM vezérlés úgyis elszáll, ha tápra kötöd (ezért nincs is 4-es). Ezért lehet jobb lenne (majd az okosak rámondják az áment), ha inkább PWM elosztót vennél, és egy alaplapi csatlakora mehetne kettő venti, és még a PWM szabályzás is megmarad. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
vettem egy Noctua NF-R8 ventit ami PWM-es és 4 tűs anya csatlakozója van.
A gondom az, hogy nincs csak kettő darab 4-érintkezős venti csatlakozósor az alaplapomon; egyre a VGA hűtője megy, a másikra a CPU Fan.
Hogy csatlakoztathatom én ezt a tápra? Van valami átalakító pl. Molex-To-4pinFAN már próbáltam keresni de sikertelenül -
wattafaka
senior tag
Mivel multiméterem nincs otthon, szétszerelni a gépet meg nem volt kedvem, ezért egy vezetéket, egy töltőt és egy karácsonyfaizzót használtam, ha már volt a fiókban még egy ugyanilyen Y elosztó kábel. Ami egyébként két ágú, ellentétben azzal, hogy te 3 ágúról beszéltél, de ez végülis irreleváns, a lényeg, hogy mindkét ág mindhárom lábánál van csatlakozás, tehát valóban rosszul van megcsinálva. Ez egyébként nem zavar, ha működésben nem okoz gondot.
Azt mondtad, hogy ilyen esetekben "normális" a valós RPM többszörösének megjelenítése. Nekem két 1200-es van rajta, az RPM intervallum viszont kb. 600-2400-ig van. Nem 1200-tól 2400-ig kellene akkor lennie, vagy még a fél érték (600) is betudható "normális" anomáliának? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Imurai #20151 üzenetére
Nincs mit!
(#20152) Kbhont Pont golf2gt is ez ügyben érdeklődött,Lepa-k kapcsán.Én festővel festettem le a Viper R-t anno,de előre megmondta hogy nem lesz szép.Pedig megmaratta a lapátokat,kapott alapozót+a festék-mégis nagyon hamar lepattogott.
(#20153) golf2gt Örülök,hogy sikerült és bevált.Cpu hőfok alapján állítja a rendszer a fordulatszámot,viszont ez kicsit becsapós mert az Asus lapok nem maghőt,hanem kupakhőt érzékelnek.Ajánlom hogy tölts le egy HwInfo-t,Core Temp-t és arányosíts.Én kész profilokat szoktam menteni így:
Night(éjszaka,mikor csak a torrent fut energiatakarékos módban ki is szoktam kapcsoltatni a ventiket bizonyos hőfokik)
Net(kis terheléshez a ventiket)
Game(alapba 60-70%-s fordulat mely emelkedik ha kell játék közben)
stb.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20148 üzenetére
Ha Viper R-d van(AK-FN073) akkor annak a lyuktávolsága 120mm-így lazán felmegy!A DS ilyen célra tökéletes lesz!
(#20149) ImuraiPassz,de szerintem igen.Gyári oldal szerint,ahogy nézem az nem-de nem vagyok benne biztos.Vga-s topicban érdeklődj!! -
SoulReaver
veterán
Kifele fognak szívni, arra szerintem elegek lesznek.
Most úgy fest a ventilátor arzenál, hogy egy lepa elől szív, alul egy zalman szív, hátul egy zalman kifele szív, felül két akasa kifele szív. De mivel egyetlen egy optikai meghajtóm sincs, oda is szeretnék egy valamekkorát, lehet az egyik noctua 14-es befér és az is szívni fog, közvetlenül a proci és a ramok felé.
Azt nem tudom még, hogy a két akasára, hogy fogom felrakni a drót kapcsokat, amik a noctua lamelláiba kapaszkodik.. Vagy mivel kerek az akasa, ezért a 12cm-es venti méretre vannak a lyukai?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20146 üzenetére
Az egyik leghalkabb venti amit ismerek,nem légszállítás bajnok-de házhűtőnek bőven elég.Nekem fehér ledes volt és járt nálam piros is-mindkettőről a szolid szépség jut eszembe kinézet ügyben.Egyetlen negatívuma az ára(főleg 140 mm-ben),de valamit valamiért.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20144 üzenetére
Az egyik a kedvenc: Lepa Bol.Quiet(4 pin) és 3 pinben a szintén kiváló Aerocool DS!!Egyikkel se tudsz mellényúlni!! -
Grózi
Topikgazda
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #20139 üzenetére
áh, ez ezzel a lappal 3pinnel megoldhatatlan. ha kiiktatom a CPU Fan ellenőrzést, hogy induljon a gép és a CHA kivezetést használom, akkor se tudom rendesen leszabályozni a ventiket. így most feleslegessé vált a 3db 3pines Pure Wings és vehetek 4 pineseket plusz ahhoz két Y elosztót.
és csak remélem, hogy a CPU kivezetés nem fog megszivatni, ha rákötök két Y kábellel 3 darab 4pines ventit...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20130 üzenetére
Én push-ra tenném kezdésnek,aztán megfordítanám az áramlást és amelyiknél jobbak a hőfokok.Mondjuk szerintem az első felállás nyer.
(#20134) ImuraiAhhoz kicsit forrasztgatni is kell,hogy a kártya vezérelje(csati).Egyszerűbb alaplapi progival szabályozni,cpu hőfok alapján.
(#20138) +SoulRiever-Mi a lényeg,teljesítmény vagy hang?Mert tudok jobbat mondani ami 800 rpm-ig halk,felette meg olyat tol amit semmi-Akasa Viper R. -
hoffman_
nagyúr
ez volt a koncepcióm lényege, elég nagy hangsúly van a kábelezésen is. nem szerettem volna két kivezetést használni, egyszerre szeretném leszabályozni 2-400rpm körüli értékre az összes ventit. hogy most ezt a CPU vagy a CHA kivezetésről teszem meg, nekem aztán teljesen mindegy - talán a CPU-ról előnyösebb, úgy a kábelrendezés jobban kijön. ez talán még technikailag is előnyösebb, de írtam, sajnos nem tudtam megmókolni úgy a CPU FAN beállításait, hogy menjen a gép és szabályozzon.
szerk:
a harmadik megoldásoddal indult a gép, amikor a fan speed-et ignore-ra raktam. ezzel csak az a baj, hogy nincsenek szabályozva a ventik, még az aida sem látja, hogy milyen fordulaton mennek (saccra 30-50% lehet) és így "hangos" a gép. ha nem lehet megoldani, akkor kvázi feleslegesen vártam a merlinhardveres szállításomra 40 napot, és dobktam ki 3 ezret az elosztóra...
lehet, hogy azért nem lehet ennél a lapnál ctlr c-v, mert gamer
wattafaka:
mert passzív a CPU hűtőm - de mint írtam is, úgy is próbáltam, hogy a CPU_FAN kivezetésen volt az összes venti.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Nem ház hűtés, de gondolom ide tartozik. Noctua d-14 -en szeretném lecserélni a ventiket 2 egyformára.
Ő lenne a kiszemelt, de ha van ettől jobb is, megnézem szívesen. Annyi a lényeg, hogy ~10k-t szánok a kettőre.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a két ventit dughatom-e Y kábellel egy aljzatba?
-
dqdb
nagyúr
válasz
hoffman_ #20133 üzenetére
Miért nem kötöd rá az egyik ventilátort a CPU_FAN-re, és lövöd át a szabályozását a BIOS-ban DC Mode-ra? CPU Q-Fan Control néven keresd a Monitor menüben (ez biztosan működik). Vagy ugyanezzel a beállítással a komplett elosztót dugd át (feltéve, ha ennek nem kábelrendezési okai vannak). Harmadik lehetőség, hogy nem szerelsz, és ugyanott a CPU Fan Speed beállítást lövöd át Ignore-ra (valószínűleg működik).
Mit szedett-ivott-szívott az az idióta az ASUS-nál, aki jó ötletnek találta, hogy egy kézikönyvből ne lehessen szöveget kimásolni
-
Imurai
tag
Sziasztok!
A ref hűtős 290-esemen szeretnék Raijintek Morpheus-t használni. Lehetséges-e erre olyan ventit vásárolni, amit a kártya maga szabályoz (pl egy MSI afterburner profil alapján)? -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
van egy kellemetlen, nem várt gondom. adott egy Asus B85M Gamer alaplap. most jöttek meg a kábeleim és estem neki a gépnek, a következő felállás szerint:
eddig egy 4pines venti volt a CPU_FAN kivezetésen, egy 3pines a CHA_FAN kivezetésen, minden gond nélkül. a 4 pines venti kikerült a gépből, a CHA_FAN kivezetésre került egy 3 pines elosztó, ami 4 ventire tudja leosztani 3pines csatlakozóval a tápot (az alaplapon mind a CPU, mind a CHA kivezetés 4pines, tudnak PWM-et és DC-t is). most tehát a CPU_FAN üres, emellett a CHA_FAN-ról DC módban egy 4-es elosztóval 3pinen van megtáplálva 3 venti (PWM 3pinnél nem megy, ahogy néztem).
a gond az, hogy nem tudom indítani a gépet, mert azt írja, hogy CPU FAN ERROR, és csak a biosba tudok bemászni. átdugtam az egész venti kiosztást a CPU_FAN kivezetésre, de ugyanez a helyzet. próbáltam disabled, pwm, dc módot is, egyik sem oldotta meg, mindegy melyik kivezetést használom.
létezik, hogy 4 pines venti nélkül a CPU_FAN kivezetésen nem fog indulni a gép? naneb*sszmá. valakinek ötlet, hogy ezt a hibát hogy iktassam ki?
hálás köszönet előre is
-
Grafirka
őstag
Egy evet hasznalt Akasa Viper AK-FN073 mennyire lehet hangosabb mint ujkoraban? Hozzajuthatnek 2 darabhoz jo aron, de nem tudom letesztelni mert mas varosban lakik az elado.
-
Henk
veterán
válasz
HollyBoni #20107 üzenetére
Nálam egyelőre a Phobya eLoop a befutó, ugyanaz mint a NB csak ez fekete színű. Ezek 1000 rpm-ek, de ott már kihallatszanak a házból, igaz csak szélzaj. Idle 500 rpm-re szabályozva használom őket és így tényleg nem hallani. Mondjuk így a légszállításuk is csekély, dehát úgyis a víz az úr.
Noctua-t nem, még régen volt belőle egy 8 cm-es de az nem mérvadó. -
HollyBoni
veterán
Nekem Coolink Swif2 van 92-es méretben, 1000rpm (honlapon 1100-at írnak de nem annyit megy). Eddigi legjobb ventim, 0 hang, 3-4 éve megy tökéletesen, olcsó.
De ahogy Grózi is mondta nem szállít egy tonna levegőt. 1500-as már biztos szállít levegőt, de lehet hangos, azzal nincs tapasztalatom.
(#20129) Henk: Úgyis az a verzió lesz hogy veszek mást is és visszaviszem boltba amelyik nem tetszik, de Noctua-t is próbáltad?
-
Grózi
Topikgazda
Ebbe az árkeretbe,ilyen méretben olyan ventit ajánlani ami vezérlés nélkül halk-mission impossible.
Már csak a méret miatt is két véglet van,vagy halk és lepkefing erejű légszállítása van-vagy van hangja.92 mm-ben ha tudod szabályozni,akkor a PW2 vagy a Nanoxia jó az ajánlottak közül.80mm-ben pedig olyat válassz ami alacsony rpm-l operál.Az ár nagyon kicsi ehhez.Én első körben mondjuk az Athlon gyári hűtőjét cserélném egy kis torony-ra(2k-ért már kapsz)-az többet érne mint a ventik.
(#20125) Kbhont Alakul a kicsike!!!Hány hdd lesz a radi mögött és mi lesz elöl bekötve(venti)?
(#20126) abridabriSokan dicsérik az új Fractal ventiket,viszont hogy csendesebb legyen mint a PW2-azt eléggé kétlem. -
Megjott a FD Define S haz , a gyari 14-es ventikel nagyon meg vagyok elegedve, semi hangjuk sincs 12V on . Erzesre ugyanannyi levegot tol mint a 14 es BQ PW2-m. Cserebe csendesebb egy hajszalnyival.
-
Sziasztok! Szia Grózi!
Elkészült a váz, meg van a végleges helye mindennek, nagyjából meg van a festés is!
Ami a kérdés, hogy akkor az első ventik akkor szívjanak, vagy fújjanak?
Igazából annak a slim 280-as radinak nem sok ellenállása van...
Egyenlőre még a "dublőr"ventikkel próbálgatom, mert a véglegesek csak januárban jönnek.
Azt mondtad, hogy azt szívóra kellene. Perpillanat a cpu van csak levizezve egy 360 radival, de most a hidak is víz alá kerülnek.
Most 30-36 C' a víz. Nem lesz gond, ha azt a 36C' levegőt benyomjuk a lapra...?
Egy kép a mostani állapotról: -
3800+
őstag
Asszonykám gépébe is szeretnék ventilátort venni, abba előre fér egy 8 centis, hátra egy 9 centis. A 9 centis 3 tűs kellene legyen, a 8 centis pedig tápról kapná az áramot.
Szempont a halkság, nem lesz szabályozva. A keret nagyjából 2000HUF. Jelenleg egy venti sincs a házban a CPU ventijén kívül, és így játék alatt 69 fokot is eléri a proci, ami egy Athlon II 250 gyári hűtővel. Ha leveszem az oldalát akkor mínusz 20 fok.
Köszi előre is, ígérem most nem kötekszem, elfogadom a hozzáértők véleményét!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
HollyBoni #20119 üzenetére
Természetesen igen,ezért is írtam azt amit.Jelenleg nekem mondjuk csak laposom van,de ha vízhűtéses gépet építek,vagy bordára kell akkor magamnak tuti azt teszek.Egyedüli hátránya az ára+a lapátkialakítás nem mindenkinek tetszik.
(#20120) IspySzerintem mindkettő tetszeni fog,mondjuk az Akasa inkább bordán/radin jeleskedik-a BQ meg házhűtőként. -
HollyBoni
veterán
Próbáltad már személyesen az eLoop ventiket?
Szerintem veszek egy eLoop-ot meg Noctuát, és visszaviszem azt amelyik nem tetszik.
A leghalkabb venti amit hallottam eddig az a Coolink Swif2 92mm, 1000rpm. Motorhang és szélzaj 0, akkor hallok csak motorhangot ha közvetlen odateszem a fülem mellé... Persze nem szállít nagyon sok levegőt. Ilyen kéne 12 centisben.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
HollyBoni #20115 üzenetére
Akkor nem.Akkor a NoiseBlocker eLoop B12-PS-t,már ha 120-s méretről van szó+nekem 4 pin kell.
(#20116) takacsbotond Elöbbi kicsit csendesebb,de alapesetben az árkülönbség miatt nem éri meg-ennyiért viszont ajándék.
(#20118) joe979 Nem jött be!Hogy értetted a végét? "bár ő sem igazi mert lapozik"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Én az eLoop-ra szavaznék ezek közül.Bár amire neked kell a venti,oda mást használnék.Én az Apache-t választanám,mert alacsony fordulaton a lapátkialakításának hála sok levegőt mozgat meg.Szoftveresen beállíthatod fix 600-700-800 rpm-re és kész.
(#20112) 3800+ Mondtam,hogy tökéletes nem lesz,de valamit segít.
(#20113) IspyTökéletes ilyen célra.Nem véletlenül osztottam meg ezt az akciós listát én se,van pár ritka jó vétel.Ha még MO.-n dolgoznék,megvettem volna saját részre gyakorlatilag az egész listát. -
Ispy
nagyúr
Ez a venti jó lenne egy metis házventijének? Az eredeti elképzelés egy Akasa Apach volt, de az istennek sem akar megérkezni, a kérdés, hogy jó csere lenne a linkelt darab, vagy érdemes az eredeti elképzelés mellett maradni.
-
3800+
őstag
Üdv!
Betettem az Akasa gumi rögzítőket, halkabb lett, de a búgás még mindig fent áll. A rács széleinél képződik a hang, ahol a lapátok a leginkább szívják a levegőt. Szinte biztos vagyok benne hogy a rácson átáramló levegő süvít. Majd kipróbálom játék közben ha maxon pörgetem mennyire zavaró a búgás, nem szívesen vagdosom szét az új gépházat. :/
-
joe979
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
joe979 #20108 üzenetére
800 körül, nincs értelme nálam a nagyobb fordulatnak. Mindegy ha felesleges, a vízhűtésem is az.
Két külső radiátor hűti a procit és VGA-t, nincs rajtuk venti. A nem túl távoli jövőben vizezni fogom az alaplapot is, és akarok venni egy tápot ami leállítja a ventit ha nem kap sok terhelést. Szóval csak a vízpumpa, és 1db HDD lesz mozgó alkatrész, de valószínűleg a radik és a pumpa menni fog a padlásra.
Ezért kell nagyon csendes működés, lehet nem is kéne venti, de egy picike szellőt szeretnék a házban. Semmiképp nem akarok szabályozni ventit, hogy még véletlenül se morogjon a motor, az idegesítőbb mint a szélzaj. Felesleges az egész, de a lehető legcsendesebb ventit szeretném. Na meg csak 2-3db kell, úgy nem olyan drága, és remélem jó pár évig működni is fog.
-
joe979
aktív tag
válasz
Az attól függ , milyen fordulaton akarod járatni őket. Noctuákat használok, de az ULN fölös és nagyon drága. Egy FLX sokkal jobb. Ebből van nekem 2db a gépben. Valamint egy 14es redux szériás ..... Nyugodtan válaszd a " szürke " szériát, csendesek, kellemesek. Az Akasák hozzák ezt a szintet,ugyanolyan halkak, kicsivel nagyobb levegőt mozgatnak és ha kell több tolóerőt , több a tartalékuk is.
-
HollyBoni
veterán
Úgy döntöttem inkább többet költök ventire.
Noctua NF-S12A ULN
vagy
Noisblocker B12-1?
Esetleg van jobb? Valakinek esetleg nincs személyes tapasztalata mindkét ventivel?
12cm, 3 pin kell, alacsony fordulat, és minél csendesebb működés, házszellőztetéshez lesz. Nem akarok alulfeszelni/szabályozni PWM-el.
Nem zavar ha feleslegesen drága, csak 2-3db-ot akarok venni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
golf2gt #20103 üzenetére
Töltsd le a korábbi verziókat(28 és 26 végű) és próbáld meg azokkal is!
(#20104) takacsbotond Ebben az árkategóriában 3 pinben a BeQuiet PW2 és a Nanoxia DS-4 pinben ezek pwms változata+a kedvenc Lepa Bol.Quiet.Az utolsó szolid led-s és kicsit több(cirka 3200FT),de jobb is.
(#20105) Kaci84Mindkettő jó venti,nyugodtan választhatsz közülük és az Összefoglalóban még találsz pár alternatívát! -
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Erről a ház ventiről van valakinek tapasztalata vagy véleménye. Nem találom itt az ajánlott vételek között, de jót hallottam régebben a Noctuákról és elég komolynak tűnik a leírás alapján. Vagy a másikról, vajon melyik érén meg jobban? A legfontosabb a halk üzem közbeni légszállítás. Max 600 vagy kisebb fordulaton.
Mindegyik kb. 5.000 Ft. -
takacsbotond
őstag
Kissé körvonalazódott, hogy pontosan mire is lenne szükségem.
Most egy NZXT Phantom 240 ház gyári ventineit használom (ha jól tudom neked is volt szerencséd ezekhez).
Az igényeim: legyen sokkal halkabb, és legyen valamivel nagyobb légszállítása.
Hogy három vagy négy pines az mindegy, illetve semmilyen világításra, vagy hasonló csicsára nincs szükégem.
2db 120mm-es venti kéne.
Max 2500-3000Ft-ot szeretnék rákölteni darabjára.
Ezekkel a kritériumokkal milyen ventiket tudnál nekem ajánlani? -
wattafaka
senior tag
Természetesen még vásárlás előtt vagyok, hidd el mindent megfogadok majd, amit tanácsoltál / tanácsoltatok, csak még előtte próbálok minden - az esetemben felmerülő - technikai / szakmai kérdést megválaszoltatni. Mint pl. ezt is. Adott volt 6 darab 3pin-es ventim ezelőtt, szóval mást nem is tudtam volna rádugni.
(#20094) Grafirka Ahogy Grózinak is írtam jelenleg sajnos csak 3pin-es ventijeim vannak, természetesen az öt új venti vásárlásakor nem fogok ekkora bakokat lőni, ezért is mérem fel minél pontosabban, hogy mit és hova.
Az alaplapom: MSI B85-G43 Gaming (SYSFAN3-ról van szó)
Ami mocskosul érdekes, és most vettem észre, ahogy sima pdf-et akartam volna linkelni, hogy a gyártó honlapján letöltött manual-ban a SYSFAN3 PWM-es, míg itt feszültséggel szabályozósnak írja.. Na most akkor melyik? Mindkettő 2.0-s revision.(#20095) dqdb Értem, majd ezeket akkor kipróbálom. Ha ne adj isten ahogy te mondtad, idióta a kábelem gyártója (egyébként egy ilyenről beszélünk, hátha ismered), attól még a vezérlése gondolom jó, annak ellenére, hogy helytelenül monitorozza, igaz?
A magyarázatodból akkor úgy tűnik nekem, a PWM ventikímélőbb megoldás. Akkor főleg pontot kellene tenni a pár sorral fentebb Grafirkának írt válaszomban levő problémára, hogy most akkor van-e PWM-es SYSFAN az alaplapomon, vagy nincs.. Mert hiába veszek PWM-es ventit, ha feszültséggel fog szabályozni. -
zolika15
tag
Üdv mindenkinek!!
Véletlenül nincs valakinek egy Low Noise Adapter NA-RC7 eladó amitől megválna??
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Corsair AF120 RGB Slim INGYEN FOXPOST
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest