Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDoktor
senior tag
Csövi lett új sütőm!
Kenyérsütéshez eddig alsó felső sütést használtam
Ez a cucc tud légkeverést .Kovászos kenyérhez alkalmazzam vagy maradjak a bevált alsó felső sütésen? -
Ciccuka
veterán
Egyedi fűtőszál gyártás rövid határidővel
valami ilyesmit keress talán -
iatti
aktív tag
egy biztos, ne kezdj magas hidróval, főleg ha kézzel gyúrod.
én jó fél éve sütögetek, de még a fasorban se vagyok. nagyon lényeges, hogy a tészta jól kilegyen dolgozva, kelve, érlelve. kelési idő, hőmérséklet, millió részletre kell odafigyelni. töltök, sütök, füstölök kolbászt, nyomom a pacal+ csülök pöriket, de ez a kibaszott pizza százszor nehezebb
-
iatti
aktív tag
szerintem univerzális. resistenza coera néven megy. talán spanyol cég.? aliexpressen is volt 10-15dodó körül, de már nincs. felvásárolták, aztán mire ideért európába, 50euro lett az ára.
szerinted mennyiért lehetne legyártatni? www.alkatreszuzlet.hu itt is legyártanák, csak utána kéne járni. ha nem vettem volna meg a lundot, én is beneveznék egy spice pro-ra.
-
iatti
aktív tag
ilyen fűtőszálra tudtok forrást? esetleg gyártatni valahol?
-
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem. -
Zirowe
nagyúr
válasz
hyperspace #1629 üzenetére
Az üveg és a kenyér között sütőpapír van, az elvileg ezt lenne hivatott megakadályozni?
Ha esetleg rizs szemeket raknék a sütőpapír és az üveg közé?
Csak attól félek, hogy mivel eleve van egy vizes edény a sütőben, nagyon megszívná magát..
Vagy az nem befolyásolja a kenyeret? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kis tanácsot kérnék kenyérsütéshez.
Van egy bevált receptem amit már lassan 1 éve használok, egy bajom van csak vele, hogy az otthoni edény/sütőtál túl nagy és ezért néha ellaposodik a kenyér.
Folyamatban van egy új beszerzése, de addig is találtam otthon egy kisebbet, ami üveg.
Egész jó lenne az eredmény, de egy a gond vele: az üvegedényben készült kenyérnek nagyon nagy lesz a belső nedvességtartalma, olyannyira, hogy miután kihült alul középen egy lyuk formálódik, mintha ujjal benyomnám, és belül a lyukhoz közel nedves marad a kenyér tésztája.Ezzel szemben a fény sütőtálban készítve ilyen gond nincs, miután kihült a kenyér, minden rendben van.
Az elkészítési mód mindkét tálnál azonos: a tálban sütőpapír, azon a tészta, villanysütő, alul kis tálka vízzel, ha elkészül, akkor meg kiveszem és egy rácsos edénytartóra rakom hülni.
Mi lehet a baja?
-
hatala
tag
Sziasztok ismét.
Látom vásároltatok itt elektromos pizza sütőt, Teesa-t az Amazonról és Lidiát itthon.
Most ezen agyalok a kettő között melyik legyen.
A Teesa-ból már csak 1 db van az Amazonon 42 000-ért, a Lídia itthon 30 000 Ft.
Mondanátok tapasztalatot akinek van?
Meg érhet annyival többet a Teesa?
Csak mert ha annyival jobb is, azt veszem.
Mind kettőben ugyanakkora pizza készíthető?Köszönöm a segítséget.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a tanácsot!
Igen, kerek formát sütöttem, de a következő inkább kisebb és ovális lesz.
Holnap megpróbálok egy másikat sütni ismét, hosszabb sütési idővel lesz akkor a probléma, meg alufóliázok ha kell, és beszerzek az Ikeából egy maghőmérőt is, jó lesz majd a húsokhoz is. -
-
hyperspace
őstag
Másfél kilós kenyeret én is sütöttem már, az 20 percig 250 fok, majd 35-40 perc 210 fok. Kerek formát csináltál? Lehet annyi a gond, hogy nem sült eleget.
Tapasztalat, hogy ha kívül szép színe van, még nem jelenti azt, hogy kész van. Kell az idő és elég hőmennyiség neki. Én letakarom alufóliával, ha már jó a színe, de még kell neki sülnie, fényes oldalával lefele. -
-
hatala
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék ismét.
Sütöttem ma az Aldis teljes kiőrlésű magos kenyér liszt keverékből, - mert még van belőle bőven itthon mert be spajzoltam, gondoltam meg kellene sütni. Elektromos sütőben csináltam nem a kenyérsütőgépben, adtam hozzá + ban még egy kevés cukrot, sót és por élesztőt is.
3 óra kelesztés után szép nagyra fel is jött a sütőben, meg is pirult rendesen, már kezdtem örülni, - 220 fok majd 15 perc után 200 fok 35-40 percig, de a közepe sűrű, nedves, vizes maradt, pedig nagyra nőt.
1 kg keverék liszthez amit írtak, 600ml vizet adtam, lehet ez sok hozzá, és ezért lett belül sűrű, nedves?
Ha tudtok választ, megköszönném. -
KVfun
csendes tag
Sziasztok. Megrendeltem a Koda16 ot. Jövő héten szeretném kipróbálni. Normál 11 kg háztartási gázpalack jó hozzá? Reduktorban állíthatót vagy normált vegyek?
-
bbuffy
senior tag
válasz
hyperspace #1605 üzenetére
Elején pár perc hőlégkeverés nem árt, de nem sok, mert bezárul a kenyéren a repedés, és akkor nincs levegős kifele. Ezért nem jó sokáig. Én csak a végén használom két percre kb hogy kicsit sötétebb és ropogósabb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest