- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
Nem tudom mennyire tartottad a leírt receptet, de nekem több szempontból is hibásnak tűnik.
70-es hidro szerintem nem éppen ideális a piros 5st napoletánának, főleg nyári nagy melegekbe, pláne ha kézzel dagasztasz.
Kiló liszthez én már inkább 3% körüli sót tennék mint 2-t, van aki még egy picit fölé megy nyáron, segít stabilizálni a tésztád, és lassítja az élesztő munkáját.
2g instant élesztő tuti sok ebbe a tésztába, 1g/kg szokott lenni az ajánlás, 3g ha friss egy standard hűtős kelesztéshez.
Ahogy olvasom a recept ráadásul azt írja hagyjuk kint szobahőn 6-10 órát(kérdés mi a szobahő az ideális 22 fok vagy inkább 30 körül) majd még ez után hűtőzzük 24-48 órát?
Vagy hűtős vagy szobahős a kelesztés, felesleges kombinálgatni őket.
PizzaApp (hellyel-közzel pontos iránymutatás) 0,48g élesztőt javasol a leírt recepthez, 10 órás 24 fokos szobahővel, ha 28 fok van akkor 0,21g! szintén 10 órához, csak, hogy érzékeld. És itt még hűtő szóba se jött, csak szobahővel számolva.
Ilyen pici élesztő mennyiségeket baromi nehéz egyébként is mérni, ékszermérleg nélkül ne is próbáld. Szerintem használj frisset, jobban kalkulálható, bár ilyen körülmények között, kis mennyiségnél abból is szó szerint hangyafasznyi elég, ha szobahőn hagyod 6-10 órákat. (1g körül)
Ha hűtőzől végig, akkor lehet mondjuk 2-3g friss/kg liszt.
A leírt recept, helyesen, mondjuk véget ért volna 8 óra szobahő után kibucizva készen, 0,4g instant élesztővel, és lehet sütni. Bár én a hidrót még ott is visszavettem volna egy pöppet.
Ennyi idő alatt, ilyen hőmérsékleten, ennyi élesztővel, és hidróval a fotózott szinten szétkelnek/folynak a bucik.
Figyeld a tésztát és a kövi jobb lesz, hajrá! -
xavix13
őstag
Szerintem nincs, nem hiszem, hogy érdemi előre lépést hoz.
Mai gyors mortadellás:
Caputo Pizzeria, 60as hidró kb., 6h 30+ fok
Sajna a nagy pára és a hőság miatt nehezen akart kimászni a dobozból, sajnos eléggé meg is cibáltam, el is ment a cornicione egy részen. Azért így is lecsúszott.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest