- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
Nem tudom mennyire tartottad a leírt receptet, de nekem több szempontból is hibásnak tűnik.
70-es hidro szerintem nem éppen ideális a piros 5st napoletánának, főleg nyári nagy melegekbe, pláne ha kézzel dagasztasz.
Kiló liszthez én már inkább 3% körüli sót tennék mint 2-t, van aki még egy picit fölé megy nyáron, segít stabilizálni a tésztád, és lassítja az élesztő munkáját.
2g instant élesztő tuti sok ebbe a tésztába, 1g/kg szokott lenni az ajánlás, 3g ha friss egy standard hűtős kelesztéshez.
Ahogy olvasom a recept ráadásul azt írja hagyjuk kint szobahőn 6-10 órát(kérdés mi a szobahő az ideális 22 fok vagy inkább 30 körül) majd még ez után hűtőzzük 24-48 órát?
Vagy hűtős vagy szobahős a kelesztés, felesleges kombinálgatni őket.
PizzaApp (hellyel-közzel pontos iránymutatás) 0,48g élesztőt javasol a leírt recepthez, 10 órás 24 fokos szobahővel, ha 28 fok van akkor 0,21g! szintén 10 órához, csak, hogy érzékeld. És itt még hűtő szóba se jött, csak szobahővel számolva.
Ilyen pici élesztő mennyiségeket baromi nehéz egyébként is mérni, ékszermérleg nélkül ne is próbáld. Szerintem használj frisset, jobban kalkulálható, bár ilyen körülmények között, kis mennyiségnél abból is szó szerint hangyafasznyi elég, ha szobahőn hagyod 6-10 órákat. (1g körül)
Ha hűtőzől végig, akkor lehet mondjuk 2-3g friss/kg liszt.
A leírt recept, helyesen, mondjuk véget ért volna 8 óra szobahő után kibucizva készen, 0,4g instant élesztővel, és lehet sütni. Bár én a hidrót még ott is visszavettem volna egy pöppet.
Ennyi idő alatt, ilyen hőmérsékleten, ennyi élesztővel, és hidróval a fotózott szinten szétkelnek/folynak a bucik.
Figyeld a tésztát és a kövi jobb lesz, hajrá! -
xavix13
őstag
Szerintem nincs, nem hiszem, hogy érdemi előre lépést hoz.
Mai gyors mortadellás:
Caputo Pizzeria, 60as hidró kb., 6h 30+ fok
Sajna a nagy pára és a hőság miatt nehezen akart kimászni a dobozból, sajnos eléggé meg is cibáltam, el is ment a cornicione egy részen. Azért így is lecsúszott.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos fejegységek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Renault, Dacia topik
- Le Mans Ultimate
- Milyen NAS-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest