- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz hoffman_ #2899 üzenetére
"Nem kell ide se kalcium, se semmi." Na ez viszont szerintem felelőtlenség lenne. Gyúrásnál hamar rájön az ember, hogy mennyit számítanak az ásványi anyagok, ezért azokat sosem becsülném le. Szerintem ha az ember erős, kemény csontokat szeretne, nagyon fontos, hogy az edzése mellé jól adagolja a szükséges kiegeket. Tegnap még zabkorpát is vettem a szilícium miatt -ezt ugyanis ált. kihagyják a multimineralokból, noha a csontoknak igencsak jót tesz.
A nyújtás viszont nagyon igaz. Alapból behajlított karja lesz az embernek, olyan dinnyecipelős, ha nem nyújt rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gaboman #2896 üzenetére
Szerintem a bandázs pont annyit csinál, hogy elcseszi a melóját. Pont annyit fog fel, amennyi már sok. Nem kell ide se kalcium, se semmi. Kitartás kell, ahogy mondtad egy segítőkész fa, és sok-sok ezer ütés, rúgás. Mértékkel, lassan fokozva, nem fél év alatt, de meglesz az eredmény. - Saját vélemény, nem orvosi kivonat
szerintem minden gyúrósnak ezt is kéne csinálnia
Amit nekik csinálni kéne, az a nyújtás
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Fred23
nagyúr
válasz Gaboman #2896 üzenetére
Eddig nem tettem, és bírta. Én úgy vagyok ezekkel a harcos dolgokkal, hogy az ember a legkevesebb extrát használja. Akkor is, ha nagyobb a sérülésveszély. Megfigyeléseim szerint a legtöbb küzdősportot űző ember nagyon ad a biztonságosságra, de nekem ez nem a stílusom. Jobb szeretem a nabumm, próbáljuk ki dolgokat a maguk egyszerű, primitív voltában. Egyszer majd biztos nagyot fogok szívni, tudom... de nekem így jobb érzés. Annyi az óvintézkedésem tehát, hogy rugalmas felületen gyakorlok, és ennek elégnek kell lennie.
skótocska: jelenleg leginkább egy szimpla hobbigyúrós vagyok, aki ha már eldöntötte, hogy az átlagnál izmosabb lesz, akkor hozzátenné még azt a kis csonterősítést is. A testem harci értéke ezzel kis ráfordítással sokat nő; ennyit megér, szerintem minden gyúrósnak ezt is kéne csinálnia.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Snoop-y #2894 üzenetére
Ma már volt könyök -ajtón. A lábazással az a baj, hogy leginkább csak este lehet, másként jobb esetben hülyének néznek, rosszabb esetben meg ki tudja... merthogy ha meglátnak egy fickót, amint egy fa előtt áll, és osztja...
Ami még problémás, az a bal öklöm: rendszeresen bevérzik az egyik bütyök alatt; most mondjuk ahogy ránézek, látok rajta egy olyan ráncot, ami eddig nem volt -talán a jövőben nem lesz vele gond. Lehet, hogy egy kisebb ér volt ott, ami most rájött, hogy neki ott nincs helye, és végre felszívódott. -
Snoop-y
veterán
Mindenképpen rugalmas felületen gyakorolj mert úgy kisebb a sérülés veszélye.
Sípcsont erősítésre kiválóan alkalmas egy jó vastag fa.
Háncs lábtörlőt ráerősíted és ésszel elkezded kocogtatni.
1/2 - 1 év múlva ( attól függ mennyit gyakorolsz ) egy közepesen erős combost már rá kell tudnod osztani.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Fred23
nagyúr
válasz Gaboman #2891 üzenetére
Köszi, akkor fán fogok gyakorolni.
A Ca-bevitel azért érdekes, mert azt írják, hogy 1500mg felett nemhogy erősíti, de gyengíti a csontot; viszont akinek a csonthártyája folyamatosan sérül, annál ez talán mégsincs így. De ez az, amihez sajnos nem értek, szóval marad az, hogy úgy 1200mg-ra belövöm, ez nem árthat.
Még gyerekként karatéra jártam, és ennek ( öklön fekvőtámasz ) eredménye, hogy most az átlagnál vagy 2-3mm-el nagyobbak a bütykeim -és ezen szeretnék még fejleszteni.
-
Gaboman
nagyúr
Felesleges rá szedned bármit is,első időkben fájni is fog,azt ahogy minél jobban hozzászokok a csontod kevésbé fog fájni.
Fát próbáld meg ha ilyen edzést szeretnél,az is ki fog készíteni rendesen bármennyit is edzel a csontod előbb fog elfáradni mint a fa.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Fred23
nagyúr
Elkezdtem edzeni/keményíteni a csontjaimat ( ütő- és rúgófelületek ), és arra lennék kíváncsi, hogy a kálcium-bevitelem mennyi legyen ehhez ( elég a normál 1000-1200mg? ), kell -e esetleg még valami más fontos anyag ( pl. uborkát is ajánlották a szilícium miatt, meg a magnéziumot is... ), valamint hogy egy ilyen csonterősítő edzés után mennyi idő után jöhet a következő. Nagyjából 3 napig fáj az öklöm, egy hétig a lábam, de lehet, hogy a teljes gyógyulás jóval több idő, és nem akarom kikészíteni a csontjaimat.
+1: mire ajánlott ütni seikennel a legjobb fejlődés érdekében? ( Fa, beton, fém... )[ Szerkesztve ]
-
Markgx10
őstag
válasz Integra #2886 üzenetére
Pontosan. Tegnap páratlanul voltunk edzésen és a végén a bunyónál mindig egy pihent egy menetet. Amikor rámkerült a sor, akkor direkt figyeltem, hogy az edző, hogy használja a földön a könyökét és folyamatosan nyomta a könyökösöket is, legalább 6 pozícióból (megjegyeztem mindet, ha kell leírom részletesen ), sőt még azt is megfigyeltem, hogy amikor velem ment, akkor alulról is (súlyban több vagyok 20kg-mal 105 vs 85, ezért általában ha velem megy, akkor alulról dolgozik, mert rátehénkedek és sikerül magam alá gyűrni, persze így sem tudtam még soha legyőzni, megoldja onnan is a feladatot ) könyökölt, gát helyzetből alulról, egyik lábával a combtőhöz betámasztott ugye, az egyik kezével magára szorította a fejem és pl a felkaromba ütött könyökkel sokat, de ugyanezt megtehette volna a fejemmel is, de persze nem akar edzésen kinyírni, ezért az "irgalmasabb" megoldást válaszotta. Szóval nagyon sokat lehet földön a könyököt használni és nagyon hatásos ott is, persze nem olyan mint állásból, de akkor is teljesen életképes.
(egyébként tegnap volt életem legmelegebb edzése 35 fok volt a birkozóteremben, én dagadt vagyok egyébként is, a végére azt hittem meghalok )
-
Integra
titán
nem teljesen értem miért írtad ezt, senki sem üt könyökkel ha alul van
felülről viszont helyzet függő. ha nincsen kapaszkodás akkor egyértelmű az egyenes, vagy kalapács, de ráhúzásnál a belenyomós könyökös lehet a tuti....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
euchi
aktív tag
válasz Integra #2886 üzenetére
Lehet, hogy nagyokat oda lehet ütni könyékkel, de leginkább akkor, ha te vagy fölül, mert akkor a testsúlyod besegít.
Mindazonáltal én Snoopy-val tudok egyetérteni. Ha fölül vagyok, inkább arra törekszem, hogy ne vigyen le magával a földre, tehát leszorítom és ököllel ütöm. Ha alul vagyok, akkor pedig arra törekszem, hogy lábbal, vagy kézzel földre tessékeljem, és fölé kerüljek. A könyöklés ilyen szituációkban nem feltétlenül célravezető.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Markgx10 #2884 üzenetére
Ebben igazad van, csak nekem ez életidegen egy picit Földharcban én biztos nem könyökölnék valahogy ott nekem nem adja ha érted mire gondolok.
Ha két túl jó bunyós összekerül akkor úgyis a földön van vége. Utcán meg pláne ( ott nem szoktak percekig verekedni mint a filmekben max csitt csatt de leginkább egy gyors ütésváltás vagy feltörlik veled a padlót és letekerik a kezed vagy a fejed )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Markgx10
őstag
válasz Snoop-y #2883 üzenetére
Itt visszatérve a témára, azért könyökkel sem csak úgy lehet ütni, ahogyan rúgni sem csak egyféleképpen lehet. Állásból persze, hogy úgy könyökölsz, ahogy te írtad, de földön teljesen más. Itt szoktak még alkarral is ütni meg mindenféléket, ami egy hozzád hasonló thai-boxos számára tök szabálytalannak tűnik (kalapácsütéstől kezdve minden), de a földharc teljesen más, mint az állás és hogy mennyit számít a földharc azt jelzi, hogy Randy Couturetől, Brock Lesnarig több birkozó vagy bjj alapokkal rendelkező sportoló jutott fel a csúcsra, mint azok, akik állásharcban jeleskedtek először és utólag kezdték tanulgatni a földezést. Nekem is jobban tetszik a földezés, mint az állóbunyó, csak sajnos nekem a földhöz még (hangsúlyozom még ) nincs szuflám, míg állásban azért elbunyózgat az ember jó sokáig.
(persze én mindig az én semmilyen kis lószar kezdő szintemen hasonlítgatok, meg okoskodok, tehát félre ne értsd/értsétek, hogy én nagyon okosnak képzelem magam, mert tudom, hogy nem vagyok az, csak az eddig tapasztaltakat írom le, mint saját véleményt)
-
Snoop-y
veterán
válasz skótocska #2868 üzenetére
Bokazokni meg bandázs azt go. ( én személy szerint soha nem használtam zsákoló kesztyűt ) Ésszel kezdjed és melegítsél előtte mert azért csúnyán meg lehet sérülni.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Hatchet
csendes tag
válasz skótocska #2881 üzenetére
Igazából a "google a barátod"- elv érvényesül. Mindig máshol találni meg a videókat, szeretik töröltetni a friss UFC-s meccseket másnap. Minimális angol tudás és megvan pár perc keresgélés után mindig.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
skótocska
csendes tag
hol szoktátok nézni a meccseket?
A true lad fights. Not because what's in front of him, but because what's behind him!
-
Integra
titán
válasz gege71.hu #2876 üzenetére
lol, igen, szép vérfoltos
ahhoz a gatyához még tanulnom kell egy kicsit bunyózni, hogy kényelmesen érezzem benne magam
tetszik marhára nekem is ez a venum, marha jó ez a kigyóbőr stílus.
na majd eldöntöm még, de már kell valami....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz gege71.hu #2874 üzenetére
pedig ezek a legjobb térdgatyák
most mit kéne venni? replay meg a többi szutyok? fujjj, annál nagyobb sznob vagyok, inkább polo ralph lauren-t veszek..jó ez is, nekem kicsit sok benne a motívum, a szolídabbakat díjazom
mondjuk a brazil zászlós venum minden csak szolíd nem, de az baromi jól néz ki..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gege71.hu
addikt
válasz Integra #2871 üzenetére
Nekem az a zöld kígyőbőr mintás venum--om van, annak belül van a kötője, de eddig a tépőzár és az egész cucc jól bírja a strapát annak ellenére, hogy az anyag pehelykönnyű és nagyon ilyen vékonynak tűnik...mégis erős.
Még ezt nézegettem:
KLIKK
Asszony mar tiszta hulyenek nez idonkent mert szinte már gyujtom ezeket a gátyókat.
igaz igy nyaron mindenhova ezekben bokázok. -
Markgx10
őstag
válasz gege71.hu #2870 üzenetére
Úszni is csak vízben lehet megtanulni, önvédelmet vagy bunyót is, csak ha lejár olyan közösségbe, videók alapján lehetetlen felkészülni az emberi reakciókra, amiket ott nem tudnak bemutatni. De én még azt is mondom, ha valakit nem vágtak orrba, akkor elméletből úgysem fogja megtudni, hogy mit reagál majd az adott helyzetben, mert sok ember pl leblokkol. Szóval ne az internetről tanuljon a srác, ha lehet.
-
Integra
titán
válasz gege71.hu #2869 üzenetére
a sprawl-om ugyanilyen kialakítású, grip flex-em van belőle.
egy baj van vele, és ez az ultrafos tépőzár. (na meg sütögetésnél rápattant a parázs és van két kis lukacsak a lábában)
a belső madzaggal az a baj, hogy a tépőzár leold akkor lifeg. a venum-nál meg a megkötő kívül van, nézd meg a brazil zászlós gatyeszt, pont ezért tetszik, mert ha szétesik a tépőzár, akkor is meglehet az egészet rendesen kötni.
amúgy jaja, nálam is ez van, nem csak edzés, hanem úszás, tenger, hétköznapi használat....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gege71.hu
addikt
-
gege71.hu
addikt
válasz Integra #2861 üzenetére
Heló!
nekem van Venum, 2 db hayabusha egy Familia Gladiatoria és egy Contract Killer gatyám.
Mindegyik jó minőségű, de a tépőzár és tartósság szempontból a hayabusha a legzoralabb. Az már kapott sok mosást thaibox és KM edzést, sőt úszáshoz, nyaraláshoz, strandoláshoz is használom és a tengervíz meg a klóros medencevíz sem árt neki.
A Contract Killer gatya is jónak tűnik, de az még csak kb 5 edzésen "kapott" és vagy 2x úsztam benne.A Hayabushanak elől van egy keresztirányú nagy felületű tépőzára + persze elöl függőlegesen is a sliccnél "fedve" és belül van egy kurvajó ilyen zsinóros rögzítés is ami körbefut a derékon belül az anyagban.
Van persze egy sáv vég a comb belső felén és kb a "bizsuknál" ami ilyen neoprén szerű rugalmas anyag. A fő anyag nagyon erős de mégis jó hordani mert ugyanakkor finom anyag.
A derékrész enyhén rugalmas gumis jellegű. Oldalt jól felsliccelt a rúgások szabadsága érdekében.[ Szerkesztve ]
-
Markgx10
őstag
Na, felkeltem és megnéztem élőben a két fő mérkőzést, találtam egy szar streamet , érdekes volt, várom, hogy megnézzétek.
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki mennyiben van a krav maga havi díjja? Illetve ezt edzéseken érdemesebb megtanulni vagy youtube alapján is belehet egyedül?
-
skótocska
csendes tag
zsákoláshoz mi a legideálisabb? gondolom csak ezért nem kell zsákoló kesztyűt venni, ugye? és rúgásokhoz lábra nem kell valami védő? mert 50-50 rúgás után szépen fog kinézni a lábam, gondolom.
A true lad fights. Not because what's in front of him, but because what's behind him!
-
Integra
titán
válasz Markgx10 #2863 üzenetére
pedig rohadt jó gatya amúgy, főleg a belső elasztikus csíkbevarrása miatt. most megkérdeztem havert otthon, neki jó mai napig. nem tudom, hogy én fogtam e ki egy hibás tépőzárasat vagy sem, de az enyém egyszerűen csapnivaló.
-
Markgx10
őstag
válasz Integra #2861 üzenetére
De jó, hogy írod. Nálunk több srácnak van Death Clutch, Tapout és hasonló márkájú gatyája és már én is azt fontolgattam, hogy veszek egy hasonlót és pont Sprawl márkájút néztem az ebayen, de ezek szerint ez nem akkora csodanadrág, mint írják. Mondjuk mindegy, úgy sincs még rá pénzem Segíteni meg sajnos nem tudok
-
Integra
titán
-
Integra
titán
használ valaki venum, manto vagy hayabusa, netán tapout fightershorts-ot?
sprawl-om van, de ez egy hulladék, a tépőzára tönkrement, lehajolok és már szét is nyílt, azért ennyi pénzért ez nagyon gáz..
szóval ha valakinek valamelyikkel van tapasztalata, leírhatná, hogy a tépőzára milyen minőségű, mert ha ugyanolyan vacak mindegyik mint a sprawl, akkor 1-2 év után dobhatom ki mindegyiket...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Gaboman
nagyúr
És is azt mondom hogy felejtsd el a dolgot,de ha mégis csinálni fogod akkor a következőt ajánlanám.
Egyenes ütés,rúgás gyorsaság/erőnlétének fejlesztéshez tudom ajánlani a boxzsák használatát.
Először karonként fejmagasság 200/200 ütés és gyomorrúgás 50/50,aztán ha kevés lesz egy idő után már 400/400 és 100/100 ra emeld,és így fokozatosan egyre többet.
Fokozhatod még úgy is hogy ha a 200 ütést kevésnek érzed akkor súlyzóval,mondjuk 2kgal kezenként csinálod végig.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
skótocska
csendes tag
válasz Hatchet #2857 üzenetére
hello!
én is kb. ilyen cipőben járok, mint safran, azzal a különbséggel, hogy én csak rendszeres mozgás céljából járnék le, és hogy erősödjön egy kicsit a felsőtestem. gondolom ehhez a box lenne a legésszerűbb, nem? viszont már 17 vagyok, nem tudom hova lehetne eljárni, a legjobb a IV. és a XIII. kerület lenne, de gondolom ilyen korban ez csak magánedzővel lehetséges, nem?
-
Hatchet
csendes tag
Őszintén?
Bár ma már egész korrektül leszervezett 1vs1 boxmeccseket szoktak csinálni.
Mégis hagyd a dolgot p*csába. Az utcán kiverik a fogadat jó eséllyel
Csoportos küzdelemben meg a kékek fognak lefújni és hátbak*rni tonfával... szóval én a futást ajánlom és a távolmaradást a balhék sűrűjétől, amennyire lehet...Viccet félretéve:
Ha simán önvédelemre vagy a mozgásért önmagáért érdekelne a dolog szívesen ajánlanék Neked valamit pár kérdés után, de így inkább nem. Én lebeszélnélek a dologról, bár gyanítom nem fog sikerülni...You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
Hatchet
csendes tag
válasz Markgx10 #2854 üzenetére
Spoiler ON
*
*
*
*
*
*
*
Werdum profi munkát végzett. Fjodr meg benézte a háromszöget, de nincs ezzel semmi baj, így valahogy emberközelibb számomra, hogy kikapott.
(Arlovski is megmondta: "He's only a human, just a human..." - Bár Ő kikapott tőle)
Örökérvényű tanulság: idővel jön aki elver úgyis.
Jó lenne ha körbemenne egymással Emelianenko - Overeem - Werdum hármas. Ennél a szervezetnél jelenleg Ők a nehézsúly legjobbjai. Jó meccsek lennének, nagy nézettséggel.****
Spoiler OFF
Hm hm, jön a Carwin vs. Lesnar: 60% esélyt adok Carwinnak, szerintem nyerni fog.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
safran
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném egy kicsit javítani az állóképességemet, és mivel közeledik az idő, mikor belépek egy szurkolói csoportba, szeretném magam felkészíteni fizikálisan egy-két közelharcra. Melyik lenne a legideálisabb küzdősport amit elkezdhetnék? Valószínűleg suli-kezdéskor kezdenék, addig mindennap lejárok futni.
-
Markgx10
őstag
Spoiler
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Döbbenet. Egy napig fel sem fogtam, mi történt, pedig nagyon jól indult, kézzel nagyon jól bekezdett, de a földharc istenére ilyen felelőtlenül rámenni földön, még az első háromszög-kísérletből ki is jött, szerintem ott kapcsolni kellett volna neki, nem értem, miért erőltette tovább, szerintem a túlzott magabiztosság, hogy majd ezt is megoldja, mint mondjuk Nogueirát, az vezethetett ide. Werdum részéről profi munka volt, minden tiszteletem az övé, ezt tudja legjobban és szinte rákényszerítette az akaratát, hogy ott döntsék el. Kíváncsi leszek a visszavágóra, úgy gondolom nem lesz még egy ilyen hiba Fedor részéről. -
Gaboman
nagyúr
Lassan én is megyek összemérettetésre,tapasztalatszerzésre.Más harcművészet képviselőjével lesz egy,két nem hivatalos mérkőzésem.Már most is lenne kihívó (Kempo,Karate,Box),de a jelenlegi felkészültségem,erőnlétem nem lesz elég.Sajnos volt most egy sérülésem amitől 1.5 hónapot ki kellett hagynom,nagyon észreveszem,de most újra teljes erőbedobással készülök,főleg ennek a tudatában.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Markgx10
őstag
Holnap Fedor-meccs, jövő héten UFC nehézsúlyú világbajnoki címmeccs, azt hiszem jobb program, mint a foci vb
TUF döntőről egy mondtatban: Nagyon örülök, hogy McGee nyert, neki szurkoltam, szimpatikus srác.
Holnap hajrá Fedor, jövő héten hajrá Carwin (bár Lesnart is kedvelem nagyon, de kettőjük közül Carwinnak drukkolok)
-
gege71.hu
addikt
gyertek, gyertek![ Szerkesztve ]
-
Hatchet
csendes tag
válasz Markgx10 #2845 üzenetére
Cro Cop elvileg ha kap szerződést az UFC-től bunyózik tovább.
Jjajaaja a TUF döntő, néztem az összes epizódot, remélem McGee, a szakállas srác nyer Lidell csapatából! Most nézem, hogy pár srác bunyózni fog egymással a szériából. Jó lesz szerintem!
(Nem értem, hogy Jardinnek miért van még szerződése az UFC-vel... )A jó öreg Fjodr-ra kíváncsi vagyok hogy fog Verdum ellen muzsikálni. Bár szerintem nyerni fog. Hiányérzetem van vele kapcsolatban:
1, azért mert nem ment el az UFC-hez,
2, ritkán meccsel.You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
Markgx10
őstag
válasz Hatchet #2844 üzenetére
Remélem Cro Copnak adnak most már valami komolyabb meccset, megérdemelné, utolsó 5 meccséből 4-et nyert, ha jól emlékszem.
10 nap múlva Fedor meccs. 17 nap múlva UFC nehézsúlyú világbajnoki címmeccs. És még addig is lesz több nagy gála (Strikeforce, TUF döntő stb.). El vagyunk kényeztetve
-
Hatchet
csendes tag
válasz Markgx10 #2843 üzenetére
UFC 115
.
.
.
A gálának volt egy kis "kiszavazás-szaga".
Szerencsére Cro Cop vette az akadályt és összekapta magát. Jól s*ggre ült az első menetben (Ő is szó szerint ezt mondta a meccs végén) és szép nagy monoklit összekapott... komoly ütések voltak Barrytől.
A tisztelet tényleg bámulatos volt és az ölelés meg mosolyra fakasztó.
Tetszett, hogy Mirko végre beindult megint és csinálta azokat a dolgokat amiket igazából tud. (A láblendítés / kakato geri fejre mekkora volt már. És arra sem számított szerintem senki, hogy submission lesz a vége... mindenki ütéses/ rúgásos KO -t várt szerintem )Lidell papa meg jobb volt, mint amire számítottam, de csúnyán belegyalogolt abba az ütésbe. Tényleg vissza kell vonulnia.
Igen, végre az igazi nehézsúlyú döntő az UFC-ben - na ezt várom már nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
Markgx10
őstag
válasz gege71.hu #2842 üzenetére
SPOILER
Nagyon fasza gála, rendhagyó módon a Cro cop és a főmeccsel kezdtem, de mindkettő fantasztikusan tetszett, ahogy összeölelkeztek meccs közben, az óriási volt, nekem nagyon tetszett és nem lehet mondani, hogy vigyáztak volna egymásra, a Barrynek eltört a keze és a lába is és Cro cop feje is olyan volt, mint amin átment az úthenger
A Liddell vs Franklin is nagyon jó meccs volt, nem finomkodtak, nagyon tetszett, kicsit sajnálom Liddellt, Ortiz ellen neki szorítottam volna, de így hogy cseréltek Franklinre, így már nem ő volt a számomra szimpatikusabb.
Nekem ez és a UFC113 tetszett eddig idén (Machida vs Shogun 2), remélem most már mind ilyen jó lesz és már csak kb 3 hét és végre nehézsúlyú döntőt láthatunk
-
gege71.hu
addikt
UFC 115.
VIGYÁZAT SPOILER!,
ha még nem láttad és nem akarod megtudni az eredményeket ne olvasd tovább!!!Carlos Condit vs. Rory MacDonald
Nagyon jó kis meccs, volt. A UFC talán legfiatalabb embere(20 éves) ez a Rory MacDonald. Gondolom mivel helyi (Vancouveri) ezért is került a gála műsorába. Nagyon lelkesen és ügyesen küzdött, de a végén előjött Carlos Condit rutinja. TKO.Ben Rothwell vs. Gilbert Yvel
Ennek az Yvelnek valahogy nem jön össze ez a UFC, legutóbb Dos Santos kalapálta el, most meg Rothwell. Igaz teljesen más stílusban inkább a földön rátelepedve nyerte meg. Yvelnek volt egy rövidebb fellángolása a másodikban mikor majdnem sikerült ground and pound-ban leKO-znia a Rothwellt, de azt az túlélte és a harmadikban ugyanazt folytatta. Földön nyomorgatta össze Yvelt. Egyhangú pontozással nyert Rothwell.Paulo Thiago vs. Martin Kampmann
MArtin Kampmann hihetetlen technikás és rutinos harcos. Thiagot nem hagyta "szóhoz jutni" végig irányított mind láon, mind talajon. Egyhangú pontozás. a meccs alatt többször is kis híján kapott fojtást Thiago.Mirko Filipovic vs. Pat Barry
Ez volt az egyik legjobb meccs. Crocop majdnem leseggelt az első menetben egy jobbostól. Itt már úgy tűnt vége a horvátnak, de le a kalappal előtte ahogy összekapta magát és végül hozta a formáját, Szép "fél"hátsófojtással nyert a harmadikban. Ami nagyon tetszett, hogy a két fazon nagyon tisztelte egymást végig a meccs alatt. Az első menetben még volt egy ölelkezés is nagy vigyorgással együtt, annyira tetszett nekik a küzdelem.Chuck Liddell vs. Rich Franklin
Ez volt a "csúcs" Igazán nem tudtam melyiküknek is szurkolok jobban. Mindkét embert rendkívül nagyra becsülöm és mindkettő nagyon jó harcos, elvitathatatlan érdemekkel. Talán hajszálnyira Franklint kedvelem jobban.
Pörgősen indult a meccs, mindkét fél adott/kapott. Az első menet legvégén pár mp-cel a gogng előtt Chuck nagyon nyeregbe került és a ketrechez közel osztotta Franklint, Kicsit azonban túlvállalta magát és belemozdult, belegyalogolt egy eős jobbosba amitől ahogy kell KO-ra lefeküdt. A KO-t úgy osztotta ki Franklin, hogy a bal karja nem sokkal előtte egy jobblábas rúgástól el volt törve. Elképesztő(és rövid) mérkőzés volt.Sajna Az ICEMAN-nak gyanítom, hogy ezzel a vereséggel lett meg az utolsó(búcsú-)meccse. Ezzel együtt is maximális tiszteletem a 40 éves Hall Of Famer-nek! Franklinnke nemkülönben!
[ Szerkesztve ]
-
gege71.hu
addikt
Nem köpök el semmit azzal egyelőre, ha azt mondom a UFC 115 nagyon pompás kis gálára sikeredett!
Javaslom mindenkinek megtekinteni. Nagyon jó kis meccsek. Az eredményekről egyelőree ne írkáljunk, vagy ha mégis akkor nagy nagy "VIGYÁZAT SPOILER"! kezdettel -
Horka1
tag
válasz Integra #2836 üzenetére
Hát esélyes, hogy az is. Régen, nem volt meg a tudás a megfelelő oktatáshoz, tehát úgy értem, hogy emberi érettség, és mondjuk pedagógiai ismeret. ma meg eljutottunk oda, hogy minden tudás elérhető, pszichológiától a pedagógián át a legkülönbözőbb féle edzés módszerekig, csak most meg magasról szarnak rá, vagy rohadt drága. Mert mondjuk egy jobb képességű kettlebell oktató a fél életedet elkéri fizetség gyanánt, nem beszélve az eszközök irreálisan magas áráról. Csak példaképpen...
A Mádai féle WT egy kiváló innovációkat tartalmazó rendszer, mindaddig, amíg Leung Ting vagy valamely régi nemzetközi tanítványa kezében van a dolog. Mádai, mint a legtöbb Magyar ember, igen kreatív és alkotott is rendesen. A világ bármely részéről meg lehet nézni LT-s videókat, közel egységes képet kapsz. Megnézed ugyan annak a Magyar/Mádai féle verzióját, nem ismersz rá
Szét lett szedve, feldarabolva, minél több tételben lehessen eladni. Azért lehetséges, hogy homokozónak tűnik, mert így azzá is vált, és Mádai a legnagyobb kövér Ödönke ebben a homokozóban, aki elszedi mindenkinek a játékait és saját szabályokat alkotva rákényszeríti mindenkire a saját elképzeléseit.
De ez annyira nem is baj. Vannak sokan akik nem is vágynak többre, sőt kifejezetten arra, hogy egy erőskezű vezetőre támaszkodhassanak, egy nagy szervezethez tartozhassanak. Eszük ágában sincs kék-zöldre veretni magukat, és örülnek minden egyes új mozdulatnak, ami akár egy előző mozdulat 1 milliméterrel módosított változata.
Akinek ez évtizedeken keresztül megfelel, annak nem is szabad magasabb szintű dolgot tanulni, mert nem is alkalmas rá, és máshonnan már az első rendes pofonnál kiszóródott volna.
Jó ez így ahogy van én azt mondom...
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
Woodslave
félisten
válasz Markgx10 #2837 üzenetére
én jártam 1 évet Mádai féle wt-ra, jó régen (már nem merem kiírni mert nem tudom melyik-melyik ) két kisvirágot is szereztem, de abbahagytam, mert drága volt, másrészt volt egy nem Mádai iskola a városban, ahol csontok törtek olyan keményen nyomták, aztán ezt meg nem szerették és itt voltunk kb 3-an (lehet bexartam )
De pl ami WT-box videot linkelt valaki korábban, annak köze nincs nem hozzáértő szemmel a wt-hez, de semmi máshoz se nagyon Ha stresszhelyzet van az utcán akkor nagyon komoly beidegződéseknek kell lennie hogy annak megfelelően járjon el az ember, anélkül marad a paraszt lengőkkel operálás. Sztem, Mondom ezt úgy hogy nem verekszem soha, meg nem is űzök jelenleg semmit. (Szóval tök lényegtelen vélemény, csak hogy ide is írjak már valami hülyeséget alapon )
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Markgx10
őstag
válasz Integra #2836 üzenetére
Ja, most hogy így kiteregeti mindkét oldal a "szennyest", így azért elég gázosnak tűnik egy teljesen kívülálló szemével.
Ezért mondom én, hogy aki önvédelmet akar tanulni, annak krav-maga, aki meg bunyózni szeretne csak a sport kedvéért, annak thai-box vagy mma. Ott azonnal elválik, hogy amit tanulsz hatásos és alkalmazható-e vagy nem, nem kell azon gondolkodnod, hogy csak rögzített helyzetben, parancsszóra kezdődően, alkalmas partnerrel gyakorolva működik-e a dolog vagy esetleg jó lesz a gyakorlatban is.
Nem akarom ezzel megbántani a kung-fusokat, minden elismerésem az övék és biztosan nagyon jók is, de ha csak visszaolvasok, akkor ez a vélemény alakul ki bennem.
-
Horka1
tag
Hát látod alázat és tisztelet kérdésében senki nem szenvedett hiányt, erről még az elején gondoskodott Mádai mester azzal, hogy kicsit mindenkit megvert, még az elején, hogy aztán a félelem alkalmassá tegye az embereket az irányíthatóságra.
Valóban emlékszem a garázsban folyó edzésekre, mivel oda jártam a "kolostor" még talán csak Mádai fejében lévő elképzelés volt.
Valóban ütöttük vágtuk egymást, nem is arról az időszakról beszélek, hanem a mostaniról. Sőt ezt a többség maga el is mondja, hogy mi régen egészen másképpen lettünk oktatva, mint a maiak.
Hogy a harmadik forma nem lett oktatva? Persze, hogy nem, hiszen azt Mádai is, a Leung Tinges videókról szedte össze, és amit ki tudott skubizni belőle, azt "tudta" Truntich mester nem tanította neki sem. Egyébként is Zlejko kezdte tanítani, ő jött át egy másik sráccal szemináriumokat tartani Magyarországra. Truntich csak jóval ez után kezdett foglalkozni vele."ne felejtsd el, hogy Mádai Norberttel lett ismert a magyarországi Wing Tsun Kung-Fu."
Ez önmagában nem érték. Azért terjedt el általa, mert nagyon jól keresett vele, élvezte, hogy a hatalma alatt állnak emberek, és szépen felépített egy business-WingTsun birodalmat, ahogyan aztán LT-től szépen megtanulta.
Kétségtelen tény, hogy jó vezető (diktátor) a magaalkotta diktatúrában, tehát ennek a diktatúrának, konzekvens fenntartója, de amit ad, az, az olyanoknak, akik sosem csináltak mást HM/KS-t, mint az ő wingtsunját, kifejezetten káros.
Ez az érdem dolog alapból is zavar engem. Ha ő azt ígéri, és ígérte, akkor egy rendszert tanítson meg, azért a pénzért amit az ember oda ad neki. Ő egy szolgáltató. Ugyan az mint amikor egy tanár matematikát tanít. Azt mondaná, hogy jó de a Pitagoras tételt ki kell érdemelni. Neemááááá.
Az alázat nem mehet át Stockholm szindrómába.
Azért szabjunk határt ennek is.Mádai kijelenti a blogjában, tavaly valamikor, hogy Szél G-nek 20 évnyi tanulás után,még mindig tudott újat mutatni D Ez nevetséges. Még az Isten fiának is elég volt 3 év kiképzés, hogy a tanítványai teljesértékűen képviselhessék az Istent. Mennyivel nagyobb rendszer az, mint egy kis emberi alkotás.
Mondd már meg nekem, hogy mi a bánat lehet az, amit 20 év alatt nem tanított meg?
Egyáltalán ő maga hogyan, kivel gyakorolja, ha nem tanítja meg senkinek?Ez egy nagy kamuzás az egész. Ha valamit nem tanított meg azt azért nem mert most találta ki, vagy LT találta ki most és most mutatta meg. Vagy és ami a legvalószínűbb csak mellébeszélés az egész úgy ahogy van ...
Na de engem ez annyira nem érint már rég óta ...
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
Gaboman
nagyúr
Mesterem mondta hogy több stílusú emberrel küzdött már,volt köztük karatés,boxoló,kick boxos,és mind jó tapasztalatszerzés volt,más stílusból is esetleg elcsenni valamit,beleépíteni a WT ha hatékonynak találta.És egyben egy megmérettetés is számára hogy mit tud kezdeni vele más harcművészetekkel szemben még ha keretek közé is szorítják.De ő is azt tanítja hogy természetesen hogy egy WTs küzdelem közben nem garantálhat semmit,mivel utcai harcra van kifejlesztve és az életben maradás a cél.Reflexből is olyan helyekre támadunk amitől az illető azonnal feldobhatja magát.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Akkor biztos autószerelésre való!
Viccet félretéve vannak küzdelmek,megmérettetések.Egyébként engem sem a versenyzés érdekel ha az érdekelne nem WT-t tanulnék.Utcán megvédjem magam ha olyan szituációba kerülök erre tanít a WT valójában és ezért vannak benne a lágy pontok támadásai,ezért nem garantálhatod annak aki rád támad hogy élve megy el onnan.
De attól még lesznek dojok tanítványok közti küzdelem amiből csak tanulhatok,olyasmik amiket belinkeltem.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Gaboman #2823 üzenetére
Szia Gaboman ! "Fook-saut úgy teszed ki mintha Fak-sauval(hasítókéz)támadnál."
Akkor az logikailag ugyan az a kettő. Ha csak egy sima egyszerű Fook-saut (híd kéz) raknál ki egy horog ellen az úgy áttörne mint a szar. Először is szembe fordulás és Fak-sau, vagy magas Tan-Sau azonnali visszaütéssel együtt.
Mádai Si-Fu egy szemináriumon azt mondta, hogy ő nem azt tanítja hogyan kell erővel kivédeni, hanem hogyan lehet elkerülni vagy feloldani.
"kíváncsian várom hogy mire leszek képes,ha kombinálom a kettőt." Félő, hogy jó nagy ruha. Ha versenyezni akarsz, akkor mért nem inkább Thai Boxolsz? A WT nem igazán alkalmas küzdelemre, ha szabályok közé szorítják. Ha ezt nem látod akkor semmit sem értettél meg a szitáméból, de hogy még az mestered is erre biztat az számomra döbbenet.
Biztos, hogy jó úton jársz?-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
addikt
Szia Horka1!
Idézett a #2808 hozzászóláshoz. "Mádaisok nem használnak erőt, és teljesen más a kiindulási alap."
Ha te valóban jártál 1992-ben Mádai mesterhez, akkor emlékezned kellene arra, hogy az instruktoroknak milyen kemény szabad harc küzdelem volt az edzés végén. A Si-Fu garázsában gyakran folyt a vér, én személyesen láttam fogat kiesni. Gyakran mi is vittünk haza képeket csináltatni, amit levertünk a küzdelem alatt a falról. Vagy arra is kellene emlékezned, amikor egy társunk kirepült a csukott garázs ajtón. Az klubtársamat talán pont Czakó Norbi állította fejjel a betonba, agyrázkódás lett a vége.
Sok mindenben van igazság, itt a pénzre gondolok, de azt ne felejtsd el, hogy Mádai Norberttel lett ismert a magyarországi Wing Tsun Kung-Fu.
Ha Ő nincs akkor lehet, hogy most Karatézol.
Amíg az utat végig nem járod, addig nincs rálátásod nagyon sok mindenre.
Én a mai napig Salamon Si-Hing-nek vagyok a tanítványa, és tudom, hogy mit oktattak 1990 körül és most.
Te tulajdon képen az első forma alkalmazásánál kiszálltál, a harmadig forma alkalmazását nem tanították kezdőknek akkor sem és most sem. Azt, hogy a formát sokan eltáncolják az nem jelent sok mindent, de ha majd idővel kiérdemli, akkor más véleményük lesz a rendszerről.
Gondolj vissza, hogy chi-sau gyakorlat közben hány rugó technikát tanultál akkor, csak ide-oda csoszogtál, az autó sem ér kerék nélkül semmit.
A harmadik forma rúgásokkal még hatékonyabb, de ne gondold, hogy ezt csak úgy besétálsz és megveszed, ezt ki kell érdemelned, de ehhez alázat és tisztelet kell a mester iránt és nagyon sok kitartás.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Markgx10 #2826 üzenetére
Jaja,125kg vagyok most,versenyem még nem lesz,talán jövőre,ahhoz még fejlődnöm kell hogy WT tanítványokkal küzdhessek.Azt mondta a Si-fu hogy ott a szabad stílusomat is belevihetem,nem tiltják a szabályok,kíváncsian várom hogy mire leszek képes,ha kombinálom a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
-
Hatchet
csendes tag
válasz Gaboman #2823 üzenetére
Gondoltam, hogy nem az első két videóra gondoltál.
Más stílus, más felfogás ahonnan jövünk, ezzel nincs gond.Te külön csak az edzővel gyakorolsz?
Jó dolog nagy tudású emberrel gyakorolni, tőle tanulni. De gyakorolni szvsz minél több ember ellen kell, hogy minél szélesebb tapasztalatot szerezz. A másik, hogy csak a páros gyakorlat igazán sosem fogja azt a tapasztalatot hozni, amit bunyó közben szerezhet az ember.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Hatchet #2819 üzenetére
Még véletlen sem ilyenre gondoltam a Fook-saut úgy teszed ki mintha Fak-sauval(hasítókéz)támadnál.Megmutatnám neked miről is van szó,de nem látok ilyen videót,igaz ez nem baj.Legalább lehet tényleg hatékonyan csináljuk ha ilyet nem találtok,ezek szerint mi mást csinálunk.Én a mesteremmel gyakorlok,elhiheted tud ütni a maga 105kgjával,és direkt úgy csinálja mintha az utca emberével bunyóznál,beugrik beleviszi az erejét,nem véletlen kapok maflást tőle ha nem jól csinálom,akkor bemegy az ütése rendesen.
-
Hatchet
csendes tag
válasz Gaboman #2817 üzenetére
Erről a technikáról lenne szó, a horog védésére, "Fook Sau"?:
Valószínűleg ilyesmire gondoltál, 0:48 körül:
[link]A páros gyakorlaton kívül, küzdelemben tudtad valaha alkalmazni ezt a "kézlezsibbasztásos" gyakorlatot, pl. olyan ellen, aki ütni is tud (még mindig nem nyújtott kezes parasztlengő ellen)?
Egy dolog, hogy másképp közelítjük meg ezt a dolgot, de szvsz, az alkarra történő beblokkolással nem biztos, hogy a legjobban lehet egy (normális) horgot védeni. Bár ez tényleg az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Bár én pusztakezes stílussal nem foglalkozok és nem is mozgok ilyen körökben, de az alábbi tapasztalataim vannak az életszerű és kamu technikákkal kapcsolatban.
Az uke/block/hárító technikáknál az szokott típus hiba lenni, hogy sok esetben a támadó nem támad valóságos erővel, ráadásul helytelenül vitelezi ki a támadást. Ennek az a következménye, hogy valós körülmények között kialakuló támadásnál uke/block/hárító technikákat nem tudja alkalmazni mert ezek a technikák helytelenül rögzültek.
Nekem is koppant sokszor a fejemen a bokken(fakard) mert az elején nem jó partnerrel gyakoroltam mert puhapöcs szerűen vágott erő nélkül. Amikor összekerültem egy haladóval és vágott egy valódi erőteljes vágást a rossz technikám miatt nem tudtam megtartani és a fejemen landolt a kard.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Hatchet #2815 üzenetére
Nem lehet kivédeni csuklónál egy horogütést?
Amíg ezt nem gyakoroltad hogyan is kell addig létszíves ne kételkedj benne.
Amikor a horog ütésedet elindítod vagy Fook-Sauval az alkarodra hárítok,minél erősebb az ütésed annál nagyobb fájdalmat okozok neked,mivel szabályosan berobbanok.Teljesen elzsibbasztom a kezedet nagy fájdalommal jár,nem a levegőbe beszélek,teljes erőbedobással szoktuk gyakorolni elhiheted tudod milyen érzés,a második horgomat már csak félerőből merem odatenni.[ Szerkesztve ]
-
Hatchet
csendes tag
Nagyon VHS korszak ez a videó, a gyerekkorom elevenedett meg komolyan! A susogós ütések szimplán büntetnek. Sokkal hatásosabb lenne az anyag, ha ősz parókát és 50 centis műszemöldököt is ragasztottak volna a fazonra. (A legendás Pai Mei )
Erre céloztam egyik előbbi hozzászólásomban: a saját stílusunk hibás / életszerűtlen elképzelései ellen védekezni tanulni fölösleges időpazarlás. Hamis önbizalmat ad, ami felér az öngyilkossággal. Egyébként ez nem horogütés volt, ahogy Integra is írta (gyk.: a horog egy hajlított kezes ütés, ez meg nyújtott kézzel lett "kivitelezve").
Ezt a pofont meg csuklónál védeni, kb. ugyan az pepitában, mint a videón látható dolog, nem értem miért lenne jobb... egy igazi horgot (és nem a Bud Spencer-féle atyai pofont) meg csuklónál védeni, hát ezt nehezen tudom elképzelni...You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
Gaboman
nagyúr
válasz R1200GS #2811 üzenetére
Hogy az milyen horogütés volt te jó ég!
Meg a védekezés is tényleg szar,mivel ha erőből viszi simán betalál,de ha a csuklóra irányult volna a védekezés máris hárítva van az ütés.Onnan nem jön be akármekkorát is üt,nem tudja továbbvinni.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Horka1
tag
válasz R1200GS #2811 üzenetére
Hát igen, nem is értem, hogy ilyet miért csinált Wong, pedig ő volt az utolsó hiteles képviselője a Yip Man vonalnak. Ilyet nem csinált élőben soha.
Merevebb valóban, pontosan erről beszélek, hogy abban a pillanatban, hogy erővel, tartással csinálsz valamit, nem lehet azokat a gyors ám petyhüdt technikákat megcsinálni
"Én úgy láttam egy normális alapállást sem tud felvenni"
Wong?
Mert a te szemedben a Leung Ting féle szarógalamb állás a normális
Más a Wong féle koncepció, erős, stabil, a testsúly áthelyezős LT féle állással és fordulással semmit nem tudsz kezdeni. Látványosságnak elmegy. Wongnál eleve feles a súlyelosztás a lábak között, és kissé oldalas a tartás eleve. Inkább egy bokszoló alapállására hasonlít a küzdő állás, ha csak a lábak helyzetét nézzük. A formához felvett alapállás sehol az égadta világon nincsen használva, csak formában. Küzdelem közben mozgásban vagy folyamatosan és minden változik a helyzetnek megfelelően.
De egy-két videóról ez nem fog kiderülni, vitázhatunk rajta naphosszat.
"Részt kellene venni néhány edzésen hogy normális képet kapjon a rendszerről az ember"
Itt az igazság.
Azt a videót nézd meg inkább amit belinkeltem.
-
-
R1200GS
aktív tag
4:37-nél Tan-Sau-val véd egy horogütést a mester, de azt így nem lehet védeni, azt nagyon csúnyán benyelné. A legtöbb esetben hibásan van kivitelezve a támadás. De ez a Wing Tsun-ban is így van, sajnos. Néztem néhány videót pl. Clive Potter-ről. Én úgy láttam egy normális alapállást sem tud felvenni. A chi-sau gyakorlatok nagyon merevek, meg úgy általában merev az egész technika.
Részt kellene venni néhány edzésen hogy normális képet kapjon a rendszerről az ember, de a videókról nekem ez jött le.A Máday WT-vel, jól látod mik a hibák, főleg az anyagi részre ment rá az ember. Sokszor rosszul értelmezik a tanulók a technikákat, nem tudják az alapelveket, vagy nem is értik. De szerintem a régi instruktorokkal nincs baj, de heti kétszer másfél órába túl sok minden nem fér bele. Nem tudom milyen videókat néztél, de néhány idétlen tanuló rosszul végzet gyakorlatából nem lehet következtetéseket levonni. Ha az ember szorgalmasan gyakorol, átgondolja az alapelveket, meg tudja védeni magát, akár a Máday által oktatott rendszerrel. Más kérdés hogy a gatyája is rámegy. Ezért sem nála tanulok.
-
Gaboman
nagyúr
Egyszer ezért szívesen látnálak az edzésen hogy tudd milyen is a mi WT oktatásunk.
Majd élőben megtapasztalnád,de inkább rád hagyom,hidd annak ahogy te jónak látod,szerintem,dinamikus,erőteljes,hatásos.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Horka1
tag
válasz Gaboman #2805 üzenetére
Láttam a videókat. Ugyan az a petyhütt agyon technikázós metódus. Mádai szisztem. Az évek múlásával rosszabbodott az oktatás minősége,nyilván, ahogy a főgengszter (Mádai) gyarapodott marketing ismeretekben, rájött, hogy jobb az neki, ha minél több apró részletre bontva oktat. Így folyamatos piacot biztosított a maga számára.
Üzleti szempontból kiváló, de a Wing Tsun elveszett közben nála. Ő talán tudja, meg még pár instruktor a régiek közül. Szél Gabi és még páran, de a többiek már sajnos csak látványosságot jelentenek.
A Realosok ügyesen váltottak, kerestek új mestereket, szépen fejlődnek. Hozzájuk érdemes lejárni. De aki a Mádaitól kilépve nem ment máshová, az nem nagyon vitt újat saját rendszerébe.
Czakó Norbi is instruktora volt a Mádainak, én is még 92-ig de tovább álltam. Már akkor nagyon ráállt a lóvéra.
Aztán több más szervezetbe tanultam vingcsunt, legutoljára WSL rendszert, de közben bokszoltam is kicsit, meg Kombatam, Kali La Canne, jött még, meg régebben Judó
Most már ugyan nem vagyok aktív e téren, de látni még látok.
Valóban a videón egy laikus számára alig látható a különbség. Magyarázni is felesleges, mert attól a dinamikáját, a dolognak nem érzed. Ha éreznéd, azonnal le kellene mondanod a tanult technikáid 80%-ról. Ugyan is azokat csak szekciókban tudod megcsinálni adott sebesség és erő mellett. Csakhogy a Mádaisok nem használnak erőt, és teljesen más a kiindulási alap. A WT védekezni tanít, de nem lehet védekezéssel megnyerni egy mbunyót, csak támadással. Azért van annyi varázslás, mert ha rendesen a vingcsun elvei mentén haladna az oktatás, a fele varázs technikát meg se tanulnád, mert látnád, hogy kivitelezhetetlen.
Persze te abban vagy jártas valamennyire, azt véded. Ez így természetes.
Sajnos rosszul vagytok tanítva. Nem hibáztatlak én ezért téged. Inkább ösztönözlek, hogy próbálj ki más vingcsunt is.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Integra #2806 üzenetére
viszont a krav maga miatt iszonyat tudatosult bennem, hogy mely mozdulatok a legjobbak, hogy gyorsan befejezd, melyekkel lehet a leggyorsabban valakit megállítani, hogy el se kezdődjön, gondolkodásra késztesse. és ezek nagyon jó dolgok.
Ez nálunk is ugyan így van,ez az egész lényege.
-
Integra
titán
válasz Froclee #2802 üzenetére
kaptam már ilyen meláktól olyan fülest utcán, hogy csak úgy csengett, meg csillagok, szóval teljes program..
de ütöttem is ki egy ütésből jóval nehezebb embert, ijesztő, hogy ha ideálisan ütsz, és pontos a találat, akkor az milyen pusztító tud lenni. aminek amúgy az esélye kicsi, mert dolgozik ilyenkor az adrenalin rendesen és gyengének érzed az ütést és pontatlannak. ami a legtöbb esetben így is van..
viszont a krav maga miatt iszonyat tudatosult bennem, hogy mely mozdulatok a legjobbak, hogy gyorsan befejezd, melyekkel lehet a leggyorsabban valakit megállítani, hogy el se kezdődjön, gondolkodásra késztesse. és ezek nagyon jó dolgok.
sajnos amig thaiboxoltam, önmagában kevés volt utcára, el is kalapáltak rendesen párszor, mert egyszerűen nem tudtam, mit kell utcán csinálni, nem értettem az egészet, a stresszhelyzetet és hogy mi van több támadóval szemben. ezek azok a dolgok, amiket máshol egyszerűen soha nem tanulsz meg....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Gaboman
nagyúr
Csak egyet nem értek,nem is láttad milyen az edzésünk és máris nem jó számodra,pedig fogalmad sincs milyen.
Had kérdezzem meg te milyen szintig is jutottál el a WTvel hogy ekkora tapasztalattal bírsz felőle.[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz Integra #2800 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
"...ami a súlyt illeti: azért én nem szívesen bunyóznék nálam 10-20 kg-mal nehezebb palival utcán, necces lehet..."
Hát igen. 2 év kyo-val és másfél év thai box-szal a hátam mögött sem szívesen bunyóznék 70-90 kg-s emberekkel az utcán, a magam 65 kilójával. Elég esélyes, hogy én végzem a padlón. Főleg, hogyha ő/ők mérik az első ütést. Az megint más kérdés, hogy ringben meg lehet, hogy ripityára verném.
Mondjuk ezt már párszor kitárgyaltuk a totyikban.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Integra #2800 üzenetére
No igen, ezzel egész jól egyet tudok érteni, alles zusammen. Én is egyre inkább úgy látom, hogy egy helyen leragadni csak a harcművészetbe segít elmélyülni, ha önvédelmet akarsz, akkor ahhoz már régen kevés. Ez nem feltétlen az ág önhibája, hanem kicsi a világ szindróma. Annyi minden jöhet ma már szembe, hogy az félelmetes.
Én azt mondom, hogy utcai bunyóban egy 10-es közel sem biztos, hogy kampó. Nem egy 1vs1, tisztában a cél. Persze 108 kilónak nagyobbat kell odaverni, mint 70nek, de erre is volt már ellenpélda.
persze én is igyekszem a technikán és a gyorsaságon meg a mocskos dolgokon fejleszteni, mert másom nincsen
Ebben minden benne van. Ez ennyi. Az aláhúzott rész a legfontosabb talán.
Bele se akarok gondolni, mert nem szép, hogy csak mocskosan lehet. (habár régen a szamuráj-módi se mindig volt ám hófehér...) Legutóbb is, 4en voltunk, 5 rezes támadott be minekt. Elvettek 2 telefont, és én egyedül - megvadultam -, és mentem az 5 után, és hoztam vissza a telefonokat. Hozzáteszem, 14-16 között voltak! Két évvel idősebbek, és ott halok meg, én hülye. Srác, akitől lehúzták a drága telot, mondta, hogy neki vették elő a kést is. Természetesnek gondoltam, hogy van náluk kés, de annyira elragadott az adrenalin, hogy át se gondoltam semmit, ijesztő volt, hogy megőrültem. Ez lehetett a szerencsém, nekem nem vették elő. És akárhányszor van ilyen, mindig túlspilázom. A génjeimben is benne van sajnos a természet, elég nehéz hadakozni ellene. Sokszor egy az egyben apámat látom. Ami addig szerencsés, amíg nem maradok ott.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest