Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz R1200GS #2811 üzenetére
Hogy az milyen horogütés volt te jó ég!
Meg a védekezés is tényleg szar,mivel ha erőből viszi simán betalál,de ha a csuklóra irányult volna a védekezés máris hárítva van az ütés.Onnan nem jön be akármekkorát is üt,nem tudja továbbvinni.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Horka1
tag
válasz R1200GS #2811 üzenetére
Hát igen, nem is értem, hogy ilyet miért csinált Wong, pedig ő volt az utolsó hiteles képviselője a Yip Man vonalnak. Ilyet nem csinált élőben soha.
Merevebb valóban, pontosan erről beszélek, hogy abban a pillanatban, hogy erővel, tartással csinálsz valamit, nem lehet azokat a gyors ám petyhüdt technikákat megcsinálni
"Én úgy láttam egy normális alapállást sem tud felvenni"
Wong?
Mert a te szemedben a Leung Ting féle szarógalamb állás a normális
Más a Wong féle koncepció, erős, stabil, a testsúly áthelyezős LT féle állással és fordulással semmit nem tudsz kezdeni. Látványosságnak elmegy. Wongnál eleve feles a súlyelosztás a lábak között, és kissé oldalas a tartás eleve. Inkább egy bokszoló alapállására hasonlít a küzdő állás, ha csak a lábak helyzetét nézzük. A formához felvett alapállás sehol az égadta világon nincsen használva, csak formában. Küzdelem közben mozgásban vagy folyamatosan és minden változik a helyzetnek megfelelően.
De egy-két videóról ez nem fog kiderülni, vitázhatunk rajta naphosszat.
"Részt kellene venni néhány edzésen hogy normális képet kapjon a rendszerről az ember"
Itt az igazság.
Azt a videót nézd meg inkább amit belinkeltem.
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
-
Horka1
tag
válasz R1200GS #2795 üzenetére
Meg is mondom, hogy miért irreális ez a láncütéses mizéria.
Próbáld ki ha teheted.
Szembefordulsz a partnereddel, ahogyan azt Leung Tinges rendszerekben tanítják.
Te ne csinálj egyebet, minthogy a könyöködet behúzod középre, de teljesen középre, és az alkarodat ezen a síkon előre nyújtod, amennyire lehet, feszesen az arcod előtt tartva az alkarodat.Ha jól hajtod végre a középvonal uralása elvet, tehát így és nem Leung Tingesen, akkor a partner nem is tud középen ütni, mivel te foglalod el azt a pozíciót. Vagyis a láncütés eleve létre sem tud jönni.
Létre tud jönni ott ahol csak beszélnek középvonal elméletről, de nem csinálják, ahogyan paprikás hangvételű ifjú barátunk is gondolja. Nem az a középvonal elmélet, hogy a középen halad a csukló, a könyök meg amerre éppen sikerül, hanem pontosan az, hogy nagyon is tudatosan és akaratlagosan elfoglalod a középvonal inkább sík pozícióját.
Csak mivel nem értették meg az elveket (nem volt aki elmondja), nem is tudják alkalmazni. Ezért van kismillió technika mindenre 23, mert nincs taktikai ismeret. A vingcsun pedig nem technikai virtuózokat nevel normális esetben, hanem kőkemény harcosokat, akik tisztában vannak a vingcsun mibenlétével, taktikai alapvetéseivel
A Leung Tinges vonalnak a legerősebb a marketingje, de a valódi vingcsun, nem is tömegsport, viszont a tömegsporttá tett vingcsun nem teljesíti a hozzáfűzött reményeketMondom, beszélnek az elvekről, tudják, hogy léteznek, de nem tudják azok valódi mibenlétét.
Az vingcsun egészét félre illetve teljesen hibásan értelmezik.Egyetlen vingcsun ágazat van Magyarországon, ahol rendes vingcsunt lehet tanulni, ez pedig nem más, mint a Wong Shun Leung irányzat, ahol vészesen vigyáznak a Yip Man-i tradíciókra, és valóban azt tanítják ami a vingcsun valósága.
[ Szerkesztve ]
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
Gaboman
nagyúr
válasz R1200GS #2760 üzenetére
Én csak Csókakőn edzem!
Mi sem a Máday WT-t csináljuk,teljesen más felfogásban edzünk a Si-fu szerint.Ő sem akarta azt a hozzáállást továbbvinni,ezért lépett ki anno és alakították meg a BM WT egyesületet.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz R1200GS #2756 üzenetére
Én is a BM(Békés Megyei) WT tanítványa vagyok,Békéscsabán (Si-fu)Lévai Péter,Csókakőn (Si-fu)Bágya Zsolt tartja az edzéseket.Nekem abban van szerencsém hogy csak a mesterrel edzem így sokkal többet tudok tőle tanulni.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Hyundai, Kia topik
- Silent Hill 2 teszt
- További aktív témák...