Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz paleinho #1822 üzenetére
Üdv!
Komoly név a ha gi-t keresel, az Sfam Noris, a Matsuru(volt ilyenem), de az Adidasnak(ilyen is) is van egy-két jó szériája.
Most már viszont kb. 3-4 éve használok Fuji edzőruhát, innen, mert nem 15 rongy egy ruha, hanem csak 10 És ehhez képest egész tűrhetően bírja. Bár ha nagyon kened a száját... Rég láttam olyan ruhát, ami bírta volna 5-8 évig, ez sem az lesz De én az eddigieket kinőttem, és nem szétszaggattam. A háromból talán csak egyel volt szakadós probléma, másfél év után...
Fontos, hogy ne gyengus ruhát vegyél, hanem ugye a rizsszemes kell...
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
2064# - mocsanisi: néhányan feladták a felénél
Na igen, ezt nem tudom, hogy csinálták. Nálunk ilyen nincs, ha beledöglesz is meg kell csinálni. Szerintem is a pontkesztyű+pajzs kombó gyilkos, de én nagyon szeretem. A zsák a töredékét sem képes nyújtani.
Amúgy fura, hogy hova kerültem
~ 5 évesen kezdtem el judozni, és 8 év után kerültem át jiu-jitsuba.
Nagyon érdekes edzőterembe járok. Regélhetnék ódákat. A jitsu ugye az ősi japánból van nekünk, innen a dojonk is (musashi), és a judo rész pedig ugye, Kano.
Attól függetlenül, hogy mit fed le a jitsu, elég komoly tartományban mozgunk. Az idei évünk szinte 100%-ban judoról szólt, tavaly amolyan K1 stílusban püföltük egymást, judoval fűszerezve földön rengeteget, és persze az önvédelem részre nagy hangsúly esett.
Aztán ott vannak az eszközök, bot, sai, és szamuráj kard is van a repertoárban. Megtisztelve érzem magam, hogy a 18 éves fejemmel karddal is dolgozhatok(persze gyakorlókard, kata gyakorlására).Tök jó érzés, hogy van néhány reakció, mozdulat, ami már jön magától(persze ezek magva az esés ), szeretem, hogy nem volt hiába az a ~13 év eddig. Egyre inkább ösztönöz. Még többet, még jobban.
Ahhoz képest, hogy régen még versenyekre is jártam... Már vagy 3-4 éve nem voltam egyen sem....
Ahhoz képest, hogy a kis éretlen buksimmal azért kezdtem el, mert anyáék le akarták kötni az energiám, ami ugye volt bőven, és ahhoz képest, hogy 3 hónap után abba akartam hagyni, egész messzire jutottam, és a legszebb, hogy már el sem tudom képzelni enélkül az életem[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz mocsanisi #2070 üzenetére
Hát nálunk jelenleg én vagyok az egyetlen kiskorú(jitsu szekcióban persze), még 3 hónapig biztosan
Köszönöm
Fura, hogy minél régebb óta csinálom, annál inkább megváltozik a mentalitás. Persze, néha ott a hülyülés, meg a lazázás, de nagyon komoly szellemi háttér van az edzőtermünkben. És nagyon szerencsés vagyok, mivel olyan mesterem van, aki párját ritkítja, tudásban, hozzáállásban és emberileg is
Azt hiszem olvasgatni fogom a totyikot, legutóbbi feltűnésem óta azért szaladt néhány post, és nem csak szavak dobálásának tűnik
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Volt kint valaki a Nagy Sportágválasztón? Eszeveszett nagy buli volt, a maga 92 megtekinthető/kipróbálható sportágával, köztük a mi jiu-jitsu szekciónkkal. Ez immáron a 4. volt, és igen jó kezdeményezésnek tartom, élveztem nagyon
Kipróbáltam a kettlebell-t, nem egy gyenge dolog
A rendezvény szervezéséhez meg csak annyit, hogy Kótai Misi birkózó is regélt a skőcöknek, a melletünk lévő szőnyegen pedig Kovács Anti dobált jó ideig, nem tudom ez kinek, mit mond
-
hoffman_
nagyúr
válasz mocsanisi #2113 üzenetére
Én azt vallom - elfogultság rulz - hogy judos alapokkal bármihez is kezdesz, ha nem is verhetetlen, de igen kemény ellenfél leszel. Náluk megvan az a plusz hogy esés közben nem arra figyelsz, hogy ne törd kezed/nyakad, hanem hogy hol üsd az ellenfelet, és mit törj. Ha valós judo alappal megy valaki akár csak boxolni(bár ez picit abszurd ), az máris finom lehet..
Milyen suliba jársz te, hogy órán lehet zúzni?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Hatchet #2115 üzenetére
Birkózókat nem sorolnám ide, mert nem tudnak esni és nem tudnak dobni. Csupán ennyi a különbség
Természetesen, az edzés, alkat, hozzáállás a legfontosabb, mutatnak olyanokat, látok/hallok olyanokat, hogy hasra esek, de érted mit akartam mondani
De addig jó, amíg szőnyegen/ringben vitázunk erről..."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Hatchet #2121 üzenetére
Az ATi-nál és az nV-nél sem elsőéves egyetemisták vannak pl marketingen és mégis milyen alapvető hibákat tudnak elkövetni... Nem úgy megy az sajnos.
Raikönnen is olyan alapvető hibákat vét, hogy megáll az ember esze. Ha mondjuk betépett előző este..."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Integra #2223 üzenetére
Tyű, a mindenit! Ez se gyenge betegség, nem minden nap látok ilyet. Thx
szerk.:
2218# - Hatchet:
Hát, szvsz. nem ugrom a Dunába. Nem mondom, hogy nem tiszteletet parancsoló, és egy ilyennel lerúg egy tehenet, vagy egy bikát, de különösebben nem estem hasra.
Mondanám, hogy ilyet én is rúgtam, amíg nem sérültem le, de nem lenne teljesen igaz Korrekt, de szerintem nem drasztikus izomtömeg-ütőerő növeléssel, hanem egy kis nyújtással néha napján meg lehet ezt rúgni lazán.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Hatchet #2226 üzenetére
Ez egy ilyen dolog Az nem művészet, ha valaki 1 év után kikiáltja harcosnak magát, és lecsap 3 kisiskolást, pláne, ha mondjuk box volt az ő nemes művészete. A magam részéről úgy látom, hogy ezzel nem lehet megállni, minél többet és tovább vagyok benne, annál több új irány, új ajtó nyílik ki.
És többről szól, mint, hogy egy tökélyre vitt technikával aláz valaki a K1-ben.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Hatchet #2229 üzenetére
Hát de jajj. Kisiklottunk. Félre értés ne essék. Én rontottam el végül is. Nem akartam keverni a harcművészeteket és a K-1 jellegű irányokat. Részemről, ha már pénz, régen rossz, bár azért nem gondolom, hogy a K-1 arról szólna, hogy melyik sportoló "szponzora" licitál többet.
És nem akartam semmilyen stílusba belekötni. Pont az a szép, ahogy ezek egymás mellett hogyan állnak fel. És azt sem mondom, hogy egy technika a tökéletesség szintjén a csúcs, ó nem, ez akkor baromság, mint annak a rendje
De ha levetítjük a küzdősport részre, akkor sokszor látni, hogy jön(nek) valaki(k), akár csapat, akár nemzet, oly mindegy, és valami újjal aláz. Ami nem is feltétlen új, csak elővette valaki a padlásról, és szépen leporoltaAnnyira nem vagyok otthon a nevekben, nem is követem figyelemmel ezeket az eseményeket, csak néha nézek meg egy meccset, amit olyankor nagyon élvezek. Tanulságos, de én maradnék a lágyabb "ju" irányzatnál
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Az érdekelne, hogy tud-e valaki segíteni az alábbi kérdésben... Egy haverom keres kick-box edzőtermet, valahol a III. kerületben, lehetőleg, de ilyen téren én nem vagyok otthon. Valakinek valami ötlet? A srácnak van már némi tapasztalata ilyen téren, de csak karcolgatja a jéghegy csúcsát, ha jól vettem le elsőre. Szóval, oda lehet pörkölni neki rendesen. Hozzátartozik, hogy még csak 16-18 éves, de sok felnőttet megszégyenít magasságra, és két ajtós szekrénységre is
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm a gyors választ, bár várom a további jelentkezőket Egynek szuper, köszönöm
-
hoffman_
nagyúr
válasz MichaelSD #2257 üzenetére
Muszasi Dojo, Budakalász (Budapest és Szentendre között félúton)
Jómagam idejárok, több mint 13 éve, és 6-7 éve versenyen sem voltam Lehetősége lenne, ha van kedved, akkor hébe-hóba jön, de a verseny annyira, de annyira másodlagos, hogy nagyon. Budo, és önvédelem van inkább kihangsúlyozva. Egy variációnak jó. Kérdezz bátran Bár inkább jitsu orientált a felnőtt edzés. Azaz, kemény judo, csak használod a lábad és a kezed, ahogy azt kell. Olykor fegyver, olykor kesztyűzés, K1 jellegben + földharc, most épp teljesen judo a séma.
De ha rám hallgattok, akkor csakis Krav Magázni, mindenki!
más:
Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem ez az ún. "brazil jitsu" piszkálja a csőröm. Véleményekkel hogy álltok? Részemről csak pénz, mivel judo földharcot, meg egy kis K1 féle műsört adnak el újra.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Integra #2764 üzenetére
Kérdezhetek? Ezen a videon Ving Tsun/ MMA van. MMA ok. De. Tekintve, hogy én kiskoromban belecsöppentem a judo/jitsu világába, abból ki se tekintettem azóta. A Ving Tsun az nem Wing Tsun? És nem kungfu? És a videón lévő mozgásnak van valami köze a kungfu-hoz? Valaki igazán felhomályosíthatna
Egyébként egyre inkább azt érzem, hogy az életem jóval több mint felét kitevő harcművészet (könnyű ez, kis számokkal ), mellett ideje valami újat is kipróbálni, úgy érzem, hogy kicsit kiszélesedett a világ.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Markgx10 #2785 üzenetére
Mindenki a kravmagát lovagolja. Az én személyes véleményem, hogy egy rakás szar. De még ha nem is az, akkor is túl van hájpolva. (ez nem bántás senkinek, istenments)
Mondok egy példát, megyek a társaimmal meccsre, szemben befordul a sarkon kb 100 másik csapatnak szurkoló egyén, aki azonnal feléd dobja a kezében lévő sörösüveget, töltéskövet, majd ordítva, gyakran husángokkal, viperákkal stb rádrohan. Persze hiányos a tudásom, de én a krav-magán kívül még semmi olyat nem láttam, ami konkrétan ilyen helyzetekre készít fel.
Pedig van. Rendszeres futás a Margit-szigeten. Egy jó sprint, és nyert ügyed van.
Én sajnos nagyobb mellénnyel vagyok, mint kellene, és sajnos az eddigi eseteimben is utólag mérlegeltem jobban, mint adott időben, és siralmas az eredmény. Párszor mákom volt. De egyszer úgy le fognak baxni a cigányok(és suttyók), mert mindig ők találnak meg, hogy csoda, ha túlélem.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Markgx10 #2791 üzenetére
Aláírom, hogy túlságosan lenézem a kravmagát. Sőt az is benne van, hogy mindenki a sajátot preferálja. Nekem annyi előnyöm van, hogy az edzők lévén egy dojoba járok, de időszakosan végülis akár 2-3 küzdősportba is bele lehet kóstolni, köszönhetően annak, hogy ki merre művelte tovább magát a Mestertől kapott alapok után. Úgyhogy azért van miből mazsolázni.
A plussz súlyra csak annyit, hogy az én ukém majd egy fejjel alacsonyabb nálam, és egy 20-assal könnyebb. Sok évnyi együtt meló után most van az(mindig volt méretkülönbség felém, bár ő idősebb pár évvel), hogy meg tudom verni. Állásban legyen 60-40, a lendület miatt, földön viszont látszik, hogy számít. Persze így is szarrá tud verni, mert a srác valami iszonyat technikás
A Mesterem, a mai napig hatalmas öröm és nagy verés, ha vele megyek Jó súlyban van, és nagyon komoly szinten van a ju jitsuban. Boldog vagyok, és szerencsés, hogy kis pöcsös koromban pont őt találtuk meg. Szóval van a 120+os, kétajtós szekrény srác, aki hozzáteszem ügyes, szintén rengeteg évvel a htáa mögött, és bizony nem tudja megverni a Mestert. Jó, ez érhető, és így helyes, de ha ismernétek a ránézésre belőhető erőviszonyokat, akkor leesne az állatok nektek is. Pontosan tudom mekkora fegyver a súly, de nem minden
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Integra #2800 üzenetére
No igen, ezzel egész jól egyet tudok érteni, alles zusammen. Én is egyre inkább úgy látom, hogy egy helyen leragadni csak a harcművészetbe segít elmélyülni, ha önvédelmet akarsz, akkor ahhoz már régen kevés. Ez nem feltétlen az ág önhibája, hanem kicsi a világ szindróma. Annyi minden jöhet ma már szembe, hogy az félelmetes.
Én azt mondom, hogy utcai bunyóban egy 10-es közel sem biztos, hogy kampó. Nem egy 1vs1, tisztában a cél. Persze 108 kilónak nagyobbat kell odaverni, mint 70nek, de erre is volt már ellenpélda.
persze én is igyekszem a technikán és a gyorsaságon meg a mocskos dolgokon fejleszteni, mert másom nincsen
Ebben minden benne van. Ez ennyi. Az aláhúzott rész a legfontosabb talán.
Bele se akarok gondolni, mert nem szép, hogy csak mocskosan lehet. (habár régen a szamuráj-módi se mindig volt ám hófehér...) Legutóbb is, 4en voltunk, 5 rezes támadott be minekt. Elvettek 2 telefont, és én egyedül - megvadultam -, és mentem az 5 után, és hoztam vissza a telefonokat. Hozzáteszem, 14-16 között voltak! Két évvel idősebbek, és ott halok meg, én hülye. Srác, akitől lehúzták a drága telot, mondta, hogy neki vették elő a kést is. Természetesnek gondoltam, hogy van náluk kés, de annyira elragadott az adrenalin, hogy át se gondoltam semmit, ijesztő volt, hogy megőrültem. Ez lehetett a szerencsém, nekem nem vették elő. És akárhányszor van ilyen, mindig túlspilázom. A génjeimben is benne van sajnos a természet, elég nehéz hadakozni ellene. Sokszor egy az egyben apámat látom. Ami addig szerencsés, amíg nem maradok ott.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gaboman #2896 üzenetére
Szerintem a bandázs pont annyit csinál, hogy elcseszi a melóját. Pont annyit fog fel, amennyi már sok. Nem kell ide se kalcium, se semmi. Kitartás kell, ahogy mondtad egy segítőkész fa, és sok-sok ezer ütés, rúgás. Mértékkel, lassan fokozva, nem fél év alatt, de meglesz az eredmény. - Saját vélemény, nem orvosi kivonat
szerintem minden gyúrósnak ezt is kéne csinálnia
Amit nekik csinálni kéne, az a nyújtás
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
Szeretnék én így harcművészkedni
A BJJ-t még mindig nem értem, az egy nem létező sport, csak papíron van. Az egy megkreált, egy az egyben judo alapon nyugvó "ág".
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Hát, én jó pár év judo és jitsu után mondom, hogy parasztvakítás, nem az a spanyol viasz. A jiu-jitsuban nem sok földharcot találnál, ha megnéznéd, amikor elindult. Jigoro Kano mester volt az, aki lefektette a judo alapjait, ezzel megteremtve a versenysport, és úgy általában a komoly sérülések nélküli edzések lehetőségét. Neki köszönheti a judo az esések alapjait, mert addig bizony nem volt, estél, ahogy tudtál. És a földharc sem volt alapeleme a jitsu-nak, mivel a szamurájoknak és japán katonáknak, nem volt rá túl sok szükségük, amikor ez a rendszer még csak kialakult(már mint a jiu-jitsu). Nem állt neki 2 szamuráj lovas között semelyik paraszt a földön birkózni, egy szamuráj pedig nem alacsonyodott volna le oda. Úgyhogy kijelenthetjük, hogy a földharc a judo sajátossága, de még ezzel együtt sem számít egy fiatal ágnak. Tehát a BJJ egy az egyben ennek a koppintása, gyere le hozzánk bármikor, és meglátod
Más tészta, hogy akármennyire nem szimpatizálok a BJJ-vel, azért nem hülyék azok sem. A legutóbbi sportágválasztóra én sajna nem tudtam menni, de dojo kint volt, és az edzőtársam kipróbálta a BJJ-t, egy ottani sráccal. Sokkal lazábban veszik a küzdelmet, a meghajlás mint olyan sincs, amolyan "rituális" tiszteletadásként, és az a buzi, fél-seggen-ülős indulásuk is furán hat egy judosnak. Azonban meg tudta fogni az edzőtársam rendesen, pedig így tizenpárév után tudom, hogy nem egyszerű, hacsak nem vagy nála nehezebb ~ 20 kilóval. Én az vagyok, és még így sem tudom meggyepálni földön nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Azt gondolom, hogy leginkább a mentalitás, és a küzdelemhez fűződő szemlélet az amiben mások a japánoknál és ez valójában teljesen felforgatja a japán tradíció és liturgia világát.
Ezzel egyet is tudok érteni. Nekem azzal van a bajom inkább (többek között...), hogy miért Graice-jitsu, meg Brazil-jitsu, amikor annyi köze van a jitsu-hoz, mint csirkének az autószereléshez. Judo elemeklből épül fel, tehát nem lehet jitsu. De ez már csak az én szemem bántja, a világ nem dől össze. Reméljük
Egyébként 94 kilóval még bőven jó vagy. Az egyik edzőpartnerem, akit mostanában dobálgatok(vagyis próbálgatok), 103-109 között mozog, korban 38 körül jár asszem, és egy szava nincs. Dohányosan jött vissza évek kihagyása után. Lerakta a cigit(felszedett 10 kilot cserébe), de úgy megy mint a gőzmozdony. (És jön vissza a súlyába). Pedig a földharcnál fárasztóbb testmozgás a világon nincs.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Hát nem. Hallottam öregektől, hogy ők 30 éve vezetnek autót nehogy már valaki meg akarja nekik mondani, hogy hogyan kell. Erre szoktam, mondani, hogy: De fater, ha 30 éve rosszul csinálja akkor hiába csinálja rég óta attól az még szar.
No igen, ez korrekt teljesen. Meg úgy az egésszel egyet értek, jól összeszedted. A névadós mizéria gondolom, hogy nem egyszerű, bár arra sok rálátásom nincs.
A judo és a jitsu esések közti különbségre:
Nos, napjainkban lényegében nincs. Amikor elkezdett kikristályosodni a dolog, akkor evidens, hogy a jitsuban az esések nem volt túl komolyan megkoreografálva, a lényeg az volt, hogy ne legyen komoly sérülés gyakorlás során. Ezt kicsit még finomította a judo rendszere, de jelenleg mondhatjuk, hogy szabvány-eséstechnika van. Más kérdés, hogy gőzöm sincs, hogy pl. a kempo-sok hogy esnek, de gyanítom, hogy erősen hajaz a kettő egymásra.
A linket köszönöm, mindenképp átrágom
---
Ha esni, és bírkózni támad kedved, hozzánk gyere nyugodtan
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Hát, megmondom őszintén lestem nagyot pár sor után Az aikido-s részt pl nem értem. Alapvetően ők pont abban különböznek a judo-tól, hogy még nálunk is finomabban mozognak, és az elvezetés a fő cél, a "ju" tökéletes megvalósítása. No mindegy, sok új van a nap alatt.
Az esésekhez egy zárómondat. Alapvetően 3 féle esés alaptechnika van. Előre, hátra ill. jobb/bal irányba. Na most, ha ezeket tudja az emberfia, az még nem garancia semmire. De sok év után, rendes munkával, annyira beleépülnek a mozdulatok az agyba, hogy nincs olyan technika, amiből ne tudna esni(tatamin) reflexből úgy az uke, hogy ne sérüljön meg. Természetesen utcán ez nem így működik, de nem is azért csináljuk, hogy utcán tudjunk esni, hanem hogy a gyakorlásnál se sérülj meg, ez evidens. Ott mi is széttörnénk. Utcán ha jaszkari vagy, és a szerencsés esetben kitérés+pofon kombó után nem rohansz el, és dobsz, az viszont halál. Nincs ember aki egy komoly testdobás után felálljon a betonról.
Megjegyzem, máshol jön elő az, ha tud valaki esni. Én kisebb titán koromban bringáztam így is, eredménytelenül, többnyire esésekkel. És bizony volt egy-két durva szitu, amit azért úsztam meg, mert reflexből(és szerencsével) jött a mozdulat. Haversrác, ledarálta az arcát, eltörte az orrát és az állkapcsa se volt ép, pedig egy az egyben ugyanazt csinálta mint én, csak nem rakta előre a kezét. És ennyi volt, ezen múlott, én gurultam tovább, ő csúszott. Nekem 3 nap derékfájás, neki több nap kórház, és átépített orrszerkezet.
Tehát én nem írnám le. Nem lehet sablonosítani, persze, de nem véletlenül él a rendszer. Tatamin pedig milliószor könnyebb. Ennyi év után pontosan tudom hogy repülés után hol állok meg. Ilyenkor már lehet szórakozni is, és mindenféle meredek hülyeséget csinálni impróból(ez nagyon pikáns szitukat tud eredményezni ), meg bemuatókra "vevő-csalogató" anyagot összeerakni
A saját dobásra meg csak annyit, hogy nem rosszindulatból mondom, de nem hiszem, hogy van olyan technika, amit már ne csináltak volna meg a japánok. Amit utánuk csináltak, és mondjuk, hogy tényleg új, az már vakítás, mivel magamutogatás, gyakorlati haszna nincs.
--
Ment pü
mod:
mert az egyik 24 fokban ér földet a másik meg 34 fokban
Jaj igen. Ennyire ne képzeld el őket felosztottnak, közel sem azok. Épp ezért lehet őket használni. Sőt mondok szebbet, mindegyik teljesen ugyanaz, az változik csak, hogy milyen irányból esel. Még egy apróság, az eséstechnika sem önálló, a gördülések szerves (kiegészítő)részét képezik. A kettő együtt sok esetben hatásos, nem csak a tatamin. Ez teszi gördülékennyé a mozgáskultúrát.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Hát, én a vingcsun-hoz annyit se konyítok, mint Te a judohoz A komoly tapasztalat megelőlegezését pedig köszönöm De inkább kezdő vagyok még most is Viszont amit most írtál kiegészítésként az aikido-hoz, azt teljesen korrekt. És persze átfedésben nálunk is. Lehet dobni, gyakorló meg roncsoló céllal is. Hozzáteszem volt már sok szitu nálunk is, amikor már a gyakorló céltól kicsit eltávolodtunk. Szo-szo, azt is meg lehet esni, de abból már nekünk is problémás szőnyegen is.
A popularitás meg... Minden jónak elrontója egy bizonyos szint után. Ezért örülök, hogy nem egy olyan egyesületbe járok, aminek hírét se hallották a nagyvilgában.
Utolsó saját dobós téma - én sem számon kértem Annyiban lehet benne igazság, hogy a mai napig formálják a mozdulatokat, szélsőséges esetben még a Kodokan-intézet elé is tárhatják, de ez azért nem olyan túl gyakori Saját szakállra, nem hivatalos változatok viszont millió számra léteznek minden típusú mozdulatból, legyen az dobás, földtechnika, bármi egyéb, ezek közül pedig elég sok tényleg hatásos.
A tai chi-ban szintén olyan lehetetlen testhelyzetek alakulnak ki , hogy nem lehet eséstechnikában gondolkodni, hanem csak ahogy esik úgy puffan ahogy szokták mondani. Ráadásul még csak nem is dobásnak indul a legtöbb mozdulat. Érdemes megnézni talán még kipróbálni is.
Ez a lényege az eséstechnikának Nem kell hozzá sablonhelyzet. Esni tudni kell - bárhonnan, bármikor. És kellő rutinnal lehet is.
Tai-chihoz nem igazán volt még szerencsém, úgyhogy nem nagyon tudom mi fán terem
--
skip
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Tegnap néztem MMA-t. Nem sűrűn fordul elő, próbáltam elaludni. Viszont egész jó volt, megnéztem a meccset. Lavar Johnson - Lolohea Mahe meccs volt. A meccs után eldöntöttem, hogy abbahagyok mindennemű küzdősportot. Ijesztő, amit csináltak. Nem is értem, hogy bírják ki, ez fizikailag brutális mutatvány. Olyan ütések záporoztak tisztán a fejekre, amiket gyakorlatilag lehetetlen leseggelés/megtorpanás nélkül bírni, azok alapján, amit az elmúlt 14 évben tanultam. Hihetetlen, még ekkora embereknél is.
Az meg érdekes info, hogy Johnson egy év után tért vissza, lőtt sebből épült fel, és újra tolja, hát ezen lehidaltam.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Kung-fu?
Horka1:
Hát vannak azért fokozatok a Tai Chi formagyakorlatozás és a profi MMA között.
Hát ezt én tudom is, de ha egyszer az MMA közeli stílusokban vagyok érdekelt Illetve elsődlegesen önvédelem, de ezek láttán azért megáll bennem az ütő. Egy ilyen fajzattal szemben jóeséllyel is csak a szerencse húzna ki a szarból, ha nekem jönne egy szórakozóhelyen.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Integra #4402 üzenetére
mondtam, hogy benézek, gyűjtsek már egy hsz-t itt is a like a boss gif kicsit fentebb nagy poén volt én erre a Toshihiko Koga videóra nézek rá kb félévente egyszer, már évek óta rendszeresen. a szemét, hihetetlen amit leművel, mindig megdobja, ugyanazt és ugyanazt, az egész videóban két dobás van, ami nem válldobás, egyszerűen védhetetlen, olyan mélyen belép alád, hogy nincs mese. 3:33-nál minket is belever szőnyegbe, ahogy azt kell. hiányzik az edzés :/
a Madár meccs pedig
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
kicsit off, de ha már kölyök kora óta tanulja az ember... ma is én kaptam a pofont.
#4536:
ez mondjuk elég cinkes
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest