Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gasMask!
tag
''jó lenne, ha a cigányozást beszüntetnénk ezen a topicon'' Már bocs de a cigányokat hadd nevezzük már cigányoknak, ők is így hívják magukat (OCÖ). És ki mondta hogy ő gyűlöl minden cigányt?? Senki! Akkor ne beszéljünk már itt rasszistákról. Senki nem mondta hogy az összes(!) cigány ilyen, ebbe csak te magyarázod bele a rasszizmust, meg a cigányellenességet. Nem kéne egyből ugrani ahogy meghallod a ''tiltott szót''. Azt se mondta szerintem senki hogy minden magyar a becsület és a tisztesség élő példája.
Ide kellene akkor jönnie a kötelező mod-elhárító mondatnak hogy ''van cigány barátom''. De ez nem igaz. Csak egy cigány haverom van, aki mellesleg tök normális, és a legbrutálisabb vérnácinál is jobban gyűlöli az ilyen cigányokat, mert miattuk érik őt is előítéletek.
[Szerkesztve]El Guapo says... ''You can buy muscles, but you can't buy COJONES!'' / ''hát KM edzésen előszöris kivágunk egy fát egy heringel, aztán ököllel vasbetont zúzunk'' _az
-
Alukard
senior tag
Kúltúrált, és civilizált emberekhez méltóan húzzuk meg a határt a romák és a cigányok közt, a könnyebbség kedvéért defíniálom a 2öt.
Roma: Rendes, becsületes, dolgozó és nem utolsó sorban adófizető ember akinek az ősei indiábol kiindúlva bejárták európát.
Cigány: A becsületnek még az írmagja is hiányzik belőle (csak tömegben nagy a szája), munkától távol áll, az adófizetők pénzéből él, és nem utolsó sorban a TVben sajnáltatja magát miközben a barátnőm nagyanyját a rendörség épülete elött verik össze (sajnos nem voltam a környéken).
Hogy tovább menjek, a romákkal NINCS semmi bajom, sőt elég sokat évek óta ismerek és sajnos megbízhatóbbak mint 1-2 magyart (a politikátol vonatkoztassunk el, az 1 külön faj). Valóban más kúltúrák termékeit élvezzük, de sajnos a magyar lovas ijjász tudás este a cigányoktól nem véd meg miközben az asszonnyal mész hazafelé. (Amúgy nem ez az ok amiért elkezdtem harcművészekkel foglalkozni.)
Akinek nem teccenek a definíciók attól szívesen várom a saját szemszögéböl való pontosítást.https://blackfyre.ninja
-
Integra
titán
a te kedvedért romának hivom akkor őket
kurvára nem változtat az egészen, ahogy azon sem hogy 28 évem alatt én még nem láttam ilyet csak romáktól.
pedig nem keveset mozogtam az éjszakában.
és éjjeli buszoztam is anno jó sokat.
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
_az
senior tag
magam előtt látom, ahogy a kravmagás kolléga épp kicsavarta a kést a támadó kezéből, te pont akkor érsz az utca sarkára, meglátod késsel a kezében és hátbarúgod...
majd a támadó megköszöni a segítséged és lelő.
nem is olyan egyszerű helyesen cselekedni. sztem a rendőröknek sem olyan eccerű.az
-
_az
senior tag
azért ez nem ilyen egyszerű, ne menjetek át általánosításba.
hogy a rendőrök milyen balf*szul kezelik az adatokat, az az egyik dolog.
hogy ezzel te is visszaélhetsz, az a másik dolog. nyugodtan megkeresheted és rágyújthatod a házat.
a harmadik, hogy hagyjuk már a k*rva strasszburgozást. az egész arról szól, hogy van aki balhézik és leszarja a büntetést, a sittet. te meg nem.
úgyhogy döntsd el, hogy vállalod-e a balhét, vagy sem. ha szóbaállsz vele, akkor vállaltad.
tudtommal a km úgy kezdődik, hogy kerüld a balhét. fújja a pofádba a füstöt, téged ne érdekeljen.
amúgy gásspré, vascső(legális, nem?), 8 centis kés, gumistuki, gázstuki, flóberstuki, hadd ne soroljam...az
-
End
csendes tag
Uraim, jó lenne, ha a cigányozást beszüntetnénk ezen a topicon. Komoly emberekhez nem illik az ilyen butaság (főleg, hogy egy harcművészeti fórumon vagyunk, ahol ugye eleve más népek tudását élvezzük, tanuljuk...az meg nem túl jellemes és nem is igaz, hogy de a romákat gyűlölni nem rasszizmus. Történetet én is tudok mesélni. Ennél cifrábbat is, vica-versa.
Nekem több magyar honfitársam ártott, mint roma, akkor most gyűlöljek minden magyart?
Tény, hogy arányaiban több roma eset fordul elő, de ettől még nem húzok az egész népre vizes lepedőt, ez az ostoba emberek sajátja.
Bármely munkahelyemen a közvetlen roma munkatársaimmal nem volt soha semmi gond, sőt rendes, szorgalmas emberek.
Szar emberek mindenhol vannak, etnikumtól, bőrszíntől, vallástól, stb függetlenül, hol több, hol kevesebb.
De, ha lehet, legalább ez a topic legyen ettől mentes.
Tisztelettel -
Dorian
félisten
A jogrendszer olyan amilyen, de nem tudom végig tudnám-e nézni, hogy valakit összevernek. Úgy vagyok vele, ha a környezetemben valaki kap 1-2 taslit azért még nem késeltetem meg magam, ha komolyabbra fordul a helyzet közbelépnék.
Persze ez csak elmélet, nem tudom mit csinálnék egy valós szituban...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vandit.
addikt
-
Integra
titán
na de hogy segítsen bárki is, mikor egyáltalán nem biztos hogy a jogrendszer megvédi őket ebben a helyzetben? a rendőrségen meg simán beszerezhetők a titkosított adataid, lakcímed, mert az egész egy kibaszott mappában van a jegyzőkönyvekkel, meg mindegyik elején ott van, amit kikérhet mindkét oldal védője.... szóval nonsense
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
HEMP
aktív tag
Hi, vannak köztetek kyo-sok? Esetleg Veszprémből és környékéről?
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
Integra
titán
nem tudom, jót kérdezel.
valszeg odébbmentem volna, most pedig már még inkább odébb mennék és kerülném a balhét. más helyzet, ha segítenem kellett volna. akkor már jogilag is változik a felállás a bíróság előtt. nem bízom a jogrendszerben, hogy bárhol bármikor megvédene az ilyen emberekkel szemben......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dorian
félisten
Az igen...
Mostanában, mióta elköltöztem a 13.-ba én is szoktam 6-os éjszakaival utazni, mindig csodálkozom micsoda népség vesz körül. Főleg a Ny-i megálló fasza hely. Szóval sűrűn tekintgetek körbe De egy tömött buszon fogalmam nincs mit lehetne csinálni...
(Régebben a belvárosban laktam, gyalog minden közel volt)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
piqla
őstag
En jol lelonem oket.
De most komolyan, ezeknek csak kellett valami... Nem mindig elkerulni az ilyen konfliktusokat... Peldaul te turted volna a fustot, pont ilyen okbol kifolyolag (lehetseges veres)? Es most nem mint instruktor, hanem mint ''km idoszak elotti'' emberkent kerdezlek.Szereted az állatokat?
-
Integra
titán
épp most mesélte egyik cimborám hogy tegnap éjjel a 6os éjjelin megverte 3 cigány, azért mert megkérte a velük levő csajt, hogy ha már tömve van a busz, akkor ne az arcába fújja a cigifüstöt...
erre a 3 cigány azonnal neki esett és semmit se tudott csinálni, reagálni se volt ideje..
kerüljetek minden ilyen helyzetet, még olcsón megúszta, sokkal durvábban is végződhetett volna.
ja és persze senki sem mert segíteni neki
aztán csodálkoznak, hogy miért gyűlölik a cigányokat..
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
jaaa, hát sok minden változni fog.
nem ugyanott leszünk fent a harmadikon, hanem földszinten, de külön bejáratos lesz és a birkózó szőnyeg is kétszer nagyobb lesz
nekem a huszár utca jobb volt, mert a moszkváról csak átmentem pár megállót metróval és ott voltam a keletinél. itt most picit macerásabb lesz megint amikor gyalog vagyok...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
na ez úgy néz ki, hogy jövő hét még huszár utca, de utána már 12-től újra a kövér lajos utca lesz. a matyi meg azért ment át oda, mert sikerült megcsípni azt a helyet és minden engedélye is megvan annak a helynek hozzá, hogy ott edzéseket lehessen tartani.
mármint a rózsa utcai teremre gondolok.
-
Dorian
félisten
-
_az
senior tag
és akkor az összes csoport elköltözött oda? mert a honlapon az van, hogy tal és péter még a huszár utcában van. akkor 3 csoportnak még fenntartják azt a helyet?
mondjuk én arra leszek főleg kiváncsi, hogy tal hol fog délutáni edzést indítani, lehet hogy megyek a kezdőkhöz
Integra: sztem igenis vezessetek bazi kemény edzéseket. aki haladni akar, annak legyen meg a lehetősége, aki meg csak úgy lötyögni, az inkább válassza a kondizást, kettlebellt, vagy mit, vagy nyugisabb sportot.
[Szerkesztve]az
-
Integra
titán
na akkor szimultán megy a két hely még valszeg, mert én a múlt héten még a huszárban tartottam edzéseket
nézd, az hogy ki hogy halad szubjektív és egyéni.
a csoportok vegyesek. én is sokat gondolkodtam hogy lehetne megoldani hogy akik jobban szeretnének haladni azoknak másabb legyen az edzés, és akik meg nyugisabban, nekik más legyen. nem lehet megcsinálni. itt mindenki akkor jön mikor ideje van.
és tulajdonképpen nekünk se volt kivételezés, úgy fejlődünk ahogy akarunk.
a matyi egy dolog, de a fő motiváció belülről kell hogy jöjjön, a matyi, ahogy a latatos peti, a tal vagy én, mi csak egy utat mutathatunk meg, de a lényeg rajtatok múlik.
egyébként az utóbbi időben én is keményebbre veszem az edzéseket, kevesebb poén, komolyabb mélyebb gondolatok és a végén fájdalom mindenkinek amennyire lehet.
-
Alukard
senior tag
Rajtam kívül Taekwondo -zik itt vki?
https://blackfyre.ninja
-
Dorian
félisten
3 hete
Egy öregek otthona alatti pincében van, nem nehéz odatalálni.
Kb. akkor beszélgettünk a Matyival is, hogy nem igazán látjuk, hogy haladnánk, úgy látszik meglett a foganatja, azóta jó kemények az edzések
Ja és utólag is boldog névnapot kívánok!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Semmi kavar, a ''cég'' elköltözött a Rózsa-Király sarkára, mert az egy sokkal jobb terem: full tatamis, nincs iszonyat pára meg penész, meleg légbefúvás, és vastag vasbeton a fejünk felett, hogy az ott lakók ne hisztizzenek, mint az előző helyen.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
t_ferenc
őstag
nagyon régen beszéltem már vele és akkor is többnyire versenyeken meg edzőtáborokba. aztán egy ideje már nem járok kempos versenyekre (legutóbb a tavalyi hanshin voltam, de csak nézőként).
annyira nem ismerem, hogy bármi komolyat is mondhatnék róla, meg nem is érzem tisztemnek. szerintem úgyis inkább jó dolgokat tudnék mondani.if you fall seven times, stand up eight
-
GPG
csendes tag
Igen Lacin nagyon látszik és nagyon sokra is tartom. Szerintem kiváló edző. A kezdőktől kezdve a haladókig bárkivel tök profin tud foglalkozni. Nagyon örülök, hogy az előző klubom megszűnése után Lacihoz keveredtem.
Egyébként András Kabina Balázs tanítványa.''Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, megrendíthetetlen jellemért''
-
Dorian
félisten
Én sem vizsgázgatok a különböző szintekre, szerintem csak pénzkidobás. Azért, hogy mutogassam? Az utcán úgysem azt fogják kérdezni, hogy hány csíkom van...
Bár bizonyos dolgokra csak p2-től lehet menni, lehet, hogy azt érdemes megcsinálni.
Inti, lehet egyből p2-re menni, kihagyva a p1-et?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Már alacsony szinteken is oda kell figyelni.
Tegnap éppen ''földön fekve nyakfogásból szabadulást'' gyakoroltunk, megbeszéltünk a partnerrel, hogy csináljuk ''bevállalósabban'' és úgy belejöttem, hogy nem vettem észre, hogy ütögette a lábamat, hogy eresszem el. Úgy szólt rám a mellettem lévő pár.
Nagy tanulság volt, hogy figyelni kell a másikra!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
t_ferenc
őstag
az övekre azért van szükség, hogy mindenki lássa a fejlődést. meg mióta a nyugati világba is betörtek a keleti harcművészetek, azóta van igazából szükség rá. ugyanis itt az emberek türelmetlenek és ha sokáig kell hordaniuk egy övszínt fejlődés nélkül -értsd: másik övszín-, akkor hajlamosak azt mondani nekik ennyi elég volt belőle.
mellesleg az öv igazából csak arra való, hogy össze tudd vele kötni a ruhádat, ha más szemszögből közelítjük meg a dolgokat.if you fall seven times, stand up eight
-
t_ferenc
őstag
-
Vandit.
addikt
Nekem csak egy bajom van.minek kell vizsgázni övekre meg versenyre járni?
mondjuk ha lenyomok egy narancs övest tegyük fel attól még nem leszek narancs öves,pedig Ő levizsgázott narancsra.
[Szerkesztve]A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
GPG
csendes tag
Amúgy annyi helyesbítés, hogy egyikőjük sem mester. Mindegyik már az lehetne, de nem viszik túlzásba a vizsgázást és ez szerintem jó dolog. Nem arra kell hajtani, hogy minél jobb öve legyen. A lényeg, hogy András 12 éve kempozik, Laci pedig 17 éve, de én senpainak vagy edzőnek hívom, mert nem mesterek. Viszont nagyon-nagyon felnézek mindegyikőjükre. Szerintem attól, hogy mester valaki még nem jár automatikusan vele a tisztelet. Azt ki kell érdemelni és szerintem az én edzőim már most kiérdemelték (persze sokan mások is).
''Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, megrendíthetetlen jellemért''
-
Integra
titán
hát nálam itt bukik az összes ilyen dolog meg.
ki a mestered...
ezzel én már 10 évesen se tudtam mit kezdeni tasunkó karatés koromban, ott is hagytam a francba az egész bohóckodást.
mit hívjak én mesternek európai emberként egy európai embert akinek semmi köze ahhoz amiről ez az egész szól? meg műanyag padlós tornateremben mezítláb rohangálni és úgy csinálni mintha... ugyanmár
-
Integra
titán
hát a km minden csak nem puhány.
kezdő szinten egyébként tudatosan nem tanítjuk azt hogy agyonverd a másikat. pláne nem, hogy már az elejétől azt tanulják az emberek, hogy a lehető leghatékonyabban támadj és fuss. szóval nem vicces ha valakinek hátrafelé hajlik mondjuk a térde, meg ilyesmi.
egyik instruktor cimbimnek épp múlt héten tört többszörösen miszlikbe az orra.
szóval bizonyos szint felett már iszonyatosan oda ekll figyelni, mert óriási a sérülési veszély.
csak a türelmetlenek mondják a km-re hogy gyenge. nagyon nem az, bele lehet pusztulni, olyan kemény.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Alukard
senior tag
Igen, de sajnos ezért a rend gyakran (időnként önhibáján kívül) inkompetens őre ''enyhe'' birságot szab ki, amennyiben nincs engedélyed rá. De viszont a kezedre és a lábadra nem kell engedély és célozhatsz sérülékenyebb részekre is (torok, orr, lágyék, ....) és ha ott marad a földön (véglegesen) még akkor is megúszhatod jogos önvédelemmel
-
piqla
őstag
Sajnalom, de senkinek nincsen igaza. Hosszu evek tapasztalabol meritve kijelenthetem, hogy kozel,- es barmilyen mas nemu harcra ez a legjobb: [link] Fusson, ki merre lat
Szereted az állatokat?
-
GPG
csendes tag
Nekem az összes kempo edzőm ugyanezt mondta, hogy a legjobb önvédelem a futás. Aztán jöhet csak a bunyó, hogyha nem tudsz elfutni stb stb. És a harcművész elveit olvasgatva világossá válnak ezek a dolgok. Igen, kempoban is tudni kell a harcművész elveit és azok szerint is kéne élni, viselkedni. Ezért is elszomorító valóban, hogy sok olyan kempos van, aki eljut valamilyen szintre és már megy is keménykedni a kocsmába, szórakozóhelyekre...
-
Sipi
addikt
Hm, félreérthető voltam.
Nem nézek le más küzdősportot/harcművészetet. Én így hívom azokat, amelyekben addig ütöm a másikat, míg mozog. Megkülönböztetve más, inkább mozgásra alapozó ágaktól (az ugrabugrától).
A kritika inkább arra a sok ''klubra'' vonatkozik, amelyekben tényleg annyiból áll az edzés, hogy jól megverik egymást, és hipp-hopp, megajani lesz Pálcika Pistából.
Anno edzésre rengeteg ember jött különféle karate-klubokból, mert elegük lett, hogy sem filozófia, sem sport, netalántán művészet nem volt az adott ''mester'' oktatásában, csak viszonylag ellenőrzött keretek között lezajló verekedésről lehetett beszélni. Az ilyenekkel van gondom.
Mint Integra hsz-eiből látom, a KM sem egy puhány dolog, mégis szinte automatikusan megtanítja a legfontosabb dolgokra a művelőit: először fuss, s csak aztán üss. Fura módon valahogy úgy érzem, a magyar KM-klubokból kikerülő emberektől nem kell félnem, hogy este az utcán ninját játszik.
Sipi
[Szerkesztve]Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Alukard
senior tag
Kár vitatkozni azon melyik harcművészet milyen régi mert 1ik sem statikus, hanem folyamatosan változnak. pl a Taekwondo a kóreai Subak és Taekkyon irányzatokból alakult ki majd a japán megszállás alatt sok elemet fölvett a Shotokan ból (sokan amiatt hiszik, hogy a karatéból nőtte ki magát). A Taekwondo ''mai'' formája elsőként az 1950es évek környékén kezdett kibontakozni, és azóta is folyamatosan változik. Mellékesen a Subak és a Taekkyon a kóreai 3 királyság periódus alatt alakult ki ami Kr.e. 37 -től Kr.u. 935 -ig tartott...
Ennyit a történelemrőlhttps://blackfyre.ninja
-
t_ferenc
őstag
hú pezseg az élet.
olvasgattam a sok hsz-t és el kell mondjam szinte mindegyikből tükröződik egy alap hiányosság: az alázat más harcművészeti irányzatokkal szemben. legalábbis a fenti durván 40-50hsz-ből.if you fall seven times, stand up eight
-
Vandit.
addikt
az ilyen ''gizda-gézákat'' kéne móresre tanítani.menjenek MMA-ba ott keménykedjenek.megnézném ott őket fél percig nem bírnák.
nagy dolog leütni egy embert aki még hírből se hallott küzdősportról.
[Szerkesztve]A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
GPG
csendes tag
Elmondhatja a saját véleményét, csak éppen ha az nem tükrözi a valóságot, akkor muszáj beleszólnom... És képzeld el, hogy az én edzőm tanít alázatot és hidd el, hogy nagyon alázatos vagyok és soha nem kötekednék utcán... Egyébként szerintem meg az nem helyes, hogy ''egyes ütöm-verem ág''. Szerinted ez helyén való? Azt hiszem a mesterek arra is megtanítanak, hogy ne szóld le a többi harcművészetet, márpedig szerintem ez a kifejezés eléggé erre irányult...
-
piqla
őstag
Stilustol fuggetlenul, mindenhol talalhatunk janikat... Sajnos.
Meg valami, akinek inge vegye magara, javito szandekkal irom:
Fojt - Most megfojtom az Integrat.
Folyt - Integra ugy pofanvagott, hogy lefolytam a falon.
[Szerkesztve]Szereted az állatokat?
-
Sipi
addikt
Sajna, modlimit lejárt...
függ, hogy ő milyen edzést tart. Bocs, de most muszáj reagálnom valamit az írásaida, mivel én ZBK-s vagyok. Nem hagyhatom, hogy így irogass.
Azt hiszem, ez az, amit egy-két harcművészet művelőjétől a büdös életben nem hallhatsz. S ez az, ami miatt kijelenthetem, hogy egyes ütöm-verem ág művelői bizony nem vetik meg a buliból verekedni kezdeket...
Tudod, régen rossz, ha ''nem hagyhatod'', hogy valaki elmondja a saját véleményét. Ekkor jön az, hogy az a *** visszaütött.
Egy rendes harcművészet/küzdősport rendes edzője alázatot is tanít.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Sipi
addikt
Nem a Kemposok ellen szóltam, helyettesíts be akármit. Éppen ez jutott eszembe, mert a topikban erről volt legtöbbet szó.
Egyébként van pár harcművészet, ahol lényegében kizártnak tartom, hogy valaki janizni kezdjen. Túlzottan egymásba fonódik a szellemi és technikai képzés.
-
Dorian
félisten
Persze, nem lehet kijelenteni, hgy aki egy bizonyos ks-ot hm-et űz, az kötekedős, de pl pár éve egy fehérvári kempo klub tagjai azon élték ki magugat, hogy szórakozóhelyeken sorra megvertek embereket... egészen addig, amíg valakinek eltörött a gerince mert hátba rúgták... be is zárták a klubbot.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MichaelSD
őstag
Most képzeld el ha lehetne izuletnél feszíteni, csontot törni, szemet kitépni, tökön rőgni stb. Nagyon sok egyszeri ''játékos'' lenne. Ez a szabályok lényege, hogy nem lehet. Nincs is veleme semmi gond, amíg tudják hogy az más mint az utca vagy a egészséges életmód.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
GPG
csendes tag
Egy normális, értelmes kempo-s sem kezd el utcán kötekedni, ugyanis ellenkezik a filozófiájával meg a normális emberi érzésekkel is. Azt hiszem ezt minden kempo-ra kijelenthetem. Viszont sajnos van sok olyan kempos is, akik járnak pár hónapot, netán 1-2 évet és máris azt hiszik, hogy ők az utca császárai és sajnos lehet, hogy egy-két embert le tudnak csapkodni, amitől mégjobban Janinak érzik magukat... De azt hiszem ez sok más harcművészetről is elmondható
-
Fermat
tag
versenyszam fuggo.Light contact(csak pontozas), chikara(pontozas de van ippon és folytas, knockdown(pontozas vagy KO)
De neztem most full contactot, és nagyon erosen utik rugjak egymast, de nem nagyon akarjak kiutettni magukat. 6 merkozesbol egy combos KO volt
[Szerkesztve].::: http://www.forum.nokia.com/devices/E51 :::. <3 E51 <3 BME
-
Alukard
senior tag
Ha már a verseny is szóba került
sztem a mai versenyek eléggé,...... mesterségesek..... pontozással győzni
fogjon padlót, aztán maradjon is ott aki áll az nyer, készhttps://blackfyre.ninja
-
Dorian
félisten
Azt hiszem ha nem mi vagyunk a kötözködő fél, akkor nem az aikidosoktól kell félni az utcán, akármennyire is profik, mert ők nem hiszem, hogy nagyon kötözködnének...
Inkább a thaibox vagy kempot művelőktől, boxolóktól. De főleg a dakotáktólKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Sipi
addikt
Úgy hallottam, néha-néha előfordul egy-egy Aikidos is ilyen versenyeken, és olyankor elég jó eredményeket érnek el. Ugyanakkor gőzöm sincs, mennyi esélye lenne.
Mellesleg ki mit ért azon, hogy ''földre kerül''? Ha egy ütés-rúgás miatt, akkot tökmindegy, mit űz az illető, egy Aikidos is ugyanúgy vinnyog tökönrúgva, mint egy Kempos.
-
MichaelSD
őstag
Sipinek igaza van, hogy magára valamit is adó aikidos nem alacsonyodik le ilyen piszkos dolgokhoz, mint verseny.
De, visszatérve az eredeti témára, ez a probléma sok harcművészettel mikor azt állítják, hogy jó önvédelemre. Lehet, de pl. aikidoba (ha már az aikidosokat rágjuk), nincs földharc. Ez nem biztos, hogy baj, de az aikidosnak tudnia kell, hogy pl. ha földre kerül vége a litániájának. Na most, sok aikido ezt nem tudja, és ez nagyon fontos lenne önvédelmi szempontból.
Biztos írtam már, de érdemes elolvasni Marc ''Animal'' MacYoung: Taking It to the Street könyvét. Pont ezt a problematikát tárgyalja, stílus semlegesen (már amnennyire). [link]
Integra: persze, hogy nem kötnék bele egy profi aikidosba, de semmilyen profi harcmévészbe nem kötbék bele szívesen.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Vandit.
addikt
minden hsz-nek van filozófiája nem?Nekem az a véleményem,hogy nem lenne esélye 1 aikido mesternek MMA-ba.Attól még jó az aikido.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Vandit.
addikt
Ebben igazad van nincs 1 az 1-ben harc az utcán.
Én nem ismerem az aikidót az tuti.viszont ha MMA-t nézzük ott nincs sok aikidos.vajon miért?
-
Integra
titán
azért ezt nem mondanám
nézd meg hogy az utcai verekedések hány %-a földharc és scak két ember között zajló.
hm. hát szinte semmivel egyenlő a százalékszám.
én egy komolyabb tudású aikidossal azért nem makognék, meggondolandó, főleg ha nem ismerem eléggé magát a rendszert....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Vandit.
addikt
-
-
Vandit.
addikt
-
MichaelSD
őstag
Alukard:
Vandit.: OK, hogy velem beszégetsz, de én mondtam hogy földharcnál annyi az aikidokának. Te meg itt győzködsz...
Joyrider: tény hogy külön kell választni de technikailag nagy sok maradt meg, ha nem is mindig eredeti formában. Persze a technikai cél is megváltozott.
Mindenki: de akkor se láttam még aikidos földharcot.
[Szerkesztve]XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Alukard
senior tag
Ha jól csinálod akkor a küzdelem a földön végződik, legyen szóbármilyen harcművészetről a lényeg az, hogy te maradj állva
-
Vandit.
addikt
Aikidóst nem visznek földre?ezt melyik törvény mondja ki?
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Racecam
nagyúr
A harművész topic már a második fejezetéhez érkezett!
Harcművészek, és leendő harcművészek, itt se fogjátok vissza magatokat.
Előzmény:
Harcművészet topic Archívum I. - [link]Com'è diverso il mondo visto da qui
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest