- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz bugizozi #7196 üzenetére
100 megás dróthoz elég lenne ez a cucc szerintem, abban már vannak kétségeim, hogy egyszerre rátolva a vpn-t is, bírná-e.
meg azt is megírhatnád esetleg, hogy mi a költségkeret. gondolom ha a kétéves cisco-t cserélitek, akkor nem gombokért kell az új cucc.
előfordulhat egyébként az is, hogy ilyen-olyan cuccokkal ár szempontjából hamar eljutsz arra a szintre, ami desktop pc, és akkor már egyszerűbb pc-t venni, abban lesz lóerő is.
ja, a másik nagy kedvenc (két tesó gép )
e200-8d, ennek az árát nem tudom, de csurog rá a nyálam.
e300-8d, ennek az ára nagyjából négy kiló áfával (forintban).alixhoz a németektől lehet venni olyan dobozt, ami rackbe szerelhető és két apu belefér, sőt olyat is, amiben készreszerelve ott van két apu. ez most 440 euró, nagyjából itt van a határ, ami fölött már rendes pc-t össze lehet rakni a feladatra.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz bugizozi #7193 üzenetére
nem írtad, hogy mekkora sávszélességhez kell, azon belül vpn és hasonlók vannak-e.
Apu kezdődik!Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
titán
-
4Grider
nagyúr
válasz bugizozi #6891 üzenetére
A Telekomos EPC3925-ökön nincs bridge üzemmód, tehát alapból NAT-olnak. Ha nem akarsz dupla NAT-ot, akkor a 3925-ön valósítod meg a VPN-t. Nekem ezeken anno IPsec alapú site-to-site vpn működött, magyarul működni fog az dinamikus klienssel is. De ugye IPsec-hez kell vpn kliens...
-
titán
-
titán
-
-
vargalex
félisten
válasz bugizozi #6783 üzenetére
Mindkét módszerrel megoldható. De, ha WAN-ba csatlakoztatod, akkor alap config szerint nyitni kell a VPN portot a TL-Link-en is, illetve a Cisco-ra és a TP-Link-re kötött eszközök nem egy hálózatban lesznek. Persze át lehet config-olni (legalábbis OpenWrt alatt), hogy csak switch-ként viselkedjen a TP-Link.
Alex
-
szőr Artúr
tag
válasz bugizozi #6779 üzenetére
Milyen kábelt akarsz a tplink lan portjára kötni?
Ha a cisco csak arra van, hogy a netet biztosítsa, nincs rajta más, csak a másik router, akkor inkább a wan-ra dugnám a cisco-t, dhcp-re vagy fix ip-re (semmiképp sem pppoe vagy hasonló) a wan portot és a tűzfalon beengedném a vpn-t.
Ha egyátalán ez volt a kérdés. -
őstag
válasz bugizozi #4659 üzenetére
Ez eddig rendben. A kérdés az volt, miért van az hogy más rendszerből tudok 1500 byte adathosszal pingelni?
Időközben megnéztem: Linux, BSD, Windows is az említett 1472 byte maximummal dolgozik.Viszont:
[admin@RENT] > ping www.bix.hu do-not-fragment count=4 size=1500
HOST SIZE TTL TIME STATUS
193.239.149.1 1500 58 9ms
193.239.149.1 1500 58 8ms
193.239.149.1 1500 58 10ms
193.239.149.1 1500 58 20ms
sent=4 received=4 packet-loss=0% min-rtt=8ms avg-rtt=11ms max-rtt=20ms[admin@RENT] > ping www.bix.hu do-not-fragment count=4 size=1501
HOST SIZE TTL TIME STATUS
packet too large and cannot be fragmented
188.143.120.72 576 64 3ms fragmentation needed and DF set
packet too large and cannot be fragmented
188.143.120.72 576 64 5ms fragmentation needed and DF set
sent=2 received=0 packet-loss=100%[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bugizozi #4630 üzenetére
Igen, ezt néztem én is, de erről azt írják a fórumon, hogy nem kapcsolja vissza, ha az első megint online lesz. Nekem meg ez szívás, ugyanis az első az 100/100-as, a második meg 8/2.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Pocok256
veterán
válasz bugizozi #4473 üzenetére
Igen erre gondoltam én is csak nálam a probléma hogy domain to domain kéne. Valami ilyesmi a helyzet.
kiskutyak.com mutasson a dev.kiskutyák.lakáskassza.hu -ra mint látjátok ez subdomaines ergo ha megadom a lakáskassza.hu ip címét az bizony nem fogja megtalálni a megfelelő helyet. Viszont ha konkrétan beállíthatnám, hogy a kiskutyak.hu beírásánál, hogy a windows a dev.kiskutyak.lakaskassza.hu t keresse akkor megoldódna a probléma.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
titán
-
n00n
őstag
válasz bugizozi #4314 üzenetére
Igen, azt fogom tenni. Már tervben van egy Nagios feltelepítése a szerverre. De szerintem simán túllépheti a 100 megát, mert 7 kliens van rácsatlakozva és néha egy-egy nagyobb adatkérésnél 2-3 másodpercet is el van a gép, szerintem ez nem normális, ilyenkor biztos vagyok benne, hogy egy - egy kérés több megát is ki tesz. Az szorozva 7 (plusz 8-al a bájt/bit váltás miatt) klienssel (mert sokszor egy időben is vannak más-más kérések) és szerintem simán ott vagyunk a 100 megabit/s-nél. De persze a mérés után majd okosabb leszek.
-
club1
veterán
válasz bugizozi #4196 üzenetére
Én USG100-asokkal dolgozom. A site-to-site ipsec-es vpn-ek jól/stabilan működnek rajta, a klienses (remote access) vagy fizetős (ha zyxel klienst használsz hozzá), vagy shrewsoft vpn klienssel használható de az natolt háló felől sokszor szívás, gyakorlatilag nekem csak mobilnettel működik.
-
krealon
Topikgazda
-
-
McSzaby
őstag
válasz bugizozi #3954 üzenetére
Szia,
Nem jött be. Otthon működött az port redirect, de itt semmi... Nem értem. Otthon 80-s porton simán begyalogoltam a szerveremhez, itt meg semmi. Vagyis böngészőn keresztül még ki is írja, hogy azon a porton az SSH figyel, de a 80-s porton mégsem tudok begyalogolni...
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
-
McSzaby
őstag
válasz bugizozi #3944 üzenetére
Bocs, rosszul írtam le. Az otthoni szerver nincs proxy mögött. Én vagyok proxy mögött a munkahelyemen és sajnos dns - domain név alapján a munkahelyemen le van tiltva a no-ip, amellyel még pingelni se tudom az otthoni ip címemet sem, mert ez a no-ip domain van letiltva. (Egyből tiltja domain név és ip cím alapján is a hozzáférést.) Szóval próbáltam böngészőben is hasonlót, amit te is írtál, de semmi, mert maga a domain név van letiltva, szóval ezt akarom kikerülni, hogy valamilyen úton-módon elérjem az otthoni cuccaimat.
Bocsánat ha nem tudom magam érthetőbben kifejezni, de tényleg nem tudom leírni a problémámat jobban.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #3921 üzenetére
Úgy tűnik meglehet a hiba forrása, IP cím ütközés okozhatta a problémát
Korábban bekonfigoltam egy eszközt, aminek elfelejtettem felírni a címét... Ez úgy derült ki hogy beütöttem, hogy ping AP_ipcim még mielőtt rádugtam a hálózatra hogy lássam hogy mikor éled fel, de még mielőtt bedugtam volna, már jött a válasz, amin kicsit meglepődtem h miféle varázslat ez o.O aztán webes felületen beadta a korábbi eszközt és akkor koppant egy nagyotVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
IamGabor
tag
válasz bugizozi #3886 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos néha több órára is (2-3). Avast, meg 1-2 helyen Microsoft Essential. De régebben is ezek voltak, és nem volt lassulás. Pár hete van ez. Van valami hálózati forgalom figyelő progi... mert szerintem nem több gép húzza be egyszerre... de pénteken végignézem az összeset...."Józanul vadászni pont olyan szar, mint horgászni....... józanul."
-
Fang
aktív tag
válasz bugizozi #3847 üzenetére
Köszönöm a választ, de sajnos még mindig nem tudom, hogyan tudok létrehozni egy titkosított FTP kapcsolatot a két gép között, és hogy mi szükséges hozzá.
A konkrét kérdés kicsit lentebb vagy itt: [3846]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
unknownerror
tag
válasz bugizozi #3806 üzenetére
biztos, hogy valami bug van a rendszerben(gondolom nálam), csak meglepődtem, hogy többszöri mérésre is ilyen magasat dob ki. amúgy nekem általában jól megtippeli a sebességem, 90/60 körül van datanetes teszten is, meg speedtesten is. firefoxban mértem. gépemben 100 megás hálókártya van illetve a switch is 100-as, szóval lehetetlen lenne ilyet kapnom.
de azt se értem, hogy böngészőtől is függ, hogy milyen eredményeket kapok. egy sstp vpn sebességére voltam kíváncsi, 3 fajta böngésző 3 különbőző eredményt adott. na mindegy, képeket elmentettem, bekerült a rejtélyek közé. -
rigo88
aktív tag
válasz bugizozi #3752 üzenetére
hát ez sincs messzebb egy 10cm-s téglafal van a két eszköz közt és mindösszesen kb 150cm de nagyon max 2m.
speedport w 921 v
a kari meg ASUS PCI-N10
így a hdd-t muszáj a htpc-be építeni, nem tudom a routerre kötni.
ez még most ok. de ha több helységben szeretném elérhetővé tenni az adatbázist, akkor vagy kábel vagy szibéria..Dirr
-
-
MtHq
tag
-
-
n00n
őstag
válasz bugizozi #3537 üzenetére
Köszi a gyors választ. Napi szinten 1-2x történik ez. Plusz egy kollegától most kaptam az információt, hogy ilyenkor sokszor Deadlock hibaüzenet jelentkezik a programnál. Most elindítottam a szerveren is a programot és várom, hogy bekövetkezzen a "kiakadás". Ha kiakad a program, akkor minden kliensnél jelentkezik. Pingelni még nem próbáltam. Ezt is felírom.
-
tutuhawer
őstag
válasz bugizozi #3482 üzenetére
A problémám az, hogy a játékon belül "lost connection" és "join timeout" hibák vannak, pedig van, aki még gyengébb internettel játszik Mo-on. A gond, hogy nem tudom, kell-e vagy lehet-e frissíteni a hálózati kártya illesztőprogramját. Ha nem menne, megint kezdődne a herce-hurca tesómmal meg az internetszolgáltatóval, azért kell előbb kérdeznem
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
Játékos
addikt
válasz bugizozi #3396 üzenetére
Teljesen hülye vagyok, bocs! Tudom, mi a Mb, és MB, de valami módon mégis el számoltam magam.
A kábelnek utána nézek. Egyébként 15 méteres. Az alapvetően nem lehet gond, ugye?!
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bugizozi #3384 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a hsz-t mindenkienk.TP Link TL-WR1043ND a router. Természetesen mindkét gépben gigabites hálókari van, amint írtam a külső hálózatból mindkét gép 60 Mb/s sebességgel kapja az égi áldást, de egymás között csak 10 Mb/s a sebesség...
Kábel/csatlakozó milyen módon tud ebbe beleszólni?
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
club1
veterán
-
neduddki
nagyúr
válasz bugizozi #3312 üzenetére
HI!
En tamogatom a tplink vonlat:- ) nalam egy jopar TL-SF1016/1024es, par TL-SG2216WEB, sok TL-SG2224WEB es vegre egy TL-SG5428 /sajna meg nem volt idom ra/ kicsiket meg sem elitem en birom oket kapjak az aramot es muxenek, de hat en minidg vonzodtam az egzotikus vackokert /lasd ovislink swicsek, abbol is muxik meg az osszes csak a ventit kelelt benenik cserelni (vacak rtl 8139es csippel)/
udv
neduddki
mod: ja ajavaslat: 3db TL-SG2424 ha van itthon /nem nagyon latom/, v. 3 db TL-SG3424
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
club1
veterán
Én TP-Link SG sorozatú switcheket használok 2 éve a vidéki telephelyeinken, a központiban meg Zyxel GS-eket. 2-4 éves HP-kat cseréltem le, mert nem voltak üzembiztosak (egyiken megállt a csomagtovábbítás azaz lefagyott, a többi tápja/hűtése szállt el).
Igaz, 4-6 éve csak kétszer annyiba kerültek mint az utódaik, azaz nem csúcskategóriás HP switchek voltak... -
bambano
titán
nálam a preferencia cisco, hp, egyéb hulladékok.
ha a költségkereted elbírja a hp-t, akkor elég nagy hiba ilyen zyxel, netgear, tplink kacatokban gondolkodni.
ráadásul az a switch, amit 48 portosnak linkeltél, nem gigabites.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2829 üzenetére
Evvel a hozzászólásommal kezdődött minden.
Mindent megpróbáltam, visszatelepítettem az Avast-ot, továbbra is üres ip cím és alhálózat, letelepítettem Safe Mode-ban a külön erre való Uninstaller-rel, semmi változás, de a fõ gond az volt szerintem, hogy a Sygate tûzfalnak nem volt ikonja a jobb alsó sarokban annak ellenére, hogy eddig mindig ott volt, mert Autostart with windows-os program. Na, letelepítettem azt is, újraindítás, semmi változás, még mindig üres ip cím, stb. Repair-nál TCP/IP hiba. Megpróbáltam a két netsh parancsot (NETSH INT IP RESET, NETSH WINSOCK RESET), újraindítás, semmi változás, hálózati kapcsolat varázsló, újraindítás, semmi változás, továbbra sem jöttek vissza az ip számok.. Szóval letettem a régi windows-ról. És ekkor jött a legnagyobb meglepetés, ami most van... Limited or No Connectivity...Nem ugyanavval raktam vissza egyébként. Annak idején a Ghost 12-vel készült a mentés, most pedig a Ghost 15-el raktam vissza, mert sokkal gyorsabban működik.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2827 üzenetére
Még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam a LiveCD-t, és megnézzem mi van, de gondolkozok azóta is mi lehet... Persze, ki kell próbálni amiket itt javasoltatok, ki is fogom, de most itt nem is a megoldáson gondolkodom, hanem egyszerűen szakmailag érdekel, hogy mi történhetett... Mert ugye annak idején amikor a ghost file készült, tökéletes volt a rendszer, nem csináltam volna ghost mentést, ha ott a sárga felkiáltójel, és különben is volt net gépindítás után azonnal és ez így volt mindig. Tehát mivel a ghostolás teljesen új file-rendszert hoz létre, vagyis a létezõ file-rendszert állítja vissza, ezért a jelenlegi registry- vagy windows hibák mind el kell, hogy tűnjenek. Tehát továbbra sem világos mi történhetett 2-3 év alatt... 1 dolog változott csak, a t-home doboza, és a csomag, tehát gyorsabb lett a net...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2824 üzenetére
Én most vagyok az 1. este után, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még megpróbálom az sp3-at felrakni hátha, ha nem, akkor reinstall... Csak nehogy akkor is xar legyen, mert én még azt sem tartom kizártnak... Bár a hozzászólásaitok miatt én már nem is merném felrakni az sp2-t, hanem egyből az sp3-at.
-
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2811 üzenetére
Köszi a reagálást!
A LiveCD-t még nem próbáltam, gondolom a Ghost15 recovery disk is jó erre a célra, mert van neki Networking opciója.
Hát igen, a szolgáltató az ugyanez volt (t-hóm), de akkor még nem ez az iptv-s egybe modem-router volt a gép előtt, amibe most a tv, telefon is be van kötve, hanem csak egy sima kábel-modem. De az új háló-kártyát mondom a ghostolás előtt tettem be, tehát úgy indult a rendszer, hogy Új hardver és driver telepítés. Nem beszélve arról, hogy múlt héten még volt netje... igaz akkor is mindig felkiáltójeles, Limited or No Connection-nel indult a gép, de egy idő múlva csak eltűnt az ikon, és helyreállt a kapcsolat. Most nem sajnos nem áll helyre bármennyit várok[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz bugizozi #2792 üzenetére
A többi böngészőnél is ez a helyzet. Az egész letöltés ideje alatt terhelve van a proci.
Néztem a feladatkezelőt is, de egyik futó alkalmazásra se ír ki magas értéket.
Viszont feltettem a ProcessExplorer programot, s az a System/Interrupts-nál mutat magas értéket. Ez mi? Ill. mi okozza a hibát?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
club1
veterán
válasz bugizozi #2723 üzenetére
Mondjuk leszedném róla az összes vírusirtónak, 3rd party tűzfalnak tűnő szoftvert. Ha ez után is szar a hálózat, akkor megpróbálnám a hálókártya meghajtószoftverét egy frissebbre updatelni. Ha ez is halál, akkor valami korábbi visszaállítási pontot keresni, arra visszaállni. Ha ez sem jön be, akkor passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest