- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neoka007
csendes tag
Sziasztok!
Amitől féltem bekövetkezett:
Az original firmware a TL-WR543G-nél a : 3.5.4 Build 070809 Rel.31767n
Majd miután leszedtem a TPLINK oldaláról az én V1 hadrware-es routeremhez az új firmware-t:
"http://www.tp-link.com/en/support/download/ -nél
Ketgoria/modelszám, és Hardware verzió beírása után
http://www.tp-link.com/en/support/download/?pcid=201&model=TL-WR543G&version=V1
Így az erre való firmware : TL-WR543G_v1_080722"Jól gondolom???
Kicsomagoltam a letöltött fájl-t, (wr543gv1-en-up.bin)
Csináltam Backup-ot a jelenlegi Router-beállításról, leírtam, az összes beállítását (Paint )
Majd Upgrade elkezdése:
Csakhogy kb elér 40%-ig és a következő üzenetet kapom: (gondolom itt indul újra a router-és elveszti a kapcsolatot)
The connection has timed out.
The server at 192.168.1.1 is taking too long to respond.
The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.„Try again” gomb megnyomása után viszont sikertelen upgrade-es üzenetet kapok:
Upgrade unsuccessfully because the length of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.
Próbáltam a C gyökérbe rakni a firmware-t rövidebb névvel is (wr543gv1.bin), a szitu ugyanez...
Viszont ha megnézem a firmware verziót akkor ott most: "3.5.5 Build 071229 Rel.36582n", ellentétben az original : 3.5.4 Build 070809 Rel.31767n -al szemben.
Az összes router beállítás viszont megmaradt...(Egyátalán nem tudom, hogy firmware-frissítéskor elveszik vagy megmaradnak a beállítások.)
+Most lefutott vagy nem futott le a firmware upgrade, én úgy tippelem, hogy sikertelen, viszont a router működni látszik....Kérem hamar válaszoljatok. Köszi
-
Neoka007
csendes tag
There are two ways to upgrade your router, but before you upgrade it there is something you should know.
1) Write down all the current settings as you have to enter them manually after upgrade.
2) Choose the firmware which has the same hardware version as yours.
3) Do NOT upgrade firmware from a computer with a wireless connection. Use a computer that you can connect to the router with an Ethernet cable. You may damage the router due to the increased packet loss with a wireless connection.
4) Do NOT turn off the power during upgrading.Step 1 Run tftpd32.exe, and keep it on till upgrade successfully.
Step 2 Log into the Router by typing http://192.168.1.1 in the address field of the browser (such as Internet Explorer, Netscape). Both the User Name and Password are admin unless you have changed it.
Step 3 Click System Tools > Firmware, Click Upgrade button, Wait for the router to reboot.
Note: Make the IP address of tftpd32.exe agree with your computer, so does the name of .bin file.
Step 4 Verify that the router’s firmware is upgraded.
Step 5 Reenter the settings you have noted down before upgrading.2、If your web-based upgrade page is familiar with the follow, please refer to the steps below.
Step 1 Log into the Router by typing http://192.168.1.1 in the address field of the browser (such as Internet Explorer, Netscape). Both the User Name and Password are admin unless you have changed it.
Step 2 Click System Tools > Firmware on the left, click the Browse button to choose the firmware (.bin file) you downloaded before.
Step 3 Click the Upgrade button, Wait for the router to reboot.
Step 4 Verify that the router’s firmware is upgraded.
Step 5 Reenter the settings you have noted down before upgrading.Nekem a 2. Eset van ahol nem kell a TFTP32-vel szórakozni. szóval lehet hogy így menni fog... De azért megírhatná valaki, van-e így veszély
[ Szerkesztve ]
-
Neoka007
csendes tag
Közben rájöttem, nem jó erre a legfrissebb firmware, hanem egyeznie kell a router hardver verziójával is, így mivel, nekem V1.1-es van így a http://www.tp-link.com/en/support/download/ -nél Ketgoria/modelszám, és Hardware verzió beírása után
http://www.tp-link.com/en/support/download/?pcid=201&model=TL-WR543G&version=V1
Így az erre való firmware : TL-WR543G_v1_080722És még valami: Elolvastam mire jó ez a firmware......
És közben rájöttem, hogy kb azóta szakadozik a netem, amióta a WPA security-t beállítottam....(Előtte MAC adrec cím szerinti volt beírva, csak az macerás volt, ha új gépet/telefont hoztak ide...
És valószínű azért csökkent a szakadozás mennyisége , amit feljebb is írtam, mert újra volt indítva a router.
Okozhatja??
És ez más WIN7-hez is javasolt nem úgy mint az alap firmware...Viszont aki nagyon tud firmware-t frissíteni segíthetne, akár teamvieweren is Mert habár angolul van (a help a letöltött firmware-ben - kicsit kínai 2-3 pontja, és nem akarom elrontani...)Előre is köszönöm, az önkéntes jelentkezőt
[ Szerkesztve ]
-
Neoka007
csendes tag
http://pcdownloaddrivers.com/firmware/tp-link/tp-link-tl-wr543g-router-firmware-v1_080722-beta/
Ezt kellene? ez elvileg 2013.02.27-ei
-
Neoka007
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket, 95%-ra letisztázódott, hogy a router okozza. (Ha kiiktatom a routert egyátalán nem láttam szakadást 2-3 IP-t pingeltem kb 20-20 percig.). Egy érdekesség, viszont, ha bent van a router akkor csak az egyik IP-nél láttam 1 szakadást, ugyanilyen intervallumban. /tehát itt is csökkent a szakadás - régebben 10-15 percenként szakadozott/
Természetesen LAN-on keresztül frissíteném, de hogyan, abszolut nem vagyok benne jártas.... TL-WR543G-t hogy lehetne? Mire figyeljek? Mi a menete a frissítésnek?
Jelenlegi firmware:3.5.4 Build 070809 Rel.31767n[ Szerkesztve ]
-
Neoka007
csendes tag
Szia! Routeren keresztül volt próbálva, viszont most kiiktattam a router-t kb fél óra után a 193.138.125.88 és a 195.184.180.4 BIX-nél semmi szakadás...máskor már jelentkezett 10 perc után kb, de holnap megnézem jobban és tovább router nélkül. (lehet hogy router? vagy router beállítás?)
-
Neoka007
csendes tag
Egy hülye kérdés: mi az a bix? Hogy tudom a bix.hu-t pingelni? (leírnád a parancsot vagy mikéntjét?) /konkrét IP-t tudok pingelni.../
Hát régen kábeles volt, de nem tudom meddig építették ki... Lehet, hogy csak az előttünk lévő oszlopig jön optikai kábel, viszont ami biztos, az oszlopról még mindig a "régi" koax kábel jön be a gépig...
Az optikai lehet, hogy csak Tatabánya és Szárliget között van kiépítve...bent a faluban nem tudom végigcserélték-e optikaira.Már kb 25 perce pingelem a az UPC-s IP-t (213.46.246.53) de semmi szakadás. Lehet hogy igazuk lesz, és hálózaton belül nincs gond?
Mit lehet még megpróbálni? (Mert ez egyértelműen kiszűri a Router, AVG, és egyéb dolgok problémáit...)
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Neoka007
csendes tag
7 perc elteltével volt egy ilyen sor, hogy "A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül" Ez lehet az?
-
Neoka007
csendes tag
Köszi szépen, a pingelést elindítottam ping 193.138.125.88 -t -vel. Eddig OK.
Viszont nem tudom lehetséges-e, de mintha egyszer már lett volna átállás a UPC-nél optikaira. Vagy esetleg rosszul tudom? Mert 120 Fiber power is van náluk , nekem Fiber Power 30 van (Jelenleg ez a csomag elvileg már nincs csak 10, 25, 50, 120-as van).
A Pingelés eredményéről még beszámolok később vagy holnap...
Jahh, és a Roputer nálam van de én a "kábeles" részét használom, nem WIFI-vel megyek a Netre. A Wifi-t 2 szobával arrébb a szüleim használják... -
Neoka007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, nálamnál okosabb emberektől, az alábbi témában:
Szakadozik az internetem, interneten játék közben , COD2 , COD4 stb. időnként kiszámíthatatlanul 5-10 másodpercre megszakad a netem, a pingem felugrik 999-re, viszont pár másodperc múlva visszaáll.
Az internetem UPC 30/3-as Le/Fel. Másnak akikkel együtt játszunk ugyanazokon a szervereken nem szakad meg a net.
System: WIN7 64 Bit, Intel Core 2 Duo E7500 2,93 GHz, Memory: 4 GB, Videokártya: Nvidia GeForce GTS 250, Virusirtó: AVG, Router: TL-WR543G.
Tehát nem hiszem, hogy a konfiguráció okozná....
Már 2X kihívtam a UPC-t, sajnos nem én voltam itthon, és nem csináltak szinte semmit.... 2. ra kicseréltek egy "szűrőt" , de a tesztet amit néztek azon 13-as ping van.... És azt mondták, hogy csak hálózaton belül garantált a jó működés... Mert hogy biztos azzal a szerverrel van gond amire fellépek, mondtam azt is, hogy az összesnél ezt csinálja....Mondván hogy jó a jelszint, meg a ping is 13 így elmentek... Nem sikerült reprodukálni a hibát, mert arra nem voltak kíváncsiak, hogy játék közben mutassam meg.... Kb 15-20 percenként van ez a szakadozás, és már nagyon idegesítő....
Sőt ha jól emlékszem anno még mondták , hogy próbáljam meg a router nélkül, de úgy emlékszem , akkor is jelentkezett a szakadozás....
Szeretném, ha tudna valaki ötleteket mondani mit lehetne megpróbálni....
Előre is köszönöm szépen a válaszokat. (mgabor80@gmail.com)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest