- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz Magnat #12201 üzenetére
"Ha ezt a címet lanon megszólítom és a routeren nincs nat loopback akkor mi történik vele? Az alap routing szabályok szerint nem kellene egyébként is visszairányítania saját magára ahol a port forward szabály miatt meg visszakanyarodna a lan irányba? "
Vissza fog kanyarodni a lan irányba. A probléma az lesz, hogy az eszközöd a lan-on(legyen mondjuk egy PC) amiről a publikus ip címet megszólítottad, ugyan megkapja a válasz csomagot a nastól, de elveti, mert a publikus ip-ről vár vissza csomagot, nem pedig a nas ip címéről. A nas a válasz csomagot közvetlen fogja küldeni a PC-nek, mert a kérelem forrás ip címe ugyanabban a hálózatban van, mit a sajátja. Hairpin nat-hoz kell egy masquerade a lan interfészre, hogy a válasz csomagok ne közvetlen, hanem a gateway-en keresztül legyenek továbbítva a PC-hez. Nagyon leegyszerűsítve ennyi a lényege. -
rekop
senior tag
válasz inf3rno #9832 üzenetére
Környezet függő is. Nálam kétszintes ház, szintenként egy diszkrét AP a plafonon. Nagyjából húsz végpont egy rack szekrényben egy külön helységben. Nálam ez volt az ideális megoldás. Illetve egyszer már cseréltem AP-ket N-ről AC-re, router és switch maradt a régi. Ha váltok majd AX-re, ismét csak az AP-k lesznek cserések, többi eszköz marad. Ez is lehet egy szempont. Viszont egy kisebb lakásban akár elég lehet egy aio eszköz is.
-
rekop
senior tag
Ugyan a 10Gbps-t nem tudja spec szerint, csak 8Gbps körül de jóval olcsóbb Unifi Dream Machine Pro 379USD. Bár még nem megvásáolható EU-ban, de érkezőben UNMS Router Pro ~299USD-ért, ami legalább ennyit fog tudni.
-
rekop
senior tag
válasz tha_answer #9440 üzenetére
Ha pppoe-t használsz, a WAN interfeszed nem az eth0, hanem a pppoe0.
-
rekop
senior tag
válasz VeryByte #7736 üzenetére
Vagy ha nem olyan sürgős a vásárlás, elvileg jövő év elején jelenik meg az Edgerouter 4. Ez "elég" erős lesz, várhatóan 200usd környékén lesz az ára. Gondolkodom majd én is az ERL-3 cseréjén, de 1000-es net mellett sem találok rá indokot hogy leváltsam, mert azt is csont nélkül viszi.
-
rekop
senior tag
válasz WhiteWalker #7294 üzenetére
Én a duckdns-t tudnám javasolni. Dyndns-ről váltottam, mert meguntam havonta megújítani a címemet. Két hónapja használom, eddig nem volt vele probléma.
-
rekop
senior tag
Sziasztok! Nem teljesen idevág(valamennyire mégis), de itt talán többen vannak akik találkoztak hasonló jellegű problémával, ezért kérdezem ebben a topikban.
Szóval a problémám a következő: van a hálózatomban egy Sony androidos tv(755c), ami vezetékkel csatlakozik a routerhez. A TV készüléket kikapcsolva, a hálózati interfésze folyamatosan ki-be kapcsolgat, egy éjszaka alatt több oldalas bejegyzés készül a router logjában. Ha be van kapcsolva a tv nincs ilyen jelenség, és semmi rendellenesség nem tapasztalható.
A kábel és routerhibát kizártam, tehát valami a tv-vel van biztosan, de nem tudom eldönteni hogy ez normális működés lehet-e vagy hibás a tv készülék.
Olvastam külföldi fórumokon hasonló hibajelenségről mint "link-flap", de furcsa, hogy nálam csak standy-módban jelntkezik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Villanyszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest