Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-29 12:53:51

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) fo_di


fo_di
őstag

köszönöm az eddigi visszajelzéseket
van valami javaslat, hogy melyik márkánál kezdjek kutakodni? nem ragaszkodok egyikhez sem, és sajnos tapasztalatom sincs egyikkel sem
kell egyáltalán a 4k kamera, vagy a szenzor méretén nem növeltek hozzá és éjjel botrányos lesz? a színes éjjellátás sem kell, ha infrában felismerhetőbb a fej

(frigate-hez akarok szerezni egy coralt, de a csiphiány miatt elég hosszúak a leadtime-ok mindenhol, ahol legalább listázzák)

LógaGéza: milyen Reolinked van és milyen az éjszakai teljesítménye? Ami miatt nagyon lehúzzák őket (már ahol nem olvadnak el tőle, hogy a létező világok legjobbika), az pont az éjjeli mozgó célpontok megjelenítése (gyaloglló ember, stb)

(#18952) MaCS_70 válasza jézusom (#18948) üzenetére


MaCS_70
félisten

"Reolink eleve csak a saját NVR-jével képes video kielemzésre."

Ezalatt mit értesz?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18953) MaCS_70 válasza fo_di (#18951) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az éjszaka valóban nem a Reolink nagy időszaka, de ezért használható a dolog. Nálam 6-8 méteren teljesen kielégítő a jármű-/személyfelismerés, két jelenség viszont éjszaka fals riasztásokat tud okozni:
- a fényvisszaverődések,
- a kamera előtt elszálló hópelyhek

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18954) LógaGéza válasza fo_di (#18951) üzenetére


LógaGéza
addikt

Perpill RLC-410 és 420 van fenn. Annyit kell ezekről tudni, hogy eléggé "thrower" jellegű, ergo egy pontra világítanak inkább. De ilyen az Annke C800 is. Ha érdekel, küldök privátban pár képet hogy mutat éjszaka.
Aliról lehet kapni infrarefit, aminek nagyobb a vetítési szöge, tervben van ilyen felrakása.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#18955) sambenez válasza LógaGéza (#18954) üzenetére


sambenez
addikt

Nekem az összes kamerám egy pontra világít. Ahova tettem fel plusz IR refit azon a területen sokkal jobb lett a felvétel.

(#18956) topi66


topi66
aktív tag

Nálam a kültéren a megoldás az alkonykapcsolós led világítás lett. Így színesek a képek, és orra sem esek. Áramfelvételben és árban sem rosszabb mint az infra led,de nem mindenkinek jön be a "hangulatvilágítás"

(#18957) tkesy válasza sambenez (#18934) üzenetére


tkesy
őstag

Igen látja, de nem tud csatlakozni. link

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#18958) fo_di válasza LógaGéza (#18954) üzenetére


fo_di
őstag

igényt tartanék a képekre, köszi

(#18959) Csabex válasza tkesy (#18957) üzenetére


Csabex
őstag

Az ip címmel van baj, azt kellene változtatni arra az alhálózatra amin az NVR is van. SADPtool-al tudod változtatni, viszont ne feledd, hogy kell a felh. / jelszó páros is.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18960) ssgt1981


ssgt1981
senior tag

Használ valaki Annke c800 típusú kamerát Synology NAS-al, illetve Synology Surveillance Station-el? Azért kérdezem, mert ez a típus nem szerepel a program támogatott eszközei között.

(#18961) tkesy válasza Csabex (#18959) üzenetére


tkesy
őstag

Ezeket az IP címeket közvetlenül az nvr osztja ki a kameráknak, mivel rá van kötve az összes.

[ Szerkesztve ]

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#18962) Csabex válasza tkesy (#18961) üzenetére


Csabex
őstag

Nem tudom hogy van kialakítva a topológia nálad, de akkor próbáld ki azt, hogy kikapcsolod a DHCP-t és manuálisan adod meg az ip címeket. Ez standalone rendszer, vagy csatlakozik egy routerhez, vagy switchez? Ha egy hálózatban van több eszközzel, akkor ki kell deríteni a router / modem alhálóját és annak függvényében beállítani a kamerák ip címét meg az átjáró címét.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18963) Pörp válasza tkesy (#18961) üzenetére


Pörp
senior tag

Gondolom van egy szolgáltatói router is, ami osztja az IP címeket. Ha az NVR-nek is engeded hogy ő is osztogasson a kameráknak címeket akkor ez lehet a gond. Az NVR-ben kapcsold ki a DHCP-t, hagyd hogy a kameráknak is a fő router osszon IP címet, így minden hálózati eszköz ugyanazon a helyi hálózaton lesz, láthatják egymást.
Ha így a szolgáltatói eszköz menüjében megjelennek a kamerák IP címei, akkor ok kellene legyen.

[ Szerkesztve ]

(#18964) BPeter01 válasza ssgt1981 (#18960) üzenetére


BPeter01
tag

Nekem még nem volt olyan kamera amivel nem ment volna a syonology, próbáld meg ONVIF -ra állítani.
(Még az Aldis Maginont is vitte)

Üdv: BPeter

(#18965) MaCS_70 válasza BPeter01 (#18964) üzenetére


MaCS_70
félisten

Kérdés, hogy mit jelent az, hogy megy egy kamerával a NAS.

Én eddig bizony sokkal több olyan kamerába futottam bele, amellyel nem vagy csak korlátozott funkcionalitással ment a DS216j és a DS218j, mint amivel tökéletesen ment.

Az aldis ONVIF Maginont speciel megjelenítette, de nem kezelte.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18966) ssgt1981 válasza MaCS_70 (#18965) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Köszi szépen a választ! A legfontosabb az lenne, hogy működik-e az, hogy csak mozgásra rögzít. Közben rendeltem egy Reolink rlc-520a-t azt teljes körűen támogatja az ST.

[ Szerkesztve ]

(#18967) MaCS_70 válasza ssgt1981 (#18966) üzenetére


MaCS_70
félisten

És mivel ott van a nevében az A, már eleve ismeri az eseményre rögzítést. Kérdés persze, hogy a Synology esetlen nem ügyesebb-e ebben...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18968) tkesy válasza Pörp (#18963) üzenetére


tkesy
őstag

& Csabex

Ez full standalone rendszer, van egy nvr azon van 8 (+ 1) Ethernet port, azon a 8-on vannak a kamerák. Tehát mindent az nvr kezel, energia (PoE), ip cím-et, mindent...
Fel van rakva a falra és megy (illetve ment a factory reset ig)

Azt meg azért csináltam, mert az nvr nem volt online, valami beakadt nála, hiába adott neki ip a szolgáltatói router a telefonos appon folyamatosan offline volt a készülék. (a belső felületen is azt jelezte egyébként)

És amit megtaláltam felirva jelszót, azt hiába adtam meg a factory reset után, nem fogadják el a kamerák. (nekem meg nem rémlik h adtam volna másik jelszót)
Az nvr megy, de egy kamerán sincs kép, mert azt írja amit fentebb linkeltem.

Ha még lehúzok egy kamerát és rádugom a szolgáltatói routerra meg ip címet sem oszt neki, nem is látja (gondolom nem PoE - egyik portja sem, azért)

Ha meg az nvr-re van kötve, hiába nyomtam resetet a kamerán közvetlenül, semmi hatása nem volt, amit még nem értek, hisz azzal lehetne full alapra vissza állítani elvileg (jelszót is el kellene felejtenie a manual szerint)

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#18969) LógaGéza válasza fo_di (#18958) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ment PÜ.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#18970) Csabex válasza tkesy (#18968) üzenetére


Csabex
őstag

Na de várj... Azt írod, hogy standalone, utána meg azt, hogy a szolgáltatói router adott neki ip-t. Ahogyan Pörp is írta, ne engedd, hogy mindkét eszköz ossza az IP címeket, mert a való életben sem jó két dudás egy csárdában :) Itt ez a videó az SADP-ről amin látszanak a hálózati beállítások és itt a DHCP pipát szedd ki és manuálisan adj meg IP címeket. Célszerű minél magasabb IP címeket, ha nem tudod úgy beállítani a szolgáltatói routert, hogy ezeket a címeket más eszköznek ne ossza. Pl. mehetsz 240-től fölfelé, vagyis úgy, hogy 192.168.1.240 majd 41, 42, 43...stb. abban az esetben ha 1-es az alháló, vagyis az átjáró 192.168.1.1 A maszk az maradhat úgy ahogy videón is van, vagyis 255.255.255.0
Ez az IP kiosztás a gond egyértelműen szerintem.
Ment egy pm is.

[ Szerkesztve ]

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18971) abw6291


abw6291
csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani kertes házhoz olcsóbb 2 kamerás rendszert, ami nem csak kamerán belüli memóriakártyára rögzít, riasztás esetén mobiltelefonon is értesít, illetve onnan bármikor bele lehet nézni távolból, valamint fejlett a mozgásérzékelője, nem riaszt esőre, rovarra, macskára? :)

(#18972) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Megjött a 4 kamerás Reolink szettem. :D

Ötleteket szeretnék kérni, hogy ki hogy oldaná meg a kamera rögzítését, kábel elvezetést, kulturáltan.

Sajnos anno erre egyáltalán nem lett gondolva, hogy milyen kamera stb. így se cső sem semmi fal áttörés nem volt.

A ház egy 100-as kocka, beton födémmel, padlás szigeteléssel, 15 cm külső kőzetgyapot szigeteléssel.
Ugyanez a sarok belülről így néz ki.

[link] Ez a reolink szett lett.

Magán a kamerán 50 cm kábel van, aminek a végén a táp, a reset gomb és az utp csatlakozó van. Ezt megelőzi a kamerától számolva 30 cm -nél kezdődő bunkó/elosztó, ahonnan ágazik 3 részre, utp, reset, és dc csati.

Tudom, hogy a csatornás megoldás lenne a legjobb, de az annyira nem tetszik. 60 fokban felfúrni meg necces, hogy talán esetleg a padláson kötök ki, és akkor még ott van, hogy a furatban lenne valahol az utp kábel csatlakozása, és a reset gombot nem érem el.

A másik amire gondoltam, hogy a lambéria és a szarufa csatlakozásához teszek fekete kötődobozt, és magára a szarufára fúrom fel a kamerát, és akkor elméletileg egyszerűbben ki tudnék jönni egy szem UTP kábellel a homlokzat és lambérián, ha eltalálom a fúrás szögét. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18973) Csabex válasza Atomgeszi (#18972) üzenetére


Csabex
őstag

Hasonló padláson sógoromnál a gerendákra rögzítettük (szegeztük) a kábeleket ilyen kis fehér műanyag rögzítővel. Egy kábel ment le a lakásba, a switchet is fent hagytuk, de azzal óvatosan, csak valami minőségit ami bírja a magas hőt nyáron. Minden kamera csatlakozásnál használtunk kötődobozt ahogyan te is írtad és semmi baja, bírja a kiképzést már 2 éve lassan. Utolsó mondatod észszerűnek tűnik, úgy oldanám meg.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18974) sambenez válasza Atomgeszi (#18972) üzenetére


sambenez
addikt

Én is az utolsó mondatodban leírtak szerint csinálnám.

(#18975) gozso válasza Atomgeszi (#18972) üzenetére


gozso
senior tag

a reolinknek nincs "gyári" kötődoboza?

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#18976) Atomgeszi válasza Csabex (#18973) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én is ilyen rögzítőre gondoltam, csak ezzel is az a bajom, hogy fehér és, hogy valószínűleg nem saválló, azaz rozsdásodni fog.

Még lerajzolom azért, hogy hogy gondoltam, meg oda is próbálom. Az utolsó módszert.

(#18977) Atomgeszi válasza gozso (#18975) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én nem tudok róla. A dobozban nem volt. De mindenképp fekete kell, az jobban beleivódik a környezetébe, nem akarom olyan ipari módon minden mindegy alapon csak működjön kinézetűre. :D

(#18978) gozso válasza Atomgeszi (#18977) üzenetére


gozso
senior tag

én ilyeneket használnék a helyedben. igaz nem olcsó :(

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#18979) sambenez válasza gozso (#18978) üzenetére


sambenez
addikt

A nem olcsó nem jó szó erre. 4200+áfa egy fröccsöntött műanyagért? Nem aprózzák el.

(#18980) gozso válasza sambenez (#18979) üzenetére


gozso
senior tag

Aluminum alloy material with surface spray treatment
:)

nem "nyomtatott"... :N

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#18981) sambenez válasza gozso (#18980) üzenetére


sambenez
addikt

Na erre nem gondoltam. Biztos azért mert nem értem mi értelme. Ezek általában naptól védett helyen vannak. Biztosan nem adnék kameránként 6e ft-ot egy dobozért.

(#18982) Csabex válasza sambenez (#18981) üzenetére


Csabex
őstag

Na itt most egyetértek veled :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18983) bigrock válasza sambenez (#18981) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Egy-egy frekventált területen (pl. puccos élményfürdő) a világítási oszlopon a kamera alá kötegelt OBO doboz nem emeli a hely színvonalát... :DDD Megvan annak is a célközönsége, csak ott más árak játszanak. Egyébként:
https://www.ebay.com/itm/202374939431?hash=item2f1e7c8327:g:8pwAAOSw44BYITn7

(#18984) gozso válasza bigrock (#18983) üzenetére


gozso
senior tag

elengedtem a dolgot. törölhető

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#18985) Atomgeszi válasza gozso (#18978) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Van ám ára. :D

Mondjuk a fekete kötődoboz is ám 2k körül van..

(#18986) Atomgeszi válasza Atomgeszi (#18972) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az mondjuk még kérdéses számomra, hogy a lelógó karácsonyi fények mennyire fogják rontani az éjszakai képet?!

(#18987) topi66 válasza Atomgeszi (#18972) üzenetére


topi66
aktív tag

[link] Ilyennel is megoldható,és ha zavar a színe akkor kis festékkel el is "rejtheted"

(#18988) tothjozsi96 válasza Atomgeszi (#18976) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Mitől rozsdásodna? És miért kellene egy eresz dobozoláshoz saválló szeg?
Amúgy létezik rozsdamentes szeg, tehát semeddig sem tart kicserélni.

(#18989) jézusom válasza topi66 (#18987) üzenetére


jézusom
addikt

Nekem tuják közt van egy kamerám, rá tekertem kamuflázs szalagot, elég military lett :)

(#18990) Atomgeszi válasza tothjozsi96 (#18988) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Minden rozsdásodik, ami kint van szabadtéren. A pára, minden éri. Ha nem is márciusban, akkor pár év múlva. :(

(#18991) Atomgeszi válasza topi66 (#18987) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Jaja néztem ilyet, nem sokkal drágább a fekete. :K

Most a karácsonyi fények kérdése zavar. :D

(#18992) kgymac válasza Atomgeszi (#18990) üzenetére


kgymac
őstag

4 éves, "komoly" Escam "márkás" kamerák, alu ház fehér festékkel, nincs korrózió/hiba a festékkel (qd900wifi). Eresz alatt van 4 db-om, faházon.

off:
Két bibi van vele: a flash-re épült a nem IE böngészőre készült webes felülete (már nincs kép a webes felületen, minden más működik) és valamiért veszettül vonzza a pókokat, ami elsősorban éjszakai képeken zavaró, nyáron hetente, ősszel/tavasszal havonta pókhálózni kell. 2MP, HD felbontás (1080P), két streammel (1 nvr + 1 mobilhoz (vga kép)), p2p kikapcsolva. Félig érintett a kínai beégetett jelszavas sérülékenységben (a jelszó nem került nyilvánosság elé, de a telnetd-t el tudom indítani rajta URL-ből, más nem, egyéb parancsot nem lehet átadni az URL-ből).
Kép csak felhasználóval beazonosítva, két lépésben nyerhető ki: az első URL létrehozza a képet, visszaadja html-ben a kép elérési útját + a generált képfile nevét, ami egyedi), majd a második URL-lel lehet ténylegesen hozzáférni (letölteni) a készített képhez.
Ill. hátrány még, hogy kétévente mindegyik megeszik egy 12V/2A-es VTAC LED tápot, füst/tűz nélkül, az eredeti tápjait sohasem mertem használni, bár van füst és égési sebesség érzékelő a távfelügyeletes riasztóba bekötve, de a faház /üdülő/ miatt kb. annyit érhet, hogy tudod, éppen leég a faház).

(#18993) topi66 válasza jézusom (#18989) üzenetére


topi66
aktív tag

Szereltem műemlékvédelmi helyen ahol a kamerákat az épülethez kellett színben igazítani.

(#18994) topi66 válasza kgymac (#18992) üzenetére


topi66
aktív tag

Normális táp kellene hozzá,sajna mostanság nem nagyon,vagy aranyárban veszel. Én építek a munkáimhoz tápot,és legalább azon a vonalon nem kell tartanom a garanciális gondoktól. Nem nevezem meg azt a magyar gyártót akinek a tápjai miatt tuti volt a két éven belüli tápcsere. Sajnos sokszor a kamerákat is padlóra küldte. Volt 20 amperesnek hazudott táp is ami 3 ampernél már leállt. Ezért építek a még klasszikus trafó/graetz/ elkó/ stabilizátor-os tápokat.

[ Szerkesztve ]

(#18995) MaCS_70 válasza topi66 (#18994) üzenetére


MaCS_70
félisten

Miért nem akarod megnevezni a rossz termék gyártóját? Ezzel komolyan segítenél mindenkinek.

Lehet, hogy Vargáné visszatért? :)

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18996) Csabex válasza MaCS_70 (#18995) üzenetére


Csabex
őstag

Ki az a Vargáné? :DDD

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#18997) ElektrikusDE válasza Csabex (#18996) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

+ tsa

közveszélyes bűnöző !

Legalábbis a Google kereső első találata szerint!

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#18998) Atomgeszi válasza kgymac (#18992) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az alumíniumnak nem is szabadna rozsdásodnia.

De én eddig amit kint hagytam szöget és egyéb nem saválló dolgot, azon bizony megjelent a felületi rozsda.

(#18999) MaCS_70 válasza ElektrikusDE (#18997) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én Vargáné fénykorában több számítástechnikai kereskedés képviseletét is elláttam.

Ez a "közveszélyes bűnöző" titulus nem is áll olyan nagyon távol a valóságtól -- ténylegesen voltak olyan esetek, amelyek könnyen valósíthattak volna meg bűncselekményt.

És mégis, volt igény a termékeire. Pedig annyival nem is voltak olcsóbbak, mint a biztonságos tápegységek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19000) sambenez válasza Atomgeszi (#18998) üzenetére


sambenez
addikt

Nem hogy nem szabadna, nem is tud. :D

Jah, és 19000. :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.