Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-21 18:07:38

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Gyb001


Gyb001
senior tag

Üdv.
Milyen kamerarenszert javasoltok ~200 000 Ft körül?
8 kamera kellene.

[ Szerkesztve ]

A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station

(#6002) Elemental válasza Gyb001 (#6001) üzenetére


Elemental
addikt

Szevasztok!

Két kérdésem lenne.

Mennyi fps, amit full hd esetén érdemes rögzítésre beállítani? Gondolom a magas fps növeli mind az erőforrás igényét, és több helyet is foglal.

Dóm kamerák lesznek, amit a verébdeszkára szerelek. Van kamera, amit a fallal 90 fokban állítok be, és lesz amit párhuzamosan a fallal, tehát a látószög széle a fal síkjában lesz. Ez utóbbinál milyen távolságra érdemes a faltól tenni a kamerát?

(#6003) AcCEsS válasza Spuri2000 (#6000) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Szerintem a jól bevált és javasolt kamerákról (legalább néhány típusról) - értékhatár-intervallum szerinti bontásban vagy egyéb szempontok szerint (is) csoportosítva - jó lenne, ha a topikgazda csinálna egy "Összefoglaló" lapot. Az ilyen "tájékoztató" leírások teljesen általánosak a többi topikban, és nagyban megkönnyítik a laikusok dolgát, amellett a felesleges kérdések számát is csökkentik... :)

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#6004) sambenez válasza AcCEsS (#6003) üzenetére


sambenez
addikt

Ennek a topiknak nincs gazdája.

(#6005) kisapa válasza sambenez (#6004) üzenetére


kisapa
senior tag

Ráadásul ez valamennyire szakmai topicnak indult. Az "önjelölt telepítők" pedig kérjenek ajánlatot szakembertől ami persze általában nincs ingyen. :R

(#6006) Spuri2000 válasza AcCEsS (#6003) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Ja az jó lett volna, így nem kellene itt kellemetlenkednem a hülye kérdéseimmel.

(#6007) sankesz100


sankesz100
újonc

Sziasztok!
Van egy 7 kamerából álló fisotech kamera rendszerem. A kamerak típusa, fisotech B1,3Mp IP kamera. A gondom az, hogy az egyik kamerának csak teljes képernyős nézetben van képe, kis négyzetben nincs. A szervizben azt tanácsolták, hogy állítsam vissza az explorelben a kamera gyári ip címét és ismételje meg a műveletet. Sajnos ez nem hozott eredményt. Azt kérdezném, hogy van-e e valakinek valamilyen ötlete a szerviz ötletén kívül?
Köszi előre is.
Sándor

(#6008) balazsovics


balazsovics
tag

Üdv!

Milyen infra vetőt ajánlanátok? Be kellene világítanom egy elnyújtott téglalap alakú területet oldalról, erre keresek valamilyen megoldást.

Köszi!
B

(#6009) elszabi válasza Spuri2000 (#6006) üzenetére


elszabi
tag

A legolcsóbb kamerák szinte mindig a Hisilicon IP Camera családból kerülnek ki. Xmeye-t és CMS használnak, HIxxxxx chipset van bennük, OmniVision vagy Sony érzékelőkkel. Rengetegen árulják őket az Ali-n. Besder, Gadinan, MISECU és egy csomó néven megtalálod ezeket. Mindegyik nagyobb eladó biztonságosnak tűnt nekem, sok-sok kamerát vettem már tőlük. Elsősorban a chip és a szenzor érdekeljen, az alapján pedig millió tesztvideót és képet fogsz találni róla - főként az oroszoknak hála, akik a legnagyobb megrendelők az Ali-n, ráadásul előszeretettel meg is osztják a véleményüket. (Megjegyzem, nagyon ritkán a kínaiak szoktak trükközni. Szóval előfordul, hogy nem az a vas van a kamerában, mint amit rendeltél. Ezért, ha időd engedi, szedd szét nyugodtan a cuccot és nézd meg, valóban a meghirdetett páros lapul-e benne - de ez inkább a kisebb, újabb eladókra vonatkozik)

Egy 2MP-es kamera 15fps esetén 5500 Ft-tól indul. 25fps, jobb érzékelő és fém burkolat esetén is megáll 10 000 Ft alatt. Plusz a táp v. a poe adapter/switch ugye.
NVR: Ezt használjuk elég sokan a topicból. Alap dolgokhoz megfelel igazából. 12DIGOO kuponnal 7500-ért lehet most megvenni, néha még ennél is olcsóbban ki lehet fogni. Kb. ennyiért adják más néven az Ali-n is.

A fenti gyártók árulnak minőségibb, modernebb kamerákat is, nagyobb felbontással. Ahhoz viszont drágább NVR is dukál (a linkelt darab max 2MP-t tud, H.264 kódolással).

Költségesebb, de még mindig olcsó megoldás lehet a Dahua és a Hikvision kínai piacra szánt változatait megvenni. Szintén az Ali-n árulják leginkább. Ezeknél akkor lehet elhasalni, ha meggondolatlanul fw-t frissítesz és véletlenül kínaira vált minden. :) Ezekről a kamerákról szintén a Youtube-on vagy pl. ezen a fórumon lehet teszteket, véleményeket olvasni. A hozzá passzoló NVR nagyságrendekkel drágább lesz viszont.

Persze vehetsz világpiacra szánt Hik v. Dahua kamerát is. Ez esetben azonban tovább nőnek a költségek...

(#6010) Spuri2000 válasza elszabi (#6009) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Köszönöm!

(#6011) tibibi válasza elszabi (#6009) üzenetére


tibibi
őstag

Ezt használjuk elég sokan a topicból. Akkor valaki árulja már el ,hogy a bánatba lehet a mozgásérzékelésre riasztást beállítani ? A kamerán vagy a nvr-en ,mert egyiken se akar működni.

(#6012) hzsolee válasza tibibi (#6011) üzenetére


hzsolee
őstag

Mármint, hogy csipogjon? Vagy mail, vagy egyéb? A csipogó tuti működött, ki is forrasztottam. Mail, ftp-t ezen a fajtán nem próbáltam, csak a másik nvr-en, de szerintem egy kaptafára készülnek....

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#6013) elszabi válasza tibibi (#6011) üzenetére


elszabi
tag

Én sem értem, mire gondolsz. Az nvr-ben így kell.

[link]

Ki tud rakni ilyenkor üzenetet az nvr-re, csipogni, ftp-re feltölteni, emailt küldeni, logba írni vagy a mobil alkalmazásban jelezni (???) (ez utóbbit sosem próbáltam).

A mozgásérzékelő viszont a kamera feladata. Szóval, ha ez nem megy, akkor lehet, hogy a kamerád nem tudja vagy csak nem kompatibilis.

Pl nekem régen a Digoo és a Blitzwolf nem működött együtt.

(#6014) sugarforce válasza elszabi (#6013) üzenetére


sugarforce
őstag

Nekem olyan gondom van a Digoo nvr-rel ,hogy a c1 képe pár másodpercenként eltűnik 1-2 mp-re, majd visszajön. Mi lehet a gond?

(#6015) hzsolee válasza sugarforce (#6014) üzenetére


hzsolee
őstag

A "c1 képe" mit jelent nálad? Nálam wifis kamera csinál(t) hasonlót. Már nem wifis.... :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#6016) elszabi válasza hzsolee (#6015) üzenetére


elszabi
tag

Amúgy dettó. Wifi nálam is akadozott. Bár tényleg egy egész kertet akartam átlőni vele - messze a garázs. Azóta inkább végighúztam egy kábelt kpe csőben.

Szóval, sugarforce, ha a kamera külön is csinálja (cms vagy http a kamera ip-jén, akkor valószínűleg hálózati gond). Teszt gyanánt kösd rá a routerre egy rövid utp kábellel.

Más: Van egy csomó madárodú a kertben. Pár éve raktam ki. Azóta éves tisztítás után rendre jönnek a költeni. Ha nem leszek lusta, egy ilyen odút is bekamerázok. Csak ez félig mégis asztalos meló lesz, ezért nehezen kezdek neki.

[ Szerkesztve ]

(#6017) sugarforce válasza hzsolee (#6015) üzenetére


sugarforce
őstag

Foscam c1 kamera kepe a digoo nvrben amikor nezem a rakotott monitoron egy 1mp re eltunik az adott csatorna kepe, majd visszajon, majd megint eltunik.
Valoban wifin megy perpill, de eddig nem volt gond vele, eleg hulye helyen van, de majd megprobalom kabellel, ez az egyetlen cucc ami wifin megy amugy :DD
Ha a kamera feluleten nezem a kepet, ott nincs ilyen gond.
A router es a kamera kozott kb 4 meter van, router sem szar. Na majd kiprobalom kabellel.

[ Szerkesztve ]

(#6018) hzsolee válasza sugarforce (#6017) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát nekem is kb 5 méter meg egy fal van köztük, mégis szakadozott, eltünt a kamera. Van egy másik kamera ugyanarra a routerre, az még messzebb is van, mégse csinált ilyet soha. Sőt ez a "jófajta" volt messzebb is. Kb 12-15 méter plusz még egy fal. Úgy is ment. Lehet gyári hibás :))

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#6019) elszabi válasza sugarforce (#6017) üzenetére


elszabi
tag

Biztos, hogy mindkét esetben a mainstreamet nézted? Egy teszt erejéig vissza lehet venni amúgy a felbontást/bitrátát is.

(#6020) sugarforce válasza elszabi (#6019) üzenetére


sugarforce
őstag

Igen. Biztos. Majd ha hazamegyek kiprobalom kabellel.

[ Szerkesztve ]

(#6021) sugarforce válasza hzsolee (#6018) üzenetére


sugarforce
őstag

Marmint mi gyari hibas?

(#6022) hzsolee válasza sugarforce (#6021) üzenetére


hzsolee
őstag

Az én "jó" kamerámra értettem...

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#6023) sugarforce válasza hzsolee (#6022) üzenetére


sugarforce
őstag

jaa :D

(#6024) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Analóg hikvision kameráimat szeretném online nézni,de utóbbi időben nem tudom. ivms hibát ír ki. Arra tudok gondolni,hogy a cég akivel telepítettük őket minden évben kértek x ezret azért,hogy a távoli elérés működjön. Időn nem kaptam tőlük mailt,hogy fizessek. Viszont nem akarok fizetni,mert itt vmi becsapás van. A dahua kamerákat tudom nézni online fizetés nélkül (más ember üzemelte be). Segítsétek,hogy tudjam nézni őket. :R :R Találtam egy weboldalt[link],de itt a telefonos qr kódos módszer sem működik,mert program szerint az eszköz offline! Hogyan lehet beállítani onlinera? Routerrel össze van kötve. :U

[ Szerkesztve ]

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#6025) kisapa válasza FIREBLADE78 (#6024) üzenetére


kisapa
senior tag

Ha mobilon akarod nézni akkor célszerű a hik-connect alkalmazást használni. Sajnos pc-n ekkor is meg kell csinálni a port átirányítást mert az ivms egyébként nem működik. Egyébként amit linkeltél az egy jó oldal de lehet ,hogy a rögzítőt nem is a hik-connect-re van regisztrálva.

[ Szerkesztve ]

(#6026) gozso válasza FIREBLADE78 (#6024) üzenetére


gozso
senior tag

Arra tudok gondolni,hogy a cég akivel telepítettük őket minden évben kértek x ezret azért,hogy a távoli elérés működjön

ügyes... :Y

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#6027) tibibi válasza hzsolee (#6012) üzenetére


tibibi
őstag

Elnézést én kérdeztem rosszul mozgásérzékelésre rögzítést .Hiába állítom be az előfelvételt csak azt látni ,hogy valami történt,mert elindult ,de nem rögzíti az esemény elejét.

(#6028) urban racer válasza FIREBLADE78 (#6024) üzenetére


urban racer
senior tag

teamvieweren szívesen segítek. ;)

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6029) urban racer válasza kisapa (#6025) üzenetére


urban racer
senior tag

nem kell semmi átirányítás ;)

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6030) urban racer


urban racer
senior tag

jó hétvégét kívánok, kezdődik a maszek ;]

[ Szerkesztve ]

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6031) hzsolee válasza tibibi (#6027) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát nálam úgy van, hogy folyamatosan rögzít 10 percesekben, és a mozgás is be van állítva. Így egész jól működik. Visszakeresésnél csak a mozgásra szűrök és az megvan rendesen. Ha mégis valami kimarad, akkor is megvan a folyamatos miatt. Én ezt a "kockásodás" miatt csinálom így. Nálam bevált. Általában mobilról nézek rá és szépen látszik hol a mozgásos rész. Ha csak a mozgást vettem nekem se volt jó.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#6032) tibibi válasza hzsolee (#6031) üzenetére


tibibi
őstag

.Szóval akkor másnál se működik :DDD 5 kamera van,ha folyamatosan veszem nagyobb hdd-t kell szerezzek :U

(#6033) nyirzoz válasza tibibi (#6032) üzenetére


nyirzoz
aktív tag

Nálam SD-re rögzít egy Hikvision, csak mozgásnál indul és a megelőző 5 másodperc is megvan a felvételen hiba nélkül.

(#6034) Elemental válasza urban racer (#6030) üzenetére


Elemental
addikt

Az a két dóm a jobb szélen milyen?

(#6035) urban racer válasza Elemental (#6034) üzenetére


urban racer
senior tag

ds-2cd2155fwd-i
2,8-as lencsével ;)

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6036) Elemental válasza urban racer (#6035) üzenetére


Elemental
addikt

Nálam most megint az van, ami általában :) Kinézek valamit, és a végén kb megduplázom árban. Eleve 1,3-as kamerát akartam az elején, de azt már eldöntöttem, hogy 2megás lesz. Igazából két jelölt maradt.
2120 nettó 26, vagy 2125 nettó 33. Utóbbi mellett szól az exir, a h265, és a valós wdr.

(#6037) nyogo83


nyogo83
senior tag

Tavoli eleressel lenne kerdesem, igazabol kameratol fuggetlen.
Ha DDNS-t beallitom a kameran, erdemes beloni a routernel is, hogy ha barmi lenne megis lefrissuljon az ip?

(#6038) urban racer válasza Elemental (#6036) üzenetére


urban racer
senior tag

Ha adsz egy mail címet, küldök egy katalógust...
Azt hiszem maradt az ultraakciós 2332i 4mmből 1-2 darab, kb ~13+áfaáért, meg a 2155ből is(2,8mm) azt hiszem az olyan 35-38+áfa... De egyik sem biztos, mert nagyon kelendő volt :K

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6039) kisapa válasza urban racer (#6029) üzenetére


kisapa
senior tag

Ebben tévedsz. Tapasztalatból mondom, hogy pc-n az ivms használatához kell a port átirányítás.

(#6040) nyogo83 válasza kisapa (#6039) üzenetére


nyogo83
senior tag

Mondjuk erre en is kivancsi lennek, mert legutobb ahol beallitottam ott kellett hozza.(Fix IP-s net, nem hasznaltam semmi ddns-t). Forward nelkul nem ment.
Viszont nemreg Dahua kameranal beallitottam a kameranak no-ip DDNS-t es a desktop szoftvereben(ilyen szempontbol ua. mint az iVMS) beallitva a kamerat ment tokeletesen. Semmilyen port forwardot nem csinaltam.(Az a 37777-es portot hasznalja desktop app fele)

(#6041) gozso válasza kisapa (#6039) üzenetére


gozso
senior tag

nem tudom... ismerősnél raktam 3 különböző rendszert, nem vagyok profi, tisztán segítség volt, és sehol nincs átirányítás, mégis működik pc-n-az ivms

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#6042) urban racer válasza kisapa (#6039) üzenetére


urban racer
senior tag

Abban az esetben nem kell, ha
-lokális hálózaton vagy
-Hik-connect device-t adsz hozzá

Nem szeretjük a tésztaszűrő tűzfalat...

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6043) kisapa válasza gozso (#6041) üzenetére


kisapa
senior tag

Valószínűleg azért mert nem kapcsoltad ki az upnp-t és az megcsinálta az automatikus átirányítást.

urban racer: Alapból úgy gondoltam,hogy kívülről próbálja elérni. A kérdést ismét elolvasva az is lehet, hogy a ddns volt neki fizetős ami ugye egy idő után lejár. Szerencsére a hikvisionnál van erre ingyenes megoldás is.

[ Szerkesztve ]

(#6044) bujdi19


bujdi19
tag

Sziasztok olyan gondom van hogy távolról nem érem el az NVR-t mobilos app-on.Viszont ha laptopon vagyok akkor elérem.A mobil app-on csak az NVR közvetlen hálózatáról érem el.Hogy lehetne megcsinálni azt hogy telefonon is elérjem távolról az NVR-t. Foscam NVR-ről lenne szó.A Foscam kamerákat viszont ugyan úgy elérem távolról a telón.

(#6045) urban racer válasza kisapa (#6043) üzenetére


urban racer
senior tag

A hikvisionnek is van dinamikus DNS szolgáltatása, de a hik-connect felhőalapú és nem kell neki upnp vagy portforward. Már csak azért is király dolog, mert bújtatott IP-n (telekom vagy vodafonos mobilnet) is működik a távoli elérés :K

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6046) kisapa válasza urban racer (#6045) üzenetére


kisapa
senior tag

"Már csak azért is király dolog, mert bújtatott IP-n (telekom vagy vodafonos mobilnet) is működik a távoli elérés" Ez igaz de csak mobilon pc-n nem. Ezt tapasztalatból(kb 50 rendszer telepítése az elmúlt egy évben) mondom. :N

(#6047) urban racer válasza kisapa (#6046) üzenetére


urban racer
senior tag

Erre nem tudom mit mondjak :U Csak miattad raktam fel az itthoni gépemre ivms-t...

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#6048) kisapa válasza urban racer (#6047) üzenetére


kisapa
senior tag

Ebből nem derül ki,hogy az ügyfélnél meg van-e csinálva az átirányítás. Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

(#6049) bigrock válasza kisapa (#6048) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Egészen pontosan: port forward nélkül csak élőképet lehet nézni és visszakeresni a rögzítőn.
Ha konfigurálni akarod a rögzítőt, akkor kell a port forward.
Kameráknál nem működik a hik-connect. (legalábbis nekem nem...)

(#6050) urban racer válasza kisapa (#6048) üzenetére


urban racer
senior tag

Ők az én felügyelt cégeim. Hidd el, nincs semmi forward.

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.