Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#38351) m3ss válasza Ijk (#38348) üzenetére


m3ss
veterán

ido? nem hiszem hogy az lenne a fo faktor itt, genetika inkabb :) sztem fiatal korban 2 ev alatt naturalban siman kozel maximalizalni (80-90%?) lehet a potencialt vkiben. de lehet tevedek es kicsit tobb.
sajat tapasztalatbol kiindulva en testsullyal (70) kezdtem el guggolni, aztan kb 1 ev alatt eljutottam 140x20-ig, nem hiszem hogy 2 ev alatt eljutottam volna 200x20ig, vagy ugy naturalban barmikor :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38352) akos86 válasza God Vazzeg (#38341) üzenetére


akos86
aktív tag

Nagyon helyes ;)

3dfx, gone but never forgotten...

(#38354) Lipton válasza kukinyo (#38345) üzenetére


Lipton
őstag

Képről nem mondanád meg :) Soha nem mondta meg senki ránézésre, hogy mennyi megy.

m3ss: csak fekvenyomás

akos86: hobbi szinten csináltuk, véletlenül "estünk be" az első versenyre. Csütörtökön kérdezték, hogy szombaton lenne... tesómnak 130 versenyen az itthon kinlódva 150 simán. Nekem nem ment olyan jól, súlyomhoz képest kevés volt a kinyomott súly. Olyan kokszosok voltak a versenyen hogy csak na :)

Ijk: nagyon sokat edzettünk itthon, fekvenyomás évekig hetente 4-5 alkalommal és nem óriási súlyokkal, elég rendesen "megalapoztuk" a dolgot (nem volt elég súly:))

(#38356) Ijk válasza m3ss (#38351) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nálam az a probléma hogy 50-el kezdtem guggolni, szarul. Most több mint két év után 80-al tudok jól. ;]
Lehet hogy ha 25 évesen kezdi az ember akkor már baszhatja, sosem lesz olyan mintha 17-18 évesen alapozna.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38358) m3ss válasza akos86 (#38349) üzenetére


m3ss
veterán

hat a tied is nagyon jo eredmeny nyilvan. nehezen elkepzelheto, de valszeg nekik meg jobb a genetikajuk, mint neked :D na meg fekvenyomasnal pl rovid kar is nagy elony lehet.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38359) gordonfreemN válasza Ijk (#38356) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Lehet hogy ha 25 évesen kezdi az ember akkor már baszhatja, sosem lesz olyan mintha 17-18 évesen alapozna.
Ezen már én is sokat töprengtem, de nem lehet, hogy ez is pont olyan, mint a "szar a genetikám"? :U

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#38360) Ijk válasza gordonfreemN (#38359) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem szeretem a kifogásokat, igazából nem vagyok elégedetlen, szerintem pont úgy nézek ki mint amennyit beleraktam az egészbe. Csak azt mondom, hogy ha valaki komolyabb fizikumra vágyik, nem biztos hogy a 25 éves, 70 kilós tajgetosz forma a legjobb kezdés. ;]
Ettől függetlenül nyilván nincs olyan hogy későn elkezdeni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38363) akos86 válasza m3ss (#38358) üzenetére


akos86
aktív tag

Igen ez teljesen igaz! Természetesen tudom hogy ez a győzelemhez édes kevés de talán egy dobogó még elcsíphető. Az eredmények Wilks formula segítségével lesznek kiszámolva.

3dfx, gone but never forgotten...

(#38364) m3ss válasza Ijk (#38356) üzenetére


m3ss
veterán

amugy ezen mar en is gondolkodtam, hogy ha vki keson kezdi el lehet tenyleg nem olyan egyszeru. izommemoriabol is, amikor egyszer mar megvolt, pl egeszen mashogy jon vissza minden. parszor elkezdtem mar edzeni amiota abbahagytam, es ilyen nevetseges gyorsan lehet novelni a sulyokat edzesrol edzesre.
viszont 2 ev edzes utan testsuly alatt guggolni azt kicsit keveslem. nem lehet, hogy meg is tuledzed a labad? az a 2km uszas is biztos terheli azert. bar melluszas talan annyira nem labgyilkos mint a gyors, de 2 km az jo sok.
en kiprobalnam vmikor a helyedben 1-2 honapig csokkented a labedzeseidet heti 1x guggolas,felhuzasra. labtolo meg labhajlito nelkul. lehet jol bedurrantod a labtoloval a combot, amit annyira nem tud a guggolas, de lehet mar tuledzed...persze csak talalgatok, es nem akarom reformalni az edzestervet igy latatlanban, csupan par otlet :R
edzettem sok ismerossel, es amikor elkezdtek a 20x guggolasokat, eleinte mindenki szinte edzesenkent dobalta ra a 2-5 kgokat elso 2-3 honapban...de igen, mindenki 20 eves volt kb :) viszont nem volt mindenkinek qrvajo genetikaja...

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38366) m3ss válasza Ijk (#38360) üzenetére


m3ss
veterán

masik amit esetleg kiprobalnek, ha mar nem is akarsz leadni a gyakorlatokbol, hogy noveled a suly alatt toltott idot guggolasnal. nem tudom milyen ismetlesszammal guggolsz, de egesz guggolas mas gyakorlatta valtozik ha 20 ismetlest csinalsz. mondjuk masik oldalarol meg nincs sok tapasztalatom, mert otoket tizeket szinte sosem guggoltam. egy probat meger :K

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38367) Ijk válasza m3ss (#38364) üzenetére


Ijk
nagyúr

Éppenséggel tudnék a testsúlyommal guggolni, 90kg, Nyilván nem 12-es ismétlésekkel, mondjuk 8-al. De pár hónapja mentem fel 80-ra, volt közben egy kis betegség ami kvázi visszadobott oda erőben amikor felmentem a 80-ra. Ráadásul mostanában a bal térdem szúrt, már kezd elmúlni de addig semmiképp nem megyek feljebb amíg nem lesz teljesen rendben.
Jó lenne valami hasonló felépítésű edzőtárs néha, mert az ad annyi motivációt ami segít átlendülni a holtponton. Egyébként a kaján megint emeltem egy kicsit, télen szerintem tolok egy könnyebb tömegelést, hogy ne nagyon zsírosodjak. Lassan, türelemmel megy ez.

20 ismétléses guggoláshoz már elég jó kardió kell, ami nekem nincs és nem is lesz meg. Néha már a tizediknél elmegy a kép, és meg kell állni szuszogni.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38368) deniro2


deniro2
senior tag

Erősemberek mehetnének, aztán csinálhatnának maguknak saját topikot.... ;] :U
Ljk 80 kilóval guggol, mégis van combja, Jojó 100-zal, aztán 7x centis fatörzseken sétál... Mégis mi a faxért kellene nekik 200 kilóval erőlködni?
Én is pont leszarom, hogy fele ekkora emberek is többel nyomnak fekve, mint én, mert ebben a sportban értelmes ember csak akkor emel a súlyon, ha már nem tud vele fejlődni és nem farokhosszabbításnak használja, hogy ő hány millió tonnával tud akármit csinálni... :U ;] ;)

(#38369) Kassadin válasza deniro2 (#38368) üzenetére


Kassadin
addikt

"Régen" én is ezt az elvet vallottam és írtam, aztán lelettem baszva, hogy márpedig a súlyt emelni kell, amikor csak lehetséges. :)

(#38370) m3ss válasza Ijk (#38367) üzenetére


m3ss
veterán

sajnos kicsit en is hasonlo cipoben jarok, regi focis terdszalag serules, es egyedul edzegetek nem merem terhelni annyira mint szeretnem, neha felhuzasnal, guggolasnal igy is erdekes hangokat ad :( idegesit is, nem lehet igy edzeni rendes intenzitassal..
labdajatekokat ilyen terdvedoben (oldalmerevitett akarmi) csinalom, amugy kb kimenne squash/teremfoci kozben...idiota orvos b*szta megmuteni akkor, es hat reszlegesen szakadt szalag jobb se lesz. mondjuk edzeni futni nem hasznalom a terdvedot csak ahol ilyen hirtelen mozdulatokat csinalhatok...nem is tudom mit kellene kezdeni vele, meg kellene muttetnem.

kardio tema, az nekem se nagyon van, sot ha te leuszol 2km-t nem vagyunk/voltunk soha egy napon emlegethetoek kardio szintjen :D az teljesen normalis, hogy meg kell allni szuszogni! eleve breathing squatnak hivjak, minden ismetles kozott szuszogni kene :) en mondjuk az utolso 5-nel kezdek el szuszogni csak, egyaltalan nem baj, hogy meg kell allni 2 sec-re akar vegen. de hat szuros terddel bukasig edzeni.. :N
viszont ha nem tudsz minden edzesen sulyt emelni, vagy legalabb relative gyakran, akkor vmit rosszul csinalsz es hiaba varod hogy izomtomeget novelj. (most nyilvan a serules miatt mas teszta a guggolas akkor)

mondjuk gondolom ezekkel mindenki tisztaban van, de azert okoskodok, ugy is mindenki szereti ezt itt :P
szoval a szervezetnek ez egy sokk, az edzes maga, olyan kulso "ingert" adtal neki ad edzessel, hogy neki az a vedekezesi mechanizmusa, hogy izmot "noveszt", hogy "kibirja" a terhelest. na most ha mi midnen heten ugyanakkora sullyal edzunk, akkor semmire nem kenyszeritjuk a szervezetet, de arra biztosan nem, hogy izomtomeget "noveljen". ez edzeselmelettol fuggetlen, ha vki tud naturalban minden edzesen sulyt novelni heti 3x 2h edzessel, az tok jo neki. ha nem tud, akkor rosszul edz/eszik/pihen.
deniro hozzaszolasara reagalva, en olyat meg nem lattam, hogy vki hosszutavon ugy nott izomban, hogy nem emelte rendszeresen a hasznalt sulyokat.
az meg, hogy elkuldod masik topicba azt, aki naturalban ilyen eredmenyeket er el, es esetleg mas celokert edz, nem a 70-es labert, nekem kicsit unszimpatikus. inkabb nezzunk fel ra, gratulaljunk neki. mert ilyenre 1000-bol 1 ember kepes kb. :U bar mindenkinek joga van a velemenyehez, ezert sem ertem miert kell tovabbkuldeni az embereket a forumbol.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38371) deniro2 válasza m3ss (#38370) üzenetére


deniro2
senior tag

Engem nem zavar, ha valakinek az a hobbija, hogy kurva erős akar lenni, viszont elkezdődött egymás fikázása/legyengézése egy olyan topikban, ami nem erről szól... :U
Az meg, hogy folyamatosan növelni kell a súlyon elég egyszerű megközelítés, mert a terhelést/stimulációt kell azonos -maximális- szinten tartani, ami technikával jó darabig megvalósítható, súlynövelés nélkül is. Annak meg aztán semmi értelme, amit az emberek 90%-a csinál, hogy olyan súlyokat használ, amit a cél-izomcsoporttal megmozdítani sem bír, de addig vergődik, amíg 20%-os mozgástartományban, teljes testből, totál kontrolálatlanul beleerőlködik párat...

(#38372) Ijk válasza m3ss (#38370) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha minden edzésen tudnánk emelni a súlyon éveken keresztül, akkor már mindenki mr olympia lenne. Ahogy az ember közeledik a genetikai, hormonális határaihoz minimális javuláshoz hatványozott befektetés szükséges.
Én már csak akkor fejlődök viszonylag gyorsan erőben ha csinálok egy komoly tömegelést. De akkor sem guggolnék 200 kilóval, mert nem célom. Ha életem célja lenne 150-el fekvenyomni, 200-al guggolni akkor kínkeserves munkával, kajálással, kémiával előbb utóbb biztos elérném. Csak számomra ennek nincs értelme, az nagyon kevés motiváció hogy elmondhassam milyen súllyal dolgozom és ne röhögjenek ki az 50-60 kilós fekvenyomásom miatt.
Egyébként örülök is hogy nincsenek ilyesfajta perverzióim, mert állandóan frusztrált lennék. Egyszerűen képtelenség majd 190 centisen vékony csontozattal felvenni a versenyt 160-170 magas súlyemelő alkatokkal.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38373) kukinyo válasza Ijk (#38372) üzenetére


kukinyo
addikt

Az erőemelésben is vannak súlycsoportok.A "kicsikkel" nem is kell versenyezned.
És nézd meg a régi 120+kg-os bolgár vagy orosz súlyemelőket.Ők is mind 2m körül voltak.

(#38374) gordonfreemN válasza Ijk (#38372) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Akkor ha én a cirka 70kilómmal (175magas) ~70-el megy fekve szabályosan, az jónak számít? :DDD

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#38375) Kassadin válasza gordonfreemN (#38374) üzenetére


Kassadin
addikt

Ne reménykedj. ;] :DDD

(#38376) Ijk válasza kukinyo (#38373) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nézd meg azoknak a testalkatát. Láttál már itt rólam képet? Ropi vagyok, 187-es magassághoz van 74 centis derekam, meg 18 centis csuklóm. Tipikus erőemelő.

gordonfreemN: Raksz be képet megmondom. ;]

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38377) kukinyo válasza Ijk (#38376) üzenetére


kukinyo
addikt

De ezt az alkatot nagyrészt te formáltad ilyenre.Formálhattad volna olyanra is.
Jó, tudom más sport, más célok. :)

(#38378) Ijk válasza kukinyo (#38377) üzenetére


Ijk
nagyúr

A csontozatom mégis hogyan tudom formálni?

#38379: A csuklóizmom és a derékizmom? ;]

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38379) kukinyo válasza Ijk (#38378) üzenetére


kukinyo
addikt

Azt nem, de az izmokat igen.

(#38380) Eagl3 válasza kukinyo (#38379) üzenetére


Eagl3
veterán

Szakítsa le, vagy hogy gondoltad?
Egyre több okosságot írsz, nem akarod te is könyve szedni ezeket? :DDD

(#38381) Boxer001 válasza kukinyo (#38365) üzenetére


Boxer001
veterán

Biztos vagy te ebben? :D ;]

(#38382) Kassadin válasza Ijk (#38376) üzenetére


Kassadin
addikt

Rakott már be képet.

(#38383) kukinyo


kukinyo
addikt

Nézzétek csak ezt a derékizmot.
Tökélyre fejlesztette. :D

(#38381) Boxer001: Olvass vissza, ki mit írt.

[ Szerkesztve ]

(#38384) Eagl3 válasza kukinyo (#38383) üzenetére


Eagl3
veterán

Milyen derék izomról beszélsz?

(#38385) gordonfreemN válasza Ijk (#38376) üzenetére


gordonfreemN
addikt

uh, nekem a 80centis derekam akkor a magasságomhoz főleg már dagadtnak számít veled szemben ;]

#38382: gondolom elég is volt :DDD

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#38386) Tamoo válasza Ijk (#38376) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

17centis a csuklóm, nyertem? :DDD Derekam sajnos bőven 80felett. :(((

Ma másfélóra aerob/kardió volt, adta. Tiszta hulla vagyok. Látom sok okos van itt megint.

[ Szerkesztve ]

(#38387) kukinyo válasza Tamoo (#38386) üzenetére


kukinyo
addikt

Ma sertéspörkölt nokedlivel, kovászos ubival volt, adta. ;]
Okos mindenhol van. ;]

[ Szerkesztve ]

(#38388) deniro2 válasza Tamoo (#38386) üzenetére


deniro2
senior tag

16 és 87 centi, én nyertem... :D

(#38389) gordonfreemN válasza Tamoo (#38386) üzenetére


gordonfreemN
addikt

nem, nekem 16fél :R :O

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#38390) Boxer001


Boxer001
veterán

Látom már megint a csuklóméret a téma. De hát nem lehet kikerülni soha, hogy 1-1 téma ne 65 ezerszer jöjjön fel. :D

(#38391) kukinyo válasza deniro2 (#38388) üzenetére


kukinyo
addikt

16cm-es csukló? :Y
Az enyém csaknem 22cm.És ez sem tűnik vastagnak.

(#38392) Boxer001 válasza kukinyo (#38391) üzenetére


Boxer001
veterán

22? Mekkora türhő állat vagy te? :DDD
Egy haveromnak is mammut csontozata van, vádlija is akkora, mint másnak a combja. Mondjuk nem látom rajta, hogy nagyon örülne neki. ;]

[ Szerkesztve ]

(#38393) deniro2 válasza kukinyo (#38391) üzenetére


deniro2
senior tag

Az már mutáns méret... ;] Gondolom az alkarod is vagy 40-es hozzá...

(#38394) Tamoo válasza deniro2 (#38388) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha jobban meghúzom a centit nekem is akkora. :DDD

Látom sok madárcsontozatú van itt. Mindenesetre szebb napokon ezzel is tudtam 120kg-val fekvenyomni. Szóval kivételesen nem kifogás. ;] bár tudom le vannak szarva a súlyok. Nyomjon mindenki annyival amitől fejlődik.

(#38395) m3ss válasza Ijk (#38372) üzenetére


m3ss
veterán

nem mindenben ertek veled egyet. a hasznalt sulyok folyamatos novelese meg az izomtomeg novekedese azert elegge egyenes aranyban van. en nekem az jott le a hozzaszolasaidbol, hogy te nem vagy megelegedve a fizikumoddal, es nagyobb izomtomeget szeretnel, ehhez meg bizony az kell, hogy egyre nagyobb sulyokat mozgass. szinten tartod magad csak igy, ha minden heten ugyanakkora sullyal dolgozol.
mondom sztem, meg en tapasztalataim szerint naturalban a potencialod nagyreszet 2 ev alatt ki lehet aknazni, mondjuk most maradjunk a testepitesnel, ne a eroemelesnel meg iylenek, mert ott azert osszetettebb.nem lennel mr. olympia soha, mert ha jol edzel, noveled a sulyokat iylen edzessel minden heten, akkor kb 2 ev alatt elered azt, aminel nagyjabol nem leszel jobb naturalban soha. es ez nem csak az en velemenyem, tapasztalatom, sok profi edzo is hasonlokrol irt. pedig ha jol edzel,pihensz, eszel, tenyleg minden edzesen, de legfeljebb minden masodikon minden gyakorlaton sulyt emelsz. nem kell itt feltetlenul sokra gondolni, pl lehet huzockodasnal, fejfolul nyomasnal ez csak .25 kg, de 4 edzes utan az nem keves...tenyleg nem akarok itt okoskodonak tunni, vagy kioktatni barkit, de ha nincs meg a progresszivitas, folyamatos sulynoveles (adott TUT mellett) akkor a nyakamat mernem ratenni, hogy tuledzed magad. kajat, alvast azert nem mondom, mert ugy veszem ki a hozzaszolasaidbol, hogy azzal nincs gond. platon meg biztos nem vagy ekkora hasznalt sulyokkal, hacsak nem a tuledzes miatt.

amugy vmikor osszehozhatnank vmi kozos edzest, te hova jarsz? nekem sem artana vmi motivacio, bar eleg baj, hogy a heti 15 perces edzest is lusta vagyok megcsinalni :DDD amugy most volt 2. edzesem visszateresem ota, megint motivalt a forumozas :) bar abbahagytam guggolas,felhuzas, 10 perc utan. ilyen melegben szabadban keptelenseg...mondjuk v 10kg-mal tobbel guggoltam meg felhuztam mint mult heten, vicces dolog az izommemoria :P mondjuk meg igy sem vagyok testsulynal sztem (nem tudom hany kilosak a tarcsak), ami eleg szanalmas azert tolem. de majd...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#38396) kukinyo válasza Boxer001 (#38392) üzenetére


kukinyo
addikt

Mi az a türhő? Ezt még nem hallottam. :)

(#38393) deniro2: Lemértem, 38 és egy kicsi.

(#38397) Boxer001 válasza kukinyo (#38396) üzenetére


Boxer001
veterán

Mittomén, én is innen tanultam. :DDD (amúgy tahó, bunkó a jelentése :DDD)
Te aztán súlyos egyéniség lehetsz. Engem madárcsontozattal "áldottak" meg a szülők.
10-15 kiló az alap, amivel "nagyobb" lennék, ha nem ilyen satnya lenne a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#38398) deniro2 válasza kukinyo (#38396) üzenetére


deniro2
senior tag

Na, akkor nyitok neked mindjárt egy Akromegáliások ide! topikot... ;] :D

(#38399) Tamoo válasza kukinyo (#38396) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

(#38400) kukinyo válasza Boxer001 (#38397) üzenetére


kukinyo
addikt

Kösssssssz..... :W :DDD
108kg vagyok, de most egy kicsit kipárnázva. :D
Sajnos a fiam is madárcsontú, és mellette sovány is.Az anyja alkatát örökölte sajnos.Látom hogy ő is mennyit kínlódik e miatt.Képtelen hízni.

(#38398) deniro2: Azt azért ne már :D

(#38399) Tamoo: Már értem. Köszi :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.