Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Na, kicsit megkesve, de itt egy pongyola (pre)view, ahogy igertem, hatha valakinek hasznos lesz.
Szoval tegnap nem birtam es beuzemeltem, egyenlore Asus Ax56u (Merlin FW) alatt, GB porton osszekotve AP-kent. Androidos appal, 2.4ghz-en beleptem, es ugy allitottam be az AP modot. FW-t egybol frissitettem gyari, Glint fele 4.7.7-re (4.8.1 RC van gyaribol, egyenlore nem tettem fel). Net mogotte FTTH/SIRO optika 1000/100, ONT (ppoe) 1.5meteres kanocon log az Asus alatt a ciposszekrenyben, Flint2-t e fole, kb 30cm-re helyeztem el, fuggoleges elrendezessel, antennak 180 fokra kinyitva, igy ugy nez ki mint egy villa
LuCi-bol nezve AX mod, 64-es csati, 80Mhz, 20dBm,100mw, IE orszag. Gyari gliint nem enged TX power-t allitani mas orszaggal sem (Panamat probaltam) feljebb, mint 100mw, csak lejjebb. WPA2-PSK-t hasznalok
Routertol kb 5 meterre, 2 szobaval arreb van a WFH iroda, deges Dell, W11 Enterprise.
AX210 adapterrel. Link speed 5Ghz-en az elmult 24oraban, amikor neztem mindig legalabb 1.1gb/900mbit kornyeken volt, de RX sokszor 1200+. Cegesen, Chrome alatt speedtest-tel, ir szerverre merve ugy 4-5x, nem lattam 800-840mbit alatt a letoltest, mig a feltoltes a vonal adta maxon volt mindig (103-104mbit)
Privat T480s-en, szinten AX210-es adapter (W10Pro), link speedt most 1200/1020mbit. Speedtest ugyanarra az ir szerverre merve 740-800mbit le/ 103 fel.
Kisfiam levedlett Android 10es Lenovo tabjaval 5ghz-en az Asuson keresztul mag 200-230mbit a letoltes. Flint2-n, 5ghz-en 3 meresbol olyan 320mbit az atlag (upstreamet ez az eszkoz is kimaxolja)
Chromecast with Google TV, lakas tulso, legtavolabbi falan, a TV alatti polcon Asus 5ghz halon ezt tudja
Glint-el
Itt nincs hatalmas ugras, de YT,D+, IPTV-hez boven eleg ez is.Chromecast link speed osszehasonlitast nem csinaltam, ha valakit erdekel, szoljon, megnezem. Viszont ott az Asusra Fair network connection-t irt,a F2-vel Good. Itt a maximalis hasznalt bitrata sztem nem haladja meg a 15-20mbitet (1080p tartalom, Jellyfinrol lejatszva), szoval boven franko
PS5 Slim, Chromecast alatti polcon kb 35centivel
Asus 5ghz-en
Glint-tel
Nothing Phone 3A (A15, SD 7s Gen3 SOC, AX wifi-vel Asuson soha tobbet nem mertem 600mbit korul (upstreamet az is kimaxolja), a legtobb az a router mellett allva 650mbit le korul volt, de a nappaliban ahol a CCWGTV/PS5 van, altalaban olyan 400-450korul van az RX cap. Link speed a Flint2-vel 1080/580 most, hogy itt ulok a kanapben, telefon mellettem., Asuson centire otthagyva a telefont TX/RX speed 612/432.
A router mellett allva a max letoltes,amit telefonon mertem az kozel 950mbit volt.
Lakasban a PVE/OMV7 szerver eppen nem csinal semmit, 0 seed QT-n keresztul, egyeduli forgalmazo az a 1080p IPTV stream, aminek olyan 5-6000kbit az atlag bitratje.
Speedtest appal telo - 3, egymas utani meres atlaga: Asus 5ghz, 302/103. Flint 5Ghz 830/103.Ami szembetunik, hogy Asuson minden eszkozon olyan 5ms a ping, mig a Glint-ez 5ghz-en 6-7ms kozott valtakozik, de inkabb 7. Ezt betudom annak, hogy overhead meg hogy a glint AP modban megy, nem pedig o a fo router.
OMV7 alatt, dockerben futo Qbittorrentet nem teszteltem, amig nem rakom be a Flint2-t fo (egyeduli) routernek, marad az Asuson, Zyxel NSA3252-vel ill. a Hive futes HUB-javal egyetemben. Magyaran vezetekes teljesitmenyrol nem tudok egyenlore nyilatkozni.
Faterom Samsung A33-val is mertem elobb egyet, Flint2-n olyan 300/100koruli atlagot lattam, 3, egymasutani meresbol.
Tapo kamera, Neff mosogatogep, Samsung mosogep meg covid elejen vett Epson 3in1 printer egyenlore az Asus 2.4ghz-es halojan van, Ezzelkel minden OK kell, hogy legyen.
Ami erdkes az ,hogy sokat vagyok kinn a teraszon, ami meg a TV/PS5/Chromecaston is tul van. Cigi/kv kozbe sokat netezek ott is. A Nothing 3A ha az Asus 5Ghz-en voltam a jelerosseg Poor volt, ilyen 150-200bmitekre emlekszem, meg sokszor atvaltot wifirol 4G-re (telo 5G-s, csak meg nem csereltem le a sim-et 4G-srol 5G-re), mert a mobilnetet a telefon erosebbnek/gyorsabbnak erzekeli, mint a wifit Most ugyanott ulve a Flint2 5ghz-en ott is 700-800mbit kozott merek lefele, 103 felfele es a Flint2 kapcsolatot Excellentnek jelzi.
Teszt kedveert a meg mindig Asus GB lanjan, 1GB linkel osszekotott OMV VM-rol SMB-n masoltam egy 5gb-os filmet a privat T480s-re. 65-70mbyte/seccel ment NAS->Win10 iranyba a masolas. Ugyanezt a filmet Win->Nas iranyban 55-60mbyte/sec-el masolom visssza. Mind a ket eset ugral 5-10mbyte/sec savban a halozati sebesseg (SMBv3)
Laikuskent ennek egy reszet szinten annak tudom be, hogy az OMV VM-et (proxmox PVE8) futtato Dell Optiplex az Asusra van kotve GB lanon, nem a Flint2-n. (Erdekes, mert nem szamitottam volna arra, hogy a Flint2 wifijen logva latom az Asusra kotott lan/SMB megosztast win alatt mindenfele mahera nelkul)
Hopp. eszembe juttot, hogy VPN "tesztet" is tudok produkalni. Sajat domainhoz vettem NameCheap 1yr VPN-t. Szoval Androidos FastVPN appbol, NameCheap.com fizetos VPN-nel (12eur/ev) Ir vegpontotal WG-n 322/97, OpenVPN protokollal 270/90-et mertem. Ping 15 ill. 25ms volt.
Eddig tetszik, szerintem jo baratok leszunk. Intrudernek meg orok hala
udv
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 2000D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS II
- HP ProDesk 600 G4 SFF
- Apple Watch Ultra 49mm - Gyári Milaneese Ultra és egyéb gyári szíjakkal - Másfél év Garancia
- Apple Iphone 14 Pro Max 128 gb, hibátlan, gyári független, 89% akku
- Macbook Pro 14" - M4 Pro, 512 SSD, 24 Gb RAM - 45 AKKUCIKLUS - Több mint 2 év GARANCIA
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest