Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
Dave Grohl az élő ellenpélda (és még sokan mások). Ha lenne bármi érdemi visszacsatolás a pickupok által felvett hangra az "oldaldobozok" akusztikus rezgéseiből, akkor azon a színpadi hangerőn, amiben mára gyakorlatilag megsüketült a fickó, képtelenség lenne 335-tel tolni a stadionrockot, olyan feedback lenne.
Akinek van ilyesmi gitárja, könnyen kipróbálhatja pl. pár méter vékony gyapjúsál betömködésével, hogy mennyit változik a felvett hang (nekem már nincs, nem tudom demózni).Amúgy ez a félüreges történet igazából marketing eredetű. Les Paul eleve teljesen tömör testű prototípust készített, és meglepve tapasztalta, hogy a közönség ezt képtelen befogadni, ezért felcsatolható kamu oldaldobozokat applikált rá. Színpadra így már jó volt, de a Gibson persze elhajtotta. Végül csak a Fender gitárok piaci sikere* után kapott zöld utat a valódi, szemre is tömör testű LP. A félüreges Gibsonok pedig csak jóval ezután születtek meg.
*a piaci siker oka természetesen az volt, hogy a tömör testű gitár nem gerjedt a színpadon, jóval nagyobb hangerőn lehetett vele játszani, mint az addigi (fémhúros) akusztikus + pickup hangszerekkel.
-
cucka
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Azért nekem ez a téma annyira nem mindennapos, régen láttam 1-2 videót, ahol összehasonlították a les pault meg az es335-öt (vagy valami hasonlót), hát a drámai különbség elmaradt. Picit máshogy szólt.
Egyszerűen ha a pickup és a híd is tömör fába van szerelve, akkor a körítés, hogy milyen forma, milyen faanyag nem számít olyan túl sokat.Az üreges elektromos gitár alatt az ilyen jazz gitárokra gondoltam, azokban mágneses pickup van.
#69832X2N
Szerintem ebből pontosan nulla ember tanult meg eddig gitározni.
Kb. mint ha meg akarnál tanulni focizni, és akkor elküldenek futni meg az edzőterembe lábra gyúrni, de közben a labdát meg se mutatják soha
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.11. garancia
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.