Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33034) TheImperator


TheImperator
csendes tag

hali mindenkinek!

lenne egy problémám, gondoltam leírom itt, hátha tudtok segíteni. kb. 3 hónapja van a birtokomban egy core 2 duo e4300 proci, és egy hozzá tuningban is és mindenhogyan (állítólag) viszonylag jól illő gigabyte ga-p35-s3 alaplap (rev 1.0, biost nem frissítettem), mindezek mellé 2 x 2 gb kingmax 800 mhz-es ddr 2-es ram. amennyira csak tudtam, utánanéztem a neten, hogyan is tuningolhatnám a procimat gyári hűtővel, feszültségemelés nélkül, egy viszonylag jól szellőző gépházban. szerénységemet megőrizve, mondhatni profin megtettem a szükséges beállításokat a tuninghoz, amely végül megállt a gyári 1,8 ghz-ről 2,76 ghz-en. szomorkodtam picit, mert nem sikerült legalább a 3 ghz-et elérni, de ez van. szóval mondhatni vígan használtam minden hiba nélkül a gépem, 2,76 ghz-en. aztán (pontosan nem tudom, mióta csinálja, sztem kb pár napja) egyszer csak azt veszem észre, hogy egy játék fullon szaggat, aminek nem kellene (radeon 4850 van a gépemben, és a játékról pedig úgy hírlett, hogy jól optimalizált, no meg hát elég erősnek számít a gépem, gondoltam), ekkor csak úgy megérzésből megnézem a rendszertulajdonságokat a windowsban, és látám, hogy 1,8 ghz. mondom magamban -bár már kezdtem egyre hangosabban gondolkodni - mi a *, újraindítom a gépet, megnézem a biosban. nem resetelte magát, minden beállítás (az fsb értéke, minden) úgy volt hagyva, ahogyan kell. nem értettem a dolgot. újraindítom eztán a gépet, és a memóriatesztes résznél (mikor nézi, hány meghajtó van, ilyesmi) is látom, hogy 1,8 ghz. és nem reagált eztán sem, amikor próbáltam a gyárinál feljebb, ill. lejjebb állítani a prockó órajelét (alá fsb), stabilan tartja a gyárit. a biosban meg vannak jegyezve az általam bevitt beállítások, mégis mintha ignorálná a cpu, és marad alapon.
ezer sorry a hosszú hsz-ért, csak vhogy rámjött szóval mi okozhatja ezt? és mi a megoldás rá? botor módon próbáltam bios resetet, nem segített, most a bios frissítésen gondolkodom. vki pls segítsen, nagyon fontos lenne!
megsegítőmet örök hálám fogja üldözni!

maximális tisztelet
Imperator

ui: sorry, ha ez off topik, a core 2 tuning topikból irányítottak át, mondván, hogy a fennen hosszasan vázolt probléma inkább alaplapi eredetű.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.