Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Kínzom a Vistát, de szerintem ebből nem lesz semmi. :(
    Már túrkáltam a microsoft tudástárat is. Azt mondják XP alatt tényleg mennie kell 2 külön kártyának két külön driverrel, erre van lehetőség XPDM-el.
    Vista alatt csak WDDM vagy XPDM driver futhat, a kettő együtt nem ahogy két különböző WDDM sem, csak 1 WDDM vagy csak n darab XPDM.
    Viszont azt állítják hogy Vista alatt is futhat tetszőleges számú XPDM VGA driver tetszőleges kártyákkal, ha kézileg erőltetjük az XP driverek telepítését.

Najó, 0 reményt fűztem hozzá de megpróbáltam. Felraktam a 64-bites XP-hez szánt forcewaret és működött vele a geforce kártya. (az egyenlőre másodlagos hogy a physx nem ismerte fel, de legalább megette a vista elsőre) Aztán fel akartam tenni a Radeonnak is a 64-bites XP drivert de itt elvérzett a kísérlet. Ha letörlöm a forcewaret és radeonnal bootolok akkor se működik az XP-s Catalyst Vistán, sehogyse. Nakurvajó, de várható volt...
    Próbáltam úgy is hogy 64-bites XP forceware meg vistás catalyst de persze ez se megy.
    Ha már ennyit szenvedtem egyszer poénből még a 4870-es is kapott forcewaret, nem-e fajtalankodik vele egyet. :)
    Utolsó próbaképp próbáltam hangkártyának vagy Ageia Physx kártyának maszkolni a geforceot a driver inf-jében láve Device Class ID-kkel, de úgy nem eszi meg a Vista, hiányol fileokat meg további inf sorokat ilyenek (pedig csak az ID-t írtam át, meg egyszer a végérekopiztoam a komplett inf-et amiből az új ID-t szedtem).
    Néztem a tesla kártyák driverét is, de azok is ugyanúgy display adapter besorolást kapnak. Szóval a forceware nem tud nem display adapter hanem valamiféle gyorsítókártya, vagy ilyesmi dolog képében feltűnni...

Ha csak nem lehet letiltani ezt a többdriveres biztosítékot vista alatt akkor esélytelen az ügy. Pedig ez eléggé melyén gyökeredzik a WDDM-ben, vagyis esélytelennek tűnik. (hacsak nincs itt valami hacker akinek még a windows 6.0 kernel forráskódja is ott porosodik egy DVD-n :)

Új hozzászólás Aktív témák