Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:18:39

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33851) eszterh válasza Tubk (#33850) üzenetére


eszterh
újonc

Nekem nem volt rajta biztosítás, a hatvan nap után küldött ticketemnél első kézből közölték, hogy nem tudják felajánlani, hogy újraküldik, mert nincs raktáron. Kíváncsiságból megnéztem magán az oldalon, hogy milyen készletet írnak, ott semmilyen hiányról nem volt említés, még akciós is a termék. :)

(#33852) Golfplusz válasza #63390720 (#33847) üzenetére


Golfplusz
csendes tag

....és ha levonod a Merry Christmas, illetve a Happy New Year munkaszüneti napokat, akkor mennyi az annyi? :) :)

(#33853) Golfplusz


Golfplusz
csendes tag

Az én rendelésem (Elephone A5 mobil) csomagján privát német név és cím volt feltüntetve. Nem hinném, hogy ezt még Kínában írták volna rá, tehát igazatok lesz azzal kapcsolatban ,hogy "átöltöztetik" a csomagokat. :)

Csak a súly értéke volt ráírva, a termék ára nem.

Egyébként biztosítást kötöttem rá, de ahogy olvasom ennek nincsen különösebb jelentősége. :(

[ Szerkesztve ]

(#33854) Castell válasza Cruzito76 (#33829) üzenetére


Castell
aktív tag

Nekem is jó tapasztalatom van a GB-vel, amit Te itt látsz, az általában csak azoknak a hozzászólása, akiknek nem jött meg a csomagjuk. De majd most utoléri magát a Posta is és majd ömlenek az "elkésett" megrendelések :)

A viccet félretéve:

Nekem egyszer volt reklamációm a GB-nél: hibás volt a kamera, amit küldtek. Videós dokumentációt küldtem nekik róla, bemutatva minden részletet. Erre ők visszautalták a teljes vételárat. Ez volt 1 éve. Persze, mint látom nagyon sok minden változott reklamáció kezelés terén, de alapvetően a higgadtság altalában nyerő szokott lenni: 60 napig nem irogassunk nekik. Utána pár mondantban le lehet írni nekik, h mi van: kerestessük a csomagot, ha elakad valahol a dolog, akkor ott a paypal.

Alapvetően tehát nem annyira sz@r a GB.

(#33855) wierra válasza eszterh (#33851) üzenetére


wierra
senior tag

Nekem is eszembe jutott az újraküldetés lehetősége. Csakhát mi van akkor, ha az újraküldött csomag is eltűnik?!
Szerintem azt már a PP sem fizetné vissza.

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#33856) brodorics


brodorics
csendes tag

Aktuell viele Beschwerden über Mitte Dezember abgeschickte DHL-Auslandspakete, die noch nicht im Zielland angekommen sind (vor allem USA). Bitte 1-2 Wochen warten. Vermutlich Paketstau wegen zu vieler Weihnachtspakete.

Jelenleg ez az általános üzenet tallálható az egyik nagy német csomagkereső oldalán.

https://www.paketda.de/fragen-antworten.php?erfolg=3

https://www.paketda.de/dhl-frachtzentrum-feucht-nuernberg.html

Nekem ezt írták még a délelőtt, a fenti üzenet azóta került ki!:

Paketda-Logo

Guten Tag Tomas,

auf Ihre Frage bei Paketda.de wurde von einem Nutzer folgende Antwort eingegeben:

DHL-Pakete nach Ungarn haben eigentlich nur eine durchschnittliche Lieferzeit von 4 Werktagen. Bitte Nachforschung beauftragen: www.dhl.de/nachforschung

Verbindliche Auskünfte erhalten Sie vom DHL-Kundenservice. DHL-Hotline & Kontaktinfos hier. Wie zufrieden sind Sie mit DHL? Schreiben Sie Ihre Meinung auf paket-bewerten.de

(#33857) eszterh válasza wierra (#33855) üzenetére


eszterh
újonc

Ugyanígy vagyok én is - valahogy elment a kedvem a gearbesttől (nemcsak saját, hanem az itt olvasott tapasztalatok miatt is), úgyhogy inkább másik kereskedőt keresek.

(#33858) Lomas


Lomas
tag

A másik csomagom, amit még november 23-án rendeltem, de de osztott szállítással jön - egyik "darabját" december 27-én, a másikat január 5-én adták fel - most kapott egy harmadik tracking számot, és a rákeresés után ezt írja ki: "Arrival at border point in the destination country FRCDGA". Csak tippelni tudom a karaktereket, de az jön ki leginkább, hogy FRanciaország, Charles De Gaule Airport. Lehetséges ez? Akkor reménykedhetem hogy ez a csomag elkerüli Feucht-ot?

(#33859) PepeDon válasza Lomas (#33858) üzenetére


PepeDon
tag

Az oroszok mindenre tudják a választ: :D
frcdga

(#33860) arfer


arfer
aktív tag

Sajnos én is úgy jártam, hogy az október végén Feucht-ban eltűnt csomagomra ma felajánlották nagy kegyesen a fele pénz visszatérítését. Biztosítást nem kötöttem náluk anno. Eddig türelmes voltam, elviseltem az időhúzásukat, mert azt reméltem, akkor pozitívabban állnak a dologhoz. De nem. Úgyhogy jöhet a Paypal dispute... :(((

(#33861) cikasz válasza Lomas (#33837) üzenetére


cikasz
őstag

Érdekes, hogy akit eddig elhajtottak azoknak mindig a biztositás hiányára hivatkoztak. (vagy csak azokat olvastam)
Ezek után is fogok rendelni onnan ha jó áron van valami és nem sajnálom rá azt a pár dollárt, hogy biztositással kérjem. Igy ha el is tűnik max az időm veszik kárba...
Sosem értettem, hogy aki vesz egy 50-80-100k-s telefont vagy akármit miért nem szán rá még 1500.-at, hogy minden rendben legyen főleg ha ez a vám/áfamentes cigánykodás megy, utána meg megy a sírás ha eltűnik, hogy jajjajj szemétmocskosgb.
Holott ők fel adták a csomagot ahogy kérte a vevő. :U

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#33862) bloggiold válasza Cruzito76 (#33839) üzenetére


bloggiold
aktív tag

Nem ide akartam

https://fontecone.blog.hu/

(#33863) anadroid válasza PepeDon (#33859) üzenetére


anadroid
senior tag

Ezek a hatbetűs kódok úgy állnak össze, hogy [ország nemzetközi kódja, 2 betű][reptér nemzetközi kódja, 3 betű][országon belüli megkülönböztetés, 1 betű], tehát pl. HUBUDA: Magyarország, Ferihegy (Liszt csak a konyhában van ;] )

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#33864) vandor01 válasza cikasz (#33861) üzenetére


vandor01
őstag

ezzel csak 2 probléma van.... bizti ellenere is szivoznak.....

de ha nem telcsirol van szo pl 8500ftnyi akumulatorrol?
regelt level 1100 (OK) bizti 1300???

szoval ketto egyutt nonszensz.... na es itt a probléma 20-25-30% extra van rajta amivel mar nem occobb mint mas kinyai

persze ha nagyon nagyon ááákcioos meg megérheti HA nem vmi kamu koppintott cuccot kuldenek es mar ez is elofordult a GB tortenteben parszor.... hisz kinyai :) :D

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#33865) Lomas válasza cikasz (#33861) üzenetére


Lomas
tag

Nem, sajnos valaki már jelezte, hogy biztosított szállítás MELLETT is 50%-ot ajánlottak fel... 1-2 napon belül történt, ha gondolod keresd vissza.
Megvan, 33790-es hozzászólás
Amúgy nekem 12 USD volt a biztosítás.

[ Szerkesztve ]

(#33866) nemedikacsa válasza nemedikacsa (#33845) üzenetére


nemedikacsa
csendes tag

Megjött az ajánlatuk a paypalos "fenyegetésre", a 10 és 100 USD-ről felmentek 15 és 150 USD-re. :D
Írtam nekik, hogy egyszerűbb lenne mindenkinek, ha a GB adná a full refund-ot, mert a Paypal biztosan megadja.
Elég gusztustalan ez a biztosítás, mert biztosítás nélkül is vissza kell téríteniük a teljes összeget. eBay-en rengetegszer vásároltam, volt hogy elveszett csomag, de általában szó nélkül, vagy egy két levélváltásra visszaadták a pénzt.
A GB-n nyáron volt egy hibás termékük, és egy szó nélkül visszadták a pénzt. Nem értem ezt a mostani sz@r@kodást. Valószínűleg sok az elveszett csomag és minimalizálni akarják a veszteséget.
A helyükben azért elmennék a DHL-hez és rákérdeznék, hogy, hogyan is van ez a sok eltűnt csomag.

(#33867) PainKiller13


PainKiller13
őstag

Sziasztok!

Az íróasztal shipped lett valakinek? Shipping date folyamatosan tolódik, érdemes várni?

(#33868) wierra válasza cikasz (#33861) üzenetére


wierra
senior tag

Miért kellene biztosítást kötni, ha a PP Vásárlói Védelme kiterjed az adott tranzakcióra? :U

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#33870) Beni2360 válasza cikasz (#33861) üzenetére


Beni2360
félisten

A hozzá állásodat osztom én is.
Nálam is volt már, hogy eltűnt csomagomnak nem volt biztosítása mivel a vétel összegének a 30 % lett volna. Írták, hogy mivel nem volt bizti sajnálják. Én meg vissza írtam, hogy mivel 30% lett volna ezért azt sokalltam és ezért nem kötöttem. Írtam, hogy ha nem utalják vissza a pénzt befejeztem a 3 éves együtt működésünket. Erre jött a levél, hogy kivételesen utalna k stb blabla szöveg. Azóta is tartom magam kb 10-15 $ nem kötök csak ha nem magas az összeg az árhoz képest.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#33874) Silent77


Silent77
Topikgazda

Nem szeretek takarítani, de most kellett. :(
Nyugalom! A hosszú élet ritka!

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#33875) Tubk


Tubk
csendes tag

:( :( :(

[ Szerkesztve ]

(#33876) Ferike81 válasza Silent77 (#33874) üzenetére


Ferike81
senior tag

Nagyon jól tetted! :R Sajnos az utóbbi 2-3 hónapban elég szánalmas a topik stílusa és a téma is. Jó megértem, hogy vannak akiknek nem jött meg rendelése, de azért elég gáz a stílus amit megengednek maguknak itt egyes emberkék. A szerencséjük az, hogy nagyon türelmes ember vagy. :C
Hátha lassan visszatérünk a régi kerékvágásba.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#33877) vandor01 válasza Silent77 (#33874) üzenetére


vandor01
őstag

nagyon helyes! :D
visszaterni a regi kerekvágásba?
amig a vilag es a Gearbest nem tervissza a "normal" uzletmenetre azaz nincs kontrol a melosok felett addig lopkodni fogjak a cuccainkat lehet ez akarmelyik repter vagy fogado es atcsomgolokozpont barhol europaban! ezt a topikot vegig olvasva evrol evre rosszabbodik a helyzet! remélem nem még rosszabb lesz!! :F
Ezeknek a figyelembevetelével rendelgessuk fizessunk a szallitasert a biztositasert majd hadakozzunk a szélmalommal :DDD ha meg megjön örüljünk :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#33878) arfer válasza arfer (#33860) üzenetére


arfer
aktív tag

Fejlemény van, amint belengettem a paypal dispute-ot, már jött is az üzenet, hogy hova kérem a full refund-ot. Remélem, tényleg küldik is :D ... Csak azt nem értem, hogy mi szükség van akkor erre az egész időhúzós procedúrára, hacsak nem azért, hogy megpróbálják bepalizni a kissé tapasztalatlanabb vevőket...

[ Szerkesztve ]

(#33884) bl4ze


bl4ze
veterán

Urak, ez milyen GB shipping ?
Shipping method : CNAMHH
Tracking : UI074676xxxCN

Semmi nem "látja" csak a 1tracking oldal :
2019-01-10 03:31:06 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2019-01-09 22:13:20 Shipping Label Printed.
2019-01-09 22:13:18 Confirmed & Prepared For Packing.
2019-01-09 16:54:14 Order Created.

Köszi.

.:. bl4ze .:.

(#33885) sambenez válasza bl4ze (#33884) üzenetére


sambenez
addikt

Nekem két hasonló TN-em volt csak azok UG-vel kezdődtek. Azokat sem látta semmi, 21 és 25 napra jöttek meg. Természetesen nem frissült itt sem a bejegyzés. Szerintem ez egy nemzetközi viszonylatban nem követhető szám.

[ Szerkesztve ]

(#33886) YxVs


YxVs
senior tag

Egy Seago SG-507 szónikus fogkefe, ami ajándékba jött karácsonyra, töltésre nem reagál semmit. Novemberi vásárlás volt. December elején érkezett.
Nyithatok rá dispute-ot paypal-on keresztül? Vagy előtte videózzam le, és próbáljam lebeszélni Gearbesttel?

(#33887) Tubk válasza YxVs (#33886) üzenetére


Tubk
csendes tag

Videó és gearbest elsőnek:)

(#33888) Michele


Michele
tag

Srácok bocs ha sokszor volt már de nem találom.
Melyik szállítás vám mentes ha a GB vásárolok telefont?
Köszi :R

(#33889) Almos válasza bl4ze (#33884) üzenetére


Almos
aktív tag

Nekem hasonló állapotú a TN-em, annak ellenére, hogy elvileg holland posta:
2019-01-05 12:31:09 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2019-01-05 11:43:18 Shipping Label Printed.
2019-01-05 11:42:40 Confirmed & Prepared For Packing.
2019-01-04 15:07:12 Order Created.

Szerintem ez egyelőre azt jelenti, hogy nyomtattak egy TN-t a cuccra, de még a gyárat sem hagyta el. Vagy pedig csak egy kamu TN, az ügyfél megnyugtatására (?)

Az én esetemben azért nagyon bosszantó, mert ez egy novemberben rendelt 300$-os telefon...

(#33890) Michele válasza Almos (#33889) üzenetére


Michele
tag

Banggood on rendelsz hasonló a szállítás.
Egy hónap csend és egyszer csak meg jelenik valahol..
Utána egy hét alatt itt volt.

(#33891) Timyyy válasza Michele (#33888) üzenetére


Timyyy
őstag

Ha visszaolvasol 2-3 oldalnyi hsz-t, tuti elmegy a kedved a telefonrendelèstől.
Vedd inkább banggoodról.

(#33892) bl4ze válasza Almos (#33889) üzenetére


bl4ze
veterán

Uhh, az kemény. Nálam csak egy $3 cucc. Meglátjuk,fura tracking meg ez a 1tracking is elég béna oldalnak tűnik...

sambenez: kiderül, meglátjuk mennyi időt "fut" :)

.:. bl4ze .:.

(#33893) _q válasza Timyyy (#33891) üzenetére


_q
addikt

Holland postát kell választani, ott nincs gond mióta bevezették eddigi tapasztalatok szerint.

[ Szerkesztve ]

(#33894) huliganboy válasza _q (#33893) üzenetére


huliganboy
addikt

Holland postás renselésem volt december közepén! Kaptam egy NL számot ami azóta sem él... Majd kb 10napra rá kaptam egy De számot... És természetesen a Bermuda háromszög felé ment...

Szerencsémre átjött.. Kb 500 dolcsos cucc..

Szóval az új szállítási mód sem biztos már.

(#33895) Almos válasza Almos (#33573) üzenetére


Almos
aktív tag

Kicsit fogyóban volt a türelmem, így ismét írtam a GB supportnak, miszerint komoly kétségeim vannak, hogy 78 nap után mégiscsak megérkezne a csomag, úgy, hogy elvileg 60 napja már beérkezett Magyarországra.
1-2 kör levelezés után felajánlották a full refundot (GB wallet vagy vissza paypalra), igaz csak 3,87 USD volt az összeg.
Mindezt annak ellenére, hogy maga a szállítás elvileg china post unregistered volt, de kapott valami TN-t, ami az országhatárig mutatta is a szállítást.
Ha csak ezt az egy esetet nézném, figyelmen kívül hagyva a topicban szereplő, hirtelen megszaporodott rengeteg postázási problémát, akkor akár azt is mondhatnám, hogy korrekt... :F

(#33896) ace22 válasza _q (#33893) üzenetére


ace22
tag

Sajnos a holland posta sem a régi. UD..........NL formátumú csomagom harmadik hete "The item is expected to have arrived in the country of destination (end status)" üzenetet adja, a Posta nem látja. :-(

Korábban egy LX.........NL formátumú küldeményt ajtóig rendesen követett.

[ Szerkesztve ]

(#33897) Kleroo


Kleroo
veterán

Sziasztok!

A Shipping Guarantee mennyire fontos?
Értem h mire van, de ha szökőévente van probléma, akkor nem látom értelmét égetni rá a pénzt.

Ezt zsákolom be:
MI8 BLue

Esetleg tipp, hogy van-e hozzá használható kupon? :) . (GBMPO98H csak feketére jó. pfff)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#33898) Taci válasza Kleroo (#33897) üzenetére


Taci
addikt

Ahogy figyeltem fél szemmel a topikot, nagyon-nagyon sokan panaszkodtak a szállítással (vagyis hát annak hiányával) kapcsolatban, így (főleg egy ekkora értékű termék vásárlásánál) én egészen biztosan bepipálnám azt az opciót.

Flash Sale-ként árulják a terméket, amit rendelni akarsz, így nem tudom, elfogad-e kódot. Ha jól emlékszem, nekem ilyenkor néha elfogadta, de az eredeti árból vonta le, ami persze bőven a Flash Sale-ár fölött volt. (De lehet, az Promotion volt, és csak arra igaz. Vagy mindkettőre. Majd kijavítanak a hozzáértők, ha szükséges. :) )

[ Szerkesztve ]

(#33899) TheMiller válasza Kleroo (#33897) üzenetére


TheMiller
tag

Én olyan raktárból keresnék terméket, ami CN-es raktárból jön, azok más, biztosabb útvonalon érkeznek, azokkal nekem még soha nem volt problémám. Flash sale-ra van olyan kupon ami működik, de azt én eddig csak direktbe kaptam a GB-től, általában vagy ez vagy az logika szokott lenni. Ha flash sale-s a termék legtöbbször nem engedi a kupont.

Mivel ez HK-ból jön, teljesen biztos, hogy majd Feucht-on jön keresztül Mo-ra a csomag. Amivel az a baj, hogy ott nyomtalanul eltűnnek a csomagok (köztük az enyém is), és különféle kardozások árán, a bőven a 60-70. nap után valahogy-esetleg-talán visszakapod a pénzed.

Bár ezt így nem szokták itt leírni. de a biztosítás pont semmit sem jelent, felesleges plusz költség. Semmilyen európai szintű biztosítási védelemmel nem jár, a GB-nek is csak egy hivatkozási alap. Lényegében luftra fizetsz +10-15%-ot. Ha eltűnik, azt a hozzáállást/segítséget kapod, amit mások.

Ezt csak a példa kedvéért: Nekem 2018.11.05-ös biztosítás nélküli rendelés tűnt el 11.23-n, mára tudtam kiharcolni a teljes refundot. Kb. 10-12 célzott tartalmú levélváltás volt. Én már nem idegeskedek, de tud idegörlő lenni.

[ Szerkesztve ]

The World is Yours

(#33900) Kleroo


Kleroo
veterán

Köszi urak!
Berendeltem. :)

Hodor. Hodor? Hodooor!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.