Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
garage112
üzenetére
Nem fizikailag van gond a hűtésével, mert két bazi nagy hőcső van benne, hanem a ventilátor vezérlésével; 65 fokon indítja a és 80 fokon még csak 50%-os a fordulatszáma. Valamelyik üzleti fostalicskájából emelte át a Dell az EC profilt (kb 10 perc lett volna átírni, de nem tették) így megkaptuk a leghalkabb és egyben legforróbb üzleti-gamer gépet tőlük
-
echterion
nagyúr
válasz
garage112
üzenetére
A 99% a turbó kikapcsolása. Ez mobil prociknál duplán büntet, mert ugyan nem melegszik, cserébe viszont alapórajelen megy, ami mobil vonalon akár 2-2,5GHz-es órajelet eredményezhet, típustól függően. Ez azért már jelentő teljesítményvesztés, van, ahol bizony számít. Főleg, ha ilyen denuvo-s játékkal játszik az ember.
Igen, az intel sebezhetőségek miatt raktak UV tiltást a legtöbb laptop újabb bios-aiba, ezért tűnt el nálad is ez. -
echterion
nagyúr
válasz
garage112
üzenetére
Van. Értő kezek általi folyékony fém paszta.
Azért csak indíts el egy játékot, amivel játszanál, mert jellemzően a játékok nem adnak akkora terhelést a procinak, amekkorát ennek a tesztnek a cpu teszt része ad. Ha azzal elégedett leszel, akkor ennyi, ha nem, akkor marad a fémpaszta. -
kenccsi
tag
válasz
garage112
üzenetére
Nekem furcsa mód épp tegnap egyik játékban nem volt kedvem alt tabozni (illetve a triál verziója a programnak abban merül ki, hogy 10mp ez várni kell mielőtt elindul) gondoltam vsync el megoldom. De csak nem akart csendesülni. Majd vsync ki, progi be, 60 ra lock és pár perc múlva kevésbé dolgozott. Tudom.. nekem is fura.. én sem értem.. lehet bugos a vsync kapcsolója a játéknak, elvégre early acces...
Viszont akkor egy paszta csere mindenképpen el kellene oda, illetve ha nem régi a gép, garanciával is meglehetne érdeklődni mert lehet valami ott nem okés teljesen.. :/
Bár így újra elolvasva, 88 fok azért még az én 90 fokos tűrés határom alatt van. Illetve gondolom max grafikai beállítások mellett fut a progi. Asztalon van a lapos közben? Lehet érdemes lenne megemelni a két hátsó sarkát, kis kólás kupakkal, (vagy nyilván amilyen van) hogy jobban tudja szívni a levegőt.
-
kenccsi
tag
válasz
garage112
üzenetére
Én a laptopon egy "Dxtory" nevű progit használok, ezzel lehet korlátozni az FPS számot játékokban. (Rivatuner és híresebb társait is próbáltam de mindnél nagy volt a latency.) 60hz es a kijelzője az enyémek, így nincs értelme, hogy a fölött pumpálja ki az fpst. Próbáld meg esetleg, hogy ha ez opció számodra. (Én pl ha nagyon idegesít, hogy hangos a gép, olyan játékokat ahol nem szükséges annyira a 60fps szoktam 30-45 re is korlátozni, ilyenkor elég sok játszinál a minimumon pörög a hűtés.)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
garage112
üzenetére
Ha nem játszol mással,akkor nem lényeg.Egy ACO,vagy BF1/5-ben elmelegedne biztosan.
Van CPU stressz teszt egy rakás,ha rákeresel.Ha TS-ban csináltad az UV-t akkor abban is van TS Benchmark (engedélyezd az összes magot start előtt),ha XTU-ban,abban is van stress test. -
Muerte
Topikgazda
válasz
garage112
üzenetére
Inkább vegyél valami normálisat.Az MX4-et favorizálják sokan középmezőnyben,de ha párszor 85°C fölé kerül elég sokat veszít a teljesítményéből,meg forgalomban van valami hamisítvány fajta is belőle.
A procira én a helyedben ICD7 vagy 24-et tennék,vagy pedig a folyékony fém,de ha nálad is púpos a proci akkor a vas felejtős.
Az ICD-t nem szabad kenni,csak egy vékony vonal középre hosszban: [link]
Kb.fél-egy évig nagyon jól tartja a hőfokokat, attól függ mennyit van hajtva a gép,de max 1 éves korára cserélni kell.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
garage112
üzenetére
Haladjál apró lépésekkel,100mV-tot biztosan el fog bírni,a pasztázás is kelleni fog még az mellé egyébként.
Hűtőpad nem tudni előre mennyit fog hozni,első körben emeld meg a gép két felső sarkát 3-5 cm-el hogy hobban át járja alul a levegő és több,hidegebb friss levegőt tudjon szívni a hűtés magának. -
Muerte
Topikgazda
válasz
garage112
üzenetére
A tapipadot lehet csak konfigurálnod kellett volna,sajnos ez is a win10 marhasága.
Gépház:
Érintőpárna->nincs késleltetés (ez miatt akad és késik)
Egér->Egér további beállításai:
Ezek ha nem így vannak beállítva,akkor egy gomb lenyomásakor a touchpad automatikusan kikapcsol,a gombot felengedve meg bekapcsol..
-
matyee
őstag
válasz
garage112
üzenetére
24 órás szállítás mellett 3 napig nem jöttek... utána hívtam őket minden nap, telefonon mondták hozzák, nyomkövetés státuszon beírták, majd 1 perccel zárás után vmi kifogással meghiúsult... utána már ügyfélszolgálat nem volt... ez ment 5-6 napig még röhejesebbnél röhejesebb válaszokkal. Miután erélyesebben rákérdeztünk azt mondták nem találják a csomagot, írjak a kártérítésnek. Hosszú sztori de UK-ből jött egy szállítmányozó alkusz oldalról kereste ki feladó, és nem ment át a feladóvevényre a gép értéke... és itt jön be a mordori magyar paraszt leleményessége... látja csomag tartalma laptop, értéke 50gbp... és vhogy csoda módon a csomag elveszik. Ami tovább erősíti ezt a gyanút, hogy visszaküldik angliába, hogy a feladó átvette. Igen ám, csak a krix-krax ami a papírra volt írva nem egy aláírás, hanem két magyar irreleváns komment (se dátum semmi - britt paraszt úgysem érti). És ugye ami a legjobb, hogy a címzett nem reklamálhat, azt a feladó teheti, mindegy hogy én vettem fizettem a szállítást, ugye az csak áttételes... írtam egy szép levelet, tartalmát most nem írnám le, de lényegében a fenti jól megszervezett véleltlenek sorozatára hívtam fel a figyelmet és voilá, másnapra lett csomag... persze most jöttem a 6:20-as és minden csak véletlen. Az persze még csak hab a tortán, de se az eladót se engem nem érdekel ez után már, hogy 24 órás kézbesítésért elkértek 50GBP-t (ami azért közel 20k) és ezek után 15 napra ilyen műsor után adják vissza a csomagot. Bucharest beelőzött ez van.
-
x_o_n
veterán
válasz
garage112
üzenetére
teljesen jó az anyaghasználat,gumirozott,nem törik és esik szét a rendszeres csavarozgatástól,pattintgatástol...ahol nekem a Dell ,Asus már a harmadik alkalomnál tört ez már a lassan az a százakárhányadiknál tart...a support rugalmas,a gariztatás szerintem jó,és az árak is kedvezőek,legalábbis a 3-4 Németországi forgalmazonál
-
Dhampir
félisten
válasz
garage112
üzenetére
Ha van olyan jó anyaghasználata, mint akár egy Clevo-nak, akkor talán-talán?

(#25270) echterion
A kinézeten túlmutat az adott célra alkalmassága. Hiába szép egy gép, ha csak "menőzésre" való, de nem lehet vele játszani, legalábbis egy játszani vágyót nem fog boldogítani, és az ár valóban, igenis számít.

-
sabre18
csendes tag
válasz
garage112
üzenetére
Az új Dell G-sorozatnál ezekről van valakinek valami infója?
Neten még nem találtam konkrét válaszokat....1. Dell G7 kapható lesz itthon? Mikor?
Garage112: sikerült megkérdezned? [link]
Eddig csak a G3, G5-ök kezdtek megjelenni (mysoft.hu, notebook.hu, és persze chs.hu), mi van a G7-tel?2. A Dell G5 tök ugyanaz, mint a 7577 (kijelző, billentyűzet,stb) csak a 8.gen. procik újak benne?
Ugyanannak látszik, de nincs nagyon review róla, csak G3-ról meg G7-ről...3. Dell G5-öknél (fekete illetve piros alapszínhez) milyen színű a billentyűzet háttérvilágítás (nálunk kapható változatoknál, már ha van különbség (7577-nél régiósan volt))?
4. Dell G3 : melyik konfigurációknál van biztosan Thunderbolt port?
- A hivatalos oldalakon levő specifikációkban nincs feltüntetve, csak a marketing szövegben említik, hogy "opcionális"...Én is keresem tovább a válaszokat, de hátha valamelyikőtök előrébb jár ebben....
Köszi -
Dhampir
félisten
válasz
garage112
üzenetére
Már napok óta fent van, de látszólag komolytalan volta miatt nem jeleztem. Külföldi gép lehet, a kevesebb garanciaidőből kiindulva. Ez még nem tűnik hivatalos magyarországi megjelenésnek.

(#24357) echterion
garage112 fórumtársunknak köszönhetően eme lista alapján számíthatunk a magas bevezető árakra.
-
Medocsabi
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Nekem a gyári van, de ezen nemsokára tervezek változtatni. Igaz a win újrahúzást is tervezem már kb fél éve,szóval az újrapasztázás sem biztos hogy ebben az életben megtörténik
(igaz ilyen melegben már nem 70, hanem 78-80 fok a cpu,a gpu továbbra is 70) Mennyire macerás egy 7559 újrapasztázása? A jelenlegi hajtás miatt 2 napnál tovább nem tudnám nélkülözni a vasat. -
-
válasz
garage112
üzenetére
Nagyon sokszor vettem notebookot quad i7-es procival, de felesleges volt, csak feleslegesen fűtött, ment a ventillátor. Játékokhoz főleg grafikai kártya kell. Egy kivétel a GTX 1080 (talán GTX 1070-es is). Olvastam, hogy oda kötelező egy combosabb quad i7-es, hisz a processzor lesz a szűk keresztmetszet, az fogná vissza a GTX 1080-as teljesítményt.
-
válasz
garage112
üzenetére
Még jó, hogy nem. Nem mondtam, hogy jó. Kb mintha egy i3-as procit hoznál fel példának.
Legyen összhangban a CPU és GPU.
Nem nagyon szeretek nagyon linkelgetni, de ez a videó neked való.
CPU vs GPUVideovágás = grafikával kapcsolatos --> GPU kell ide inkább mint CPU.
Ha a Pi-t szeretné kiszámolni, akkor ajánld inkább az i7-et i5 helyett. Pontosítva. 4 magos processzort keresnék és nem i7-eset
pl.: i5-7300HQ vs i7-7700HQ (30% +)
GTX 1050TI vs GTX 1060 (50% +)Tehát mielőtt ajánlasz valakinek valamit, támaszd alá, hogy miért olyat vegyen. Itt van tőlem sokkal jobb és tapasztaltabb fórumtárs, de amit írtál, nem helytálló.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
garage112
üzenetére
A hűtésnek van hangja ennél a gépnél (is), lásd 2:18-tól:
Dell G Series Gaming Laptop G7 PUBG Benchmarks Unboxing -
Dhampir
félisten
válasz
garage112
üzenetére
A 7577 esetében egy korábbi fórumtársunk kifogott egy ferde fedlappal rendelkezőt, itt olvasható a beszámolója. Neten keringő felvételeken láttam olyan példányt, aminél összecsukott állapotban kicsit elállt a kijelző felső pereme az alsó géptesttől. Ámbátor lehetséges, hogy csak egy-két "megnyunyurgatott" példány volt ilyen.
-
-
TheNewDawn
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Lenovo Y520
De nekem anno behatárolt keretem volt, 300 volt a NAGYON max amit elkölthettem, de inkább 280 alatt szerettem volna maradni ( még tavaly aug végén ) és ragaszkodtam az 1050 TI hez minimum.
Namost a Dell anno 290 felett volt, és sima 1050 essel. Jaaa. és még a 7567 es verzió volt belőle, vagyis TN panellel IPS helyett .
Lenovobol meg volt egy jó kis leárazás, 289 ről 249 re, 1050 TI vel, szóval szerintem jó döntés volt. 
Azóta nyilván más lenne a döntésem, mert már van Dell 7577, és 300 helyett 270 ért lehet kapni az 1050 eset, és 370 helyett 340 ért az 1060 asat a Lenovo ára meg épp ellenkezőleg, feljebb ment. Mondjuk nem bántam meg, problémamentesen működik azóta is, és elég sok játékot toltam rajta már.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Saját csak annyi van róla, hogy megnézegettem meg végigtapogattam, stb tavaly vásárlás előtt, de végülis nem amellett döntöttem.
Anyaghasználata és a hűtése viszont eddig kb mindenki szerint top, a kijelzőjét meg a billentyűzetét viszont már annyira nem szokta dicsérni mindenki, Magyarországi garanciájuk meg összes márka közül a legjobb.
Ez szerintem egy igen friss és korrekt teszt róla :És ahogy írtam, most az aquaba az 1060 6gb + i5 7300 8gb 256 gb ssd vel 340 ért vihető, szerintem azért igencsak korrekt.
-
TheNewDawn
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Pontosan erre elég jelenleg.
A 1060 notebookokba szánt verziójától kicsit lassabb kb., de az oldal aljára görgetve látni fogsz játékspecifikus FPS teszteket is. -
-
Pocok256
veterán
válasz
garage112
üzenetére
Acer lenovot nem vennék. ROG nál GL, K X és a többi nyavajás széria az kuka a sima G751 g752 g753 és társai jók. Továbbá van egy két jófajta Dell is amit esetleg lehet választani. Néha befut egy jobb vétel AW bár a magyar piacon ez igen ritka sajnos. MSI nek van egy két jófajta gépe még, de ez is használtan ritka mint a fehér holló a magyar piacon. Na meg maradt a HP hát azt tti nem fogsz találni
kb 1 vagy 2 éve kezdtek el gamer gépet gyártani (persze régebben is próbálkoztak, de azokat inkább hagyjuk) abból utóbbi fél év esetleg a szóra érdemes azokat pedig ilyen árba még nem nagyon fogják kiszórni.Továbbá vannak egzotikus márkák mint az XMG eurocom Schenker és társai ezek is jók lehetnek, de ezeket egyedileg kell vizsgálni.
Amit nézegetsz egy jó gép bár garija érdekes, hogy ilyen kevés ezeket 2 vagy 3 évvel szokták hozzád vágni.
-
Pocok256
veterán
válasz
garage112
üzenetére
Amit te akarsz kb 450k körül kezdődik ott már lehet kapni 15 ös aw -t 1060 al és i7 el azok elég jól bírják a strapát,sajátomat ejtettem már betonra csukta oda villamos stb közlekedésből adódó balesetek történtek vele, de egy karc nincs rajta (na jó van 1 pici gyűrődés a sarkán mikor 1 és fél méterről betonra esett ott picit megsínylette de semmi komoly) és játszani is lehet velük.
Vagy pedig valami használt cuccot kell kutakodnod ha külföld is játszana akkor 350 körül néha meglehet csípni gumtree -n egy két jó aw fogást.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Ja értelek. Akkor mindenképp neked valami tartós, munkára alkalmas kellene, viszont tényleg fel kell áldozz mindenféle játékot, i7 es proci, ssd, 16 gb ram, viszont csak integrált videokártya. Még így sem lesz egyszerű dolgod, mert a kifejezetten jó minőségű és tartós munkagépek mind Dell Precision, mind HP Envy ból tudomásom szerint 5-600 nál kezdődnek. Viszont ezekhez bevallom őszintén, nem igazán értek, a másik topikban ( milyen notebookot vegyek ) biztosan többen tudnak neked tanácsot adni, ha kitöltöd az összefoglalót.
-
TheNewDawn
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz
garage112
üzenetére
Annyiért ROG ból konkrétan a hulladék kategóriát kapod, a GL szériát, szóval ha mazochista vagy, vagy azt szeretnéd ha széesne/szétfőne/ trottyolna a gép akkor csak hajrá. Sokkal inkább vennék a helyedben Dell 7577 et, kb 200 klasszissal jobb MINDEN téren. Vagy ahogy előttem is írták, a 980m es szériából vannak még jó régebbi ASUS ROG ok is, ami nem GL

-
válasz
garage112
üzenetére
Komoly Rog géphez vékony a kereted . A GL széria nem ajánlott viszont ha mégis azt veszed arra figyelj hogy VS végű gépet vegyél Dart Revannal beszéltük hogy azzal esetleg lehet kezdeni valamit . A felhasználási szokásaid alapján szerintem egy i7 + 1050 TI páros elég lenne neked .
-
Pocok256
veterán
válasz
garage112
üzenetére
16gb ram mindenképpen kell munkára nálam is sajnos már kevés ezért 32 re váltáson gondolkodok (csak irtó drága)
Nálam ha dolgozok kb így néz ki a memória használat és akkor mgé nincs semmi különleges elindítva csak az alap fejlesztői környezetem.
Abban viszont a kollégáknak igazuk van, hogy i7 kell és semmikép se a memória méret alapján dönts, mert azt utólag is tudod változtatni.
-
echterion
nagyúr
-
TheNewDawn
addikt
válasz
garage112
üzenetére
16 gb ram felesleges, 8 elég még. ( már nem sokáig mondjuk de ramot bármikor lehet venni később is sőt ha külön veszed akkor sokkal olcsóbban jössz ki ) És kb nem is érdemes szinte összehasonlítani, az i7+1050 ti fasorban sincs, nagyságrendekkel jobb a másik, 1060 as kombó.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Muerte