Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Ez szerintem nem egészen így van,
AMD már 2 éve, a Ryzen5-5600H-val is (meg a nagytesóival) meg tudta csinálni azt, hogy ha kell, akkor marha erős, ha pedig az kell, akkor extra takarékos. 2 nappal ezelőttig itt volt egymás mellett a 2 db Legionunk, mindkettőben ugyanolyan 80Wh akku, és az R5-5600H-val szerelt példány pontosan dupla akkora üzemidőt gurított, mint az Intel i5-10300H, teljesítményben meg jobb volt nála. Erre jött válaszul az Inteltől az i5-11400H, ami már tudta ugyanazt a teljesítményt 6mag/12szálon, vagy lehet erősebb is lett, de még mindig nem tudott olyan takarékos lenni (ha arra volt szükség).
Közben lett ugye Ryzen 6000 széria, arról nincs tapasztalatom, (valaki? Ryzen5-6600, Ryzen7-6800 ???)
és végül megjelent az Intel i5-12500H, ami 4mag-8szál powercell + 8mag-8szál economy, így összesen 12 mag - 16 szál, és ez az, ami nagyon takarékos is tud lenni, és nagyon erős is. (meg ugye a nagytesói, i7-12..., i9-12... is mégtöbb maggal-szállal)
Ez a 12.gen Intel tökéletes, nagyon jól sikerült cucc lett, de olyan, mintha az Intel lenne egy lépéssel lemaradva, nem az AMD. -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Igy elsore azt neztem, hogy 1500-1700 Euro korul mar kb. Legion5 Pro is szokott lenni.
Lehet, hogy nem annyira konfiguralhato, de 2-3 ev garival biztosan nem annyira dzsunka-tech ahogyan az XMG.Ertem en, hogy a Schenker es XMG a vilag legnagyobb barebone beszallitoibol mazsolazgatnak, de akkor is... A Lenovo 500 nites kijelzojevel es faxa hutesevel nehez felvenni a versenyt.
Mondom ezt ugy, hogy nekem sem tetszik az utalatos, kijelzo mogott kilogo resz.

Szoval izlesek es pofonok.... -
KISDUCK
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát sajnos ilyen ez a popszakma.
Ha másban nem is, de árakban legalább lehagytuk a nyugatot. 
Az első lépést már megtettem, a webkártyáról levettem a vásárlási limitet. Ami fáj hogy a webshopban csak cl22es ramok vannak és most azon agyalok hogy csak 8assal rendelem és veszek hozzá valami cl16-ost, úgy vagyok vele ha ezt tényleg megrendelen a hétvégen akkor még rendelek hozzá 3200es cl16ost, de 3 nagyobb webshopot néztem itthon és csak egyben talaltam ennek megfelelőtt 58k-ért muskin redlinet 2x16os kitben. Meg az ssd-n agyalok hogy inkább a bestwaren vegyek nagyobbat vagy itthon, mert a másodlagos slotba egy 1 terás satás menne mindenképp, de az árakat még össze kell hasonlítanom, csak a hétvégén még ne emelkedjen az euró arfolyama.
Ha tényleg meg lesz a gép akkor valami kis bemutatót rittyentek róla, csak még kicsit kell sapnolnom magam a vásárlásra.
Már csúsznak össze a szavak a fejemben, ideje lefeküdni.
-
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
nettó 575öt keresek 10+ év webfejlesztéssel (backend is meg frontend is) + programtervező inf. bsc .
630ra már nem futotta a Lenovora
maradt a havi 28K.
Kereshetnék 1 millió fölött, de az főleg Pest, be kéne járni még mindig, mert még mindig nem sikerült elfogadnia sok munkáltatónak hogy mindent IS el lehet intézni itthonról ilyen szakmában.
Plusz az angol hiánya, ami írásban megvan, de eddig is magyar ügyfelekkel hozott össze a sors munkáltatóm által.
Na de igéretet kaptam arra, hogy jövőre +100K. Azt nem mondták, hogy mikor, remélem nem 2023 decemberében

-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
"csak egy jól összerakott igás gép. Vagy ez már elgeendő ?"
Ha nem is ez a fő szempont, de igen, ez is hozzáad az értékéhez
Jó a hűtése, a gyári paszta, a kijelzője, 16:10, full TDP-s gpu van benne, stb. Nyilván mindig van jobb, erősebb, stb. de az utóbbi 2 évben a legion széria ott van a topban szerintem és remélhetőleg a next gen. is hasonlóan jól összerakott lesz -
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
ha jól sejtem, azért az, mert jó a hűtése a többi hasonszőrű társai mellett, ami azért elég fontos szempont, hogy ki is lehessen hajtani throttling nélkül azt, amit bír is. Nem mellesleg a gyári paszta is többé-kevésbé tökéletes.
Ha nem erre irányult, és ezeket tudod, akkor sry
nekem legalábbis a sima Legion 5 17"-os van, és álmodni se tudnék jobb gépet az árkategóriáján belül.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
A Legion 5 már önmagában is jobb, mint a hasonló kategóriájú társai (ASUS TUF, ACER Nitro, DELL G...) akkor is, ha csak sima Legion, nem Pro.
Jobb hűtéssel, jobb kijelzővel, átgondoltabb tervezéssel kapod meg ugyanazt a procit, GPU-t, stb.
Legion 5 Pro esetén mégnagyobb fényű, és nagyobb felbontású kijelzőt kapsz, ez ami a leglátványosabb.
De persze ez 1-2 évvel ezelőtt volt igaz, nyilván a többi gyártó emberei sem csak a töküket vakarják, és mindenhonnan érkeznek az egyre újabb-erősebb-jobb gépek, kérdés hogy mi mennyibe kerül.
pl Asus TUF-oknak már nagyon jó belsejük van, jó hűtéssel, jó bővíthetőséggel, új komponensekkel, de a TUF név még mindig kötelez, sajnos a kategória leghitványabb kijelzőit kapja ... -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Ezt en elengedem. Kezd atlathatatlan lenni.
Elvileg a legujabb WSL van nekem W10 alatt, letoltom az UBUNTU Preview-t, erre abban sincs systemd.
Systemd support lands in WSL – unleash the full power of Ubuntu today | Ubuntu
Fel oraja guglizom, hogyan lehet megtalalni milyen WSL verziom van a gepen. Nem jottem ra.
Meg van a kernel verziok listaja, megvan minden egyeb, csak a 'wsl --list' baszik mukodni, igy egyszeruen lovesem sincs eleg -e a telepitett WSL verzio a systemd-hez.A sima 22.04 LTS-ben is mennie kellene, persze tobbe sosem bootol ha atirom a /etc/wsl.conf-ot.
Nem vagyok ennyire lama, de valami nem kerek a w10/wsl2/systemd haromszogben.

A linkelt WSL preview persze csak W11 alatt megy - ezert tuti nem fogok frissiteni arra a szemetre.wsl --update
Checking for updates...
No updates are available.
Kernel version: 5.10.102.1 -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Erdekes ez a WSL.
Szokni kell, az biztos.A systemd hianya mar a boot/shutdown dolgait is megkavarja - mi lesz ha custom kernelt kellene ra forditani.... Neztem, hogy se 'shutdown now -h', se reboot....
Meg nem teszteltem a fan control megoldast, csak egy sima Ubuntu 22.04 LTS amit letoltottem ra a store-bol...
Arra majd felteszem a linuxos fancontrolt es kiderul eleri-e az EC-t a windows alatt megszokott USB eszkozkent.
Az egyebkent jo, hogy kb instant a boot - ahogy lattam nemi hackelas aran akar tobb diszztrib is futhat parhuzamosan.
Kivancsi lennek mit is bir a gepem mondjuk Docker alatt - van az a YT csoka (Alex Ziskind) aki csinalt osszehasonlito teszteket kulonbozo gepek kozott, egy sima Macbook Pro 14 birt majdnem 100 docker kontenert futtatni, az alap Macbook Air meg 95 korul. A 24 gigas MBA meg 99-et. Ha lesz erom es idom, akkor egy hasonlo tesztet lenyomok a gepemen, csak hogy tudjam mit is bir a 2 kulonbozo architektura hasonlo tesztben.
Van lehetosegem egy 32GB memorias 14" MBP beszerzesere, szoval erosen foglalkoztat mit is bir. Azt mar tudom, hogy az M1 es M2 procik nem tamogatjak a nested virtualizaciot.
(igaz, eletemben 1x probaltam, mikor ESX hostot kellett migralni es a regi az 6.5 volt az uj meg 7.03 es kellett egy koztes verzio amit nem tudtunk futtatni az uj szerverekrol (mert ott minimum 7.03 volt amit a HP Simplivity tudott. Igy lett egy nested ESX host amin keresztul mar lehetett migralni a regi clustert (Vcenter) az ujra....).Az automatikus fenyero szabalyzas es billentyuzet hatter vilagitas kezd hianyozni.
Ejjel nekiultem valamit csinalni, azt hittem kifolyik a szemem a sotetben... -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Koszi!
Linuxban elegge otthon voltam, elso komolyabb melom DEC Alpha szerver napi rendszegrazdai teendoje volt...
90-es evek elejen, 100 telephellyel betelt vonalon kommunikalo cegnel.... ( akkor meg modemen tarcsaztam be idonkent, mikor az alkalmazas supportja kert egy gep ujrainditast. Komplett szerver ujrainditast. Mar akkor sem ertettem mire jo az... a linux ( illetve Digital Unix) nem igenyli a vas ujrainditgatasat ahogy windowsnal szokas.)A WSL2 az csak W11 alatt megy vagy W10 is tamogatja?
( pont most alltam vissza W10-re - bar a masik SSD-n meg ott a fyllos W11 rendszer.). -
válasz
Pocok256
üzenetére
Meglehet nálam is az lenne.
Engem a pillanatnyi kényszer vitt rá, mert a Win10-t az AMD-s eGPU "rendszer/driver" úgy szét b*szta, hogy nem lehetett helyre rakni sehogy. Update lett 11-re és így nem tiszta telepítés, lehet ezért van Obsidian (Clevo) program anomália is...amúgy minden más megfelelően müködik rajta! -
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem az esztétika miatt erdemes a gépet pucolni, hanem azért mert egy csomó esetben mindig van valami nyavaja ami a sláger. Az ember jön-megy, aztán összefogdos mindent, majd gépel, aztán fogdossa az arcát, fikázik, fület vakar, saját szájában turkál, seggét vakarja, stb... majd megint gépel... és megint piszkálja az akármilyét. Így baromi könnyű visszafertőznie magát. Ezért érdemes pár naponta egy háztartási törlőkendővel áttörölni a billentyűzetet.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Én tisztaságot, rendet szeretem magam körül, de akkor te az ellentéte vagy ennek? Ugye nem!?
A por lerakódás megint nem jó, pont úgy mint ha a gép a napi 24-ból megy 18h+ és mondjuk napi 5-8 óra használat mellett 1 év után kell újra pasztázni, de 18h+ mellett már lehet fél év után ajánlott - érted az összefüggést biztosan. (ok/okozat és a megoldás)
Ilyen intenzív használat mellett havi 1x ajánlott a portalanítás, mert hiába ő van értem, azért a nem várt "hibát" el kell kerülni (ahogy lehet)
Közel 1 év (használati idő) van ebbe az X170-be és közel 1 év után kentem újra és az nem volt még "száraz", tartotta az eredeti állapotát (na jó azért nem 100%) de még bőven jó volt. /KH jó pasztát mondott az X170-hez!/
-
válasz
Pocok256
üzenetére
"Tök őszintén ha veszel most egy felső katos gépet az 2-3 év mulva mind gpu mind cpu téren kuka lesz......"
Bocsáss meg hogy erre reagáljak. Ha így gondolod akkor meg ja hogy megéri még talán 800-ért is megvenni, mert a tulajnál nem lesz kuka legfeljebb a vga(még az is javítható), de lehet az sem a minőség és cserélhetőség miatt minden időtállóbb főleg ha nem nagyon piszkálja.
Ha elavul a többi mehet egy másik laposba, nem kell feltétlen új teljes cucc. Na megvagyok.A cpu hogy mikor lesz kevés az a felhasználón is múlik. [link]
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Látom nem érted. Én ennek anno töredékét fizettem. Amúgy felhasználás kérdése. Nekem lehet felesleges volt, meg még úgy is drága, de aki vele dolgozik és mindenkori kérdés miért hordozható laptop miért nem asztali, értsd van akinek megéri, mert quadro és munkára használja. És ha ilyen jó árban kezd kialakulni a valós értéke a nemzetközi piacon akkor még az is lehet hogy nekem is megérte a végén javítottan is. KH-nak megjön a bios chip és megy az ócskaság eladásra, aztán meg úgysem veszek új laptopot.....ismertek.
Amúgy 500 körül árulják, csak mint látható van egy szerencsevadász közöttük. -
válasz
Pocok256
üzenetére
Van benne igazság...."de" ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy lehetne venni évente 2 új laptopot is (mindig a legjobb/legújabbat) de semmi értelme!
"Itt van az én i7-8750H s procim 3 éve vettem a gépet és most tartok ott, hoyg kezdem érezni, hogy eszméletlen kevés már lassan netezéshez is. Szóval most sokra nem mennék vele, ha tudnék ráakasztani egy erősebb gpu t mert ugyanúgy a cpu limites lenne." --->> Ennyire "eljárt" volna felette az idő?
K-s asztali i9 mellett csak elleszek még egy darabig (más mint egy "Mobile" proci) ... felhasználást tekintve nincs kihasználva, ha meg Gamera támadna kedvem, akkor maxon. lehet futtatni (1440p) és megy gond nélkül... ha meg mégse, akkor Experience megfelelően beállítja, mert arra bízom.
/heti, havi 1x ha játszok..valamivel/
Most RTCW (2001-es) tolom "majd" ki újra
/Steames/ -
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Majdnem ugyanaz a kategória, a sima ram (ddr4 3200) ~25GB/s, az SSD 2.5GB/s
ugyanígy egy GDDR6 VRAM 256bites buszon kb. 576GB/s, ami 20x annyira gyors, mint a sima RAM. De ugye az SSD is csak szekvenciálisan tudja, leginkább burst jelleggel a 2.5GB/s-t (jó legyen gen4-en többet), tehát a 10-20x szorzó megvan ugyanúgy.Úgyhogy pontosan ugyanakkora baromság, mert nagyságrendileg ugyanaz.
A példámban azért írtam HDD-t, hogy kisarkíthassam, de azért remélem nem kell magyaráznom, hogy egy 4GB RAM-os gép lassú lesz gen4-es SSD mellett is, hiába allokálsz neki 32GB cache-t. Mert tele lesz laphibával és akkor már mindenhogy nagyságrendekkel lasabb lesz az elérés UGYANIS először a ramba kell beolvasni az SSD-ről, csak utána lehet feldolgozni, de ha tele van, akkor ki is kell írni onnan valamit.
Na ezért bődületes baromság és ezért nem lehet csak simán a sebességkülönbséget nézni.
-
-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Az msi az egyik legjobb gyartó,nekem még van egy ex630 as darabom. Annyit volt hasznalva mint az állat,eset le már minden honnan. Mai napig megy a sajat tempojaban.
Már akkor nem csapagyas ventit raktak bele,hanem magneses elven alapulot ami plusz erdekeseg ez egy sima multimedias/gaming laptop volt de ez a szeria kb középkategoria volt akkor is vagy annak is az alja. És a réz is benne stb. Szóval én mai napig az msi laptoppal úgy vagyok elpusztíthatatlan![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami most van is kb egy éve 0-24 ben megy semmi baja

-
motifator
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Már az x17 R1 sem volt rossz, ez pedig az aktuális cpu gpu párossal még erősebb. Egyébként “element 31” fantázia névre keresztelt kence van gyárilag a cpu alatt, ami valamilyen folyékony fémes elegy, persze lehet finomítani még rajta, de nem lett olyan rossz a hűtése a vékonyságát tekintve. A port kiosztást a sok venti miatt teljesen hátra költöztették, ez mondjuk nem az igazi. Illetve az R1-nél nagyon sokan panaszkodtak a berezonáló hangszórókra, valószínű ezt orvosolták.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Igencsak jónak tűnik.
Szokásos fordított alaplap, a súlya meg azt mutatja, akad benne anyag, mégha karcsú is a szentem. És van mux switch is, meg 175W-os gpu, ami már a régi szép időket idézi (a 200W körüli gpuk korát).
Egy gyengébb asztali 3070-es teljesítményét hozza.
Ami csúnya: fullhd kijelző egy ilyen gpu alá? Ennek a gépnek sztem már minimum QHD-s kijelzővel kellene indítania, a csúcsnak meg valami jóféle 120Hz-es oled-nek kellene lennie. -
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem annyi gép van a piacon lehet válogatni bőven. Persze ahogy írtam mindig lesz kompromiszumos resz hiszen egyik gyarto sem fog a masiknak betenni. Ezert is van az hogy valamiben valami mindig jobb mint a masiknak kerdes ki mit valaszt es milyen teren koti meg a kompromisszumot

Nekünk egyebkent az jó ha van valasztek hiszen arakban is vannak különbségek.
-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Megint egy olyan téma került érveléssel elő ami nem fedi le a valóságot.
1.Az apple gépek egy teljesen más világ már csak azért is mert mac os rendszert futtattnak ami kápsából kevesebb erőforrást igényel mint a Windows rendszer.
2.Ezen felül nem azt mondtam ,hogy nem lehet rajta műveleteket csinálni ,hanem azt ,hogy nem erre való. (egy komoly asztali gép keresztbe lenyeli ha tetszik ha nem)
3. 16" tól nincs nagyobb köze nincs a gamer szegmenshez.
4. érdekes ezeket a gépeket is 16 Gb memoriával szerelik , oké opció a 32 ,de alapból 16 van...
(itt annyit említek meg biztos a gyártók buták ,és azért áruljak ennyivel mert nem elég...)
5.Egy teljesen más platformot keversz ide ami 96w (táp) körüli hőt vezet el a vékonyságában egy olyan géppel ahol több mint a 200w körüli hő keletkezik ). Ne hasonlítsuk már össze a kettő különböző platformot mert hülyeség. Teljesen más az energiaigény és a hőleadás a kettő gép közt. Ezért nyilván nem fogja tudni ugyanazt hozzni
6. apple szegmensében gyorsnak számít meg pár dologban ,de ne feledkezünk meg pár dologról az egyik ,hogy 10 magos a cpu ami a legtöbb gamer gépben csak 8 mag. Ezen felül ne feledkezzünk el arról sem az nvidia kártyái erősebek és még ha nem is hozzák azt némelyik teszteken ami ezt akár igazolná oda csak annyit sokkal jobb a támogatása, bányázni is lehet vele amivel akár az elmúlt évben ingyen lett egy gamer laptopja mert visszajött az ára...De nem csak ezen a téren tuti,hogy vannak játékok amiben a mac meg az m1 nem szerepel olyan szépen mint egy 3080 vagy egy 3080 titán... -
válasz
Pocok256
üzenetére
Az a probléma, hogy amit írsz az nem egy átlag felhasználói szokás. Aki komolyan streamel az nem egy 14-es notin fogja tolni, hanem van külön egy streamer gépe és mellé egy gamer gépe. A koca streamereket meg szerintem hagyjuk.
Nekem anno (fél éve) egy időben ment a discord, battlenet kliens, MSI Afterburner, Armoury Crate, Intel XTU meg a Warzone és bőven elég volt a 16GB. Háttérben meg ment a többi sallang.
Ismételve magam, értem az aggályodat, valahol teljesen jogosnak is tartom, de vannak piacok, ahol az embereknek anyagilag nem fáj 2 olyan laptopot tartani különböző folyamatokra, amely két laptop árából itthon egy relatíve jó használt autót vesz az ember.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy a Razer sosem a csóró országok piacát célozta meg elsődlegesen, hanem olyanokat, ahol hordozható gaming-re az ember vesz egy forrasztott 16GB RAM-os 14-es notit, melóra meg vesz egy Blade Studio-t 32 vagy 64 GB RAM-al.
Ettől függetlenül értem a részben jogos aggályodat, de sajnos a nagy cégek nem a csóró és kicsi célpiacokhoz fognak igazodni.
-
-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
8-9Gb ramhasznalat meg valami salang melle ez nem valami sok szerintem ide is elég lenne bőven a 16Gb

Majd orobáld ki hogy kiveszed az egyiket es mi megy el es mi nem a gepen majd akkor fogsz nagyokat nezni. Oke a dual miatt valszeg hatranyba lesz,de nem hinnem hogy memoria gondok lennek. -
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Majd egy reszletes memoriakepet tegyel mar fel megis mi a banat csokol neked be ennyi ramot ahogy nezem 2400 as is meg lassu is

Tudni kell ,hogy a windows hajlamos megzabalni a memoriat ertelmetlenul,ertsd ha 32 van a hepbe akkor nem lesz ures jarat. Ha pedig nincs akkor meg kevesebbet fog elhasznalni.
-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Mindenre elég a 16Gb a mai világban.... Az hogy egyeseknek nem elég az az 1000 ből kb 1%...
A másik miért ne lehetne bővíteni? Simán fogod azt raksz bele olyat amilyen kell.nekem is 16 van 7,5 foglalt.... nyitva böngésző ,meg egy raklap ablak video stb meg megy a bánya is a háttérben,fogadok ha elkezdek játszani akkor sem kevés a 16
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Németben is drágább így, ami igencsak nagy szó. Találtam róla videós tesztet, a cpu természetesen egy sima Firestrike után is 100 fokon forrt, igaz, "csak" 3 mag a 20-ból, a többi 70-80 fok körül állt, ami lehet a 3 csavaros hűtőfelfogatástól is akár, vagy az egyenlőtlen terheléstől. A gpu valahol 67 fok körül maximalizálódott, ami igen jó teljesítmény egy ilyen vékony géptől. Nekem tetszik a gép, 120Hz-es UHD kijelző, minden, mi szem-szájnak ingere.
Csak az alienfej hiányzik róla.
-
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Nalam csak masodpercekre ugrik fel 10-20w kornyekere.
Nem forditok kernelt es nem vagok videot sem.Leginkabb tavoli gepeken dolgozok.
VPN-ben vagy RDP/Anydesk/stb.Par video konferencia - bar az eleg jol szivja az akkut. 8 ora video konferenciat nem birna ki.
Es mivel ma mar masodik eves, reggel kiesett egy csavar az aljabol. Lehet KH nem eleg erosen huzta meg. A tizbol vagy 4 laza volt.

Szerencse, hogy eszre vettem, hangot adott az asztalon ahogy toltam. A gumilab ala szorult.
-
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Irtam egy hosszu valaszt aztan elveszett.
Roviden: igen, kibir. 8 oras munkanapot.Kis UV a procinak, nem toltok rola semmit (bt eger, bt fejhallgato), teljesitmeny better performance, kijelzo es billentyuzet vilagitas ahogy eppen tetszik.
Web, web radio, spotify, yt, vpn, rdp.Az XTU szerint 2-3W a proci fogyasztasa (package tdp).
-
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Ugyebar ez egy 2020 Early Blade 15 Advanced.
10875h processzor, RTX2070 Super Max-q GPU (90W+boost, max 105 w), 16GB ram, matt kijelzo (FullHD), 300Hz kepfrissites. Advanced model, szoval Vapor Chamber hutesu, 80Wh akku, tolt USB-rol, van TB3 csatija.
Ha minden igaz, akkor kalibralt a panel - bar en ugye nem grafikazok igy kb mindegy. Amazonrol rendeltem.
Amit a Razerekrol mondanak az igaz. Nagyon gyujti az ujjlenyomatot.
A kijelzoje nagyon jo, valoban szepek a szinei. Eleg eros a hatter vilagitas - valahol 300 nit folott mertek a tesztek szerint. Per key RGB van rajta, a sajat szoftverevel lehet allitgatni.En ugye nem sokat jatszok - ha jatszok akkor is max CS:GO-t. Szoval erre boven tul eros a gep.
SSD-t csereltem benne nagyobbra, illetve a BIOS-t kinyitottam hardveres olvasoval.
Azaz lehet win alol flashelni es lehet allitgatni a feszultsseget is a procin.
105mV UV-t bir a cache, a proci joval tobbet. De a szinkron miatt (XTU) a 105mV UV amit hasznalok.Hofokok eleve rendben voltak, nem egy melegedos verzio. Az UV es a vaspasztazas segitett, normal hasznalat mellett nema a gep. Igy minden fele mokolas nelkul kibir egy munkanapot akkurol.
A mart alu haz kelloen massziv, nincs flex, nincs nyaklo kijelzo sem. Eleg feszes a zsaner, jol tart. Meg ezt a 2kg koruli laptopot is neheznek talalom, de a 13" sajnos mar kicsi.
Meg vagyok vele elegedve, mindent tud amit kerestem.
-
-
válasz
Pocok256
üzenetére

Retro gépre kellene, letölthető formába.
Net lehetne, mert van rajta LAN meg modem is, de azt nem akarom bekötni.
Win98 van rajta (DOS miatt) és sok régi (90 előtti és utáni) Gamet beszereztem már.
Van még sok amiket nem találok.

Emlékszem rá, mikor még ilyen nagy gépeken toltuk ezeket a gameket (pénzérmével ment)
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Én is így gondoltam. (és okosabb akartam lenni azoknál, akik azt mondták, hogy kidobott pénz erre költeni. Nem voltam okosabb
)A tapasztalatom az, hogy nem sokat ér hűtés szempontjából (konkrétan olyan hűtőpadom van, mint az eredeti kérdező amit vett). Laptopom típusát írtam, egy jól ismert honlapon
található kép az aljáról [link] :
Lentről szívja a levegőt, mégsem csökkent a hőfok érdemben.Viszont zavaróan hangos: 95+%-ban nem kapcsolom be a hűtőpadot, pedig a hűtőpadon van mindig a laptopom (kényelmesebb, hogy meg van döntve: magasabbra kerül a monitor + billentyű is jobban kézre áll nekem).
-
vakablak93
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Ahham szal' átalakító, persze ha plug&play megy akkor nincs ellene kifogásom.
Bár a tesóm és egy haverom próbálta már az xcloudot (én magam nem) ott nem megy a bill+egér egyaltalán.
Én majd a jövőben a geforce now felé húznék inkább, de az meg kb olyan béta szintű hogy jujj.....Majd pár év múlva elagyalok a dolgon.
-
vakablak93
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Na igen, meg abból nincs hiány ugye...
Én most vettem tvt és valami 80 euró plusszért utánam vágták kb a kisebbiket, akinek elég annak elég, én mondjuk elpasszoltam, nekem csak porfogó lenne.
De így nem csodálom hogy sokan áttérnek rá, ha a konpromisszumokat lenyeli az ember, akkor jóval olcsóbb megoldás.Engem mondjuk marhára idegelne a mindent is kontrollerrel dolog, bár egyre többször hallom hogy mennek már bill+egérrel is.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Őszintén szólva nem tudom, csak.
Mint ahogy a vga nekem 256bit-es legyen. Régi hülyeségem mikor még fiatalabban asztalin nyomtam. Persze akkor sem voltam ebben perfekt.
Sosem hajtottam a legújabbra és leggyorsabbra, nem akartam bizonyítani senkinek, de azért az vigyen mindent flottul. Nem tudjuk a jövő mit hoz, én meg hosszú távra tervezek 60fps magasságában, mert az nekem bőven elég, ugyanakkor mindent ki akarok maxolni amit csak lehet.
Amit a többiek mondanak arra annyit, az egyedi megoldások nagyon vonzanak, lehet még drágább is a történet csak működjön. Szeretem megvalósítani az ötleteimet.
#74619 wanted5:
Azért nem kell kigúnyolni, és senki sem mondta hogy valamiben is igazam van.
Nézd csak...

Ez egy olyan ember munkája aki szeret álmodni. Ez az adapter megvásárolhatatlan mint olvastam, valami miatt.....amit én rendeltem azon szinte semmi nincs. Nem is baj csak tegye a dolgát.
Ez így ahogy van mehet asztali gépbe(is), vagyis nem pénzkidobás. A lényeg mindig ott van hogy (mint ahogy írják is az emberek ami felől érdeklődnek mire szeretné használni) mit akarok vele futtatni, meddig lesz elég, mire fogom tudni használni.
De bezzeg kinek van a legnagyobb "pénisze" mutogatásnál sosem kelsz ki magadból, mikor benchmark pontszám verseny van, mert most az a lényeg?
Eddig is jött a duma milyen rosszul járok, csak közben érdekes mód sosem érzékeltem miközben vásároltan vagy virágboltisan bele nem kóstoltam az épp adott friss aktuális kínálatba.
Egy 3080-as vga bejönne az árától eltekintve. Lehet túl sokat akarok.
-
FőDudu
veterán
-
Whysperer
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
teljes új etedrti windows 11. nincs semmi fent csak legalis premium avast.. a Londoni film stúdiós VPN meg teradici. meg csak megvasarolt Blizzard battlenetes játékok. semmi mas jincsen a laptopon. vicc az hogy a regi asus i3 5010u meg a gt940m ugyan ugy egymas mellé téve segg szikla szilárd ugyan azon a wifin. Legion meg csak kábellel az, de kabellel megse reccen. wowban kabellel 20... wifin 250-en ugy lagol hogy ertsd hogy van a épület a játékban es a karakteremmel megyek előre de mindenki egy helyben fut es aztan meg lepereg 10 maspordperc cselekmeny egy masodperc alatt. Dota 2-be meg folyamatos input lag féle es 15-60 kozott ugral a ping. De netapeed testtel meg hibátlan
-
ricogsm
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Köszi, de nem ezért küldöm szervizbe. Játék alatt kék halál majd elmegy a jack audió hang. És bármit csinálsz újra nincs hang. Csak op rendszer reinstall segített. Most már win11 van rajta és itt is eljátszotta. Előtte kék halál nélkül se volt hang a jack audión. Másik meg a laggolás a játék közben emiatt is idegesít. De ha leszarják akkor tényleg nincs értelme beküldeni.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
és vakablak93:
És nem kellett keresgélnem házhoz jött email-re. Kínában tudják hogy hülye vagyok, ezért nekem olcsóbb, fogyatékos árkedvezmény?
Köszi hogy válaszoltatok, remegő kézzel utasítom vissza a nekem szánt hirdetést. Azért az a kupon is alatta......mi van már megint? Remélem az előző 2 rendelésem pontosan az lesz amit feltüntettek. És az alatta lévő rtx 3080?
Még jó hogy PayPallal vásároltam.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha másban nem is, de árakban legalább lehagytuk a nyugatot.

)
Muerte