- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #85399 üzenetére
Ez nem annyira draga felenk.
800 Euro korul van. Kis akcioval mar nagyon jo ar.
Megtapogatva nagyon minosegi gep.
Oled, USB4, stb..Szerk: 2 eves mobil elofizu melle annyi. A nelkul 1000 Euro folott van.
-
FőDudu
veterán
válasz
laposonly11 #85394 üzenetére
Erdekes.
Mondjuk aki belepo szinttel Ultra-na akar jatszani, az megerdemli a csalodast. -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #85396 üzenetére
Ugyis van amikor az ember upgrade-el es akkor a regi megy a kulso hazba.
Ilyen Orico-t ne vegyetek.
Nem rossz, de nem is jo. -
spae
aktív tag
Én is nézegetek Gamer laptopokat!
Első kérdésem az lenne, hogy érdemes lehet-e megvárni a következő generációt (ha jól olvastam januárban várható, várható) ?
A másik, hogy így elsőre ezt találtam, ez ajánlottnak számít?
[link] -
válasz
undercover #85392 üzenetére
Jobban jársz egy tokkal és külön SSD-vel. Így cserélhető is. Pl. [link]
Innen a HA-ról meg egy SSD-t bele. -
undercover
őstag
Ha akarnék venni egy laptophoz egy portable ssd-t van most olyan akció ami megérné? Minimum 512 gb-osra gondoltam.
-
Degu82
tag
válasz
cs.zs. #85389 üzenetére
Hát jah durva mennyit számít a gpu. 12 éve is mikor vettem a dell inspiront itt tájékozódtam és ugyan akkor is azt mondták játékra nem alkalmas egyik nem gamer gép sem de mégis 170ért egy dedikált kártyás otthoni gép lett és eljátszogattam vele eddig wowal is. Ha az is egy integrált gpu lett volna szerintem 12 év helyett 4-5 év múlva már semmi játék nem ment volna rajta.
Jó,hogy megnézted mit bírnak így már csak akkor veszek integrált vgaval ha nagyon ár alatt van és pár év múlva cserélem. -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85389 üzenetére
Pedig a 680m a tesztek szerint pariban van a 1660Ti MaxQ kartyaval.
Azaz az ujabb Ryzen integrlt GPU mar nem ennyire gyengusz...Tehat egy Lenovo Yoga 7 AMD 6xxx CPU-val mar jobban megeri mint a tegnap linkelt 1650-es retkek. Kerdes: mikor kerul majd 200-250e Ft-ba
-
cs.zs.
veterán
válasz
Degu82 #85388 üzenetére
Hát igen, az a pár sor tökéletesen megmutatja, hogy a GTX1650-nek nagyon is van létjogosultsága, sokkal többet ér, mint bármilyen XE, pláne úgy, hogy régebbi procik mellett is (ebben a játékban) erősebb és olcsóbb, mint mondjuk egy i5-12500H. Persze az már más tészta, ha egy 12500H is kap egy dedikált GPU-t
Ryzen5-5600H mellett az RTX 3050 ötszörös fps-t hoz
Többször leírtuk már itt neked (is) hogy még egy H-s proci is csak korlátozottan alkalmas játékra, ha nincs mellette GPU. Ha pedig nem is H-t veszel, akkor mégrosszabb a szitu. -
Degu82
tag
válasz
cs.zs. #85375 üzenetére
Azért így látszik,hogy azonos procinál milyen nagy az fps különbség ahol van dedikált kártya. Vagy 4x annyi fps. Megerősíti,hogy nem kéne vennem se irises se vegás gépet hanem dedikált legyen. Írták másikban,hogy a tuf ami tegnap akciós volt nem ajánlott gép azért nem volt jó vétel. Hát nehogy 200ért ne érjen többet 1650es kártyával mint abban az árban egy irises vagy vagás G-s procis gép.
Mert annyiért csak az van.
-
Ubul86
őstag
persze, csak egy fél éves, garis gépnél nem szivesen játszom be
(kivéve persze gari által, ha arra kerülne sor)
azért is fura, mert azért a gép se egyszer volt az utóbbi időkben újraindítva, szóval nem tudom, mi javította meg, mert minden más eszköz, ami képes 5G-re itthon, az viszont látta az 5G-s verziót. :|
na, de most jó, legközelebb írás helyett ezek lesznek az elsők próbára
-
FőDudu
veterán
válasz
consono #85383 üzenetére
Ugy, hogy lassan nem kell a teljesitmeny, csak a halozat. Az meg elvileg az 5G eljottevel eleg potens lesz. Igy mehet a streaming sima havidij elleneben akar egy render farmrol is...
A szamitasi teljesitmeny meg mar eleve adott. DTR-nek kampo. Tableten is elerheto lesz minden amit a DTR tudott.
'Oszt jonapot.' -
consono
nagyúr
válasz
FőDudu #85368 üzenetére
Nem értem hogy jön ide az Oracle VM ( van ilyenem, R Studio szerver fut rajta), ami 4 ARM maggal tudja azt a teljesítményt, amit Intelből 2-vel is lehoz...
De a lenyeg, ha vissza lesz fogva a teljesítmény, akkor csak névleg lesz ez 4090, pont úgy, mint most a mobil 3080-ak... -
FőDudu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #85377 üzenetére
azerty vagy a masik aldas: dvorak...
Jo 20 eve megkertek, hogy segitsek mar megoldani egy szamitogepes gondot a kinai nagykovetseg egyik dolgozojanak. Akkor lattam eletemben eloszor olyan programot ami a Windows98 menujet realtime forditotta kinaira. Ha futott a program, akkor kinai lett a menu, ha nem, akkor angol volt. Amikor eloszor meglattam, azt hittem kinai windows - rogton be is rosaltam.... De csak a progit kellett kikapcsolni es utana mar europai embernek is erthetove valt a menu.
-
FőDudu
veterán
válasz
nggabi #85379 üzenetére
Eszemben sincs ekezetekkel irni
Az a fentebb linkel Razer a US billel nekem pont idealis lenne.Mostani gep nemet kiosztasu gyarilag, azt hasznalom US english beallitassal.
Szerencsere a nemet is nagy enteres.Amugy sok gep eseten mar a touchpad elhelyezese is olyan atgondolatlan.
Nem ott kezdodik a touchpad bal szele, ahol a space bal szele, a vege meg az ALT/CTRL billentyuk kozott/felelnel/harmadanal van. Okadek.Razer arra is ugyelt, hogy a space bal szelenel kezdodjon a touchpad es az FN jobb szelenel vegzodjon. Szimplan jol nez ki.
Ez ma szurt nekem szemet - nem tudtam miert talalom undoritonak mondjuk a Rog fele vastagitott Space-t. Aztan leesett, hogy tudat alatt nem szimmetrikus es az bantja a szememet.
Es a touchpad is eleg meretes - 130x75mm. Ezen az oreg gepen. Nem veletlenul kenyelmes az almas gep, mindnek oriasi touchpadja van.
-
nggabi
félisten
válasz
Mr.Csizmás #85377 üzenetére
vakon gépeld már be a hosszú í-t angol billen
egyébként engem se zavar a ruppótlan 300 ftos matrica. nem szép de legalább csúnya
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
FőDudu #85376 üzenetére
igen, automatát vezetek 99%-ban, de 20 éve tudok minimális hibákkal vakon gépelni, akár ansi-n, akár hu billen. (na meg általában ansi-ból vannak a jó minőségű és/vagy olcsó keycapek, mecha billek, ami fizikai minőség nálam számít - de volt francia billentyűzetem is) node a poszt csak irónia volt a hu kiosztás fanoknak.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #85373 üzenetére
Arra gondolsz, hogy letezik automata valto is?
Nagy talalmany...A sok 'hulyenek' meg mar hang felismeres is segit?
Mar vagy jo husz eve azzal szorakoztunk. Dragon Naturally Speaking, 'dictate to word', hasonlok.Malak tudja magyarositani lezeres technologiaval a billentyuzetet. Amit lattam tole az eleg jo lett. Szerintem gyari, magyar billentyuzet nem varhato Razerhez. Nagyobb piacokra sem lokalizal.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Degu82 #85322 üzenetére
Na
Ryzen5-5600H teljesítménye dedikált GPU nélkül:
Azonnal látszik, hogy gyengébb, mint az Intel i5-12500H (de ezt tudtuk is, és ugye olcsóbb is)
WarThunder saját beállításokkal, FHD, valahol a gyenge-közepes körül:
Legion 5 15IMH05 i5-10300H+GTX1650Ti 4GB 140-160 fps 1920x1080 16:9-re állítva
Legion 5 15ACH6 R5-5600H+RTX3050 4GB 200-220 fps 1920x1080 16:9
Vivobook S15 OLED i5-12500H Iris XE 60 fps 1920x1080 16:9
Zenbook 14X OLED R5-5600H (Radeon Graphics) 37-40 fps 1920x1200 16:10 felbontáson
Utóbbin levettem az anizotróp szűrést 8-ról 0-ra, illetve az élsimítást (0-FXAA-HQFXAA-TAA)
TAA-ról sima FXAA-ra, és így van 60 fps. Természetesen azonnal fűrészfogasabbak a vonalak, de az OLED látvány mindenért kárpótol -
Ubul86
őstag
na, végül annyi volt, hogy a routert reseteltem, meg a gépen ki-bekapcsoltam a wifit
hát elég érdekes történet így, kár volt beírni, de ettől még fura volt -
FőDudu
veterán
válasz
consono #85366 üzenetére
Nem kell DTR gepet vizionalni. Annak az eranak mar vege.
Oracle peldaul 4 magos arm procis virtualis gepet ad 200gb tarhellyel ingyen. Orokre.
Ird be a googlebe : oracle free tierEgy egeszseges kompromisszum amit a Razer altalaban csinal. Jo hutes, jo kijelzo, jo anyag hasznalat, win fronton a legjobb touchpad. Amit latsz es erintesz az minosegi.
Belul a legujabb cuccok. De nem cel a legnagyobb teljesitmeny.Nem lesz 400w gpu. 200w se.
Egy olyan gep lesz ami jol hasznalhato altalanos celra.
Es orom nezni a letisztultsagat.Tehat nem HC gamernek lesz szarra huzhato es overclockolhato alapanyag. Az nem cel a Razer eseten.
Persze en csak egy felhasznalo vagyok...
-
Degu82
tag
válasz
Mr.Csizmás #85354 üzenetére
Köszi de hát 2 évesért nem adok annyit mikor tegnap volt 200ért új. Használtat amúgy sem nagyon akarok max. ha nagyon jó vétel.
-
FőDudu
veterán
Pont ma dobta fel nekem is a YT, csak nem akartam itt a veret szivni az egyszerubb gepre ehezoknek.
45% teljesitmeny ugras proci szinten az eleg jelentos.
Es ha melle meg 4090 vagy hasonloan eros gpu is tarsul, akkor az egy szornyeteg lesz.Mint a Corsair laptopja amiben az Amd proci es gpu ellenere TB4! is van...
Eddig meg nem lattam arat arra a verziora, mert a sima 6850 es 6800 melle rakott tb3 az kb semmit nem er...
-
k-adi
nagyúr
[RTX 4090 Laptops Look INSANE]
d2d jóslása
-
k-adi
nagyúr
válasz
FőDudu #85359 üzenetére
Biztos megvan az oka miért "sír mindenki" HUN bill-ért és gariért.
A gari engem annyira nem érdekelne, de ha lenne razer rendes magyar bill.- kiosztással, eskü elgondolkoznék rajta, mert amúgy nagyon bejön a design... főleg kíváncsi vagyok erre az új razer 18-ra mi lesz belőle
-
FőDudu
veterán
mindenki a magyar billentyuzetert es a magyar gariert sir Razer fronton.
Mintha az barmit is szamitana. Magyar garanciaval kitorolheti az illeto.
Razer eleve nem ad 3 ev garit, szoval az valami helyi sajatossag lesz.
Ja, hogy draga? Kulfoldon olcsobb...Amugy ez siman egy US keyboardos verzio.
Raadasul 3070 Ti, Pci 4.0 X4, szoval nem a regi verziok egyike.Nem mindenkinek valo a Razer.
-
RM007
addikt
válasz
Ubul86 #85356 üzenetére
Mint ezek itt. [link] Mint termék aminél teljesen hülyének, tájékozatlannak nézik az embereket. Hátha valaki véletlen ráugrik. Feltenném a kérdést teljesítmény ár relációban mi lesz akkor ha jön az új vga laptop család? Ennek az ára mennyit fog esni amennyiben nem viszi el senki? Vagy pont azért olyan drága, mert keveset fogyaszt, használva nagyon sok pénzt spórolunk meg?
Vagyis mint egy mosógép, hűtőszekrény energia besorolás fogja a jövőben befolyásolni, eldönteni az árakat itt a nyugati érdekszféra nagyon demokratikus légkörében.
Kis teljesítmény olcsóbb üzemeltetés, drágább árazás.
Más:
matyee - től veszek ramokat, így kiegészítve 64GB nagyon erős ddr4 2666Mhz fog már a jövőben boldogítani.Csak úgy eszembe jutott pár hónapja mit olvastam.....
Sokan oda vannak hogy ddr5 4800Mhz meg hasonlók. Marhára nem számít hogy ddr3,ddr4, vagy ddr5. Az van hogy az adott proci a hozzá társított ramokkal tud csak együtt dolgozni.. Nem az éppen menő laptop vagy asztali konfog összeállítás függvénye. Az adott teljesítményt a proci és ram együtt adja az ugyancsak hozzá társított alaplappal együtt. Szóval egy új procinak kényszerpálya egy adott besorolású ram modul, ami új esetén mindig sokkal drágább lesz mint egy régi.
Erre a kényszerpályára technikailag utaltak, nem összeszerelésileg. -
Mr.Csizmás
titán
-
pezo00
tag
válasz
Degu82 #85339 üzenetére
Ha jól emlékszem bestbuy topicban láttam, éjfélkor indult az oldaluk és szerencsém volt sikerült egyet berendelni, közben írta az oldal hogy Debrecenben van készleten így ott is sikerült egyet venni úgyhogy a gyerek is örülni fog karácsonykor meg nekem is lett egy új, nagyon ráfért már a csere a régire.
-
Ubul86
őstag
válasz
Speedy007 #85349 üzenetére
jó kérdés, eddig nem volt ilyen, minden más eszköz, ami tudja az 5G-t, látja.
De ettől még lehet, hogy az lesz, amit mondasz. (mondjuk sose állítottam semmit a default telekomos set-top-boxnál meg modemjénél, egyszer volt kérés, hogy a vpn-t állítsák már be, hogy tudjak, mert az default kikapcsolva volt, de megoldották távban) -
Ubul86
őstag
olyannal találkoztatok már, hogy az a gép, ami eddig látta az 5G-s wifi hálózato(ka)t, az most nem látja? telefon látja, gép is látta eddig (emlékeim szerint), azért furcsa lenne egy 600K+-os géptől hogy csak 2.4 ghz-et tud 2022-ben :|
win11, lehet drivert kéne update-elni, de attól még fura (telekom)
-
Mr.Csizmás
titán
ez megér bármennyit? (320-at?) [GIGABYTE G5 MD]
Intel Core i5 11400H Tiger Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes 144Hz, IPS kijelző, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 4GB, 512 GB SSD -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #85345 üzenetére
A 14" meg 100W TGP.
Amugy a 90 is elmegy 105 wattig boosttal - Superposition pl. kihozza.Nekem a 2070 Super elmegy 105 wattig. Az enyem ugye 2020-as Advanced gep. De rohadt regi mar.
Persze ehhez a Synapse megfelelo beallitasa is kell(ett).
Es azt hiszem a Boost az Nvidia driverben sem alap. Azaz meg ott is engedelyezni kellett.
(Manage 3d settings, Dynamic boost on. ) -
Bilux
veterán
válasz
dzsampi #85338 üzenetére
Táp rá volt dugva? Gép performance, boost módban ment? Kiemelted az alját valamivel, vagy csak az asztalon volt?
Razer gépek egy tömb alumínium, vékony, mondhatni üzleti gyönyörű házban. Nem lehet elvárni a szerencsétlentől olyan teljesítményt mint a többi buci telelyuggalt műanyagházas társától. -
RM007
addikt
válasz
vakablak93 #85341 üzenetére
[link] Hát ennyiért én is csalódott lennék.
Ez most vicc?
-
vakablak93
őstag
válasz
dzsampi #85338 üzenetére
Egészen pontosan milyen Razer gép?
Ön magában az hogy Razer nem sokat mond, minden gyártóra igaz hogy tartanak a palettán agyonherélt, illetve használható gépet is.Én úgy tudom Razernél pl csak a 17,3-as verziókban van használható gpu, a 15,6-os variánsaik kategóriáik leggyengébb gépei álltalában, a 90 Watt pl jellemző ott, még csúcs gpuk esetén is.
-
Degu82
tag
válasz
pezo00 #85337 üzenetére
Hogy sikerült venned? Utánna egyből rá akartam csapni én is,de azt írta nincs készleten.
De amúgy fura egész nap senki nem említette,linkelte meg best buy, bf topicban sem. Az előbb meg hallom tv reklámban. Jól lemaradtam róla. Még arukereső sem dobta ki egész nap.
Vagy mindenki aki tudta eltitkolta nehogy ne jusson neki vagy resellelje. -
dzsampi
tag
-
pezo00
tag
Köszönöm a válaszokat!
Még1 kérdés ezzel kapcsolatban, milyen RAM-ot ajánlatok bele [link] mivel azt mindenképp szeretném bővíteni, meg szerintem egy ssd is megy bele pluszba :)
-
RM007
addikt
válasz
Smithy87 #85328 üzenetére
Nem a belemegy a gond ha esetleg lenne, hanem a laptop bios és a kártya bios összeférhetetlensége. Rádugni slotba sima liba mint mondják, kérdés lehet az hogy mekkora a kártya méret kiterjedése, aktuális TDP, van-e + áramcsati a végén.....hát mint megtudtuk semmi nem mindegy. Konkrét dolgokkal gyere.
Nem követtél eddig, szívtam sokat mikor saját fejem után mentem. Itt vagy privát a mestert érdemes nagyon kérdezgetni ezekről, neki vannak ezzel kapcsolatban igazán tapasztalatai, meg kevés annak aki használt ilyen kártyákat.
-
Phix
tag
válasz
cs.zs. #85332 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Az oldal valamiért csak üzletben foglalni engedte, de hát ez nekem mondjuk speciel pont kapóra jött, amíg eldöntöm/jük, hogy kell-e vagy legyen helyette valami más. Már jelezték is, hogy helyben van, 5 napig mehet érte a gazdája. (Y)
A 8GB RAM-ra nyilván finnyogtam magamban egyet, de hát ő vélhetően nem fog kifogyni belőle.
Még egy kártyaolvasót tudtam volna benne nagyon értékelni (mert az enyémben valószínűleg nem lesz, és ha a céges gépet visszaadom, azután jó lett volna, ha legalább egyikünkében marad - egyszerűbb azzal a fényképezőgépből képeket mozgatni, mint folyton kábelt kötögetni). De ezt el tudom engedni. Más kifogásom meg igazából nincs.
Összességében most úgy érzem, hogy valami nagy-nagy otrombaságról kell fellebbenteniük a leplet a kedves topittársaknak, hogy visszadobjam a félretett gépet. -
cs.zs.
veterán
Ó,
én még kezdő vagyok oledben, vannak itt sokkal rafináltabb vén rókák, akik régebben nyomják ezzel mint én. Erről nem nem nagyon lehet mást mondani, mint amit Killhates mondott:
függőséget okoz. Ha egyszer belenéztél, folyamatosan nézni akarod.
A laptopról meg mit mondjak?
Mindenkinek mások (másak?) a preferenciái, nem ugyanarra van szüksége a párodnak, mint nekem, de sztem nőiesebb, ha egy 13-14" darabbal leped meg.
ennek a nagynak 70 Wh akkuja van, az tök jó
bővíthető a ram, az is jó,
2280 SSD van benne, az is jó (mert pl 13" rogban 2230 van)
jobb oldalt cuppan bele a töltő, de legalább felvitték a sarokba, úgy már jobb,
szóval élhető darab
230-240.000 több helyen is, nem kell ahhoz BF -
Phix
tag
válasz
cs.zs. #85327 üzenetére
cs.zs. mint harcedzett OLED-reviewert kérdeznélek - erről mi a véleményed? [link]
(Asus VivoBook M1503IA-L1071W 15,6" FullHD OLED laptop, AMD® Ryzen™ 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, AMD® Radeon Graphics, Windows® 11, Magyar billentyűzet, Kék --- 240-ért, Emag BF 3. kör)
[szerk.: Most nézem ÁK-n, nem is ez a legolcsóbb belőle. Notebook.hu-nál még mínusz egy tízes...]
[szerk.2: Viszont ott már el is fogyott. Hmm.]Természetesen nem játékosnak, hanem életem párjának általános feladatokra, irodai cuczzok, böngészés, esetleg filmezés.
-
Smithy87
senior tag
Valaki tud mondani nekem olyan régebbi mxm lapost amibe a fullos méretű mxm kártya belemegy. Asszem mxm3 type-B
-
pezo00
tag
Sziasztok.
Az euronics oldalán ami ma volt akciós Asus Tuf gaming F15 FX506LH-BHN323 laptop mennyire számít jó vételnek 200k-ért? 9 éves fiamnak lesz első gépe.
Köszi előre is a válaszokat.
-
Degu82
tag
válasz
cs.zs. #85324 üzenetére
Akkor nem is agyalok ezen a csereakción. 250ből már ott a levonovo gamer ez se sokkal lenne olcsóbb meg nekem a 14 kicsi is lenne szerintem,mert nagyrészt otthon vagy melóban hazsnálom így minél nagyobb annál jobb.
Arra lennék még kíváncsi a lenovonál milyenek az egyéb paraméterek. Pl. Hűtése mennyire elég ami a fontos sok órányi gémelésnél,mert az megesik nálam.Bővíthető e a ram.
Kijelzője mennyire normális ( nyilván az árához képest) meg nem tudom mit szoktak még nézni talán hdd gyorsasága,ilyesmi
Ahh most nézem volt jó ideig 239ért is. De kár,h akkor nem kerestem még.
Bedobhatnák megint annyiért -
cs.zs.
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy a gép sokkal nagyobb, mint a 12,4" régi masinád.
Extra vékony keretek (kávák) vannak a kijelző körül.
A 13" korábbi Zenbook háza nagyobb volt, mint ez az új 14"
Keresd ki a pontos méreteket.
Degu82 85322
Ezt még nem tudom, Bpesten vagyok tanfolyamon, minden mentésem otthon van, csak később lesz rajta az az 1 db játék (WarThunder) amit játszani szoktam. Illetve van még egy logikai agytorna, az már rajta van, de az nem kihívás neki.
A kölcsönkért 4 magos celeront viszont az is lefekteti
Racionálisan gondolkodva már egy GTX1650-nek is sokkal jobban kell játszania mint ennek. Úgy illene. -
cs.zs.
veterán
Nincs ASUS 13,3" AMD 16GB rammal?
Már hogy ne lenne ?
Van
mondjuk nem a legolcsóbb kategória
de ha hajlandó vagy azzal a 18 mm-rel fejjebb lépni (14")
sokkal jobb a helyzet.
Zenbookok 290.000 Ft-tól, (UM425UA), és akkor itt jön a képbe az, hogy attól már csak 20.000 Ft-tal drágább az, amit én vettem, H-s procival, oled kijelzővel, dulpa hűtéssel
(UM5401QA) -
L4mie
veterán
válasz
cs.zs. #85319 üzenetére
Na, szuper, köszi a részletes leírást.
Gondolom ASUSnak fontos lett most valamiért az újrahasznosítás, és így tutti visszajutnak hozzájuk a régi vackok.
Még nyálazok a választékból amíg megjöna régi zen, legjobb egy ryzenes 13.3 as lenne 16gb rammal, de olyan nincs, ki tudja 1-2 hét és lehet lesz
-
cs.zs.
veterán
Töltőt nem kérték, de volt hozzá egy tákolt szigszalagozott retek, naná hogy otthagytam!
A gép amúgy full működött volna, de az egérpadon nem mentek a gombok, 2x tapizás volt rendszeren belül a megoldás, meg egy billentyű is hiányzott, meg a zsanér sem tartott, hátrabukott, meg rózsaszín volt a kijelző, szóval eléggé véres volt szegénykének a nyaka, de ez senkit nem érdekelt a digiprime-ban.
Nekem ez a második oled laptopom, ez is ugyanúgy fényes, tükröződős lenne mint az első volt, de a marha nagy fényerő miatt nem tükröződik, hibátlan a cucc.
Zenbookok általában nem bővíthetők, ezért mindenképp 16 gigás verziót kell választani, többek között ezért is lett ez. Meg sok apró dolog miatt, ami mást nem érdekel, nekem meg fontos. -
cs.zs.
veterán
Amit én leadtam, böngészésre is képes volt, megnéztem, tehát ezen sem bukott volna el az ügy. (ha "működésképtelen" akkor 50 ezret ér, nekem nem volt benne kockázat)
Digiprime üzletbe ha belépsz, 3 fiatal leánykával találod szembe magad. Ügyesek, aranyosak. Amikor elmondtam az egyiknek, hogy miért jöttem, miről van szó, a legfiatalabb kis cukipofa azonnal közbeszólt, hogy átveszi, ez az ő területe. Elkérte a gépet, és megkérdezte, honnan tudná kiolvasni a gyári számot. mondtam neki, hogy biosból. Megmutatnám? pff ... meg...
ujraindít, esc-F2 felváltva nyomkod, nem jó, belép windowsba. megint újraindít, F10-F12 felváltva nyomkod, megint nem jó, belép rendszerbe...
mondtam a csajnak, pill, hadd menjek már oldalra. Harmadszor is újraindít, esc - F2 felváltva, és b.sszameg, ott volt a bios. Elsőre mérnem volt jó neki? Mindegy, odatoltam a kiscsaj elé, valahová felgépelte a gyári számot egy adatbázisba, és mondta hogy rendben van. Kérdezte hogyan kell kikapcsolni, mondtam neki hogy tartsa nyomva a power-gombot. (magyarul fingja nem volt az egészről)
Kikapcsolta, elvitte, ennyi volt. 1 db papírt kutyafuttában aláírtam, amiben lemondtam az öreg gépemről.
Visszajött, adott egy kis papírcetlit, hová utaljam a pénzt. Átutaltam telefonról, valaki valahol csekkolta hogy megérkezett, kiállította a kiscsaj a számlát, és megkaptam az újat.
10 percig sem voltam bent. -
L4mie
veterán
válasz
Ubul86 #85315 üzenetére
" Felhívtam telefonon digiprime-ot, és visszaigazolták, hogy igen, működik az akció, ha a gép bekapcsol, illetve ha a biosból a gyári szám kiolvasható, 120 ezret ér a Zenbook, 200 ezret ér a régi ROG és TUF. Foramax.hu-val online chatban beszéltem, ők azt mondták, attól működőképes egy gép, ha böngészőbe belép. "
Telefonos megbeszélésről volt infó, magáról a bolti vizsgálatról nem találtam. -
L4mie
veterán
válasz
cs.zs. #85312 üzenetére
Köszi a tippet én rárepülük az fix.
Töltőt kértek a régihez a boltban? Oprendszerig kell mennie mint a promóciós kiírásban vagy elég a biosig ahogy írtad, neked meddig ment amikor bevitted?
+ két kérdés: OLED tüköződése mennyire erős? Bill világítása szabályozható fényerejű?
Nekem nagyon jó lett volna a kis 13.3 as 5500u-val (X240-t cserélem) De csak 8GB os és nincs ebből 16os
16 os meg inteles ami annyira nekem nem szimpatikus.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Degu82 #85307 üzenetére
"...Csak nyilván én nem találok 15ért cserét..."
Szét kell nézni minden szóba jöhető oldalon. Sosem tudhatod.
Szerencsém volt.
De nem 15-ért találtam, hanem 20-ért. Csak oda volt írva, hogy alkuképes
Ha meg már odaírták, tök látatlanban megkérdeztem, mik a lehetőségek, így lett 15.
(nem is ért többet, egy hulladék volt)
Egy tök szimpatikus fiatal srác volt az eladó, engem már az is meglepett, hogy örömmel hozta ki egy vonathoz, és adta fel...
-
Phix
tag
válasz
FőDudu #85288 üzenetére
Nagyon köszönöm a kedves felajánlást, FőDudu!
Megmaradok szerintem az eredeti tervnél, mert igazából nekem egyetlen játékra összpontosul a teljes fókuszom a mostani beszerzésnél, ez pedig a Flight Simulator. Valami okból ennél az AMD 6800M piszokul erős (valószínűleg a tetemes VRAM miatt amúgy) és hát a Ryzen9 sem éhezteti, ami azt illeti.Szóval egy jól sikerült célszerszámnak tűnik, arra, amire nekem kell. És akkor még egy további plusz - bár nem deal-breaker amúgy -, hogy az QHD, ez a másik meg FHD.
Remélem, összejön a beszerzésem! -
válasz
Shad0wking #85308 üzenetére
Persze, hogy nem, elég egyértelműen ki van írva a promó.
-
Degu82
tag
válasz
cs.zs. #85303 üzenetére
Nem gond. Legalább valami hasznom nekem is van ha már nem is vagyok hozzáértő de észrevettem.
Közben eltűnt árukeresőről a 250k-s lenovo. Lehet rácsaptak itt páran ahogy látták linkelveBár még él a link amit beraktunk.
[link]
Itt van H-s Ryzennel ugyanaz. Mikor a 250kst linkeltem még 279 volt most felrakták egy 10essel az elmúl 20 percben.
Csak ugye itt megint jön az ördögi kör kicsit jobb proci +40k akkor annyiért már van más is. De abba megint valami nem oké azt a végén azt veszi észre az ember már 600nál jár mire minden oké.
De én nem szaladok bele ebbe a csapdábaEgyébként a csereakció is jó lenne nagyon ha a Strixet is érintené. Mert az már van 300 körül azt hiszem. Úgy meg lenne 160ból egy gamer lapos ami azért igen jó üzlet lenne.
De még lehet a zenbookal is jobban járnék ilyen 200 körül. Bár nekem kicsi a kijelző,max ha tvn használnám vagy monitorral gamenél de az megint plusz pénz. Csak nyilván én nem találok 15ért cserét. -
cs.zs.
veterán
(ja, és az asus linken található kitöltendő dologgal én nem foglalkoztam, nem töltöttem ki semmit, a boltban aláirattak velem 1 db lapot. Nem volt túlbonyolítva részükről sem)
-
cs.zs.
veterán
válasz
Shad0wking #85304 üzenetére
Felhívod digiprime.hu-t, vagy foramax.hu-t, vagy amelyik szimpatikus a sok közül, és megkérdezed, hogy ebbe a konkrét gépbe vinnél be régi gépet, járható út-e?
Megmondják.
Ha igen, akkor Interneten már rendeled is, és megjegyzésbe beírod, hogy ebben az akcióban vennél részt, ezt és ezt a gépet leadnád.
Ennyi. -
Shad0wking
csendes tag
válasz
cs.zs. #85264 üzenetére
Sziasztok! Tényleg ügyesen hozzájutottál a kívánt géphez, gratula!
Én viszont azt látom az Asus akciónál, hogy nem mindegyik ROG gépre vonatkozik csak a Zephyrus sorozatra. Ha rámegyek az asuspromo-s linkre és aztán ott beikszelem a Zephyrust oldalt, akkor már jóval kevesebb és kevésbé színpatikus gépet dob ki. Szóval CaptainMagic Asus Rog Strix G713RM-LL055 laptopot kedvezményesen így nem tud vásárolni, nem? -
cs.zs.
veterán
válasz
Degu82 #85302 üzenetére
Bocsibocsibocsi,
valóban igazad van, így már egész más jön ki,
így már intel az erősebb
ne hari mellényúltam
de takarékosságban akkor is simán AMD nyer, ami akkor számít, ha nem csak játékról szól az élet. -
Degu82
tag
válasz
cs.zs. #85300 üzenetére
Elég nehezen igazodok ki ezen. Csak simán beállítom az adott procit is alul kell nézni a %-os értékeket melyiké jobb? Egyébként az amd nem az a proci amit beállítottál. 5500at raktad be és ez ami a gépben van U-s. Az sokkal lejebb van a listán.
A rog nyilván jobb vétel lenne de mivel 200 alatt akarnék maradni a 250 is már nekem sok agyalás az meg még 70el több. Annyit már tuti nem adok gépért. -
cs.zs.
veterán
ROG Zephyrus G14 460.000.- Ft-tól elérhető azokban a boltokban, amelyek benne vannak
az ASUS csereakcióban.
200.000 Ft-ot levonnak, ha működőképes régi ROG-ot, vagy TUF-ot lead a vásárló.
Pl egy ilyet
Így 260 + 60 ezerért lesz otthon a 460 ezres gép
vagy akció nélkül emagon 430.000 ugyanez.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Honda topik
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Eredeti játékok OFF topik
- asus rog strix coil whine normális?
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 3570 15.6" FHD IPS i7-1270P 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest