- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FőDudu #103999 üzenetére
[link] Nekem ez van sztem neked tetszene bár vannak hiányosságai nem hiába volt anno ilyen olcsó . Agusztuskor derül ki mi a helyzet addig jó lenne ha lenne pár akció. De addig van időm persze ráérek. Notebookchecktől( tavaly náluk pont egy razer volt a favorit) is várok tesztet plusz Attival is beszélek erről .
Alapesetben akár az 5 genre is érdemes lenne várni azt olvastam hogy nagy előrelépés lesz de az minimum 1 de inkább 2 év mire kijönnek vele laptopok. Távoli jövőben asztalit szeretnék majd de ameddig sokat mozgok utazok játszok addig maradnak a laptopok.
-
FőDudu
veterán
válasz
DamianB #103992 üzenetére
Termeszetesen nem rad ertettem,hanem az atlag Verpistikere aki meg mindig a pontok alapjan donti el milyen jo a gep.
Razer ettol nagyon kulonbozik - nem a kiugro teljesitmenyre mennek ra, hanem az atlag felhasznaloi elmenyre. Azt pedig masik geptol nem igazan kapod meg. Kiegyensulyozott minden szegmensben.
Ahogy fentebb irtam, kar lenne hinni egy marketing anyagnak. Majd ha 5-10 felhasznalo letesztelte mit is tud valojaban, akkor lehet gondolkodni a vasarlason. A gyarto mindig hazudik. Ez a marketing lenyege.
Mostanaban nem volt MSI gepem, mert Razer utan valoszinuleg hanynek mar a kinezetetol is. Nem elvakult Razer hasznalo vagyok, de hianyzik beloluk az ergonomia, az atgondoltsag - ezek kb az Apple es Razer gepeiben vannak meg.
Olyan aprosagok szurnak a szememet:
- miert van port a gep feletol a felhasznalo fele? Rakjak olyan helyre ahol nincs utban.
- legyen felul a hangszoro - max a woofer legyen alul. Mindenki tudja hogyan terjed a hang, egyedul a melyhangoknak nincs irany hatasa.
- billentyuzet elosztasa. Pl a touchpad legyen mar kozepen, miert kell balra eltolni? (kutyanak nem kell numerikus billentyuzet - nem Excel buvesz gep ez).
- legyen jo a touchpad - igazan jo touchpadet eddig Razeren es almas gepen lattam.
Mivel az a fo beviteli eszkoz, igy sokat szamit.
- bal/jobb oldalon legyen USB-c vagy TB. Szeretem 1 kabellel bedugni (TB) es azt nem sok gep tudja, hogy barmelyik oldalrol kapja a tapot USB-C porton. Kevesebbet jatszom, igy inkabb irodai felhasznalasnak hivnam.
- ha nem terhelem, akkor legyen nema. A mostani gepemnel a TB dokkoloban levo pici ventit hallom neha. Mert a sajat ventijei szerencsere nemak. Most epp 48 fokos a VC. Azt nem nehez huteni.
- lehetoleg ne legyen csilivili karacsonyfa - en a Razer logot is kikapcsolom.
-jo kijelzo - h mar azt nezem orakon at. Nekem akurol is 300Hz a frissites, es ugy is kibir 8 orat a gep.
- nyilvan szamit az akkus uzemido - en naponta hordozom. Ha nem mulszaly, nem toltom.Nyilvan a te preferenciaid masok - nalam a jatek is kimerul a CS:GO hasznalataban.
-
FőDudu
veterán
válasz
DamianB #103988 üzenetére
Az elso 5 masodpercben le lehet venni, hogy XMG szponzoralt az egesz.
Ott a pingvin a hatterben, full marketing az egesz studio.Ha egy kicsit raersz, akkor varj mig fuggetlen tesztelok is lemerik mit is tud a gep.
Onnan majd el tudod donteni ez lesz-e a geped, vagy nem.Sajnos a gyarto altal szponzoralt teszteknek nem lehet hinni manapsag.
Azt hoznak ki amit megfizetnek. -
válasz
MaxxDamage #103994 üzenetére
Akkor megszületett a döntés a tiédet kell megvennem
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DamianB #103993 üzenetére
Ő előttem csinálta, de neki olyan gépe volt amin rajta volt a PremaBIOS!
Azt tudni kell az X170 gyári légje 340W amit tud!
Tehát ha le húzom a 2 csatit (önzáró), már vihetem is... ja és még hatékonyabb is a vizes blokkal a külső radi nélkül is légesként használva, mint a gyári heatsinkkel! -
válasz
MaxxDamage #103991 üzenetére
Hallod mikor olvastam ezt elsőnek azt hittem te vagy majdnem rád írtam . 😃
-
válasz
FőDudu #103985 üzenetére
Most ezt rám érted hogy az anyámat is eladnám 100 pontért? ( Nem ismersz hülyeséget ne írj rólam.)
Ez egy gamer laptop fórum erről a témáról nem sok szó esett eddig és kíváncsi voltam az itteni véleményekre.
Hordozhatósag
Ár
Teljesítmény
Ebből a háromból kell bemetszenem azt ami a legjobban megfelel az igényeimnek mivel számomra ez sok pénz és egyedül építettem fel az életem ezért alaposan meggondolom mire adok ki pénzt.Mint mondtam a Razerre rá nézek alaposabban de ott az ára nekem magas volt de tisztában vagyok vele hogy jó gépek ezt is írtam .
Nem tudom volt e MSI laptopod nekem van és egy nagyon jól megépített stabil kis gép ami két éve 700 K volt 3080 al ( LG 65 oled tv 2k ba High beállításokal gyönyörűen viszi a Cyberpunkot). Mint láthatod akkor is igyekeztem megtalálni az arany középutat. Emellett beszéltem 13genes Titan tulajdonossal innen és ő is dicsérte a gépet elégedett vele .
Hűtésére visszatérve nézetek meg a linket értem mi a problémátok a hűtéssel de ez egy kínai tömeg gyártott gép csodát nem kell várni de ez sztem hoz egy elfogadható szintet miközben mikor látok egy stressz tesztet általában 90-95 fok között vannak a komponensek.
-
RM007
addikt
válasz
DamianB #103984 üzenetére
Értelek.
Ha nem baj azért még egy megjegyzés.
Azt gondolom a kettőt nem lehet összehasonlítani, mert más felhasználói tábort céloztak meg vele. A miénk az a barebone vonal aminél megengedik hogy magunk alakítsuk hogyan nézzen ki belül, adnak hozzá jogosítványt, terméktámogatást, van mozgástér, ellenben a manapság árult laptopokkal ahol még a ramokat is ráforrasztják az alaplapra jelezvén hozzá ne nyúlj az van amit látsz!
Vagyis a kompaktabb kifejezés nem mindig tükrözi azt amire gondolunk. Pl az enyém kisebb laptop mert csak 15 col, ellenben valamivel vastagabb. El lehet dönteni melyiket vállaljuk be. Súlyra nem sokkal több ha kicserélem a hűtőjét és akár hozzá a procit, hogy pl ne melegedjen jobban stb.......csak azt akartam neked ezzel mondani élőben nem sok különbséget látnál a kettő között eltekintve a benne lévő hardver naprakész kondícióját nem firtatva.
Én azért is vettem nem rég még egy Clevo p751Tm1 lapost, mert idővel úgy alakítom át hogy az lesz a hordozható darab a még most használt régi MSI-m helyett. Ez lényegében az erősebb több mag/szál proci miatt lesz. Mikor az már kevés lesz jön ez helyette az igényeimnek megfelelően.
Igaz én sem láttam sem fogtam azt a laptopot élőben, sem sokan egy ilyen Clevo lapost.A vga rész (sem cpu) pedig hiába alakítható ha közben rém drága és már az sem naprakész kompakt formában (mxm).
-
válasz
RM007 #103980 üzenetére
Megosztom a linket ki van fényképezve több minden ha észre veszed hogy kamu írd meg. [link]
Csupati: a fenti linket nézd meg te is sztem nem kamu bár van rá esély hogy alulfeszelt és az is rá segített az első tesztnel mert a későbbi bejegyzéseiben írta mennyivel sikerült alá mennie .
Jövő héten megyek Atttihoz egy régi Asus laptopom pásztázni ha van kedved gyere le viszek piát is sztem. -
FőDudu
veterán
válasz
Csupati #103981 üzenetére
Hagyjuk mar az ilyen 1 deci folyadekkal valo hutest.
A rendeszerben kell lenni eleg folyadeknak, hogy ne lehessen homegfutas.
Ha 1 deci folyadek van benne, annak kb semmi hokapcitasa nincs, azaz nagyon gyorsan tud ugralni a hofok a teljesitmeny leadas utemeben.Ha lenne benne 10x annyi, akkor a radiator szepen vissza tudna huteni 9x tobbet a szoba homersekletehez kozeli hofokra, igy a procirol lejovo meleg nem futene vissza a befolyo agat, tehat a bemeno folyadek hofoka stabilabb es kevesebb lehetne.
Az igaz, hogy a megfelelo hutes eleresehez nagyobb radiator kellene - mert most mondjuk a lejovo 60 fokosat huti vissza, ugy meg lenne max 50 fok es 10 fok a 60-30 vs 50-30 eseten (szamoljunk nyari meleggel) mar jelentos kulonbseg.
-
FőDudu
veterán
válasz
DamianB #103973 üzenetére
A Razert nem azert veszed, mert pontvadasz vagy es 100 ponttal tobbert lassan az anyadat is eladnad.
A Razerek altalanos minosegben nyujtanak tobbet. Jo kijelzo, jo hutes, jo proci, jo gpu - de ez nincs csucsra hangolva, hogy ne tudd megolni. A Razer Bios es EC ugy van belove, hogy nem tudod megfozni, ha megfeszulsz sem. Nem engedi. Szoval pont vadaszatra nem lesz jo - arra mast kell venni. Nem tudsz bele nyulni a hutesbe sem, mai napig nem tudtak fancontrol progit csinalni hozzajuk - csak olyat ami a gyarilag beallitott sebessegeket valtja.
Nem egy liga az MSI-vel. Egy jobban atgondolt, mernokileg kimaxolt, az osszes letezo helyet megfeleloen kihasznalo belso, egy aluminiumbol mart Unibody hazban, Vapor Chamber hutessel. A Razer kijelzoje nem lotyog, nem inog, nem billeg - csodalkozom, hogy meg senki nem csinalt Nm-es (huzo/tolo) tesztet a kijelzok es zsanerjaik stabilitasanak meresere.
Tapasztalatom szerint a kupakos bohockodas nem javit a hutesen, ezt ha megemeled, akkor az aljan vegig futo gumi perem (az a laba) nem valasztja el tobbe a beszivott es kifujt levegot, igy a hutes nem hogy javul, de romlik.
-
válasz
MaxxDamage #103977 üzenetére
Azt írtam kicsi és hordozható és sztem így is van . Van még négy hónapom gondolkodni. Meglátjuk mennyi helyem lesz . -
FőDudu
veterán
válasz
DamianB #103972 üzenetére
Az, amit az XMG csinal egy paraszt vakitas.
Persze, icipicit jobb a leghutesnel - talan er annyit mint egy VC hutes.De az ilyen 'rabaszunk egy kurfli hatos csovet a hocsovek tetejere' megoldas az egy vicc.
Rendes vizhutesnel a viz egy kb 2-6mm vastag huto tombot hut a meleg leado resz (proci vagy gpu sapka) folott. Nem a meleg leado reszt huto hocsovet hutik egy n+1 hoatadas bevonasaval.A jol mukodo vizhutes az olyan, hogy a 100 wattot leado procid nem megy 40-50 fok fole. A tobbi az csak taknyolas.
-
RM007
addikt
-
RM007
addikt
válasz
Nem tudom hogy lehet azt dicsérni. Nálunk egész más a felállás. Annál a laptopnál egy hőcső valamiben rátekertek a hűtés tetejére, ezzel szemben nálunk belül a csövek alatt a heatsink-ben van megágyazva egy hosszabb rendszer. Azért is olyan vastag és nehéz pl nálam a komplett hűtő.
Emellett ha akarnánk cserélhetnénk is a hűtést, van opció dögivel. Minden szállítható csak kérdés mivel. -
válasz
Csupati #103966 üzenetére
Notebooktalkon találtam egy informatív bejegyzést egy clevo fan moddertol. XMG Neo 17 e24
"An amazing beast! 60C GPU and 72C CPU 14900HX under heavy gaming , both CPU and GPU intensive, with Ooasis connected. The new cooling system , covering both CPU and GPU is unbeliavable"
"65C CPU and 60C GPU " Aida és frmark alatt a csávó elég komoly modder kihozott a gépből 23800 timespy pontot .
-
válasz
MaxxDamage #103974 üzenetére
Maga vízhűtés modulja kicsi és hordozható erre értettem ( ahogy láttam a képeken a laptophoz viszonyítva) .
-
Ubul86
őstag
én most ezt a Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H-t néztem ki, csak céges gépként. Hátha olcsóbban betudnák szerezni
én gondoltam maradok a Lenovonál, bár a 4090 itt is azért 1.5 fölött kezdődik. Kérdés, hogy megéri -e 4090-el szerelt gépet venni akkora felárral, mint amit a 4080al lehetett kapni (legutóbb 1,018 volt mikor még néztem, de többször akciózták már le annyiért)
Bár ahogy néztem, 4080al szereltek között is azért ez még a korrekt ár itthoni szemmel és áfával nézve, 4080 1 misi alatt nincs is (vagy néha akcióban 980 körül MSI)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Mármint a komplett gép hordozható?
Nem olvastam a tesztet, ha van.
Ott nincs külső rendszer? (elvileg kell lennie, de az fele akkora sincs mint az enyém ha jól rémlik)
Enyém is hordozható, de külső rendszer nélkül, attól még teljes mértékben lég hűtés megmarad és használható, mint a gyári. -
válasz
Csupati #103966 üzenetére
99 wh az akku ennél nem lehet nagyobb.
Hát ja a hely kihasználas tényleg elég igénytelen.Viszont az a hűtés nem olyan rossz szerintem. Még a pch ra is elmegy. Igaz egy VC kombinálva még komolyabb lenne na majd jövőre megcsinálják.
Na mindegy most jelenleg három versenyzőben gondolkodom.
Bluesummers től egy Legion. Ez lenne a leglogikusabb
XMG 17 ez ilyen köztes megoldás
MSI 18 HX ez lenne a legjobb de nevetségesen drága .Még a Razerekre ránézek annyit dicséritek és notebookchecken is kiszoktak emelni.
-
válasz
MaxxDamage #103967 üzenetére
Pedig a teszteket amiket láttam ott dicsérik ezt a vízhűtéses rendszert. Emellett ez még valamilyen szinten hordozható a tiéd viszont nem . Nekem ez most fontos szempont.
-
Evil Snowman
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz
ttomas2005 #103962 üzenetére
Nekem az enyém jobban bejön (2022-es). A design számomra tetszetősebb, főleg a fedlap részre gondolok. Ami még gáz szerintem az újnál, hogy kispórolták a vapor chamber-t és kiherélt gpu-kkal rakták meg, meg nem látom az USB 4-et sem a speckók között. De van hozzá OLED panel.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Juhaszatti #103960 üzenetére
Az biztos, hogy a Legion széria az nagyon el lett találva. Anno amikor épp terveztem megvenni az első gamer laptopomat, akkor a ROG STRIX G531GU-AL060 mellett még versenyben volt az akkor Legion is, de valamiért az Asus lett végül a befutó.
Pár hónapja voltam egy kedves barátomnál, akinek én ajánlottam egy Legion-t, kódolásra. Elég jó kis szerkezet az is.
A díjakkal úgy vagyok, hogy kb. semmit nem jelentenek. Elég csak a legutóbbi aranylabda díjazást megnézni.
-
Csupati
őstag
válasz
DamianB #103964 üzenetére
Hát az a vízhűtés azért került bele a szériába mert sírtak a forumon hogy miért nincs és egy ilyet raktak bele , hogy csöndbe maradjon a nép. A másik hogy nem igazán használták ki a helyet a gépben.... Simán fért volna bele egy normális vízhütés, több ssd , nagyobb akku ,nagyobb hangszorók ,szóval minden is .
-
ZGO
tag
válasz
Én is szemeztem vele, sőt, a G16-os is számításba jött, de elbizonytalanodtam.
A design és vékonyság miatt kapunk egy visszafogottabb (korlátozottabb teljesítményű) GPU-t, és ahogy @Juhaszatti is írja, nincs bővíthető memória lehetőség.
Teszteket elnézve, a zsanér egy katasztrófa ekkora összegért... vagy csak én lennék érzékeny ezekre? -
Ha már ilyen témák mennek mit gondoltok a XMG Neo 17 e 24 vonalról vízhűtéssel. Tudom hogy ez a víz hűtés nem olyan effektív mint Maxé. De elég kompaktnak tűnik.
1,6 M most 4090 nel. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Nekem a tavalyi design kicsit jobban bejött, de szép darab az idei is.
Ami kicsit kiábrándító az idei szériában, hogy már abszolút nem bővíthető memóriával. Eddig a forrasztott memória mellett volt legalább 1 plusz slot, de már az sincs. -
ttomas2005
csendes tag
Ha már elegáns kinézet és anyagminőség, akkor az Asus Zephyrus G14 2024-es modellről mit gondoltok? Én eddig csak jókat olvastam róla, és szép kis letisztult designt kapott.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #103959 üzenetére
Nyilván szubjektív véleményeddel nem vitatkozom, elfogadom.
Nekem is jobban tetszik, de objektíven ránézve én csak ezért nem adnék ki plusz 2k €-t, nekem annyit nem érne, de szerintem nagyon sok másik embernek sem, főleg itthon. De nyilván, ha akkora a keret, hogy nem oszt nem szoroz az a 2k€, akkor igen, a Razer-t kell választani. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Evil Snowman #103959 üzenetére
Amúgy nekem sem különösebben jönnek be az MSI gépei. A letisztultabb formákat kedvelem én is. A Razer nekem drága, de akkor már inkább egy Legion mint az MSI.
De hogy mennyire szubjektív műfaj ez, azt nagyon jól mutatja, hogy az MSI a weboldalán a 2023-ban elnyert Red Dot díjjal promózza ezt a szériát.
Ami ugye az egyik legnagyobb dizájn elismerés már az 50-es évek óta.
Hogy mennyit ér maga a díj, abba kár most belemenni. -
Evil Snowman
őstag
válasz
echterion #103953 üzenetére
Nem arról van szó, hogy tetszik vagy sem, hanem arról, hogy az én szubjektív véleményem szerint ennyiért ne úgy nézzen ki egy laptop - függetlenül attól, hogy gamer avagy sem - , mintha egy 5 éves vérpistike rajzolta volna meg a kis zsírkréta készletével a délutáni kakaózása után. Valamint ennyiért legalább NYOMOKBAN tartalmazzon fémet a burkolat. Tehát az én nézőpontomból ennyi pénzért ez a külcsín nagyon, de nagyon gagyi és kevés.
VC hűtést már ide sem akarom citálni; de elég nagy szégyen, hogy egy ilyen árkategóriás gépből kimaradt.
A zaj kapcsán persze minden relatív, majd nézek róla videót, de sok bizodalmam nincs benne, de ne legyen igazam.
A 3200 EUR árra azt mondom, hogy már emészthetőbb, de én a fent leírtak miatt max 1 millát adnék érte.
Itthon felesleges boltból Razer-t venni, mert a veréb kereskedők azt hiszik pénzes újgazdagok veszik úgyis, azoknak meg nem számít a pénz.
HA-n van pár megbízható eladó, akiktől előbb vennék, mint hazai boltból. 2 hónapja volt fent egy emlékeim szerint ugyanilyen konfigos Blade 18 1,7 misiért. Nem kérdés, hogy a kettő közül (MSI - Razer) melyiket választanám.
Persze nyugodtan rám lehet sütni azt a bélyeget, hogy Razer fanboy vagyok, de sajnos a gyakorlati tapasztalataim azt igazolják relatíve sok általam birtokolt gamer és nem gamer laptop után, hogy kb ez az egyetlen márka, ahol nem kell nagyon kompromisszumot kötnöm, mivel mindenből a legjobbat pakolta bele a gyártó. Mondjuk többek között ezért is kéri meg az árát, de ez van.
-
RM007
addikt
Na rendeltem még kevéske memóriát szerény laptopomba, nehogy ne legyen elég jó időre.
Látom a jövőt. -
Evil Snowman
őstag
válasz
Juhaszatti #103951 üzenetére
Az a probléma, hogy idáig eljutottunk árazást tekintve. Tudom, tudom HUF-EUR árfolyam, legmagasabb ÁFA és VÁM etc., de azért ebben az árazásban a komponens gyártóknak is bőven benne van a kezük.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #103955 üzenetére
Nem adhat egy évet, csak akkor, ha csak cégnek adja el a gépet, magánszemélynek meg nem.
FőDudu: úgy-úgy
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #103950 üzenetére
Jó, amit én néztem, az 5800€ volt, de akkor legyen 500ezer.
De azért ne állítsuk már be úgy ezt a gépet, mint valami Ideapad-ba zárt hőerőművet, annyira azért nem szar, mégha nektek nem is tetszik. A zaj meg nagyon relatív, ezt te is tudod, nem mindegy, milyen frekin szól, attól függ ugyanis,hogy mennyire zavaró, hallani kell az eldöntéséhez. Közel sem tökéletes gép, valóban, de ezt az ára is ezt tükrözi, ennyi pénzért nem kapsz jobbat. Hiába ajánlasz valakinek egy Razer-t, ha nincs pénze csak egy Legion 5-re.
Amúgy ha árakat hasonlítunk, akkor hazaiaknál nézzünk elsősorban, ugyanis a magyar nem szeret külföldről rendelni ilyen értékben cuccokat, ha megveszed itthon a Razer-t, akkor 2,5 milka az ára.
De ha már külföldről veszünk, akkor az MSI-t is meg lehet venni 3200€-ért, ráadásul közel van hozzánk, pl. Budapestről simán meg lehet venni személyes átvétellel is. És ott is van a 2000€-s difi, ami nem egy misi, de nem is azt írtam, hogy annyi, hanem hogy közel annyi. -
válasz
Én nagyon elégedett vagyok az msivel anno pont echterion linkje alapján vettem az enyémet. De ép ezért nem értem ha anno 700 K ért tudtak adni egy letisztult fém házas minőségi zsanerokkal készült gépet akkor most 1,5 M hogy nem jön össze nem értem . Egyedül ami érdekes az a 18 HX tőlük de az még aranyarban megy.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mondjuk ha ezt 8-900 ezerért adná az MSI, az rendesen odaverne a konkurenciának, bármelyik márkáról is legyen szó. Az ilyen hardverrel szerelt gépek itthon 1,3 millióról indulnak, dizájntól függetlenül.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
echterion #103948 üzenetére
Elég sok mindent ad azért - az amúgy nem 1 millával több - pluszért. Kezdve, hogy nem úgy néz ki, mintha valami vérpistike tervezte volna a már korábban piacon lévő versenytársak designjaiból összelopkodva. Például az alján található lábak, amiből egy hogy-hogy nem tök más színű, az Asus hozadék a korábbi ROG szériákból. Meg merem kockáztatni emlékezetből, hogy még a forma is szinte ugyanaz. A zsanér szintén egy csodálatosan megtervezett dolog. Full műanyag, de mégis azt akarja imitálni, mint amilyen a titán elszíneződése lesz magas hőfokon. Gyönyörű.
Igazi jóska tuning.
Arról ne is beszéljünk, hogy 1,5 milláért kap az ember egy full műanyagházás, mezei hőcsöves, búcsús kinézetű, vastag gépet, ami még nagy valószínűséggel marha hangos is terhelésen. Minden fillért megér.
Ja nem.
Ugyanezzel a konfiggal 5200 Euro most a Blade 18, ami átszámítva a mai napi árfolyamon 2.047.500 HUF. Tehát 500k pluszért kapsz egy fémházas minőségi gépet, amivel ha kimerészkedsz az emberek közé és előveszed, akkor nem az fog róla ordítani, hogy búcsús gamer gép vagyok, kapsz VC hűtést, meg a legmagasabb venti fordulat mellett maximum 49dB "zajterhelést". Összeszerelési minőségről meg ne is beszéljünk. Kanyarban sincs az MSI.
Ne érts félre, ha 800-900k-ért adnák az MSI-t, fel sem hoztam volna ezt az összehasonlítást, de 1,5 misiért amit ad az - pardon my french - kurva kevés. Ezt nem lehet egyszerűen a hardware elemekre fogni, hogy ezért annyi amennyi, amikor a házáról meg az ordít, hogy egy olcsó gamer sz@r vagyok.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Csupati #103946 üzenetére
Nem ugyanaz az erzes megfogni egy alu tombbol mart (Unibody) gepet es egy darabokbol osszerakott masikat.
Raadasul a masikon mindenutt - osszevissza - kivagasok meg kidudorodasok vannak, ranezesre a zsanerja is egy kalap .... A hatulra kidudorodos dizajn is szerintem ronda.
A Rog Strix Scar 18 is ugyanilyen khm zsanerokkal van szerelve. Tutira veszem, hogy billeg a kijelzoje - ha lattal mar Razert, akkor tudod milyen a zsanerjuk. Na az nem billeg.Ezek utan nyilvan a letisztultabb, robosztusabb verzio a vonzo sok felhasznalonak.
A hab a tortan a VC hutes, az sokat szamit.Szemely szerint nekem rosszul esik ranezni az MSI aljara. Downfiring speaker is kb egy vicc. Akkora dogon nem tudtak talani a billentyuzet kornyeken helyet a hangszoroknak?
Ott a hely a billentyuzet mellett.A hutesben hasznalt hocsovek is a sok vekony elven mennek - holott hasznalhattak volna olyan nagyobb es ellapitott verziokat ami sok Lenovo laposban mar bizonyitott.
Elso ranezesre en siman prototipusnak mondanam, amin meg van jo par munkaoraja a vegso verzioert felelos tervezoknek.
De izlesekrol kar vitatkozni.
-
ricogsm
őstag
Ez jó lehet?!
[MSI GP 78 vector valaki írja a hszben,hogy a razer 18 jobb ennél.
https://prohardver.hu/teszt/msi_vector_gp78hx_egy_marcona_notebook/bevezeto_dizajn.html -
st3v3np3t3r
nagyúr
Sziasztok, egy kis szakmai kérdés... Adott egy Victus by HP gaming laptop, a kezelőszoftver HP Omen... létezik, hogy ennek a szoftvernek valamelyik szolgáltatása hibás? 1Gbites vodás netem van, és kábelen max.5-600Mbittel jön a net, csökkentett módban megvan a gigabit sebesség, ám normál üzemben ha ezeket a szolgáltatásokat leállítom:
Bocsánat a telefonos fotóért
Akkor megjavul és megint működik a gigabites letöltés, ha újraindítom a gépet, ezen szolgáltatások elindulnak és megint csak 500Mbit körüli lesz a letöltési sebesség...
Valaki találkozott már hasonló hibával? -
RM007
addikt
válasz
ttomas2005 #103942 üzenetére
Nem random, ha a régiódnak megfelelően van jelen, mert be vagy jelentkezve akkor annyi amit ott ír. Aztán erre a vám és áfa itthon. Rakd be a kosárba és a végén látni fogod az elszámolást. Én ilyen gyenge laposra egy fillért sem adnék. Ja van még postai kezelés is hogy foglalkoztak veled.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
Juhaszatti #103936 üzenetére
Teljesen igazat adok! Szembe jött velem aztán ha lenne kint kontakt jó deal lenne es gondoltam leírok egy számítás hátha jól jön másnak. Mondjuk néha olyan akciók vannak kint hogy eszem megáll 3k-ról 1K-ra akció meg ilyesmik
-
Csupati
őstag
válasz
ttomas2005 #103934 üzenetére
A vámos link blokkolva, de amúgy ebay azt írja hogy majd a fizetésnél lesz pontos vám érték, biztos nem 0 .
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
Mondjuk ez egy érdekes konfig, olyan mintha az előző generációba rakták volna 4060-at, így inkább egy Slim a jobb viszonyítási alap, de az is 500 körül mozog
-
Gergello
addikt
válasz
ttomas2005 #103931 üzenetére
Csak kisebbekkel ne csináljátok ezt. Egy ilyen ügyvédi levél 30.000 Ft.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Az új 13. genes széria, gyárilag 1TB-al, itthon 440-ről indul. Egy HX-es 13. gen i5 pedig bőségesen elég a 4060 mellé.
Úgy hogy még csak 1 hónapja van a piacon, szóval várhatóan megy ez még lejjebb is. -
válasz
bocs, most nézem, hogy ebay.
Nagyon olcsó a szállítás. Nekem legutóbb usps-standard $120-ba fájt. -
ttomas2005
csendes tag
válasz
Csupati #103933 üzenetére
Azért nem.
Kicsit utána számolva:
Mostani árfolyamon: 850 usd = 309.187,50 Ft (legyen 310.000)
Szállítás: 23.400 Ft legyen 24.000Ezekből a vámérték (áru+szállítás) : 334.000Ft
Vámköltség: 0 Ft (forrás 4. Bekezdés eleje: [link])
Áfa : 90.180Ft
Egyben 424.180
Ehhez képest egy i5-ös konfig Emagon 557.000 [link]
Persze a kockázat megvan, de a számokban jobban kijön. Ha meg valakinek van kontakt kint akkor az egyenesen super deal
-
Csupati
őstag
válasz
ttomas2005 #103932 üzenetére
Meg tedd rá a vámot stb, ugyan ott leszel mintha itthon vennél egyet. Sőt még drágább is lesz.
-
ttomas2005
csendes tag
Hátha valakinek jól jön és le tud rá csapni, USA 850 dodo csak hát szállítás esetleges sérülés stb stb
[Lenovo Legion 5 15.6" Gaming Laptop AMD R7 7735HS RTX 4060 16GB RAM 512GB SSD] -
ttomas2005
csendes tag
válasz
Gergello #103930 üzenetére
Jó lett volna ha annyiért megkapjuk, ezt nem tagadom. Részben a kommunikáció milyensége váltotta ki ezt belőlünk, az ügyintézők már a legelső érdeklődő üzenetnél is nagyon lekezelőek voltak. Nem azzal jöttek, hogy bocsi hibáztunk itt egy 5%-os kupon vagy valami, hanem elkezdtek nekünk pampogni, hogy hát miért fizettük ki ha ilyen alacsony volt, nekik ez sok papír munka meg mittudomém. Nem mellesleg cyber monday után voltunk kicsivel szóval valami csoda folytán még akár igaz is lehetett volna, tekintve, hogy asszem a 2000-es széria volt aminek az a modellje akkor már kifutó termék volt.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
RM007 #103925 üzenetére
Azt én is láttam, direkt rá is kerestem specifikáció alapján és hasonlóképp leesett az állam
.
Ilyen előre fizetős eset nekem is volt. A Philips hivatalos webshopján egy 232.999Ft lattego volt leakciozva 23. 300-ra ki is fizettük, tudva azt, hogy ez valami elírás lehet, de nem az aszf szerinti elírás volt amikor lemaradt pld egy nulla. Nekünk is visszautalták az összeget, de hát szórakozás képp elkezdtük őket b**ztatni hátha lesz belőle valami. Párom végzős joghallgató volt akkor, így neki is egy kis gyakorlás volt. Végül vagy 10 email és fogyasztóvedelmes fenyegetések után az ügyvédjük nem tudott értelmes ellenérvet írni, csak ugyanazt szajkózta, hogy Ász stb stb. Szóval hagytuk az egészet
. Félreértés ne essék, tudtuk mi hogy semmi esély rá, hogy megkapjuk, csak szórakozásból emailezgettünk.
-
thomasa
senior tag
válasz
ttomas2005 #103924 üzenetére
Köszönöm, ezek vajon magyar billentyűzetesek?
peet05 - köszönöm. -
peet05
aktív tag
válasz
-
RM007
addikt
válasz
Nem is olyan rég volt itt az aprón egy hp zbook studio g4 tervező vágó laptop 800 ezerért. Privátban kaptam linket szabályok miatt és mert nem hittem el azt, hogy ugyanaz az Emag-on kereken akkor 1 millával több volt. Na értetlenkedtem.
[link] És tényleg. Azóta egyiket sem találom.
Ezt csak úgy gondoltam megosztom veletek. Őrület ami most van a piacon, vagyis lehetnek akár csodák is.
Nem rég majdnem vettem egy telót valamelyik itthoni webáruházból. Hasonló esetnek látszott mint mikor hamis ssd-t vettem Kínából. Belementem még előre ki is fizettem, mert az áruházat tapasztalatból egy itthoni megbízható boltnak tudtam, nem is csalódtam bennük, csak észnél kell lenni mindkét oldalon. Hétvégi rendelés után rájuk írtam a termékkel kapcsolatban kértem ellenőrzést az-e vagy valami más. Megtették és rögtön visszafizették a vételárat.Pedig annyira szép lett volna.
Pont a laptopos eset miatt reménykedtem.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
thomasa #103919 üzenetére
A leírtakat szerintem kielégítik a Legion Slim tulajdonságai. Már egy ideje figyelem a piacot és nekem úgy jött le, hogy az emag-on a legolcsóbb. Érdemes figyelni az árakat hetente vagy akár naponta mert vannak ilyen "nap ajánlata" meg "őrült napok" akciók, amikkel még egy 20-25K mínusz is be csúszhat Jelenleg pld a ryzen 5 modell 430K, az i5 modell pedig 476. Mindezt úgy, hogy tegnap az i5 450 körül volt, két hete pedig fordítva voltak az árak az i5 javára. Sőt a hónap elején a Ryzen 7 modell 4060-al becsúszott 490 környékére, az is egy jó deal volt.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
mihione #103922 üzenetére
Nálam asztali proci, delidelve lett, kupak alatt TGC van (s úgy lett vissza ragasztva - ennél jobb csak a D-die lenne)
A GPU meg gyárilag szépen körbe meg van csinálva, de TGC-nek semmi értelme esetemben
KH javaslatára asszem egyik gyári heatsinket felteszem külföldi apróra, hátha valakinek jól jönne... nekem abból van 2 db.
-
mihione
őstag
válasz
#78522999 #103907 üzenetére
Hali!En megcsinaltam a legion 5-osom tgc-vel,kb 2 eve fut igy.Kapott a proci es a vga is.4 reteg koromlakkal lettek lekenve az alkatreszek mind a proci mind a vga chip mellett.Vga melle kapott egy szigszallag keretet (kaptont akartam ra en is de nem volt a kornyeken) + biztos ami tuti kapott korbe sima pasztabol "gatat" hogy veletlen se tudjon kijutni a folyekony fem.Azota asszem 3x kentem ujra,elsonek elkovettem azt a hibat hogy rezig felpoliroztam a heatsinket.Utana rajottem hogy egy lepattintott sniccer penge darabbal szepen fel lehet kaparni a gallium oxidot ( ez lesz a rez+folyekony fem talalkozasa miatt) aztan eleg csak izopropillal letorolni mig tiszta marad a kendo es mehet ra a folyekony fem ujra.Ha nem pucolod rezig a feluletet akkor egy ido utan mar nem fog oxidalodni (nekem ez a kezeles most 1 evet birt,par hete csinaltam meg ujra valszeg ez meg tovabb jo lesz)
Csak az elso kezelesrol van kepem (a proci koruli szigszalag sajna eltartotta a hutot igy az proba utan kukazva lett:
Nem tul szep, meg kb dupla annyi ido mire lepucolod az ismetelt kenesnel, de atombiztos -
hotian
tag
Sziasztok,
a vége egy Lenovo Ideapad pro 5 16" lett i5-13500H, 32GB RAM, és Geforce 4050.
A súly korlátomból engedtem (1,6 -> 1,9), a méretnél meg nem vettem figyelembe, hogy egy régi 14"-ost egy mai 16"-os csak minimálisan lép túl (1 cm) a kisebb káva miatt.
Az elvárásaimnak tökéletesen megfelel: COD Warzone 2 alatt mind FPS-ben mind minőségben job az Xbox one S-nél, szóval elégedett vagyok. Extreme beállításban is vitte a játékot 60-90 FPS-el.
Annyi gixer volt, hogy a játék szólt, hogy a gyári Geforce driver régi úgyhogy felraktam az NVIDIA driverét amivel most megy. Első nekifutásra 85 fokra is felmelegedett a GPU aztán két dolgot csináltam: megemeltem a lapos elejét és átállítottam a physX-et GPU-ra. Ezek után a hőmérséklet megáll 70 foknál. Gondolom az emelés segített mert a physX GPU-ra pakolása jobban megdolgoztatja a GPU-t mint előtte. -
thomasa
senior tag
Sziasztok, másik csoportból irányítottak ide, ezért itt teszem fel a kérdésem gépvásárlással kapcsolatban.
Szeretnék új gamer laptopot venni, mert a mostani már kicsit régi (G751JY) igaz teszi a dolgát, de w11 hivatalosan már nem fog felmenni, hekkelni pedig nem szeretném. Mit ajánlanátok?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2024 Q2
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Kb. 500k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internet, film, játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Diablo 4, MK1, heti 1 alkalom (gyerek mellett nem sok időm van, de ha leülök éjjel, legyen mivel pötyögni)
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-17 IPS minél nagyobb, matt (A mai vékony kávás 16-osok kb megfelelnek a régi 17-nek)
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Inkább DTR
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win11, de utólag is megveszem, ha nincs gyárilag
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16gb, 512gb minimum
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Magyar bill, numpad legyen, világítós, de ne karácsonyfa, VGA: 4060 6-8GB-al, CPU: I5-13k
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, belföldről, bolti. (Valószínű áruhitelt is igénybe veszek.)
Én ezt a gépet nézegetem, nem tudom, hogy mi az ajánlott ebben a kategóriában jelenleg:
Lenovo Legion 5 slim
Köszönöm. -
Csupati
őstag
válasz
laca71 #103916 üzenetére
Szia , asus rog, Lenovo Legion széria ( itt figyelni kell hogy a billentyűzet legyen jó mert csak komplett felső rész cserével orvosolható) MSI GT62/72 , esetleg Alienware de csak 8.gen procis vagy újabb a 6-7 gen felejtős. Akku legyen rendben minden esetben , és valószínű 1060 As gép fog kijönni belőle, esetleg 1070 , 3050ti is jó lehet ha van de utána kell nézni melyik gyártó melyik modell.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
53 évesen bekattant hogy szeretnék néha játszani régebbi rpg játékokkal játszani.. helyhiány miatt a használt laptopot keresem, ami még elfogadható minőségű... Tudtok néhányat ajánlani.. max 150-200-ig..? -
RM007
addikt
Ha már vízhűtés berendeltem egy nagyobb radiátort (240mm). Mikor megjön ráteszem az árván maradt dupla ventiket. Ugyanaz lesz mint most csak duplán. Nem mintha a mostani nem lenne elég. Kíváncsi vagyok és ennyi. Akkor majd a csöveket is megbütykölöm.
Mivel az Aliról rendeltem erre még várni kell keveset.
Hogy miért onnan arra azóta én is keresem a választ. -
Raymond
titán
válasz
Dhampir #103912 üzenetére
Mindegy mert ez mar nincs, csak egy dragabb (1774) darab ezzel a konfiguracioval.
-
Dhampir
félisten
válasz
Raymond #103910 üzenetére
Hátránya lehet, amire a kisebbik konfiguráció (XMG Neo 16) esetében rámutat Jarrod videója, hogy a CPU teljesítménye csökkenhet, mert a vízhűtés hurokcsöve a GPU fölött helyezkedik el, és ugyanez látható a korábbi XMG Neo 17 M22 notebookban; kép az alja felől.
A 2024 modell folyadékhűtésének csöve is átmegy a CPU fölött, a tavalyi modellnél ez csak a GPU fölött húzódott. Az új Neo 16 azonban módosított dizájnt használ, a vízcső immáron be lett építve a hűtőbe, az új kialakítás növeli a vízcső felületi érintkezését a hűtő többi részével, hangzik el a videóban, és mivel a cső nemcsak a léghűtés tetejére van forrasztva, ez azt is jelenti, hogy kevesebb fizikai akadály van a légáramlásban, ami jobb hőhatékonyságot eredményez. Azonban a 2024-es új hűtő utólag is felszerelhető a 2023-as Neo 17-re.
-
-
-
törölt tag
válasz
KillHates #103906 üzenetére
Mindenképpen fogok venni kapton szalagot, mert jól jönne smd+forrólevegő munkáknál.
Mindig halogattam, de most még egy ok van venni.GPU-t kapton mellett sem javasolnád megkenni?
Jól jönne ott is a nagyobb hűtés.
(netes kép)
Négy darab kapton szalaggal, sarkoknál átfedéssel, gyakorlatilag egy fix keretet készítenék köré. Így sem javasolnád?Oké, fültisztító+IPA-val letakarítom amennyire tudom. Nem létezik valami olyan gitt/gyúrma anyag, amit amire ezek rátapadnának, de az alkatrészek nem? Az a gond, hogy rengeteg apró alkatrész van, aminél fültisztítóval csak a szétfolyt paszta egy részét lehet leszedni. Például smd 0201/0402 méretű kondikupac közül azzal lehetetlen eltávolítani.
Esetleg kézi ónszippantóval még megpróbálkozom. Az elektromosnál nem akarom, hogy a fejben elakadjon a paszta.Van ugyan K5 Pro-m, de nekem nem vált be. Az a gond, hogy forró alkatrészeken használva (fet/tekercs) gyakorlatilag por állagúra száradt nálam pár hónap alatt és kihullott a helyéről. ami ott maradt érintésre esett szét és nehéz elképzelnem, hogy nem szigetelőként működött. Lehet hamisítvány? Valami görög cégtől rendeltem anno.
VRAM-on viszont nincs baja a K5 Pro-nak.Gyakorlatilag úgy van esztergálva a vga hűtés fém része, hogy pontosan illeszkedik a gpu/vram/fet tetejére. Gondolom emiatt lett amúgy eleve normál pasztával kenve.
Szerintem megmaradnék ennél csak kevesebb mennyiséggel. -
válasz
#78522999 #103904 üzenetére
Igen, pont erről hűtés spórolásról írtam az előző hozzászólásomban
nem annyira hőálló, de ott nincsen olyan meleg; a semmi helyett jó lesz a körömlakk.
az acetont felejtsd elkapton szalag tökéletes lenne, de az elég húzós és nem kapni minden sarkon.
a VGA-kat felejtsd el! Ott nagy bajt tud csinálni ha a szuperkapacitorokra folyik a fém!!!
Takargatni az asszonyt kell, hogy meg ne fázzon!Bő izopropil alkohollal lehet kimosni, meg fülpucolóval és két talicska türelemmel
Erre a gyurmaszerű gappad a jó; ilyen a K5 Pro
-
válasz
Ubul86 #103903 üzenetére
Jogos
Az igéretes változtatások miatt, hogy használhatók maradjanak a gépek az Intel változtatott a TDP-n a 9-ik generációnál. Igen, de ezen felbuzdulva erre meg sok gyártó spórolt a hűtésen! És ugyanott tartott minden ahol előzőleg volt. Ami a lényeg, hogy az Intel akkor az Apple-t próbálta meggyőzni a még a partnerségről. De ez tiszavirág életű lett végül; még 2020-ban megjelent egy sorozat 10-ik generációs MacBook Air és 13-as MacbookPro, de a nagy gépeik már az M-es procikkal futottak be ősszel, amikor a modelváltás volt. -
törölt tag
válasz
KillHates #103902 üzenetére
Itt a topicban olvastam ezt az allitast es az en vekonyka laptopom hutesevel hamar sikerul 90kok kornyekere jutnom.
Ezert irtam en is, hogy "forrofeju".
Persze lehet csak a gyenge hutes az oka es csak nalam az.Nem is tudtam, hogy a koromlakk hoallo. Ez jo hir, jo tipp, akkor ezzel meg tudom kenni. Gondolom esetleges eltavolitasnal nem ajanlott az acetonos lemoso.
Valami hoallo szigetelo-szalagot azert gondoltam, mert megfordult a fejemben, hogy a vga-t (rtx2060m/90w) is megkennem, de annak a magja korul kondik sorakoznak.
Szoval ott valami letakarasos megoldas volna jo mindenkeppen.A "kikemenyedett reszek", amiket spatulaval le kell torolni, azok hol fognak jelentkezni?
Van valami bevalt modszer, hogy alkatreszek koze folyt pasztat mivel lehet kipucolni?
Ezen a laptopon a vga ramok es vga tekercsek/fetek tetejen nem pad van, hanem paszta es bizony rendesen ki vannak folyva.Anno probaltam 0.5mm padra cserelni, de akkor a gpu hutes volt elegtelen, mert egyben van az egesznek a fem resze es semennyire nem rugalmas. Eltartotta a 0.5mm pad is a gpu-tol a hutest. A cpu resz mar nem ilyen, az rugalmasabb, ott padok vannak a tekercs/fet reszen es kulon hovezeto csoveken a cpu-ra illeszkedo resz.
-
válasz
#78522999 #103900 üzenetére
Ezt most már másodjára sem értem...
Az elmúlt jó pár év legjobban sikerült procijai pont a 9-ik generációból kerültek ki. Akkor felkötötte nagyon a gatyát az Intel, mert a 8950-esek borzasztó nagy blama volt a Macbook-okban; és kellett valamit tenni, hogy a reputációjukat rendbe hozzák. Ami többé-kevésbé (de inkább kevésbé) sikerült is. A 9750-esek nagyon jól kordában tarthatók, nekem volt anno 9980HK-val szerelt Alienware-em és meg lehetett ülni akkor is, ha all-core ki volt hajtva. Aztán a 10980HK-t már nem tudtam még 4GHz közelébe sem engedni.
Ha a párodnak van otthon körömlakkja, akkor cseppents ki egyet egy műanyag lapra, és egy fogpiszkálóval fel tudsz venni egy kissebb cseppet és azzal le tudod "maszkolni" a kis érintkezőket a procin. Hagyd megszáradni (ha van otthon UV lámpád akkor azzal meg tudod gyorsítani a folyamatot) és utána már meget a TGC a magra és a hűtésre.
Kb fél év múlva majd szedd szét, a kikeményedett részeket egy műanyag spatulával töröld le és frissítsd meg mindkét felületen a folyékony fémet.
Bele fog egy picit "diffundálni" réz felületbe de nem fog dráma történni, egyszerűen csak ezüst színűre fogja színezni. -
válasz
Csupati #103895 üzenetére
Nem csak magokból és MegaHertz-ekből áll a világ; azért az utasításkészlet is ott van, meg az architektúra felépítése is jelentős. Nézd meg a fisifos Apple silicon procikat; alacsony órajellel, kevéske maggal, ványatag TDP-vel: keresztbe nyelik le az Intel 20-24 magos szörnyetegeiket.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!