- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Rathrol #102995 üzenetére
Teljesen jó az!
FHD-re meg tökéletes még jó darabig, saját kijelzővel.
Van egy beállítás / mód amivel sokáig élvezhető a játék és csak feltelepit és játszik...
nV Experience.
Az be állítja a hardwerhez a gamet (ha program által támogatott a game és csak egy gombnyomás a beállítás, ha automatán nem tenné meg) és nem kell állítgatni... Én csak felbontast szoktam állítani, mert laptop FHD kijelzőre állítja a felbontást. Többi marad Ulra/Extrán és 1440p/120Hz mellett (4K TV-n játszom és azért csak 1440p-n mert nincs HDMI 2.1 a laptopon és ezáltal a 120Hz csak 1440p megy max. amúgy mehetne 4k/120Hz is az alap használat) gond nélkül futott még eddig minden. FPS nem különösebben érdekel, majd akkor nézem azt ha akadna egy game, de ilyen eddig még nem volt!
Ha lenne ilyen akkor leveszem 1080p-re a felbontást ha nagyon muszáj... -
Csupati
őstag
válasz
Nem azt mondtam H sz@r, fhd ban jó lehet kompromisszumok mellett. Nem a hűtés fogja vissza a teljesítményt majd. A 40xx széria alja, 4050-4060-4070 nél jelenleg a GPU chip előbb éri el a feszültség limitet minthogy 100w fölött tudjon menni , furmark meg ilyen kártya gyilkoló progikkal fel lehet rúgni max fogyasztásra y de pl már egy 3d mark timepsy alatt sem fog 100w fölé menni nagyon, nálam is ez volt az omen 4070 el.
Kb egy hete ment el az Omen 4070 el 600k ért, le fog menni a használt áruk meg nagyon be van állva a piac, sokan hitelre vesznek gépet. -
Ubul86
őstag
válasz
mondjuk szerintem még keveset is mondtál a 4070-re, 4080 meg millió fölött
3070-en is megvagyok néha lepődve, hogy simán elkérnek még 700 fölötti összegeket, pedig már gondolom mindjárt itt az 5xxx széria, és ilyenkor azt hinné az ember, hogy azokat lenyomják árbanbár most Radiumnál a Lenovo Legion 5-ös széria 3070-el 478-nál kezdődik...akkor már 4050 helyett azt választanám, "szerintem" az talán még időtállóbb játékoknál még (magasabb felbontásra és fps értékekre gondolván), mint a 4050
de mondom, csak szerintem, árban nincs sok különbség -
Rathrol
senior tag
válasz
Csupati #102993 üzenetére
De most a 4050 miért kell fikázni? FullHD a monitor max felbontása, arra meg tökéletes (úgy gondolom) a 4050 teljesítménye, még ha nem max grafikán van minden, de egy kis beállítással 60fps megvan minden játéknál. Meg gondolom Te is tisztába vagy vele hogy pénzben hol pozícionáltam be, vagy tévedek? Mert azért rtx 4070 dedikált vga laptop 700 ezertől kezdődnek…
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #102987 üzenetére
valószínűleg árban elite néhány tag számára
(érthető okokból az itthoni fizetéseket nézve)
-
Csupati
őstag
válasz
RM007 #102990 üzenetére
Lehet simán csak a Windows hülyesége , nálam az Alienware periféria csinált olyan akadást néha, ilyen 1 másodpercre, és olyankor elkezdett rgb orgiázni az egér pl...
De hardveresen meg semmilyen kiugró érték nem volt sem proci, sem ram, sem ssd, sem vga terhelés alapján.
Valami mással is össze akadhat nem feltétlenül magával. -
RM007
addikt
Na jó én mondjuk azért ajánlottam azt amit, mert pl pár hónappal ezelőtt "is" vacakolt az egyik lejátszóm a Gom player (most 5-6 lejátszó van feltelepítve) tele volt mikrolaggal. Nem is értettem ezzel a király hardverrel ez hogy jön össze, aztán eszembe jutott hogy ideje lenne frissíteni a kodekeket a rendszerben, mert közben változik az internet világa...tömörítési algoritmus, ahogy dolgoznak. És aztán ez eltűnt. Megnéztem most is semmi baj vele, bár nem azt használom. Talán lett valami gubanc és ezzel a frissítéssel felülírtam, kijavítottam valamit. Meg az elgondolásom, nem lejátszót frissítek, cserélek inkább csak a lejátszó algoritmust amire támaszkodnak, felkínált alap beállítással, semmi extra.
-
Longeye
tag
válasz
amdboy #102977 üzenetére
Menj be a feladatkezelőbe és nézd meg, hogy esetleg mi zabálja az erőforrásokat a háttérben!
Az indítópulton is körbenézhetsz és a felesleges dolgokat kikapcsolhatod. Win 11 előszeretettel indítja pl. a Teams-et alapból. Amire nincs szükséged, azt javaslom, annak kapcsold ki az automatikus indítását!A kevesebb néha több!
Nálam is csak a VLC van fent. Alapelvem, hogy ha lehet, mindent is az adott oprendszer beépített eszközeivel oldok meg. Ettől csak kivételes esetben térek el.
Már a telepítőből is eltávolítom a bloatware-ket, hogy ne kelljen később kínlódni.
Sokaknál szoktam látni a Winzip-et is telepíteni, pedig semmi spéci funcióját nem használják, csak annyit, ami a Win-ben eleve benne van.
Sokan, sokmindent csak megszokásból használnak. Nincs is ezzel semmi baj, amíg és ha működik... -
echterion
nagyúr
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Erről a laptopról mi a véleményetek?
[link] -
RM007
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pyttawrx #102960 üzenetére
Ezen a Clevo modellen még nem is lenne vele gond, de
/felnyitott állapotban: 2 sarkát 2 különböző irányba elnyomva eléggé hajlékony... /
ami problémásabb, gondolom tudod mire célzok.De ugye ki az aki ezt csinálja a kijelzővel!?
Én is csak lecsekkoltam, mikor még vettem. -
amdboy
senior tag
Sziasztok!
Van egy notim amiben ezek vannak: i
5 10500H, 16gb ram, rtx 3060.
Az volna vele a problémám, hogy ha filmezek rajta mikrólaggok jelennek meg a lejátszás közben. 4k-s filmnél vettem észre elöszőr azt hittem azzal van a baj. Aztán beszereztem egy sima divx-et de azzal ugyan úgy megmaradt a mikrólagg. Próbáltam a win 11 gyári lejátszójával majd vlc-vel és Bs playerrel is. Ugyan az a mindegyikkel. Szerintetek mi lehet a gond? -
FőDudu
veterán
válasz
Pyttawrx #102960 üzenetére
Amikor jott a Covid, gyorsan kellett egy gep a gyereknek.
Neztunk HP 250 lapost - na annal lowcost-abb gep nem igen letezik.Igazi bumszli, szar, okadek alkatreszekbol osszerakva...
Inkabb kapott dupla annyiert egy HP 840 lapost 5 ev garival.Azt a mai napig hasznalja, birja, jo a hangja, minosegi kis masina.
-
válasz
MaxxDamage #102958 üzenetére
kijelző közepén kell felnyitni a laptop kijelzőt…
igen ezt szajkózom az ügyfeleiknek, főleg a csodás ideapad 1, és 3-as széria, ho 250, 255… stb csodás minőségű gépeknél -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #102958 üzenetére
"....a kijelző közepén kell felnyitni a laptop kijelzőt! Nálam ez alap... "
Nálam is! -
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #102954 üzenetére
Van benne igazság, nem is kicsi!
Volt MSI GT73 szériás gépem is (GTX 10xx verzió) és Clevo (X170SM-G) jobb anyag minőségben is! Összeszerelés minősége is 10/10*
Zsanérok is jó minőség és egyetlen rossz amit tudnék rá mondani, az a kijelző "hajlékony" ami azt jelenti, hogy ha nem középen hajtja fel az user, akkor az egy idő után káros is lehet a kijelzőre nézve. /felnyitott állapotban: 2 sarkát 2 különböző irányba elnyomva eléggé hajlékony... /Enyém annyira még nem is vészes, de láttam ennél sokkal hajlékonyabb / vékonyabb kijelzőt is.
Telefonnal csináltam 2 GIF képet és ide nem lehet feltölteni és nincs meg a "GIF" funkciója... elégedjetek meg sima kép funkcióval... fogalmam nincs hova lehet gif képet fel tölteni és linkjét ki/be másolva itt pl. megosztaniEgyszer láttam, mikor az user egy sokkal nagyobb hajlékonysággal rendelkező kijelzős laptopot az egyik saroknál fogva nyitott fel... Na ott majdnem szivroham kerülgetett.
Ilyen esetben (inkább mindig!) a kijelző közepén kell felnyitni a laptop kijelzőt!
Nálam ez alap... -
RM007
addikt
válasz
FőDudu #102950 üzenetére
Nem olyan sokkal vastagabb mint a múltkor bemutatott msi Raider 18 HX, közben kialakításilag, funkcionalitás terén amit belül tartalmaz, ahogy megépítették össze sem hasonlítható a kettő. Sőt szerintem minőségileg is veri a Clevo az MSI-t, bármennyiben fogadni mernék élettartam szerint sem lehet a kettőt összehasonlítani a Clevo javára. Úgyhogy hagyjuk már ezt a járdalap dolgot.
Talán 50-100 év múlva lesz technikai forradalom és teljesen mindegy lesz kiló-méret alapján mit tudnak (és esetleg akarnak) összeolvasztani tisztességesen laptop témában, de most még ugyanazzal dolgoznak mint sok évvel ezelőtt. Egyedül az ő clevója az amit a jövőben én még eltudnék képzelni jelenleg. Ki tudja sok év múlva használtan behúzok egyet valakitől mivel nincs olyan laptop hardver több pontban összefoglalva a palettán ami tudná hozni azokat a követelményeket amit ez és az enyém tud! Mindamellett és ez is nagyon fontos még simán élhető gamer szempontból is, nem nagyon látok fejlődést játékilag sem már pár éve, ugyanaz a minőség jön rosszabb optimalizációval amire így is 10 éveket kell várni lassacskán. Tényleg mi a fenének cseréljen az ember laptopot? Ja mert lejár a szavatosság...garancia, alkatrész, szoftver részről Win...még jó hogy a Win11 adott.
Ez ajárdalapmég 10 év múlva is laptop lesz, nem beszélve azért is mert a gazdája gondosan bánik vele, nincs kitéve az időnek. Megtermeli a pénzét. -
ricogsm
őstag
Jó reggelt urak!
ez a paszta jó a notihoz?
Thermal Grizzl
Ha nem akkor melyik ? -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #102949 üzenetére
Vizhuteses jardalap.
Szoval nagyfaternak is lehetett olyan... -
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #102947 üzenetére
jó cucc, nagyfaternak is ilyen volt
-
MaxxDamage
félisten
-
madstunt
addikt
LMAO az idei Tongfang vizes modellek
Illetve az en esetemben : (((
Tavaly meg lett kurtítva a vizes loop, hogy ÁÁÁÁ a CPU-nak úgyse kell, elég csak a GPU-nak aztán az ideiek nyilván visszapótolták, lett is 25 százalékos teljesítménynövekedés...
Aki 17-est vett az retrofittelni tudja az új heatpipe blokkot a régira, a 16-os mivel full új házat kapott nem kompatibilis visszafele, ergo én beszoptam a tavalyi vásárlással, mert nincs az az isten, hogy el tudjam valszeg adni
Link -
peet05
aktív tag
-
Schweini
tag
Sziasztok!
Ezt a laptopot nézegetem. Mennyire ajánlott vétel?
[ASUS ROG Strix G15 G513RC-HN038]
Játék szempontjából csak WoW-ozni szoktam rajta (abból is inkább a classic és wotlk), minden másra ott a PS. Olvasgattam, hogy nem nagyon ajánlja senki ezeket a 3050-es kártyákat, de erre vajon elég lehet? Ha ezt nem, akkor mi mást lehetne hasonló árban venni? (250 körül)Előre is köszi!
Edit: Közben az asszony bejelentkezett, hogy néha Sims 4-ezne rajta, de gondolom az sem igényel sokkal többet ettől.
-
hotian
tag
válasz
Smithy87 #102932 üzenetére
Igen ingyenes, köszi de ne fáraszd magad ezzel! A kocka el van vetve, majd meglátom magam ha meglesz a gép
! [Itt] látszik mit bír a 3050-el szerelt laptop, igaz ez Ryzen 5-el van, de úgy látom az én i7 procim erősebb lesz.
Eddig egy kölcsön Xbox one-val játszottam ami 60 FPS-t tud, szerintem ezt a laptop is tudni fogja. -
peet05
aktív tag
Már nem tudtam szerkeszteni, bocsánat!
Én vagyok a láma, sry! A 4050-nel kinézett gép 500 fölé drágult, ezért nézte/írta, hogy a 3050-nel milyen lehet a helyzet.
-
hotian
tag
válasz
Smithy87 #102909 üzenetére
Annál több nem is kell, mert mind a két monitor ahol használom 27col, 60hz, 1080p. Youtube videókon is azt látom, hogy 3050-el szerelt laptopon megvan közepes beállításokon is a 100fps, ultra közeli beállításon meg a 60.
A megadott feltételekhez nem találtam jobb GPU-s laptopot:
500E, Intel i7, 15col és 1,6kg alatt legyen. Ja és ne legyen a descriptionban az hogy "gamer" (céges laptop). -
-
Csupati
őstag
Most Én keresek laptopot és kíváncsi vagyok a véleményetekre, ötletetekre.
-Mindenképp Oled kijelzős laptopban gondolkozok, de FHD felbontás felett, képfrissítés 60-120hz bármelyik jó.
-Méretben ez a 14-16" között.
-dedikált kártya nem fontos, Geforce Now al használom majd
- használt és új gép is játszik de max 230e ig garis előnyben
- lehetőleg Budapesten.
Köszönöm -
RM007
addikt
válasz
ricogsm #102920 üzenetére
Akartam mondani ez a billentyűzet gépelés és egér ráharap várakozik stb akadás nálam is volt sok hónappal ezelőtt, aztán teljesen eltűnt memória csere után. Szóval ez úgy volt hogy gép indítás után sok óra múlva jött elő mindig, mintha valami időközben belassult elfáradt volna, erre gondoltam, mivel újraindítás után eltűnt csak majd később jött elő mindig.
A memória moduljaim nem voltak 100% egyformák szerial szám szempontjából. -
ricogsm
őstag
válasz
Kelvin #102916 üzenetére
Természetesen vezeték.
Csupati
csináltam ufó tesztet ott ki is írta a böngésző akadást. (Hogy akad a böngésző )
nem láttam ghostot.
viszont estére megszűnt az akadás. (mármint a gépelési késlelkedés)
Keyboard latency teszten nem ment 200Mhz fölé.
hogy hogy ? Vezetékes bill-nek illik tudnia a 1000Mhz-t. -
RM007
addikt
válasz
Louro #102915 üzenetére
Engem meg nem érdekel nálam mennyit csíp le a vga-ból a cpu bottleneck, mert mint tudjuk így is jócskán lehet teljesítmény többletet kapni erősebb vga-val. Ez BT3 adatátviteli sebesség sem úgy igaz mint ahogy sokan hangoztatják. Ha erősebb vga-t raksz oda, főleg újabb generációsat akkor meg fog ugrani az fps.
MaxxDamage: Ismételten felhívnám a figyelmed, hogy a youteberes Angliában élő játék programozó srác is olyan procit használ mint te egy asztali rtx 4090-es kártyával, és sosem beszél a veszteségről amiről ti meg szerettek.
-
Louro
őstag
válasz
MaxxDamage #102912 üzenetére
Itt a lényeg:
Intel Core i9-10900K and NVIDIA GeForce RTX 2080 Super (Max-Q Design) will work great together on 2560 × 1440 pixels screen resolution for General Tasks.Nincs az, hogy az egyik a másikat a visszafogja, ha arra kerülne a sor.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #102912 üzenetére
-
Louro
őstag
válasz
Csupati #102906 üzenetére
Én most nézegetem a HA-t és 300.000 alatt nem nagyon van 4050. Ha jól értem a 3050 újabb változata a 4050. A 3060-é pedig a 4060. Ahogy néztem a teszteket, a hőtermelés kapcsán jobbak a 50-esek. Teljesítmény kapcsán persze a 60--asok a nyerők.
4050-est igazából azért preferálnám, mert frissebb, ezáltal tovább jól szolgálhat. De a 3050-esből a Ti alá nem adnám. Szerencsére van választék.
A CPU-GPU párosítás kapcsán [ezt ] nézegetem, mert jobb ötletem nincs.
-
ricogsm
őstag
Leírtam a monitoros és a billentyűs csopiba elég érdekes dolgot tapasztaltam. Szombaton nem volt játék. Így nem jöttem rá a hibára.
És ugye péntek óta van 1.4 Dp kábelen.
Előtte HDMi 2 volt nem tapasztaltam bénázást.
Ime:Sziasztok!
nem tudom monitornak van e köze hozzá? De tegnap is éreztem a játékon, hogy nem úgy működik ahogy kell célzás stb nagyon idegesítőre sikeredett. Mintha késnék mindenhonnan.
Ma:
Most vettem észre a billentyűzeten a gépelésnél, hogy billentyű lenyomását pl egy sor szöveg beírása után lenyomom a törlés gombot és nem azonnal reagál hanem vár egy picit. Pl most is kétszer kellett megnyomni a vissza gombot mert elsőre nem ment vissza a betű vagyis a törlés. -
Csupati
őstag
-
hotian
tag
Sziasztok,
természetesen azelőtt lett megrendelve a laptop mielőtt erre a fórumra találtam
.
Egy Lenovo Yoga pro 7 14, i7-13700H és rtx 3050 6GB. Mármost látom a 3050 nem javallott, de itt 6GB RAM-al adják. COD Warzone 2-znék, ha hozza a Xbox one képességét akkor elégedett lennék: 60 fps. Youtube videókban láttam 100FPS felett is nem low beállításokkal és 4GB RAM-al.
Mondjuk fontos volt a méret (15 coll alatti) és a súly, 1,6 kg alatt).
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- One mobilszolgáltatások
- Konteó topic
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max