- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ébri
senior tag
Azért nyilvánvalóan jobban benne volt itt a pakliban a késés / nem szállítás lehetősége, azért kisebb eséllyel futsz bele kevésbé szürke boltokkal. Meg azért ott lehet hívogatni őket. Viszont olcsóbb.
Szerintem nem baj, ha tudunk ezekről a problémákról, s azért a fenti két oldal késései itt is elég sokszor felemlegetésre kerültek, magyar oldalakról kevésbé olvastam itt. Meg tudom érteni azt is aki sose rendelne ezekről a lassú szállítás vagy szürkezőna miatt, de azt is, aki rendel az alacsony ár miatt.
-
Mathiask
senior tag
X-E3 vázon én is gondolkozom digitcamtől és hozzá obit eglobalról/e-infinről. Csak hát annyi jó obi van.
A 16 1.4-től mindig leesik az állam ha a neten látok képet vele.
A 23 1.4-nek olyan szépek a színei szerintem.
A 23 f2 meg olyan kicsi és olcsó mindenes.
A 35 1.4 -ről mindenki ódákat zeng és alig drágább mint az F2.0-ások.
Az 50 f2 meg mintha jó fekete-fehér képeket csinálna.
Vagy kéne egy 18-55 és kész.
Lehet egy X-E3 + 35 1.4 kéne kezdetben, csak az eléggé korlátos rendszer lenne. Aztán egy 16-os. Nem is tudom, hobbi célra, gyereket/kirándulást fotózni elég drága lesz így is. Meg kéne tudni állni éjfélig hogy ne vegyek.
-
törölt tag
Kapásból ez a jelenet jutott eszembe.

-
Ébri
senior tag
Pl. a 18-55 sapkája helyett simán vannak jobb utángyártottak vagy más gyártótól származók, nekem már a 10-24 sapkája is ugrott le, pedig az vastag is meg minden.
(Bár belegondolva mostanában nem történt ilyen, lehet, megszoktam, hogy kell feltenni, ill. óvatosabban, lassabban teszem fel.)
-
taranis
addikt
Jaja jó cucc ez, de a csávó teljesen beteg, jó értelemben
Én ezt a témakört, ismerve a veszélyeket úgy szoktam megoldani, hogy megbízható márkákból veszem a töltőt, powerbankot. Amit a Fuji ajánl az csak nem bántja a vázamat. Bár a kopasz véleményét ismerve semmilyen power bankot nem kellene használni a vázra kötve. -
-
cousin333
addikt
Ezzel kapcsolatban írnék, ezért erre válaszolok.
Szóval üdv mindenkinek!
Tudtommal lehet jelentkezni topikgazdának, ami az alábbi lehetőségekkel jár:
- kezdő hozzászólás szerkesztése
- később egyfajtacenzorkéntadminként lehet javítani/szerkeszteni a többiek hozzászólásait isHa nincs ellenvetésetek, akkor jelentkeznék erre a topikra. Nem tudom, hogy megy a rendszer, egyáltalán adnak-e, csak megpróbálnám.
Persze ha már nem így működik, akkor írjátok meg...

-
madgie
titán
Nem biztos, az a kérdés, hogy mondjuk a kék, Premium Patonához mit szól. Elvileg az NP-W126S helyettesítő, a felirat szerint legalábbis. Ha sima NP-W126-nak "látja", akkor tökmindegy, milyen, a régebbi gyári Fuji NP-W126-ra ugyanúgy kiírja ezt az üzenetet.
Ja, és nem negyedik generációs sajátosság ez, az X-H1 is ilyen már.
Lefotóztam a feliratot X-T3-on, itt a régi X-T1-em gyári NP-W126-os akkuját raktam bele (és tök jól látszik ezen a képen az átlós subpixel-elrendezés is, amit továbbra se csípek az X-T3-ban
) -
-
taranis
addikt
Egy nagyon koca tesztet csináltam az előbb, feltöltöttem a belső akksit fullra, majd rádugtam a PD-s Ankert, és elindítottam 4K60 felvételt, boost mode be volt kapcsolva. Kb 25 percnél jött a heat warning, és a belső akksi összes rublikája tele volt még. Utána feltöltöttem megint (volt mit tölteni rajta azért), hagytam kihűlni teljesen a vázat, majd egy mezei Asus power bankot rádugtam, 4K60 elindít, és 17 percnél elfogyott egy rublika. Majd megint feltöltöttem (érezhetően többet kellett tölteni, mint az Anker után), és megnéztem power bank nélkül, úgy 13 percnél fogyott el az első. Azaz úgy tűnik, valóban van értelme PD-s akksit használni.
-
taranis
addikt
-
Ez tényleg 27%-os, én is az amazontól szoktam vásárolni, tehát ügyelek arra (megbízhatósági és egyéb okok miatt), hogy az amazon legyen az eladó. Elképzelhető, hogy pl a 2017-es vásárlásaimnál még a vásárláskor nem érte el a limitet? Érdekes. Majd visszanézem a 2018-asokat is.
-
törölt tag
Nekem igazából olyan méretre van egy táskám már, amit szeretek is, csak nem vízálló a cipzárja, illetve nem olyan kényelmes egy mozdulattal feszesebbre húzni. Egy kisebbet akartam, ami praktikusabb viselet is egyben, meg talán jobb minőségű, ezért lett Crumpler, mivel a Sling 5 az inkább csak egyik vállon átvetve hordható teljes funkcionalitással. Ha nulláról indulnék, akkor a 10 literes egy marha jó megoldás lenne amúgy, de ez már csak olyan dolog, hogy elköltöttem X összeget táskákra, és még egy nagyobb összeg olyan kellemetlen lenne, amíg ezek nem használódtak el

-
Clemi
veterán
Most vagy a T2 szar egy kicsit, (mármint az enyém) vagy a 4.0 FW fókuszálásával rontottak el valamit (bár korábban is volt már ilyen, hogy fókusz nem volt sehol, de akkor ráfogtuk az arc felismerőre). Most vagyok túl egy "műtermi" fotózáson és volt egy teljes sorozat, amikor a gép állványon, a modellfények bekapcsolva, zóna fókusz, a modell mondhatni egy helyben pörgött forgott pózolt, a gépen a 35/2 f8-on, ISO 200 arc felismerés kikapcsolva, és 1/125, a studio vakuk miatt, én meg csak nyomkodtam az expo gombot szorgalmasan.
Minden egyes képnél a kijelzőn zölddel kockával (kockákkal) és hanggal jelzett a gép, hogy a fókusz megvan, mégis valami bődületes mennyiségű kép lett életlen. Hogy hová ment a fókusz, kideríthetetlen, mert nincs a képen egy éles pont sem.
Hogy most hogyan tovább lövésem nincs. -
Ugyanez a tapasztalatom. Újabban azt csinálom amazonos rendeléseknél, hogy inkább kifizetem az expressz szállítás díját csak jöjjön meg normális időben. Néha simán elvacakolnak 7-10 napot az indítással raktáron levő cucc esetében, volt hogy úgy kellett írni nekik hogy no wtf?
-
-
MC Pite
veterán
Hijj, úgy tűnik visszaállt a mocsadék ahogy nézem... Szerintem az új kártyánál is beállítottam.
Azt hiszem az alábbi: Belépsz, profil/fogaskerék > Payments > Manage pre-approved payments > jobb oldalt a táblázat tetején kis betűkkel Set Available Funding > Maestro Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-yyyy Conversion Options, és máris ott a
[ ]Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
[ ]Bill me in the currency listed on the seller's invoice.Szerk: Képekkel: [link]
Ennek elvileg az alapértelmezett konverzió beállításának kéne lennie. korábban már beállítottam (akkor még nem teljesen itt kellett) de most megin paypaloson volt.

-
madgie
titán
Tudja a mostani programom is ezeket, de nem épül be a rendszerbe úgy, hogy kereshető legyen, eleve valami programspecifikus kiterjesztésbe ment, szóval messze nem Time Machine, ahol akár a Time Machine-ben kereshettél a mentések között, de akár a fájlkezelőben is, mert rendesen mappázva ott volt minden.
De szerintem ugorjunk a Mac témáról, Glamour napok vannnak, ez ugyan nem glamour, de örülök

-
törölt tag
Ez jó volna, csak nekem most kellene
Lehet benézek valamelyik áruházba, hátha van hasonló.
Alapvetően én hátizsákos vagyok, abból van is egy nagyon jó (Tatonka hiker bag + alsó része kibélelve és rekeszelve), minden cuccom belefér, és mindennapi használatra is jó (habár nyáron egy kicsit meleg). Van oldaltáska is (Crumpler pretty boy xxxl), amibe szintén majdnem minden elfér. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor tényleg nem kell semmi más, csak a gép és rajta az obi. Na ezt keresem most. Ha nem félteném a gépet, csupaszon lógna csak rajtam, de azt annyira nem szeretem. -
m72
tag
A T1-re ezek szerint rosszul emlékeztem.
Az UHS-II.-höz más hardver kell mint az UHS-I.-hez, vagy esetleg az X-T10-hez jöhet még UHS-II. fw update? Szerintem még 4-5 évig biztosan nyúzom a T10-est. Két év múlva meg lehet, hogy nem olyan drágák már az UHS-II. kártyák.
A mikulás hozhatna egy UHS-II + HSS utolsó fw frissítést. -
madgie
titán
Toshibát, Lexart és Sandisket szoktak ajánlani, de a Toshiba drága, a Lexarral vannak gondok az X-T2-ben (legalábbis FB-n sokat olvasni erről), a Sandisk-ben eddig nem csalódtam, szerintem a tíz éves 2 gigás CF-em is működik (valami 35 ezer forint volt akkor!).
Szerk: az egyik karit én is sincerity-től vettem, a másikat viszont az alza.hu-n, az két napon belül itt volt (és a számlán 10 év garit írnak!)
-
runner 125
nagyúr
Kösz. Szerintem van annyira puha, h pont belefér.
Alapvetően két táskán / tok kombón gondolkodom. Egy minél kompaktabb, kitobjektíves (teléről lemondok, max. veszek annak külön tokot, amit rá lehet rögzíteni mondjuk a gép tokjára) megoldás lenne az egyik és egy nagyobb, amiben elfér majd a tele és mondjuk egy vaku, meg az alap tatozékok. Előbbit bringázni, motorozni , kirándulni könnyebben cipelném, míg klasszikus esetekben ott lenne kéznél a teljes pakk, nagyobb táskában.
De kis tokot tekintve tetszik a retro vonal is. Vett már esetleg ebay-ről valaki hasonlót? Mennyire merev egy ilyen bőrtok? S, vajon a gyári alsó talphoz képest mennyire lehet pontos, minőségi?Karaya
Noh, a listában nem láttam, köszi, de ahogy nézem itt mérföldekkel komolyabb a visszatérítés mértéke, nem hangzik rosszul, bár én is cégre vásároltam.
Kérdés, h az egyébként is akciós áron vásárolt kitemre is igénye lehet venni?! Egy próbát megér, de ha visszalőnek 90k-t, akkor szinte 1:1-ben, ráfizetés nélkül nyergeltem át, már ha elkel a Nikon pakkom.
-
Alabástrom
senior tag
Capture Clip + PeakDesign Shell tényleg nagyon kényelmes/praktikus kombónak tűnik. Csak ne lenne ilyen bitang drága... (Bár mint nemrég kiderült, gazdag vagyok, hisz MILC-em van!
)
Van valakinek PeakDisegn Shell-je? Van vastagsága is - azaz valamennyire fizikailag is védi a cuccot? Vagy ez csak egy vékony vászonféleség? -
törölt tag
Ezt nem tudtam, hogy még azt is szétosztják alkategóriákra
Egyszerűbb lenne simán a MBps sebességet ráírni számban 
Clemi: Igen, az a foglalat problémája lesz akkor. Lehet, hogy szándékosan van lassítva, hogy ne konkuráljon annyira a T1-gyel?
madgie: Mekkora amúgy tipikusan egy raw fájl?
Illetve az kb reális, hogy akkor a T2-t leszámítva nem nagyon lesz másik gépben az új érzékelő olyan egy éven belül?
-
Clemi
veterán
Nekem most egy Samsung SDHC UHS I Pro 32GB-os kártyám van a gépben. Még ezzel sokszor belefutok, hogy a sorozatnál belassul nem kicsit, nagyon, sőt még egy braketing sorozatnál is bedadog de rendesen, de legalábbis valami baromi hülye hangokat hallok. Akkor most milyen kártyát tegyek bele, ha még ezzel is belassul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

hemaka