Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
XT-3 videó módban csak egy fajta fénymérést tud használni?
Akárhova tekerem a fénymérést nem látok változást a képen.
(arc-szem felismerést kikapcsoltam) -
Gercsa
senior tag
X100VI kapcsán kerestem tesztet ahol nagyjából pár külünböző felbontás és bitráta mellett megmérték volna mennyi ideig bírja az akksi a videó felvételt, de nem jártam sikerrel.
Tudnátok pár adatot mondani, kb mire lehet számítani?
(Ha valaki tud ilyen tesztről azt is örömmel venném) -
Gercsa
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, meg is rendeltem egy párat a Samuból.
-
Gercsa
senior tag
Annyira akciós volt egyszer valami black friday alkalmával, hogy próbaképp vettem 2db Kingston Canvas Go! 256GB-os kék színű 170MB/s feliratú SD kártyát, hát kb kicsivel a gari időn túl meg is halt ma az egyik.
Egyrészt nem tudom ajánlani senkinek ez alapján, másrészt meg tud-e valaki most ajánlani valami jó ár/érték arányú kártyát, vagy térjek vissza a Sandisk extreme vonalra? -
Gercsa
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Szerintem kezdetektől fogva az egyik legjobb profittermelő termékei a Fujinak az instax kamerák voltak, mégsem lettek tőle komolytalanok, illetve ettől még nyugodtan lehetett őket komolynak is venni.
Az meg valahol érthető hogy az instax meg a másik kimondottan jól futó termék, az X100 közötti óriási űrt megpróbálják valami termékkel még kitölteni, aztán majd az idő eldönti sikeres lesz-e.
Ettől még nem lesznek szerintem se jobban se kevésbé rosszabbak mint gyártó.
Számtalan ágazatban láthatsz hasonlókat, a Honda is gyártja a szupersport motorokat, mellette ugyanúgy megférnek a távolkeleten milliószám eladott család és áruszállító mindenes 50-150 köbcentis igásgépek a kínálatban, vagy a Grom vagy a Cub, mégsem hipszterezi le őket senki a motogp-ben (bár 2019 óta nem valami erősek ez tény). -
Gercsa
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Atom ritka
, hiszen az apsc x100 sem nagyon elérhető. -
Gercsa
senior tag
Ha már itt tartunk, az első napos pár darabos készletet megvásárlókon felül, azóta kapott már valaki X100VI-ot hazai boltból?
kb 3 hónap eltelt már a megjelenés óta, de még mintha mindig szellem lenne ez a gép. -
-
Gercsa
senior tag
Az X100 saga most hol tart kb.?
Valaki követi az eseményeket?
Itthon most lehet rendelni? Vagy gyakorlatilag elfogyott már ami ide volt szánva, és majd meg kell várni hogy aki megvette az első percben az majd használtként eladja?
Esetleg külföldni oldalakon lehet kapni vagy valami ígért szállítási határidővel előrendelni a javasolt fogyasztói áron, vagy egy darabig most csak a túlárazott reseller/használt darabokra lehet lecaspni? -
Gercsa
senior tag
Lehet én értettem félre valami, de Matt Granger mintha arról beszélne a videójában az új X100VI kapcsán, hogy a stabilizátorral mozog a szenzor is kikapcsolt állapotban, és hallatszik az alkatrészek lötyögése, ugyanúgy mint az a pár "lötyögős" fuji objektív ami kikapcsolt állapotban is csinálja ezt a dolgot.
Ez egy kimondottan hurcolós-utazós kameránál mennyire lehet gond idővel? -
Gercsa
senior tag
Fizetéstől számítva a 13. munkanapon meg is jött a Pergear 35mm 1.6
Majd ha hazaértem kipróbálom, remélem szerencsés szám lesz ez a 13.
-
Gercsa
senior tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Teljesen laikusként ha az utómunkában is kezdő vagy, akkor én 2 dolgot javaslok.
1 - jó ez a kezdőszett (ebben a topikban úgysem javasolnánk más márkát hasonló árkategórián belül xd )
Azt is jól gondolod hogy árban nem bukhatsz nagyot egy használt szettel.2- egy óvatos gondolat, mások majd lehet kijavítanak,
De szerintem 2023ban a jobb mobilok fotó minősége + egyéb szolgáltatásai (éjszakai mód, portré háttérmosás, panoráma, magic radír stb.) Után nem biztos hogy egy alap váz + kitobi ad majd olyan képeket amitől leesik az állad.
Én a helyedben autókra, emberekre bátran bevállalnék egy 35mm 1.4, vagy akár 50mm f2, vagy ezek környékén fényerős fixeket.
Széles látóra meg használj e mellê mobilt.Jobban fogja adni a húú élményt, és majd meghozza a kedvet a folytatáshoz. Nem véletlen vannak tele a hirdetêsek alig használt kitobis vázakkal.
(Egyêbként a 18-55 nagyon jó minőség más márkák alapkitjeihez képest) -
Gercsa
senior tag
Nem tom, én szeretem ezt a kis palacsintot, bár tény és való hogy mióta áttértem T szériára azóta a kis mérete semmi extrát nem nyújt, mászkálni meg túrázni is inkább a 35mm f2 meg a 18-55 volt velem.
Amúgy én még manual konverzióban is elfogadnám.
(Nincs szivem elengedni) -
Gercsa
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Nekem is csorog rá a nyálam, de egy T3 árára rá kell fizetni kb. annyit mint egy új 56-os vagy többet mint egy új 33.
Az én preferenciám mellett ezeket előbb szeretném.
Nyilván mindenki más szempontokkal mérlegel.Illetve az is az én személyes problémám, hogy mind fotóban mind videóban már nem a T3 tudása a korlát hanem én.
-
Gercsa
senior tag
XT-5 gyenge pontja: az ára.
Majd akiknek van T5 elmondják hogy látják, de szerintem (Főleg ha maradnál a 35mm 1.4-nél) amennyiben az ibis nem létszükségleted, akkor most a használt T3 a besbuy a piacon.
Nem látok képminőségben dimenzióugrást, persze jobb lenne a nagyobb akku meg az új zár, meg az új filmszimek, sok mindenben van fejlődés, de ezért egy sima konzumer felhasználóként meggondolandó az 500 ezres felár.
-
Gercsa
senior tag
Na úgy néz ki megfejtettem a dolgot.
Tényleg visszanyomható kézzel, eleinte nagyon nem vitt rá a lélek, de nem kell nagy erő neki, és nincs semmi reszelés vagy ilyesmi érzés, finoman és simán megy be, mintha gyurmába nyomnám vagy ilyesmi
Ezután az objektív hiba nélkül működik.
Ami a leállást kiváltja, az hogy úgy kapcsolom ki a gépet hogy az objektív egy közeli pontra van fókuszálva (ilyenkor van kitolva a tubusa).
Kipróbáltam többször is, és ha kikapcsolás előtt fókuszálok legalább 2 méterre akkor teljesen biztonságos a dolog, nem jön elő a hiba.
Remélem idővel nem romlik az állapota, ezzel így még simán együtt lehet élni.
Használat közben bármit csinálok vele, nincs gond, próbaltam folyamatos fókuszt, egyszeri fókuszt, ide-oda-amoda, de csak a kikapcsoláskor tud kiakadni szerencsétlen.
(Ezt mondjuk akár még firmware útján is lehetne egy frissítéssel orvosolni szvsz) -
Gercsa
senior tag
Nem bírtam tovább ezt az insta hype-ot, vennem kellett valami laza kabátzsebbe dugható menő street cuccot.
Na jó, annyira ez nem igaz, csak hiányzott az X30 meg az E1-2-3 után valami amit állandóan magammal vihetnék, így kevesebb mint egy gyári akksi áráért vettem egy A5-öt.
Már kezdtem örülni mint majom a farkának, erre hazaérek, rátekerem a 27mm-es palacsintát, és a 2. bekapcs-kikapcs-bekapcs után a 27-es megállt egy pozicióban, és bármelyik vázamra teszem azt írja ki a gép hogy kapcsoljam ki majd kapcsoljam be újra gépet, nem enged fotózni.
Valaki járt már így hogy a 27-es megmakkant?
Mennyi lehet ennek a javítása??
Csóri objektív vagy 1-1.5 éve áll a dobozban elcsomagolva, nem így terveztem a reaktiválását
-
Gercsa
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Nekem volt, E szériával használtam.
Emlékeim szerint 15mm-en volt a legélesebb, 45mm-en sem volt vészes de egy fokkal lágyabb a tele vég.
Ezen felül van észrevehető peremsötétedése, és a széleken vagy inkább a sarkokban már jól észrevehető a minőségromlás.
A motoros zoom kitapasztalható, lehet vele finomabban és gyorsabban is zoomolni.
Az autófókusz 18-55 szintű vagy annál kicsit gyorsabb (ez csak újabb vázakon derülne ki, de nekem E3-on ilyen érzet volt)
Ha olyan vagy aki sokat használja a nagylátó végét, akkor must have, mert sokat számít a 16-50 de méginkább a 18-55höz képest az a 15mm.
Gimbalon a legolcsóbbakon sem fog bebólintani orrnehézség miatt egy kisebb vázzal.
Ami poftálanul jó benne, hogy gyakorlatilag a közepes-kicsitjobb szintű manuális objektívek árában (~50e huf)megkapható, és itt egyszerre egy csomagban lesz:
-zoom objektíved hasznos átfogással,
-kis méreted,
-tök jó optikai stabilizációd (+ egy nagyon kis teherbírású gimballal is akár mégjobb),
-jó autófókuszod
-22-23mm ekvivalens nagylátószöged
-bónuszként makró közgyűrűvel majdnem 1:1 leképezésed a tele végen. -
Gercsa
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm, láttam már a videót, meg elolvastam az összes tesztet.
Egy fenntartásom van, attól félek hogy nagy a gyártási szórás ebben a 100 dollár alatti szegmensben és tartok tőle hogy ezek a tesztelők válogatott példányokat kapnak.
Néztem sok fajtát (pergear, 7artisans, ttartisans, vannak 1.2; 1.4, mark I, mark II modellek) és ez az 1.6-os pergear a legpalacsintább, és középen a legélesebb nyitva.
25mm-esem van, annak sem zavar a szélen taknyolása, sőt néha még esztétikus is, csak jobb lenne egy 35-ös.
(Amúgy van F2 fujim)Régi vágyam egy 35-ös x100.
Most hogy minden atomdrága, és amúgy is hiányzik a T3-ra váltás után az E széria, arra gondoltam hogy egy pici manuális objektívvel fogok újra egy E2-be visszaszállni.
Nagyot nem bukhatok rajta, és ezzel kiélném a 2023-as kütyüzésem elég zsebbarát módon.
-
Gercsa
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Jogos, mindig elfelejtem.
Lehet azért, mert nincs is igazán natív konkurense... -
Gercsa
senior tag
Záporoznak a youtube-on a Viltrox 75mm videók...
Lehet van egy kromatikus aberrációt nélkülöző Viltrox objektív? -
Gercsa
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
35 mm-en szerintem jobb a 18-55.
-
Gercsa
senior tag
Csak nekem tűnik úgy, mintha az e-infi egy átlag EU-s ÁFA mértékben emelt volna árat?
-
Gercsa
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Én csak feketét látok itt, viszont gyárilag világosszürke volt a géphez.
-
Gercsa
senior tag
A guta megüt, X-T3 csatlakozóját, amire az akksis markolat csatlakozik, fedi egy kis szürke gumi izé.
Ki sem vittem a lakásból sosem mióta levettem a gépről, és persze hogy szőrén szálán eltünt.
Hogy hívják ezt a kis vackot, lehet valahonnan rendelni?
Ebayen csak feketét találtam.Annyira utálom az ilyet, minden dobozt, manualt összes tartozékot, számlát megőrzök mindig, ez meg a lakásból szívódik fel.
-
Gercsa
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Nem vitattam hogy más el van tőle ájulva, lehet félreérted, nem olyan irányból közelítettem hogy ez most szerethető-e vagy én utálnám, egyszerűen Fuji szinten nem úgy van árazva amire azt mondom hogy olcsó.
Én úgy érzem kicsit rámentek erre a szexi minimál Leica-MacbookAir dizájn irányultságba, de közben valami megváltozott.
Anno az X-E1 volt a második cserélhető optikás fuji váz, és jól felszerelték mind más márkákhoz képest, mind házon belül a pro-1-hez viszonyítva, és csak fél évet kellett rá várni a csúcsváz bemutatása után hogy ez is kijöjjön. Csak egy példa, de a kereső felbontása például nagyobb volt mint a pro-1 elektronikus keresőjének, ezt a maiak már nem tudják.
Aztán az X-E2 konkrétan első vázként kapta meg a legfrissebb szenzort, pár hónapig ez volt a legmodernebb Fuji váz, majdhogynem zászlóshajó, nagyobb lcd-t kapott plusz javítva lett az akkor még mindig igen jó felbontásúnak számító kereső frissítése is, és rengeteget javult később is az új firmware frissítésekkel a gép. Ráadásul made in japan volt még.
Az E3 már átmenet volt, végre két vezérlőtárcsát kapott így az ISO állítás egy kattintásos lett menü mászkálás nélkül, de kisebb lett a kereső, elhagyták az ötletes beépített vakut, kínába került a gyártás, és szenzor-proci szinten már másfél évvel az aktuális generáció megjelenése után jött ki, de legalább olcsóbb lett valamivel mint az előd.
Az E4 pedig szenzor kapcsán már 2.5 éves spéttel jött.
És újra egy vezérlőtárcsás lett a váz. A kereső pedig még mindig változatlan.
Valóban kapott végre kihajtható kijelzőt, és egyébként szoftveresen nyilván bele tudták rakni a már megírt programkódokat az AF rendszer meg a szimulációk kapcsán, ami azért nem lehet egy nagy költség ha már egyszer készen van, de hardverben annyira nem egy nagy durranás ami itt történt.
És a T4 tudása te is tudod hogy közelről sincs benne, se a kereső, se stabi, se új akksi, se új zár, de se akkora buffere, sorozatlövés és videós képességek szintén gyengébbek, kezelőszervek, csatlakozók szintén.
Plusz ugye ott van hozzá az új 27-es ami időjárásálló, de a váz meg nem.Lehet hogy zseniális a kihajtható kijelző, nem tudom, ez nekem önmagában nem olyan dolog ami megvesz, a saját szubjektív fotózás élményemhez mindig többet tud adni egy jobb kereső és a két tárcsa, mint az ilyenolyan követő fókusz, persze jó az is ha van.
Ezzel együtt is inkább közelebb érezném ha pl. az E2s nyitóárán indult volna, ami anno szintén kb. két és fél éves szenzorral jött ki 700 dodón a legfrisebb fókuszrendszerrel.
És az még made in Japan volt.
Szóval ha 700 dollár alá tudott volna menni, na arra már azt mondanám hogy ez igen, ez olcsó lett. -
Gercsa
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Én nem haragszom, tökre vágom a kisker nyitóárakat, meg hogy változnak idővel, én csak arra próbáltam rávilágítani hogy az E4 már nem olyan olcsó váz.
Az én szememben sokat esett a presztizse, nekem a saját kategóriájában már nem az a tudás/ár szint amit a korábbi példányok hoztak a saját korukban.
És nem csak azért ítélem nem "olcsónak" csak és kizárólag, mert annó mikor én váltottam akkor egy árban lehetett megvenni kintről a T3-mal, ez csak egy példa a sokból, hiszen ott a T30, S10 a polcon szintén.
És amikor a polcról válogat az ember akkor az aktuális árat kapja az árcédulán nem a két és fél évvel ezelőtti kezdőárat, nem az én hibám hogy a T3 még mindig forgalomban van , és magának csinál a fuji konkurenciát.
Nyilván az olcsóság egy szubjektív fogalom, de erre való a felhasználók fóruma, nekem ez egy megtörtént probléma és dilemma volt az életemben, én végig nyomtam az E széria minden tagját, és én jártam abban a cipőben a való életben a gyakorlatban, hogy fontolgassam az E4 vásárlását, és nem azt vettem, elsősorban azért mert nem tartom olcsónak, és márkán belül is lehet jobb vételt csinálni.
Sajnos.
-
Gercsa
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Nem néztem meg a forint árakat, de amilyen áron nyitott eglobalon (800eu felett) az fura annak a tekinteteben hogy a T3 ugyanott volt már 800 alatt, illetve az előd E3 400 alatt is.
Ez alapján nem neveznêm olcsó váznak.
Anno az E2 környékén volt egy váltás, amikor a széria gyártását áthelyezték japánból és az egyik indok pont az volt hogy olcsóbb legyen a cucc, ugyanez megtörtént a T szériával is, és a T3 anno olcsóbb áron tudott nyitni mint az előd.Namost az E4 konkrétan utoljára kapta meg a 26mpxes szenzort, ami már 2.5 éve piacon van, ennél olcsóbb már nem lesz a gyártása, az evf-et nem izlésből írtam oda hanem szintén azért mert kb dinoszaurusz technika, szintén filléres alkatrész már szemszuróan.
Szóval ezer éves csúcsra járatott alkatrészkihozatal mellett ez a váz kínában/fillipínában/mittoménhol gyártatva nem olcsó váz fuji viszonylatban, max tudásban olcsó, árban nem.
-
Gercsa
senior tag
Én egyébként X-E3 után azt hittem, csak a saját bogaras hülyeségem, hogy T3-on is az első tárcsára programoztam az ISO-t.
-
Gercsa
senior tag
Ha valaki vállalkozó kedvében van, eglobalon 21.99 euró a fekete x-t200 + 15-45 kit
-
Gercsa
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, simán lehet hogy megáll itt az upgrade, sokminden véleményes persze, nem csak a 18-as ami egy az egyben nem ugyanaz a kategória.
Upgrade helyett jöhetnének új cuccok is, nekem továbbra is hiányzik a laowa meg a samyang mellé egy natív fényes ultranagylátó fix pl., tekintve hogy 14-18mm közt mennyi variáns van, 14 alatt meg semmi.
Azért az 50-140 néha tud hezitálni, annál az obinál nem érzem, hogy pariban lenne a canon-sony 70-200 pro cuccokkal. -
Gercsa
senior tag
Ahogy nézegetem az objektívparkot, igazából ezzel a lépéssel az első ütemben megjelent obik közül gyakorlatilag majdnem mind kapott vagy egy második verziót, vagy valami helyettesítőt.
A fixek közül
18,23,27,35,56 - mind kap új verziót (a 35 helyett 33 lesz)
A 60-as macro óta van már 80-as, a 14mm 2.8 mellé meg jött a 8-16 zoom.
(A 16mm 1.4 és a 90mm f2 később jöttek kicsivel)
A zoomoknál
16-50, 50-230, 10-24 kapott új verziót
55-200 mellé jött a 70-300
18-135 (és a 18-55) mellé a 16-80
Szóval felkészül az 50-140 és a 16-55?? -
Gercsa
senior tag
Jön a 23mm 1.4 és az 56mm 1.2 obikból a Mark II változat, láttátok?
Érdekel hogy mit tudnak rajtuk reszelni, kellemes meglepetés, ha idevesszük a beharangzott 33mm-t is, akkor megújul az 1.4-es vonal.
-
Gercsa
senior tag
A szállításra szerződik, egész pontosan hogy épségben és hiánytalanul szállít.
A fuvarlevél amit aláírsz többek közt arra is való hogy azon jelezzék a külsérelmi nyomokat vagy az esetlegesen hiányzó tételeket.
Attól még hogy te nem tudod megérteni ezt az elvárást attól még bele van foglalva a szerződésbe.
-
Gercsa
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Én nemrég rendeltem fotókönyvet, és a visszaigazoló emailben külön írták hogy bontsam ki a futár jelenlétében mert bármilyen sérülés esetén csak akkor van lehetőségem újat kérni.
Szóval van olyan cég ahol kimondottan ez is része a szerződésnek.
-
Gercsa
senior tag
A fujirumors szerint jöhet a 35mm 1.4 II, láttátok?
-
Gercsa
senior tag
Eglobálnál le kell szokni a levelezés meg utánajárás fétisről.
Naponta mozognak az árak legtöbbször, kinézed mikor jó az ár, jó az árfolyam meg elfogadnak valami kupont akkor meg kell rendelni, paypallal fizetni és ennyi.
Trackinget nem kell bindzsizni állandóan, nem kell túlpörögni, ha megjön 30 napon belül akkor boldogság.
Ha meg nem, akkor megy egy szabványlevél paypalon keresztül és kéred a refundot.
Akinek meg ezt nem bírják az idegei vagy 100%-os bizonyossággal kell neki a cucc egy adott dátumra az vegye meg itthon.
Kár ezen ennyit rugózni, mert bárki aki még nem próbálta és tapogatózik, az beírja ide a keresőbe az eglobal szót és ember legyen a talpán ha dönteni tud mit is tegyen. -
Gercsa
senior tag
Valaki látott már videót az E4 új fajta pántrögzítő rendszeréről?
Vagy csak maga az a rögzítőfül változott a vázon, a háromszögletű karika meg a bőr fityegő az ugyanaz a rendszer? -
Gercsa
senior tag
Úgy értem hogy a két szenzor közt látható képminőségbeli különbség kevés van igazából, ahol jobb az új szerintem, az egy jelszint aljától a tetejéig bevilágított iso 160-as érzékenységnél fordul elő, ezt én isten igazából műteremben tudtam belőle kihozni.
Random lövöldözve ha kicsit már tekerni kell az iso-n, környezeti fényeket használva nem ad jobb képminőséget az új szenzor, sőt időnként még lehet gyengébb is.
-
Gercsa
senior tag
Hát nekem nem jön be ez az E4.
Imádtam az E szériát, de egy ideje nem abba az irányba viszik ahova én szeretném.
Ebbe a gépbe szerintem jobb lenne a régi 24mpx szenzor, de akár egy vadiúj 16mpx verziót is szivesen látnék, persze az új procival meg új AF rendszerrel.
Ez az új szenzor műterembe jó, meg a videós és a gyors kiolvasást igénylő dolgokhoz, de szerintem senki nem ezzel fog műterembe járni, a 4k 60fps meg bele sem került.
Ez az uj minimál dizájn sem jön be nekem, emlékszem megváltás volt anno az xc obik mellett hogy a hátsó tárcsa mellé kapott egy elsőt is.
Most meg kiveszik a hátsót, és ujjtámasz sincs.A gombok is egyre inkább valami dizájnkellékek és nem kezelőszervek.
A kihajtható kijelző pozitív, ne legyen igazam de nem ezzel fogják életben tartani az E szériát.
Nekem az X30 és az E2-ben is nagyon fontos volt hogy a piacon az egyik legjobb EVF-et kapom, plusz nem egy divatcikk érzetem van kézbevéve hanem fényképezőgép, és azóta semmi fejlődés, inkább csak visszafelé.
-
Gercsa
senior tag
Kösz mindenkinek, akkor most konvertálok, és egy darabig még h.264-nél maradok.
-
Gercsa
senior tag
Full videó analfebéta vagyok segítsetek.
Távoktatás, videót kellene küldjek szombatig egy tanítványomról, fel is vettem ma, azt hittem mindent frankón megcsináltam, a lehető legjobb 1080p beállítás mellett egy X-T3 géppel.
2017-es premiere pro-val megnyitom és mintha nem lenne képi anyag, csak hang van, a kép helyén fekete képernyő.
Intézőből a media player egyébként gond nélkül megnyitja.
Más verzió premiere kellene, vagy mi lehet itt a gond?
Van valami extra a fuji fájlokkal?A neten 8 féle oldalon ugyanazt a nem működő megoldást kapom, hogy a rendert állítsam át szoftver onlyra, de az sem használ.
-
Gercsa
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Annó te írtad, hogy az 56-os fókusza a T3 vázon nem volt százas a 3.0 firmware után.
Azóta ez változott?
Most 2.1 verzió van a T3-on nálam, és fosok hogy pont az 56 miatt lehet nem kéne frissíteni.
Mit tanácsolsz (és úgy egyébként a többiek is), összességében érdemesebb a friss firmware-e használni? -
Gercsa
senior tag
Ma beléptem az X-T3 tulajok táborába.
Első benyomás, az E3 után újjászületett az 56mm 1.2
-
Gercsa
senior tag
X-S10
Szerintetek valami g100 szerű olcsósított de szolgáltatásokkal megtömött vloggerkamera lesz vagy valami izgalmasabb van készülőben? -
Gercsa
senior tag
Szerintetek a brexit után mi lesz ezekkel az olcsó boltokkal?
Lassan 3 hónap és jön dec 31. lehet vége a dalnak?
(Ráadásul már decemberben amúgy is postahalál lesz szokás szerint) -
Gercsa
senior tag
Nem nagyon követtem a felsőház eseményeit mostanában.
Valaki ki tudna okosítani, hogy a T3 és T4 között a jelenlegi firmware állapotok mellett milyen különbség van AF terén? -
Gercsa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
jogos
-
Gercsa
senior tag
Azon csodálkoztam eddig hogy a műanyag XC 35mm F/2 eddig eglobalon majdnem az XF árában volt, nézem ma meg 183 euró.
-
Gercsa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Simán refund, szó nélkül.
-
Gercsa
senior tag
válasz
üzenetére
"Lehet ezt szépíteni, meg úgy csinálni, mintha nem az lenne, ettől ez még minimum szürke zóna, ahol ők mozognak. Nem kell ehhez jogerős bírósági ítélet ahhoz, hogy mindenki tudja, hogy valami ott nagyon nincs rendben. "
Nem ahhoz kell jogerős ítélet, hogy valamit gyanúsnak találj, vagy hogy a saját tudatos vásárlói szempontjaid szerint bojkottáld őket, hanem hogy nyilvánosság előtt bűnözőnek titulálj egy jogi vagy természetes személyt, a fórumozókat meg illegális kereskedelmet támogatóknak.
Szépen megkérlek hogy ezzel a típusú véleményerőltetéssel és a saját szubjektív szempontjaid és elveid szerinti ítéletekkel és azok ránk erőltetésével kapcsolatban fogd vissza magad ebben a topikban, mert magasan az itteni társalgási szinttől kirívó módon és gyakorisággal műveled.
Becsületsértésre, rágalmazásra, jó hírnév megsértésére alkalmas kijelentésektől pedig teljes mértékben tartózkodj. -
Gercsa
senior tag
válasz
üzenetére
Azért te sem feltétlen a legelőkelőbb etikettnek megfelelő stílusban nyitottál.
Kijelented hogy egy rakat szar az aksi, meg hogy vicc kategória csak mert te ezt nyomkodás alapjan így ítéled, most komolyan mit vártál mi lesz erre a reakció?Egyébként ha visszaolvastál volna pár hszt, akkor pl. láthattad volna hogy egy régebbi, kevésbé energiahatékony cpu-s vázzal több mint 2000 képet lőttem egy nap alatt, egy feltöltéssel, ráadásul egy kb. két éves használt utángyártott aksival.
Én a helyedben megpróbálnám letesztelni a gépet akkukímélő és erősen intenzív használattal is, és ha úgy látom hogy a két végletes eredmény tekintetében sem hozza azt a gép amit más felhasználóknál, illetve amit a hivatalos spec szerint kellene kb tudnia, akkor elgondolkoznék a garanciális ügyintézésen.
-
Gercsa
senior tag
Akit esetleg érdekel, csináltam tegnap egy nem-tudományos tesztet mennyit bír az E3 egy feltöltéssel.
EVF only, sima standard (nem performance) üzemmódban, mechanikus zárral kb. 12 óra alatt kicsivel több mint 2000 RAW képet lőttem és mikor befejeztem még 1 csík volt az aksiban, nem kezdett el pirosan villogni.
Ja, és egy Patona aksi volt a tesztalany. -
Gercsa
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Azt majd a snapchat megoldja
-
Gercsa
senior tag
-
Gercsa
senior tag
-
Gercsa
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Én mikor vettem a 12mm-es Samit, akkor még válogatni is lehetett több darabból, sőt volt fekete és ezüst is, ki is lehetett próbálni.
Nagyon nem akarom őket védeni, de így talán teljesebb a kép. -
Gercsa
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Nem is arra gondoltam feltétlen hogy kamuzna az objektívek rendelésével, de vannak azok a jelek amik számomra a komolytalanságot mutatáják, és ismerve Magyarországon az élet hány és hány területén futok bele amatőrökbe, azért óvatos vagyok.
Nekem ez így ránézésre az amatőr kereskedelem első szárnypróbálgatásainak tűnik, facebookon a személyes profillal árulni olyan képekkel, ahol még a termékeket bemutató táblázatban is el vannak csúszva a cellák, majd magánemberként egy kitobit kérni kölcsön két órával később ugyanazzal a profillal.
Mondjuk csak példaként a Samyang hasonlóan kínai márka, őket itthon hivatalosan a Leitz Hungária forgalmazza.
Nekik van normális webshopjuk, mintaboltjuk, és én még nem láttam hogy kerestek volna hétvégre kölcsön a fuji csoportokban 18-55-öt.
Egyébként is mennyi lehet egy kitobit bérelni, 3-4 ezer ft?
Szóval csak arra akartam utalni, minden bántás nélkül, hogy nekem ez a szint ugrik be egy hivatalos hazai forgalmazó kapcsán.
Persze valahol mindenkinek el kell indulni. -
Gercsa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem tudom, nem ismerem az illetőt és nem akarom megbántani sem, de az első posztjában még egy objektív gyártó hivatalos hazai disztribútornak tünteti fel magát, aztán két órával később már egy kit 18-55-öt szeretne kölcsönkérni a facecsoport tagoktól egy hétvégi videózáshoz, mert csütörtökön hirtelen rájött, hogy az 56mm 1.2 nem jó neki videózni.
Nekem ez így komolytalan benyomást kelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
, hiszen az apsc x100 sem nagyon elérhető.
hemaka