- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sol4r: DDR2-es Processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- V.Milán: Aktív tag lettem 🥳
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Még 10+ év után is minden nap meglepetés ér, hogy mennyi érdekes és hasznos téma van itt PH-n, mostantól ez is bekerül a listámba.
Leginkább az egzotikus konyhák vonzanak, cajun, karibi, arab, indiai, kínai, thai kajákkal szoktam kísérletezni, amennyire csak lehet, autentikus formában. Sose jártam ezeken a tájakon, az ízeken keresztül próbálom megismerni őket.
A legnagyobb sikerem eddig talán a csirkés-kolbászos gumbo, Isaac Toups receptje alapján, alapanyagok tekintetében kicsit magyarosan.
2 szál gyulai kolbászt félkarikára vágok, kisütöm a zsírját egy serpenyőben, majd ugyanabban a serpenyőben nagy lángon lepirítok 8-10 db felsőcombot. Egyszer próbáltam fokhagymás francia kolbásszal, ami jobban hasonlít az autentikus andouille-ra, de határozottan jobb gyulaival.
Nagy öntöttvas lábasban gyorsan kevergetve nagy lángon csinálok egy nagyonsötét rántást (140g étolaj 80g liszt), amibe kockára vágott 1 fej vöröshagymát, 1-2 kaliforniai paprikát és 2-3 szál szárzellert dobok, majd 6 gerezd fokhagymát pár darab erőspaprikával, attól függően, mennyire csípős végeredményt szeretnénk (általában 2 db chile de árbolt szoktam, de volt, hogy egy jamaikai scotch bonnetet is tettem bele).
Lentebb veszem a tüzet, fokozatosan felöntöm 3-5 deci sörrel, majd fél liter vízzel, kevergetve, hogy csomómentes maradjon. Ezután fűszerezem, 2 babérlevél, egy kevés só, rengeteg (50-60 tekerés) feketebors, aránylag sok füstöltpaprika, cayenne és kakukkfű. Beleteszem a korábban lesütött csirkecombokat és a kolbászt, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt kis lángon 2-3 órát főzöm. Az eredeti recept víz helyett alaplevet javasol, de erre nem szoktam pazarolni. [Videó az összeállításáról.]
Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni, amit tálaláskor beleteszünk a levesbe. Díszítésnek zöldhagymát is lehet karikázni rá.
Itt sajnos pont nem készült hozzá rizs, de ez a legszebb képem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest