Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Még 10+ év után is minden nap meglepetés ér, hogy mennyi érdekes és hasznos téma van itt PH-n, mostantól ez is bekerül a listámba.
Leginkább az egzotikus konyhák vonzanak, cajun, karibi, arab, indiai, kínai, thai kajákkal szoktam kísérletezni, amennyire csak lehet, autentikus formában. Sose jártam ezeken a tájakon, az ízeken keresztül próbálom megismerni őket.
A legnagyobb sikerem eddig talán a csirkés-kolbászos gumbo, Isaac Toups receptje alapján, alapanyagok tekintetében kicsit magyarosan.
2 szál gyulai kolbászt félkarikára vágok, kisütöm a zsírját egy serpenyőben, majd ugyanabban a serpenyőben nagy lángon lepirítok 8-10 db felsőcombot. Egyszer próbáltam fokhagymás francia kolbásszal, ami jobban hasonlít az autentikus andouille-ra, de határozottan jobb gyulaival.
Nagy öntöttvas lábasban gyorsan kevergetve nagy lángon csinálok egy nagyonsötét rántást (140g étolaj 80g liszt), amibe kockára vágott 1 fej vöröshagymát, 1-2 kaliforniai paprikát és 2-3 szál szárzellert dobok, majd 6 gerezd fokhagymát pár darab erőspaprikával, attól függően, mennyire csípős végeredményt szeretnénk (általában 2 db chile de árbolt szoktam, de volt, hogy egy jamaikai scotch bonnetet is tettem bele).
Lentebb veszem a tüzet, fokozatosan felöntöm 3-5 deci sörrel, majd fél liter vízzel, kevergetve, hogy csomómentes maradjon. Ezután fűszerezem, 2 babérlevél, egy kevés só, rengeteg (50-60 tekerés) feketebors, aránylag sok füstöltpaprika, cayenne és kakukkfű. Beleteszem a korábban lesütött csirkecombokat és a kolbászt, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt kis lángon 2-3 órát főzöm. Az eredeti recept víz helyett alaplevet javasol, de erre nem szoktam pazarolni. [Videó az összeállításáról.]
Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni, amit tálaláskor beleteszünk a levesbe. Díszítésnek zöldhagymát is lehet karikázni rá.
Itt sajnos pont nem készült hozzá rizs, de ez a legszebb képem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Tudományos Pandémia Klub
- Everest / AIDA64 topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külpolitika
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest