- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Nem pont így gondoltam kivitelezni mint a videón van. Ventik alulra, felül pedig a tömör szivacsot lecserélném ilyen luggatottra.
radi8tor: Milyen elektronikát akarsz? Nappali helyzetjelzőhöz se kell elektronika csak bekötöd és kész.
Nem akarok én vezérelni semmit, csak tudjam ki és bekapcsolni.
Gondoltam már rá egyébként, h mondeóból bontott ülés szellőztetőt veszek kompletten de még az is drága. -
kcsa
veterán
Húh, azért az ülés tartását adó szivacsból ekkora darabot kivágni elég meleg... Javaslom vegyél egy bontott ülést (angol ülés általában fikáért kapható) és először azon próbáld ki, hogy milyen érzés, de nagyon csodálkoznék ha ez kényelmes lenne, és nem éreznéd a nagy lyukat a hátsó feled alatt...

-
radi8tor
MODERÁTOR
Na ez jó, ha nem elég neked a kikapcs-bekapcs akkor vegyél PC boltban egy potméteres venti vezérlőt, van digitális is ha nagyon fancy-t akarsz.
-
flymi
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
A lényeg, h kapjon delejt.
ReFleXx: Ha rányomom a klímát a lábtérre mindjárt az lesz.

oliwire: Valami hasonló az elképzelés csak nem szívóra, hanem az ülés felé fújóra állítva a ventilátorokat.
-
flymi
addikt
Elkezdtem begyűjteni az anyagokat a csináld magad üléshűtés projekthez. Úgy néz ki cirka egy Deákban meg fog állni a sofőr oldali ülés megbuherálása. (spéci luggatott szivacs és légáteresztő szövetháló, ragasztóspray, ventik, egy kapcsoló, biztosíték tábla adapter, némi kábel, csatlakozó és kábelvédő)
Ilyen szivacsot egyébként sehol nem találtam a városban még kárpitosnál se de azért meglesz.Az egyetlen kérdésem még a projekttel kapcsolatban, h ITT találtam neten gyorsban gem modul kiosztást, a "heated seats" 20A-esbe bele lehet kötni a hűtést igaz?
Első körben csak az ülőfelületbe tennék 2 darab 12V 0.2A-es ventit. De elképzelhető, h belelendülök és a háttámlába is beépítek két ugyanilyet vagy megcsinálom az anyós oldali ülést is. -
Immy
őstag
Sziasztok,
2016-os fiest 1.25 picike szívó motorral szerelve 100ezer km után szerintetek milyen hibákat rejthet magában? Merre tudok keresni tipikus hibákat ehez a típushoz?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, tudnátok nekem ajánlani profi, jó klímaszervizt ? Üres a rendszer, le kellene nyomáspróbáztatnom, aztán ha van bibi, javíttatnom, ha nincs, töltsék fel és hajrá.
Nem kókány-sufni kellene, hanem aki tényleg jó.
Dél-Pest megye de igazából tök8, ha van emberileg is normális szerelô ajánlás.
-
David891
csendes tag
Van pár darab a kereskedésbe megnézzük őket.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
David891
üzenetére
Ha nem állt sokat, vagy rendszeresen volt mozgatva a kereskedésben töltött idő alatt, akkor megér egy személyes átvizsgálást
bal elejét és hátulját rétegvastagságot tekintve érdemes így kép alapján ellenőrizni (de lehet, hogy csak a fotózás szöge miatt látok pici eltérést). -
David891
csendes tag
Sziasztok!
Erről igy elsőre vélemény?
[link] -
BaLee
addikt
Létezik valami felnijavító készlet (pár 1000Ft max) amit próbált valaki / tudtok ajánlani? Múltkori szelepes manőveremnél a segítő kicsit lenyúzta a bevonatot egy helyen a felniről, nem nagy felület de ronda, kipótolnám kicsit, hogy ne legyen ilyen feltűnő.
-
oliwire
őstag
Sync 2-re hogyan lehet navigációt varázsolni?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Kábel törés átvezetőben?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Gyári is kapható ha bemész egy Ford márkaszervizbe megrendelik neked, de az nagyon zsebbenyúlós lesz.
Első körben ki kellene mérni a kábeleket multiméterrel.
Kábel egyik végére az ohmmérő egyik felét, másik végére (hangszórónál) a másik felét. De ha van csipogó is (és mintha azt írtad volna csak azok szólnak), akkor simán lehet hogy csak a hangváltó krepált be. Azt sajna nem tudom hol van helyileg, általában a hangszórók közelében vagy a hangszórón közvetlenül ha egyszerűbb kivitel. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Legegyszerűbb bontóból beszerezni valamit (hangszóró, esetleg kábelköteg az ajtónál). De lehet ennél kisebb a gond és csak kontakthibás a csatlakozó a rádiónál.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Focus 2 be szeretném a "hangrendszert" életre kelteni (csak a vezető oldali alsó felső és az anyós oldali felső "hangfal" szól) hol lehet hozzá bàrmi technikàt kapni, sajnos sem az unix sem a Bárdi oldalán nem találok hozzá valót. Elsősorban a gyári állapotot szeretném vissza állítani.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
de mi a baj a 215/55-el?
-
darvinya
titán
Nem bírtam magammal, s meg kellett vennem. [link]
-
ReFleXx
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
en nem raknam ra, FL elottibe, ami ugyanez a karosszeria 205/55 van, arrol nem is beszélve hogy a 215/60 marha hulyen nez mar ki , ott mar eleg ballonos.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro
üzenetére
-
Real_Necro
veterán
MKIV Mondeora rá lehet rakni a 215/60 R16 kereket? Tudom, 215/55 a gyári méret.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
...és a készleten lévő autókról gyakran kiderül, hogy a dízel az benzines, a benzines dízel, a kék az szürke, és csak rendelni lehet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Volt pár ilyen belefutásom... aztán még majdnem én voltam a hülye, hogy ezt én nem tudom, hiszen ők annyi autóval foglalkoznak, hogy nagyonsokkal...
-
DeFranco
nagyúr
hahun (pontosabban szahun) hirdetett készleten lévő új autónál nem tölti ki rendesen a márkakereskedő szalon értékesítője az extralistát, sőt gyakran a fényképek sem stimmelnek.
telefonon is csak nagyjából tudja mit árul. menj el, legózd össze hogy mi van meg és mi nincs meg.
-
kcsa
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Azért, mert
1) fogalma sincs
2) valószínűleg nincs benne a külföldi forgalmiban
3) ez jön fel elsőre az ABC rendbe rendezett listában
-
flymi
addikt
Ezt sasoltátok? Ma reggeli friss hír.

Holnap veszek egy új olajleeresztő csavart is ha már úgyis szervizelve lesz a verda. Nehogymá visszategyem azt a régi xart.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Mármint a nepper a forgalmiban található infó alapján adja fel a hirdetést (általában). Aztán tévedhet is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Mert az vana forgalmiban?
-
kcsa
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Ez szerintem egy Trend (plusz?), nem Ambiente.
-
gabor9991
addikt
válasz
Drughi
üzenetére
Nem, bár ezt így képről nehéz megmondani, hogy jó vagy nem.
Nincs magyar rendszáma, szóval azt mond a nepper amit hallani akarsz.
Ha szakszerűen lett volna javítva akkor az első sárvédő + küszöb találkozásánál nem úgy nézne ki, mintha megfolyt volna a festék, ha az tényleg megfolyt akkor az extra gány munka.
Bal hátsó keréknél a küszöbvédő alsó műanyag is úgy néz ki, mintha össze lenne festékkel fújva.
Géptető+első lökhárító találkozásainál is a jobb oldalon sokkal nagyobb a hézag plusz az összes műanyag úgy néz ki mint az új...pedig a kocsi nem az ugye
Utasoldali légzsákfedél,a rádió körül az ezüst keret,és a kesztyűtartó fedél tiszta karc, ocsmány lehet élőben.
Csomagtérben szintén ocsmány minden műanyag.
Szerintem ha valaki élőben meg tudja nézni és azt mondja, hogy ezek a hibák a valóságban nincsenek rajta az autón csak akkor ér annyit amennyiért hirdetik. -
kcsa
veterán
-
oliwire
őstag
válasz
Drughi
üzenetére
Javaslom amúgy, hogy képek alapján ne írd le még színeltérést. Nagyon csalóka tud lenni. Mercedes gyárban is dolgoztam már, fényezőüzemben. És élőben is másképp hatnak a színek, különböző fényviszonyok között, hát még fényképen. Nem profi fényképezővel, profi fényképészek csinálják a képeket, én ezeket a színeltéréseket betudnám, hogy más szögben esik a fény a felületről a fényképező lencséjére, és más árnyalatot képez le a digitális fényképező. A Focus ST-n is láttál színeltérést, élőben már nem volt, és az autó színárnyalata is másmilyen volt.
-
Drughi
addikt
-
oliwire
őstag
válasz
Drughi
üzenetére
Szerintem érdemes lehet megnézni, nekem még útban is lenne hazafelé

Amire rákérdeznék, hogy mi történt a legelső 3 év 60.000 km alatt a kocsival. Elvileg hogy megmaradjon a garancia, a szakszervizben kell olajcserére is vinni, úgy tudom. De lehet csak magánszervizben lett cserélve az olaj, és azért nincs bejegyzés. A futás egészen értelmesen, hihetően emelkedik.
Én megnézném amúgy, úgyis a közelben van neked is. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Ti megnéznétek? [Focus 1.6]
A nepper szerint szakszerűen volt javítva, mert karcos volt.
- forgalomba helyezve 2009.09. hóban volt.
- Az első szervíz bejegyzés 2012.07. hóban volt 60.000km-rel (hogy előtte mi volt az kitudja), Ford márkaszervízben volt legalább.
- 2013.10: 93000km ( Ford márkaszervíz)
- 2015.01: 107000km
- 2016.12: 123000km
- 2018.01: 135000 km
- 2019.01: 144000 km -
TigerDzsó
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm Neked és ReFleXx-nek is a választ!

Az olajos topikot elmentettem
-
törölt tag
válasz
ReFleXx
üzenetére
Vagy két hete én is elkezdtem, odáig eljutottam, hogy egy csavart kiszedtem a gázpedáléból, a másodiknál szinte hozzá se fértem, mondtam is f.szom se fog vele kínlódni most. 10-es kulcs mindig fordult lefelé a csavarról. Meg szinte rá se tudtam rakni rendesen. Talán majd tavasszal nagyobb lesz a motivation.

-
válasz
ReFleXx
üzenetére
Én az aktívszenessel szenvedtem.
Az mk3 fókánál már az anyósülés felöl van,ott nincs pedállal szívás.
Itt a biztosíték tábla szivat.
Kesztyűtartó kiszerel,biztosíték tábla ki,aztán még így is szenvedni kellett,mert az aktívszenes szűrő merevebb mint a gyári sima és nem annyia egyszerű hajlítani vagy kicsit összenyomni,főleg ezért volt útban a biztosítéktábla is.
Kisbaltával simizném meg a mérnökök fejét! -
oliwire
őstag
válasz
troll81
üzenetére
és melyikhez húz a szíved?
Mert én is hallgattam a szívemre, mikor szólított hétvégén, és megegyeztem végül a Ford Focus ST line eladójával, és megvettem tőle a kocsit. Mai nap megyek érte, majd küldök ide be nektek képet róla. A próbaúton nagyon rendben volt, még 1 év garancia is van rá, reméljük nem lesz rá szükség.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
TigerDzsó
üzenetére
Szvsz egyik nagyobb márkával sem lősz mellé alapvetően
A gázolaj szűrőnél könnyebb az összehasonlítás, ahol van gyártói adat - az olcsóbbakat kerülném, mert több/nagyobb piszkot engednek át, egy jobb darab úgy 4 mikronig szokott azért szűrni (pl. Bosch és UFI, de kicsit kevesebbért a Sofima szintén). Olajszűrő ügyben volt egy TC cikk valamikor, amiben összehasonlítottak több fajtát. Levegő szűrőben nem vagyok jártas, default Mann-filter lenne a választásom. Pollen meg igényektől függ: ha nem számít különösen, akkor mehet a legolcsóbb, vagy szagok ellen az aktív szenes ajánlott, esetleg a még jobb higiénia és szag szűrés érdekében a Mann Frecious Plus érdekes lehet. Összességében a Mahle Original is gyári beszállító több márkánál, nehéz mellé lőni vele. Igazából mindig van valami párja a szűrőknek, amit véd, nem feltétlenül éri meg a spórolás sem, de sűrűbb csereperiódusokat tartva én nem tartom veszélyesnek az utángyártott, persze nem bóvli cuccok használatát sem. Van amúgy külön olaj és szűrő topik, ajánlom figyelmedbe: [link] 
-
ReFleXx
addikt
válasz
gabor9991
üzenetére
IXO-val probalkoztam, mert az pici, de ide meg az is nagy volt, egy flexibilis szár az jó lett volna arra én is gondoltam, fel is irom a bevásárló listára, az jó ha van a háznál. többi volt.
legnagyobb szenvedes hogy fekve / kicsavarodva kb vakon kell benaskodni
Illetve hogy ha minden leszerelsz szabalyosan akkor sem birod szepen betolni az uj szurot, meg kell kicsit gyotorni hogy beferjen
amugy total indokolatlan a 3 csavar, eleve a fedél egyik oldala hosszában végig peremezett es az beakaszthato.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Crimson Desert
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) keresztül

bal elejét és hátulját rétegvastagságot tekintve érdemes így kép alapján ellenőrizni (de lehet, hogy csak a fotózás szöge miatt látok pici eltérést).
Okok nem sima kombi, titán meg mittomén, na de akkor is
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)