Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Kicsit elvesztem a fordok világába az elmúlt 2 nap kellene egy kis segítség.
Családbővülés miatt szeretnék családi kombit venni, a kiszemelt a focus kombi változata lenne.
Évjáratban és a pénztárca a 2010-2012 közötti focusokat hozza előtérbe, de ugye pont ekkor volt egy faclift(?) vagy modell váltás.Itt zavarodtam össze.
Az 1.6-os benzines motorja állitólag elég megbízható, hallottam már róla, pedig nem vagyok autó guru.
Van sima 1.6-ossal árult példány, ami még az MKII-es (2010 vagy előtti) illetve van 1.6 TI-VCT-s ami ha jól tudom már az MKIII-as facelift modell.
Melyikkel járnék jobban?Ezeken felül jött velem szembe 1.0 Ecoboost motor is. Erről mit lehet tudni?
Röviden a követelmények, amire használnánk:
- Napi szintű ingázás (30km), többnyire egyedül
- Hétvégén, délutánonként 2 gyerekkel (egy 5éves, egy csecsemő) a napi ügyek intézése
- Évi 2 alkalommal hosszabb távú nyaralás, minden földi jóval bepakolva...Olyan kocsit keresünk, amibe kényelmesen elfér ez a 4 fő, hátul két gyereküléssel.
A csomagtartó pedig elég legyen akár egy hosszabb nyaralásra vitt cuccok elnyelésére.Szóval a tapasztalatok alapján melyik verziót keressem, vagy mit kerüljek el mindenképp?
Ahogy nézem a felszereltségi szintet, a "Trend" az alap, a "Ghia" a közép és a "Titanium" a felsőbb szint.Jelenleg egy klímás, ülésfűtéses Ignisünk van, így ehhez képest minden űrtechnológia lesz
-
Drughi
addikt
Köszönöm szépen mindazoknak, aki segítettek!
Tudom ez nem egy 10 perces döntés lesz, nem egy kiló kenyérről van szó...
Ajánlották többen a Mondeo kombit, amit meg is néztem hahu-n, de csak elvéte van 2,2M-ig, ráadásul inkább 2010 előttiek.
Ha összevetem, hogy ugyanezért a pénzért már 2011-12-es mk3-as Focus van, hááát...Most jelenleg egy Ignis van, hármunknak, amivel idén megjártuk a balatont, igaz a csomagok egy részét más hozta.
Nézegettem még a C-max / S-max vonalat de azok már nagyon nagyon családi kocsik, ekkorára csak elvétve lenne szükségünk, ezért fenntartani meg...
Közben "szembe" jött egy Hyundai i30 cw is, még az a vonal is érdekel, de a focus sincs elfelejtve egyelőre.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Nem hirdetni akarok, csak véleményeket.
[link]
A hirdetés szép és jó, már-már túl van tolva...Esetleg akik jobban átlátnak sorok között lehet ebbe valami buktató?
Még nem néztem meg a kocsit... -
Drughi
addikt
Köszönöm az észrevételek, az év alatt futott 40e km-en simán átsiklottam.
-
Drughi
addikt
Üdv!
Egy Ford-os kérdés:
1.6 Ti-VCT(105LE)
1.6 Ti-VCT (125LE)
1.6 SCTi (150LE)
1.6 VCT (125LE)
1.0 Ecoboost (125LE)
1.0 Ecoboost (106LE)
1.0 Ecoboost (101LE)Ennyi féle motort látok két típushoz. Tényleg ennyi féle fordul elő mondjuk 2011-2012 körül?
Van ezek között ami kerülendő?
Az 1.6-os benzines tudom, hogy jól sikerült, na de melyik?! -
Drughi
addikt
Üdv!
Mondeo szervíz árak hogy alakulnak egy Focus-hoz képest?
Mondeo: MK4 2009-2010, 1.6
Focus: 2010-2011 1.6A vételár minimálisan több a Mondeonál, cserébe nagyobb.
-
Drughi
addikt
Van valahol leírás arról, hogy mik a lényegi különbségek a ford 1.6 szívó motorjai között?
Sima 1.6 74kw (101le) , 77kw (105le) , 85kw (116le) lenne a lényeg, hogy ezek közül melyik az ajánlottab. Egy mk2.5 kombi fókához -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Ti megnéznétek? [Focus 1.6]
A nepper szerint szakszerűen volt javítva, mert karcos volt.
- forgalomba helyezve 2009.09. hóban volt.
- Az első szervíz bejegyzés 2012.07. hóban volt 60.000km-rel (hogy előtte mi volt az kitudja), Ford márkaszervízben volt legalább.
- 2013.10: 93000km ( Ford márkaszervíz)
- 2015.01: 107000km
- 2016.12: 123000km
- 2018.01: 135000 km
- 2019.01: 144000 km -
Drughi
addikt
-
Drughi
addikt
Üdv!
Focus 2010es, 'silver magic' fantázianév mit takar?
A félbőr ülést ismerem, egyéb tipikus ismertetőjele micsoda? -
Drughi
addikt
Üdv!
Keresek Focus mk 2.5 kombihoz gumiszőnyeg garniturát illetve peremes csomagtér tálcát.
Hol érdemes venni? -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Talán megvan az "új vas":
Ez egy 2009-es 1.6 benzines " silver magic" fantázianévvel ellátott típus. Ahogy keresgéltem valahol a Trend felszereltség körül lehet:
- manuál klíma
- 2 elektromos ablakViszont van félbőr ülés, meg gyári sötétített ablakok.
A kérdés, hogy miket keressek még benne? Tempomat, parkradar elméletileg nincs.
Nagyon fapad lenne? Egy 2007-es Ignisből ülök át, nincs sok elvárásom
-
Drughi
addikt
válasz dellfanboy #28035 üzenetére
1,7M a kikiáltási ár, szervízlappal igazoltan vezérléscsere után, 160e km, szintén egy halom papírral igazoltan, 8. havi friss műszakival, téli-nyári papucsokkal (max 2 szezont bírnak még), gyári alu + acél felni szettel.
oliwire: Kormány bal oldalán van valamilyen kapcsoló (bele is akadt a kezem többször irányjelzőzéskor)
A tükröket nem próbáltam, első szélvédő fűthető (van kapcsolója)[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
válasz zsolt1225 #28111 üzenetére
A kocsit amit lefoglalóztam 45 perc alatt ment át a kpm-nél. Persze volt időpont foglalva előtte...
Nekem a vámnál csúsztak meg az ügyintézők, így csak hétfőn lesz meg a papírozás, de így is jó, mert vasárnap került a kocsi magyarországra, 8 nappal később már friss papírokkal átadják. -
Drughi
addikt
Köszi mindkettőtöknek, jelentkezni fogok
-
Drughi
addikt
Üdv!
Elhoztam ma a kocsit és van egy probléma: miután lezárom a kocsit a központi kijelző világít. Kb 3 percet vártam, de nem aludt ki.
Ez ilyen? -
Drughi
addikt
Üdv!
Lenne pár kérdés, de mivel a kocsi nincs velem, így nem tudom megnézni: (Focus 2009 mk 2.5, 1.6b kombi)
- Ha behajtható elektromosan a tükör, hol keressem a kapcsolóját?
- Állítható-e a műszerfal háttér világításának erőssége?
- Milyen ablaktörlő lapátot vegyek rá? Csatlakozása, mérete?
- Mivel a kocsi lezárása után is világít a kijelző, illetve van a szivargyújtóba bedugva kamera + autós töltő, ezek is működnek? Nem félő, hogy leszívja az akkut? -
Drughi
addikt
-
Drughi
addikt
Rendeltem egy ilyen kulcsházat
Valaki cserélte már magának?Suzukinak megoldottam, otthon, csak a "belét" kellett átrakni, itt is ugyanazt írják.
Alin ugyanez 1000ft lett volna, de nem akartam 2 hónapot várni...
-
Drughi
addikt
válasz radi8tor #28405 üzenetére
Nekem az A oszlop és a szélvédő találkozásánál van minden kocsin a tartó, mágneses. Így csak oda cuppantom a telefont hátlappal és még a jó magyar utakon se pottyan le.
Annyi az átka, hogy a telefon hátlapjára vagy a tokba kell beragasztani a vaslapot, ami oda vonza a tartóhoz, így telefon cserekor új vaslap kell mindig.
-
Drughi
addikt
válasz diablo1984 #28426 üzenetére
Erről nem hallottam még. Mi lehet a gond?
Az ignisnél érezhetően simább lett a váltás. Itt alapból nincs gond, csak jót akarok -
Drughi
addikt
Elvittem a kocsit ma olajcserére, meg a sallangok.Total 5w40 et ajánlott bele.
Jó lehet?
2009, 1.6 b[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Szóltam a szerelőnek, cserélte 5w30-ra. Azt mondta ekkora km-nél (160k) már ezt szoktak rakni bele.
-
Drughi
addikt
Nem akartam egyenként válaszolni így mindenkinek:
Köszi a segítségeket, a szerelőbe megbízok, máskülönbe nem hozzá vinnék 3 kocsit, ő a saját tapasztalatait és a kuncsaftok kéréseit mondta.Váltottuk 5w30ra, eneos vagy castrol, amelyik lesz épp polcon. A mannol cuccokat hanyagolom, abból még a sampon is gyagyinak bizonyult nekem korábban (nincs meg a termék felé a bizalmam)
Előtte nem tudjuk pontosan mi volt benne, egy matrica van a motorháztetőn, meg hogy 5w30. A szervízkönyvbe sincs márka, de ford szalonba volt csak németországba.
Egyelőre ennyi. Szűrőkből mann filtert választottam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest