Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Van ugyebár egy 1.6os 2009-es Focus kombink, aminek gondolkodtunk az eladásán, de annyira siralmas a használtautó piac, hogy még ha 500e Ft-ot rá is pótlunk, igazából nem lennénk előrébb és a lutri is nagyobb.
Ezért inkább rendbevágnák a kocsin azt ami esetleg szúrja a szemem, vagy nem teljesen egészséges:
- MARSO-nál volt a kocsi tavasszal klíma töltésen és javasolták a szervízt, mert talán ereszt valahol a klíma. Nyáron még hűtött, de korántsem akkora erővel mint 2-3 éve mondjuk. Ez klíma hűtő / kompresszor cserét jelent, vagy meg lehet foltozni töredék áron?
- 206e Km van a kocsiba, szervízkönyv alapján 125e km-nél volt benne a vezérlés csere, így ezt is megejtenénk. Milyen áron mérik? (1.6, 101le , SHDA )
- 4 db izzítógyertya is esedékes. Ezt legutoljára olajszervízzel együtt 50.000 Ft volt, így gondolom most is megállna 60e körül (2022-es ár)
- Fékfolyadék és hűtőfolyadék csere. Szervó olajat nem tudom kell-e cserélni, az elmúlt 4 évbe még nem volt.
- Plusz még az apróságok.
szerk:
Hidegen minimálisan ingadozik az alapjárat, illetve kicsit rezonál a motor. Ez mire utalhat?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv,
Adott 2 darab 2009es évjáratú, 1.6 benzines Cmax. ( Még a színük is egyforma.)
A belseje, főleg a kéziféknél mégis különböznek. Ez felszereltségtől függ?
Mindkettő Fresh-nek van hirdetve.
Egyik:Másik:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Ford féle 1.8 TDCi motorokról mi a vélemény? 2008 ból.
Mire kell figyelni egy ilyen motornál?
Kettőstömegű?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv
Nem tudja esetleg valaki, hogy mennyiért csinálnak maszekba egy Mk2.5 bicskakulcsot? Immomchippel, feltanítással etc...
Fb-on hirdeti magát fordos csoportokba egy szaki, de vele egyszer összeb@sztam, nem akarok ráírni...
30-40k?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Kb 5 éve járok ugyanahoz a szerelőhöz, de most egyéb elfoglaltsága miatt nem tudja az olajcserémet megejteni, így egy kis autósbolt / autószervízbe kértem időpontot.
Olajcsere + 3 szűrő Ford Motorcraft 5w30 olaj, munkadíjjal - 37.000Ft
2009 1.6 focus az alany.Ez mennyire elrugaszkodott vagy épp jó ár?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Mik 2.5 Focus-ba hogy tudom leszedni a visszapillantó burkolatát, vagy az indexet kiszedni? Izzót cserélnék, de nem mertem feszegetni...
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
2009-es MK 2.5 Focus kombi:
Hogy tudok a ködlámpába izzót cserélni? Hogy férek hozzá? Motortér felől vagy alulról kellene?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Köszi mindenkinek.
Nem is a mérettel van a gond, sokkal inkább a súly. 40 Kg / zsák.
10 zsákra gondoltam, emelkedő nincs.
De lehet csak 8-cat fogok vinni elsőre.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Egy 2009es Focus MK2.5 kombiba mennyi esztrich betont merjek berakni a csomagtartóba?
Sose volt munkásautó, nem is lesz, de most a kényszer úgy hozta, hogy csak ez van.Mennyi az a súly, amit még biztonságosan el tudok hozni?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Hali
A Marsonál van most egy klmía szervíz csomag 25.900-ért.
Ez nekem speciel most kapóra jönne, mert csontra le van fogyva a hűtőközeg a kocsiba és itt nem 100gr-ként kell fizetni.Van valakinek tapasztalata erről?
Egy MK 2.5 bvenzines focusba mennyi hűtőközeg kellhet?
500-700gr között mondták és legutóbb 3000ft / 100gr volt a hűtőközeg ára ahol csináltattam + a sallang.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv,
2009-es 1.6 benzines Focusnak mennyire reális 37000Ft egy olajszervízre ( olaj + 3 szűrő)?Ugyanez tavaly 28e volt.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
-
Drughi
addikt
válasz ZolkoW #45521 üzenetére
Helyzetjelzőből én is LED-et használok, mióta nálam van a fóka ( 2éve), városon belül jó látási viszonyoknál is mindig felkapcsolom inkább, főleg ha vakít a nap.
Yt-on láttam valami magyar videóblohger srác videóját, Ő cserélt LED-re indexet meg féklámpa izzót.
A lumenetről akarok rendelni izzót úgiys, ott meg csak minőségiek vannak, ugyis kell több féle is.
A féklámpán még gondolkodok, nem tudom vakítana-e a piros LED?!Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Cserélt már valaki az irányjelzőkbe, helyzetjelzőkbe, féklámpába LED izzót?
Mennyire lehet tartós, valamint mennyire szólhat érte a jard?
A lámpa gyári, csak az izzó lesz más, tudtommal ez nincs kőbe vésve.
Egy MK2.5 kombi az alany[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Méretpontos csomagtér tálcát szeretnék rendelni. Van tapasztalat, hogy melyik a jó?
Focus MK2.5 kombi[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz milkabrams #37887 üzenetére
Méresd be az akkut, illetve mozgasd meg az akku sarukat
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Rendelt valaki rajtam kívül?
Ennyiért ajándék voltXiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Olajszakik:
1.6b 2009 fóka, 172e km-rel, jó lesz a kocsiba a Ford Formula F 5w30 vagy Castrol Magnatec 5w30?
Attól függ melyiket tudom beszerezni adott helyen.
Mennyi megy bele? Gondolom 5l elég lesz.
Esetleg más?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Használ valaki Rigum csomagtér tálcát: [link]
Milyen lehet?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv,
Ford gyári vagy utángyártott disztárcsát 16"-os méretben hol tudnék újonnan emberi áron fellelni?
Gyárinak írtat láttam 30e ft körül, ami
De láttam 10e körül univerzálisat, ami "felmatricázható"Tényleg ilyen sok 4db fröccsentett műanyagért meg 4 matricáért?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
A téma összefoglalóba ki tudná berakni a verda képét nekem?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz SECTORnooB #34389 üzenetére
Zsu és Kaufferrel van pozitív tapasztalatom, de szerintem a kovácsautó vagy épp az autodoc is ugyanolyan jó. Utóbbit érdemes app-ból rendelni, talán ott nagyobb a kedvezmény.
Számolgatni kell, hol a legolcsóbb.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz Real_Necro #33864 üzenetére
Helyben veszem egy kis autósboltban, ugyanannyiért adja, mint a zsu vagy kauffer, csak szólnom kell mert hetente 1x rendel. Így nincs posta költség.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Én elég hárklis vagyok az ablakmosóra és az illatosítóra is:
-Ablakmosóból csak Sonax-ot veszek, 2000ft /4L, a jobbik télibe van jégoldó is, (ez kb 2500/3L) a nyáriból pedig a red summer ami bejött. Van koncentrátuma is, amit lehet gazdaságosabban is hígitani.
Ezek a tescos, aldi-lidl-ös dolgok nem váltak be, volt ami az ablaktörlő lapát gumiját megmarta… Ezeket messziről kerülöm, persze az áruk miatt viszik mint a cukrot mert jóvanazúgy…
Nem véletlen, hogy a téli teszteken megbuktak, vagy el sem indulnak ezek a gyártókIllatosítóból én is ambi pur car-t preferálom, de van sok jó, a lényeg, hogy ne follyon ki, mert az foltot hagy. RRC-nek vannak pumpás illatosítói amik nagyon jók, csak azt naponta kell fujjdosni.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Ha már audio "okosítás"
Nekem a sima Ford 6000-es fejegységem van, egy ilyenre gondoltam:
[Baseus Type S-16 transmitter]Ezzel tudnék mondjuk USB-ről is zenét hallgattni, vagy csak transmitterként a telefonról?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Az ablakmosó fúvókákat hogy lehet állítani?
Focus Mk2.5 kombi és a jobb oldali fúvóka a tetőt mossa...Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Ablaktörlő lapát beszerzésben kérném a segítségeteket:
Focus Mk 2.5 kombi 2009
Bosch AeroTwin vagy Aerotwin Plust szeretnék, de miylen méret, illetve miylen felfogatású kell? (Most nincs nálam a kocsi, hogy megnézzem)Ez pl elég univerzálisnak tűnik: [link]
Jó lehet?Eddig csak a sima kampós volt a korábbi kocsin
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Ha már zene..
MK2.5-be " FORD 6000CD" típusú a rádióm. Van rajta AUX gomb, de a csatlakozóval még nem találkoztam.
Ezen lehet valamit okosítani? Akár aux, akár usb, akár bluetooth megoldás érdekelnee.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Utólagos IsoFix beépítéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Focus MK2.5 2009 - kombi
Leginkább az ár, illetve a megbízhatóság érdekelne.
Hátra 1, és ha lehetséges, akkor az az anyósülésre[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz SECTORnooB #30803 üzenetére
Sok városba van ford bontó, érdemes telefonálni ezekre a helyekre, hátha...
FB csoportba is érdemes beírni, hátha.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Én októberbe vettem a 2009-es 1.6-os (még a sima) MK 2.5 kombi fókát.
Akkoriban 1.7M volt a kínálat felső harmada.
2010-est szerettem volna, extrásabban, mint a mostani, de az vagy súrolta a 2M-et, vagy bizonytalan volt az előélete, így mentem a biztosra.
Nem is bántam meg egyelőre!Mondeo-t nem fogsz értelmeset kapni ebben az ársávban, csak idősebbet, de nincs is rá szükséged, ha keveset pályázol és többségében Üresjárat" lesz.
Erre bőven elég a fóka ~ 480 literes puttonya.Mivel nagyon fel van hígulva a magyar piac a külföldi kocsikkal, ezért vásárláskor nagyon figyelni a rozsdára, mert jellemzőbb tud lenni, osztrák/német kocsik hajlamosabbak is rá, mert ott sóznak rendesen télen. A vezérlés ami gyakran cserés tud már lenni 10 év után, így azt is érdemes ellenőrizni.
Más nyűg nem jellemző, de át kell vizsgáltatni rendesen, minden használt autónak van hibája, senki sem ad el tökéletes autót.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv!
Mk 2.5 Focus kombi:
Tolatáskor gyenge a fény hátrafelé, szeretnék javítani rajta.
Izzócserén kívül van más lehetőség?
Mekkora meló egy izzócsere hátul?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Mk 2.5 kombi csomagterébe kellene nekem háló vagy valami, ami segíti a pakolást és leginkább, hogy ne guruljon szana-szét a szatyorból, amit vettem. Ki mit használ?
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz oliwire #28587 üzenetére
Én még ugyan csak 1x tankoltam meg, de terveim szerint csak 4-5 tankolásonként nulláznám a mérőt.
Vezetem excel táblában, illetve drivvo app-ban a fogyasztást. Majd összehasonlítom.
Suzukinál pl 69 teli tankolás után is 0,1 dl volt az eltérés a fedcomp és az excell között[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Ma sikeresen lemerült az akkum. Nem volt mai darab, így bikázni kellett.
Erre a műszerfal világításra nincs valami megoldás? Hogy ha lezárom az autót a műszerfal ne világítson még kitudja meddig...
Illetve ha véletlenül a szivargyújtóba hagyom az autós kamerát bedugva, akkor az se menjen már, ha a gyujtást leveszem. Ez eléggé idegesít.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Nem akartam egyenként válaszolni így mindenkinek:
Köszi a segítségeket, a szerelőbe megbízok, máskülönbe nem hozzá vinnék 3 kocsit, ő a saját tapasztalatait és a kuncsaftok kéréseit mondta.Váltottuk 5w30ra, eneos vagy castrol, amelyik lesz épp polcon. A mannol cuccokat hanyagolom, abból még a sampon is gyagyinak bizonyult nekem korábban (nincs meg a termék felé a bizalmam)
Előtte nem tudjuk pontosan mi volt benne, egy matrica van a motorháztetőn, meg hogy 5w30. A szervízkönyvbe sincs márka, de ford szalonba volt csak németországba.
Egyelőre ennyi. Szűrőkből mann filtert választottam
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Szóltam a szerelőnek, cserélte 5w30-ra. Azt mondta ekkora km-nél (160k) már ezt szoktak rakni bele.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Elvittem a kocsit ma olajcserére, meg a sallangok.Total 5w40 et ajánlott bele.
Jó lehet?
2009, 1.6 b[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz diablo1984 #28426 üzenetére
Erről nem hallottam még. Mi lehet a gond?
Az ignisnél érezhetően simább lett a váltás. Itt alapból nincs gond, csak jót akarokXiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz radi8tor #28405 üzenetére
Nekem az A oszlop és a szélvédő találkozásánál van minden kocsin a tartó, mágneses. Így csak oda cuppantom a telefont hátlappal és még a jó magyar utakon se pottyan le.
Annyi az átka, hogy a telefon hátlapjára vagy a tokba kell beragasztani a vaslapot, ami oda vonza a tartóhoz, így telefon cserekor új vaslap kell mindig.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Rendeltem egy ilyen kulcsházat
Valaki cserélte már magának?Suzukinak megoldottam, otthon, csak a "belét" kellett átrakni, itt is ugyanazt írják.
Alin ugyanez 1000ft lett volna, de nem akartam 2 hónapot várni...
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz Csabex #28277 üzenetére
Végigböngésztem hahun bár képet, sokban van, de főleg a trend/trend plus-okban nincs. Az enyém hivatalosan silver magic, ami kb a trend plusnak felel meg, de egy nagy katyvasz az egész.
Igazából mindegy, nem fontos, csak az Ignisben volt, éjszaka használtam sokatXiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv!
Lenne pár kérdés, de mivel a kocsi nincs velem, így nem tudom megnézni: (Focus 2009 mk 2.5, 1.6b kombi)
- Ha behajtható elektromosan a tükör, hol keressem a kapcsolóját?
- Állítható-e a műszerfal háttér világításának erőssége?
- Milyen ablaktörlő lapátot vegyek rá? Csatlakozása, mérete?
- Mivel a kocsi lezárása után is világít a kijelző, illetve van a szivargyújtóba bedugva kamera + autós töltő, ezek is működnek? Nem félő, hogy leszívja az akkut?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv!
Elhoztam ma a kocsit és van egy probléma: miután lezárom a kocsit a központi kijelző világít. Kb 3 percet vártam, de nem aludt ki.
Ez ilyen?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Köszi mindkettőtöknek, jelentkezni fogok
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz zsolt1225 #28111 üzenetére
A kocsit amit lefoglalóztam 45 perc alatt ment át a kpm-nél. Persze volt időpont foglalva előtte...
Nekem a vámnál csúsztak meg az ügyintézők, így csak hétfőn lesz meg a papírozás, de így is jó, mert vasárnap került a kocsi magyarországra, 8 nappal később már friss papírokkal átadják.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz dellfanboy #28035 üzenetére
1,7M a kikiáltási ár, szervízlappal igazoltan vezérléscsere után, 160e km, szintén egy halom papírral igazoltan, 8. havi friss műszakival, téli-nyári papucsokkal (max 2 szezont bírnak még), gyári alu + acél felni szettel.
oliwire: Kormány bal oldalán van valamilyen kapcsoló (bele is akadt a kezem többször irányjelzőzéskor)
A tükröket nem próbáltam, első szélvédő fűthető (van kapcsolója)[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Talán megvan az "új vas":
Ez egy 2009-es 1.6 benzines " silver magic" fantázianévvel ellátott típus. Ahogy keresgéltem valahol a Trend felszereltség körül lehet:
- manuál klíma
- 2 elektromos ablakViszont van félbőr ülés, meg gyári sötétített ablakok.
A kérdés, hogy miket keressek még benne? Tempomat, parkradar elméletileg nincs.
Nagyon fapad lenne? Egy 2007-es Ignisből ülök át, nincs sok elvárásom
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv!
Keresek Focus mk 2.5 kombihoz gumiszőnyeg garniturát illetve peremes csomagtér tálcát.
Hol érdemes venni?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Üdv!
Focus 2010es, 'silver magic' fantázianév mit takar?
A félbőr ülést ismerem, egyéb tipikus ismertetőjele micsoda?Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
válasz oliwire #27622 üzenetére
közel van, csak mivel szervizkönyvesnek volt hirdetve, de nem volt feltöltve nem akartam egy fölös kört.
Írtam mailt a neppernek, de készségesen válaszolt és elküldte a papírokat. Jár a piros pont.Csak a legelső képe a bal oldaláról, ordít a szín eltérés, ami zavar.
Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Ti megnéznétek? [Focus 1.6]
A nepper szerint szakszerűen volt javítva, mert karcos volt.
- forgalomba helyezve 2009.09. hóban volt.
- Az első szervíz bejegyzés 2012.07. hóban volt 60.000km-rel (hogy előtte mi volt az kitudja), Ford márkaszervízben volt legalább.
- 2013.10: 93000km ( Ford márkaszervíz)
- 2015.01: 107000km
- 2016.12: 123000km
- 2018.01: 135000 km
- 2019.01: 144000 kmXiaomi 14T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest