Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
(Direkt új postba írom.)
Örülök, hogy a Forrást említetted, nekem is nagy kedvencem Szerintem is volt hasonlóság,
témábanmármint a párhuzamos témában és látványvilágban is.Amúgy nem tudom mi van, de mostanában egy csomó film 2,5 - 3 órás, pl. Savages vagy a Flight is, ahol nem is feltétlenül lenne indokolt. A Cloudnál mondjuk én (is) bírtam volna még, akár még +1 órát is
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
Elsőre nekem sem állt össze teljesen, de igazából tényleg nem bonyolult Igazából mindhárom történet ugyanarra építkezik, csak más idősíkon már karakterekkel meséli el, de a mondanivalója kb. ugyanaz. (Halál elfogadása illetve a halál elleni küzdelem).
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
HuMarc
veterán
Ami kijött kritika, az arról szólt, hogy történet semmi (vagy nagyon kevés), színészi játék gyenge, de rohadt látványos, és kifolyik a szemed az effektekről. Ha történetre, igazi színészekre vágysz, akkor ez nem a te filmed. Sajnos letörölték a kritikát, ugyanis csütörtök éjfélig tilos hírezni róla.
Ha viszont megnéznéd, akkor moziban, mert ez tipikusan az a film, amit moziban kell látni.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
hasonlóakat gondolok én is
spoileeeeerrr
a reboot egyszerűen életképtelen így, de hogy oldod meg a filmben? ráadásul látványosan? így
az az új kód rész félig ok, félig sántít. ezt az elnök átírásos dolgot egész egyszerűen nem értem, miért kellett ehhez rebootolni? csak azt tudom elképzelni, hogy a kód cserével a rendszer kitörölte a meglévő politikai hierarchiát és egyszerűen az van, hogy a foster ül legfelül és pont. és onnantól a robotsereg és mindenki más kénytelen neki engedelmeskedni. vagy a reboot miatt nem lett volna nyoma a manipulációnak? na neeeeee
a kód maga. hahahaha, aranyos volt, ha a kódírás így menne, mint a filmekben...
damon fejében a kód. akkor a fegyvergyáros pali is meghalt volna? talán nem, mert feltételezem, hogy ő tudta a jelszót és ha az ő fejéből másolta volna át az elysium-ba a kódot, akkor életben marad, ez biztos, mert ugye mondja is a foster neki, hogy a következő 200 évre megkapja a beszállítási jogokat mindenre. viszont így védte le, hogy illetéktelen ha ellopná a kódot, akkor meghaljon, ami ugye működik is. de az fura minden esetre, hogy ennek ellenére a kód simán másolható volt, sőt, alkalmazható és a hekker bandavezér ott helyben még bele is piszkál a kódba, hogy a földieket is elfogadja az állomás lakóknak. jajj, igen, itt gubanc volt, kíváncsi vagyok, hogy a többiek is ha megnézték, erről mit gondolnak majd.
a csuklós azonosító is félig ok, félig sántít. tételezzük fel, hogy a robotok scannelték őket folyamatosan és tudják ki lakos és ki nem. de pl a gyógyítócsodamasinéria nem tudja, csak kódot olvas le, ide meg kellett. talán ez még nem akkora baki.
kórházhajó flotta. ez szerintem nem gond, ha megsérül az állomás, baleset vagy katasztrófa van, evakuálni kell, akkor legyenek felkészülve. szerintem ez normális, ebben nem látok hibát. amikor a kódba bekerültek a földi lakosok, akkor pedig automatikusan megindultak az orvosi adatok alapján.
kruger miért a földről lőtte le a gépeket? részben amit mondasz, de szerintem kerülni is akarták azt, hogy mindenki lássa, hogy az állomás lövi le a gépeket, ezért is volt alvó ügynök lent, nem csak a kruger, hanem többen is, ez a beszédekből tudható.
nekem ami a reboot mellett fura volt, az a robot sereg. de főleg az állomáson. hány robotot számoltál meg védelmi erőként? nem tudom, de alig volt, csak emberek voltak. de közben egy bazi nagy robotgyárban dolgozott a max tételezzük fel megint, hogy a túlnépesedett földre nem tudnak elég robotot gyártani. ok, de az elysium nem kivételes helyzetben van? ok, ott nincsen bűnözés, nem jut fel senki etc... és nem kell ezért annyi robotőr sem. na de alig pár darab? ez fura volt.
na, szóval sokat gondolok logikusan megmagyarázhatónak és ezért annyira nagy hibának nem, de a kód körüli gubanc meg a reboot.. ez a kettő nem áll össze sehogy sem. leginkább a kód maga.
ja és van még egy, miért nem feküdt bele 20 mp-re a rohadt gyógyító masinériába?!?!?!?! ez a harmadik és legnagyobb hiba[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
LOTR
addikt
nem írok róla sokat, mert végülis habár eléggé tetszett, nem akarja megváltani a világot, csak egy szórakoztató sci-fi akart lenni, aminek el is érte a célját, d9 nyilván jobb ennél, de azért ez is elment egy jó akciófilmnek
akkor itt folytatom a ti gondolatmeneteteket
spoiler
csuklós/kézen lévő azonosítók - egyelőre még kell a nézőknek valami "kézzel" fogható "kulcs", még ha technikailag nem is lenne indokolt, sőt felesleges, de akkor is, az egy fizikailag jelen lévő eszközújraindítás meg a kódolós részek megint csak ugyan ez, átlag néző azt látja, nyomkodja a fejlesztő/programozó a gombokat, aztán újraindítás és ez lesz a vége és működik...
elysium védelmi rendszere - én sem tudtam hova tenni, hogy ennyire gyenge lenne, oké, hogy bemutatták, hogy aki jön és nem oda való azt lelövik (nyilván a földről, így politikailag talán nem lehet elysiumot okolni...), de nagyjából itt a való életben egy sima vállalat épületébe kb nehezebb bejutni idegenként, mint oda a filmben, ahogy írtátok is, magyarázható azzal, hogy ott nincs bűnözés, ezért talán nem is kell annyi, ez a gyengeség meg kellett, hogy haladhasson a sztori
de ami meg a legjobban zavart, és majdnem a fejem is fogtam, hogy a fenébe történhet meg, hogy ilyen módon kap sugárfertőzést valaki és persze nem lehet a folyamatot leállítani... oké, hogy a nyomorban élő munkásosztálybeliek élete kiderül, hogy semennyire nem számít, de hogy ennyire 0 biztonsági védelem legyen, az vááááh, meg a bazi nagy piros (leállító?! ugye az szokott így kinézni, mert nagyjából kortól függetlenül a világon mindenhol ugyan úgy néz ki, hogy könnyű legyen megismerni, mint a távkapcsolók bekapcsológombjai és még sorolhatnám) gomb a háttérben, de persze nem vették igénybe a segítségét...
spoiler végenagy butaságok nem voltak, sőt ezek sem azok, csak tényleg piszkálódás jelleggel lehet belekötni, de ezek azért mégis szemet szúrnak az embernek, mondjuk, hogy kompromisszumos megoldások születtek a forgatókönyvben ezen formában
One Ring to rule them all
-
törölt tag
Én is megnézem majd, érdekes a történet, és látom, fenn van YouTube-on.
Én a Barbarians (Barbár fivérek) c. alkotást néztem onnét a napokban, de az elég khmm... írjam azt, hogy felejthető volt? Nem írom, mert az a film annyira szar, hogy nem lehet elfelejteni!
(Pedig a barbáros filmeknek nagyon sok mindent elnézek.)[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Köpök a sírodra. 2010-es, de szinkronnal csak nemrég jelent meg.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Pali1119
tag
Ha az ajánlott Köpök a sírodra bejövős, akkor az Eden Lake - Gyilkos kilátások - kal is érdemes próbálkozni vagy az Az utolsó ház balra is egy alternatív lehet. Persze, ha még nem volt meg.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
Rx
aktív tag
Evil Dead (2013)...nálam ez inkább a fűrész stílus, mintsem félelmetes horror de ajánlom
Mama (2013)...a mostanság megjelent horror filmek közül ez elég jó lett..bár a végébe bele tudnék kötniDead Silence (halálos hallgatás)..ez régebbi de elég jó lett
Eden Lake & Az utolsó ház balra amit én is ajánlok
Kísértetjárás Connecticutban
Negyedik típusú találkozások (elég érdekes, valódi felvételekkel megfűszerezve)egyenlőre ennyi ami hirtelen eszembe jutott..
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
LOTR
addikt
eddig szinte csak horror jött, de akkor írok egy másikat is:
The Proposal - Nász-ajánlat (2009)
volt egy kis külső ráhatás, hogy megnézzem, mert azért akár mit nem nézek meg, de mivel Sandra Bullockot szeretem is, belementem, plusz éjszaka volt a filmnézés, így gondoltam ha elalszom, akkor sem lesz érte kár, de nem aludtam el és nem bántam meg
a film kicsit több, mint az első óráját végig lehet nevetni, utána csap át "tankos-romantikusba", de szerencsére nem csöpögős módon, csajos filmnek tökéletes
plusz alig lehet elhinni, hogy Sandra Bullock lassan 50 éves lesz, látható a filmben ruha nélkül is, hát nagyon sok fiatal megirigyelhetné, még mindig nagyon jól néz kiOne Ring to rule them all
-
Rx
aktív tag
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
brownus
veterán
wow, ha Te mondod mint nagy könyvfaló és sci-fi őrült akkor gut, gut hétvégén megyünk mi is, lehet már ma
nincs peter-val szál, meg túl rövid a film, igen, ezzel az a baj, hogy ilyen mélységű sztorikat 2-3 részes filmekben kellene vászonra vinni.
.
kicsi sp, kérdés formájában: az a rpg jellegű szimulátoros játék, aminek a végén megölte a kígyót aki valójában a tesója volt, az sincs benne, igaz?[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
a sok es hosszu elozetest a film elott
nna, én meg pont emiatt egyre jobban gyűlölök multiplex moziba járni.
egyszerűen egyre jobban kiöli belőlem a mozizás, a filmnézés vágyát ez a sok szemét reklám, meg filmajánló, amit végig kell szenvednem az 1600forintért megtekinteni kívánt filmalkotás előtt, a végén azzal az csoze redvás 4dx-commerciallal megtetézve, na hát akkor már az előttem nem létező falat kaparom kínomban..
de hát én vagyok a faszkalap persze, mert mindig beülök a terembe időben, nem a főcímkor jövök felfele szépen a lépcsőn, mint a többi csodalény, kezembe 2kilós nácsóval meg 3l cólával, oldalamon netto két hülye pppicsával..
mod. az ő kezükben is egy-egy nácsósszal természetesen[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
nalam is 9 pontot kapott. nagyon jo kis film. tetszik az a alapotlet es a problemafelvetes. akik lehuztak (blogok, kritikusok ) nem tudom, rossz filmre ultek be, nem tudom mit vartak...
nehogy ezek miatt ne menjetek el a filmre. Aki techbu*i annak kotelezo darab velemenyem szerint.
a film amugy nem tobb mint a trailer. szoval ha az tetszett akkor maga a film is tetszeni fog."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
callmeakos
veterán
(B)SPOILER(/B)
Azért, mert pont ezt nem tudta a '98-as filmben szereplő szörny, és pont e miatt csúfolták a Japánok azt a szörnyet simán csak 'Zillának. Az eredeti '54-es filmben is tudta már ezt a képességét, és pontosan ettől lesz a Japók szerint Godzilla. Ha ezt megint kihagyták volna, a Japók megint magukhoz nyúlnának, hogy kaptak megint egy Zillát, annak ellenére hogy milyen kis husi lett
SPOILER vége
All→M8
-
Pearce
aktív tag
Fűrész
Motel
Sziklák szeme 1 /a 2. rész gyenge/
Mártírok /ez inkább lelkileg beteg/
Eden Lake /nem kimondottan kézlevágós, inkább ilyen "veled is megtörténhet" típusú/Aztán van pár erősebb jelenete a 2013-as új Evil Dead-nek is.
Aztán mondhatnám még a Szerb filmet, ha tényleg kemény filmet akarsz, de az nincs szinkronizálva. /az se az a kézlevágós, hanem lelkileg kemény/[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Nálam a a Grotesque a nyerő, az valami kegyetlenség, de nincs szinkron, ami abszolút nembaj.
Emberi százlábú 1-2 szintén.(#57662) Pearce
2 már egész durva valahol, meg maga az ötlet megadja a hangulatot, nagyon várom a 3-at amiben elvileg 500 rabot varrnak össze, és még Eric Roberts is benne lesz.[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
A Fritt vilt sem rossz szerintem, bár annyira nem darabolós.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Igazi beteg darabolás:
Gurotesuku
Esetleg:
The Hills Run Red"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
pohár
félisten
nem igazán rémlik fejből az egész trailer, de nem abban gyilkolták meg azt a klisét, amiről beszélsz?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
sajna nem emlékszem már rá, de úgy rémlik, hogy volt valami ilyesmi vicces dolog a trailerben
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest