- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
Aktív témák
-
james
aktív tag
válasz
Sidaries #672 üzenetére
''Ez nem a demokrácia, hanem a felvilágosodás eredménye. Elvégre már az 1800-as években sem volt boszorkányégetés, pedig akkor még kőkemény volt a vallási mag.''
Arra gondoltam, hogy diktatúrában nem igen engedhetsz meg magadnak a hivatalos álásponttól eltérő véleményeket, legyen az akár kommunizmus, vagy abszoluttizmus. Történetesen az egyház a középkorban nem a demokratizmusáról volt híres. Szép templomokat emelt, sokat filozófált, de elégette a másképp gondolkodókat... -
james
aktív tag
válasz
Sidaries #663 üzenetére
''az a válasz, hogy Isten fejlődik. Ez most elég eretnekül hangzik, de olyan, mintha Isten érne és öregedne. Úgy ahogyan az emberek életciklusa is van. Eleinte forrófejű és ''gyorsan eljár a keze'', aztán türelmesebb éesz és végül már csak mint öregember, csak jót akar gyeremekeinek és elküldi Jézust.''
Ez érdekesen hangzik. Mondjuk egy ilyen kijelentésért simán elégettek volna a középkorban... :)) Ettől függetlenül lehet benne valami. Másrészről Isten a klasszikus elképzelés szerint állandó és mindenható, tehát nem változhat... Ha mégis változik, öregszik, akkor nem Isten, hanem akár egy középszintü angyal, vagy más ''felsöbbrendü lény'' (legalábbis hozzánk képest), aki fejlődőképes.
Azonban Isten fejlődését lehet másképp is értelmezni. Isten állandó, csak mi változunk. Ez igy persze nem értelmezhető, legalábbis keresztény felfogás alapján. Azonban reinkarnációs felfogással talán. Itt az emberiség ténylegesen fejlődhet, mert egyes tagjai többször is újraszülethetnek, akár több ezer éven keresztül is. Az újraszületések célja a fejlődés, tehát elképzelhető, hogy a korábbi ''fiatal'' lelkek még brutálisak és forrófejüek voltak és csak pár ezer év múltával jutottak el közösen arra a színtre, hogy az Újszövetség gondolkodásmódjára megérjenek. -
Sipi
addikt
válasz
Sidaries #654 üzenetére
No, ezt jó tudni!
Egyébként Isten mindentudásának elfogadása talán a kereszténység egyik alappillére is. És ez sem mond ellent racionális világnézetünknek.
Csak kár, hogy az elmúlt ''pár'' év alatt mindenkiben csak elferdítve maradtak meg ezek a dolgok. (Nekem is, boldogult ''lázadó ifjúságomban'' :) én is marhaságnak találtam az egészet. Aztán tanultam, tanulgattam, és egyre inkább úgy látom, nem is esik a kétféle világlátás olyan messze egymástól.)
Szabad akarat: senki sem tudhatja, mi lesz a vége. Bárhogy is szemléljük, ez a dolog a mi Világegyetemünkön kívül esik (lévén annak pusztulása után kerül rá sor), tehát semminemű jelenlegi tudásunkkal nem szerezhetünk róla tudomást. Így aztán nem csak a szabad akarat marad meg, hanem annak édes-búsan borzongató izgalma is, hogy mi lesz velem mindennek végén...:)
Egyébként szerintem érthető voltál, örülök, hogy fel tudtál világosíani!
Sipi -
McJames
senior tag
válasz
Sidaries #617 üzenetére
Még egy hozzátennivalóm lenne aztán én inkább személyesen szeretnék _beszélgetni_ errő a témáról, ha összejön.
Ez nem provokáció, de kíváncsi lennék a véleményedre ''a történetírás valóságtartalma időszámításunk előtt és után, kb. 1000-ig'' gondolatkörben... És ezzel kapcsolatban Zolcsy véleményére is kíváncsi lennék. -
McJames
senior tag
válasz
Sidaries #617 üzenetére
''...Szerintem az tudja igazán megítélni a vallást aki valamilyen szinten benne van...''
Logikai alapon támadható, amit állítasz. Ha benne vagy valamiben, az akár befolyásolhat is, ugye... Tehát inkább maradj annál, hogy te így látod. Más meg maradjon annál, hogy ő meg másképp' látja. :) -
Dalai Láma
őstag
válasz
Sidaries #595 üzenetére
Én sem szeretem, ha a fideszt fasisztázzák a már említett okok miatt. Ott is van Kövér Laca, aki nem bírja visszafogni magát, és még egy lépést tett (talán többet is) a választások elvesztése irányában. De ettől még közel sem biztos, hogy az egész párt ilyen szélsőséges.
Persze lehet, hogy tévedek :) Azonkívül én nem állok be egyik párt mögé sem, egyikükkel sem tudok azonosulni. Szóval ne várjátok tőlem, hogy istenítsek akár egy pártot is, vagy akár túlságosan a védelmembe vegyem. -
Dalai Láma
őstag
válasz
Sidaries #592 üzenetére
Szerintem nem. Nem szeretem, ha az MSZP-t lekommunistázzák. Persze, megértem, hogy jogutód, meg ott ülnek a vén komcsik is, de sokan vannak fiatalok is, fiatalabbak, akik inkább talán a szociáldemokrata vonalat gondolják komolyan. Ezért nem szeretem az általánosítást. Ez majdnem olyan, mint a rasszizmus. Na jó, azért annyira nem.
Még várni kell, hogy teljesen kikopjanak ezek a vén komcsik, de ebből az következik, hogy a vörös terrortól egyre távolabb kerülünk.
Nem akarok politizálni. -
Bret
csendes tag
válasz
Sidaries #509 üzenetére
Kedves Sidaries!
Gondolom Te munkanélküli vagy, hogy csak évi 3000 Ft-od kerül az egyház zsebébe?
Ugyanis elég sok csurran cseppen nekik az általunk befizetett adóból.
Én személy szerint nem hiszek Istenben, és úgy vélem tartsák el az egyházakat azok, akik hisznek benne...
Vagy pedig boldoguljanak a vagyonukból, amit a hiszékeny hívőktől csaltak ki!
Az igazi hívőknek nincs szüksége templomra, hogy gyakorolhassák hitüket, nem a látszat miatt keresztények! Lásd igaz keresztény magyarok, MIÉP, és még sokan mások... -
válasz
Sidaries #446 üzenetére
Sid, azért ne hagyd, hogy indulatból marhaságokat írj, netán csinálj! Akár Viktor, akár Péter-kém, akár más, de MARHÁRA nem kéne, hogy király legyen.
Komolyan megszavaznád?! Mondd, hogy nem!
A demokrácia lényege, hogy a többség dönt. Ha valakinek nem tetszik a végeredmény, és ezért inkább diktatúrát csinálna az igaza érvényesítésére, az nagyon gáz. Mert mi lenne, ha törvényesen megválasztják a Fideszt, és most az MSZP tankokkal átvenné a hatalmat? Volt ilyen a történelemben, de te most épp ennek nyomán alkotod a teljes értékrendszered! Ne nézd el (mitöbb: ne támogasd) tehát ugyanezt a másik oldalnak, mert az SÚLYOS hiba lenne. -
válasz
Sidaries #404 üzenetére
Mi a különbség (sarkítva) mondjuk egy ''ideális vezető által irányított diktatúra'' és a tervgazdálkodást között? Kérek frankó érveket, mert ELMÉLETI SÍKON a szocializmus sem arról szólt volna, amivé lett (kár, hogy a komcsik csinálták meg, és nem a nyugatiak).
Igen, valóban ideális állapot egy tökéletes vezető által irányított diktatúra, de ez az állapot tartósan SOHA nem jöhet létre. A történelem elég cáfolatot hozott már.
A demokrácia elvileg, és eleddig gyakorlatilag is mentes a szélsőséges kilengésektől. Akkor is, ha cserébe nem tud olyan hatékony lenni, mint egyes diktatúrák.
A probléma sokkal inkább a kapitalista rendszerben és a fogyasztói társadalomban keresendő, imho. -
launcser
senior tag
válasz
Sidaries #415 üzenetére
én voltam ilyen valami versenyen, 'magyarok a világ tudományos munkájában' vagy nemtudom mi volt a neve
ott megtanultam mindent, végülis 12-t emlegetnek, most meg lett a 13ik
de van igy egy 14-edik (félmagyar is)
meg a 13-ban is elég sok a vegyes, meg sokuk nem is Magyarországon született magyar volt, de vannak és tettek sokmindent az a lényeg.. -
McJames
senior tag
válasz
Sidaries #415 üzenetére
1. Lénárd Fülöp 1905,
2. Bárány Róbert 1914,
3. Zsigmondy Richárd 1925,
4. Szent-Györgyi Albert 1937,
5. Hevesy György 1943,
6. Békésy György 1961,
7. Wigner Jenô 1963,
8. Gábor Dénes 1971,
9. Wiesel, Elie 1986,
10. Polanyi, John C. 1986,
11. Oláh György 1994,
12. Harsányi János 1994,
13. Kertész Imre 2002. -
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz
Sidaries #409 üzenetére
Az amerikai rendszert inkább hagyjuk, mert sokkalta idegesebb leszek tőle, mint egy Intel vs. AMD vitától, megfejelve némi aktuálpolitikai flame-mel (+ Ati vs nVidia stb stb.)...:(((
Ami meg az ország eddigi, demokráciában való fejlődősét illeti: ne felejtsük el, hogy a - sok szempontól - etalonnak számító Nyugat-Európai demokráciák mennyi ideig fejlődtek, míg kialakult a jelen (ami a kőkemény kapitalizmus és egy viszonylag jól működő szociális háló érdekes kombinációja). Ehhez egész egyszerűen nem volt idő nálunk. Majd egyszer.
Addig is sok problémát le kell küzdeni, elsősorban gazdasági eredetűeket. Hogy csak egyet említsek: Amíg a gazdasági növekedés illetve a meglévő és az új munkahelyek biztosítása érdekében a jelenlegihez hasonló mértékben rá leszünk szorulva a külföldi tőkére, illetve amíg a külföldi tőke a helyzettel nagymértékben visszaélve az ún. ''vadkapitalizmus'' módszereivel él, addig nem lehet azon csodálkozni, hogy sokaknak olyan a hozzáállása amilyen, illetve hogy sokak hallgatnak a szélsőséges politikai pártok ''hívó szavára''...:( -
Egon
nagyúr
válasz
Sidaries #404 üzenetére
Igen, van abban igazság, amit írsz. Ez közel áll az általam anno elképzelt, ún. ''ideális társadalom''-hoz (illetve ezt a fogalmat mások is elképzelték/megalkották már természetesen, csak a gyakorlatban nem akar működni...:( ).
Szóval az ideális társadalmat mindig is egy ún. ''jószándékú diktatúra''-ként képzeltem el. Ezzel (és egyben a Te véleményeddel is) csak egyetlen, ámde annál nagyobb gond van: nincs (nem volt és nem is lesz soha) olyan egyszemélyi vezetés, amely a többség érdekét a kisebbség (gy.k. a saját és környezete: sógor/koma/rokon/barát/szomszéd stb) érdekei fölé helyezné...:( -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries #352 üzenetére
''Vannak konkrét, személyes élményeim.''
Szerinted ez egyes- vagy többesszám? :)
Sok élményem van - ezért mondtam, amit mondtam. Van itt nekünk két gazdasági érdekcsoportunk. Ha nagyon akarja az ember, mindkettőbe bekerülhet, ha nagyon akarja, mindkettő lehet ''ellenfél''. Viszont a pragmatizmus terén van eltérés a két csoport között - ez a harmadik sessionöm ''kormányzati körök'' közelében. Én ezek alapján állítom, hogy a Fidesznél több az ideológia. És hozzáteszem ismét és ismét: sajnos. Nem így indult, lehetne sokkal jobb a helyzet. -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries #343 üzenetére
Nekem sajnoshálistennek vannak családilag élményeim a fasizmusról. _Ezek_ alapján soxor jogos a fasisztázás. És megint csak azt tudom mondani, hogy sajnos. Én annak idején alapítója voltam a Fidesznek, és úgy látom, hogy személyes életük és ideológiájuk alapján is _nagyon_ elcsúsztak a fiúk.
Az ''igazat is csak ritkán mondanak'' bekezdés alapvetően igaz. Politikusokról beszélünk, így a demagógia és a célok érdekében véghez vitt koncepciózus hazudozás mindre igaz. (A Demokrácia Központban is jártam - a régi MSZMP pártbizottság semmi ahhoz képest...) -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries #336 üzenetére
Ma az az oldal választható szvsz, amelyik kevesebb ideológiai f@szságot akar lenyomni a torkodon. A Fidesz elmúlt 4 éve szinte csak ideológia, sajnos, pedig nem törvényszerű, hogy valaki folyamatosan ideológiát nyomjon... Úgy látom, az ideológia pótszer: ha nem értenek egyet velem elegen, akkor elkezdek ''hülyekomcsizni'', és máris +15%. Ezt gyűlölöm. M'ér' jó az emberek frusztrációját programozási és fixációs céllal használni?
-
Egon
nagyúr
válasz
Sidaries #335 üzenetére
Választási csalás?!?
1. Belügyminisztérium a felelős a lebonyolításért - azaz az előző kormány.
2. OVB-be ki is delegálta a tagokat?!?
3. Nemzetközi megfigyelők voltak, tudtommal.
Tehát akkor? Mégiscsak az ufók voltak, vagy összeesküvés-elmélet?
Az egyiken ott voltál, láttál (vagy látni véltél) valamit. Elhiszem. Hány szavazatot érinthetett? Ki nyert a körzetben és mennyivel? Honnan tudod hogy nem volt sok-sok hasonló eset - fordított előjellel?
Tudod mit? Inkább majd a talin válaszolj. Annyira hidegen hagy ez a téma, hogy akkor sem írok egy betűt sem az ilyen topicokba többet, ha 100%-osan tutira, lépésről lépésre levezeted nekem a jelenlegi kormány és az ufók kapcsolatát...;] -
Egon
nagyúr
válasz
Sidaries #325 üzenetére
Jajnemááá'...:O:O:O:O:O:O El se fogom olvasni...
Most ezt mi a francnak kellett újra elkezdeni?!? Nem volt még elég a jobboldal b*romságaiból?!?!?!?
Az összes fideszesnek üzenem: el kellene vonatkoztatni a pártvezetés kijelentéseitől, nem mindent kézpénznek tekinteni amit benyögnek... Ha legközelebb azzal jönnek, hogy az MSZP a marslakókkal szövetkezett, a földiek kiirtására, akkor azt is benyaljátok?!?
Az az alapvető különbség az átlag-fideszes és az átlag-mszps között, hogy előbbi szinte szentként kezeli a pártvezetőket, míg utóbbi a kisebbik rosszra szavaz(ott)...
Szerencsére 3 nap múlva vége az egész cirkusznak. Onnantól majd még egy-két hónapig megy majd az ''évezredlegnagyobbválasztásicsalásavolt-ezekamocskosliberálbolsevisták'' stb. aztán talán nyugi lesz 3 évig...
A magam részéről nagyon remélem, hogy nem lesz ebből a tavaszi választásokhoz hasonlóan nagy vita, többek közt itt a prohardveren sem...
Aktív témák
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bivalyerős táblagéppel készül a Honor
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- További aktív témák...
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest