Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-23 09:55:40

LOGOUT.hu

Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) doc


doc
nagyúr

sziasztok!
alaposan atolvasgattam a jogszabalyt, de ott csak annyi szerepel, hogy a sajat udvaromban lovoldozhetek ha be van keritve.
erre van valamilyen kulon szabaly (mittomen, 2m magas teglafal, stb)? vagy eleg az, ha sima drotkerites van korben, es teglafal ele rakom a celpontot?
egyebkent ugy dontottem, kezdesnek a legolcsobb megoldast valasztom, es veszek egy CO2 patronos legpisztolyt
azon gondolkodom meg, hogy milyen toltenyt lenne erdemes hasznalni. latom vannak acelgolyok es a hagyomanyos Diabolo. az elobbinek van valami hatranya? mivel nem deformalodik, igy gondolom ujrahasznosithato, ugye? A Diabolo meg ugye egy tolteny, egy loves...
esetleg pisztoly tipusara van valami jo tippetek?
a C1088-ast nezegettem, a leiras szimpatikus, de a kepeken elegge muanyag feelingje van... viszont arban nem szeretnek sokkal magasabbra menni, legalabbis kezdesnek

(#1752) MasterDeeJay válasza doc (#1751) üzenetére

Saját területen lövöldözhetsz de neked kell biztosítanod azt hogy a lövedék ne jusson a területeden kívülre. (nincs konkrétan meghatározva hogyan) Ettől függetlenül a szomszédot sem zavarhatod.
Lövedékből úgy szokott lenni hogy ha acélgolyót ajánl bele a gyártó akkor azzal érdemes használni, ha mindkettőt akkor próbáld ki melyikkel pontosabb.
Elvileg újrahasznosítható az acélgolyó, általában ezek nem drága dolgok ezért nem szokás újrahasználni hiszen a fegyvert bekoszolhatja.
Crossmanból nekem egy 1077-es félautomata légpuskám van, nagyon nagyon műanyag de nem kell félni tőle. Ha nem esik keményre és vigyázol rá akkor nem fog tönkremenni. Amire figyelned kell az a CO patron kiszúrója és tömítése. Én ha új CO patront rakok be akkor mindig bevazelinezem a végét ahol kiszúrja a fegyver, így biztosan tovább tartós marad. 22eFt ért vettem használtan, most nemrég került rá egy reddot.
Kezdetnek jó lesz az a 1088-as, de mellé érdemes lenne egy puskát is beszerezni azzal nagyon más lőni mint pisztollyal. A legolcsóbb szerintem használtan légpuska 10-20eFt-ért.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#1753) ph2012


ph2012
senior tag

Gázrisztó pisztollyal milyen sérülést lehet okozni? Önvédelemre alkalmas? Meg tud állítani egy támadót?

Valódi pisztolyokat hol lehet venni?

[ Szerkesztve ]

(#1754) fattyu válasza ph2012 (#1753) üzenetére


fattyu
veterán

korlátozottan alkalmas, közterületen az egyetlen értelmes legális lehetőséged.

mit értesz igazi alatt? éles lőfegyvert? Sehol. legalábbis mire odáig jutsz a jogi procedúrában addigra tudni fogod ezt is de jelenleg neked ez nem elérhető dolog.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#1755) Gercsa válasza ph2012 (#1753) üzenetére


Gercsa
senior tag

Ugyanolyan sérülést lehet vele okozni mint bármilyen fél kilós papírnehezékkel.

Nyilván ha valakinek a fülére/szemére szorítva elsütöd az maradandó lesz, de egy ember szemét ki tudod nyomni egy tollal is vagy a mutatóujjaddal.

Kapszaicin vagy Klóracetofenon hatóanyaggal egy esetleges támadót még pofon/szúrótávolságon kivül ártalmatlanná lehet vele tenni anélkül hogy maradandó sérülést okoznál.

Erre kitünően alkalmas mint önvédelmi eszköz.

Korlátozó tényező lehet a szembeszél pl. ill. zárt helyen is meggondolandó a használata, nehogy magát üsse ki vele a védekező.

minden másra ott a gazpisztoly.hu

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1756) doc válasza MasterDeeJay (#1752) üzenetére


doc
nagyúr

koszi a valaszt!
ezek szerint ha van korben drotkerites, es teglafal ele rakom a celt, tehat kizart hogy mashoz atkeruljon a golyo, akkor rendben vagyok :)

kozben utananeztem, tenyleg eleg filleres az acelgolyo is, ezek szerint nincs lenyeges kulonbseg koztuk ami miatt csak az egyik vagy masik lenne nekem jo
puskat egyelore nem szeretnek, azzal lottem mar eleget, a pisztoly jobban erdekel :) puskabol majd talan idovel, ha tenyleg bejon a lovoldozes, nezek valami olyat, ami taras, de minden loves elott kezzel kell felhuzni (nem tudom hogy hivjak ezt a megoldast, lottem mar ilyennel amibe 5-os tar ment, az nagyon szimpatikus volt)
neztem ma a youtube-on egy csomo review-t, mar teljesen elvesztettem a fonalat :D
tulajdonsagok alapjan egyertelmuen az 1088 lenne a nyero, csak annak a nagyon muanyag feelingje nem tetszik
egy csomo van ami kulsore nagyon bejon, de hianyzik beloluk valami (peldaul nem tudnak SA-t, stb)

szoval amit eddig kitalaltam:
- pisztoly
- CO2-es
- SA + DA mod (itt esett ki az egyebkent nagyon szimpatikus Umarex HK USP)
- megbizhato, pontos
- 30.000 HUF alatti ar
- lehetoleg markolatba csusztathato tarral, bar ha a tobbi szempont miatt csak forgotaras lenne, az meg belefer
- jo lenne ha nem lenne tul muanyag feelingje, fem szan jo lenne, de normalis minosegu (nem illesztesi hibas, sorjas, messzirol is gagyinak latszo, stb) muanyag meg belefer
- ha esetleg sikerulne blowbackeset talalni, amire a fentiek passzolnak, az maga lenne a tomor gyonyor

ami meg szimpatikus az a Crosman 357, kicsit ugyan tul nagynak tunik, de lenyegeben minden passzol ra (bar azert egy szep hosszu, markolatba csusztathato tar jo lenne, de az nem letfontossagu)

beszerzesi forrast is ajanlhattok :) egyelore a Nimrod-Derringer uzlet nagyon szimpatikus a vevobarat hozzaallas es a szep hosszu arlista miatt (bar raktaron eleg keves tipust tartanak - az 1088-at pl. igen)

(#1757) Gercsa válasza doc (#1756) üzenetére


Gercsa
senior tag

Nem bántásból, de én a szempontjaid negyedét sem értem vagy tartom fontosnak igazán, szerintem még tájékozódj a témában.

Először azt kellene eldöntened, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen művelni?

Ha egy akciófilm utánzat pisztollyal sörösdobozokat akarsz döntögetni és kiélvezni a szuperhős fílinget, akkor vegyél egy GBB airsoft csúzlit.

Ha a légfegyveres lövészet érdekel, és esetleg még lőlapra is lőnél, akkor ebben az árkategóriában Lov 21.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1758) doc válasza Gercsa (#1757) üzenetére


doc
nagyúr

melyiket nem erted? de reszletezem szivesen ha ez segit :)
- pisztoly: ez talan egyertelmu - ahogy irtam, most nem legpuskat, hanem pisztolyt szeretnek
- CO2-es: patronosat szeretnek, tehat nem csoletoroset vagy minden loves elott mas modon suritos/felhuzos verziot
- SA + DA: felautomata modon hasznalhato (ravaszt huzom, lo, megint huzom, megint lo) es 'single action'-t is tudjon (tehat kezzel felhuzom a kakast loves elott, es a ravasz meghuzasara lo)
- megbizhato, pontos: ne ragadjon be minden masodik tarnal, ne kelljen folyton szervizelgetni, es ne szorjon 5-10 m-rol a teljes lolapon szanaszet
- 30.000 HUF alatti ar itt csak maganak az uj pisztolynak az arara gondolok, a toltenyeket/COpatront stb. nem beleszamolva
- lehetoleg markolatba csusztathato tarral, bar ha a tobbi szempont miatt csak forgotaras lenne, az meg belefer: nem szeretnek minden loves elott toltenyt belerakni meg mas modon 'maceralni', beleteszek X db toltenyt, es lovok amig ki nem fogy a tar
- jo lenne ha nem lenne tul muanyag feelingje, fem szan jo lenne, de normalis minosegu (nem illesztesi hibas, sorjas, messzirol is gagyinak latszo, stb) muanyag meg belefer: szerintem ezt eleg jol kiveseztem :)
- ha esetleg sikerulne blowbackeset talalni, amire a fentiek passzolnak, az maga lenne a tomor gyonyor: talan ez is egyertelmu, de ez a legkevesbe fontos szempont

a Lov21-es tippet koszi, de ez egyreszt egylovetu (irtam hogy tarasat szeretnek), masreszt mar nem gyartjak, es ahogy nezem, hasznaltan is eleg eros ara van (nem szeretnek hasznaltat, tobb okbol sem)

mit is szeretnél tulajdonképpen művelni?
a sajat udvaromban hobbi jelleggel lovoldozni konzervdobozra, lolapra
az airsoftos tipped nagyon jo volt, mar en is komolyan fontolora vettem, de aztan el is vetettem. arban kb. ugyanott lennek vele mint a legpisztolynal, igy sok ervet nem latok mellette (raadasul a konnyu, nagy meretu, sokkal kisebb energiaval kilott lovedekre gondolom a szel is jobban hatna, szoval udvaron pontatlanabb is lenne)

[ Szerkesztve ]

(#1759) Gercsa válasza doc (#1758) üzenetére


Gercsa
senior tag

Tényleg nem bántásból írtam.

De én úgy érzem, hogy te egyszerre akarsz egy férfias játszós fílinget, meg egy precíz légpisztolyt.
A kettő kizárja egymást, de erre majd rájössz.

Tök jó móka egy beretta,glock,sig, stb. hasonmás full fém fegyóval ökörködni a kertben és különböző célokat elborogatni. Erre az airsoft a legkiválóbb.

Hobbi pontlövészetre pontossága okán az airsoft már annyira nem jó, viszont a céllövészet meg más műfaj, máshogy adja a sikerélményt az embernek.

-CO2 témában én arra figyelnék, hogy milyen patron kell bele, mert 8g-os van csak a közértben.

-SA-DA, fogalmam sincs minek DA sütés célbalőni, nekem inkább az lenne fontosabb hogy az a bizonyos SA sütés mégis mennyire finom, használható ne adj isten állítható-e bizonyos paramétereiben.
Az irányzék dettó.

-markolat tár
Ezt nem tudom miért szeretnéd, feltételezem azért mert szeretnél egy olyan pisztoly ami úgy néz ki mint egy igazi öntöltő. A markolatba általában a CO2 patron kerül egyébként, és a legtöbb pisztoly sima forgótárban tartja a LÖVEDÉKET (nem pedig töltényt). Tehát ami szekrénytársnak néz ki az is forgótáras sokszor, mint az 1088 is.

-no műanyag fíling, blowback
gondolom ez is a játszós érzetet erősítendő,

És hát a legfontosabb szempontok a megbízhatóság meg a pontosság.
Itt térnék vissza az előbb elmondottakra, és felhívnám a figyelmed hogy az előző szempotjaid alapján megfelelőnek tűnő pisztolyok a leggyengébbek pontosság és főleg minőség terén ebben az árkategóriában.
Nyílván ez függ attól is mennyit lőnél vele, de heti 10 lövést tutira kibírnak a garanciaidő belül.

A légpisztoly kicsit hogy is mondjam türelmet kívánó szórakozás.
Ezeket a szerkezeteket karban kell tartani és nem árt ha szeret az ember kicsit molyolni velük.
Hiába van pl egy jó mechanikus szórású fegyvered+jól hangolt sütésed+a beleölt gyakorlás, ha lusta vagy pl. leméricskélni és kiválogatni a LÖVEDÉKEKET (nem töltényt!!!) máris lesz egy gyenge láncszem ami miatt sosem leszel pontos.
A tisztításról-olajozásról, tömítésekről nem is szólva.

Én is örülnék neki ha lenne 30.000-ért olyan fegyver ami egy kiköpött glock kinézet+kezelőszervek, full fém, atom pontos, állítható sütéssel, irányzékkal, nagy tárral, az örökkévalóságnak készülne, és egyaránt használható lenne hobbi pontlövészetre és jack bauert játszani de nincs ilyen.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1760) doc válasza Gercsa (#1759) üzenetére


doc
nagyúr

"úgy érzem, hogy te egyszerre akarsz egy férfias játszós fílinget, meg egy precíz légpisztolyt."
ebben valamennyire igazad is van :D
de inkabb a ketto koze lonem be. tehat nem az a legfontosabb hogy jack bauert jatszak, hanem a jo szorakozas. egy nagyon 'jatekhatasu' gagyi muanyag pisztoly mar erosen rombolna az elmenyt (nem csak ezt a temat illetoen, egyebkent sem szivesen hasznalok nagyon gagyi hatasu dolgokat). rendkivul preciz pisztoly azert nem kell (illetve jo lenne, de nem az a legelso szempont, szoval tul sok penzt nem adnek az extra pontossagert) mert annyira nem vagyok es nem is leszek jo (meg annyi idom sem lenne) hogy rendesen foglalkozhassak versenyloveszettel.

Hobbi pontlövészetre pontossága okán az airsoft már annyira nem jó,
pont ezt irtam en is, ezert dontottem inkabb a legpisztoly mellett
arban kb. ugyanannyi egy normalis airsoft cucc mint egy legpisztoly, de az airsoft meg pontatlan is (foleg szelben), szoval kb. semmi nem szol mellette a legfegyverrel szemben
azert nagyon gondolkodom rajta hogy beszerzek valami olcso kinai airsoft pisztolyt, mar csak kivancsisagbol is :)

CO-patront sok helyen be lehet szerezni (a normal, 12g-osra gondoltam), szoval az nem gond

az SA+DA-t nem elsosorban a DA, hanem foleg az SA miatt irtam. ahogy nezegettem a review-kat, sok olyan pisztoly van ami csak DA-t tud, olyannal viszont nem talalkoztam ami csak SA-t (es taras)

a markolattarnal a 'feeling' sem utolso szempont, de inkabb kenyelmi okok miatt szimpatizalok vele: egy forgotarban elfer mondjuk 8 lovedek (mindenhol mashol toltenynek hivjak, a lovedek az nem a kiloves utan valik 'lovedek'-ke? nyelvtanilag is azt jelenti a kepzett alak hogy 'kilott dolog'), mig egy szekrenytarban 16-18-20. szoval sokkal kenyelmesebb hogy ritkabban kell toltogetni

azzal tisztaban vagyok hogy nincs fillerekert mindenben tokeletes pisztoly, en csak a legjobb ar/ertek aranyt keresem :)
nem azt varom hogy 1mm-es szorasa legyen, csak hogy ne teljesen a veletlenen muljon hogy a 17 centis lolap melyik reszere erkezik a lovedek

a review-k alapjan meg a rosszabbak is belul vannak a 2 huvelykes szorason 20-30 labrol, nekem ez boven eleg

(#1761) Gercsa válasza doc (#1760) üzenetére


Gercsa
senior tag

Ha megfogadsz egy tanácsot, felejtsd el a blowback funkciót meg a valódi "öntöltő" működést, szánj rá egy kicsit több pénzt és boldog ember leszel egy Umarex (walther) CP99 vagy CP88 pisztollyal.

Ezek igaz drágábbak és nem tudnak mindent amit te szeretnél, ellenben tuti több ezer lövést kibírnak, és tényleg megérik az árukat.

Veszel hozzá több tárat és élvezni fogod.

Amiket 30 alatt kapsz azokkal csak a szenvedés van, hiába csili-vili egynémelyik.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1762) doc válasza Gercsa (#1761) üzenetére


doc
nagyúr

ahogy irtam is, a blowback feature nem igazan fontos, csak "jo lenne" kategoria :)
ezek a CP88/99-ek tenyleg nagyon jol neznek ki (marmint nem csak kulsore), de mocskos dragak...
koszi a tanacsot, alszok ra egyet-kettot hogy bele akarok-e fektetni ennyi penzt igy hirtelenjeben :)

lottem mar sokat legpuskaval, sot, eles fegyerekkel is (bar pisztolyok kozul csak 9mm-es Glockkal), es az nagyon tetszett, de azok nem az enyemek voltak. ha kiadok vagy 50-60ezer forintot hogy nekialljak otthon lovoldozni, es 1-2 honap mulva alabbhagy a lelkesedes, es csak neha-neha veszem elo, akkor kerdes hogy ez mennyire erte meg... :U

meggondolom, mar en is kivancsi vagyok hogy mi lesz ebbol :D

koszi a tanacsokat :R

(#1763) Gercsa válasza doc (#1762) üzenetére


Gercsa
senior tag

Esetleg ha közel laksz valami kulturáltabb országhoz, vagy van ismerős, akkor érdemes ott is szétnézni az arák miatt, mert nálunk csak a kötelező MKH tanusítvány ~5 ezer körüli pluszt tesz a végösszegre, és az áfa is itt a legmagasabb talán.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1764) doc válasza Gercsa (#1763) üzenetére


doc
nagyúr

ebbe beletalaltal, epp' a nemet amazonon keresgelek :D
talaltam egy CP99 compact csomagot, egesz jo arban, errol esetleg van valami velemenyed? mennyiben kulonbozik ez a 'nem compact' valtozattol?

es meg tegnap akadt meg a szemem egy XBG-n, a review-k alapjan egesz jo az arahoz kepest...

(#1765) Gercsa válasza doc (#1764) üzenetére


Gercsa
senior tag

Őszintént szólva nem tudom :)

Umarexel csak óvatosan amúgy mert elég sok bóvlit árul.
Ez az XBG kimondottan vásári gagyi kategria. (csak BB, huzagolatlan cső)

A cp99 compact nem tudom hogy műszaki tartalomban esetleg más-e, mint a normál változat, de a kisebb lövedéksebesség és a nem állítható irányzék szerintem rossz pont.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1766) Boglya válasza doc (#1764) üzenetére


Boglya
senior tag

A CP99 8 lövetű forgótáras, huzagolt csövű, a CP99 Compact hasonló a PPK-hoz, szánhátrasiklásos, sima csövű, acél bb-vel üzemel.
Most nem olvastam vissza, de aszerint válassz, hogy mi a fontosabb. A huzagolt csövű nem szánhátrasiklásos példányok jóval pontosabbak, és erősebbek is, meg drágábbak és tartósabbak. Az acél bb-sek lövedékei a kemény felületekről már simán visszapattannak. Viszont utóbbiakkal (főleg ha szánhátrasiklásos változat) jóval nagyobb a tűzerő, hisz jellemzően 15-20 lövedék fér a tárba és azt nagyon gyorsan ki lehet szórni, részben az sa-sütés miatt is. Emellett az acél bb olcsóbb is, és persze a szánhátrasiklás elég feeling-es.
Van egy olyan megoldás is, ami a huzagolt csövet+forgótárat ötvözi a szánhátrasiklással, ez a Desert Eagle-je az Umarex-nek, de az elég drága és full műanyag burkolatú (valószínűleg a blowback se túl erős a műanyag szán miatt).

(#1767) doc válasza Boglya (#1766) üzenetére


doc
nagyúr

nem tul rovid gondolkodas utan arra jutottam, hogy most veszek egy olcsobbat (bar draga amugy sem igazan jott volna szoba igy elsore), aztan ha bejon az otthoni lovoldozes, akkor mondjuk jovo ilyenkor egy komolyabbat, addigra ugyis kialakul hogy mire van leginkabb szuksegem
annyit eldontottem hogy mindenkepp huzagolt csovu, pellet pisztoly kell, leginkabb a Crosman 357 tunik szimpatikusnak (SA-ban kimondottan pontosnak mondjak mindenhol, nem full muanyag, viszonylag nagy tar), bar kicsit tartok attol hogy kicsi lesz a kezem hozza. de majd beugrok a heten a boltba, aztan megtaperolom azt is, meg meg egy-ket masikat :)

(#1768) Boglya válasza doc (#1767) üzenetére


Boglya
senior tag

A Crosman 357 jó választás első co2-es pisztolynak, jóval olcsóbb mint az Umarexek. Személyes tapasztalatom nincs vele, de én is úgy tudom, hogy megbízható és pontos. Mondjuk persze több műanyagot használnak mint a drágább típusoknál, a csőburkolat és a tár is abból van, de a használati értékén ez nem ront.
Egyébként mennyibe kerül most a boltban?

(#1769) doc válasza Boglya (#1768) üzenetére


doc
nagyúr

22K Nimrodeknal
igazabol az a kerdes hogy mennyire lesz kenyelmes, tobb helyen olvastam/hallottam hogy eleg nagy mancs kell hozza, nekem meg eleg kis tompe ujjaim vannak :U
de holnap kiderul :)

(#1770) doc


doc
nagyúr

nnnah, voltam ma a 'puskaboltban'
olomlovedekhez valo pisztolyuk pont csak az a ket tipus volt amit kineztem magamnak, szoval nem nehezitettek meg a dolgomat ujabb jeloltekkel :DD

Crosman 1088: attol tartottam a kepek alapjan hogy nagyon gagyi, jatekpisztoly feelingje lesz a full muanyag cuccnak. Nos, valoban full muanyag, ez elso ranezesre latszik. Viszont annak kimondottan jo, sokkal komolyabb mint amit a fotok alapjan vartam. a mechanika nagyon finom mukodesu, sokkal 'lagyabb' mint a 357-es, DA-ban is konnyen jar.

Crosman 357: a leiras es a youtube-os videok alapjan ez volt a szimpatikusabb, de tartottam attol hogy 'tul nagy' lesz a kezemnek. szerencsere ilyen gond nem volt, nagyon kenyelmesen passzol a mancsomba :)
az mar elsore latszik hogy sokkal tobb benne a fem mint a 1088-ban, eleve a sulya is a duplaja, es nagyon igenyes, komoly kinezetet ad neki, nem annyira 'jatekszeru'. az iranyzeka fuggolegesen is allithato, a tarban 10 hely van, nem csak 8 mint a 1088-nal. DA modban tenyleg kell kicsit dolgozni a kakas felhuzasahoz, de mivel en amugy is SA-ban terveztem lovoldozni, ez nem volt igazan problema.

kis gondolkodas utan a 357-es mellett dontottem. fuggolegesen is allithato iranyzek (erre szukseg is volt, alapbol eleg erosen lefele hordott), igenyesebb kidolgozas (komolyan, mintha egy kategoriaval a 1088 felett lenne!), raadasul egy picivel meg olcsobb is :D

elottem mar 5-6 tarat (kivancsi vagyok mikor fogy ki a patron, lassan kellene neki...), sikerult egesz jol beallitani az iranyzekot, es azt kell mondjam, a varakozasaimhoz kepest megdobbentoen pontos, szoval orulok hogy jol valasztottam :)

egy dolgot felejtettem el venni hozza, ez csak itthon jutott eszembe: valami kis tisztogato alkalmatossagot, amivel a cso belsejet tudnam karban tartani
erre tudnatok valami tippet adni, hogy milyen, itthon is fellelheto dolgokkal tisztitsam amig veszek valami direkt erre valot? egyaltalan, milyen gyakran illik tisztogatni? a leirasban csak a forgaspontok olajozasarol irtak

[ Szerkesztve ]

(#1771) Gercsa válasza doc (#1770) üzenetére


Gercsa
senior tag

Kopó, mozgó alkatrészekre kis pötty olaj, ezen kívül nem tudom mennyire lehet szétszedni de törölgesd át a fémrészeket időnként.

A csövet nem kell agyon takarítani, néha a lerakódott ólmot kell kipucolni, erre a célra lehet kapni a szaküzletekben rézkefét, az jó rá, olajat belülre ha nem muszáj ne használj, de ha olajoztad a csövet, akkor ki kell lőni belőle rendesen mert rontja a szórást általában.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1772) doc válasza Gercsa (#1771) üzenetére


doc
nagyúr

a csovet nem olajoztam, eszembe sem jutott ilyesmi, arra gondoltam hogy esetleg valami textillel nem kell-e idonkent megtisztogatni belulrol
a rezkefenek utananezek, koszi! de gondolom ez eleg ritkan fog kelleni, az olomlerakodashoz azert eleg szep mennyisegu lovedek kellhet :U

(#1773) Boglya válasza doc (#1772) üzenetére


Boglya
senior tag

A csövet 1000+ lövés után elég szerintem megtisztítani, 4,5mm-es csőhöz való tisztítókefével. A csőtorkolatra viszont vigyázz tisztításkor, ha az megsérül, a szóráskép leromlik. A jobb minőségű lövedékeken sokszor van egy vékony (olajos?) bevonat ami csökkenti az ólomlerakódás mennyiségét (pl a h&n, jsb is ilyen szerintem).
A co2es légfegyvereken a patronkiszúró tüske megy tönkre leggyakrabban, arra vigyázni kell. Nem szabad ferdén becsavarni a patront, és érdemes lehet a fejét megolajozni kicsit - az USA-ban legalábbis nagyon ajánlják pl a crosman pellgunoil-t erre a célra.

(#1774) doc válasza Boglya (#1773) üzenetére


doc
nagyúr

igen, a patronra mindig nyomok egy csoppet mielott berakom
a lovedekeken lehet hogy tenyleg van bevonat, legalabbis azonnal osszekoszolja a kezemet, jobban mint anno MHSZ-es emlekeimben... ugyhogy vekony cernakesztyuben toltogetek, az asszony meg kis gumiujjacskakban :)

(#1780) doc


doc
nagyúr

valaki tudna segiteni abban, hogy mennyire lehet problemas kulfoldrol (EU-n kivulrol) legfegyvert postan rendelni?
mert az addig OK hogy eljut a vamig, es mivel boven 7.5J alatti, igy teljesen legalisan vasarolhato, tarthato es hasznalhato, de nem tudom a vamosok nem allnanak-e neki kocsogoskodni...
valakinek esetleg van ilyen tapasztalata?

(#1781) Gercsa válasza doc (#1780) üzenetére


Gercsa
senior tag

Jó kérdés.

Nem azzal van a gond, hogy engedély kell-e a vásárláshoz vagy sem.

Én 2 fő indokot látok amiért meg sem próbálnám.

1.Egyszerűen a postai szabályzat tiltja, mint a parittyát és sok mást is.
Ráadásul itt még a szerencsére sem bízhatod magad mint belföldi postánál, hogy hátha nem te leszel, amit szúrópróbaszerűen megnéznek, mert EU-n kívülit mindent vizsgálnak a vám miatt.

Esetleg valami maszek futár jöhetne szóba de,

2. Ha EU-n kívüli, akkor jó eséllyel cip próbajel sem lesz hozzá, de még ha van is az sem jelent itthon semmit, egyrészt mert nagy ívben tesznek rá a magyar hatóságok, másrészt meg úgy tudom 7.5J alatti egységes próbajel nincs is, mert talán csak nálunk van ez az agyrém.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1782) doc válasza Gercsa (#1781) üzenetére


doc
nagyúr

nagyon koszi az infokat, ez nagyon hasznos volt :R
ez komoly hogy meg parittyat sem lehet postacsomagba tenni? :F most oszinten, ki talalta ki ezt a marhasagot? a parittya mint veszelyes kuldemeny, omg :D
ezekrol a jelzesekrol/minositesekrol sem tudtam, szinten hasznos volt
de ha jol ertem, akkor EU-n belul vasarolt legfegyvernel ez nem lehet problema, ugye?

egyebkent ez a hulye mizeria is csak otthon van
Nemetorszagban ugy vasaroltam legpisztolyt, hogy lefenykepeztem az utlevelemet, elkuldtem emailben, majd a DHL futar hozta a csomagban a cuccot (szombat reggel raadasul)

sokat kell meg fejlodnunk a nyugathoz :(

(#1783) Gercsa válasza doc (#1782) üzenetére


Gercsa
senior tag

Szerintem nézz be az airsoft topikba.

Ők elég gyakran szereznek be magánimport útján puskákat/pisztolyokat távol-keletről, szerintem minden rafinériáját ismerik a témának.

Hátha tudnak hasznosabb infókat.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1784) doc válasza Gercsa (#1783) üzenetére


doc
nagyúr

koszi a tippet, megkerdezem oket! bar az alapjan amit leirtal, en nem mernek ertekesebbet rendelni... bar lehet hogy valami filleres airsoft pisztolyt beprobalok mar csak ugy teszteleskeppen is :)

tavolkeletet meg nem neztem, az USAban vannak brutal arak (gyakran az itthoni harmada/negyede), csak amik szallitanak ide, azok teljesen elmebeteg arakon (200 dollaros kosarnal + 200 USD szallitas + 200 USD vam/ado, stb), szoval ahhoz hogy megerje, tobb szazezres teteleket kene rendelni :D
airsoftos oldalt mar talaltam ahonnan jo aron tudnek rendelni (20-30 USD), csak ott meg nincsenek 'rendes' legfegyverek :-/

szerintem maradok a nemeteknel, csak itt meg az a problema, hogy repulon nem nagyon tudom hazavinni a cuccot, meg kell varni hogy egy kollega hazamenjen autoval, vagy amig en jovok ki motorral...
esetleg lehetne meg innen kuldeni postan, de az meg megint draga

[ Szerkesztve ]

(#1785) doc válasza Gercsa (#1783) üzenetére


doc
nagyúr

meg valami: valami linket esetleg tudsz arra hogy pontosan hogyan/milyen szallitas tilos, es a torveny vagy a postai szabalyzat tiltja?
hatha van valami legalis megoldas :)
az altalad emlitett CIP tanusitvany airsoft fegyverekre is kell?

(#1786) Gercsa válasza doc (#1785) üzenetére


Gercsa
senior tag

Postai szabályzat tiltja hogy feladd, nem jogszabály.

MKH kártya kötelező airsoft-hoz is, de ez a kereskedelmi forgalomba hozatalra értendő.
Magánüzletben nem kell.

A CIP egy nemzetközi egyezmény, mi is tagjai vagyunk és elvileg kölcsönösen elismerik a tagországok egymás próbajeleit. (Hogy ez mennyire nem igaz, lásd a kötelező MKH-t, ami CIP tagország gyártmányokra is ugyanúgy kötelező és vagy 5000HUF.)

Nem tudom mi a legális megoldás, de ha nem tisztán magánúton hozod be, akkor ott át kell jusson valami hivatalon, cégen, vámon a cuccnak.
És szerintem a minimum hogy CIP próbajel legyen a fegyerben különben honnan tudná a futár a vámos vagy bárki akinek a kezén keresztül megy, hogy az légfegyver vagy lőfegyver?

Mert ugye a legtöbb országban nem 7.5J a legalitás korlát.Szóval ami máshol játék az nálunk 2-8 év.

Nem akarok találgatni, tényleg nem tudom mi a rendes módja de szerintem vannak buktatói.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1787) tornas


tornas
őstag

Egy érdekes kis videó.

Mint olvasható, 1 millió képkocka / másodperc sebességgel rögzítették. :Y

Szerintem a zenei aláfestése sem rossz... :K

És ez az oldal is elég tartalmasnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1788) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Obszidián kés, régóta használják, szikék is készülnek belőlük mert kisebb roncsolást végez mit az acél.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#1789) tornas válasza zoltanz (#1788) üzenetére


tornas
őstag

Érdekes...

De mi van ha elkopik? Megélezhető? Mert végül is ez egy üvegszerű anyag...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1790) zoltanz válasza tornas (#1789) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Persze elkophat, de elég ellenálló anyag, nem hagyományos módon lehet élezni, pattintani kell.
(gyógyászatban nem mindenhol a legjobb lehetőség a lézer, mert hegesedés máshogy zajlik így)

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#1791) benkov_91


benkov_91
csendes tag

Fegyvervizsgát csak meghírdetett tanfolyamon bellül lehet elvégezni?

(#1792) #65675776 válasza zoltanz (#1788) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ha obszidián lenne, akkor fekete lenne a színe. Ez abból a fajta üvegből készült, amiből az optikai kábeleket is gyártják.

(#1793) F-ECT$


F-ECT$
titán

Mostanában változtak az önvédelmi szabályok, így erősen gondolkozok egy maroklőfegyver beszerzésén. Mivel magánszemélyként önvédelmi célokra "éles" maroklőfegyverre kis eséllyel lehet engedélyt kapni, ezért 2 járható, legális utat látok. (A fegyvervásárlás mellett szeretném a fegyver kezelését és használatát is elsajátítani, mert különben nem sok értelme van az egésznek.)

1. Engedély nélküli fegyverek. Ezek közül milyen irányban érdemes nézelődni? Tudnak ezek bármilyen kárt okozni pl egy nagykabátba öltözött emberben, vagy kb annyit érnek mintha kaviccsal dobálóznék?

2. Sport célra tartott lőfegyver. A linkelt folyamatnak kb mennyi az idő és anyagi ráfordítás igénye, és a végén milyen fegyverek megvásárlását és otthoni tartását teszi lehetővé?

Dive ever, work never.

(#1794) Gercsa válasza F-ECT$ (#1793) üzenetére


Gercsa
senior tag

Hát ha önvédelemben gondolkodsz elsődlegesen, akkor remek gáz-risztók vannak, amik gumi kilövésére is alkalmasak, javaslom a 9mm.hu topikjait átnyálazni.

Alfa G030, Zoraki R1GG, Keserű pitbull
(12mm-es gumi 40-80J közt)

Szabadon tarthatók, vásárolhatók, közterületen önvédelmi célra rejtett viselésre alanyi jogon kapsz engedélyt az igrenden.

Sport célú fegyver elég drága mulatság...

Nem! Annál is drágább!!

Ha az önvédelem az elsődleges cél, akkor felejtős anyagilak óriási bukta lenn.

(Egyébként majd ha meglátod mennyibe fáj a gáz-gumis megvétele + a töltények + tok + engedély + a rendszeres gyakorlás, azt is sokallani fogod szerintem)

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1795) F-ECT$ válasza Gercsa (#1794) üzenetére


F-ECT$
titán

Ezek a gáz-riasztók mire jók? Ha pl valaki betörne, lőnék egy ilyennel, és a betörő rájönne, hogy ez nem éles, akkor mit csinálok? Max felidegesíteni tudom vele, ártalmatlanítani nem, vagy mégis? (Volt mostanában az ismerettségi körben olyan betörés, hogy a tulajok otthon voltak, a riasztó szólt, ami még a G4S-hez is be volt kötve. A rablókat ez nem zavarta, a földszintről kirámoltak, míg a tulajok fent rettegtek, és a G4 megérkezése előtt elhúzták a csíkot.)

Mi a drága? Erre a projektre azért szánnék pár százezer forintot az indulásra, és éves szinten további pár tízezret a szintentartásra.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#1796) doc válasza F-ECT$ (#1795) üzenetére


doc
nagyúr

azert egy komolyabb gumilovedekest nem vesz felvallrol, akar bordat is torhet a lovedek... :U

(#1797) #51736960 válasza F-ECT$ (#1795) üzenetére


#51736960
törölt tag

a gázpisztoly is bőven elég, az emberek 99%-a már attól összecsinálja magát, ha rálőnek egy durranó pisztollyal.
pár éve figyelmeztető lövésként valakinek a hasára célozva lőttem egy gázpisztollyal, a fazon úgy összeesett mintha eltalálta volna valami :)

gázból pedig szerintem a paprika a legjobb, még a bedrogozott norvég cserediákot is leküldi szinte azonnal, csak el kell trafálni az arcot természetesen.

(#1798) Gercsa válasza F-ECT$ (#1795) üzenetére


Gercsa
senior tag

Ok. Van rá pénzed.

Ettől függetlenül, úgy látom a hozzászólásaid alapján, hogy elég járatlan vagy a témában, szóval először is tájékozódni kellene a szakfórumon és nem itt.

Először is a gáz-riasztó az egyik legkiválóbb önvédelmi eszköz ma.

Ha azt nem tudod használni, akkor az élest sem, pont.

A gáztöltény hatóanyaga (pláne vegyesen tárazva CS és paprika) 3-5m-en belül a támadót teljesen ártalmatlanná teszi, szemét nem tudja kinyitni, mindene ég és teljesen dezorientált lesz hosszú percekig, de maradandó sérülést nem szerez.

szakfórumon humántesztek videóval!!!!!

Szeles időben vagy zárt helyen lehet a gázzal baj, ilyenkor ajánlatosabb a gumi, ekkora traumatikus hatás pedig bőven elég a megélhetési bűnözőnek, hogy kedvét szegje.

erről is találhatsz rengeteg videót!!!

További szempontok, hogy egyrészt míg megtanulsz lőfegyverrel bánni, megszerzel minden papírt, meglövöd a minősítőt, és míg ott lehet végre a tárolóhelyeden a fegyver, addig simán eltelhet egy két év.

Ráadásul ha lőfegyvered lesz, elég egy kis szabálysértés vagy határidő mulasztás, hogy búcsúzhass tőle és minden engedélyedtől, a pénzed időd megy a kukába. Ha véletlen úgy alakul, hogy megvéded magad egyszer vele, az lesz az első hogy mindent bevonnak azonnal!!!

Tehát mivel időd mindenképpen van, addig is szerezz be egy jó minőségű gáz-gumis revolvert és tájékozódj!

szerk.: helyesírás

[ Szerkesztve ]

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1799) F-ECT$ válasza #51736960 (#1797) üzenetére


F-ECT$
titán

Az emberek 99%-a már attól összecsinálja magát
A kérdésem a maradék 1%-ra vonatkozik. Aki elmegy betörni, az általában nem az az ijedős fajta.

a paprika a legjobb, ... csak el kell trafálni az arcot természetesen
Hát ez az, hogy stressz helyzetben nem biztos, hogy könnyedén közel tudsz kerülni és még pontosan is tudsz célozni. No meg zárt térben egy idő után te is érezni fogod a hatását, nem?

Én olyasmi megoldást keresek, hogyha pl ketten betörnek és jönnek felém 2 vascsővel, akkor ártalmatlanná tudjam őket tenni. Ehhez elég lehet az engedély nélküli fegyver?

Kaptam már 1m-ről a combomba paintball lövedéket, utólag nagyon fájt, de akkor az adrenalin miatt szinte meg sem éreztem. Ezek a gumilövedékes / flobert / gáz fegyverek ennél erősebbek, ha lábon lövök vele valakit legalább elesik tőle?

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#1800) F-ECT$ válasza Gercsa (#1798) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha azt nem tudod használni, akkor az élest sem, pont.
Egyetértek.

Most kezdek a témával foglalkozni, azért érdeklődök, hogy merre induljak, hogy ne dobjak ki feleslegesen egy rakás pénzt olyanra, ami később zsákutca lesz.

Addig is szerezz be egy jó minőségű gáz-gumis revolvert
Ez ügyben merre érdemes keresgélni?

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.