- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
Árpi001 #2249 üzenetére
De gumizva a pitbullt nem hordhatod,mert a rendör nem a gumibogyeszt fogja bevazelinezni,hanem vazelin nélkül nagyon seggbekúr,hordani csak gáz riasztóként hordhatod,gumizva csak otthonvédelemre lehet használni!De jol mondták,hordásra revolver lehetőleg rövid csővel,dao elsütő rendszerrel
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2247 üzenetére
-
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2245 üzenetére
melyikre gondolsz?
az egyik egy disz kovács pisztoly,azzal max verekedni lehetDDD,ami az ágyon van bipoddal,az egy álltalam felújított fég lp22 légpuska -
-
Árpi001
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2239 üzenetére
Az a kabát,ami 'elrejt ' egy gorkij 56-öst,az már inkább sátor.
(#2240) nyulnyulu
Én is gondolkodom egy zoraki 914-en],hogy inkább azt hordanám.
Bár ezek a folyadéksugár kilövők is elég meggyőzőek,csak eléggé felment az áruk. -
-
Árpi001
senior tag
Zoraki,és a Pitbul maradt nálam játékban.
Mert előreláthatóan csak azok lesznek elérhetőek mostanában.
Alfát egyáltalán nem találtam...(#2235) nyulnyulu
Szép!
Gratulálok.
Elég brutál megjelenése van.
Hordani mondjuk kb lehetetlen.
Keserűnél vetted? -
válasz
bandiras2 #2236 üzenetére
Szerintem drágább legyártani lőfegyvert mint venni egyet feketén. Huzagolt cső meg ilyen baromságok. Sima vas vízcső, vadászoktól sörétes lőszer. Aki akarta eddig is megoldotta 3d nyomtató ide vagy oda.
Soha nem a bűnözés miatt van egyik országban sem fegyvertilalom!
Hanem mert...de ez politika topikba illene be.
Ha piti bűnöző lennék inkább számszeríjam lenne, az halk és félelmetesen erős. Meg mellé még kések, rugós bicskák stb.Nekem elég lenne viselésire szerelt lőszeres gumis félautómata pisztoly. Otthonra meg pumpálós sörétes gumisöréttel. De a törvény is legyen velem és ne a bűnözővel.
Továbbmegyek az álmodozásban, open carry.
De persze csak szigorú feltételek melett.
Ha már csak egy egy ember is lenne aki hord ilyet az már vigyázhatna a többi emberre a környezetében. -
bandiras2
senior tag
Eközben a nagyvilágban:
[Gun Control is Dead — and technology killed it.] A fegyvertiltó törvények vége. A technológia megölte.
8 milis hidraulika vezeték + 200$ 3D printer + sós víz egyenárammal => huzagolt cső 9milire. Félautomata öntöltő.
A TELJES alkatrészlista legálisan beszerezhető. Minden. Szerszámszükséglet? Minimális. Kézügyesség? Szintén.
Ha a törvény nem változik, akkor az azt fogja jelenteni, hogy csakis és kizárólag az egyszeri idiótának nem lesz lőfegyvere, aki volt akkora lúzer, hogy betartja a törvényt. A bűnözőknek viszont mindig van. És mostmár a piti bűnözőnek is lesz.
A kormányzat vagy alkalmazkodik, vagy végignézi ahogy a törvényei teljesen irrelevánsak, értelmetlenek lesznek, és a tömegek számára válik a törvények betartása a rend helyett a túlélés akadályává.
A csávó jelenleg a nyomtatott töltényeken dolgozik. Hajtótöltet? Petárdapor. Gyutacs? Rózsapatron.
A világ megváltozott, és hónapokon belül érezni fogjuk a szelét. -
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2234 üzenetére
hogy csak jó napja volt e a készítőnek,vagy az összes 14m már egy jobb minőséget képvisel,azt nem tudom,sajna most minden lőtér zárva van,igy nem tudok menni,ugymond bejáratni,marad a légpuska itthon
-
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2232 üzenetére
meglepetésként ért,hogy nem,teljesen rendben van a cucc,finom az elsütés,közel nem a "keserű" filing,ugye ez már teljes mértékben alu és acél,spiáternek nyoma sincs!
-
-
Ez ilyen.
A fegyverhez kell öltözni, ha hordani akarod. Esetleg veszel nyárra, belső tokba valami kisebbet. Vagy zsebpisztolyt. Bár ezeknél lehet, hogy jobb megoldás egy gázspray (kényelmi szempontból biztos).
-
Árpi001
senior tag
válasz
N€T0X|N #2225 üzenetére
Konkrétan a keserűnél csak Zoraki R1 GG ami szoba jöhet,abból is csak egy pár darab van.Legalábbis ezt mondták telefonban ma,11 óra környékén.
Megmondom őszintén,azt venném a legkevésbé.
Talán jövőhéten lesz keserű pitbull.
Azért 30+ fokban,egy lenge nadrág,és póló kombó nem igazan fogja letakarni,illetve megtartani sem nagyon a nadrág.(#2226) noorbertt
Nem tudom eldönteni hogy ez most szép,vagy nagyon ronda,de praktikusnak mindenképpen praktikus!
Szép ára van...
Köszönöm a tippet! -
válasz
MasterDeeJay #2227 üzenetére
Arra elég volt, de amikor meglett az Alfa, eladtam. Szívesen megtartottam volna, de annyi felesleges pénzem nem volt, hogy benne álljon.
-
-
válasz
Árpi001 #2224 üzenetére
Megveheted az R1-et is, csak én belefutottam egy oldalról belógó akasztós darabba (4.5" csővel) és finoman szólva meglepett, hogy milyen nyomorék vagyok 4-5 méterről. Konkrétan minden irányba szórt a fegyver, elsődlegesen balra, de nem kizárólag (balról volt az akasztó). Hát mondom jó, akkor majd gyakorlok sokat, de 10-es és 11-es gumival is maradt ugyanilyen a helyzet. Furcsálltam, mert kisgyerekkorom óta célba lövök, igaz csak légfegyverekkel.
Aztán úgy alakul, hogy lett egy Alfám (4 colos). Na, azzal elsőre tenyérnyi szórást lőttem, úgyhogy kiderült, hogy az R1-gyel van a baj (relatíve értendő, mert önvédelemre megfelelt volna) és nem én vagyok a béna. Fegyverboltos ismerősöm mondta, hogy teljesen random, hogy hogyan áll bennük az akasztó, de ő is mondta, hogy az a jó, ha fentről van (mint az Alfákban).
Nyáron amúgy, ha dudorodik a ruházat, az nem baj, szóval nyáron csak arra kell figyelni, hogy elég hosszú legyen a felsőruházat (póló, ing, akármi) és takarjon.
-
Árpi001
senior tag
válasz
BioNiCMaN #2220 üzenetére
Köszönöm!
(#2221) MasterDeeJay
Igen,elég hézagos ez a téma.Elméletileg a jogszabály nem tiltja,gyakorlatilag meg rendőre válogatja. Én szívem szerint gumizva hordanám.
Viselési odább van sajna,mert még eladó fegyvert sem találtam...
Köszönöm!(#2222) N€T0X|N
igazad van,semmi sincsen egyenlőre...
Köszönöm a zoraki-alfa összehasonlítást. Nagyon hasznosnak tartom,főleg az akasztós bibire való figyelem felhívásod,mert ezt nem hallottam még.Mondjuk csak pár napja kezdtem el a témában tájékozódni.
A keserű cuccok között (pitbull,revenge)van olyan viszont ahol nincsen a kakasnak ki álló része.
Rejtve hordásnál,kirántásnál ez jól jöhet.nem egyszerű a döntés .Bár sok szól az az alfa mellett!
Mondjuk fogalmam nincsen nyáron hogy lehet rejtve hordani egy fél kilós revolvert... -
álarc
aktív tag
Sziasztok!
Tudom nem adok veszek.
Vennék Alfa G030 revolvert. Tudom, ez lehetetlen.
Köszönöm! -
válasz
Árpi001 #2219 üzenetére
Szerintem azt vedd meg, amit most egyáltalán találsz raktáron, ha sürgős... durván elfogyott minden gumis készlet a boltokban.
Ha várhat vagy találsz belőle, akkor szerintem is Alfa.
Az R1 árban már nagyon megközelítette, így különösebb árelőnye nincsen, hogy megérje mérlegelni, műszakilag meg kb. egál (az Alfában teljesen acél az elsütőszerkezet, viszont a dob spiáter, az R1-ben meg a teljes dob acél, de az elsütőszerkezetben csak a lényegesebb elemek vannak acélból). A Zorakinál figyelni kell az akasztó elhelyezkedésére, mert eléggé random baszarintja bele a török és ha oldalról lóg be, akkor szanaszét fog hordani, ami önvédelmi távolságon nem akkora probléma mellalakra lőve, de azért mégiscsak jobb, ha nem oldalra visz a fegyver. Az a jó, ha fentről lóg be az akasztó.
A Keserű cuccait nem fogtam még kézbe, de amúgy a listán soroltak közül papíron legerősebb a Revenge a maga 100J-jával - viszont a legkevésbé alkalmas rejtve viselésre. -
válasz
Árpi001 #2219 üzenetére
Teljesen ugyan az a hatása a gázosnak mint a gázgumisnak.
Gázriasztót a Kaliber magazin szerint hordhatsz gumira töltve közterületen.
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/viselheto-e-gaz-riaszto-minositesu-fegyver-gumilovedekkel-toltve/
(de ez sünönként, megyénként, városonként, csillagállástól és az elbíráló személy szexuális kielégültségétől függően válltozó) Jogilag lehet.
Habár vicces lenne egy Gorki-65 (AMD 65 gázos) gumivető toldattal viselésivel.Mert jogilag azt is lehet.
De legyen nálad a viselési, és amúgy sem mutogatod szóval ne is legyen lehetőség ilyet ellenőrizni.
Éles helyzetben meg amúgy is menekülni kell és nem visszanézni. Helyszínt elhagyni és elfejelteni/nem tudni semmiről.
Egyérteműen Alfára szavazok ezek közül! -
Árpi001
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2213 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod, ebben a kicsit kihalt topikban!
"Gáz használata esetén teljesen mindegy milyen formályú és mekkora akasztó van a csőben, a gázfelhőt ez nem befolyásolja."
Tehát akkor ugyan olyan hatásos,egy gáz-gumis revolver mint egy csak gázos pl?
"9 lövetű szerintem fölöslegesen sok. Tipikus önvédelmi helyzetben pár másodperced van lőni és elszaladni. Otthon más a helyzet de annál sem hiszem hogy szükéges 9 lövetű.
Hordani csak akkor lehet közterületen legálisan ha gázriasztó papírjai vannak (MKH kártyán gázriasztó szerepel) és kértél rá viselési engedélyt.
Hordásra valóban nagy dög."Csakugyan nem volt a kezemben(nem is lesz basszus,nem lehet kapni már) de jó átmenetnek tűnt az 5-6 lövetű revolverek,és a 12-14+ lövető öntöltő gázpisztolyok között.
Közterületen elméletileg nem lehet gumizva hordani,de ez nem egyértelmű teljesen.Mivel a keserű revenge 17m-et nem lehet kapni,ezért ezek maradtak játékban nálam.
[alfa g 20]
[a keserü reveng 14m]
[keserű pitbull]
[zoraki r1 gg]
Ebből vaj melyik lenne leg ideálisabb elsősorban önvédelemre, hordásra,és otthon védelemre is? -
cotag
senior tag
ALFA G060 gumilövedékes gázrevolvert vásárolnék.
Ha valakinek van eladó, kérem írjon rám.
atomixranger@gmail.com
Vagy itt privátban.
Köszönöm. -
Airsoftnál pár joule van igen és az is fáj. Ott egy viszonylag gyors de könnyű lövedék van ami éppen nem megy bőr alá (talán az erősebbek közelről igen ha nincs semmi védelem felette)
Megállítóerő elég sok mindentől függ.
Ajánlom figyelmedbe a Kaliber magazi egyik idevágó cikkét, az utolsó bekezdésben röviden ír a gumilövedékes fegyverek hatásáról. [link]
A lényeg hogy más a megállító erő ha valami behatol és más ha nem.
Nekem jópár éve volt Keserű K56-om ami kb ugyan ilyen mint ami neked van, el lehetett vele játszani és tényleg jó szórakozás volt de mellette othonra voltak gumis fegyvereim is. -
Tfek90
újonc
válasz
MasterDeeJay #2215 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Akkor az volt csak megtévesztő nekem, hogy a légpuskához viszonyítva 4-szeres energiával bír.
(és ott vannak még az airsoftos tapasztalatok az épület harc + 1,5J kombóval)
De ebben az esetben lehet beszerezek mellé egy gumilövedékeset is, már amikor kapható lesz. -
Önvédelemre annyira alkamas mint egy légpuska. Azaz semennyire. Annyira elég az energiája hogy bőr alá bekerül. De annyira kis felületen hat gyakorlatilag 0 megállítóerővel hogy értelmetlen használni. Guminak pont az a lényege hogy becsapódáskor nem hatol be hanem nagy területen adja le az energiát. Az ólomgömb meg elcseszi az erejét a behatolásra és ott meg is áll. A sikeres önvédelem célja pedig az hogy ártalmatlanítsuk a támadót, nem pedig hosszú távon ólommérgetést okozzunk neki.
Kb úgy képzeld el mint kalapács vs tű esete. Vagy hogy pofánvágnak nagytenyérrel vs tolhegyet állítanak beléd.
Szóval otthon védelemre alkalmatlan. Messze jobb lenne még egy ugyan ilyen erejű kis gumis is. Az igazi persze valami nagy 18-19mm-es 100J feletti eszköz. -
Tfek90
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Ekol Viper 550 típusú muzeális elöltöltős pisztolyt. Az elsődleges célja az otthonvédelem lenne, de előfordul majd, hogy célba lövünk vele.
A problémám az lenne, hogy a vélemények nagyon megoszlanak az otthonvédelemi hatásfokával kapcsolatosan (már amennyit egyáltalán találtam az interneten).
A specifikációit nézve nem teljesen értem, hogy miért ne lenne alkalmas rá, mivel az ólomlövedék átmérője kisebb mint 6mm, torkolati energiája 25-35J, ami bőven nem halálos, viszont az egységnyi felületet érő energiája nem rosszabb a gumilövedékes pisztolyokénál.
Az önvédelmi boltban kifejezetten ajánlották (ami azért is tetszett mert céllövésre jobb mint egy gumilövedékes), viszont a fórumokon a stop hatását ledegradálták.Mi a véleményetek róla?
Megfelel az elsődleges feladatára?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat. -
válasz
Árpi001 #2212 üzenetére
Gáz használata esetén teljesen mindegy milyen formályú és mekkora akasztó van a csőben, a gázfelhőt ez nem befolyásolja.
9 lövetű szerintem fölöslegesen sok. Tipikus önvédelmi helyzetben pár másodperced van lőni és elszaladni. Otthon más a helyzet de annál sem hiszem hogy szükéges 9 lövetű.
Hordani csak akkor lehet közterületen legálisan ha gázriasztó papírjai vannak (MKH kártyán gázriasztó szerepel) és kértél rá viselési engedélyt.
Hordásra valóban nagy dög. -
Árpi001
senior tag
Sziasztok!
Önvédelmi fegyver vásárlása előtt állok.
Erősen gondolkodom egy olyan lehetőségen, hogy gumilövedék ki lövésére is alkalmas,gáz riasztó revolvert vegyek.
Viszont ami tudja a gumit gyárilag,az gázzal használva is ugyan úgy hatásos mint ami csak gáz üzemű?
Értem ez alatt hogy a szórása nem e kisebb pl,hisz ezeknek a csöve átjárhatóbb,nincs benne semmi ami terelje a gázt,hogy nagyobb legyen a szórása.[erröl mi a véleményetek esetleg? ]
Hordásra tervezem,bár annak kicsit nagynak tűnik,de 9 es tárral rendelkezik.
Minden vélemény érdekel.
Köszönöm! -
válasz
tome.jr #2210 üzenetére
Általában a riasztóban más típusú az akasztó a csőben. Riasztóban keresztbe szokott lenni akasztó, gumisnál pedig fentről lóg be a cső átmérőjének feléig az akasztó. Esetleg a dobnál lehet eltérés hogy a gumit se tudd beletölteni.
Ha lehet keress gázgumisat, ha még létezik olyan. (Gázriasztó papíros de gumizható így univerzalisabb mert kérhetsz rá viselésit)
Amelyik nem gumis:
A csőben kereszt akasztó esetén szét fogja tépni a gumit. A dobnál pedig a túl kicsi szűkítés esetén átégeti, túl nagy esetén pedig gyenge lesz. -
tome.jr
addikt
Üdv!
Bizonyos revolver típusokból van gumis és sima riasztó, pl. Zoraki vagy Alfa. Mi a tényleges különbség közöttük, mit tud a gumis amit a riasztó nem? És mi történik akkor ha sima riasztóból próbálok gumilövedéket kilőni?
-
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2208 üzenetére
Ja közbe leesett nekem is hogy mire gondolsz
Tehát gumilövedékes pisztolyt akarok amibe több gumilövedék fér el. Hát igazából fogok vele lőni, azért kérdem a minőséget hogy ne essen szét 1 év alatt. Köszi a választ.
-
válasz
adam320 #2206 üzenetére
Ja hírtelen arra gondoltam hogy valami mást akarsz.
Még régen amikor volt egy IZS58m gumis duplacsövűm akkor gondolkodtam gumisöréten de nem hiszem hogy azt normálisan kivinné.
Otthonra elég egy sima 6 lövetű Keserű olcsóbb gumis is. Ha nem lősz vele többszázat akkor igazából mindegy. -
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2205 üzenetére
Néztem Zorakit meg Keserűt. Minőségben melyik a jobb?
-
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay #2205 üzenetére
Mást írtam volna? Egyébként köszi a választ.
-
-
adam320
senior tag
Hali.
Létezik olyan gumilövedékes pisztoly amibe több lövedéket is bele lehet rakni?
-
A 914 egyik sarkalatos pontja, hogy nehéz összerakni szerszám nélkül, hiába van lecsapva ferdére a szétszedőkar vége (az egyetlen dolog, amit nem szerettem benne), nem mindig akar a helyére menni.
Teljesen normális, a boltos meg hülye.
Növessz három kezet, utána próbáld meg úgy, hogy a szánt kicsit hátrahúzod, valamivel (kombináltfogó vagy akármi, amivel stabilan sikerül) megfogod a rugóvezető rúd kibújó végét és így engeded vissza a szánt.
Ezzel egy kicsit előrébb fog kerülni a rugóvezető végén lévő kis tömb és simán be fog menni a helyére a szétszedőkar. -
A 914-es egy full faék pisztoly. De mint minden gázriasztót ezt is szét lehet szedni. A gumicsizma vadász boltba meg ne várd hogy értsenek hozzá. Eladó nem egyenlő szervizes/fegyvermester.
Szerintem az a retesz csak akkor megy be a helyére ha a kakas fel van húzva és nincs bent a tár. Talán még a rugó vezetőrúdját nézd meg mert ott is lehet gond. Alaposan lassan a videó szerint, többször ellenőrizve.
Bàr a totál legalja kategória, azért nem lehet selejtes. Nekem is vam valahol egy huszonéves blow mini mod 2003-asom ami ennek a kisöccse mintha azt is így lehente szerelni. -
NSG
csendes tag
Sziasztok
Teljesen kezdő vagyok a témában, de már nagyon régóta szerettem volna vásárolni egy gázpisztolyt, főleg mióta voltam éleslövészeten, így végre szombaton vettem egy Zoraki 914-est.
Szépen kipróbálgattam rajta mindent, a user manual szerint szét is szedtem, hogyan kell.stb.... aztán jött a bökkenő, nem tudtam összerakni. Bocs, lehet nem ez a szakszó, de a képen látható biztosító retesz az istenért nem ment a helyére...
Megnéztem rengeteg videót youtube-on, másoknak simán visszament a helyére, pl.
https://www.youtube.com/watch?v=UY3ELc27sNI&feature=youtu.be&t=851
Ma visszavittem a fegyverboltba és azt mondták, hogy miért szedtem szét, ezt nem is lehetne szétszedni és hogy ezzel tönkretettem, szétakadt az egész, fegyvermesterhez kell vinni, aki darabokra szedi és majd összerakja nekem... gondolom 50e ft-ért... holott az egész pisztoly 30e ft. Az a vicc, hogy még ki se tudtam próbálni.
A youtube-on van vagy 30 videó, ahol szétszedik és összerakják minden gond nélkül, no meg a user manualban minek lenne benne a tisztítás lépés előtt a szétszedés, ha nem sima hétköznapi embernek való lenne a szétszedés, hanem csak speciálisan kiképzett fegyvermester szedhetné le a szánt meg a rugót...
Nem lehet, hogy szimplán csak kifogtam egy "selejtes" darabot?!
Valaki járt esetleg így?Köszi
NSG
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest