Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-23 09:55:40

LOGOUT.hu

Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2101) Steve_Brown válasza Formaster (#2100) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Ha 10x kell lekennem az sem zavar.

(#2102) Formaster


Formaster
addikt

Na akkor kicsit pörgessük már fel ezt a topikot. Egy Glock 17 Gen5-höz kellene tuning felszerelés, leginkább rugók. Még a zárszerkezethez meg az elsütőhöz csak-csak vannak, de szánvisszahúzó rugót egész európában nem találok. Bocs ha valamit nem szaknyelven mondok, de magyarul kevésbé ismerem a konkrét elnevezéseket, inkább angol/német nyelven. Nagyon szegényes a felhozatal, holott azt hiszem már 1 éve piacon van, nem értem miért. Valakinek valami ötlet? EU-n belül bármi szóba jöhet. :R

(#2103) Fred23 válasza Formaster (#2102) üzenetére


Fred23
nagyúr

Itt nem volt megfelelő?

Egy kis Splinter Cell után elkezdtem HK USP-ket nézegetni, 150-ért találtam is egyet. Mondjuk nincs fegyverviselésim. :D Durva, mit elvisel.

Lehet, valamikor kiváltom a fegyverviselésit, de majd csak akkor, ha a magyar bürokrácia útvesztői nem lesznek olyan szörnyűek, illetve lenne elég pénzem lőszerre is. Gondolom, a 9mm-es sokkal olcsóbb, mint a .40 vagy .45-ös, amit a HK USP fogadna. Illetve van egy .357-esre készült változat is, de az a lőszer meg aztán az említetteknél is drágább lehet (tipp).

A saját telkén most lövöldözhet az ember a törvényesen tartott, engedélyezett fegyverével Magyarországon? Ugye nem csak lőtereken lehet puffogtatni?

Abszolút kezdő lennék, gyerekként és tiniként mondjuk lőttem légpuskával és gázpisztollyal is, utóbbi elég bénán ment.

Kis UP. :D

(#2104) Formaster válasza Fred23 (#2103) üzenetére


Formaster
addikt

USA store-ok csak USA-ba szállítanak. EU store-ok meg Gen5-höz semmit nem tartanak.

Nem kell neked viselési, csak tartási engedély. A 9mm-es jóval olcsóbb a nagyobbaktól, de ha igazán olcsót akarsz akkor .22-est veszel, az a 9mm 3-ad ára sincs. Otthon kizárt, hogy lőhetsz, de nem ismerem a magyar jogszabályokat. Sport céllal biztos tudsz intézni tartásit. Sok helyen van lőtér, egyletekben, szövetségekben, többnyire ingyen. Én most akarok egy .22-est funolni, ahhoz olcsó a skuló, a 9mm meg marad alkalminak.

(#2105) Fred23 válasza Formaster (#2104) üzenetére


Fred23
nagyúr

Köszi, tényleg elég lehet nekem a sima tartási, utána fogok olvasni valamikor! Van egy olyan érzésem, még a tartásnak is szigorú szabályai vannak nálunk, és alap, hogy van benne némi lehúzás itt-ott, így vagy úgy. (Pénzes vizsga, ilyen vagy olyan kötelező -és fizetős- tagság, stb.)

A .22-es még jó ötlet is lehetne, de ahhoz, hogy nagy élmény legyen a lövöldözés, valami erő is szükséges. Nem tudom, mire képes egy .22-es, majd rákeresek. A 9mm már biztosan elég lenne, annak a képességeiről már néztem meggyőző videókat. Gondolom, Te is azt élvezed jobban, ha nagyobb kaliberrel lőhetsz!

(#2106) Formaster válasza Fred23 (#2105) üzenetére


Formaster
addikt

Igen is, meg nem is. Elkezdesz lövöldözni bármivel és rájössz, hogy totál béna vagy. Amit a filmekben láttál, amit magadról hittél az mind nem számít. Elkezdesz utána nézni, miért is nem vagy pontos, hisz te a célon tartod a keresztet. Ekkor jön a pofára esés, levegővétel, kézremegés és az elsütő kezelése, beállás stbstb.

Ahhoz, hogy megtanulj pontosan lőni, aztán gyorsan lőni, aztán gyorsan elővenni és pontosan lőni több ezer skulót fogsz felhasználni és piszkosul nem mindegy mennyibe kerül. Én most pont emiatt szeretnék egy .22-est venni, mert hiába élek nyugaton, hiába keresek jól, elmegyek lőni, kifizetem a pincét+200 lőszert és otthagytam 20-30k-t. Az ember legszívesebben minden héten menne kétszer, de azért na... A .22-es kaliber is alkalmas önvédelemre, sőt... Véleményem szerint, ha önvédelemre kell és esetleges támadás elhárításra kerül sor, akkor ésszerűbb, hogy csak megsebesíted a támadót, mintsem aludni azzal a tudattal, hogy kinyírtál valakit. Máskülönben a .22-es is lazán felküld bárkit, ha olyan helyre érkezik a találat.

Viselésit biztos hogy nem kapsz, ahhoz rendvédelmi/őrzői állásod kellene legyen, akkor is csak szolgálatban viselhetnéd. A tartási az más kérdés, sport célzattal. Nem ismerem az otthoni szabályokat, de nyilván minden busás, azt hallottam már, hogy jóval drágább otthon minden. Pont ezért is lenne a 22-es ésszerű út, mert ott a fegyver is olcsóbb és a lőszer is töredéke. Mellesleg ugyanolyan megfélemlítő, ha egyszer elő kell venned. A kutya se fogja megmondani ha felhúzod, hogy 22-es vagy 9mm-es. A nyílt lőterek többnyire ingyenesek, vagy van valami minimális éves tagsági díj. (úgy hallottam otthon)

Ha már nagy kaliber nagy élvezet, múltkor mellettem a pincében egy .500-as kaliberű magnum revolverrel lőtt, minden lövésnél átszakadt a gyomorszájam :C A képen mellette az én kis 9mm-es hüvelyem. ;] Mellesleg nem tudom ebben mi az élvezetes, borzalmas hang, borzalmas visszarúgás és irdalmatlan lőszerköltség. Darabja vagy 6-700Ft.

(#2107) Formaster válasza Formaster (#2104) üzenetére


Formaster
addikt

Kis update a sztorihoz. Közel 1 hónap szenvedés után meguntam a disztributorok hülyének nézését és meghackelve a rendszert megrendeltem amerikából a TaranTactical Glock Gen5 szánhúzó rugót. A terméket az amerikai myus.com csomagpontra kértem, ahonnan kb 14 dollárért továbbítják az EU-ba.

nevetséges h 2018-ban nekem kell küzdenem, hogy megvehessek egy kb 1 éve megjelent termékhez szükséges kiegészítőt. További röhej, hogy ezt sem a Taran oldalárol sikerült, mivel ők nem fogadták el a hitelkártyámat, mondván h a számlázási címmel nem egyezik, holott jól volt megadva. :U

(#2108) shield


shield
őstag

Üdv!
Naganthoz keresek lőszer adogató rugót a tárba. Ha esetleg volna valakinek elfekvőben, érdekelne. De még infó is jól jönne, hogy honnét lehetne beszerezni. Rengeteg cucc van hozzá az ebay-en, de általában Usa-ból, azok pedig nem küldik Magyarországra.
Előre is köszönöm, ha valaki segítene.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2109) Formaster válasza shield (#2108) üzenetére


Formaster
addikt

Ha nagyon beszerezhetetlen és megéri a 12-3 dollár felárat a szállítás, akkor az előző kommentemben megoldást találsz.

(#2110) shield válasza Formaster (#2109) üzenetére


shield
őstag

Azon az oldalon amit említesz, nem találtam, de még hasonló régi fegyverhez sem cuccot.
Valami olyan shop kellene, ahol régi fegyverekkel is foglalkoznak.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2111) Formaster válasza shield (#2110) üzenetére


Formaster
addikt

A myus.com egy csomagfelvevő pont, ami továbbküldi neked. Te keress ra shopban h mit akarsz venni és kapsz egy cimet a csomagpontra, oda szállíttasd, ők továbbküldik neked.

(#2112) shield válasza Formaster (#2111) üzenetére


shield
őstag

Oké.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2113) Gercsa


Gercsa
senior tag

Üdv!

Tudja valaki, hogy a nethirlapos (9mm.hu) forum után van-e új helye annak a társaságnak és azoknak a témáknak?

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#2114) G@ben válasza Gercsa (#2113) üzenetére


G@ben
addikt

[link]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2115) Gercsa válasza G@ben (#2114) üzenetére


Gercsa
senior tag

:R

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#2116) moma


moma
őstag

Sziasztok. (remélem belefér ez a topikba)
Valaki becsöngetgetett háromkor miközben nyitva voltak az ablakok pár hete és kicsit átéreztem, hogy mennyire nincs semmi önvédelmi cuccom. És arra gondoltam veszek egy gázsprayt. Vagy van jobb ötletetek?

Azt olvastam, hogy beltérbe vagy zselés vagy hab kellene, de nem túl nagy a kínálat ilyenekből. Tudnátok ajánlani egyet ilyen célra?

we all deserve a bit of luck.

(#2117) shield válasza moma (#2116) üzenetére


shield
őstag

Szerintem egy Revenge 14M gumis a Keserű Művektől, mint akármilyen kence-ficével próbálj védekezni.
Az mellbe vágja a behatolót, nem csak a meglepetés.
Revenge-14-M

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2118) doc válasza moma (#2116) üzenetére


doc
nagyúr

engem lottek pofan gazpisztollyal zart terben, kb 1 meterrol (nem szandekosan :D), par masodpercnyi megdobbenes utan mar siman magamnal voltam, szoval az sokat nem er...

(#2119) BioNiCMaN válasza doc (#2118) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Gumis... ;)

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#2120) moma válasza shield (#2117) üzenetére


moma
őstag

Hmm, valahogy nincs jó érzésem, hogy pisztoly legyen. Ha egy mód van jobb lenne valami barátibb tárgy. OK a gázspray se baráti, de azért mégis :DDD Amúgy nekem volt olyan, hogy valaki befújt gázsprayvel a villamoson és az elég kemény volt. Mondjuk lehet a meglepetés is benne volt, hogy egy ideig azt se tudtuk mi történik mi az, mert nem láttuk. Lehet függ attól is, hogy milyen spray.

Mondjuk a pisztolynak meg annyi lehet az előnye, hogy csak látványra már értelmes ember elrohan tőle. Ehhez amit linkeltél nem kell amúgy engedély?

we all deserve a bit of luck.

(#2121) tornas válasza moma (#2120) üzenetére


tornas
őstag

Semmilyen engedély nem kell hozzá. Megveszed, mint az 1 kg-os kenyeret...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#2122) Formaster válasza tornas (#2121) üzenetére


Formaster
addikt

És ezt miképp oldották meg? Mert tudtommal 7.5 Joule felett engedély köteles minden fegyver. Ezzel a múzeális jelzővel? ;]

(#2123) tornas válasza Formaster (#2122) üzenetére


tornas
őstag

"Ezzel a múzeális jelzővel?"

Így van... Az egész engedélymentességnek az az alapja, hogy ez ezen "fegyverek" nem szerelt lőszerrel üzemelnek. Engedélymentes még azon fegyverek csoportjai is mint pl. az elöltöltős fegyverreplikák, amik ólomlövedékkel szereltek általában (több száz joule energia legálisan).

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#2124) shield válasza moma (#2120) üzenetére


shield
őstag

Nekem pedig jó érzés a pisztoly vagy a puska. Otthoni használatra nem kell semmiféle engedély, aki hordani akarja, akkor viselési engedély kell, ami 2.000 forint. Hordani gumisként nem lehet csak gáz- riasztóként.

Ezt a "barátibb tárgy" aggodalmat nem is értem. Barátkozni akarsz vele? Akkor hívd be egy sörre és add át neki az értékeidet. :D
Én a behatolóval nem akarok barátkozni, hanem jól pofán lőni, hogy elmenjen a kedve a másokhoz való behatolástól. Ha lehet minél brutálisabb fegyver lásson a kezemben, aminek már a látványától is megtorpanjon.
Revolver puska

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2125) laskr99 válasza Formaster (#2106) üzenetére


laskr99
addikt

Én júliusban lőttem egy Steyr .50 HS-el. Videón úgy néztem ki mint akinek a válla elhagyja a testét. Első lövészetem volt, de sikerült :DCél 1,pisztolyok

Cél 2,Karabélyok

Cél 3, .50 Cal

9MM, 7,62 , 3x5,56 és a szépséges 50-es :D

(#2126) tornas válasza laskr99 (#2125) üzenetére


tornas
őstag

"9MM, 7,62 , 3x5,56 és a szépséges 50-es "

Nem inkább ez a sorrend: 9MM, 5,56, 3x7,62 és a szépséges 50-es :B

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#2127) laskr99 válasza tornas (#2126) üzenetére


laskr99
addikt

Kicsit megkevertem :U

(#2128) DJosef


DJosef
őstag

Üdv Urak!

Önvédelmi célra szeretnék vásárolni gáztöltényes lőfegyvert.

Ekol Lite 2″ Nikkel
és Ekol Aras Magnum amiket néztem és érdekel.

Pro és kontra vélemények, jó tanácsok egyszóval a segítségeteket kérném. Előre is köszönöm!

Forget about it

(#2129) laskr99


laskr99
addikt

Ha hatástalanított lőszert szeretnék azt honnan lehetne beszerezni? Kulcstartónak ebayről van egy 5.56 NATO és egy 7.62x39. De nagy vágyam egy .50 Black tip is nyakláncnak. De honnan? Van olyan aki ilyennel foglalkozik?

[ Szerkesztve ]

(#2130) DJosef válasza DJosef (#2128) üzenetére


DJosef
őstag

Kis utána olvasás után azt hiszem az Ekol Lite 2 revolver lesz a megfelelő választás mivel utcán is szeretném magamnál tartani.

Ha tudtok esetleg ebben az ársávban jobb revolvert akkor ne tartsátok magatokban.

[ Szerkesztve ]

Forget about it

(#2131) Ezekiell


Ezekiell
veterán

Sziasztok!

Winchester 140-hez itthon honnan lehet alkatrészeket beszerezni? Kivető és kivető rugó kellene, az alábbi linken a 23/24-es számúak: https://www.midwestgunworks.com/winchester-1400-1500/parts.html

Próbáltam környékbeli fegyvermestereket, sehol sem tudtak segíteni (Szeged/Hódmezővásárhely). Ha van alkatrész, akkor beszerelik, de szerezni nem tudnak.

Köszi előre is!

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#2132) Formaster válasza Ezekiell (#2131) üzenetére


Formaster
addikt

Szia

Hasonló problémám vopt, ha elolvasod ezt a hozzászólásomat megtalálod miként tudod amerikából beszerezni. :R

(#2133) Ezekiell válasza Formaster (#2132) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nagyon köszi! Vszeg ez lesz nekem is. :R

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#2134) rootkiller


rootkiller
őstag

Szevasztok!

Van itt olyan, aki légpuskával szokott lőni? :)

Artengo TR 990 Pro

(#2135) Pocee válasza rootkiller (#2134) üzenetére


Pocee
senior tag

sztem sokan,mi lenne a kérdés?

Mr.Brightside

(#2136) KrAt válasza rootkiller (#2134) üzenetére


KrAt
veterán

Persze :)

(#2137) rootkiller válasza Pocee (#2135) üzenetére


rootkiller
őstag

Nincs konkrét kérdés, szóval irogatok a témában aztán hozzászól akinek ingere támad.

Szóval van egy Slavia 631-em. Mamáéknál volt a szekrény mögött még anno, aztán elvittem a másik papámhoz a kertbe. Előtte még pótolva lett a sátorvas mögötti csavar, mert nem tartott semmit. Ott nem nagyon használtam, mert nem szerettem kimenni a kertbe, aztán eladtuk és hazahoztam. Mostanában gyakrabban használom, ma is kint voltam lőni egy ismerős hatalmas kertjébe. Távcső is van rajta, amit még a papám vett valahol a saját Bajkál IJ-22-esére, de azon nincsen sín, és a Slavia-n a hátsó irányzék meg volt görbülve, ezért erre került fel. Van mindenféle lőszer is, teli végű, kúpos végű, hegyes végű. Amúgy különösképp nem vagyok képbe a dolgokkal, nem tudom mit kéne karbantartani a puskán, meg ilyenek.

Artengo TR 990 Pro

(#2138) vendingo válasza rootkiller (#2137) üzenetére


vendingo
veterán

Mivel nem mai darab, ezért szétszedném, rugók és tömítéscsere, tisztítás, kenés.
Mindent lehet hozzá kapni. Irányzékot, rugókat, tömítéseket, sátorvasat...
Én 1 hete szedtem szét az örökölt slaviam, de aki korábban szerelte elég rendesen szétbarmolta, így már nem érdemes felújítanom, mert rengetegbe kerülne :(
A napokban rendeltem egy új, minőségi puskát.

Nem tudom milyen távcsöved van, de ha piacos, vagy egyéb olcsó kategóriás, akkor azt érdemes elfelejteni, mert a visszarúgástól elállítódik, szétesik egy idő után. Célszerű lenne normális távcsövet (pl. Gamo WR széria, nikko sterling...), vagy gyári irányzékot venni hozzá.

Lövedékre nem kényes a slavia, de ha a legjobbat akarod, akkor JSB exact expresst veszel, vagy egyéb könnyű JSB lövedéket válassz. A műanyag fémhegyű vackokat ki se próbáld, mert szétcseszik a huzagolást.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#2139) Pocee


Pocee
senior tag

Üdv!

Légpuska dugattyú súly mennyit hoz szerintetek?illetve mivel a fizikát nem lehet megerőszakolni gondolom valami hátrányára gyorsul a lövedék,ez csak a visszarúgás lesz vagy lesz más is?

Mr.Brightside

(#2140) rootkiller válasza vendingo (#2138) üzenetére


rootkiller
őstag

Köszi az infókat, lehet hogy érdemes lenne szétszedni és átkenni, kérdés, hogy mennyibe kerülne ez. Kéne rá a két irányzék, fene gondolta hogy amúgy simán lehet hozzá kapni ilyen sátorvaslemezt, ha tudom akkor nem kótyavetyélem el az alkatrészeket. A távcső nyilván valami legolcsóbb gönc ahogy öregapámat ismerem, múltkor állítgattam miután láttam hogy minden lövés balra-le ért célba. Van még viszonylag sok lőszerem, csehszlovák is van, lapos elejű, domború elejű, meg van gamo hegyes duplavállas.

Az az érdekes, hogy a papa Bajkál IJ-22-esébe kisebb lőszer való, elvileg 4,4-es. Van egy doboz hegyes lőszer, kisipari magyar amiből bizonyos példányok áthullottak a slavian.

Artengo TR 990 Pro

(#2141) vendingo válasza rootkiller (#2140) üzenetére


vendingo
veterán

Szar lövedékekkel nem lesz pontos a fegyver, illetve akár árthatnak is. Indexen van légpuskás topic, ott vannak hozzáértőek, és akár olcsón is tudsz szerezni hozzá alkatrészeket.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#2142) shield válasza rootkiller (#2140) üzenetére


shield
őstag

Én is örököltem egy 631-est, régi, de nagyon jó állapotban van. Keveset volt használva. Annak idején gondoltam rakok rá egy távcsövet, de nincs rajta semmi felfogási lehetőség. Azóta is ott van a sarokban, pár éve nem is volt vele lőve.
Most a hatástalanított fegyverek érdekelnek. Néhányat sikerült normális áron beszereznem, de most kissé nehezebb a dolog, nagyon pénzéhesek a nepperek.
Ha valakit érdekelnek a hatástalanított fegyverek, akkor beszélgethetünk róla itt, úgyis nagyon leült a topik.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2143) rootkiller


rootkiller
őstag

Elgondolkoztam azon, hogy a Slavia 631-ről leszedem a távcsövet, és vissza alakítom irányzékosra. Ehhez szükség lenne a cső végén lévő célkeresztre vagy nem tudom mi a pontos neve, illetve kompletten mindenre a hátsó irányzékhoz, valamint cserélném az összes elhasználódó alkatrészt rajta. Ehhez kérném a segítséget hogy valaki aki úgy érzi hozzáértő írjon nekem legyen kedves egy részletes tétellistát, és javaslatot is szeretnék hol a legolcsóbb beszerezni. Köszönöm!

Reggel az első vh hősi temető avatása volt, rendbe rakták, utána megkérdeztem hogy meg lehet -e nézni a puskát, szksz karabély volt náluk, érdekes volt közelről 🙂

[ Szerkesztve ]

Artengo TR 990 Pro

(#2144) NagyBandi


NagyBandi
csendes tag

Sziasztok,

arról tudtok valamit, hogy ha EU-n belülről (konkrétan Csehországból) hoznék be saját használatra, egy darab gázpisztolyt, akkor milyen plusz köröket kell futnom? Elég annyi, hogy a PKLV-hez elviszem bevizsgálásra, és onnantól ugyanolyan, mintha itthon vettem volna? Plusz kérdés, hogy ha nem én venném meg, hanem egy barátom, és ő hozná el, akkor bonyolódik-e a dolog.

Alfa 20-asokat nézem, és odakint kb. feleannyiba kerülnek, mint itthon.

Köszi!

(#2145) shield válasza NagyBandi (#2144) üzenetére


shield
őstag

Láttam, máshol már kaptál választ.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2146) NagyBandi válasza shield (#2145) üzenetére


NagyBandi
csendes tag

Igen, köszi

(#2147) BioNiCMaN válasza NagyBandi (#2146) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Mi a válasz? :B

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#2148) rootkiller válasza rootkiller (#2143) üzenetére


rootkiller
őstag

senki?

Artengo TR 990 Pro

(#2149) KrAt válasza rootkiller (#2148) üzenetére


KrAt
veterán

Szia,

Index - légfegyver topic, ott egy jo kozosseg van, segitenek :)

(#2150) vendingo válasza rootkiller (#2143) üzenetére


vendingo
veterán

Itt kapsz hozzá cuccokat, vagy ferfiakjátekboltja.hu

Esetleg használtan indexről.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.