- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shield
őstag
Itt érdeklődj. [légfegyverek]
-
doc
nagyúr
Ugy latom, ez a zold tomites doglott meg, jo a tippem?
Illetve ha mar konkretumoknal tartunk, szerintetek mennyit erhet ez a kupac igy egyben (bar nem tudom, mennyire eselyes egyben eladni)? A Crosman 357 es a Colt Special Combat pisztolyok, egy forgos acel 'celtabla', ket bontatlan Umarex szoknyas, nagy adag acelgolyo, fegyverolaj, meg a kepen nincs rajta de van meg tobb tucat patron is (bar ezek mar tobb evesek, azert most kettot kiprobalva mukodnek remekul)
-
KrAt
veterán
Én .22-essel rengeteget lőttem (sportlövész voltam), és annak a hangjához hozzászoktam, gondoltam, ha kimegyek a pusztába kipróbálni, milyen a 9mm-es riasztótöltény, nem lesz egetrengető a hangja. Tévedtem..

Nem mintha zárt térben lövöldözni szeretnék vele, csak jó tudni, ha valaki betéved a házba éjjel, akkor inkább vágjak hozzá egy vázát, mintsem lőjjek..

-
-
Gercsa
senior tag
Postai szabályzat tiltja hogy feladd, nem jogszabály.
MKH kártya kötelező airsoft-hoz is, de ez a kereskedelmi forgalomba hozatalra értendő.
Magánüzletben nem kell.A CIP egy nemzetközi egyezmény, mi is tagjai vagyunk és elvileg kölcsönösen elismerik a tagországok egymás próbajeleit. (Hogy ez mennyire nem igaz, lásd a kötelező MKH-t, ami CIP tagország gyártmányokra is ugyanúgy kötelező és vagy 5000HUF.)
Nem tudom mi a legális megoldás, de ha nem tisztán magánúton hozod be, akkor ott át kell jusson valami hivatalon, cégen, vámon a cuccnak.
És szerintem a minimum hogy CIP próbajel legyen a fegyerben különben honnan tudná a futár a vámos vagy bárki akinek a kezén keresztül megy, hogy az légfegyver vagy lőfegyver?Mert ugye a legtöbb országban nem 7.5J a legalitás korlát.Szóval ami máshol játék az nálunk 2-8 év.
Nem akarok találgatni, tényleg nem tudom mi a rendes módja de szerintem vannak buktatói.
-
Gercsa
senior tag
Jó kérdés.
Nem azzal van a gond, hogy engedély kell-e a vásárláshoz vagy sem.
Én 2 fő indokot látok amiért meg sem próbálnám.
1.Egyszerűen a postai szabályzat tiltja, mint a parittyát és sok mást is.
Ráadásul itt még a szerencsére sem bízhatod magad mint belföldi postánál, hogy hátha nem te leszel, amit szúrópróbaszerűen megnéznek, mert EU-n kívülit mindent vizsgálnak a vám miatt.Esetleg valami maszek futár jöhetne szóba de,
2. Ha EU-n kívüli, akkor jó eséllyel cip próbajel sem lesz hozzá, de még ha van is az sem jelent itthon semmit, egyrészt mert nagy ívben tesznek rá a magyar hatóságok, másrészt meg úgy tudom 7.5J alatti egységes próbajel nincs is, mert talán csak nálunk van ez az agyrém.
-
Boglya
senior tag
A csövet 1000+ lövés után elég szerintem megtisztítani, 4,5mm-es csőhöz való tisztítókefével. A csőtorkolatra viszont vigyázz tisztításkor, ha az megsérül, a szóráskép leromlik. A jobb minőségű lövedékeken sokszor van egy vékony (olajos?) bevonat ami csökkenti az ólomlerakódás mennyiségét (pl a h&n, jsb is ilyen szerintem).
A co2es légfegyvereken a patronkiszúró tüske megy tönkre leggyakrabban, arra vigyázni kell. Nem szabad ferdén becsavarni a patront, és érdemes lehet a fejét megolajozni kicsit - az USA-ban legalábbis nagyon ajánlják pl a crosman pellgunoil-t erre a célra. -
Gercsa
senior tag
Kopó, mozgó alkatrészekre kis pötty olaj, ezen kívül nem tudom mennyire lehet szétszedni de törölgesd át a fémrészeket időnként.
A csövet nem kell agyon takarítani, néha a lerakódott ólmot kell kipucolni, erre a célra lehet kapni a szaküzletekben rézkefét, az jó rá, olajat belülre ha nem muszáj ne használj, de ha olajoztad a csövet, akkor ki kell lőni belőle rendesen mert rontja a szórást általában.
-
Boglya
senior tag
A Crosman 357 jó választás első co2-es pisztolynak, jóval olcsóbb mint az Umarexek. Személyes tapasztalatom nincs vele, de én is úgy tudom, hogy megbízható és pontos. Mondjuk persze több műanyagot használnak mint a drágább típusoknál, a csőburkolat és a tár is abból van, de a használati értékén ez nem ront.
Egyébként mennyibe kerül most a boltban? -
Boglya
senior tag
A CP99 8 lövetű forgótáras, huzagolt csövű, a CP99 Compact hasonló a PPK-hoz, szánhátrasiklásos, sima csövű, acél bb-vel üzemel.
Most nem olvastam vissza, de aszerint válassz, hogy mi a fontosabb. A huzagolt csövű nem szánhátrasiklásos példányok jóval pontosabbak, és erősebbek is, meg drágábbak és tartósabbak. Az acél bb-sek lövedékei a kemény felületekről már simán visszapattannak. Viszont utóbbiakkal (főleg ha szánhátrasiklásos változat) jóval nagyobb a tűzerő, hisz jellemzően 15-20 lövedék fér a tárba és azt nagyon gyorsan ki lehet szórni, részben az sa-sütés miatt is. Emellett az acél bb olcsóbb is, és persze a szánhátrasiklás elég feeling-es.
Van egy olyan megoldás is, ami a huzagolt csövet+forgótárat ötvözi a szánhátrasiklással, ez a Desert Eagle-je az Umarex-nek, de az elég drága és full műanyag burkolatú (valószínűleg a blowback se túl erős a műanyag szán miatt). -
Gercsa
senior tag
Őszintént szólva nem tudom

Umarexel csak óvatosan amúgy mert elég sok bóvlit árul.
Ez az XBG kimondottan vásári gagyi kategria. (csak BB, huzagolatlan cső)A cp99 compact nem tudom hogy műszaki tartalomban esetleg más-e, mint a normál változat, de a kisebb lövedéksebesség és a nem állítható irányzék szerintem rossz pont.
-
Gercsa
senior tag
Ha megfogadsz egy tanácsot, felejtsd el a blowback funkciót meg a valódi "öntöltő" működést, szánj rá egy kicsit több pénzt és boldog ember leszel egy Umarex (walther) CP99 vagy CP88 pisztollyal.
Ezek igaz drágábbak és nem tudnak mindent amit te szeretnél, ellenben tuti több ezer lövést kibírnak, és tényleg megérik az árukat.
Veszel hozzá több tárat és élvezni fogod.
Amiket 30 alatt kapsz azokkal csak a szenvedés van, hiába csili-vili egynémelyik.
-
Gercsa
senior tag
Tényleg nem bántásból írtam.
De én úgy érzem, hogy te egyszerre akarsz egy férfias játszós fílinget, meg egy precíz légpisztolyt.
A kettő kizárja egymást, de erre majd rájössz.Tök jó móka egy beretta,glock,sig, stb. hasonmás full fém fegyóval ökörködni a kertben és különböző célokat elborogatni. Erre az airsoft a legkiválóbb.
Hobbi pontlövészetre pontossága okán az airsoft már annyira nem jó, viszont a céllövészet meg más műfaj, máshogy adja a sikerélményt az embernek.
-CO2 témában én arra figyelnék, hogy milyen patron kell bele, mert 8g-os van csak a közértben.
-SA-DA, fogalmam sincs minek DA sütés célbalőni, nekem inkább az lenne fontosabb hogy az a bizonyos SA sütés mégis mennyire finom, használható ne adj isten állítható-e bizonyos paramétereiben.
Az irányzék dettó.-markolat tár
Ezt nem tudom miért szeretnéd, feltételezem azért mert szeretnél egy olyan pisztoly ami úgy néz ki mint egy igazi öntöltő. A markolatba általában a CO2 patron kerül egyébként, és a legtöbb pisztoly sima forgótárban tartja a LÖVEDÉKET (nem pedig töltényt). Tehát ami szekrénytársnak néz ki az is forgótáras sokszor, mint az 1088 is.-no műanyag fíling, blowback
gondolom ez is a játszós érzetet erősítendő,És hát a legfontosabb szempontok a megbízhatóság meg a pontosság.
Itt térnék vissza az előbb elmondottakra, és felhívnám a figyelmed hogy az előző szempotjaid alapján megfelelőnek tűnő pisztolyok a leggyengébbek pontosság és főleg minőség terén ebben az árkategóriában.
Nyílván ez függ attól is mennyit lőnél vele, de heti 10 lövést tutira kibírnak a garanciaidő belül.A légpisztoly kicsit hogy is mondjam türelmet kívánó szórakozás.
Ezeket a szerkezeteket karban kell tartani és nem árt ha szeret az ember kicsit molyolni velük.
Hiába van pl egy jó mechanikus szórású fegyvered+jól hangolt sütésed+a beleölt gyakorlás, ha lusta vagy pl. leméricskélni és kiválogatni a LÖVEDÉKEKET (nem töltényt!!!) máris lesz egy gyenge láncszem ami miatt sosem leszel pontos.
A tisztításról-olajozásról, tömítésekről nem is szólva.Én is örülnék neki ha lenne 30.000-ért olyan fegyver ami egy kiköpött glock kinézet+kezelőszervek, full fém, atom pontos, állítható sütéssel, irányzékkal, nagy tárral, az örökkévalóságnak készülne, és egyaránt használható lenne hobbi pontlövészetre és jack bauert játszani de nincs ilyen.
-
Gercsa
senior tag
Nem bántásból, de én a szempontjaid negyedét sem értem vagy tartom fontosnak igazán, szerintem még tájékozódj a témában.
Először azt kellene eldöntened, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen művelni?
Ha egy akciófilm utánzat pisztollyal sörösdobozokat akarsz döntögetni és kiélvezni a szuperhős fílinget, akkor vegyél egy GBB airsoft csúzlit.
Ha a légfegyveres lövészet érdekel, és esetleg még lőlapra is lőnél, akkor ebben az árkategóriában Lov 21.
-
Saját területen lövöldözhetsz de neked kell biztosítanod azt hogy a lövedék ne jusson a területeden kívülre. (nincs konkrétan meghatározva hogyan) Ettől függetlenül a szomszédot sem zavarhatod.
Lövedékből úgy szokott lenni hogy ha acélgolyót ajánl bele a gyártó akkor azzal érdemes használni, ha mindkettőt akkor próbáld ki melyikkel pontosabb.
Elvileg újrahasznosítható az acélgolyó, általában ezek nem drága dolgok ezért nem szokás újrahasználni hiszen a fegyvert bekoszolhatja.
Crossmanból nekem egy 1077-es félautomata légpuskám van, nagyon nagyon műanyag de nem kell félni tőle. Ha nem esik keményre és vigyázol rá akkor nem fog tönkremenni. Amire figyelned kell az a CO patron kiszúrója és tömítése. Én ha új CO patront rakok be akkor mindig bevazelinezem a végét ahol kiszúrja a fegyver, így biztosan tovább tartós marad. 22eFt ért vettem használtan, most nemrég került rá egy reddot.
Kezdetnek jó lesz az a 1088-as, de mellé érdemes lenne egy puskát is beszerezni azzal nagyon más lőni mint pisztollyal. A legolcsóbb szerintem használtan légpuska 10-20eFt-ért. -
Az hogy múzeális az csak azt jelenti hogy külön van a hajtóanyag és a lövedék, nem feltétlenül a cső irányából elöltöltős csak a patron előtt van a lövedék.
A dolog úgy néz ki hogy veszel 6mm flobert blanc vagy 6mm startpatron néven patront, ezt leginkább 100-as műanyag dobozba adják (de kérheted darabra), teljesen szabadon vehető. Ára olyan 2000-2500Ft között van, azaz 20-25Ft darabja.
Ezután veszel 5,5mm de inkább ha van 5,6mm-es légpuska lövedéket. Lövedékből amilyen tetszik olyant veszel, a leginkább bevált az a sima gömblövedék mivel könnyű tölteni és nem deformálódik el. A lövedékkel kisérletezhetsz, például van kemény fejű műanyagköpenyes ha át akarsz lőni valami kemény tárgyon (vödör, lábos ilyeneken átmegy. Célbalőni én rezezett 5,6mm-es gömböt használok, vagy 5,65mm-es sima ólmot. Kezdetnek kipróbálhatsz akár milyen 5,5mm-es légpuskába való lövedéket.
Na tehát megvan a két cucc. A lövedéket érdemes elsőnek tölteni, van rá snipernél betöltőnyílás és adnak hozzá egy tömőeszközt mivel kicsit szorulni fog. Trainernél is ilyen megoldás van. K-56-nál a dobot ki lehet szedni és abba nyomkodod bele elölről a lövedéket. A patron meg egyértelműen mögé megy.
Csak a K-56 az ami többlövetű, mindegyik másikat lövésenként kell tölteni. Nincs kimondott tár, inkább csak töltőnyílás meg a patron helye.Légpuskából is van amivel kimondottan el lehet szórakozni:
Haenel Suhl 310Ha nem kapnál boltba ilyesmit akkor érdemes használtan keresni.
-
"igazibb" témában:
Pisztolynak, azaz revolvernek: Keserű K-56 (15e), el lehet vele játszadozni habár én hangosnak találtam. (eladtam nemrég) Vagy Keserű Trainer (45e).
Puskának: Keresű Largo (20e), Sten (20e) vagy Sniper (40e)
Ezek közül a legutóbbi a legizgalmasabb, ugyanis egy éles Toz-8 -ból lett átalakítva muzeális jellegűvé (startpatron+ólomlövedék). Egyik sem igazán egy pontlövő fegyver, de jelenleg az egyetlen lehetőség arra hogy legálisan lövöldözhess területeden. (biztonsági szabályokat betartva, bár ezt biztos tudod)
Sten, az kicsit nyers fegyver, nekem annyira nem tetszik.
Largo gyakorlatilag az olcsó Sniper lenne, szerintem ilyen áron ezt érdemes megvenni.
Van még egy ritka de érdekesebb ilyen muzeálissá alakított fegyver mégpedig Keserű Gorkij-47M, ennél "igazibb"-at már nem tudok mondani amivel otthon is lehet játszani. Sajnos nagyon ritka és általában akkor is 80eFt felett szokott lenni az ára.A flóbert hiába gyengébb mint a fent említettek sajnos a hozzáértés miatt engedélykötelesek lettek. Ha találnál is megfelelőt akkor is mászkálni kell a rendőrségre az adásvétel miatt. Fölösleges ilyennel vesződni.
-
Varga Csaba
aktív tag
Az egybeszerelt lőszeres flóbert egy ideje már ENGEDÉLYKÖTELES.
Léteznek megoldások flóbertre elöltöltős kivitelben is, hajtótöltet .22 riasztóparton + elölről behelyezett sörét, lövedék gyanánt... Ez szabadon tartható, de NEM VISELHETŐ.
Mire akarod használni?
Céllövészet a kertben? légpuska, pisztoly (olcsóbb)
Birtokvédelem? Keserű gumilövedékes puska (100J torkolati energia+nem halálos)
Önvédelem? Megfelelő jogi háttérrel (büntetlenség, nagykorúság), viselési engedély kérhető, gáz-riasztó revolverre, ezek némelyike gumilövedéket is képes kilőni (traumatikus hatás) Nem halálos hatású önvédelmi eszköz...
A választás csak rajtad áll...
Olvasgasd a Kaliber magazin számait, kérdezz az idex gázpisztolyos fórumán, biztosan szívesen segítenek neked, ha kérdésed van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest