Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
podtibi
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"ENB - FPS plafon kikapcsolása" Ezt pontosan hol kell csinálnom?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
podtibi
üzenetére
Manuális mod telepítést ne erőltesd. Mod manager - mondhatni - kötelező.
Nvidia kártyán weapon debris crash fix kötelező, sprint stuttering fix és High FPS physics fix nagyon ajánlott, F4SE alap, illetve én FallUI-t használok, mert remek dolgokat tud (Inventory, Icon library, Item sorter, Confirm Boxes).
Easy hacking, hogy játszható legyen a hekkelős minijáték ("sajnos" a nehézségi szintjént csak xEdittel lehet szabályozni).
Automatically Lowered Weapons remek, True Storms roppant hangulatos, Player Comments and Head Tracking pedig az esetek nagy részében eszméletlen beszólásokat eredményez. :)
A hosszú töltési idők ellen FOLoadAccelerator, illetve töltőképernyőn ENB - FPS plafon kikapcsolása (200-as FPS-nél már egész gyors tud lenni).
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Neki ugrok a játék ujrarakásának és most vortex-el csinálok mindent amit csak lehet.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
iNum-ot viszont tényleg nem találtam.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Felgyorsított mindent. Még a menüt is.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Annyit sikerült csinálnom hogy a játék 144fps el menjen, annyira hogy minden olyan gyorsan mozogjon.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Csak a mygames mappában lévő prefs fájl-al változik a játék, de akkor felgyorsul minden.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Nah. végülis beállítottam amit írtál. 0án van. Nem gyorsul fel a játék, de jobb sem lett.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Ha a mygames mappában lévőt nullára rakom akkor minden felgyorsul. Amúgy a főkönyvtárban lévő semmit sem segített.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
iNum-ot nem találtam. Exteriort a default ini fájlban találtam.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
ssd természetesen.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
6mag és 64x win10
-
SpazzMaticus
tag
válasz
podtibi
üzenetére
[link]
[link]
Akkor ezt a kettőt próbáld.De milyen, és hány bites OP-rendszert használsz ?
Hány magos a procid ?Ezek érzékeny kérdések a F4-nél...
Régebbi gépeknél meg pl : A főkönyvtárban megnyitod a "Fallout4Prefs.ini" fájlt, megkeresed ezeket a sorokat :
iNumHWThreads=X
uExterior Cell Buffer=64Az "X" helyén természetesen egy szám van, módosítod a procimagod számának megfelelòen.
Ez elég jól szokott régen működni.
-
podtibi
senior tag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Én csak a töltési időt szeretném nagyon lerövidíteni.

-
SpazzMaticus
tag
válasz
podtibi
üzenetére
Annyira durván sok mod van hozzá, hogy mindenképpen managert használnék a helyedben.
Úgyis le fogsz tölteni "ezerfélét", ez is olyan mint a TES-széria, anélkül nem is "jó" már a game...
Tölts a Nexus-ról, és használd a Vortex-et.
Végtelenül egyszerű, és nézi az ütközéseket, update-eli a mod frissítéseket, merge-elni is sima ügy, ha valamelyikek összevesznének.Legelső legyen a community unofficial patch, az konkrétan játékmeneti hibákat, bugokat, teljesítményt javít, stb, stb, meg az "nyitja meg" a teljes tartalmat, minden mod előtt kell feltenni.
Utána az MCM,-et, ez a game-en belüli mod configurátor, ezzel nemcsak a játékon belül tudod a mod-okat kezelni, de egy csomóhoz plusz beállítások miatt kötelező.
Ezután a HUDfr, és a DEF_ui mod-ok kötelezőek szintén, ezek alapvetőek a legjobb ai és hud-ot módosító, ahhoz új funkciókat hozzáadó mod-okhoz, ezek nélkül nem is működnek.Ezután meg a "határ a csillagos ég", fegyver, felszerelés, grafikai, időjárás, történet, stb. módosító mod-ok, tényleg olyanná akakítod ahogyan szeretnéd.
Én ajánlanám a settlement, és kereskedelem, alternate start és párbeszéd( ezt csak akkor ha angolul nyomod, mert a magyarítással nem kompatibilis) overhaul mod-okat, eszméletlen sokat adnak a játékhoz, meg a "falud" építéséhez, fejlesztéséhez. De a grafikai modok között is vannak faszák, pl. eszméletlen időjárás, meg skybox mod-ok vannak amik az imnerziót egy egészen más szintre helyezik, de ott vannak a fegyver, páncél, felszerelés pack-ok, járművek, tényleg nehéz megmondani mi az ami "kell".
Kipróbálod, meg meglátod a Nexus-on a képeket, videókat róluk, és mind kelleni fog...XDÉn tavaly nyáron nyomtam (megint) végig, ezek miatt mindíg új élmény.

Nekem valami 200+ darab mod volt fenn utoljára, ezért mondanám hogy a Vortex-et használd, az alap dolgokat lehet manuálisan is telepíteni, de -főleg az ui-modok felrakása- úgy jóval nehezebb és bonyolultabb, az rutint igényel, illetve ha szintén sok mod-ot használsz azután (mint ahogyan a játékosok 90%-a) akkor egy rémálom lesz manuálban kezelni. Nem látod az ütközéseket, és a merge-elés egy katasztrófa úgy...Nekem ez a 200+ mod telepítése, belövése 3-délutánt vett igénybe, de ennek az időnek a 90%-a a keresgélés volt a Nexus-on.
Én azt tanácsolnám rakd fel a Vortex-et és válogass kedvedre, csak az az első pár mod fontos amit fentebb leírtam, azután úgy alakítod a game-et ahogy neked tetszik.

-
podtibi
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A crashfix nálam nem működött, ezért nálam továbbra is a debris az biztosan off.
-
podtibi
senior tag
Sziasztok. Végülis csak kilyukadtam itt. Az inventory-n tudtam pofozni, de a hosszas töltési idővel továbbra is gondban vagyok. Minden segítséget szívesen fogadok.
-
hubai38
aktív tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére

-
Staradder
tag
A Fallout London egy elvileg teljesen különálló történet a Fallout 4-től eltérő időben és europában Londonban játszódik.
Az még nem tiszta hogy az új karakter teljesen személyre szabható-e, vagy hogy a jelenlegi átemelhető-e legalább kinézetileg. És kérdés az is mennyire támogatja a többi telepitett mod-ot.
Szerintem kissé túlságosan is elszakadtak az alapjátéktól, de mégis megkövetelik azt és az összes Dlc-t is.
Szóval jó promóció ami elvileg be is jött, de az alap játékhoz nem tesz hozzá attól elkülönülő játék. -
Morphus101
tag
Jah,régi hiba,persze hosszab távon kényelmesebb ha tiltolistára teszed tűzfalban.(és a netkábel is hálás lesz hogy kiméled 😁)
-
VikMorroHun
őstag
Három napig küszködtem, hogy összehozzak egy modot, ami figyelmeztet a támadásokra, egyúttal megnöveli a támadások esélyét is, hogy tudjam tesztelni (mert nem nagyon akarta a játék megtámadni a tanyákat, akármennyit pihentem (kiderült, hogy 7 napos kötelező szünet van közöttük, és nemrég volt egy támadás)). De még egy olyan alapvető dolog is, hogy a mod küldjön 1-2 üzenetet, az sem akart sikerülni. Ma délutánig. Az meg, hogy egy meglévő, többek között a támadások esélyét kiszámító szkriptből eredeztessek egy sajátot, ami felülír egy függvényt, s ezzel módosítsam a támadások esélyét, úgy, hogy az én szkriptem nem írja felül az Unofficial Fallout 4 Patch javításait - miket képzelek? Ehh...
Végül kénytelen voltam ennél maradni. Lényegében azt tudja, ami nekem kell. MCM menüvel meg egész használható.
-
válasz
üzenetére
Nos erre rájönni.
Ez sem volt biztos. De gondoltam, mi bajom lehet, ha teszek egy próbát.
Nesze neked, működik.
Most már csak az a problémám, hogy folyton olyan hangot adok ki, mintha rádióaktív detektorral mennék. Bementem egy robotépítő állomásra, akkor kb 1 percig okés volt, aztán megint szól.
Mikor tavaly játszottam, akkor is volt ez gond. Úgy látszik nem nőtte el.
De legalább megy. -
Halihó.
Addig kutattam, míg elvileg meglett a megoldás.
Ki kell húznom a net kábelt, s megy a játék.
Juhúúúúú. -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Contraptions DLC kell hozzá.
De workshop módban a Power - Misc alatt van a Firework Mortar.
A Chemistry Stationben meg lehet gyártani 3 féle időjárás változtató tűzijátékot. -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Oooh, jó kis radstorm. Vannak tűzijátékok, amiket legyárthatsz és meg tudod változtatni vele az időjárást. Nem próbáltam még őket, de lassan itt az ideje.
"Akkor minek rakta oda a mod készítője..." - mert ez egy gyorsutazható player home, nem pedig egy early game loot place. Valószínűleg egyébként egy pipa valahol a modban.
-
VikMorroHun
őstag
Mai játék:
Kutyus talált magának csavarkulcsot.
Visszaugrottam Sanctuaryba, hogy lerakjam a sok kacatot, erre ilyen időjárás fogadott:
Végre eljutottam a Red Wave nevű hajóig. Mondjuk kicsit zavaró, hogy tele van olyan játékbeli kacatokkal, amiket nem lehet fölvenni. (Akkor minek rakta oda a mod készítője, egy ilyen játékban, ahol százféle szemetet lehet fölvenni, hogy aztán darabokra szedjük őket?)
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Az biztos, hogy Vortexből indítva a játékot nincs Fallout Launcher, viszont ezt a trükköt nem tudom, hogyan lehetne automatikusan kivitelezni, hogy másik képernyőn másik felbontáson tudj játszani, mint ahol indítod a játékot. Hacsak nem rakod át előtte oda a Steamet. Bár az sem automatikus.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Vagyis pontosítok, mert közben kipróbáltam mást.
Fullscreens módban nem működik. Ha Borderless Windowed módban megy a játék, akkor működik ez a megoldás. Így viszont a VGA 2x annyit fogyaszt, melegebb is (bár a kihasználtsága alacsonyabb) és a tévé sem ismeri fel, hogy játék és nem aktiválja a Game módot.
Szóval úgy tűnik marad macerás kézi megoldás, hacsaknem van erre valami ini tweak? -
törölt tag
válasz
scyllafren
üzenetére
Sajnos ez nem oldotta meg a problémát.
Arról lenne szó, hogy a játék a másodlagos képernyőn fut, de a TV és a monitor felbontása nem ugyanaz. Viszont a launcher az elsődleges képernyő felbontását ismeri fel és azt alkalmazza a tévére is.
Ha elindítom a Steamet Big Picture módban, akkor ő automatikusan átállítja a tévét elsődlegesnek, és ott már működik a nagyobb felbontás.
De ez így meg macerás minden alkalommal.
Viszont ha kihagyom a launchert (Vortex-szel dettó), akkor felvillan egy fekete képernyő és el sem indul a játék.
Szóval erre kellene megoldás. -
scyllafren
senior tag
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A telepesek is megjavítanak mindent, még az ültetvényeket is. Kell ez a mod külön? Vagy csak egy nice to have?
Van egy Codsworth mod is, ő meg a szabadidejében a tetőket javítja ki.

A térkép nagyon jó, ezt megtaláltam én is, el is felejtettem. Lehet a mostani karakterrel azt kellett volna csinálnom, hogy elmegyek mindenhová és összeszedek mindent.
Más, kérdés: ki lehet kerülni valahogy a launchert? A lényeg az lenne, hogy a másodlagos képernyőn nyíljon meg a játék adott felbontással.
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Tessék: [link]
-
VikMorroHun
őstag
válasz
scyllafren
üzenetére
Alaposan körülnéztem Sanctuaryban, és megvan a kutyus. Ott volt a kutyaház előtt.
Most már csak egy mod kell, hogy úgy is velem jöhessen, hogy alapból Codsworth kísérget... -
scyllafren
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A kutyahoz van egy trukk, ha biztos vagy benne, hogy melyik telepulesen lehet: rakj le 1 kutyahazat, vagy torolj annyit, hogy egy maradjon, es akkor altalaban fast travel utan ott lesz.
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha nincs a kiindulási helyen (Red Rocket Sanctuary mellett) akkor ez a konzol tuti segíteni fog.
Nekem survival mode miatt volt fontos, mert konzolt nem lehet használni ilyenkor.
Illetve van amikor 2-3 játékon belüli nap, amikor elérnek adott helyre. -
törölt tag
Elvesztettem Danse-t és Nick-et is és nincsenek a kiindulási helyükön.
Hogy tudom megtalálni őket? -
törölt tag
Aki PC-n használ kontrollert, nála működik Workshop módban az, hoyg a tárgyakat lehet fel-le és jobbra-balra mozgatni, anélkül, hogy megmozdulna?
Elvileg a bal - jobb stick nyomása után kellene lennie ilyen opciónak? -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem rossz. Előzőleg egy NPC kommentes modot használtam, de egy idő után feltűnt, hogy nem illenek be a kommentek az adott helyzetekbe és az nagyon fura volt. 😬 -
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Ha nem próbáltad még, akkor Player Comments and Head Tracking, megszórva egy kis Idle hands - Male and Female Idle Customizaton moddal. Eszméletlen, hogy feldobják a játék hangulatát, pedig - viszonylag - egyszerű modok.
Mum: - Hey, Codsworth!
Codsworth: - La di da di da...
Mum: - I guess you have a point.
-
törölt tag
Segítsetek hogy lehet feldobni egy kicsit a survival módot (vagy bármelyiket)?
40-es szint környékén már megint ott vagyok, hogy kicsit unalmas a játék.
Előzőleg már rájöttem, hogy egyébként maga a világ kicsit üres, kevés az interakció, de amikor feltettem modokat, hogy legyen kicsit több történés, azok nem működtek jól.
Nagyon ódzkodom attól, hogy egy pörgős fps-t csináljak belőle, nagyon sokan megteszik, bár szerintem ennek nem annak a játéknak kellene lennie, bár az tuti mozgalmasabb lenne, ha nem defenzív, hanem offenzív módon játszanék.
Vagy lehet csak megcsömörlöttem abban, hogy az utolsó 3 karakteremre már ki van dolgozva a kezdés az első 20 szintre és ott nagyjából ugyanaz a menetrend és ebbe untam bele kicsit, de nem tudom.
Játszanék nagyon a világban, csak nem tudom hogyan élvezhetném újra. -
VikMorroHun
őstag
Meg még ezt is. Zseniális beszólások vannak.
-
VikMorroHun
őstag
Úgy alakult, hogy további modokat "kellett" felraknom a játék mellé.
Enhanced Blood Textures és Automatically Lowered Weapons. Utóbbit megpróbáltam én elkészíteni, mert volt 1-2 hasonló, ami nem felelt meg nekem, de a sajátom nem akart működni. Ez viszont pont azt tudja, amit kell.
Fejlesztettem kicsit Sanctuary védelmi rendszerét is.
-
hubai38
aktív tag
Sziasztok Boldog újévet mindenkinek. Feltelepítettem a fallout 4 Londont de nem akar sehogy sem elindulni a küldetés, elsétáltam többszőr a zöld autó mellet is mert azt írják hogy akkor kel valaminek történi ,meg találtam a repülőgép roncsot is de ott csak pár szöveg után vásáróni tudtam különféle dolgokat valakinek tapasztalata van e már vele.

-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Terminálok nem olyan nehezek ám, kiadja a találgatásnál a számot, hogy hány karakter van jó helyen és abból már ki lehet sakkozni hamar.
Luxor HD packból van egy AIO, ha ugyanarról a készítőről beszélünk. Ez mennyire jó? Nekem kicsit furák a képek, bár lehet csak az ENB preset miatt.
Szívesen lecserélném az 50 gigás hivatalos csomagot egy kisebbre. Bár mivel jön idén egy frissítés a játékra, lehet nem szórakozok már vele, bár ez a 2 giga belefér bőven. -
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Kezdtem a Bodyslide and Outfit Studioval és CBBE-vel. Igazából nem is foglalkoztam velük utána, mert jónak tűnt az alapbeállítás.
Aztán Buffout 4, ENB Memory, Sprint stuttering Fix, High FPS Physics fix, Weapon Debris Crash fix és Unofficial Fallout 4 patch, hogy minél kevesebb probléma legyen a játékban. Achivements, mert az nem járja, hogy nem kapok elismerést a teljesítményekért, ha modokat használok.
Easy hacking, mert a készítők valamiért a lehetetlen nehézségi szintet lőtték be a termináloknál (csak átírtam kicsit, így 4 lehetőségem van kitalálni, hogy a 4 kód közül melyik a helyes).
Luxor HD textúra csomagja (amit ki tudja, miért 4 különböző modból kell összevadászni, ahelyett, hogy egy mod lenne, 4 vagy több letölthető dologgal).
Legutóbb pedig a FallUI (Icon Library, Inventory, Item sorter, Confirm Boxes részek), mert így lényegesen jobb a kezelőfelület. Plusz az MCM, mert az egyik szövegdoboz színe nem passzolt a játékban használt zöldes árnyalatokhoz, és így lehetett módosítani az RGB értékeket.
Gondolkodtam még egy olyan modon is, ami teljesen átalakítja a települések rendszerét, plusz küldetéseket rak a játékba, de problémákat okozhat itt-ott, meg különben is, még 20 órám sincs a játékban, úgyhogy egyelőre itt megálltam.
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"Bár a Skyrimban viszonylag kevés automata pisztoly/lézerpuska van."

Corvega Plant-be küldtek? Az nem annyira vészes egyébként, bár én általában várok 10-es szintig legalább, mire odamegyek. Azt sneakben is simán meg lehet csinálni hangtompítós pisztollyal úgy, hogy senki nem vesz észre.
Preston első pár küldije egyébként mindig ugyanaz, pontosabban a telepek küldijei, mindegy melyikbe küld.
Ha viszont kültéren vagy, akkor használhatod a flare gunt.Parancsok ugyanazok, mint Skyrimban, a motor is ugyanaz, lényegében megcsinálták ugyanazt a játékot, csak az egyik középkori fantasy, a másik meg poszt apokaliptikus scifi, és erre jön majd még a Starfield.

Lootolásnál ha nem Dogmeat van veled hanem humanoid, akkor ha tele van az inventoryja, akkor is képes felszedni dolgokat. Simán csak utasítsd és amikor változik az egérkurzor akkor mutass rá egy tárgyra / halott ellenfélre / konténerre és mindent lootolni fog.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Igen, elég jól ismerem a Bethesda játékokat, csak a Fallout 4 eddig kimaradt (mondjuk a többi is, kivéve a Fallout Sheltert). Bár a Skyrimban viszonylag kevés automata pisztoly/lézerpuska van.
Az egyik tanyán elküldtek, hogy intézzem el a fosztogatókat, mert nem hagyják békén őket. Hát, az egy több szintes erődrendszer volt, csak a külső részen 6-8 védővel. Belül meg találtam valami Protectront, amit át tudtam programozni, hogy gyógyítson. Kérdezte is, hogy milyen természetű segítségre van szükség. Mondom neki, hogy ide gyere, itt vagyok, lőnek rám! Erre ő is tüzet nyitott. Alig éltem túl a csatát.
Aztán meg nem bírtam átugrani egy szakadékot az üzemben (hiányos volt a felüljáró). Mondom, ez nem lesz jó, hát ott volt kettő géppuska fészek is, kellene a sok zsákmány. Úgyhogy kénytelen voltam csalni (működött ugyanaz a konzolparancs, mint az Elder Scrolls játékokban). Visszafelé pedig megláttam a gombot, amivel működésre lehetett bírni a hidat... -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Milyen modokat tettél fel végül?
Tweakből van olyan, ami hasznos? -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, Red Rocket melletti rész.
Jobbra rögtön az első házban van kis loot, illetve a ház mögött Gourd csemeték.
Ha haladsz tovább, akkor balra a kis játszótérnél van egy ház, amit lehet lootolni és van egy kis piros ládika is.
Főutca felé haladva a jobb sarkon van egy romos épület és balra is, ott is van loot. Illetve továbbhaladva van még a Speakeasy és a Worker house, ami lootolható, kis sikátorban házak között egy piros dobozka, illetve lejárat a föld alá.
Ha a múzeumtól jobbra indulsz el a templom felé, akkor utána az egyik ház tövében lesz egy hulla minimális loottal.
Ha balra indulsz el, akkor jobbra az utolsó ház lootolható, annak a hátsó bejárata egy betonozott placcra néz, ahol mindig vannak. Vagy különböző típusú ellenség és már megölték az ott tartózkodókat, de azok is lootolhatók, vagy néha van ott orvos, árus, hasonlók.
Hátad mögött jobbra egy store. Ezek nagy részén van emelet is +loottal, 2-3 széffel, némelyik falban.
Elég sok dolgot össze lehet szedni itt.
Érdemes egyszer körbejárnod az egész területet és megnézned minden ajtót. Ahol be lehet menni általában van gyertya vagy lámpás vagy valami fehér jel, ahol nincs semmi jelző, ott nem bedeszkázott ajtók vannak.Red Rocket környékén is elég sok mindent össze lehet szedni. A bent lévő terminálban találsz infót egy helyre, de van ott mögötte 2-3 ládika belesüppedve a földbe és még széf is.
Illetve ha a térképen végigmész Sanctuary körül van több kisebb tábor, banditák, szeméttelep robottal, egy kis ipari épület és hasonlók.
Nevedből kiindulva már ismered a Bethesda játékokat, ez majdnem ugyanaz, mint a Skyrim, nem véletlen hívják a poszt-apokaliptikus Skyrimnak FO4-et.

Na itt is ugyanez van, bárhol lehet loot, bárhol beeshetsz a föld alá vagy egy helységbe és van elég sok meglepetés, eldugott dolgok, easter egg és hasonlók. -
HornedReaper
senior tag
Felraktam pár modot hogy erősebbek legyenek az ellenfelek. Survival-ben tolom, elejétől az Overseer's Guardian puskával és már túl könnyű volt
Brutál jó eddig, van most pici ghoul, nagy ghoul, óriás ghoul, fegyveres fél-ghoul, raiderből is rengeteg féle, óriás mutáns raider stb. Az óriás ghoul zárt térben szétkapott volna mert kellett neki vagy fél tár, 104. szinten vagyok és még a főküldiben alig haladtam
Jó lesz ez, bár a Glowing Sea sarkába is kéne mennem egy tudósért de így elég meggondolandó lesz, új szörnyek is vannak. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Megvan a ludas, le kellett szednem egy modot, szerencsére könnyen beazonosítható volt. Abban a pillanatban gyönyörűen újraspanowltak a konténerek Concordban, sőt még a múzeum előtti banditák is, játékon belüli másnapra is, mint ahogy az lenni szokott.
Lehet menni Concordba lootolni mindenfélét.
És ha már úgy alakult, akkor átnéztem még egyszer a modokat és még pártól megszabadultam.
Más: melyik companion jó sneak-ben? Dogmeat egy rémálom, pedig van fent mod még erre is. Nick esetleg vagy MacCready vagy Deacon, esetleg Hancock?
Ada-ból lehet valahogy protectront vagy egy nagyon erős és gyors robotot csinálni? -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha az esm fileokat felülírják. Bár egyik modom esetében sem tudok ilyenről, ezért is fura, hogy ha esetleg az uninstall nem jól sikerül.
Közben rájöttem van egy mod, ami Concordba tesz egy plusz épületet, szerintem azt uninstallálom és majd kiderül mi lesz. -
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
A file integritás ellenőrzés arra való, hogy ha hiányzik valami a játék dolgai közül, észreveszi és letölti. Pl. ha van 5 hosszú, de unalmas reklám videó a játék indításakor, letörlöd őket, akkor ezek is visszakerülnek. Vagy, ha valamit felülírtak más adatokkal (pl. a Morrowind magyarítás a morrowind.esm-et módosítja, ha jól emlékszem), akkor azokat is rendbe rakja, hiszen nem egyeznek meg az eredetivel.
Alapbeállítás reset alatt mire gondolsz? Pl. WASD vezérlő billentyűk alaphelyzetbe állítása? Settings - Controls - T (Defaults)
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, tudom, és nem ész nélkül moddolok, bár belefutottam már pár olyanba, amiről utólag derült ki, hogy gondot okozhat.
A jelenlegi karaktert is úgy kezdtem, hogy előtte rendbe tettem a modokat és utána már nem módosítottam őket.Lehet valahogy a játékon belüli alapbeállításokat resetelni? Azt gondoltam volna ezt a file integritás megteszi, mint más játékoknál.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
A Bethesda játékok úgy működnek, hogy ha eltávolítasz egy modot, attól még bizonyos részei benne maradnak a mentésben, és okozhatnak gondot.
Kivéve, ha kifejezetten úgy írják meg az adott modot, hogy bármikor el lehessen távolítani következmények nélkül. A FallUI pl. ilyen.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
+ furcsaság, hogy pl. Concord nem resetelődik, pedig most már a játékban eltelt legalább 3 hét, de minden ugyanúgy maradt. A külvárosban lévő tábornál cserélődnek az ellenfelek és a halottak, de azok egy része is ugyanaz és ugyanott van még mindig. Sanctuaryban sem resetelődik semmi.
-
törölt tag
válasz
HornedReaper
üzenetére
Hát, megszenvedtem vele. Aludtam többször is, aztán kiléptem, újratöltöttem párszor, volt, amikor corrupt save-et dobott, ott megijedtem és gyorsan ki is kapcsoltam.

Aztán még jó pár újratöltés után sikerült, de legalább 10+ próbálkozás után.
Viszont most megint azt a fegyvert kaptam, mint amit az előző karakteremen is, ami nem AP-t tölt vissza, hanem robbannak a golyók becsapódáskor. Végülis így sem rossz.De elég furán működika játék, 2 napja este már nem kaptam meg a bal felső arokban lévő értesítéseket, tegnap meg amikor először beléptem elveszett vagy 2 órányi játékidőm, ami azért survival módon kicsit érzékenyen érintett.
És egyre több a glitch, az összezavarodott AI és hasonló dolgok. Pedig már tényleg alig van fent mod, ami módosít bármit is a mechanikán és már file integritást is ellenőriztettem. Nem örülnék ha most megint újra kellene kezdenem.
-
HornedReaper
senior tag
-
törölt tag
Amikor eljutok Kelloggig, akkor nincs nála a pisztolya. 3x töltöttem újra a játékot, de így se.
Ez bug vagy survival módban nincs nála a pisztoly? -
VikMorroHun
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ok, egy Steam fórumon megtaláltam a megoldást. A képernyő aljára kell vinni az egeret.
-
VikMorroHun
őstag
Na most gondban vagyok. Legalább 10 perce keresgélem a választ arra, hogyan lehetne a Hacker perket megszerezni. Sokan elmondták sokféle helyen, mik az előfeltételei ennek. Csak azt nem sikerült kiderítenem, hogyan lehetne eljutni odáig, hogy OK, ide kattintok, és meglesz a Hacker perk. Mert a játékban ilyen lehetőség nekem nincs. Elvileg a többi perk között kellene lennie, és elvileg lehet görgetni valahogy a képernyőn, csak nekem nem sikerül. Tudja valaki, mi a megoldás? Mert ezt egyik guide/wiki oldal/összefoglalóban sem említik.
-
-
törölt tag
BÚÉK minden Lone Survivornak és aki annak érzi magát.

-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, mindig DDU.
-
törölt tag
Belefutottam egy érdekes dologba. Imádom a játékban .44-es pisztolyokat, amíg nem találkozom Kellogg-gal, addig mindig a The Gainer-t használom. Kellogg fegyvere ugye visszatölti az AP-t critical hit esetén.
Az előző karakteremmel viszont pakoltam pontokat arra perk-re, ahol x% esélyem van critical hit esetén, hogy visszatölti az AP-t.
Így viszont mire eljutottam Kellogg-hoz, már nem azt a fegyvert kaptam tőle, ami a megszokott, hanem olyat, ahol a golyók becsapódásakor robbannak is. Ami azért is jó, mert a Demolition Expert perk itt is aktiválódik, tehát még nagyobb lesz a sebzés.
Viszont ez fura, hogy egy ilyen alap és szkriptelt fegyvernél megváltozott a legendary trait.
Legendary traiteket lehet valahogy mozgatni fegyverek (vagy armorok) között?
Lehet legendary traitet craftolni valahogy? -
-
törölt tag
Kérdés tobábbra is fennáll: survival módban Preston ugyanúgy osztogatja az ismétlődő küldiket?
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nálam ez a dolog nagyon sok egyéb VGA-s kérdést megoldott egy toldozott-foltozott Win10 majd Win11 rendszeren, VGA cserével, hiába gyalultam drivert és hasonlók, semmi más nem segített, egyszerűen a szoftverek nem működtek jól.
-
Köszönöm srácok!
Legutoljára is 2 órát öltem bele, hogy menjen, azt mégsem.
Most picit pihentetem, azt lehet, nekem is a win újratelepítés oldja meg. -
VikMorroHun
őstag
válasz
Pitterix
üzenetére
Én egyébként a Red Dead Redemption 2-vel jártam így. Régebben működött, aztán egyszer csak nem. Minden tippet kipróbáltam, de sehogy sem akart elindulni. Egyik hétvégén elegem lett, legyalultam a Windowst, újra telepítettem, a játékokat is, és onnan kezdve megint elindul a Red Dead Redemption 2. De hogy mi baja volt...
-
törölt tag
válasz
Pitterix
üzenetére
Nagyon sokat tudnék mesélni, pedig nem én vagyok az FO4 veteránja.

De uccu neki, menj a gpu-d topikjába, azonnali vga-s topikba, cpu-d topikjába, alaplapod topikjába.
Valahol csak tudnak segíteni. Bár nekem ez valamiért inkább szoftveres gubancnak tűnik, olvastam már itt is eléggé hajmeresztő dolgokat. Legutóbb talán olyasmit, hogy valakinek a gpu memória órajele túl magas volt, ezért nem működött minden rendesen. Bár nem olvastam végig a sztorit és a megoldást se, szóval ezt oszd el kettővel.
De vannak bizonyos cpu-gpu kombókkal is köztudott problémák, van ahol ezt ilyen-olyan bios frissítés vagy más beállítás megoldja, de lehet más a probléma.
De ha nem mész utána, sose fogsz játszani.
Gugliztam, de nem nagyon találtam megoldást, de hátha itt valaki fel tudja kapnia fonalat és a végére lehet járni. -
törölt tag
Hát, nekem az a legnagyobb bajom most, hogy eléggé kiegyensúlyozatlan a harc.
Azért az, hogy 1 molotov koktéllal ajtó mögött kiütnek, hát az ge**ség.
Én meg be voltam tojva, hogy jaj majd kevesebb lesz az étel meg az ital és majd éhen halok meg nem lesz antibiotikumom és belefutok egy olyan save körbe, amiből nem tudok kimászni.
De most megint ott vagyok, mint az előző játékmeneteimben, hogy tele vagyok kajával és vízzel, gyógyszerekkel is, nem győzöm őket eladni, mert kajából elég az bőven, amit én lövök, víz meg gyógyszer van mindenhol.
Még csak 10-es szintig jutottam tegnap óta, de már összeszedtem vagy 20 antibiotikumot.
A sok-sok órányi survival videó nézegetés után meg be voltam fosva, hogy majd nem lesz elég hubflower meg glowing fungus meg üres üveg.
Küldiket még nem csináltam, mert gyenge kaki vagyok, de fogtam magam és elmentem a térkép keleti távolabbi végére a Finch farmhoz, kíváncsi voltam mit tudok majd kihozni belőle, mert tipikusan én is összehordozok mindenféle cuccot és sosincs elég hely az inventoryban. (Na jó, ez a legutolsó 2 karakteremre már egyáltalán nem igaz).
Ott az volt a legidegesítőbb dolog, hogy alvás után lettem insomniás, egy kutya megmart, ezért majdnem meghaltam viszont így mozogni sem tudtam sehová, jött még 3 raider és mole rats. Ott azt gondoltam felgyújtom az egészet a pi**ába, pedig játszottam Dark Souls játékkal eleget.
De volt olyan is, hogy az NPC-k csak úgy álltak ott, míg Mr. Gutsy szétlőtt, miközben még rám küldtek egy legendary glowing bloatfly-t is, és közben felébredtek a raiderek is valahol kutyákkal. Na ott volt egy 2 órás Idétlen Időkig tapasztalatom.
Ez most a 6. karakterem, most már kitapasztaltam hogyan tudok jól kezdeni, még fel kell húznom magam 20-as szintig, és akkor belevetem magam a küldik mélyébe is.
Egyelőre még csak Prestonékat mentettem meg, de otthagytam őket, szóval nem lesz MM játszás egyelőre, amit azért abból a szempontból sajnálok, hogy előző karaktereken a jelzőtüzeket használtam és sokszor segítettek is.
Danse küldijeit addig fogom csak csinálni, amíg companion nem lesz, de most ezzel a karival már nem vittem Dogmeatet se és a többieket se, ez teljesen tényleg lone survivor lesz, amennyire a sztori engedi majd bizonyos pontokig, mert hogy már régóta nem cél a teljes sztorit befejezni.
Szóval szívok és tapasztalok sokat, de bízom az eddigi felépített játékmeneteimben, szóval nem félek. Azért lassan jön majd egy Corvega meg Ironsight.
De egyelőre ilyenektől mászok falra, hogy az insomnia és néha más fáradtság is csak antibiotikummal gyógyítható. -
-
Warton
őstag
válasz
üzenetére
Viszonylag régen vittem végig survival módban és emlékeim szerint nem volt könnyű. Egy-egy küldire azért rá kellett készülni. És ha nem akarsz sokat sétálgatni az egyes városok között akkor jól végig kell gondolni, hogy adott településen lehetőleg minden opciót kijátsz.
Nagy mértékben felértékelődtek a korábban teljesen figyelmen kívül hagyott út széli matracok.
Ha jól emlékszem testvériséggel játszottam és az volt a jó abban, hogy a játék vége felé már vertibirddel tudtam közlekedni a helyszínek között, ami azért jóval gyorsabb volt mint a séta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest