Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
szerintem meg de kinek mi érdekes a kérdés maga is még ha multi lenne

-
Vadernagyúr
senior tag
Gondolkoztam rajta,hogy megveszem a játékot.. Szerintetek megéri?

-
Warton
őstag
válasz
torreador22
üzenetére
Építőmódban entert nyomsz a telepesre, aztán rámész az adott dologra: üres bolt, termesztendő növény stb. és arra is nyomsz egy entert és akkor elkezd árulni vagy kertészkedni.
-
torreador22
senior tag
Sziasztok. A telepeseknek hogyan tudok parancsot adni mert sehogy se sikerül. Hiaba probalom építő modba kivalasztani nyomom az entert de semmi?
-
Chabe89
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
LOOT Az esetek nagy részében ez megtalálja, ha plugin vagy load order problémád van.
-
ericdrawen74
senior tag
A Fallout 4-ben van rá lehetőség, mint a STALKER-ekben valamiféle log fájlra, amiből kiderül, melyik mód miatt nem indul a játék?
-
Tom5
addikt
válasz
üzenetére
Nekem most van 70 óra a játékban. Ebből 10-15-öt építgettem.
én a kezdetekben normal/hardon toltam de amióta megvan az X1-es armor azóta a survival mód előtt hard-ban. Eddig nem volt necces helyzetem.
(tudós karakter)
Más. HS texture pack óta random olyan fél óránként nekem lefagyott a játék. Gondoltam VGA-ra mindenre. Mignem egyszer egy kis ablak kint maradt, hogy betelt a memória.
(konfig az adataimnál) virtuális memória visszakapcsolása oldotta meg a dolgot. HS előtt sosem volt ilyen... -
törölt tag
válasz
esikl012
üzenetére
Nekem is azt kéne
Semmit nem sebeznek rajtam az ellenfelek és mindenki meghal 1-2 lövésből... Gyakorlatilag power armort egyáltalán nem használtam a játékban, van több mint 100 core-om 
Felfedeztem az összes helyszínt, csatlakoztam mind a 4 frakcióhoz.... Mostmár értem miért nem RPG ez a Fallout
....Robotos DLC-t hogy lehet elkezdeni? ADA-t már megtaláltam, vele beszéljek?

Mass Fusion az már a fő küldetések végéhez közel van?
-
esikl012
tag
Felraktam nehéz fokozatra a játék menetét, észrevehetőbben több csillagos és koponyás szintű ellenfelekkel találkozok. Bele se merek gondolni milyen lehet a túlélő fokozat!

-
Warton
őstag
Elkezdtem dél-keleten portyázni survival módban. Hát nagyon durva, vegyes összetételű power armorral, 200 db 308-as lőszerrel 100 44-es lőszerrel, számolatlan mennyiségű stimpackból egyetlen küldetés félig történő megcsinálását követően maradt 308-as lőszerből 20 db, 44-es kifogyva, stimpackból 1 darab, a PA-ból szinte mindegyik elem sérült. Csak az utazások közben szembejövő rustdevilek, szunyogok, boatflyok, radscorpionok stb. gatyásítottak le így. A végén már inkább egy bokorból szemléltem ahogy a rust devilek elhaladnak előttem.
A Cabotos küldiből pedig csak az elmegyógy intézetig jutotttam, onnan már haza kellett mennem újraszervezni magam.
Felgyógyulni a különböző infectionökből meg addictionökből. Nagyon kemény cucc így. Feltételezem hiába nyírtam ki az úton idefelé egy csomó mindenkit újratermelődnek. -
törölt tag
Bejutottam az Institite-ba. Hogy lehet kijutni?
Elvileg beszéltem minden department leaderrel. És csatlakozni akarok 
-
Ryder62
őstag
válasz
üzenetére
Szinte elhanyagolható a különbség. Persze, mikor feltettem a Fallout 3-ra az MNC textúra pakkot, néztem, hogy te jó ég, ez gyönyörű. New Vegashoz a Poco textúra pack meg még szebb (bár azt hiszem az meg nem teljes)
Kb hasonlót vártam, főleg ilyen gépigény melett de ez így egy nagy 0.
-
törölt tag
Ez a Hi-Res Texture pack nem sokat ér: [link]
-
Warton
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Sanctuary
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Mi a tököm az a menedékdomb? Bunker Hill?

-
esikl012
tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Dekorációk-egyéb.
Az is jó amit találtál, a műhely menüben a tárgyakat tudod mozgatni is. -
Warton
őstag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy lehet építeni, így első blikkre, látatlanul én a bútorok közt nézném meg a Misc-ben, az asszem a legutolsó kategória.
-
esikl012
tag
válasz
micafighter
üzenetére
Én úgy szoktam, hogy Menedékdombon a műhely mellé teszek egy kutyaólat. A kutya automatikusan befekszik a házában ha más karaktert viszek magammal.
A konzolos megoldás biztos gyorsabb én azt nem vitatom. -
micafighter
nagyúr
válasz
esikl012
üzenetére
Csak kérdés hogy melyik településen. Amikor elküldöd ki írja de csak egy pillanatra, hogy hova megy a kutya.
A fentebb irt konzolos verzióval lehet a leggyorsabban előkeríteni, de a vaultos DLCben is van egy építhető számítógép amin megnézhető melyik követőnk merre kóborol.
-
esikl012
tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Én is így jártam, sokáig nem találtam de végül meglett. Van több helyen is kutyaól a házak mellett ott kell keresni.
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Létezik Fallout 4-hez használható magyar fordítás?
üdv. B.
-
Chabe89
addikt
válasz
Don.Corleone
üzenetére
1. Nyisd meg a konzolt
2. Írd be, hogy prid 0001d162 majd nyomj egy entert
3. Írd be, hogy moveto player majd ismét enter
4. Zárd be a konzolt -
Don.Corleone
aktív tag
Valaki tudja esetleg, a blökit hogyan lehet vissza szerezni? Menedékdombon nincs, pedig oda küldtem el. :/
-
Tom5
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valami van mert a patch óta hangosabb a VGA-m.

-
-
Chabe89
addikt
válasz
micafighter
üzenetére
Hát ezzel felesleges volt tökölni.
A modolt textúrák tobvábbra is sokkal szebbek és jobban optimalizáltak. -
micafighter
nagyúr
válasz
kemotox
üzenetére
Itt egy elég jó összehasonlító videó az új textúrákról: Is Fallout 4's High Resolution Texture Pack Worth It? (Patch 1.9)
Ahogy a videóban is elmondja 2GB VRAM-ja van a tesztelőnek az alapjáték ajánlott 3GB-vel szemben (az új high res texture pack-hoz meg ugye 8GB az ajánlott) így nem mindig tölt be minden textúra nála, ez látszik a képeken és mondja is.
-
törölt tag
"Nem ér annyit"
Az autót is lábbal hajtjátok? 
-
csibuka85
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Na az jó , steamen kívül még fewnnt van valahol ?
-
MrTwister
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ahogy néztem Steamen 6 magos proci meg 1080-as 8 Gb-os kártya kell hozzá, nekem van egy 4 magos i7-em meg egy 4 GB-os 970-es kártyám, hurrá akkor ez gondolom fullHD-n is diavetítés lenne...

-
ericdrawen74
senior tag
Felkerült a High Resolution texture Pack.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
micafighter
üzenetére
Normál nehézséggel. Amikor elkezdtem a játékot akkor még tudtam, de egy jó ideje nem engedi. :/
-
Warton
őstag
Na nagy nehezen sikerült eljutnom a jószomszédokhoz, kb. 6. próbálkozás, mindegyik próbálkozás kb. félóra.
Aztán onnan vissza Gyémántvárosba még neccesebb. Legendary szupermutánsok, fosztogatók, sőt még egy medve is betámadt útközben. -
micafighter
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Survival módban játszol?

-
Don.Corleone
aktív tag
Fast travel nem működik, egy helyre sem ahol már jártam. Mi lehet az oka? :/
-
esikl012
tag
Egy kis segítség a perkek elosztásával kapcsolatban.
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok , nem tudjátok véletlenül mikor lesz kiadva az 8 gigás Textúra csomag ?
-
törölt tag
Ebben a Vault 81-ben tényleg nincs mit csinálni?
Ahogy nézem ez a legjobb legendary prefix ha nem tévedekA boltosnak legalább volt egy használható fegyvere: dupla sebzést adó combat rifle.
Vettem még ilyen FatMant meg van egy talált combat shotgunom, majdnem 400-as sebzéssel
Eddig se volt nagy kihívás a játék, de 2 lövés bármelyik szupermutáns mellkasába és fekszenek
Még a nagy őrjár robotot is simán bedarálum úgy, hogy elállok és a végén kell max 1 stimpak. 
Szinte mindenhol jártam már, csak délen nem. Alig találkoztam olyan ellenféllel, aki full PA-ban lett volna (raidereket leszámítva) szóval azért remélem lesz még vmi erősebb ellenfél... Mirelurk Queen-t úgy el lehet páholni, hogy a plasma rifle-t újra se kell tölteni
Perkek közt most Nerd Rage-re gyúrok, lassan lvl50 vagyok, helyettesítené az egyik ruhadarabom, amit a játék elején találtam és azóta is megvan: alacsony HP-nál bullettime-ot ad
Nagyon "kényelmessé" teszi a játékot, bőven van idő stimpaket használni, vagy éppen rambózni
A Perk ugyanezt tudja, de még védelmet is ad.... szóval ez lesz a következő lépés ahhoz, hogy le tudjam cserélni a ruhatáram.... aztán talán BigGuns
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Találtam 1 AK-t, de nincs hozzá lőszerem

Diamond Cityiben láttam egy eladó Gauss Gunt nem vettem meg, azóta se láttam sehol

Ja, amúgy megvolt Piper, nem volt annyira nagy kaland, meg igazából nem is kell vele semmit csinálni, csak elvinni pár küldetésre és majdnem h automatikusan belénk szeret.
Mostmár viszont végre újra egyedül 
Napi kép: :-)
-
SH4D0W2011
őstag
Köszi srácok!

-
vottokar
senior tag
válasz
Chabe89
üzenetére
Próbáltam anno több verziót is, mert olvasgattam akkoriban a problémáról. Sajnos nekem a tavaly nyári win állapoton (ekkor volt számomra ez aktuális) nem jött be egyik sem.
Lehet, hogy most már más lenne a helyzet, mert futottam bele olyan dologba, hogy a céges mobilnetes stickem nem működött cirka negyedévet a win updaték miatt. De mostanság már nincs erre időm. -
Chabe89
addikt
-
vottokar
senior tag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Az F3 mind eredeti, mind virágboltos verzióban (leszedtem, hogy hátha ez jó lesz) kilépeget szinte pár percenként. Gyakorlatilag használhatatlan.
A New Vegas. Ugyanezen feltételek mellett cca. 20-30 óra játékidő alatt kétszer szállt el. Számomra ez bőven bevállalható, úgyhogy nem keresgéltem javítgatást rá.
Gép: Dell 7559 Win10 Home Eng 64bit -
kemotox
addikt
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Ugy emlekszem az nv minden gond nelkul megy, az f3 ami baszakodos win7 felett.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Tudom, van New Vegas topic, de eléggé kihalt, és gondoltam hátha itt hamarabb választ kapnék a kérdésemre.
Win10 alatt működik problémamentesen a játék, vagy kell mókolni vele valamit? Arra gondoltam, hogy ha nem muszáj, akkor nem moddolnék semmit, játszom inkább vanilla verzióval, egyrészt a potato notebook miatt, másrészt meg az lenne a lényeg, hogy stabil legyen, még ha nem is szép.
-
Chabe89
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Jövő héten és 99,5%, hogy felül fogja írni a modolt textúrákat.
-
ericdrawen74
senior tag
Mikor érkezik ez a HIGH RESOLUTION TEXTURE PACK?
A nexusról leszedett grafikai módokat törölnöm kell? -
törölt tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Ja igen-igen, én nem vettem észre
, hogy volt ott még egy véres rongydarab is, amit meg lehetett mutatni a kutyának... 
Már kész a küldetést, jött egy bazi nagy BOS hajó, amiről meg akartam kérdezni Paladint, de csak a csatlakozást ajánlotta fel (ami most nem érdekel). Nézelődtem a környéken, a közelben lezuhant egy vertebird (vagy mi - helikopter) is 2 PA-s túlélte és mentek írtani. De nem álltak szóba velem, mert nem álltam be a BOS-ba
Más: egy ideje hurcibálom magammal Pipert, már 95%-ig szeret, szóval nincs messze az akció
A poén az h betévedtem a bárba, ahol az énekesnőt 3 mondat után megfektettem.
Pipert ez se zavarta.... Amúgy tényleg így szokott ez lenni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Chabe89
üzenetére
Ma az volt, de megérte!
True Storms modot nem is mondtam, pedig iszonyat király! Full élethűvé teszi a viharokat és egy csomó időjárás fajta is van extraként.
ClearWaters is ilyen: sose értettem, hogy miért nem lehet semmit látni a vízalatt, ezt orvosolja...
Apropó, még nem volt elég időm búvárkodni, de megéri? Vannak érdekes vízalatti (lelő)helyek?Tényleg elképesztő, hogy a community jobb munkát tud végezni, mint egy nagy fejlesztő. Szinte érthetetlen

-
törölt tag
Elkezdtem ma moddolni a játékot
azt hittem bonyolultabb lesz, de van egy nagyon hasznos segédprogram (Nexus Mod Manager, lehet már ismeritek) nagyon könnyen lehet vele telepíteni és törölni modokat.Találtam olyat is, ami kiírja h a társad mennyire szeret
Van pár nagyon jó mod, amit mindenképp érdemes feltenni! (Rendes zseblámpa dynamic shadows-al, sötétebb éjszakák, csillagosabb égbolt, szebb fény effektek, világító plazma fegyver, fluoreszkáló bubble head-ek + sok egyéb) -
törölt tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Upgradelte a Silver Shroud köpönyeget, miután megmentettem, nem is gyenge am! Viszont úgy néz ki elakadtam egy bug miatt
Ilyenkor mi van?amikor Shaunt kell megkeresni a kutyával, eljutunk egy pár hullához, aminél írja, hogy press E to inspect, aztán nem történik semmi. 
-
micafighter
nagyúr
válasz
Kareszovics
üzenetére
Hangulatos

(#6409) Kareszovics :

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezen felbuzdulva csináltam meg a Silver Shroud küldetést is
mert először azt mondtam, hogy áá nem bohóckodunk kosztüm ruhában, aztán mondom a csajnak tuti ez kell ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A küldetés vége volt érdekes, a főizomagy/boss ott áll az öreg ghoul mögött h lepuffantja. Szépen beöltöztem a legmenőbb cuccokba, amikkel meglett a 10-es CHR és a csicskáit úgy befenyítettem, hogy elbújtak a sarokba

Aztán mondom lássuk mit tud a maxolt plasma rifle critical sebzése fejre..... pifff és maradt belőle egy zöld kupac takony.
Ennyi 

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azért nyugtassatok meg, hogy nem lesz túl nehéz Pipert
meghágni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vittem festéket a falnál dolgozó ürgének, mondta h próbáljam ki a zöldet vagy kéket.
Hát mondom jó, akkor lesz sárga ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erre Piper betolta, hogy nem tetszik neki
WTHF ezt hittem kirúgom, dehát muszáj lyukra játszani, pont mint a való életben. Muszáj adni a jófiút
-
törölt tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Baró kép!

------------------
A fegyver modolás mindenképp jó, hogy benne van a játékban, unalmas lett volna ennyit csak pár féle fegyverrel végigvinni... páncélok nem ilyen látványos, de miért ne.Építkezés nálam annyiban kimerült, hogy az első városban tettem festményeket a falra, átrendeztem a házat és RedRocketnél csináltam egy PA és fegyvergyűjteményt. Diamond Cityben vettem egy lakást, de jó lesz szerintem rumliként is

------------------
Eddig olyan jól elvoltam Lone Wandererként, kutyát már meguntam folyton lekoptatni, így végül hagytam h jöjjön. Egész okos, ha én lopakodok, ő is sunyít
Meg viszi a FatMan / Minigun kombót helyettem
Meg a buvár ruhát 
Pipert most felszedtem, mert kíváncsi vagyok a szex részére is a játéknak, de ahogy ez megvolt, kuka
-
Kareszovics
addikt
"nekem a banán a kedves étel..." Imádom! A teljes videó az maga a gyönyör.

-
Enton
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
micafighter
üzenetére
Igen, így értettem (csak nem így írtam
), az egész település-menedzsment dolgot meg a legózást tegyék opcionálissá (mondjuk egy ingyenes nagy DLC-ként), legyenek anélkül is élettel és történetekkel teli települések, egyéniségek/karakterek meg minden, ami a korábbi Fallout-okban jó volt.Modolás, craftolás legyen, sőt, én örülnék ha lenne lőszer gyártás is, mint az első részben. (Itt ha jól láttam építkezni kellene hozzá.)
-
micafighter
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Egyet értek, bár ugy lenne!
Mondjuk én szivesebben látnék egy New Vegas alapú játékot a Fallout 4 modolós, craftolós, power armoros részével, és egy teljesen opcionális legózással kiegészítve.
(#6404) kemotox: szerintem az F4 önmagában nézve nem rossz RPG, de az elődökhöz mérve rosszabb RPG-ben.

-
kemotox
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
+1, jópofa volt az építkezés F4-ben, de nagyon nem ilyen áron.. Se karma, se normális párbeszédek, etc etc.
A Fallout 4 egy rossz RPG. A Fallout 4 egy nagyon jó sandbox FPS. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
kemotox
üzenetére
Bár úgy lenne!
Remélem a legózást kidobják, és raknak bele normális frakciókat, helyszíneket, küldetéseket meg sztorikat. Ha pedig összehoznak valami hasonló tweak-et pl. a dialógusrendszerhez, mint anno a Companion Wheel volt a New Vegasban, akkor végtelenül boldog leszek.
De sanszos, hogy nem lesz day1 vásárlás, nem bízom már a Bethesdában. -
kemotox
addikt
Napi pletyi: E3-on bemutatják a New Vegas 2-t, Obsidianék fogják csinálni ismét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- LEGO klub
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPAD 8.Gen (2020) Wifi+Cellular Space Gray 128GB , Magas Akku %, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Anycubic Photo Mono X nyomtató
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

én a kezdetekben normal/hardon toltam de amióta megvan az X1-es armor azóta a survival mód előtt hard-ban. Eddig nem volt necces helyzetem.
(konfig az adataimnál) virtuális memória visszakapcsolása oldotta meg a dolgot. HS előtt sosem volt ilyen...
Semmit nem sebeznek rajtam az ellenfelek és mindenki meghal 1-2 lövésből... Gyakorlatilag power armort egyáltalán nem használtam a játékban, van több mint 100 core-om 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), az egész település-menedzsment dolgot meg a legózást tegyék opcionálissá (mondjuk egy ingyenes nagy DLC-ként), legyenek anélkül is élettel és történetekkel teli települések, egyéniségek/karakterek meg minden, ami a korábbi Fallout-okban jó volt.