Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem tudtam, hogy a Synthek képesek szaporodni, ez nekem új. Nem emlékszem, hogy erre lenne példa a játékban.
Amúgy meg, nehogymár egy 10 éves játék esetében, amit már mindenki 10féle képpen kijátszott spoilerezni kéne...
-
Warton
őstag
válasz
üzenetére
Minutemen: elvileg városlakókat tudsz védelemre rendelni. Építesz egy guard posztot és beleraksz valakit. Annyi, hogy kell nekik fegyvert adni, hogy hatékonyabbak legyenek. Plusz ott vannak a turrettek. De egyébként ja, elég idegesítő ez a játékelem egy idő után, főleg akkor ha sok settlemented van. Egy idő után már nem foglalkoztam ezekkel.
Loot cipelés: a settlementek raktárládájába belehet pakolni azt, ami épp nem kell. Illetve lehet építeni saját házat, ahol a lootot ki lehet állítani.
-
Warton
őstag
válasz
üzenetére
Viszonylag régen vittem végig survival módban és emlékeim szerint nem volt könnyű. Egy-egy küldire azért rá kellett készülni. És ha nem akarsz sokat sétálgatni az egyes városok között akkor jól végig kell gondolni, hogy adott településen lehetőleg minden opciót kijátsz.
Nagy mértékben felértékelődtek a korábban teljesen figyelmen kívül hagyott út széli matracok.
Ha jól emlékszem testvériséggel játszottam és az volt a jó abban, hogy a játék vége felé már vertibirddel tudtam közlekedni a helyszínek között, ami azért jóval gyorsabb volt mint a séta. -
Warton
őstag
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
válasz
MrPappa
üzenetére
Elmennék Diamond Citybe, felvásárolnám az összes vendortól a clothokat. Majd a cuccal elmennék egy settlementre.
A settlementen építenék egy konténert, amibe beletenném a clothot, a konténer mellé egy vacuum hoppert és arra rákötnék egy gyártógépet, az utána lévő futószalagra egy lézernyalábot, amire rákötnék két darab countert. A futószalag végére/alá egy mortárt helyeznék, ami a második counterből kapná a nafát. Az egész hóbelevancot ellátnám árammal és rákötnék egy számítógépet a hálózatra, amibe beállítanám, hogy a gyártó teddybeart gyártson a countert pedig 9-re. Aztán várnék, amíg a counter 99-et mutat.

Szerintem más lehetőséged nem nagyon van...

Esetleg ha még akarod cifrázni a counterre ráköthetsz egy-két rakétakilövőt színes rakétákkal felszerelve.
-
Warton
őstag
Igen, többször, többféle bilddel, még survival módban is végigtoltam egyszer. Kb. 400 óra van benne. Egy időben annyira eluntam, hogy legyártottam 100 db macit, amiket aztán kilőttem az égbe.

Egy hónap kihagyás után most a vasutasokkal vagyok. Jelenleg egy 0 intelligenciájú, magas szerencsefaktorral (idiot savant) rendelkező hevi szledzshemörrel felszerelt melee karakterrel nyomulok. Kihívás volt, főleg az elején, de most már egy alap deathclaw nem okoz különösebb gondot, ha halálfejes akkor azért problémásabb.
Igen, kihalt érzésem volt, mert ez egy posztapokaliptikus világ, amit a kínaiak szanaszét lőttek atommal. Milyennek kéne lennie? Én annyira nem szeretek harcolni, inkább a történetek ragadnak magukkal. Rengeteg mindent lehet benne csinálni
-
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
Spoiler Alert
Az jutott eszembe, hogy ha az Intézet emberei
folyamatosan teleportálgattak az egyik helyről a másikra, akkor vajon ennek az egész Dogmeates küldetésnek amelyben Kellog szivarja alapján Diamond Cityből kell viszonylag sokat sétálni abba a gyárba Kellog után mi értelme van. Kellogg miért nem teleportált csak úgy simán át, miért gyalogolt? -
Warton
őstag
Azért szerintem a Survival mód adja meg az igazi hangulatát a játéknak, meg egy csomó mindennek az értelmét. Igen, rohadt nehéz az elején, főleg azért mert egy csomó játékidőt veszítesz el, mert elindultál egy questre beleöltél fél órát vagy még többet és a végén lelőnek és mivel nem mentettél kezdheted elölről. És igen ez frusztráló, de azért egy bizonyos szint elérését követően már könnyebben megy minden és nem fognak tudni olyan egyszerűen kinyírni a raiderek.
De azért elég sok helyen van hálózsák, ahol tudsz menteni, csak ez normál játékmódban fel se tűnik, mert ott mindig ott van az F5 gomb.
-
Warton
őstag
válasz
Venyera7
üzenetére
Nem lehet börtönbe zárni, legalábbis mod nélkül biztosan nem.
1. az emitter nem hat rá
2. ha a pacify perked meg van a karakteren szerintem akkor a városban lévő NPC-k fogják kivégezni
3. ha nincs lakos a városban szerintem akkor sem lehet kalitkába zárni, mert kijön belőle. Egyszer akartam állatkertet csinálni és az volt a baj, hogy hiába volt hermetikusan lezárva egy adott terület, ajtó nélkül a Deathclaw akkor is kijött belőle.
Ebből gondolom, hogy a raider ugyanígy kijönne bárhonnan. -
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szerintem a legjobb és leggyorsabb és korlátlan pénzszerzési lehetőség a dinnyézésben van. Csinálsz egy rohadt nagy dinnyefarmot Abernathyiéknél, mondjuk 60 dinnyével, ahhoz 10 lakó kell. A dinnyéket összeszeded és eladod Lucynak az Abernathy farmon 5 capsért, az összesen 300. Nem kell azon aggódni, hogy a vendornak van e lóvéja, nem kell science perk, nem kell magas charisma stb. Semmi sem kell csak pár settler, sok dinnye. Sőt van egy olyan előnye is a dolognak, hogy nem kell ingame időt eltöltened, mert a víz várással, alvással nem keletkezik, ergo capsért neked közben questeket kell csinálnod, vagy építkezned vagy csak úgyhagyni a játékot stb., viszont a növények meghozzák gyümölcsüket akkor is ha alszol vagy vársz.
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szerintem a vizet nem viszi át a supply line, azaz minden településen kell kutat ásnod.
-
Warton
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Nem értem az első kérdést. Szerintem te kevered a supply line-ot a trade shopokkal.
Egy ember azt hiszem 4 vagy 6 egység kaját tud kezelni. A trade shoppok azért kellenek, mert a városban pénzt termelnek neked, illetve boldogságot növeli, ami nem igazán tudom, hogy miért jó, de mindegy, talán akkor többen akarnak a városodban letelepedni.
1. A növények, már amiket te ültetsz azok nem döglenek meg, de idő kell nekik mire újratermelődnek, azt hiszem, úgy 24óra minimum, de lehet, hogy több.
2.Van egy saját pipe fegyverük, de te is adhatsz nekik jobbat, illetve tudomásom szerint, ha fegyvereket teszel a benchbe akkor onnan ki tudja venni ha jobbat talál a sajátjánál, elvileg láttam már ilyen youtube videót, ahol ezt taglalják, de nekem valahogy sose akarják felvenni a beszórt fegyvereket, illetve armort.
-
Warton
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Kiválasztasz egy jagellót Enter aztán azt hiszem Q (Supply line) aztán kiválasztod a várost, ahonnan tradelni akarsz. Azért vedd figyelembe, hogy nem fogod látni a másik város raktárját, csak build és craft módban. Azaz építeni tudsz belőle, de nem tudod betenni a saját inventorydba.
-
Warton
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Nem ez teljesen vanília. Csak a vaultos meg a contraptionos dlc kell hozzá.
Építő módban normál vaultos padló elemeket lerakod és rászneppeled a korlátot. Ez eddig simán menni fog ezután jön a szívás.
Az összes padlót elbontod egy kivételével, ahhoz hozzászneppelsz egy falépcsőt. Ez kb. 5 perces tökölés, de nem lehetetlen. Aztán a falépcső aljához, lehetőleg ahol felette nincs vaultos padló egy warehouse falat és annak a tetejére rakod a warehouse üveget. Így egy szintben lesz az üveges tető a vaultos padlóval. Utána mindent elbontasz kivéve az üveget, és ahhoz hozzászneppeled az összes üveget ami tökéletesen fog passzolni a korláthoz. Nekem most így néz ki.
Az oszlopokat csak a realitás kedvéért tettem oda, hogy ne tűnjön úgy mintha lebegne az egész a semmibe, viszont hála istennek azok is tökéletesen illeszkednek az "idegen" üveges elemhez.
-
Warton
őstag
válasz
Ryder62
üzenetére
Szép. Én komplett városokat sosem tudtam összehozni, mindig csak egy-egy épületet, kivéve persze amikor az építési határt túllövöm. Egy városnál elég hamar elvesztem az érdeklődést. Viszont haladok a PA Múzeummal. A cél az, hogy legalább két szintes legyen plusz a pince, ahol a generátorok vannak, meg egyéb olyan dolgok, amik nem baj, ha nem látszódnak (pl. kút) A földszinti padló a normál átriumos padló, viszont az emeleti padlót átlátszóra szerettem volna csinálni. Üveg felület meg tudtommal csak a warehouse-os tetők közt van. Szerintem egész jól néz ki így:
És, ha majd jól viselkedtek, egyszer majd elmondom, hogyan lehet a warehouse-os üvegtetőt szneppeltetni a Vaultos korláttal.

-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Nem ér röhögni, tudom, hogy szar, de már tervezem a költözését Abernathyékhoz. Jelenleg itt tartok csak mindig kifogyok acélból.

Azért választottam a Vault Átriumot, mert egy-egy ilyen szint közé pont be tudom illeszteni a PA tartót.

Az áramellátást pedig a padló alatti generátor biztosítja és onnan vezetem ki, majd vissza az épületbe, így talán nem fognak látszódni a vezetékek annyira.

-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Így se nehéz, tele van a pálya ágyakkal meg hálózsákokkal. Csak amikor nem survival módban játszik az ember akkor észre se veszi ezeket. Survival módban viszont rendszeresen megy az alvóhely hajkurászás.
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szerintem ez felesleges. Nem az alvás a legnagyobb gondod, hanem az állandó járkálás az egyes városok, helyszínek között. Mikor már tudsz hívni vertabird-öt akkor már minden sokkal egyszerűbb. Mondjuk így meg mindig Pigrimbe kell menni új vertabird gránátokat venni.
-
-
Warton
őstag
Úgy emlékszem, hogy a Fallout3-ban a Supermutánsokat az egyik vaultban gyártották. Feltételezem, hogy az USA-ban több vault is ezekre a kísérletekre épült és a bomba felrobbanását követően valaki visszaélt a helyzettel és elkezdett szupermutánsokat gyártani, hogy leigázza az emberiséget.
Szerintem a Szupermutánsok tudnak szaporodni, de mivel nem a gondoskodási képességükről híresek, feltételezem, hogy a szupermutáns csecsemők elég hamar meghalnak, mert nem kapnak enni, inni stb.
Biztos vagyok benne, hogy öregednek, talán a radioaktivitás miatt lassabban.
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Eladod a purified watert azt csá. Egyedül az XP miatt érdemes talán építgetni ezt-azt.
Talán még ha fegyvert gyártanék, de ahhoz nagyon sok szir-szar kell. -
Warton
őstag
-
Warton
őstag
Megcsináltam a világ legjobb bizniszét a Commonwealthben. A Slogon tarberryből, vízből, gabonából és műanyagból Fancy lads snacket gyártok.
Egyetlen bökkenő van, amire persze csak később jöttem rá, hogy minden egyes legyártott cuccon bukok 8 capsot. Mert a snacket 12 capsért tudom eladni, míg a hozzávalókat összesen 20-ért tudnám eladni...

-
Warton
őstag
Igen, igen, végre valaki felveti ezeket az igen égető problémákat és gócpontokat. De én továbbmennék, szívesen olvasnám az NPC-k megnyilvánulásait inka csomóírásban. Hiszen ott van Szigetcsép, ahol már szinte mindenki ezt a fajta írásmódot használja és teljesen értetlenül ül le a monitor elé és szeretne Falloutozni, de nem tud, mert a játék nem támogatja az inka csomóírást.
-
Warton
őstag
Nekem más problémám van. Mégpedig az, hogy ha egy városban a külső támadást elhárítom akkor egyik vendortól sem tudok semmit sem venni, mert állandóan 2 napon keresztül csak hálálkodik, hogy milyen jó, hogy megmentettem a várost és nem hajlandó barterelni velem. Ezzel találkozott már valaki, van erre valami megoldás? Mert borzasztó idegesítő, hogy az adott városban nem tudok érdemben tevékenykedni, mert az idióta árus köszönget nekem.
-
Warton
őstag
Még szerencse, hogy Survival módban is működik a Virtabird grenade. A gyaloglás vége...

-
Warton
őstag
válasz
üzenetére
Ezen a mondaton felröhögtem.. Aztán rájöttem, hogy tényleg, nekem is mindig felcsillan a szemem, amikor meglátok egy aluminium can-t a sok tin can között. A pygrim main deckjében meg tényleg rosszul lettem és egyből beszedtem 3 buffoutot amikor megláttam a rengeteg aluminium canistert...

-
Warton
őstag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Én nem bántam meg. 268 órám van a játékban, de még 30-at szerintem beleteszek.
-
Warton
őstag
válasz
torreador22
üzenetére
Építőmódban entert nyomsz a telepesre, aztán rámész az adott dologra: üres bolt, termesztendő növény stb. és arra is nyomsz egy entert és akkor elkezd árulni vagy kertészkedni.
-
Warton
őstag
Elkezdtem dél-keleten portyázni survival módban. Hát nagyon durva, vegyes összetételű power armorral, 200 db 308-as lőszerrel 100 44-es lőszerrel, számolatlan mennyiségű stimpackból egyetlen küldetés félig történő megcsinálását követően maradt 308-as lőszerből 20 db, 44-es kifogyva, stimpackból 1 darab, a PA-ból szinte mindegyik elem sérült. Csak az utazások közben szembejövő rustdevilek, szunyogok, boatflyok, radscorpionok stb. gatyásítottak le így. A végén már inkább egy bokorból szemléltem ahogy a rust devilek elhaladnak előttem.
A Cabotos küldiből pedig csak az elmegyógy intézetig jutotttam, onnan már haza kellett mennem újraszervezni magam.
Felgyógyulni a különböző infectionökből meg addictionökből. Nagyon kemény cucc így. Feltételezem hiába nyírtam ki az úton idefelé egy csomó mindenkit újratermelődnek. -
Warton
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Sanctuary
-
Warton
őstag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy lehet építeni, így első blikkre, látatlanul én a bútorok közt nézném meg a Misc-ben, az asszem a legutolsó kategória.
-
Warton
őstag
Na nagy nehezen sikerült eljutnom a jószomszédokhoz, kb. 6. próbálkozás, mindegyik próbálkozás kb. félóra.
Aztán onnan vissza Gyémántvárosba még neccesebb. Legendary szupermutánsok, fosztogatók, sőt még egy medve is betámadt útközben. -
Warton
őstag
Tegnap vagy 45 percnyi játék ment a kukába a survival mód miatt. Gondoltam barangolok egy kicsit keleten. Railroadot felfedeztem, Cabot házba mentem, kinyírtam egy rahedli gunnert, raidert supermutánst. Goodneighborbe akartam eljutni, de már nagyon ágyat kerestem, erre felrobbant mellettem egy autó és újra Boston kertvárosában találtam magam.
Ezután jött a ragequit. 
-
Warton
őstag
válasz
üzenetére
Nem nehéz annyira, csak kényelmetlen. nem tudsz menteni csak alvásnál, nincs fast travel. Kaját, piát, gyógyszert muszáj magaddal cipelni.
Attól függ, hogy ki támad rád. 5 db csótánnyal könnyen megbírkózol, viszont 5 db supermutánssal már nem biztos, főleg az elején. Én ha mutánst látok már szaladok is. Cambridge-ben szembe jött négy-öt zombi, a hátam mögött meg megjelent 3-4 mutáns, minden hezitálás nélkül, egyből el kezdtem sprintelni a zombik felé, pedig azok sem egyszerűel lvl 10 alatt.
Összegyűjtöttem pár fusion core-t, úgyhogy lassan nekivágok a Paladin Danse küldetésnek PA-val...
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Nem, nappal is zárva volt nekem. Mikor ment aludni az orvos akkor kaptam el és gyorsan meggyógyíttattam magam.
Eljutottam Diamond Citybe is. Végülis az se egy nagy táv, kb. negyedóra sprinteléssel letudható DC és Sanctuary.
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Jah, csak nekem zárva volt a boltos/orvos ajtaja olyan zárral, amit nem tudtam kinyitni.
Mindegy Sanctuaryba visszamentem és építgetek, azzal is jön az XP, aztán majd, ha egy kicsit megerősödöm el kezdek barangolgatni. -
Warton
őstag
válasz
Chabe89
üzenetére
jah néztem, hogy lehet antibiotikumot csinálni, egyedül a világító gomba hiányzott. Na mondom nem gond, mert tele van gombával a redrocket alatti barlang, bemegyek aztán vissza az abernithy farmra, és akkor látom, hogy chemist perk kell. Na nem baj, majd meg lesz, aztán látom, hogy ahhoz 7 int kell, van kb. 4.
Aztán szerencsére találtam egy ládába 3 antibiotikumot, azzal el leszek egy darabig. -
Warton
őstag
válasz
Chabe89
üzenetére
Elkezdtem egyet Survival módban. Szerintem a Hard fokozat nehezebbnek tűnik mint ez, a fast travel hiánya elég zavaró. Viszont így már van értelme az ételnek, meg a szanaszét heverő matracoknak. Sőt meg is betegedtem, de valahonnan volt antibiotikumom.

A fegyvereknél még nem tartok, de sok pontot tettem az endurance-ra. Most lassan az intelligenciára is rakok pár pontot, hogy gyorsabban fejlődjek.
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Sokat gondolkodtam, hogy miért fogott meg engem annyira ez az építkezéses rész. A minecraftot nem szerettem, túlságosan apró dolgokkal kell foglalkozni abba, mert ott tényleg minden egyes kockát ki kell craftolni. A Falloutban pedig nem töltesz órákat a nyersanyag beszerzéséért, hanem elmész a vendorhoz és megveszed, ami kell. Ráadásul egy építményt nem kockánként raksz össze, hanem nagyobb egységekből,í gy viszonylag gyorsan össze lehet hozni valami látványosabb dolgot, ergo gyorsabban meg van a szükséges sikerélmény.
-
Warton
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Költözködtem és nem volt időm játszani, úgyhogy most egy hónap után vettem elő újra a játékot. Még szerencse, hogy megmaradt egy jegyzet a gyárról így könnyebben meg tudtam csinálni.
A jövőbeli terv pedig az, hogy az egyes gyártók termékeit egy tárolóba kéne vezetni, hogy egyszerűbben tudjam értékesíteni a vendoroknál. Most sokat kell betlehemezni a gyártók között, mire mindent összeszedek.
A másik ötlet pedig ami a gyerekházakban van golyósmedence. Kickball, pumpkin és bowling golyókból, csak kell egy viszonylag nagy medence azt megtölteni ezekkel. Az mekkora flash lesz.

Aztán majd lehet áttérek az állattartásra és építek egy Arénát, ahol verekszenek majd a Deathclaw-k a yao gai-kkal.

-
Warton
őstag
Közben befejeztem a kb. egy hónappal ezelőtt kezdett projectet. Elkészült a gyár, amivel egyszerre 4 féle kaját tudok gyártani Starlight drive-inben végülis.

Mivel ezen a helyen kevés a jó termőföld, amivel elláthatnám nyersanyaggal a gyárat felhúztam egy üvegházat is, nem kis területen.

Az előzetes tervekhez képest még készült egy számláló szoba is, ahol egy helyen lehet nyomon követni az egyes gyártó teljesítményét, egyelőre 999-ig számlálnak.

-
Warton
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az NPC-k nem fogynak ki a lőszerből. Ha a settlerseknek adsz egy fegyvert és ahhoz legalább 1 db lőszert akkor azzal vígan elvan. Ugyanez igaz az ellenségre is.
Amúgy én úgy tudtam, hogy a workshopból simán kiveszik a felszerelést (páncél, fegyver). De nem biztos, nem figyeltem meg annyira.
-
Warton
őstag
A DLC-k le vannak árazva 33%-kal a Steamen, akit esetleg érdekel. Lehet megveszem a vaultosat meg az automatront.
-
Warton
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A loading engem is zavar. Kizökkent a játékból, nem nagyon, de egy kicsit.
-
Warton
őstag
Azért jó látni, hogy rajtam kívül is vannak őrültek, akik gyárakat építenek. Asszem a következő gyáram valami ilyesmi lesz a SPecticle Islandon.
https://www.youtube.com/watch?v=q5hDn1K0skY

-
Warton
őstag
Na, megy ez a counter dolog simán. Lézer tripet kell tenni a szalagra, azt hiszem a második típusút. Aztán rákötni a counterre, aztán a counterről rá kell kötni egy következő counterre. És a terminálon pedig 9-esre kell állítani a rendszert, így két counterrel már 99-ig tudjuk számolni a dolgokat. Persze ezt lehet tovább fokozni, ha további countereket kötünk sorba.
-
Warton
őstag
válasz
csibuka85
üzenetére
Perszehogy, de ez nem erről szól. Nekem is van pár purifierem Sanctuaryban.
A játékbeli küldetések menj ide lődd szét azt, meg ezt aztán gyere vissza, beszélgessünk stb. nem igazán köt le. Túlságosan egy síkúak, meg unalmasak. Persze van néhány kivétel, de a történetek nagyon bugyuták többnyire, illetve rengeteget kellene olvasni, hogy igazán kiteljesedjenek.
Így jobb híján saját magamnak találom ki a "küldetéseket". Illetve eszembe jut egy probléma pl. hogy lehet elérni azt, hogy ugyanolyan féle anyag kétféle gyárba kerüljön. És akkor észreveszem ezt a terelőt, utána nem értem, hogy miért nem működik rendesen, aztán rájövök, hogy interval switch kell, aztán kitapasztalom a 3-szoros szorzót.
Aztán erre jönnek a küldetések:
Csinálj gyárat, amiben 3 különböző típusú dolgot gyártasz. Csinálj gyárat, ahol négyféle kaját gyárts, de a nyersanyag biztosítása automatikus legyen. Készítsd el a nyaralód Fallout beli mását. stb. stb.
Most reggel buszra várva az jutott eszembe, hogy minden egyes gyártóra szerelek egy számlálót, hogy számolja, hogy mennyit termelt eddig. Még nem tudom, hogy működik, gondolom kell egy tripwire, amit hozzá kell kötni a counterre. Tehát meg van a probléma és próbálom megoldani valahogy. Ez az, ami a játékhoz tud szögezni mostanság. A brotherhood of Steel, meg a minutemen meg a hülye Intézet meg a méghülyébb railroad egyáltalán nem köt le. Csak ez a szarakodás, hogy szneppel a hülye gyártósor a hopperrel vagy nem és ha nem akkor miért nem...
Miért tűnt el az áram egyszer csak valahonnan stb...Jah és akkor ezt a bowling golyós dilit még nem is próbáltam, meg a tüzijáték is elmaradt nyersanyaghiány miatt.
-
Warton
őstag
Tegnap éjjel sor került a Finch Farm beli élelmiszergyár első tesztelése.
Itt indul az egész. A Workshopból kiszívódik az összes dolog. Ezt majd lehet módosítom, mert nem sok értelme van. Kellett egy fal a szalag mellé,mert minden leesett róla, így viszont a falról visszapattan.

Itt választódik szét a paradicsom. Az egyikből paradicsompüré a másik pedig a csipszhez kell. Ugye ezeket a terelőket interval switchhez kell kötni. A fele-fele arányhoz úgy kell beállítani a switchet a terminálba, hogy az ON időnek kb. 2-3 szoros időnek kell lennie az OFF-hoz képest. Azaz, ha az OFF 2 secre van állítva akkor kb. 5-6 secre kell állítani az ON-t. Így érhető el, hogy feleződjenek a tárgyak, azaz az egyik fele,erre a másik fele arra kerüljön.

Itt a műanyagot osztjuk szét, ami a Blamcohoz, illetve a Cukorbombához kell. Egy áramkörre vannak kapcsolva az INterval switchek azaz mindegyik ugyanúgy működik. 2 s OFF, 5 s ON.

Itt pedig az elkészült kaja, mindenféle ÁNTSZ és KÖJÁL előírásnak megfelelően tárolva.
Van benne "idegen áru" is, ami egy picit sötétebb.

Egész jól sikerült a teszt egyedül a CukorBombához szükséges gabona esett rossz helyre a földre, úgyhogy ott még alakítanom kell a gyártósort. De amúgy teljesen automatikusan működik minden.
Amit tervezek még itt, hogy egy kicsit egyszerűsíteni kéne a szalagokat valahogy, még nem jöttem rá, hogy hogy, illetve nem tetszik, hogy a sorterek a levegőben lógnak. Azt sajnálom még, hogy épületet eköré nem lehet tenni, mert így is a settlement határára kerültem.
-
Warton
őstag
Csak a Workshop meg a Contraptions van meg. A Vaultot, meg az Automatront majd lehet a karácsonyi leárazáskor.

Néha visszatérek az első gyáramba Csillagfénybe, hogy lőszert gyártsak és amíg elkészül a 100-200 .50-es addig átprogramozgato, egy kicsit a gyártókat uzsidoboz helyett csinálok ilyen pacit, mert túl sok volt a fölös csavar és rugó, meg aztán jó drágán el lehet adni a vendornak:

Finch farm újratöltve egy négy és egy háromemeletes lift pont felvisz a felüljáróhoz. Lehet itt csinálom meg a házamat...

Na most már én is kezdem elveszteni a fonalat.
Ráadásul a terelők valamiért nem kapnak áramot. 

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ebből gondolom, hogy a raider ugyanígy kijönne bárhonnan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ráadásul a terelők valamiért nem kapnak áramot.