Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
ledgeri #31499 üzenetére
Ááá de ki lett forgatva. 🙃
Továbbra is tartom, hogy a mobilra, vagy email-ben akár mindkettőre kiküldött kód/jelszó nem lehetne kisebb prioritású, mint akármilyen TOTP, 2 faktoros 12 faktoros kód...
Ez pedig egyenesen kényelmetlen.Mi van, ha lemerül a mobil, vagy nincs nálam... biztos nem fogok appot telepíteni ilyenre, aminek működésében szintén nem bízom. Külön eszközt sem fogok cipelni. Nekem az email, vagy sms kód a kényelmes. Nevetséges, hogy nálad a mobil, vagy az email és nem tudsz semmit kezdeni, mert a kód mindenekfelett az egyetlen, amit olyankor elfogad. Én ezzel nem értek egyet, de elfogadom, ha neked így jó.
Ja és még ott van az általam megjelölt 6-7 ismerős, akik szintén megvannak bízva, ha lopnák a fiókot, akkor ők igazolnak engem. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #31498 üzenetére
Ez a téma az ami miatt a TOTP-set be kellene állítani, míg nem az teszi aki lopta az egészet.
Kétfaktoros és kétfaktoros közt is van különbség. Az egyik lehet SMS, ami függ a FB és vele szerződött szolgáltatótól, a felhasználó és a vele szerződött szolgáltatótól, és a két szolgáltató közti tértől. Vagy lehet TOTP, ami egyszeri, biztonságos kapcsolat meglététől, utána viszont csak az időtől. Egyik ki tudja mennyi kapcsolat, másik egyszeri. Egyik mindig nyitott csatornán leshető, másik lehet full oflline. Nem mindegy melyik kódról beszélünk!
A linkelted pont csak az SMS-esről szól, mig az aktuális a TOTP-sről is, ami nagy különbség.
Én is egyszer egy hétig izzadtam, mert a gmailemhez nem jött meg az SMS... tudom milyen az.Olvasd el a szöveged és gondold el, hogy milyen lenne fordítva. Mi lenne, ha te mész el valahova, teljesen máshova, egyik napról a másikra (20 óra alatt lehet 18000Km-t repülni), és ott próbálsz meg belépni, és a rendszer nem enged mert szerinte nem te vagy, pedig juj de fontos lenne. Ezalatt meg valaki -mondjuk tudván, hogy te utazol- pont bemegy adategyeztetni a szolgáltatódhoz, épp lekenyerzvén Marikát aki átírja a számot egy új sim-re, és haverja meg az alapból is változó-IPs házad zónájában kilyukadó VPN-nel "épp a környéken van". A facebooknak ezt hogy kéne kezelni? Mi alapján valósabb az egyik mint a másik? Ja hogy vitted magaddal a TOTP-s kódodat. TE vagy te...
A facebook jogosan vonhatja a vállát, hisz ma már minden a lopkodásokról szól, arról, hogy miért kell a jó(!) többfaktor. Ad lehetőséget, hogy megadjon a felhasználó megbízható embereket, ilyesmik. Ha az adott felhasználó ezekkel nem él, és elveszíti fiókját nem tehet kivételt, mert annak hitelességét pont úgy meg lehet játszani rendesen, mint kijátszani nem rendesen: "elég ha az arcod és a neved látszik"... persze. Ha igaz akkor egy jó plasztik kártya simán elmegy hitelesnek, ha meg látszódnak a számok is, akkor vajon hozzáfér-e a facebook ahhoz az adatbázishoz amihez pl a szolgáltatóknak feltöltős adategyeztetéskor kell, és a FB tudja-e azonosítani a felhasználót, akiről egyébként alapból csak annyit tud amit beírt, és pl sosem töltött fel képet magáról, mások meg be sem tag-elték képen?
Aki egyszer veszít így, megtanulja. Aki utánanéz, megtanulja. A köztes meg majd beleesik valamelyikbe, vagy szerencsés, hogy nem. Minden védelmi funkció ésszerű használata nem paranoia. A facebookot nem mi, innen fogjuk megváltani, megváltoztatni. De addig meg, ha számunkra fontos adatokat generálunk benne, akkor azt védjük is ha annyira fontos!
-
Krystal_s
addikt
válasz
ledgeri #31493 üzenetére
Szerintem felháborító, hogy egy oldal nem enged be azzal a frissen kapott mobilos kóddal, amit olyan számra küldött ki, ami akár már évek óta regelve van az adott fiókban. Ezzel szemben előtérbe helyez egy pár órája bekapcsolt kódgenerátort, amit a rendszer nagyon is jól érzékel. Visszatudja simán követni, hogy teljesen más IP-ről, gépről, országból stb léptek be és lett átírva minden és nem az addigi user lépett be a fiókjába.
Azt is jól érzékeli, hogy az eredeti fióktulaj többnyire nem egy ismeretlen helyről, gépről és nettel próbál sikertelenül belépni.
Ez hatalmas "bug" a FB részéről. Pont ők, amikor mindenkiről kb mindent tudnak még a jelenlegi tartózkodási helyét, "gondoltait" is.
De mint tudjuk régóta így működik, hogy valahogy a normális felhasználói fiókokat hamarabb tiltja le, mint azt a sok 100 ezer-millió kamufiókot és csalót.ui: Eddig a kétfaktorost nem volt ajánlott bekapcsolni, mert gyakran nem engedi belépni a felhasználót. #28294
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zorzy4 #31494 üzenetére
(Ó... na eddig nem volt ilyen szintű topik-kapcsolódásom, pedig azt is követem)
Így viszont már egyértelműbb...
Igen, ő, hogy a visszaszerzés lehetősége ellen tegyen.
Most ő attól függően, hogy mit akar, megtarthatja, hogy majd küld minden ismerősnek egy spamkört, vagy átalakíthatja, hogy ha ki akarja adni magát valaki ellen valakinek, akkor ne egy 0 napos fiókkal tegye, vagy akár csak poénból röhög most, hogy jaj a ***** most próbálkozik, hahaha...
Ha valakinek ellinkelted a fiókod, talán megláthatjátok kívülről, hogy mi lett vele! Ha vannak gyorsan elérhető facebookos ismerőseid, kérd meg őket, hogy keressgessék meg a fiókod (privát üzeneteken keresztül a legkönnyebb gyorsabb), és jelentsék, mint feltört fiók! De ez nagyon úgy tűnik hogy ennyi volt!Ha más is hasonlóképp (általam most csak feltételezve) be volt lépve, vagy sütije az eszközön volt, az is hasonlóképp veszélyben van! Ami, mentve volt, az is -attól függően, hogy mennyi ideig futott milyen nettel- elkerülhetett. Amit tudsz ellenőrizz, mindenes mail fiók prioritás, aztán szépen a többi BIZTOS GÉPRŐL!
Hogyan kaptátok be azt? -
zorzy4
addikt
válasz
ledgeri #31493 üzenetére
Rájöttem! A delikvens aki átvette a fiókomat, állította be. Amúgy a feleségemét is, valószínűleg a számítógépünkre települt NIUS vírus miatt. Már beletörődtem,hogy új fiók kell, csak az a kérdés, hogy ilyenkor használja is a fiókomat? Vagy minek vette át? Nézegeti a képeimet, vagy írogat fideszes csoportokba, hogy hajrá Gyurcsán?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zorzy4 #31492 üzenetére
Ok, akkor már értem:
A második, alkalmazásos kód az nem a facebook alkalmazásra vonatkozik, hanem egy, korábban -nagy esélyel rabló által- beállított, alkalmazásban vagy programban generálódó TOTP 2FA kódra, amit bármelyik profilra be lehet, és -egyre jobban látom- ajánlott beállítani, és az pont arra van, hogy a kód nélkül, de a jelszó tudatában ne léphessen be senki.
Idén összel láttam, csak itt, 3-4 emberkét így megakasztva. Sikertörténetről még nem érkezett hír...
-
zorzy4
addikt
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Feltörték a Facebook fiókomat. (gondolom nem én vagyok az első). Küldtek ki ködot, de azonosító okmány feltöltését kérik. Legális ez, vagy még több adatot adok az új vietnami haveromnak, aki intézte ezt az egészet
?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
NeoPampalini #31470 üzenetére
Csak nehogy legközelebb a valós profilod is levágják, elő szokott fordulni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
#45469952 #31476 üzenetére
A Facebook nem magyar, ezt sokszor sokan elfelejtik, és a jogi szabályozás is ehhez igazodik...
Kérhetik, hogy bizonyítsd te vagy az, aki használja a fiókot, ez miattad/érted is van... ez mindig is így volt, elfogadtad a felhasználási feltételeket, amikor regisztráltál, nem utólag kell meglepődni... sokan, hozzád hasonlóan nem rendeltetésszerűen használják, és utoléri őket a szankció...
Volt másik profilod, itt ennyi a lényeg, ami nem lehet. -
noxon
őstag
Sziasztok!
Facebook üzleti oldalnál történt hirdetés letiltásához van külön topik? Vagy itt van aki tud segíteni benne?
Köszi.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Angel2014 #31471 üzenetére
Valószínű, hogy ellopták a barátom fiókját aki egy ember vagy gép és törölte is.
Volt beállítva TOTP-s 2FA? Most úgy tűnik, hogy most már van (a szöveg kimásolható fordítóba, mit ír?)... itt topikban emberkénk, aki elfelejtette, sem tudott rajta túllépni.
Ha az ismerősi-kör tudja jelenteni tömegesen (hogy ellopták) az jelenthet valamit. Itt hallottak alapján meg lehet búcsút mondani neki!
A felsoroltak közül melyik módhoz van hozzáférésetek? A google-es belépés lehetne a legstabilabb ránézésre.Mik voltak ez elvesztés körülményei?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mitévőek legyünk?
Valószínű, hogy ellopták a barátom fiókját aki egy ember vagy gép és törölte is. Egyet látunk amikor próbálunk belépni, hogy kínai nyelvre vált.
Megkezdődik a fiók keresése
Majd beírjuk az új jelszót amit kaptunk sms-ben.
És itt jön a gigszer. Átvált kínai nyelvre és kódgenerátort kér és innen nem tudunk tovább lépni a visszaállításhoz. Ilyenkor van egy gomb a tovább majd kiléptet.
Majd megpróbáljuk újra belépni és a fiókot megkeresni de a facebbok már nem küld több jelszóvisszaállítást a megadott telefonszámra.
Itt felmerülhet hogy az IP címmel játszik és azt lővi ki mert más IP címről és készülékről kérve már elküldi.
Egyszóval nálunk az email a telefon és az új beállított facebook jelszó is és nem tudunk mit csinálni?
Ez a fiók még tegnap működöt.
Mit tanácsoltok mit tegyek?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
krizmo_ #31465 üzenetére
"mivel mindenkinek 1 felhasználója lehet, így ne csodálkozz, ha törölték a másik profilod."
Mondjuk ez is érdekes, mikor hogy megy... Én egy virtuális gépben tartom a másik profilomat, idén már kettőt jégre tett az FB, a harmadik fél éve üzemel, eddig minden gond nélkül.
-
movax
őstag
válasz
Hulyjegyerek #31468 üzenetére
A FB egyre őrültebb dolgokat csinál...
-
Hulyjegyerek
újonc
Annyira azért nem vagyok okos.
Azt sem tudom hogy kell valakit feljelenteni, vagy be...még nem volt rá soha szükségem.
Komikus az egész. xD
Arra tudok csak gondolni, hogy valóban a spam jelleg miatt tíltott le. :/
Viszont az is irónikus....mivel eredetileg egy ismerősömmel "tesztelgettünk" valamit azokkal a vackokkal, és eleve azért mentem "magamhoz" írogatni, hogy ne a vele közös beszélgetésünk szemeteljem tele.
Erre puff. 😅 -
movax
őstag
válasz
Hulyjegyerek #31466 üzenetére
Te Hulyjegyerek!
Aki képes arra, hogy saját magának küldözgessen hangulatjeleket, az arra is képes, hogy feljelentse saját magát. Biztos nem történt meg?
-
Hulyjegyerek
újonc
Megáll az eszem...
A Messenger letíltotta a beszélgetés kezdeményezésem 2 hétre, mert saját magamnak egymás után túl sok hangulatjelet küldtem üzenetben.
Ilyenkor mit lehet tenni? XD -
-
törölt tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, ha a mobilomon be vagyok jelentkezve a Facebookra, akkor a számítógépes bejelentkezésnél ne kelljen beírni hitelesítő kódot, hanem a mobilomon hagyom jóvá a bejelentkezést?
Ha megoldható mit kell beállítani? -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
A problémám elég gyakori, ahogy itt olvasom, de szeretném kérni a javaslatotokat. Egyszerűen vállalkozást hirdetnénk, de a facebook tiltotta az accot. Minden be lett adva nekik review-ra, de június (!!) óta nem hajlandók igazolni a személyit se, pedig azóta 2-szer beszéltem még a chat support-al is.
Szóval összefoglalva: hirdetni nem tudunk. A review-t nem tudom újra kérni, mert folyamatban van (de vélhetően beakadt örökre ebbe a státuszba). Semmilyen support nincs (se email, se chat). Ha újra regelek valószínű az adatok egyezése miatt rögtön azt is bannolják, így az is kapufa. Másra meg nem tudom bízni a hirdetést.
Egy másik olyan cég sincs az egész IT piacon, aki korlátozott volna eddig minket és mindenkinek van normális supportja. A facebook konkrétan ellehetetleníti a működésünket, mert a célcsoportunk nagy része facebook felhasználó. Így egyrészt az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne tenni vagy kinek lehet szólni? A másik, hogy van valami hivatal, ahol ezt jelenthetjük vagy akár jogi útra terelhetjük az ügyet?
Köszi mindenkinek!
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem:
Androidos telefon, Messenger. Ha elindítom az alkalmazást, átirányít a Facebook bejelentkező oldalára. Nincs is Facebook regisztrációm, illetve a telefonon sincs Facebook alkalmazás telepítve. Ezt kb. 1 hónapja csinálja, egyszer egy darabig jó volt. Mit lehet ezzel csinálni? Gyorsítár törlés volt. Újra telepíteni ha nem szükséges, nem szeretném.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Stellar Blade
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest