- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Erre szeretnék egy segítőkész embert
Csak,ha ép lélekkel társul,különben nem több,mint egy gyönyörű festmény
a szövegkörnyezet annyi,hogy a kérdés ez volt:
Do you want my body?THX
-
carrot
tag
válasz
Hasaggymeg #6697 üzenetére
de téged is mert kijavítottad murok bácsi figyelmetlen hibáját.
-
válasz
Hasaggymeg #6695 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek
-
carrot
tag
Dear Martin Ruane,
In reply to your advertisement in the Guardian of (dátum mikor jelent meg), I would like to be considered for the position of tour guide.
I have always been interested and involved in various multicultural and inter cultural studies, where I was simply inclined to learn about the people of this world. In addition, I have always been curious about the history of other countries and nations.
Travelling has become my hobby, I have visited nearly 10 countries in my life, but would like to visit more.
While I was abroad I had to use my English and German, which was an outstanding language practise. A position like this would be a dream come true.The qualities you are seeking are closely related to my experience I have collected during X (írj ide egy időt) years of practice. Attached is a résumé of my background.
I can be reached any time at your convenience to discuss the details.Yours very truly,
David Pollak
egy változat....
-
carrot
tag
Először a tap-os dologra, jelentheti még azt is, h ellenőrizd, illetve teljesítsd, véglegesítsd.
The most beautiful place I have been to - írd ki ha hivatalos a dolog, házi is hivatalos
In 2004 I studied in Norway. We travelled by plane from Budapest and changed plane in London. It was snowing, when we arrived to Sandefjord. Sandefjord is a small town, and it is about 100 km far from Oslo.
You can see beautiful mountains and fjords there and if you are lucky you can see the northern light.
We lived in a wooden house, but it wasn’t so cold, like this one (az otthoni?). There was a lake between the hillsides, and my teacher talked about the monster of that lake. I liked those mountains and lots of snow.
My teacher offered that we could see the northern sea. When I tried to walk into the sea it felt enjoyable but after a minute I came out of it, because it was very-very cold.
Norwegian people are very introverted but they are also friendly with visitors. Most of the people can speak English. -
tildy
nagyúr
most írom az angol házim, ez így jó?
The most beautiful place I’ve been to
In 2004 I studied in Norway. We travelled by plane from Budapest and changed plane in London. It was snowing, when we arrived to Sandefjord. Sandefjord is small town, and it is about 100 km away from Oslo.
You can see beautiful mountains and fjords there and if you are lucky you can see the northern light.
We lived in wooden house, but it wasn’t so cold, like this one. There was a lake between the hillsides, and my teacher talked about the monster of that lake. I liked those mountains and a lots of snow.
My teacher offered that we could see the northern sea. When I tried to walk into the sea it felt enjoyable but after a minute I came out of it, because it was very-very cold.
Norwegian people are very introverted but they are friendly with visitors too. Most of people can speak english. -
finest
addikt
Ja, akkor úgy értette, h nyomjad! Írd meg. Tap it - nyomasd!
Nagyon termékeny szó a tap, a dugásra is használják, pl. I'd tap. De pl. köszönés is, nehogy pofon vágd a következőt, aki így köszön! Szokás mellé integetni. (Meg persze egyszerűen, h nyomni pl. a mobiltelefont, távirányítót.) -
tildy
nagyúr
Én ezt írtam a végére mindig:
I hope I have gained your attention and I will be able to prove my competence and professionalism in practice.
I have attached my resume for further details.Thank you for your time and consideration.
Más : ha azt mondják egy számlára hogy tap it az mit jelent?????
-
Hi all!
Az alábbi hirdetésre kell írnom egy "letter of applicationt"
Trans-globe tours
Tour Guides
We are looking for enthusiastic , hard working, friendly people who
-have good interpersonal skills
-speak two or more languages fluently
-have a genuine interest in other countries and cultures
-want to see the world.Please apply with CV to:
Martin Ruane, stb. (cím)Próbálkozásom
Dear Martin Ruane,
I am writing in response to your advertisement in today's Guardian for a tour guide.
As you will see from the enclosed CV, I can speak English and German fluently.
I was always interested in history and in other countries and cultures.
Travelling is my hobbi, I have visited nearly 10 countries in my life, but I really want to visit more.
While I was abroad I had to use my English and German, which was a great language practise.
I job like this would be my dream come true. (Van egy olyan sejtésem, hogy ez egy nyelvtani epic fail...)
I could be available for an interview at anytime.
Hope I may be of interest to you.Yours sincerely,
David Pollak
Ennyi lenne. A végére nem tudom, esetleg cseréljem ki az utolsó mondatot arra, hogy I look forward to hearing from you soon?
Köszi
-
Ybron
senior tag
válasz
Hasaggymeg #6679 üzenetére
webfordítás
Mind1 azért köszi -
Hasaggymeg
veterán
válasz
[HUN]Tyson #6674 üzenetére
99%
(#6676) Ybron ...Ebben az helyzetben, mikor egyenesen az FF-re megy és nem beep-el vagy megy át más kódokon is ugyanaz az eljárás mint a "error on eVGA motherboards .." esetben (hiba az e VGA alaplapokon)" és ugyanúgy kell hibaelhárítani.Bizonyosodj meg,hogy minkettő ,a 24 lábas ATX és a 4 vagy 8 lábas (a x54 alaplapok 8-ast fogadnak,ne 4-est használj a 8-as dugaszba) CPU csatlakozásai megfelelőek.(Sok tápnak 2db. különböző típusu 8 lábas csatlakozója van,egy PCI 8 lábas csatolója és egy eATX 8 lábas vezetéke.Nézd át a leírást!!!) Reszetáld a BIOS-t az alaplapi elem 10 percre való eltávolításával,cserélgesd/forgasd meg a ram-okat az elsődleges DIMM csatolóban egyenként,tedd vissza a procit és távolíts el minden másodlagos ezközt.Ha a hiba még fennáll vedd az alaplapot ki a házból,helyezd egy műanyagra és boot-olj kinnt a letestelés/zárlat lehetőségének kizárása végett.Ha mégsem sikerül lehetőség szerint próbálkozz egy másik proci/táp-al.
Van egy útmutató videónk is a fennt leírtakról.kábé...I
-
Ybron
senior tag
Valaki letudná nekem írni mit jelent ez pontosan:
[link]
Nagyjábol tudom csak van egy két hiányosságom -
messias2
tag
jó a to
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Hasaggymeg #6673 üzenetére
ja, cooperation-t akartam írni a corporation helyén
A to-ban mennyire vagy biztos?
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
[HUN]Tyson #6672 üzenetére
Open to cooperation/compromise.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Hali'
A "nyitott az együttműködésre" kifejezés hogy van englishül?
open in coorporation? -
TazLeacher
nagyúr
Az nem baj, ha kemény, de nem levélről van szó, bocsánat, én nem voltam egyértelmű. Egy webshop-ból rendeltem játékot, ami elveszett. Röviden a történet:
Szóltam, hogy elveszett, erre ők írtak levelet, hogy várjam meg, míg letelik a 28 nap, és utána írjam meg, hogy cserét, vagy a pénzt kérem. Megvártam, írtam egy levelet, amelyben leírtam, hogy cserét (küldjék el újra) kérném, és leírtam a nevem címem. Erre küldtek egy levelet, hogy sajnálják, hogy nem kaptam meg, de az az azonosítás miatt küldjem el a nevem meg a címem. Elküldtem másodszor. Erre jött a válasz, hogy köszönik, és még mindig sajnálják, hogy nem kaptam meg, mit szeretnék, küldjék újra, vagy a pénzt kérném vissza.
Szóval erre lett volna a válasz. Eddig elboldogultam, de ponta abban szerettem volna, hogy legyen egy kis "él" a levélben, és ezért kértem a segítségeteket.
-
carrot
tag
válasz
TazLeacher #6668 üzenetére
Do you read incoming letters, or just reply to them?
I have already given you my name, address in my first letter with a resending (levélről van szó?) request too. Now, here you are sending the second letter. For the last time:
Ez egy picit kemény lett, de azt hiszem tiéd is az, ha kell puhábban, v keményebben szólsz, majd vlki leírja... -
TazLeacher
nagyúr
Tudna valaki segíteni ebben:
Önök el is olvassák a leveleket, vagy csak válaszolnak?
Az első levelemben leírtam a nevem, a címem, és, hogy újraküldést kérnék. Erre már a 2. levelet küldik. Akkor leírom utoljára:
-
whited
addikt
sziasztok
tudom hogy ez nem házi feladatos topik de most az egyszer kivételt tehetnénk?
Fontos lenne
szóval igazából pár mondatot kell elmondanom tétel gyanánt a sulimról angolul de megfogalmazni nem tudom
aminek benne kell lenni a tanárok neve,az épületek neve(amiből 4 van A B C D)az A a legnagyobb, milyen tantárgyakat tanulok(az most matek angol magyar fizika informatika tesi)
meg hogy milyen termek vannak fizikaterem nyelvi terem magyar terem kémia labor töri terem
meg hogy hány éves kortól meik suliba kell járni(általános stb.) m,eg hogy milyen fajta iskolák vannak.
A gondjaim azzal vannak hogy hogy kezdjem a mondatokat
Pl a nekem vannak tanáraim és utána felsorolom de eddig nem tudok eljutni mert nem találom rá a megfelelő kifejezést -
luw2win
őstag
Ez mit jelent?
"a method of thinking which discourages objections to suggestions"a szavak jelentése megvan csak összehozni nehéz.
-
CYBERIA
őstag
Hi!
Ez alkalommal két kérdésem lenne a szakértő urakhoz, hölgyekhez:
1. A „personal chemistry” mi lehet?
2. A „She goes...” és a „She is going...” között mi a különbség egy egyszerű mondatban a használatukat tekintve? -
carrot
tag
Hátha vlkinek segít. A teljesség igénye nélkül...
-
messias2
tag
válasz
gabor85 #6653 üzenetére
Útálja ha megpróbálják befolyásolni=He hates when somebody tries to control him
Jól azonosul mások problémáival=
Az igazságtalanságot nem szereti=He don't like injustice.
Éhenkórász=starveling
Politizál=politicize
környezetvédő=environmental protectionist
Aggódik a jövőért=She's worried about the future
Egyre többet olvas könyveket=He often reads books.
He do not fear from dirt=Nem fél a kosztól
Fél a magánytól=afraid from loneliness.
Hisz abban amit csinál=he believe's what he do.
Bosszúra készül=prepare for revenge
Dilis=crazy
Fociban közveszélyes=he's dangerous in football.
Nem néz TV-t=She don't watch TV
Gyakran keveredik bajba=He often get's in to trouble.
Becsületes=honest
Útálja a cigit=She hates cigarett.
Szeret moziba járni=He like to go to the cinema.
Csak minőségit vesz=She only buy quality product.
Lezárta a múltat=He closed the past.hát egyenlőre ennyit
-
gabor85
őstag
válasz
Hasaggymeg #6655 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
gabor85 #6653 üzenetére
Útálja ha megpróbálják befolyásolni
Hates when influenced
Jól azonosul mások problémáival
Sypathetic
Éhenkórász
Starving
Az igazságtalanságot nem szereti
Dislikes injustice
Környezetvédő
Enviroment conscious
Aggódik a jövőért
Worries about the future/B]
Nem szed fölöslegesen gyógyszereket
(B)Avoids excessive drug consumption(/B)
Politizál
(B)Is involved in politics(/B)
Egyre többet olvas könyveket
(B)Reads more and more books.(/B)
Nem fél a kosztól
(B)Isn't afraid of dirt.(/B)
Rend és tisztaságmániás
(B)Is order and hygiene obsessed.(/B)
Gyakran ad építő jellegű ötleteket
(B)Is often creative(/B)
Inspirálja a munkatársait
(B)Inspires his colleagues(/B)
Hisz abban amit csinál
(B)Believes in what he does(/B)
Fél a magánytól
(B)Afraid of loneliness(/B)
Bosszúra készül
(B)Preparing for revenge(/B)
Fél a felszínes tudástól
(B)Afraid of shallow knowledge.(/B)
Ordít ha emberi butaságot lát
(B)Outraged by human stupidity(/B)
Ölelése biztonságérzetet ad
(B)His embrace gives the feeling of security.(/B)
Rendkívül makacs, hajthatatlan
(B)Extremely stubborn and relentless.(/B)
Lezárta a múltat
(B)Left the past behind.(/B)
Szeret blogolni
(B)loves to blog(/B)
Tavasszal sétarepül
(B)Flies in spring.(/B)
Csak minőségit vesz
(B)Only buys quality stuff.(/B)
Útálja a cigit
(B)Hates cigarettes(/B)
Néha felfordulást okoz
(B)Sometimes causes turmoil(/B)
Szeret moziba járni
(B)Enjoys going to movies(/B)
Becsületes
(B)Honest(/B)
Gyakran keveredik bajba
(B)Often gets in trouble.(/B)
Szeret embrekekkel foglalkozni
(B)Likes to deal with people.(/B)
Megtanulta értékelni ami az övé
(B)Learnt to cherish what is his own.(/B)
Nem néz TV-t
(B)Doesn't watch TV.(/B)
Többet tud, mint amit mutat
(B)Knows more than he shows.(/B)
Kritikus hangnemű
(B)Critical.(/B)
Fociban közveszélyes
(B)Dangerous in football (/B)
Dilis
(B)Crazy(/B)
Káááábéééé...... -
messias2
tag
az nem semmi
mire kell neked ez?érettségi?nyelvvizsga?
hát talán párba tudok fejből segíteni -
gabor85
őstag
Sziasztok, tudnátok ezt angolosítani? Köszi
Útálja ha megpróbálják befolyásolni
Jól azonosul mások problémáival
Éhenkórász
Az igazságtalanságot nem szereti
Környezetvédő
Aggódik a jövőért
Nem szed fölöslegesen gyógyszereket
Politizál
Egyre többet olvas könyveket
Nem fél a kosztól
Rend és tisztaságmániás
Gyakran ad építő jellegű ötleteket
Inspirálja a munkatársait
Hisz abban amit csinál
Fél a magánytól
Bosszúra készül
Fél a felszínes tudástól
Ordít ha emberi butaságot lát
Ölelése biztonságérzetet ad
Rendkívül makacs, hajthatatlan
Lezárta a múltat
Szeret blogolni
Tavasszal sétarepül
Csak minőségit vesz
Útálja a cigit
Néha felfordulást okoz
Szeret moziba járni
Becsületes
Gyakran keveredik bajba
Szeret embrekekkel foglalkozni
Megtanulta értékelni ami az övé
Nem néz TV-t
Többet tud, mint amit mutat
Kritikus hangnemű
Fociban közveszélyes
Dilis -
Még egy kérdés:
Hi,
We believe the backup that was sent to us, is bad.
We issued a new backup to be sent to us at your old host.We will restore the new backup from your old host, once again after it is done.
Elég csak kb.-ra, nem kell szó szerint.
-
We'll
Ez mit jelent és minek a rövidítése?
-
carrot
tag
válasz
Gyuri27 #6644 üzenetére
Pl, így is lehetne...
Dear Activision,
I own the Call of Duty World at War Limited Collector's Edition PC game. However, I have two major problems. One being in the "options" menu, where I cannot find the "player name" option. Unlike in Call of Duty 2 and Modern Warfare here I cannot type in a name in the given options menu. Consequently, I am forced to play with the already given online profile name.
Secondly, I am unable to enter the following site http://codwwcollector.callofduty.com/enter_code, since when I enter the proper code it gives me the following notice: "Invalid code".Thank You for your kind help in advance.
Respectfully yours,
Név -
messias2
tag
válasz
Gyuri27 #6644 üzenetére
Dear Activision support
I have a piece of call of duty world at war limited collector's edition pc game.
When I go to the options menu I can't find the player name option so I can't give a player name.So I have to play the name that I get from online.My second problem is that I can't enter this website:http://codwwcollector.callofduty.com/enter_code
Because when I write in the game cd key I get an invalid cd key message.Thank you for your help
Yours trully György Szegedi
ennyit tudok segiteni lehet hogy van benne egy kis igeidő hiba de megérti szerintem -
Gyuri27
félisten
Uraim ha kérhetnék egy forditást.
Tisztelt Activision support.
Rendelkezem egy Call of Duty World at War Limited Collector's Edition pc-s játékakkal.
Az options menüpont alatt nem találom a player name opciót.
Igy a játékban a Call of Duty 2-l és a Call of Duty Modern Warfare-val ellentétben nem tudok nevet megadni. Igy kénytelen vagyok a megadott online profil névvel játszani.Második problémám, hogy a http://codwwcollector.callofduty.com/enter_code webhelyre nem tudok belépni. Mivil a játék kódját megadva az Invalid Code jelzést kapom.
Segitségüket köszönöm.
Tisztelettel Szegedi György.
Ahol kell (a jobb érthetőség miatt) javitsatok bele nyugodtan.
-
Vasinger!
nagyúr
Furcsa, hogy ezt a kérdést most teszem fel, hisz már msn-n fél éve kint van, remélem helyesen: Obsessed by music= Zene által megszállott? Csak hébe-hóba kitaláltam, remélem helyes.
-
carrot
tag
válasz
Hasaggymeg #6638 üzenetére
Have to - külső kényszer - teljesen igaz. Mint belső kényszer, igen must-ot írnak a nyelvtan könyvek, de inkább have to (vagy briteknél have got to-) itt is. Ez nem törvény ugyan, de egy konferencián például felmerült, hogy a nyelvtanulók elkezdték "túlhasználni" a must-ot. A have to szinte mindig felválthatja (jelen és jövő idejű szükségesség és kötelességeknél, múltban csak had to- ) a must-ot, de fordítva ez nem igaz. A szabályt nem böfögöm vissza, mert feltételezem, h mindenki tudja. Szóval azt akarom mondani, h az anyanyelvű nyelvtanárok kezdenek figyelni a tényleges nyelvhasználatra a rég megírt, de nem hűen követő szabályok helyett (a tesztírók persze ezt csúnyán kihasználják).
@ olbeteam "Ha a szövegkörnyezet múlt idejű, akkor present perfect" - ? akkor is "passziváltan", nemde? -
Hasaggymeg
veterán
Az autó összetörése miatti kényszer az inkább külső,tehát have to.A belső kényszer pl.sz@rni kell,az a must.Így szokták általában angolék.
-
Doom
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #6634 üzenetére
Ha magam miatt (azaz nekem kell az autó, és nem másét törtem össze) kell vennem, akkor inkább "must buy".
-
zoli1904
tag
hogy van angolul a köv. mondat?
Mivel a kocsi nagyon összetört, vehetek új autót.
talán így?
breaking too of the car, i can buy a new car. -
DAVID0000
aktív tag
Hali.
Le tudná ezt nekem valaki fordítani?
".. a pocketful of sunshine.."
Igazából ezt a szót nem találtam sehol : pocketful , a második fele még megy. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #6628 üzenetére
hát akkó nemtom, mert láttam másik eula fordítást angol/magyar összehasonlítva, ami már benne van a magyar progiban, és ott meg aztat írták, hogy védtelennek tart, meg kármentesít minden alól
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Louloudaki #6627 üzenetére
Hold harmless-még mindig mentesít-et jelent...
ami a többit illeti már túl szakmai (értsd jogi) számomra.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #6623 üzenetére
köszi, közben kiderült, hogy a hold harmless az vétlennek tart.
van közben pár más kérdéses rész, téma még mindig webes cms rendszer eula
1.
cég bt reserves the right, at your expense, to assume and take up the exclusive defense and control of any matter otherwise subject to this indemnification by you, in which event you will cooperate with cég bt in asserting any available defenses.
ez részletekben megvan, csak nem tudok értelmes mondatot összerakni belőle (lehet mer má késő éjjel van)
2.
Product downloaded / duplicated for audience viewing / use via a web browser or similar viewing / use system. Product included as part of website, intranet, extranet, or other electronic media and sold / transferred from developer to client owner (such works may not include websites that sell this, similar, or like products).
erről gőzöm nincs hogy mit akar
a termék letöltése / duplikálása közönség általi megtekintésre / web böngészőn keresztüli használatára vagy hasonló megjelenítési / használati rendszerek számára.köszi mindenkinek, aki tud valamit hozzátenni
-
carrot
tag
-7300 GT 256 MB elefeljti a felbontást ideneb 1,6 (10.5.8) alatt
My 7300 GT 256 MB forgets the resolution under iDeneb, ver. 1.6 (10.5.8)
-feltettem a 10.5.8-t, (iDeneb 1.6) hang van, LAN van, a felbontás 1680x1050-ben jött be, a 2ik montort nem látta.
-I've installed 10.5.8-t, (iDeneb 1.6, sound is okay, Lan the same, resolution is 1680x1050, though it couldn't recognise the second display.
System Preferences / Display / Detect Display, after this setting has been modified it recognised the 1680x1050 resolution.
-de restart után megint csak egy monitor volt 1680x1050-ben
However, after restart, only one of the monitors displayed 1680x1050.
-feltettem a Natit_1.0-t. Restart. Egy monitor jött fel. 1360x1024-ben.
I've installed Natit_1.0, restarted the system and only one monitor displayed 1360x1024.
-System Preferences / Display / Detect Display látta mindkét monitort 1680x1050-ben
majd restart megint. és megint csak 1 monitor, az is 1360x1024-ben
After System Preferences / Display / Detect Display it displayed both monitors in 1680x1050, restarted it again, and the same problem appeared: only one display with 1360x1024.
About this mac - More info ... DETECT DISPLAY before:
About this mac - More info ... DETECT DISPLAY after:
As I see it, it did not recognise my VGA as 7300GT...
-Mivel NVINJECT van fent, ezért gondolom vagy le kellene szedni, és mást feltenni, vagy ebből egy jobbat feltenni ...
Since NVINJECT is installed, I think that either this has to be removed (or to install something else) or a better version has to be set up.
Szvsz, de millióféle képen lehetne még, ugye. -
rii
nagyúr
sziasztok!
egy fórumtémát kellene nyitnom külföldi fórumon ... alapszinten megérteném, amit írnának, de a bajomat nem tudom megfogalmazni.
7300 GT 256 MB elefeljti a felbontást ideneb 1,6 (10.5.8) alatt
(gondolom ... 7300 GT 256 MB forget the resolution, under iDeneb, ver. 1.6 (10.5.8)feltettem a 10.5.8-t, (iDeneb 1.6) hang van, LAN van, a felbontás 1680x1050-ben jött be, a 2ik montort nem látta.
System Preferences / Display / Detect Display után látta a másik monitort is 1680x1050-ben
de restart után megint csak egy monitor volt 1680x1050-ben
feltettem a Natit_1.0-t. Restart. Egy monitor jött fel. 1360x1024-ben.
System Preferences / Display / Detect Display
látta mindkét monitort 1680x1050-ben
majd restart megint .
és megint csak 1 monitor, az is 1360x1024-benAbout this mac - More info ... DETECT DISPLAY előtt: (after?)
About this mac - More info ... DETECT DISPLAY után: (before?)ahogy én látom, nem ismerte fel, hogy ez egy 7300-as GT ...
Mivel NVINJECT van fent, ezért gondolom vagy le kellene szedni, és mást feltenni, vagy ebből egy jobbat feltenni ...
előre is nagyon köszönöm! :-/
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Louloudaki #6622 üzenetére
Mentesíti mindenféle ebből adódó és a kártalanítás szakaszban leírt költség és követelés alól és kártalanítja a bt-t és tulajdonosait.
-
Louloudaki
aktív tag
háj, kéne kis help ebben lécci, eula fordítás:
The user and/or owner agrees to correct and/or remove all material and/or copies that infringe on patent(s) at their own expense and hold harmless and indemnify CégBt and owner(s) from all claims and expenses as outlined in the indemnification section below
a felhasználó és/vagy tulajdonos beleegyezik, hogy a saját költségén kijavít és/vagy eltávolít minden olyan anyagot és/vagy másolatot, ami a szabadalma(ka)t sérti, és hold harmless?, és kártalanítja CégBt-t és a tulajdonos(oka)t minden követelés és költség miatt/alól/vagy? ahogy ez lentebb vázolva van a "kártalanítás" részben.
// írtam a ... magyarul? topicba is egy kérdést, lehet ide kellett volna inkább?
-
7
addikt
válasz
TazLeacher #6619 üzenetére
Nincs mit
-
7
addikt
válasz
TazLeacher #6617 üzenetére
Szerezz meg egy pálya alatt minden játék közben elérhető díjat akár Bajnokság, akár Egyjátékos módban.
Szerezz meg egyet a játék közben elérhető összes díj közül akár Bajnokság, akár Egyjátékos módban (nincs pályamegkötés, ahogy elnézem).
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok angolosok. Tudnátok nekem megint segíteni?
Nem igazából értem a két mondat közti különbséget. (Játékból van, feladat)
Achieve every ‘in game award’ in one level in either Tournament or Single Event.
Achieve one of every ‘in game award’ either in Tournament or Single Event.
Az elsőt ha jól értelmezem, azt jelenti, hogy gyűjtsem össze az összes 'in game award'-ot egy pályán bármelyik Tournement-ben, vagy Single Event-ben.
De sajnos a második mondatban az a 'one of every' egy kicsit bekavar, nem igazán értem...miben másabb a második mondat?
Előre is köszi.
-
Pá
addikt
válasz
Hasaggymeg #6614 üzenetére
köszi
-
Hasaggymeg
veterán
A változás egyik katalizátora a tanításod volt, ami alatt olyan felismerés született bennem, mely hatására szó szerint összeomlott bennem egy addig létező világ.
One of the main impetuses for the change was your teaching during which I became so enlightened that a world collapsed in me.
Erős elhatározás született bennem a felismerésem nyomán, mely azóta meghatározza a döntéseimet és az életemet.
This revelation gave me a strong determination which has driven my decisions and entire life ever since.
Hows and whats.Wheres and whens.satöbbi.... -
Pá
addikt
Olyat mondunk, hogy 'hows'?
gondolom a hivatalos nyelvben annyira nincs, de fél hivatalosan belefér?Mondjuk azt szeretném mondani, hogy a 'hogyanokról' majd később egyeztetünk.
Akkor ilyen esetben elférhet az, hogy hows?És ha igen, hogy kéne írni? hows? how's? how-s?
-
GuruZone
őstag
sziasztok, történtek fejlemények,
"I checked with shipping and your order, minus the necklace, went out this week.
The necklace needs to be special ordered and will ship 12/30.
Sharon"Ha jól értem, a nyaklánc elfogyott a héten és dec.30-án lesz majd postázva? segitsetek ebben pls
köszi előre is
-
Pá
addikt
Ezt, hogy mondanátok?
A változás egyik katalizátora a tanításod volt, ami alatt olyan felismerés született bennem, mely hatására szó szerint összeomlott bennem egy addig létező világ.
Főleg a mondat második része érdekes, A melynek hátására összeomlott bennem egy addig létező világ. Tulképp elég ha ebben segítetek, hogy kéne legjobban kifejezni, aztán én már belegyógyítom az első részbe.
szerk:
És utána ez is kéne:
Erős elhatározás született bennem a felismerésem nyomán, mely azóta meghatározza a döntéseimet és az életemet.
-
zack
nagyúr
Tárgytalan már, megkaptam a fordítást, és el is küldtem az email-t a gyártónak.
-
zack
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #6607 üzenetére
Azt nagyon megköszönném!
Tudom hogy combos, de olyan problémát tárok fel benne, ami nem hétköznapi, muszáj voltam kicsit bővebben kifejteni. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog tenni a gyártó, és mennyire fog segíteni az ügyemben, és mennyit számít neki a presztizs. Nincs sok idő ünnepekig, ha pedig elhúzódik, és a karácsonyba csúszna, bőven lehet akár január közepe is, mire lesz valami fejlemény. Ezt nagyon nem szeretném, mert így is régóta szivat a Profi Szervíz.
Természetesen a választ is be fogom tenni, mert ez a téma mostanában úgy gondolom mindenkit érinthet szinte bármelyik pillanatban, és nem mindegy a gyártó ügyben felmutatott hozzáállása. Mondhatom hogy irányadó lehet, érdemes e hasonló magánakcióba kezdeni, hasonló esetekben. -
zack
nagyúr
dupla...
-
zack
nagyúr
Lenne egy óriási kérésem. A ViewSonic-nak mint gyártónak küldenék egy levelet de ennyire nem megy az angol hogy meg is tudjam foglamazni. Tudnátok benne segíteni?
Nem rövid, de így is csak a lényeget tettem bele.
Kedves ViewSonic!
Magyarországról írok, és nagyon nagy segítségre lenne szükségem, nincs más lehetőségem, csak önökhöz fordulni. Bízom benne hogy sikerül megoldaniuk a problémámat mihamarabb.
2 éve vásároltam Magyarországon egy ViewSonic 2435vm tipusú LCD monitort 187.000 HUF értékben. 2009.05.hóban garanciális szervízbe kellett vinnem több nagyobb hibával is (Profi Szervíz KFT). 3 hetet töltött szervízben, garanciában alaplapot cseréltek, majd ismét hazahoztam, és használtam. A problémák ismét elkezdődtek vele 2009.08. hótól. Tudtam használni, ezért vártam még a szervízzel, mivel alíg telt el pár hónap hogy meg lett javítva.2009.10.hó végén elvittem ismét a Profi szervízbe, ahol közölték, hogy Lengyelországba kell küldeniük a monitort (Teleplan) mert az LCD panel a hibás.November elején kiküldték a monitort, amit több mint 30 nap elteltével tegnap vehettem volna át. Több kifogásolható problémám is volt, aminek hangot is adtam. Az egyik az volt, hogy kérdeztem mit javítottak/cseréltek a monitoron amire a válasz annyi volt, hogy a Teleplan se közölte velük így nem tudják. Többször is megkérdeztem, de nem kaptam választ, ill. annyit közölt velem a Profi Szervíz KFT, hogy "meg lett javítva, ennyi nem elég?". Bár azt nem tudom így mit írtak volna a munkalapra, ill. a monitor garancia füzetébe. Miután kimérgelődtem magam, kértem hogy próbáljuk ki. Az egyik szervízessel, aki végig az én monitorom javításával foglalkozott, emlékezett hogy mielőtt a monitor kikerült volna Lengyelországba, volt egy subpixel hibája. Közölte hogy biztos cserélték a panelt, ne aggódjak. Bekapcsoltuk, de a subpixel hiba ott volt, tehát az LCD panelt nem cserélték, holott elvileg ezért utazott a monitor 1200km-t. Ez még a kissebbik gond lett volna, hiszen nem a subpixel hiba miatt vittem szervízbe. A probléma amivel bevittem, ugyanúgy fennállt, annyi különbséggel, hogy bővült a hibajelenségek száma, teljes mértékben használhatatlan lett a monitor. A dolog azért érdekes, mert odajött egy alkalmazott, és azt az információt közölte velem, hogy ő nem csodálja ezt, mert az összes monitor ami visszajött eddig a Teleplan-tól elvileg megjavítva, mindet visszahozták az ügyfelek mert nem voltak jók. Természetesen a monitort nem hoztam el, és igéretet kaptam a szervíz vezetésétől, hogy cserélni fogják valamilyen másik ViewSonic-ra. A problémám annyi, hogy állítólag már napok óta próbálják felvenni a kapcsolatot Németországgal, ahonnan elvileg fel fognak ajánlani nekem csere tipusokat kizárólag ViewSonic-ból. Attól tartottam ezek után, hogy meg fognak próbálni átverni, vagy lelassítani az ügyintézést, ezért közöltem velük, minimum 24 colos, 1920x1200 felbontású, nem TN panelos monitor jöhet számításba, tehát minimum olyan paraméterekkel rendelkező mint amilyen a VX2435vm, vagy esetleg jobb.A szervíz vezető azt se tudta mi a különbség a TN,MVA az IPS panel között, ami számomra elfogadhatatlan szakmai hiányosság. A dolog itt kezd bonyolódni, mert 24 colos monitorban nem látok a ViewSonic honlapján hasonló paraméterekkel rendelkező monitort. Természetesen 26 colos lenne IPS panellal, de azt közel se biztos hogy fel fogják ajánlani, bár úgy gondolom megérdemelném ezek után. A második lehetőségem az lenne, ha a vételárát visszakérném, és másik LCD-t monitort vennék. Ezzel csak annyi gond van, hogy hosszú pereskedésnek néznék elébe, ami a ViewSonic hírnevének se hinném hogy jó lenne, én meg már használnám a monitort, tehát mindenképpen a csere tipust választanám, amennyiben erre lehetőségem lenne. Több mint 1 hónapja tart az ügyintézés, és most ott tart a dolog, hogy még Németországgal sem sikerült felvennie a kapcsolatot a Profi Szerviz KFT-nek, ha pedig olyan tipust ajánlanak fel, amit nem fogok elfogadni, nagyon elhúzódhat az ügyem. Arra kérném önöket, vegyék fel a kapcsolatot a Profi Szervíz KFT-vel, mert csak így van esélyem arra hogy mielőbb monitorom legyen. Megadnék minden szükséges adatot amire esetleg szükségük lehet az ügyemben.Előre is köszönöm a korrekt és gyors ügyintézést!
-
adequate_cou
senior tag
válasz
Hasaggymeg #6603 üzenetére
Kurucét várom, ez a szemét cionista bagázs csak hülyít minket
[/irónia off]
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
adequate_cou #6601 üzenetére
Használjátok inkább a Magyar Nemzet angol kiadásait.
(ha van egyáltalán olyan)
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
GuruZone #6599 üzenetére
Most már értem,finest igazat mond,azt kéri Sharon,hogy a már valószinüleg karácsonyig meg nem érkező tulajdonképpeni termék helyett helyett tedd a fa alá az amúgy nemsokára érkező ajándék általad készített képeit.
Azzal viszont nem értek egyet,hogy mond vissza,nem biztos,hogy ők tehetnek a késői leszállításért,attól függ mit vállaltak. -
adequate_cou
senior tag
Tanítok egy kissrácot angolra, és órán szoktuk használni a Népszabadság English Today videóanyagait.
Mai mondat:
There are a lot of important meetings in Vienna, and lots of museums, too.
A tananyagban fordítás a meetingsre: találkozás(ok)
Most komolyan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest