Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
squir
aktív tag
-
ricsik
őstag
Urak! Budapesten fel lehet valahol próbálni Fortis-okat? A Cosmonauts mai áron régen is 500e körül volt boltban? Rápörögtem, de az az 500e azért nekem még fáj. Fel szeretném próbálni, hátha nem is szép, nem is áll jól és akkor nem kell ezen görcsölnöm még 3 évig.
-
rtivi
csendes tag
WUZARD és Tulku!
Köszönöm. -
Tulku
veterán
Roller jogát egy szerb bűnöző megszerezte...ott van egy komoly órás (LBS-ben kitanítva, ott is megállná a helyét) tehát jó munkát végez...
Itthon Az LBS és persze Kirschner csinálja ezen felül a legjobb szervizt...megnyugodhatsz, van még alkatrésze és most van rá esély, hogy ő is roller hivatalos szerviz legyen...persze ez nála is bizonyos dráguilást okoz majd...
NEKEM K. I. a legjobb magyar roller szervizes...volt, van és lesz...ne félj oda menni...
És a polírja a legjobb itthon...
-
WiZARD
veterán
Hivatalos az Andrássy úton a Rolex butikban van.
Az biztos, hogy a többinél nem kapsz nemzetközi Rolex garit.
(Hogy a többiek hogyan szervizelnek, mit cserélnek, vagy mit hagynak meg "még jó" címszóval, amit a hivatalos szerviz kérdés nélkül cserél, azt passzolom.)A beszélgetés abból a kérdésből indult, hogy mennyi a szervize xy órának? Szerintem erre nem az a jó válasz, hogy sarkon az öreg 10ezerért megcsinálja.
(Nem konkrét szervizre/órásra írom ezt, csak találkoztam már párszor azzal hogy Gipsz Jakabhoz menj, mert ő x pénzért szervizel, és csak utána derül ki, hogy ez csak a szerviz, amihez extra a polirozás, extra a tömítéscsere, a rugócsere már fel se merül, pedig hivatalos szerviznél ha jól tudom az is alap...) -
Nikaré
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Köszönöm, utána járok, ha tudok.

-
Skimaster
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az enyém szép,és szervizelni sem kell egyelőre, ez nyilván annak éri meg,akinek az órája nagyon le van harcolva.
-
Skimaster
senior tag
Nekem 500 eurót mondtak a Panára a WDL-ben,de azt kiküldik és mindent cserélnek,amit kell és teljesen felújítják.Egy 10 éves óránál erre már szükség lehet, ha olyan állapotú.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ha egy 120-150 ezres 2824-es szervizéért elkérnek 25-30 ezret, akkor a Submariner szervize 270 ezerért százalékosan ugyanannyi.

Sőt.........!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mamuska
őstag
válasz
Empsepo
üzenetére
Állítólag profi elismert órás mesterek akár feléért megcsinálják. Ami 200 ezer ott, a legolcsóbb ajánlott órásmester 100-ért megcsinálja, de 100-200 ezer között mozognak az árak annál a szerkezetnél. Azért én megkérdeztem egy embert akinek Omegái vannak és több szervizbe vitte őket itthon, hogy ezek nagyon drága árak szerinte.
"Ez már a meredek kategória nálam."
Szerintem is sok, és max. 100 ezret szeretnék majd egy szervizre költeni a meglévő 2500 esetében de majd a 8500-asnál sem szeretnék nagyon 100 fölé menni, szóval oda nem viszem. -
-
consono
nagyúr
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Á, értem
Így még menőb 
-
Mamuska
őstag
Na mivel már úgy is fölmerültek az Omega szervizköltségek ezért érdeklődnék én is.
Mennyibe kerül ezeknek a szervize körülbelül:
2500
8500
8900Ez még a jövő zenéje és lehet idén meg sem valósul, de következő Omegának 8500, vagy 8900-as szerkezetűeket nézek. Ezek sajnos árban már elég húzósak, sajnos nem SMP árszinten vannak.
Jelenleg leginkább a Planet Ocean, meg az Aqua Terra tetszik. -
squir
aktív tag
A "modulos kronó" gyak. azt jelenti, hogy van egy alap ETA 3 mutatós szerkezet (asszem itt a 2892) és van rajta egy Dubois Depraz kronográf modul. A "probléma" általában az, hogy egy órában így két szerkezet van, a kronomodul szervizeléséhez le kell bontani a teljes alapszerkezetet, továbbá hiba esetén nem jellemző a modul javítása, hanem inkább csere. Szöszölősebb, időigényesebb (sok esetben az időszakos szerviznél a modult nem is szokták leszervizelni, hanem csak az alapszerkezetet).
Nekem ez mindig is olyan "öszvér" megoldás volt, függetlenül, hogy Steinhart, TAG, Omega, vagy AP, esetleg más van a számlapra írva. Több alkatrész, több illesztés, nagyobb hibalahetőség, macerásabb szervíz így pedig nagyobb költség.
Mondjuk nekem a Reduced számlapja alapból nem tetszik, a széthúzott körökkel elnagyoltnak tűnik. Speedmaster "családba tartozik a neve szerint, de számomra inkább azt az "olyan, mint ha..." érzést hozza.Ronin: gratulálok, jó cucc és vagány kinézet!

-
Tulku
veterán
Úgy általában van némi ellenállás a modulos szerkezetekkel szemben...
Az aggodalomra a gyakoribb szerviz időpontok illetve a megnövekedett szerviz költség adhatnak okot.
Itt a kolléga leírt egy ellenpéldát, ám a modulnak vannak más érdekességei, elég megemlítenem, hogy volt olyan DD modulos órám ( Corum Admiral's Cup chrono) ahol a stopper elindításakor a normál másodperc mutató is ugrott egy 1-2 másodpercet, de ezt megfigyeltem egy Audemars Piquet Royal Oak Offshore chronónál is, ami ugye nem egy olcsó darab... -
-
chef69
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Mi a baj aSpeedmaster reduce-al? Én is már elgondolkodtam rajta, lehet mégse kellene?
-
Mamuska
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jó ötlet! Ki kell élvezni.

(#3539) Gempas 70
Gyönyörű az az óra, jó választás. Nagyon szép letisztult darab. Az már nem az én árkategóriám, de szívesen nézek róla képet itt a fórumon ha meglesz a tied. Ha esetleg a szépségétől infarktust kapnál átveszem jó áron.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mamuska
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, élőben 100x szebb mint ezen a képen.
Akkor a következő Omegám egy Planet Ocean, vagy egy Speedmaster Moonwatch lesz. -
Mamuska
őstag
Most van ez:
Képen annyira nem átütő, de élőben nagyon szép szerintem.
Meg van ez a Powermatic 80-as Certina DS1 ami elég vacak. Szép óra, de nagyon nehezen töltődik föl. Ezt el szeretném majd adni és lecserélni valami jobbra.
Először arra gondoltam, hogy 600-ért már full új állapotú talán 2012-es Omega Speedmaster reduxot láttam, de azt mondták ne vegyek ilyet. Erre pár hónap alatt összeszedném, de ott a de, hogy azért több omegás is leszólta.
Ami nagyon tetszik még az természetesen a Speedmaster Moonwatch, de ez azért legalább 800 ezer alsó hangon.
Omega Planet Ocean a 42 mm-es, nem a konzervméretű 45,5-ös. Ez is ahogy látom van vagy 800 ezer ha szépet szeretne az ember.
Esetleg egy Aqua Terra.
A Speedmasternél még tetszik, hogy natoval és bőrszíjjal is faszán néz ki.
Tényleg vacak az a redux?
-
WiZARD
veterán
Az a "baj" ezekkel, hogy a legtöbben egyszerre árulnak 30ezres és 3 milliós órát is, talán egyedül a Petite Geneve - Rolex ahol egy mindössze 1 kategória teszi ki az összes eladást. Bár még itt is nagy a szórás, a 1.5 milliós OP-től kezdve a 10-20 milliós nemesfém órákig...
(és mint láthatjuk az olcsóbb órákból is összejöhet szép nagy összeg)Átlagárral érdekesebb lenne, olyat meg senki nem fog mondani

-
g0n21
senior tag
válasz
Mamuska
üzenetére
WDL: 500m
Babós: 280m
Borkutime: 681m
Petite geneve (rolex): 1,55 mrd
KZM (Omega, Fossil, DKNY, michael Kors) 1,52mrd
Chrono exp-imp kft (TAG, Longines, FC, guess,MontBlanc): 1,35mrd
Marquise (Bulgari, Chopard, JLC, VC, RJ, RD, Ulysse Nardin, Hublot, Piaget): 1,61mrd
Baraka: 405m
TMC (Seiko, Lorus) 1,27mrdEzek a nyilvánosan elérhető 2016-os árbevételek. Ez éppen több, mint 9 milliárd forint, és ebben csak pár forgalmazó van benne.
Ha 300e forintos átlaggal számolnánk, akkor 30.500 óráról beszélünk.
De ki tudja mi az átlaga ennek... -
Mamuska
őstag
A luxus óra piac elhiszem, hogy pörög. Az új 30-50 milliós prémium autókkal is tele az út, szóval tényleg nem kételkedem. A középosztály számára megfizethető boltokban mindig kongást látok, ahol mondjuk 500 ezer fölött indulnak a valamire való órák és 1-2 millióig mennek. Én azért pár fokkal alacsonyabb régióban nézelődöm mint a Rolex.
Amúgy kíváncsi leszek a beszámolóra, örülni fogok ha itt olvashatom. 
-
Mamuska
őstag
Na elvileg lesz egy legújabb típusú amit most is árulnak Omega Seamaster Prof-om, használt de nagyon szépnek tűnik képen, és az eladó szerint is szinte új állapotú. Remélem úgy is lesz, fiatal órát csak nem küldtek szét.
Új Tag Hauer Aquaracer Calibre 5 kerámia helyett szerintem jobb választás lesz, ezen a Tag-on gondolom több százezret buktam volna. Nagyon ódzkodtam a használt óráktól, de szerintem 1-2 évente azért cserélgetni fogom, és így talán nem bukok annyit ha Omegát veszek. Amúgy beütöttem a keresőbe a Tag Hauer-t és az volt írva itt a fórumon, hogy eladhatatlan, bár biztos túlzott az illető. -
Mamuska
őstag
Én múlt héten próbáltam 800 ezer környékén lévő órákat, de a boltban voltak több milliósak. Azt mondta a kereskedő viszik mint a cukrot. Na most én gyakran járok arra fele, és még soha senkit nem láttam a boltban
, de a legtöbb órás boltban sem nagyon látok senkit ahol millió körül árulnak órákat. Mindig konganak az ürességtől ezek a boltok. Tényleg ilyen jól fogynak ezek a belépő luxus, vagy közép kategória tetejét jelentő órák? -
bitpork
nagyúr
Sziasztok!
Itthon mennyire lehet kereslet egy patek philippe 5176r-ra?
-
Skimaster
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Csak az embernek semmi köze a yachtokhoz, pecál és van egy alu horgászcsónakja... Oda nem kell ez a praktikum.

-
Tulku
veterán
Szerintem órát kétféle ember vesz:
- aki óra őrült
- akinek rengeteg (akár) elköltendő pénze vanSok esetben van a két halmaznak részhalmaza, szerintem ezt a modellt kizárólag a második csoport "elemei" veszik, amolyan úri hóbort gyanánt...
Szinte biztos vagyok abban, hogy akinek egyetlen óra a vágyálma, nem is futja többre, az nem kacérkodik ilyen modellel...de ne legyen igazam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Parkside szerszám kibeszélő
- RAM topik
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Ennek értelmében én megítélem neked a "vödör szar" díjat ezért az összeállításért.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)