- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reverting
őstag
En meg nem vennek mas Rolexet...
de nincs ezzel baj... 1.6 ert a subc meg be is szamolt volna orat... viszont ha mar subc akkor csak date... mindenkinek mas az igenye... 2x eves regi sub nekem nem er 1,3 at ha kicsivel tobbert van szinten hasznalt de "hitech"
Az h mert nincs papir,doboz, kartya az mar mas kerdes, de ugye tudjuk h a neppereknek az is kulon tetel, szoval ha tiszta is az ora nem adja a tartozekokat csak ha azert is fizetsz. Ezek ilyenek...
-
Reverting
őstag
Jobban korul kell nezni... tobb is volt fent a nyaron 1,6 korul... es az meg picit alkudhato... subc
Szoval szerintem nem eri meg a regi... ami ugye kategoriakal gyengebb minden szempontbol...
A sub nem datumos!!!
Akkor sub date vagy subc date kent irtam volna... nem kellek en neked keres a hirdetesekben... de lattad biztos te is talan ket honapig is hirdette... lehet megvan meg mindig... -
bobby_30
tag
Köszönöm a segítséget. A szervízről nincs info, viszont az elmúlt pár évben keveset ment mivel sokadik óra volt, így nem volt napi használatban. Szerintem belevágok.
-
g0n21
senior tag
válasz
bobby_30 #2488 üzenetére
Ennyiért Sub nagyon jó.
A 91-es még tríciumos tehát már nem nagyon világít.
Revertinggel annyiban ellent mondanék, hogy 1,8m alatt nem nagyon kapsz 116610-et, tehát a kerámiás, dátumos, subot, de ha tényleg 1,5-1,55-ért tud hozni, akkor kérek, kettőt. Most.A 16610 egyébként 1,4-1,8 között szokott mozogni állapottól és tartozékoktól függően, most aránylag alacsony a kereslet a subokra, ezért is lehet 1,3 környékén találni (én tudok egy 99/2000-es darabot, már superluminovás, hasonló áron, de nem hiszem hogy beszámít bármit, és az a dátum nélküli, 14060).
Ha neked tetszik, akkor mindenképpen megéri, főleg, ha az 1,3 olyan ár, amibe még beszámít más órát, én semmiképp nem hagynám ki.
Szerviz-előéletről tudni valamit? érdemes ~50e körüli költséggel számolni, ha nem ismert az előélet, a tömítés szett pedig 20-30e körül megy. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Most lenne lehetőségem egy 1991-es Rolex Submariner ref 16610 órát vásárolni. Az óra szép állapotban van a lünettán van egy nagyon pici sérülés. A kérdésem az lenne hogy reális ár-e érte 1,3 mft. Az órába beszámolnának egy órámat, ami szintén nagy segítség lenne számomra. Előre is köszönöm a segítséget. -
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #2481 üzenetére
Igen nekem is valami ilyesmi érződött...de megválaszolták..köszönöm.
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga #2477 üzenetére
Kicsinek érzem a 38-at. Próbáltam. Nem láttam a konkrét hirdetést, de gondolom SARB033/035 lehetett. A SARX033/035 viszont 40-es, pont jó méret lenne. Szebb a kidolgozása is a toknak.
Tulku: Azért hívják Baby GS-nek, mert ránézésre hasonlítanak egyes GS modellekre. Viszont szerkezetileg csak 6R15 ketyeg bennük, nyilván ennek megfelelő az árképzése is. Pl. SARX033/035: 760-780 dollár, míg egy SBGV007/009: 2900-3000 dollár.
Szegény ember GS-ének is hívják a SARB/SARX/SDGM modelleket. Szép a kidolgozásuk, de nyilván nem egy szinten van egy Grand-del.
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga #2477 üzenetére
Az csak volt...ezek gyorsan elkelnek...
Egyébként miért hívják így...netán hasonló szerkezet van bennük, vagy ez csak itthon honosodott meg?
-
-
törölt tag
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #2454 üzenetére
Karcos a zafír?
-
Tulku
veterán
válasz
1. nem tudtam hogy a tied
2. valóban karcnak volt írva
3. mint írták is----nagyon nem vagyok tisztában az értékével...de megkérdeztem...itt -
Nekton
aktív tag
válasz
Hát a zafír, ahogy írod is. Lepattogzás van 1 óra körül.
Az óra szép.
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #2445 üzenetére
Nem is akar az vagy olyan lenni...
-
Lavie
tag
Kapaszkodj meg de a licitesek nem ritkán 180-200 ezer körül találnak új gazdára. Steinhart egy microbrand, mint olyan, kis szériában gyárt egy-egy adott típust. Mivel a Rolex, azon belül a Sub, és még inkább a Milsub 5517 rengeteg fanatikust vonz, így nem meglepő, hogy a messze a legjobban sikerült homage változatnak is hasonló tábora van. Szóval az azóta mejelent OVM verzók sajnos nem sikerültek túl szépre. Aki ilyet akar(direkt nem úgy írom, hogy szeretne), mind az MK1-et vadássza. Mindazonáltal tapasztalatom szerint az akkori werk is stabilabb mint az újakban lévő 2824. De elsősorban a számlap az oka ...
-
Tulku
veterán
válasz
Reverting #2444 üzenetére
No offense...de...
Mi kerül egy 5 éves, lepattant zafíros Steinhartban 150 ezerbe????
Vagy én vagyok rendkívül tájékozatlan és ebben olyan szerkezet, vagy izé van ami miatt annyi...vagy az évjárat...vagy nemtudom..
Még egyszer, nem sértésnek szánom, szimplán érdekel...
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra #2445 üzenetére
"Exkluzív órák" csoportja.
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #2443 üzenetére
Nem akarok kozvetlen linkel az eladonak reklamot csinalni...
Eladó Omega, Rolex, és egyéb svájci órák csoportja.
Akit erdelki keressen ra... Igen csak egy van... OVM MK1
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #2441 üzenetére
Hat olvasni is kene tudni... OVM MK1
-
Reverting
őstag
Steinhart Ocean Vintage Military !!! MK1 !!! A facebook csoportban elado! Akit erdekel... Az orat nem En hirdetem.... viszont eleg kapos cucc....
-
atilius
tag
-
squir
aktív tag
válasz
atilius #2433 üzenetére
és Empsepo
A külsőt szerintem engedjük el, a Zenith-nél azért az utóbbi években akadt néhány fájdalmas formaterv.
A szerkezet érdekes. Kiderül mennyire válik be, mondjuk palotaforradalmat én sem várok tőle. Persze nem ártana valóban valami "hordhatóbb" modellbe is belepakolni, hogy kiderüljön mennyire életképes a technika. -
g0n21
senior tag
válasz
pulutodurumo #2430 üzenetére
Az is kerdes, hogy az a nem sok vásárló aki hozzájut, hordani fogja-e, vagy vitrinbe kerul. Utóbbi esetben egy darabig nem derül ki a tartósság, előbbi esetben pedig eleg drágán lettek béta-tesztelők -az omega 2500a es b Werk legalabb nem került ennyibe, de ott sem volt fair a vásárlókkal tesztelni.
-
squir
aktív tag
Egy kis olvasnivaló péntek reggelre
Kronometer.hu: Zenith Defy Lab – az óraszerkezet újraértelmezése
-
Skimaster
senior tag
válasz
bobby_30 #2425 üzenetére
Igen, sok érte még ha fémszíjas is. 7-8 K között kapsz szépeket ezen évjáratból, ára valószínűleg fel megy, de ugyanakkor van infláció is. Az első 2500 a, b, jelű szerkezet volt állítólag problémás, de majd javítanak a kollégák ha tévedek.
Hajrá Planet Ocean... Csodás óra. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szerintetek mi a reális ára egy 2007-es Omega Planet Ocean 45 mm-es órának? Megvan hozzá doboz, kártya, hibátlan az óra. 3000 eurot kérnek érte, de szerintem itthon az egy kicsit sok. Illetve ezeknek az óráknak az értéke szerintetek a közeljövőben merre fog mozdulni. Azt is olvastam hogy az első coaxial szerkezetekkel szerelt órák nem voltak a legjobbak. Nem szeretnék mellényúlni. -
WiZARD
addikt
Én a szintén órabuzi nagybátyámon keresztül ismertem meg Ignácot, ezer éve, így fel se merült hogy máshoz vigyem az SMP-t, nem ismertem akkoriban még mást.
A tokot gyönyörűen megcsinálták, de a szíjat nem. 2 hétig arra fogták a csúszást, hogy a szíjba új stiftre várnak. Végül amikor megkaptam akkor picit ferdén állt a szíj az endlink utáni szemnél, mondták sajnos azzal nem tudnak mit csinálni, megnyúlt a balesetnél. Gondoltam ez legyen a legnagyobb hibája. Mire hazaértem félig kicsúszott a stift amit beleraktak, ki ugyan nem esett, de mindig kilógott.
Ofrei-től rendeltem egy új endlinket és stiftet. Kicseréltem, így tényleg hibátlan.Az pedig no komment kategória, hogy ők mit barkácsoltak bele stift gyanánt... (valami girbe-görbe izét, egy nem belevaló méretű csővel)
Azóta inkább nem oda megyek. -
atilius
tag
Órája és a sérülések mértéke válogatja, de nekem a vintage órákhoz hozzátartoznak a sérülések amelyeket az éven során összeszedett. Személy szerint én meghagytam volna az órát eredeti állapotában. Szvsz egy Speedmaster is olyan mint egy jó farmernadrág, minél viseletesebb annál jobb.
-
Nekton
aktív tag
Ahha! Eddig csak csúnyán elvékonyított órákat láttam. Ezek szerint ezzel az eljárással visszaállítható a tok.
Azért mégis ott van a fizikai munkáknál, hogy összetöröd, benyomod az üveget a mutatókkal és számlappal együtt. Én "luxus", vagy "exkluzív" órában nem végeznék ilyen munkát.
Most a baleseteket ne vegyük ide, mert az bárhol, bármikor megtörténhet. Az ellen nem lehet védekezni, úgyhogy ne kössetek bele.
-
WiZARD
addikt
válasz
atilius #2414 üzenetére
Nekem ~6 éve a GMT Seamaterem kellett javítani, miután elég csúnyát kapott (biciklis elüttöt, szíj "elszakadt" (stift eltört), és betonon landolt), az egyik tokfülből elég látványos darab hiányzott, nem is gondoltam hogy lesz ebből még szép óra. Walthernél hibátlanra megcsinálták, hibátlan a tok. (szerkezet, zafír, stb megúszta)
-
atilius
tag
Köszi! Jó tudni ha esetleg erre kerülne a sor. Utánaolvasva látom, hogy működik az eljárás titán esetében is. Feltételezem, hogy igazán jól a gyárban vagy esetleg a szakszervizben tudják megcsinálni.
Emlékszem a WUS-on volt egy történet amikor az itt-ott leütött 9300-as Speedmastert egy független órás rendesen "megfaragta" a tulajdonos nem túl nagy örömére. -
atilius
tag
Az összes órám közül egyiket sem babusgattam, vigyáztam rájuk, de hordtam őket, mindig rajtam voltak ezért használódtak. Zafír törést, üveg kipattanást nem sikerült előidéznem, sem valami brutális sérülést a tokon.
Viszont előfordult, hogy a tok éles pereme találkozott egy hasonlóan éles peremmel és kb 0.5-1 milliméter mély beütés keletkezett, amit már anyageltávolítás nélkül, illetve anélkül, hogy annak látható nyoma maradjon nem lehet kijavítani. Nem tudom, hogy létezik-e valamilyen eljárás amellyel a hiányzó anyagot ismét oda lehet varázsolni. -
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #2407 üzenetére
Zafír pattanhat...drága a csere...
Sok sub-ot láttam lepattant zafírral...sajnos...
-
ronin s8
senior tag
válasz
5-ös kezelő #2406 üzenetére
Ez az! Aquila non captat muscas!
-
phranxinatra
aktív tag
Amit hordunk az használódik, sajnos ez ilyen. Viszont megnéznék egy olyan odaverést, ami eltüntethetetlen nyomot hagy. Ott már a kéz is sérül, nem csak az óra. Azért nem vajból készítik a Rolikat. Másfél év intenzív használat után nincs olyan sérülés a Subom tokján, amit cape coddal ne lehetne kiradírozni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #2399 üzenetére
Kicsi az esélye. Elvitték a jó kis 260-asainkat, már csak a tartaléknak jut. Kósa Volvóit és Mercedeseit béreljük, mert így drágább, mintha vennénk buszokat /amit megtiltott a kormány nekünk, vajon miért
/.
Fülkében is, meg a motortérben /pl. fűtéscsap nyitás/ is van mód kárt tenni a féltett jószágban. Viszont ha megvárom a nyugdíjazásom /"Egy nap, ami el sem jön talán"/, esetleg nem is lesz. De most van alibim : Megvárom az új 70 órás szerkezetet, addig nem kapkodok Roli után. -
Nekton
aktív tag
válasz
vadászcsiga #2402 üzenetére
Egy autóbuszvezető toolwatch-áról írtam.
Az nem irodai munka, vagy utcai séta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest