Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
Az Omega Speedmaster Professional felé tartó végeláthatatlan, de legalább céltudatos utamon a műanyag Moonswatch okozta csalódást sikerült feledtetnem a másik moonwatch-csal, a Bulova Lunar Pilot 96K111 43.5mm verziójával. Persze, tudom, kvarc, de legalább 262kHz, és a nato strap mellett fémszíjat is adtak hozzá.
Tudom javasolni mindenkinek, aki nem nőtt ki az űrkorszak csodálatából és Speedmaster alternatívát keres.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz public NMY #11387 üzenetére
nem olcsóbb, USA-ban kifejezetten drágább, Németországban meg annyi, mint itthon, plusz szállítás.... HydroConquestet nézegettem reptéren, márkaboltban és weben is, de mindig a Chrono24-en kötöttem ki.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz public NMY #11393 üzenetére
vannak újak is, konkrétan boltok is hirdetnek ott, illetve van magántulajdonban új és nem viselt kategória is. Jó esetben a félresikerült ajándékok lelőhelye
-
insight
aktív tag
válasz Macika_MC #11436 üzenetére
én is rendszeres szaunázó vagyok, nem hoznék be órát.
objektív indok: ha pár alkalomtól nem is megy tönkre, jelentősen rövidítheti az élettartamát, vízállóságát. A fémek és a tömítőanyagok elég komoly hősokkot kapnak, és ha a tágulási sebességek eltérnek, értelemszerűen feszültség keletkezik, ami növeli a kopást, vagy repedést okozhat. A Rolex oldalán a kondenzációt írják a legnyomósabb indoknak, bár az jó esetben csak átmeneti esztétikai probléma az üveg belső felületén.
szubjektív indok: a szaunában az ember magával (vagy a társaságával) foglalkozik, mentális és biológiai egészségért teszi, az egyetlen időmérőnek a homokórának kellene lennie, kizárva ezzel a külvilág minden nyüzsgését. Egy luxusórát bevinni majdnem olyan ellenszenves flexelésnek tűnik, mintha a Porschém kulcsát tenném a törölközőre - de lehet, hogy csak én vagyok érzékeny ezekre.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
Ma esti agyzsibbasztó geek kérdésem: ti is elállítjátok a 12-ről a kronográf nagy másodpercmutatóját, hogy ne takarjon ki se feliratot, se komplikációt? Ha igen, hova állítjátok?
Valaki folyamatosan futtatja a stoppert, hogy menjen a mutató, de az csak pazarolja az energiát és koptatja a szerkezetet szerintem...aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
Egy szavazat a Meistersingerre.
A saját filozófiám órákban és autókban egyaránt az, hogy ha már nem méregdrága high-end a választott, legalább legyen ikonikus, különleges, beszélgetésindító. A lentiek közül a Rado és a Tudor szép órák, de szerintem túl egyszerűek. A Meistersinger viszont nem csak színekben szép, de az egymutatóssága valóban átadja a mögé kerített marketingdumát, hogy az idő múlását lassabbnak érzed, és lassulj be egy kicsit, ne rohanj folyamatosan. Régen volt egymutatós órám, sőt, az 24 órás volt, szerettem a hangulatát, főleg napsütéses hétvégi délutánokon, amikor legszívesebben megállítanád az időt. Egyszer veszek egy Meistersingert, az tuti.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
én is azon a véleményen vagyok, hogy a kettő ugyanaz a stílus - és valóban lehet a GS racionális alternatíva.
Ugyanakkor én személy szerint a GS ezen típusa felett átsiklanék, annyira "semmilyen", de a Rolex érdekesebb, meg hát.... Rolex.
Hozzáteszem, órát szerelemből szoktunk venni, nekem egyetlen egyszer jött be az, hogy a racionális alternatívát választottam, és tényleg szeretem. A többinél fennmaradt a "hát azért mégsem ugyanaz" érzés.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz WiZARD #11560 üzenetére
persze, értelek, de kinek mi. Nekem megfelel a tökéletesen csiszolt, finoman kidolgozott recés minimál hátlap, a parasztvakítós, de igazából nem sokat mutató átlátszó hátlapért nem döntenék másik óra mellett.
-
insight
aktív tag
válasz bigmasterg #11597 üzenetére
Gratula hozzá, imádom ezt az órát.
-
insight
aktív tag
Ti is vagytok néha így?
Több órámat hónapokon (vagy éveken) át nézegettem, ízlelgettem, mire végre jött egy kamu esemény, amihez kötni tudtam az alkalmat és az órát végre megszereztem. Tetszik, gyönyörködöm benne, hordom is, és millió okból büszke lehetek rá.
Ezzel szemben jön egy hirtelen felindulásból elkövetett óravásárlás, ami során egy jóval olcsóbb órát veszek, (ráadásul quartz! ), mondván, hogy nagyon tetszik, néha-néha ezt venném fel bizonyos találkozókra (pl. Porsche autós találkozóra).
És itt jön a meglepő fordulat, az olcsóbb órát jobban esik hordani, kényelmesebb (mert könnyebb), és valahogy jobban érzem benne magam, és 7 napból 5-ön ezt veszem fel.Ezek szerint felesleges hónapokig fontolgatni egy óraválasztást, mert talán elmúlik a varázsa? Van ilyen?
-
insight
aktív tag
Igen, ebben lehet valami, hogy nem parázok, hogy nekiverem valaminek, mint Polgár bátyó a Jacobs&Co-t a Rolls-Roycenak népoktatás közben, és az sem feszélyez, hogy valaki meglátja a kezemen, és kinyitja a negatív előítéletes fiókot Főleg így nyáron, mikor pólóban minden látszik, nem csúszik rá se zakó, se pulcsi.
Azt hiszem, elengedem a drágaórás vonalat, mert azokat jobban esik nézegetni, mint hordani.
@Polarstar igen, az "ami kell" eléggé impulzív vásárlást "okoz" annak meg sokszor nincs jó vége... de nálam pont az lett. Kezdem megérteni mi történik a feleségem fejében, mikor bemegy egy táska- vagy cipőboltba.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
igen, a befektetési céllal tartás mondjuk nem az, hogy hordom és nekik*rom a Rollsnak
Az oldtimer autók a másik szenvedélyem, de azokat kőkeményen használom arra, amire valók, nem szőnyeges garázsban rejtegetem. Azok viszont még ilyen használat mellett is megduplázták az értéküket az elmúlt 5 évben. Pont azzal nyugtatom magam, ha nagyobb összeget költenék órára, hogy a veterán autóm simán elvisz annyit egy komolyabb szervizzel, és az még csak az anyagköltség...aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
Óraforgatót tud valaki ajánlani? Ha lehet, halk legyen.
-
insight
aktív tag
-
insight
aktív tag
válasz Memmaao #11742 üzenetére
úúúú.... hát ez, ennyi pénzért.... mintha rábízták volna valami diákmunkásokra a helyi barkácsszakkör keretein belül. A kivitelezésre még erős hunyorítással azt mondanám, hogy jó, egyedi kézimunka, de a farost és a fotókon látható egyenetlen illesztések (nincs két kocka, ami között egyenlő lenne a távolság, vagy legalább párhuzamos) nem férnek bele.
Én valószínűleg elálltam volna a vásárlástól, mert a farost lemez dióval kombinálva már eleve a cheap shit kategória nálam, de ha másik felületet választottam volna, feltételezem az is sorjás.... Ez így túlárazott gagyi.
Hozzáteszem, egyik jóbarátom, aki fanatikusan belebuzult az Evolvens órába, háromszor vitte vissza mert leejtés és minden külső hatás nélkül megállt az órája (a svájci óraműves). Most úgy néz ki, sikerült összehozni mert 1 éve semmi gond vele, de azért erősen prototípus-fílinges. Sajnálom, mert a magyarsága miatt én is szemezek vele egy ideje. Legutóbb Detroitban kerestem fel a Shinolát (made in Detroit), és kénytelen voltam ott is szembesülni az óriási hype + szar minőség kombóval, ráadásul ott egy jó része made in China.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
200ezres kockakombináción ragasztgatni, az necc Az Evolvens oldalán meg tudták oldani, hogy a csavaroknak megfelelő furatai vannak és pont síkban van a csavarfej. Nem kell hozzá képzőművésznek lenni.
-
-
insight
aktív tag
válasz Memmaao #11753 üzenetére
akkor annak tényleg szépnek kell lennie, de a lenti fotódat kinagyítva nekem fekete szegélyűnek tűnt, talán csak a fotó hibája, feketén tükröződhet az éle.
-
-
insight
aktív tag
Longines HydroConquest 44mm vs Breitling Superocean II 44mm ?
Melyiket választanátok és miért?aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz bucsher #11819 üzenetére
Aquaracer: túl szögletes az a lünetta
Planet Ocean: a perc indexek nagyon tetszenek, de az erőltetett narancssárga részletek nagyon nem - így, kompromisszummal együtt nem érné meg a jelentős felárat.
-
insight
aktív tag
válasz djeperto #11827 üzenetére
A 44-eshez volt szerencsém élőben, de igaz, a 43-as is megfelelhet, újonnan szeretném vásárolni. A Breitling valóban jóval drágább...
Az órát heti 4-5 napi használatra tervezem venni, hétvégére is, nem csak alkalmi hordásra. Emiatt került fel a listára a Longi, mert annál nem fakadok sírva, ha baleset éri, és valamiért nagyon régóta nagyon tetszik.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
Ma rendeltem meg, igaz 42mm méretben..... Nem tudom, mikor vártam órát ennyire....
Egyik ruhámhoz sem fog illeni, de ez már önmagában öltöztet szerintem.[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
válasz bucsher #11857 üzenetére
Tényleg
Szerintem max 2 színt tűrök el, itt minden sárga (borostyán igazából) és fekete, illetve a lünetta is zafírüveg alatt van. Nem tudom megmagyarázni, mi fogott meg benne, soha nem néztem hasonló órát, az Edox narancs divere meg egyenesen taszít. Biztos rámtört valami kapuzárási pánik.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
Az miért van, hogy egy új Submariner Date egyirányú lünettájánál van egy 'fél klikknyi" holtjáték, az olcsó Tag Heuer Formula 1 lünettája meg atomstabil?
A lünetta alatti mechanika miatt van gondolom, de valaki el tudná magyarázni? Felfelé nem lötyög, csak forgásirányban enged picit, ami pont elég ahhoz, hogy esetenként mondjuk fél milliméternyire ne középen álljon. A neten azt olvasom, hogy másoknál is van ennyi holtjáték
-
insight
aktív tag
-
insight
aktív tag
válasz phranxinatra #11924 üzenetére
Az tény, hogy a Tag stabilitásával az jár, hogy a tekerés kemény és határozott, ezzel szemben a Rolexé kellemes fémes, hangra és érintés alapján is. Lehet, hogy kinevetsz, de a legjobb lünettatekerési élményt számomra a Samsung Watch 4 Classic adja az valami zseniális mechanika, persze ott más szerepe is van.
-
insight
aktív tag
válasz phranxinatra #11926 üzenetére
Watch 4 Classicot szerintem ott már nem találsz, az 5. generációra eltávolították a bezelt, de - pont a nagy népszerűség miatt - a Watch 6 Classicra visszatért. Ezt meg tudod tapizni bármelyik Samsung Experience Storeban vagy Mediaban, Euronicsban. Watch 6 Classicot még nem fogtam a kezemben, de feltételezem, hogy nem lehet rosszabb a lünetta, mint a Watch 4 Classicon. Azért teszem hozzá, hogy Classic, mert a sima Samsung Watchon nincs lünetta.
Ne erős ropogást várj, hanem finom, de határozott kétirányú lépegetést. Az Audi fém klímaszabályzó tekerőgombjaihoz tudnám hasonlítani, azokat is jó érzés használni, ezért is gyűlölöm a tapiképernyő-mániát, ami az autókban úgy elterjedt mostanában.
Amúgy annyira jó érzés tekergetni, hogy sokszor azt vettem észre, hogy unalomból is tekergetem, ki is kellett kapcsolnom a "képernyőébresztés lünettával" opciót.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz rbalint88 #11934 üzenetére
Igen, igazad van, az amcsikhoz Hamiltonom és Bulovám van (a Shinolára nem vitt rá a lélek, mert mégsem annyira made in Detroit...), de a Sinnre például sosem gondoltam... Jó tipp!
-
insight
aktív tag
igen, pécsi kesztyű ráadásul, de nem sznoboskodok vele, csak trackdayre kell. Aki forgatott már izzadt kézzel szervomentes autóban betonkemény Momo Prototipót, az tudja milyen, mikor nap végére nem marad bőr a tenyéren meg az ujjakon. Amúgy az ujjas kesztyű, bár nem néz ki ennyire menőn, de az lenne az igazi megoldás. A gyári kormány a finom bőrrel kíméletesebb lenne, de az meg nem megfelelő méretű sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Külpolitika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest