Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Aham.
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szeretném egyszer Wizardot látni az utcán bóklászva két db Canon 105-üs makróval. a szeme előtt..megkegyelmezek neki, nem kell hogy L-es optika legyen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WiZARD
veterán
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
azt meg egybe kell írni

(nem azt, hogy balra el)
-
nbukta77
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Mi esett le?
-
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tesz jót a szerkezetnek, de a csatnak sem a csatt..
-
nbukta77
addikt
Megjott a junghans meister mega. Nagyon szep minosegi darab. Erdekes az atlatszo hatlap egy kvarc szerkezetnel. A szij es a csatt is nagyon minosegi. Egyenlore tetszik az egesz egyben, de fog kapni egy borszijjat is.
-
nbukta77
addikt
Mechanikus kezihuzos vagy automata oranal mi a jobb? Ha nem hordom fel huzogatom vagy hagyom allva es csak akkor huzom fel mikor hordom. Vagy teljesen mindegy?
-
nbukta77
addikt
Vettem egyet. Majd elmondom milyen.
-
válasz
nbukta77
üzenetére
Nem nagyon tudom, hogy meddig bírja. Vagy 2 lépés vagy más eltérő rendben jelzi a feltűnően lépő másodperc, hogy kifogyni készül az elem.
A kvarc az itt is ugyan azon elvekkel megy, mint a többieknél. A rádió egység szabvány, sugárzott jelet vesz az idő szinkronhoz. De amint látod, itt már van kékfogas mobil szinkron csatlakozás is.
Itthon ez egy vszonylag ritka óra. Szép története van és teljes egészében német fejlesztés.
Egyedi és szokatlan kivitel, igényes megoldásokkal. Menő az üveg hátlap! -
nbukta77
addikt
Sziasztok. Junghans meister megarol mi a velemeny?
Lenne valaki aki okosabb a temaban? Es a markaval kapcsolatban? Elore is koszi.Pontosan errol lenne szo.
Junghans Herrenuhr Meister Mega 058480344
-
nbukta77
addikt
Sziasztok. Nomos Glashutterol velemeny?
-
Tufa_
aktív tag
VC Overseas kek szamlapos szerintetek valaha lesz olyan helyzetben mint egy PP/AP vagy Rolex acel modellek hogy megerje beruhazni..?
AD hivott hetvegere, azt mondjak van valamik a szamomra... -
dzsi23
addikt
válasz
ServerWorks
üzenetére
-
ServerWorks
aktív tag
Milyen óra van Kökény Attilán? https://youtu.be/a5RClCIYu2k
-
WiZARD
veterán
-
nbukta77
addikt
Ertem. Koszonom mindenkinek.
-
-
nbukta77
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Tetszik. Imadom a tobbivel egyutt. Csak kivancsisagbol erdekelne. Neten nem nagyon talalni infot.
-
nbukta77
addikt
Valaki tudna irni egy svajci ora rangsort. Igazan erdekelne a markak rangsorolasa. Pozicioja.
-
nbukta77
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Originalt vettem a fortis hivatalos oldalarol. Akkor ez a tissot es tarsaival van egyszinten? Azt gondoltam volna kicsit feljebb pozicionalt. Gondoltam, hogy nem a speedymel egy kategoria, de azt nem, hogy belepo szint.
Azert vettem mert elkezdtem gyujteni a space orakat. Most van egy omega moonwatch, egy fortis official cosmonauts es egy Bulova moonwatch.
-
nbukta77
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
A markarol mit lehet tudni hol helyezkedik el a svajci ora rangsorban?
-
Tulku
veterán
válasz
djeperto
üzenetére
Azt mindenképpen...

Nekem tavaly 10 ezerért akartak fémet adni, de nekem nem gyere be....
Ez a kevlér vagymilyen házas (Kerámia?....szerintem kevlárból nyomják) egyébként sem a szívem csücske...
De bármit teszel, normális helyen nyittasd ki...annyi ebből a hamis mint égen a csillag.... -
-
nbukta77
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Neked milyen van?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Macyke82
üzenetére
Megnéztem de nem tetszik, nagyon baltával faragott. Szögletes mindenhol, főleg a végszem helye a tokban. Oldalnézetnél meg elfogyott a fantázia.
Lehet mondani hogy tool watch az ilyen de láttunk már szebb toolwatchot is, jelentsen ez bármit is
A gyors zár a stiftnél bejön, a magas árat viszont ez sem indokolja. -
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nézd meg ezt is...
-
nbukta77
addikt
Fortisokrol a csoportban mi a velemeny? A moonwatch melle vettem egy official cosmonauts daydate- t. Ha jol tanulmanyoztam az ürhajozas törtenelmet az oroszoknak ez a hivatalos oraja.
-
válasz
Macyke82
üzenetére
Érdekes.
Nekem a tok formája nem tetszik (a tokon swiss made felirat nincs, ha a tok tényleg Svájcban készült, akkor azt a microbandek 100% feltüntetik).
A finomállítási lehetősége ez szinte azonos a Chr. Ward-al (annyi a különbség, hogy ott nem benyomni kell, hanem a tok felé húzni).
A gyorszár megoldása tetszik.Ebben az ár sávban EZ nekem bejövősseb.
További COSC Chr. Wardok -
Macyke82
tag
Mit szóltok a Formex órákhoz?
Ár-érték arányban szerintem sokat adnak, és a kidolgozása anyaghasználata videók alapján is nagyon jónak tűnik. COSC bizonylatolt SW300 (tudom sokaknál itt meg is bukik a dolog) de én simán adnék egy esélyt neki. Bár a linkelt modell nem olcsó, vannak kedvezőbb áru óráik is. Ezen a Reef sorozaton gyorszáras fémszíj kilakítás van, és a csaton is saját szabdalmú a finomállítási lehetőség. Ezeket a finomságokat én sokra becsülöm. -
válasz
ServerWorks
üzenetére
Nem, és az mire jó?
Ja. Megnéztem.
LINK -
ServerWorks
aktív tag
Hamarosan elérhető a MySeiko app!
Hallottatok róla? -
Tulku
veterán
válasz
Skimaster
üzenetére
Illetve itt úgy láttam, mintha koszos is lett volna a mutató...mintha kiküldték volna Vietnam-ba a mutatókat felrakni (lehet nem állok messze a valóságtól) annyira más minőséget képvisel....
Szerintem külsősöktől veszik a mutatókat (akkor is ha sajátnak hirdetik) és a minőség ellenőrzés is covid-os náluk...és persze nekem is el kell ismernem, hogy ez nem minőség, különösen ebben a szegmensben nem az...simán vissza lehet vinni a butikba megreklamálni....az más kérdés, ki az a hülye, aki egy várólistás darabot visszaad...inkább elviszem Lénárthoz és csodát tesz vele...a 8 naposom 233 mutatóival éppen ezt tette![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fall-N
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Hidd el a többséget akkor sem érdekli. Mutató terén ha szabad szemmel nem látni a hibákat, akkor nem fogja érdekelni a vevőket. Tudjuk hogy hagyományos módon vágják ki a mutatókat nem lézervágott, amit utána tökéletesre csiszolnak. Persze a mai modern világban minimálisan elvárható lenne, hogy tökéletes legyen egy óra minden porcikájából, de úgy látszik a profit még mindig fontosabb. Ez csak azért gáz, mert nagyságrendekkel olcsóbb órákban is előfordulhat, hogy jobb a mutató.
-
nbukta77
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
-
nbukta77
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Gratulalok a jubileumhoz es koszonom a valaszt.
-
yodamastah
őstag
-
WiZARD
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Nem így gondoltam, nyilván nem fogja érdekelni, mert ha érdekelné akkor meg se vette volna

De úgy gondolom, hogy a gyártók nem csukhatják be a szemüket és foglalkozniuk kell ilyen témákkal is. Sok tíz - százezres (milliós) elérésű médiumokról van szó. 20-50-100ezer megtekintései vannak annak a csatornának, ahonnan a videót linkeltem. Watchfindernek 600ezer feliratkozója van, 1-1 felkapottabb videójánál 500ezer-1millió megtekintéssel.
Youtube-on rákeres valaki adott márkákra és ezek a videók előkelő helyen jönnek ki a találati listában. -
nbukta77
addikt
Sziasztok. Bocsanat, ha hulye a keres, de tudna valaki mutatni omega moonwatch femszij csatjat? Arra lennek kivancsi mennyire karcolodik. Elore is koszonom.
-
Macyke82
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Te el tudod képzelni, hogy ha pl. Sir Colman (legyen 50-60 év körüli az illető) bemegy a Rolex szalonba és nagyon megtetszik neki egy adott modell akkor visszamegy hápogni ha másnap lát az órájának mutatójáról a neten egy makroképet amit szabad szemmel nem is lát?
Ezt te sem hiszed el, hogy ezeknek az internetes képeknek ekkora hatása legyen.
Nálad meg nálam vagy egy órabuzinál lehet, de egy átlag jómodunál aki presztizst vesz, az ilyen miatt nem fog GS-t vagy más olyan gyártót választani, akinek pazar kinézetűek a mutatói mikroszkóp alatt. -
WiZARD
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Hogy mire mekkora hangsúlyt fektetnek az jó kérdés és talán változhat idővel.
Pár évvel ezelőttig lehetett sunyítani és ilyen minőséget adni bármilyen árkategóriában. Pár idióta megnézte makróval, max megosztotta 5 ismerősével és ennyi.
Most viszont minden ötödik pistike kezében ott a digitális fényképező, makró objektívvel és 3 kattintással megosztja az egészet instán, facebookon, youtubeon, sőt még hashtag-et is csinál neki
- #underhandchallenge.
Gyártóktól meg jönnek lehetetlen magyarázkodások. (asszem ALS reagált egyikre, valami védhetetlen magyarázattal, hogy a mutatókat veszik ezért ilyenek, de bezzeg a szerkezet in house és legalább az hibátlan
- vagy mégse)GS többnyire megüti a szintet, bár az se mindig.
Hogy a tehetős ember mit vesz? Brand-et, bármi is legyen mögötte. Úgy érdekesebb lenne, hogy márkanév és ár nélkül - de makrókkal bemutatva az órát - mit választ
Viszont mi itt talán inkább vagyunk órabuzik mint tehetősek.
-
Macyke82
tag
Visszakanyarodva pár gondolatra a mutatókhoz, kb egyedül a GS ami megüti az árkategóriához megfelelő szintet, ha ebbe "kapaszkodunk" bele.
Sintén érdekes kérdés lenne, ha pl bemegy a "tehetős" (nem az órabolond típus) egy exklúzív óraboltba ahol elé raknak 5 db különböző gyártmányú presztizs órát, mondjuk X milió Forint értékben, kezére rakják megvizslatja, rácsodálkozik milyen szuper a kinézete, minősége stb. és utána eléraknák az adott óra makrofotóit a mutatókról, vajon meggondolná magát?
A válasz nem egyértelmű.
Talán ezért sem fektetnek erre a témakörre külön hangsúlyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)