Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz cyberde #91790 üzenetére
Ez kemény hullámvasút állvány volt. Asszem Nova linkelte még régen egy kevéssé ismert zenekar szintén nagyon 3D dobos koncepcióját. Az sem piskóta, hanem tiramisu....
-
eattila
őstag
Az mi, hogy minden szolgáltatás leáll? Futár? Áram? Net? Tv? Telefon? Vagy "csak" fodrász, manikűr, stb?
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
cyberde
tag
válasz zetor2000 #91787 üzenetére
Tommy Lee akkor elég sokat szophatott az állványaival
Gondolom Bujdyné is elcsodálkozna, mikor 4-5 kamion megérkezne a dobszerkóval, meg az állványokkal.
[ Szerkesztve ]
-
blueboi69
senior tag
válasz Vodike #91785 üzenetére
Igen. Amíg egy lakásban felkapcsolsz bárhol egy lámpát és annak a fénye szóródik mindenhova, ezek a dolgok kb feleslegesek.
De amikor vannak a háznak olyan részei, ahol órákon keresztül nem járunk, ott azért nem szerencsés, hogy emiatt kezdi járatni a fűtést, mert nem tudja, hogy most hül-e a ház, vagy csak nyitva egy ablak. Központifűtéses lakásban nincs ilyen probléma, ott nem számít, van pénz fűteni az utcát -
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #91730 üzenetére
Dobosnak lenni koncerten / rendezvényen nagy szopolás.
A gitáros kihúzza a kábelt, elteszi a gitárt. A szájharmonikás zsebre dugja a hangszerét. A trombitás szintén elpakolja a hangszerét elég könnyen.
A dobos ezzel szemben leszedi a cineket, egyenként vagy max párban tokba rakja. Az állványokat egyenként összepakolja. A dobokat egyenként leszedi, lelazítja, állványokat egyenként össze. Egyik-másik dobot egyesével tokba... Dobverőket külön.
Ami talán eggyel rosszabb, az a zongirsta meg a HammondosEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
válasz Bujdy81 #91746 üzenetére
"mit tud hozzátenni az okosotthon a komforthoz?"
Na pont, hogy ez a kérdés nem jó!
Mert erre fel lehet hozni bármit, amire rávágja egy laikus, hogy dehát azt kézzel is meg lehet csinálni. Igen, kézzel is lehet ruhákat mosni, vagy koszos tányérokat, meg kézzel is lehet fát vágni meg bepakolni a kályhába, mégis mindenre vannak gépeink.
Attól lesz valami jó, hogy ha elromlik, vagy kikapcsolod a funkciót, akkor hiányozzon!Abban nőttél fel, hogy van a villanykapcsoló és kapcsolgatod, ha szeretnél este világosságot. 100-200évvel ezelőtt ez nem volt ennyire triviális, de azért aki ebben nő fel, annak eléggé beleég a tudatába és fel sem tűnik neki.
Aztán amikor egy 2-3szintes házban fel kell menni az emeletre lekapcsolni a lámpát akkor előtör a lustaság és a dejó lenne már ezt innen lentről is lekapcsolni. Vagy de jó lenne ha lekapcsolna magától ha nem vagyok ott! Hiába teljesen megszokott a villanykapcsoló kapcsolgatása, azért mégiscsak meg lehet szokni hamar azt is, hogy mondjuk akárhova mész a házban, akkor nem fogdosol műanyagokat falon, hanem egyszerűen fény van arra.S akkor nem csak bekapcsolja az izzót, hogy éjjel félkómában gyereket kisérgetve pisilni kiégjen a retinád, hanem mondjuk "tudja" azt, hogy olyankor elég 30% fényerő is. Vagy kicsit prediktíven "megtanulja", hogy éjjel ki szoktál menni pisilni, akkor a hálószobában a mozgásra nem a hálószoba lámpát kapcsolja fel, hogy anya is felriadjon, hanem mondjuk csak a folyosói világítást, anélkül, hogy még kiérnél. Vagy eleve éjjeli mozgásnál bevilágítja az utat a mosdóig. Vendégek esetén ez hasznos azért.
Nálam motoros redőnyök vannak, így vettük a kecót, de amúgyis régi álmom volt ez, szóval mázli. Most asszony kérésére félautomata, tehát a nappaliban kézzel felkapcsolja a lámpát, akkor a külső fényviszonyok alapján lehúzza a redőnyt ha eléggé szürkület van. Reggel felhúzza "magától", szóval mire lemegyünk nem kell.
A magától esetében én tárolom adatbázisban, a lámpa kézi fel-le kapcsolgatásoknál milyen fényviszonyok voltak kint, és azok átlagából lövi be a következő mozgást. Tehát alapszinten igazodik az elvártakhoz.
És akkor öntözőrendszerről, fűtésről, kerti világításról, mozgásérzékelőkről, kamerarendszerről nem is írtam semmit. De még annyit, hogy nem csak mozgásérzékelős lámpát okosítottam fel (kapcsolható mobilról, ugyebár ennyi jön le általában), hanem ha a kamerarendszer érzékel mozgást, akkor azt api felületen tolja a rendszernek és aszerint lehet kerti fényeket is állítgatni, öntözőrendszert ki-be kapcsolni, meg miazmás. Mer azért jó dolog ám beállítani hajnalba az öntözőrendszert, de el elnyújtottabb buli esetén le csololja már le azt aki a kertben rókázik, elég akkor amikor már befejezte
[ Szerkesztve ]
-
blueboi69
senior tag
Igen, jól látod és itt Tiga is megírta amit akartam mire véget ért a meeting.
Szóval igen, az okosdolog az ott kezdődik, hogy automatán következnek be események.
Az, hogy mobilról vezérelsz valamit, az igazából csak még egy távirányító, attól ez még nem fog többet tudni. -
npera
addikt
válasz WiZARD #91762 üzenetére
Lesz rendes szerver/printer szoba? Akkor lehet rendes rack szerver is, mert ott benn hadd zúgjon. Nekem az lenne egy építendő házban a muszáj. És mellette egy külön takarítószeres szoba is, az összes takarítóeszközzel.
Meg olyan központi porszívó, aminek a konyhában van a padlóhoz vezető nyílása, amihez csak oda kell seperni a morzsákat és egyből behúzza.
Meg az oldalsó bejárat egy levetkőzős előszobába menne, ahol a kerékpáros ruhától kezdve a gyerekek sáros overálljain át a csizmáikat is le lehet tenni rendesen, aztán onnan nyílna a mosoda és onnan a szárítószoba. Az az igazán királyság. Felakasztani a mosást fregolira a plafonra, aztán a szárítószoba kiszárítja és nem bojhosodik a szárítógépben. Meg lenne 3 db Miele mosógép állványon rögzítve, hogy alatta is fel lehessen mosni.
-
-
Samott
addikt
Max a te kocsiddal tart hetekig, nalam altalaban aznap vagy masnapra kesz. Most is csak egy nehezen jaro valto, meg egy zugo klimacsapagy miatt van ott. Mas ilyesmivel meg honapokig elgurulgat.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
addikt
válasz WiZARD #91762 üzenetére
Szerintem Tiga ezt még régen kifejtette. Ha mobilrók kell nyomkodni bármit, akkor az nem "okos". Ha magától reagál paraméterekre, meg előrejelzésekre és úgy optimalizál, akkor az már okos.
Szerintem a páratartalom, fűtés, szellőztetés és árnyékolás kezelése a nagy truváj számomra. Ha valaha is lenne kert és locsolni kellene, meg nyírni a füvet, akkor az is. A lámpákat a gyerekszobában lehetne mozgásérzékelősre tenni, amit fel tudna bírálni egy időtábla, valamint a felkapcsolt világításkapcsoló is csak egy óhaj lenne, ami bizonyos időre felkapcsolja, de ha nincs mozgás és/vagy alvóidő van, akkor lekapcsol utána. Ilyesmik.
-
Vodike
tag
Az a baj, hogy keveredik nálad az okosotthon meg az okoskapcsoló :-)
A fűtéssel kapcsolatban leírtam amit lehetett, de nálunk:
- időjárás követő fűtés (vagyis figyeli a kinti hőmérsékletet és előrejelzés és ennek hatására állítgatja a lángot illetve az előremenőt)
- szobánként eltérő hőmérséklet nálunk
- szobánként eltérő hőmérséklet a napszakokban
- ablaknyitáskor az adott szoba fűtését lekapcsolja és miután bezártuk az ablakot, akkor vár addig amíg a ház belső hőmérséklete kicsit kiegyenlíti a szoba hőmérsékletét, majd kér fűtést a kazántól az adott szobára, hogy felhozza a kívánt hőfokra
- child lock
- geofencing, ha nem vagyunk otthon akkor az általános hőmérsékletet visszaveszi kicsit. Ha sokáig nem vagyunk otthon (napokban adtam meg), akkor még jobban visszaveszi automatizáltan, viszont ha bekerülünk, azt azt hiszem 5km-es körzetbe, akkor megkérdezi, hogy hazafelé tartunk? Mert akkor elkezdi fűteni a házat.
- éjszakára kikapcsolja a kézmosós melegvizet és csak a lekapcsolás előttig melegített vízből enged használniNekünk ennyi csak a fűtés. Ha ideveszem a hűtést, akkor szellőztet, hűt, stb automatán.
Ami okosotthon részét illeti az amit én használok:
- siri vezérelt kapu bárhonna, kocsiban nagyon fancy, hogy nem kell nyomkodni gombokat
- automata világítás (ezt én főleg kint használom, bent minden butakapcsoló, de amúgy ha a nap szöge elér egy bizonyos fokot, akkor felkapcsolnak a kinti lámpák ilyen hangulatvilágításként. Aztán mozgásra, kapunyitásra a különböző világítási szekciók felerősödnek, stb)
- automata öntözés - ez alatt azt értem, hogy akkor öntöz, ha kell (méri a földnedvességet, tápanyagszintet, nézi az időjárás előrejelzést, ha mozgást észlel egy locsolási körnél, akkor leállítja, stb)
- vizes helységekben vannak szenzorok amik akár el tudják zárni a kinti főcsapot probléma esetén
- jakuzzinak a vízminőségét méri és szól, ha valami sok-kevés
- levelgő minőség mérés, hőmérséklet szenzorok amikhez különböző dolgok vannak kötve
- szól a google Noémi, ha kész a mosás, nyitva maradt egy ablak és lehűlt a szoba, kész a takarítás, a mosogatógép, szárítógép meg ilyen hülyeségek
- persze minden fontos momentumról kapok értesítés (csöngetnek, akkor kapom a PUSH értesítés a fotóval együtt), látom a HomeAssistant dashboardon a ház hogyan viselkedik
- napszakhoz, nap besütöttséghez és hőmérséklethez kötötten automata redőnyökSzóval végülis a ház ad magáról különböző "életjeleket" amik szerintem hasznosak és jó hobbynak :-)
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Jahno
veterán
"mi akadályozza meg a tanárokat abban, hogy amikor órarendi órájuk van, akkor a laptopnak megtartsák az órát..."
Az, hogy a beérkezett cuccokat is rendszerezni, javítani, ellenőrizni kell és sokan azt sem látják merre áll a fejük. Én júzerek levelezésén látom, hogy mikor foglalkozik vele a fél ház, úgy jön-megy a tananyag 24 órásban, hogy jajj.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #91765 üzenetére
annak tukreben hogy 3 hete "nyitni" akartak, rohejes inkabb az egesz mar
egy eve ez megy mar es nincs erdemi hatasa
megnezed USA-ban fele ennyi "korlatozas" sincs es ott se rosszabb semmliyen meroszam
siman nyitva vannak az kavezok, boltok, strandok is...több drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #91764 üzenetére
Ezért mondom, hogy nincs egységes koncepció. Meg mondhatják, hogy az adott órán kell részt venni, akkor számít igazoltnak és esetleg picit interaktív is, mert tanár is kérdezhet meg gyerek is ésvagy. Most ha így júniusig becsukunk, akkor érettségivel foglalkoztak-e?
Nekem bankkal is lenne köröm, addig kavartam ezt a moratóriumosdit, míg ki tudja mi lesz belőle. Lemondtam mindent, hogy kiegyenlítsem a számlákat, tudjam mennyivel nem lógok, ha kamat van akkor ütemezzük (ez szerencsére nem volt) és legalább tudjak róla. Most a befizetett pénzt át kellene oda csoportosítani, de a telefonos azonosításon elbuktam
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #91763 üzenetére
+ szervizben van a kocsim, ha a heten nincs kesz, akkor ket hetig ott lesz?
Szerk: egyebkent nezd a masik oldalat, ha azt mondjak hogy holnaptol akkor meg azon haborodnanak fel hogy nem lehet felkeszulni ra. Igazabol a szamokat nezve mar ket hete kellett volna.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
WiZARD
addikt
mit takar a "minden szolgáltatás szünetel"?
posta is, bank is?
kajarendelés?
internet szolgáltatás?Még jó hogy csak hétfőtől érvényes, most 4 napig pont pihenni akart a vírus, hogy hétfőn tudjon támadni.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
Erre én is kiváncsi vagyok.
Most még nincs késő elkezdeni okosotthon témát beépíteni...Jelenleg áll a geek belső és kiváncsiság azzal szemben hogy racionális értelmet nem tudtam felfedezni a témában.
Tud annál többet, mint hogy villanykapcsolót mostantól akár szóban, akár mobilról is le tudom kapcsolni? Valamint a zsaluziát tudom mobilról nyomkodni a fapad távirányító helyett (+automatizálni).
Fűtés/hűtés/szellőztetés amúgy is programozható, távolról vezérelhető. (de minek?)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Sipi-
őstag
A srácaim sulijában már 2 napja kiküldték a frissített házirendet, amit kibővítettek az online oktatással. Gyakorlatilag felsőben az órák felét online tartják meg, alsóban meg heti 1-1-et matekból és magyarból azthiszem.
Bár nem annyira értem, hogy mi akadályozza meg a tanárokat abban, hogy amikor órarendi órájuk van, akkor a laptopnak megtartsák az órát...https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
Gulyás Gergely a romló járványadatok és a vakcinahelyzet ismertetése után rögtön bejelentette a friss döntéseket:
Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. A digitális oktatás részleteit kidolgozzák.
Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
Ugyanebben az intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.
Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.
Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.
A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.
A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #91711 üzenetére
Luki-luki. Lehet otthon tekergetni a kábelt, artizán paleo kábel...
-
Sipi-
őstag
Okosotthonhoz köthető zsaluziakapcsolót tudtok ajánlani?
Az istennek sem bírom a kapcsoló mögé benyomni a Qubino Flush Shutter-t. Fél órát küzdöttem, káromkodtam és utána visszaállítottam az eredeti, kapcsolós állapotot. Már kettőt bekötöttem korábban, de az egyiknél 3 kapcsoló van egymás felett, a középső mögé befért, mert ott nem volt plusz kábel. A másiknál többszöri nekifutásra, minden felmenő szidásával befért, de a gyerekszobában még kisebb a hely, mert még a falból a kábelvédő cső is belóg a kötődobozba. Szóval inkább egybekapcsoló kellene, ami tudja alapból a Z-Wave plus-t beszélni. Lehet, hogy Zigbee is jó, a Zipato okosotthonunk elvileg tudja azt a nyelvet is beszélni.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #91751 üzenetére
Ének az jó, elfér egy retikülben a mikrofon és a fülmonitor szett :-D
Fuvola lehet ritka, de akkor meg is van a piaci rés :-D Persze ha a fújós történet megy, akkor ott az Akai, az sem akkora, mint egy Hammond, 200k körül kitárul a világ :-P Garázsból is pillanat alatt mini stúdiót lehet csinálni, minimál befektetéssel pro színvonalon.
-
npera
addikt
Ha jól értem a teljes menedzsment szenzorokon és előrejelzéseken alapul.
Tehát:
- locsoló akkor locsol, amikor a növényeknek jó és nincs kiküldve a fűnyíró
- a locsoló nem locsol, ha másnap esni fog
- a lámpák úgy kapcsolnak fel, ahogy a fényviszonyok és a belső mozgás megkívánja. De mondjuk a macskának nem, mert az lát
- a hőmérsékleten túl páratartalom is vezérelve van
- árnyékolók szél és fényviszonyok függvényében besegítenek a temperálásban
- és még tutira van ezer dolog ezen kívül is.... -
Bujdy81
aktív tag
válasz Vodike #91736 üzenetére
Értem, csak poénból kérdeztem így.
De egy normálisan szigetelt házban mire lehet használni okosotthon funkciót a fűtéshez? Vannak termosztátok, szabályoznak. Mire jó még?
Az a fő bajom, hogy nem látom, hogy mit tud hozzátenni az okosotthon a komforthoz? Hogy nem kell elmennem, lekapcsolni a villanyt? Vagy mit?
Komolyan érdekelne, hogy Ti mire használjátok!
-
Jahno
veterán
Vagy mikor benyögi, hogy fater, péntek este kellenél a busszal, Végállomásban lépünk fel a csajokkal, atom lesz Azt ki kellett puskáznom, hogy kb. 180 kilométer, de legalább nem szopó pakolni és van parkoló :-D Pesten a Musicumnak már nem örülne ennyire. Énekesnek lehet egyszerűbb a dolga...
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #91730 üzenetére
"Mivel a gyerek nem tud gitározni," Lehetett ott egy sampler is
Hümmm, ha 4en vannak akkor abból már kb. kijön egy közepes csaj zenekar. Ha beletanult az analóg dobba, akkor párhuzamosan lehet nyomni elektromos cuccokkal is. Vagy ha a többi leányzónak nem tetszik a zenélés, akkor maradnak háttértáncosoknak.
Elorult Vivike éppen csinált egyet, de még nem tudom tetszik-e. Lehetne benne több elektromos, most ilyen zenéhez éppen ez lenne az igényem. Holnap meg teljesen más
Nézd a dolog jó oldalát, szerintem a női zenészek inkább isznak, mint cuccoznak és azt is módjával bírják csinálni. Suli mellé sem járnak, valamennyire viselkednek, szaporodnak majd a tetoválások, piercingek.
-
-NoVa-
addikt
Valamelyik régi Hupikék Törpikék képregényben volt egy nagyzenekari rész, amikor Nótafával végigpróbáltatták az összes hangszert, de még a triangulumon is képes volt hamisan játszani. A karmesteri pálcával pedig képes volt az egész nagyzenekart elhúzni hamisba.
És miután már végigéltem egy pár komplett hegedűoktatást az alapoktól a fellépőképes mutogatható szintig, így egyértelmű, hogy a nappaliban ott áll egy zongora .
-
Vodike
tag
válasz blueboi69 #91727 üzenetére
Jaja, kb ennyi a lényege. Én látom pontosan az előremenő vízhőfokot egy olyan grafikonon amire rá van rakva még az időjárás is. Nagyon szépen állítgatja automatán az előremenőt illetve a lángot is szépen modulálja.
Egyébként nem tudom, hogy ettől, de idén atavalyi 18-ról leugrott 10-12-re a gázszámlánk úgy, hogy emeltünk az átlag hőfokon 22-ről 23,5-re. (asszony fázós lett)
exTiga
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #91718 üzenetére
Ha olyan durván dinamikus freestyle érdekel, mint az FPV-s celebek nyomnak, akkor két dolog kell, ami három:
- könnyű és merev kwad
- erős hajtáslánc, ami tűri a dinamikát (akksi, ESC, motor, prop)
- nagyon komoly rutinA szépen kistabilizált erősen nagylátó 4K-kamera kiemeli a hatást, hogy az égig repülsz nagy gázra. Ehhez még hozzájön a jó minőségű hangfelvétel, amit be szoktak keverni alá. Ahogy kis visszhanggal hallod a motoros visítását és a prop surrogását.
Nem azt mondom, hogy FPV képet nézve nem bizsergetően mámorító egy teligáz, de egy jól megszerkesztett HD-videó még több érzetet ad.
-
Vodike
tag
válasz Bujdy81 #91724 üzenetére
Nem, nincs okosotthonotok. Ez csak a fűtés része ami okosabb, mint az ON/OFF kazán :-)
Szerintem tuti tudja a kazánotok, kérdés a termosztát tudja-e illetve hogyan van bekötve. A lángmodulációst is be lehet kötni sajnos nagyon helytelenül ON/OFF-ként.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Legnagyobb lányom (aki a fő vezérhangya a villanyvasutazás világában) kitalálta, hogy négy év zongora elég volt neki, unja. Nem mondja, hogy mindent tud, amit zongorán lehet, csak unja.
Szeretne hangszert váltani. Gondoltam magamban, hogy jó lesz neki pl. a doromb. Nos, ő is "do"-val kezdődőre gondolt, dobolni szeretne. Mondtuk, hogy olyat válasszon, amit a suliban, órák után tud gyakorolni. Szívás, van dob óra a suli épületében és van dob tanár is...
Ráadásul nem akárki, Mohai Szabolcs, egy igen jó dobos (Mohai Győző fia, Mohai Tamás unokaöccse).
Na jó, akkor vegyünk egy pár magánórát, mert nem szeretném, hogy szeptemberben ugrik a sötétbe és októberben közli, hogy utálja, mert akkor egy zeneiskolai tanév megy a levesbe.
Tegnap előtt el is mentünk dob órára. Ami bő két óra lett. Amit megtudtunk:
- már elég nagy fizikailag a csaj, hogy tudjon dobolni
- kiváló ritmusérzéke van (ezt tőlem örökölte, mert az anyjának még megvan! )
- érdeklődő
- mivel négy éve tanul szolfézst, ezért lehetett vele "szaknyelven" beszélni, ezt külön kiemelte a dob tanárÉn egy másik szobában ültem le, olvastam, hallgattam, hogy mit dobolnak, a beszéd nem hallatszott ki. Időnként jött egy-egy komolyabb dobszóló, nyilván a tanár játszott. Aztán elkedődött egy ismétlődő szakasz, amiben a lábdob, a pergő és a lábcin volt benne. Gondoltam, ezt mutatja éppen, hogy ez nem annyira bonyolult. Nos egyszercsak a dobolás mellé megszólalt egy basszusgitár! Mivel a gyerek nem tud gitározni, így akkor ő dobolt!
Elmorzsoltam két apró könycseppet. Az egyiket azért, mert tényleg nagyon ügyes a kiscsaj, a másikat pedig azért, mert majd otthon is fog gyakorolni.
Ja, és a csattanó a végén: megkérdeztem a tanárt, mit gondol az elektronikus dobfelszereléről. Hááááát, szerinte az a baj vele, hogy nem lehet gyakorolni a helyes dobverő kezelést. Nem tanulja meg vele a gyerek, hogy milyen szögben, milyen erővel kell ütni a dobot. Ha már jól dobol, akkor otthon lehet akár elektromos a cucc, de az alapokat igazi felszerelésen kell letenni. BANG!
Hazaértünk, elmeséltünk mindent, erre anya közölte, hogy "egy gyerek miatt veszünk dobfelszerelést? Ha már megvesszük, akkor majd Te is gyakorolj rajta, úgyis szerettél volna dobolni, nem?" Mondtam neki, hogy "Na, jó..."
-
-
blueboi69
senior tag
-
blueboi69
senior tag
válasz Bujdy81 #91724 üzenetére
Elvileg? De prediktíven? Mármint ha tudja, hogy másnap melegebb lesz, akkor még hajnali 5-6körül nem áll neki melegítani a padlót.
Mert a legtöbbnél van kültéri, de az adott állapot alapján állítja az előremenő vízhőfokot, nade hogy mondjuk netről leszedje, hogy milyen idő lesz másnap, vagy hirtelen lesz -10fok, akkor ne kűzdjön vele, hanem kezdjen el 2órával hamarabb fűteni? -
-
blueboi69
senior tag
Igen, az a fajta lopakódós lebegés amit szoktál csinálni az nekem túl lassú, én dinamikussabb mozgásra vágynék. Ez a repülős beállítottság és sokéves simulátorozás beidegződésre. Ennek ellenére látom, hogy mennyire nehéz az is.
Az meg végképp lenyűgöz amikor egy kibaszott nagy amcsi kecóban úgy megy beltéren, hogy kb kapaszkodok a székem karfájába, hogy úristen most odabassza valaminek.Flip az simulátorban ment párszor és a powerloop is. De még kell gyakorolni azért, hogy mikor húzza-engedi el az ember a gázt. Csak sokszor szívás, amikor én maxon tolom a gázt másodpercekig, aztán azt látom csak, hogy még mindig zuhan a kvad, netes videokban, meg kb fél másodpercre nyomnak egy fullgázt, aztán a kvad felrepül vagy 30métert. Azt úgy nem tudom feldolgozni. Lehet egy olyan kvaddal meghalnék azonnal, de akkoris.
Tegnap megint megtört a betáp kábel,most falahol a közepénél, szóval ismét szerelés jön. Csak itten nincs vállalható közelségben bolt, úgyhogy 1db 100ftos kábelért futárt fizetni.... na majd lesz vmi,mert ez nem állapot, hogy nem repkedhetek
-
-NoVa-
addikt
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #91714 üzenetére
Quaddal gyorsan repülni igazából nem nehéz, mert akkor viszi a lendület és lehet szépen ívben fordulni. Ha igazán lassan és egyenletesen akarsz repülni az viszont nehéz. Akkor minimális szögeltéréseket kell tudj korrigálni és a gázzal nagyon-nagyon finoman kell bánni. Engem az ilyen lassú "precíziós" lebegés szórakoztat, van benne kihívás.
Egy nagyobb mezőn izomból megküldeni is vicces, ott érezni igazán az erőt benne.
Az ágy feletti flip még nekem is to do list, de ha eléggé felcsavarod a rate-et kábé 900 fok/s köré vagy fölé, akkor megfordul az seperc alatt. A kulcs az, hogy miként "kapod el", amikor lefelé jön. Oda kell a precíziós ujjgyakorlat, hogy ne a falba vágd bele utána izomból nagy gázzal. Szóval elsőre nem könnyű az sem. Gyerek ne legyen a szobában, ha próbálgatod.
Expót próbáld meg beállítani, az csodákat művel, ha ráérzel.
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #91708 üzenetére
Még kipróbálom a sárgát is az 1200-as akkukkal, mert lehet, hogy a pici erős aksikkal van a baj, a nagy-gyengébb az meg jó még.
Szívesen játszanék a sárgával amúgy beltéren.
Tinyhawk-al npera szépen repked beltérben én meg a kéket alig bírom a kerten belül tartani, mert kb 1-2másodperc alatt átér a túlvégre. Valahogy nem tudok vele szépen lassan menni, mert vagy leesik, vagy megy mint az állat.
Felszállásoknál is látszik, hogy szinte azonnal elstartolok előre.
Nagyon ritka, hogy tudok vele egy pozícióban lebegni, olyankor meg elforog... Nem egyszerű.Egyelőre elképzelni nem tudom, hogy beltérben hogy tudtál vele flipet csinálni. Majd próbálgatom magasabban, aztán később földközel. Tökjó, mert megvettem a simulátort, azóta játszottam vele 2x, mert addigra rájöttem, hogy a simulátor tökmáshogy működik mint a valóság, hiába tudok állítgatni sokmindent.
-
zetor2000
őstag
Egész érdekes, hogy kikkel állt össze muzsikálni.
Tavaly év vége felé volt egy virtuális koncertje a Notre Dam ból, azt is meghallhattam. Kicsit áthangszerelt, kicsit pimpelt, XXI. sz. hangokkal tarkított, de alapvetően jó volt az is.Ilyesmi elektronikus zenéből mondjuk a Yello-t többet hallgatom, azt a két manust imádom. Sajnos későn jöttek rá, hogy lehet a zenéjüket élőben is előadni, és most nem nagyon tudnak fellépni, pedig a Covid előtti időkben "turnéztak" is.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #91698 üzenetére
Szerintem méretre gyártott, tömör fémdoboz, teljesen fémtiszta felületekkel az ideális tároló.
Lehetőleg a + és - pontokhoz is érjen hozzá megfelelően, akkor nem hűl ki...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
-NoVa-
addikt
"mint Nova, aki számomra egy FPV-s aszkéta szerzetes. Minimalista konstrukciókat nemesít fejben, majd kivárja türelemesen, hogy legyen valami kapás és megépíti a végletekig tökéletesített konstrukciót."
Á, most elhamarkodottan távdiagnózisra rendeltem BEC-eket. A tünetek alapján a sárga elég hamar túlhevül, és beesik az 5V, a kéket vagy másfél évvel később építettem, de már ott is merülő 3S-nél problémázik a kamera vagy a VTX, kb arra tippelek, hogy ott valami kondi kiszáradásra hajlamos. Párszáz forint vakon elszórva, az távol áll az aszkéta formától
Egyelőre nem ugrok rá az 1s vonalra, kivárom a stabil AIO 1s boardot, amit majd utólag a felhasználók is stabilnak mondanak. A sárga felújítva 2s-el a kerettel pont jó beltérben játszani, mellé a TinyHawk 2 FreeStyle kint elég apró hozzá, hogy ingerküszöb alatt eljátszhassak vele. Ez a dupla 1s-es megoldás tetszik, kellően lusta vagyok hozzá, hogy örüljek az 5V USB-s töltésnek, meg az olcsó akkuknak.
Leginkább az OSD és a frissebb FC miatt érdekes, a sárga F1-es őskövület, amit frissíteni, és képességet bővíteni drágább lett volna, mint amennyiért leütöttem az újat. A kékben a kamera mér és megjelenít feszültséget, és F3 FC, azon csak a fáradó dolgokat kell frissíteni. Az 5"-on erősen agyalok, most csak áll szobadísznek, de annak legalább szép -
-
blueboi69
senior tag
válasz Grillo #91700 üzenetére
Persze, tudom, de engem most ez spec nem annyira érint. Max annyit, hogy jobban paráznék, ha esetleg neccesebb helyen repülnék, pl ahol mások is vannak. Egyelőre ez nem fenyeget, majd 1-2év múlval eszek olyan bátor
Bár 2-3héttel ezelőtt a kapott kék kvadra gondolni sem mertem,most meg "kényszerből" azon tanulok. 1hete nem mertem az acro módot bekapcsolni még simulátorban sem, most meg azzal repülök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest