- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodike
tag
válasz
Bujdy81 #91746 üzenetére
Az a baj, hogy keveredik nálad az okosotthon meg az okoskapcsoló :-)
A fűtéssel kapcsolatban leírtam amit lehetett, de nálunk:
- időjárás követő fűtés (vagyis figyeli a kinti hőmérsékletet és előrejelzés és ennek hatására állítgatja a lángot illetve az előremenőt)
- szobánként eltérő hőmérséklet nálunk
- szobánként eltérő hőmérséklet a napszakokban
- ablaknyitáskor az adott szoba fűtését lekapcsolja és miután bezártuk az ablakot, akkor vár addig amíg a ház belső hőmérséklete kicsit kiegyenlíti a szoba hőmérsékletét, majd kér fűtést a kazántól az adott szobára, hogy felhozza a kívánt hőfokra
- child lock
- geofencing, ha nem vagyunk otthon akkor az általános hőmérsékletet visszaveszi kicsit. Ha sokáig nem vagyunk otthon (napokban adtam meg), akkor még jobban visszaveszi automatizáltan, viszont ha bekerülünk, azt azt hiszem 5km-es körzetbe, akkor megkérdezi, hogy hazafelé tartunk? Mert akkor elkezdi fűteni a házat.
- éjszakára kikapcsolja a kézmosós melegvizet és csak a lekapcsolás előttig melegített vízből enged használniNekünk ennyi csak a fűtés. Ha ideveszem a hűtést, akkor szellőztet, hűt, stb automatán.
Ami okosotthon részét illeti az amit én használok:
- siri vezérelt kapu bárhonna, kocsiban nagyon fancy, hogy nem kell nyomkodni gombokat
- automata világítás (ezt én főleg kint használom, bent minden butakapcsoló, de amúgy ha a nap szöge elér egy bizonyos fokot, akkor felkapcsolnak a kinti lámpák ilyen hangulatvilágításként. Aztán mozgásra, kapunyitásra a különböző világítási szekciók felerősödnek, stb)
- automata öntözés - ez alatt azt értem, hogy akkor öntöz, ha kell (méri a földnedvességet, tápanyagszintet, nézi az időjárás előrejelzést, ha mozgást észlel egy locsolási körnél, akkor leállítja, stb)
- vizes helységekben vannak szenzorok amik akár el tudják zárni a kinti főcsapot probléma esetén
- jakuzzinak a vízminőségét méri és szól, ha valami sok-kevés
- levelgő minőség mérés, hőmérséklet szenzorok amikhez különböző dolgok vannak kötve
- szól a google Noémi, ha kész a mosás, nyitva maradt egy ablak és lehűlt a szoba, kész a takarítás, a mosogatógép, szárítógép meg ilyen hülyeségek
- persze minden fontos momentumról kapok értesítés (csöngetnek, akkor kapom a PUSH értesítés a fotóval együtt), látom a HomeAssistant dashboardon a ház hogyan viselkedik
- napszakhoz, nap besütöttséghez és hőmérséklethez kötötten automata redőnyökSzóval végülis a ház ad magáról különböző "életjeleket" amik szerintem hasznosak és jó hobbynak :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU