Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Vodike

tag

válasz Bujdy81 #91746 üzenetére

Az a baj, hogy keveredik nálad az okosotthon meg az okoskapcsoló :-)

A fűtéssel kapcsolatban leírtam amit lehetett, de nálunk:
    - időjárás követő fűtés (vagyis figyeli a kinti hőmérsékletet és előrejelzés és ennek hatására állítgatja a lángot illetve az előremenőt)
    - szobánként eltérő hőmérséklet nálunk
    - szobánként eltérő hőmérséklet a napszakokban
    - ablaknyitáskor az adott szoba fűtését lekapcsolja és miután bezártuk az ablakot, akkor vár addig amíg a ház belső hőmérséklete kicsit kiegyenlíti a szoba hőmérsékletét, majd kér fűtést a kazántól az adott szobára, hogy felhozza a kívánt hőfokra
    - child lock :D
    - geofencing, ha nem vagyunk otthon akkor az általános hőmérsékletet visszaveszi kicsit. Ha sokáig nem vagyunk otthon (napokban adtam meg), akkor még jobban visszaveszi automatizáltan, viszont ha bekerülünk, azt azt hiszem 5km-es körzetbe, akkor megkérdezi, hogy hazafelé tartunk? Mert akkor elkezdi fűteni a házat.
    - éjszakára kikapcsolja a kézmosós melegvizet és csak a lekapcsolás előttig melegített vízből enged használni

Nekünk ennyi csak a fűtés. Ha ideveszem a hűtést, akkor szellőztet, hűt, stb automatán.

Ami okosotthon részét illeti az amit én használok:
    - siri vezérelt kapu bárhonna, kocsiban nagyon fancy, hogy nem kell nyomkodni gombokat :D
    - automata világítás (ezt én főleg kint használom, bent minden butakapcsoló, de amúgy ha a nap szöge elér egy bizonyos fokot, akkor felkapcsolnak a kinti lámpák ilyen hangulatvilágításként. Aztán mozgásra, kapunyitásra a különböző világítási szekciók felerősödnek, stb)
    - automata öntözés - ez alatt azt értem, hogy akkor öntöz, ha kell (méri a földnedvességet, tápanyagszintet, nézi az időjárás előrejelzést, ha mozgást észlel egy locsolási körnél, akkor leállítja, stb)
    - vizes helységekben vannak szenzorok amik akár el tudják zárni a kinti főcsapot probléma esetén
    - jakuzzinak a vízminőségét méri és szól, ha valami sok-kevés
    - levelgő minőség mérés, hőmérséklet szenzorok amikhez különböző dolgok vannak kötve
    - szól a google Noémi, ha kész a mosás, nyitva maradt egy ablak és lehűlt a szoba, kész a takarítás, a mosogatógép, szárítógép meg ilyen hülyeségek :D
    - persze minden fontos momentumról kapok értesítés (csöngetnek, akkor kapom a PUSH értesítés a fotóval együtt), látom a HomeAssistant dashboardon a ház hogyan viselkedik
    - napszakhoz, nap besütöttséghez és hőmérséklethez kötötten automata redőnyök

Szóval végülis a ház ad magáról különböző "életjeleket" amik szerintem hasznosak és jó hobbynak :-)

Új hozzászólás Aktív témák